2013. január 15. kedd

jan. 15
4:51
Folyamatosan retteg a színésznő: ezért (ATV)
A színésznő folyamatosan retteg, de férje szerint nincs miért, hiszen nagyon jó anya. Fox a gyerekén kívül másról nem is tud beszélni.
jan. 15
5:09
Havazás, ónos eső és napsütés vár ránk ma (HVG)
Kedden nyugaton és északon inkább havazás, hózápor, délkeleten eső, másutt eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2, 7 fok között, északnyugaton 0 fok körül alakul.
jan. 15
5:09
A felelőtlen télfelelősök későn kelnek (Népszava)
Ahelyett, hogy a szokatlanul hideg és havas hétvége előtt tájékoztatták volna a lakosokat az ország télügyi felelősei, csak hétfő délután álltak a nyilvánosság elé, akkor is jószerivel csak azzal, hogy mindent rendben megoldottak, az utak járhatók, a tömegközlekedés megfelelő.
jan. 15
5:27
Nevetett Ön is? Bayer nem gondolta komolyan az uszítást (168 Óra Online)
Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája, amelyben a közíró reagált a január 5-i, a szigethalmi késeléssel kapcsolatos, a Magyar Hírlapban megjelent írása miatt született bírálatokra.
jan. 15
5:27
Újabb felháborodás a Bayer-cikk miatt (Népszava)
"Elborzasztotta" az Európai Bizottság médiáért felelős tagját is Bayer Zsolt cigányellenes cikke. Neelie Kroes blogoldalán hangsúlyozta, hogy ő "nem ezt" érti a szólás és vélemény szabadságán. Bayer a szigethalmi késeléssel kapcsolatban a többi között azt írta, "a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre.
jan. 15
5:27
Egy éve történt a tragédia: Fehér Sándorra is megemlékeztek (ATV)
Az áldozatokra emlékeztek a hozzátartozók, a túlélők, a személyzet tagjai és a helyi lakosok a Costa Concordia tragédiájának első évfordulóján. Fehér Sándornak, a hajókatasztrófa magyar áldozatának nem voltak ott a családtagjai, a hegedűművészt a római magyar konzul gyászolta.
jan. 15
5:29
Ingyen utazhatnak a rendőrök (Népszava)
Mégis utazhatnak ingyen a Volán járatain a rendőrök: a napokban ugyanis már meg is kötötte a kedvezményes utazásra vonatkozó szerződést újabb egy évre a rendőrség és a Volánbusz Zrt. - értesült lapunk a társaságtól. Így a korábbi hírekkel szemben a - kedvezményben érintett - Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberei megkapják a munkába járásukhoz szükséges, összesen 170 szabadjegyet.
jan. 15
5:29
Mesteri láncszavazás: A roma vezető bánja, hogy segített a Fidesznek (ATV)
A Fidesz, illetve Kapus Krisztián polgármester győzelme érdekében tizenegy autóval szállították láncszavazni a kiskunfélegyházi romákat a 2010-es önkormányzati választás során – erről beszélt egy hangfelvételen Ajtai Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Fidesz választmányi tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke. Mint mondja, a láncszavazást „mesteri módon” végrehajtották, a Kapus Krisztiánnak nyújtott…
jan. 15
5:31
Nem tisztelik eléggé a gyereket hazánkban (Népszava)
Nem érvényesülnek a gyermekjogok az igazságszolgáltatás, a menekültügy és a médiaszabályozás területén - állítja Szabó Máté ombudsman, ezért az alapjogi biztos az illetékes miniszterekhez és a médiahatósághoz fordult.
jan. 15
5:33
Másodfokon a Szilvásyék elleni per (Népszava)
Másodfokon folytatódik ma a Fővárosi Törvényszéken a lehallgatási botrányba kevert, volt szocialista és MDF-es politikusok ellen az UD Zrt. ügyében - személyes adattal visszaélés, valamint kényszerítés miatt - indult büntetőper.
jan. 15
5:35
Százezres jutalmak Áder hivatalában (Népszava)
Átlagosan egyhavi illetményüknek megfelelő jutalomban részesültek az év végén a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai - számolt be a Blikk.
jan. 15
5:37
Kazincbarcika: össztűz a betegellátásra (Népszava)
Az orvoshiány a kórház legnagyobb problémája, az ellátással ugyanakkor nincs gond Kazincbarcikán. Így reagált lapunknak a kazincbarcikai intézmény kórházigazgatója, Daher Pierre azokra a kifogásokra, melyek szerint a betegeknek sürgős esetekben gyakran 25 kilométert kell utazniuk az ellátásért.
jan. 15
5:45
Ketten meghaltak éjjel a Csillag lakótelepen (HVG)
Két felnőtt és négy gyermek kapott szén-monoxid-mérgezést kedden éjjel Komáromban, a Csillag lakótelepen.
jan. 15
6:21
Rossz az étel, kevés a gyógyszer: valaminek történnie kell az Arany Alkonyban (HVG)
Azonnali fenntartóváltást sürget az Arany Alkony idősotthonok tulajdonosa, mivel a jelenlegi fenntartó komoly hiányosságokkal tesz eleget ellátási kötelezettségének - írja a Magyar Nemzet.
jan. 15
6:21
BKK: ha vasárnap délután havazik, mindenki eljutott volna munkába (ATV)
A hétfő reggeli csúcsidőben is folyamatos havazással magyarázta a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, hogy – mint fogalmazott – jelentős nehézségek adódtak a fővárosi közlekedésben. Vitézy Dávid szerint, ha ugyanennyi hó vasárnap délután esik le, akkor nem fordul elő, hogy lehetetlenné válik az eljutás a munkába és az iskolába. A BKK késő délután már azt közölte, hogy minden budapesti…
jan. 15
6:23
Havazás: már minden BKV-járat rendben jár (HVG)
Változó intenzitással havazott éjszaka Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 85 munkagéppel és 290 hómunkással takarította az utakat. A 149-es autóbusz nem járt és 3-as villamos egy-egy szakaszán pótlóbuszok mentek - ezeket a fennakadásokat reggel 7-re sikerült kiküszöbölni. Az 1-es villamos forgalma is helyreállt.
jan. 15
6:39
A durva az, ha pörögsz lefelé - hókotróval a budai lejtőkön (HVG)
A pesti oldalon főleg sík terepen dolgoznak a hókotrók, de a budai hegyek mellékutcájában a hókotrás felér egy extrémsporttal. Felkérezkedtünk az egyik járgányra. Videoriport.
jan. 15
6:39
A BKV járatai menetrend szerint elindultak (Infostart)
Változó intenzitással havazott éjszaka Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 85 munkagéppel és 290 hómunkással takarította az utakat. A 149-es autóbuszt leszámítva a BKV valamennyi járata menetrend szerint közlekedik.
jan. 15
6:57
Havazás: 133 embert kellett menteni a katasztrófavédelemnek (HVG)
Az előzetes összesítések szerint az időjárással kapcsolatban – balesetek és a hideg miatt - hétfőn 133 embert kellett menteniük a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek – mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-nek. A meteorológiai előrejelzések szerint kedden inkább a Dunától keletre lévő megyékben várható csapadék, ott is eső…
jan. 15
6:57
Éjjel is takarították az utakat (Infostart)
Az éjszakai műszakban 85 munkagéppel és 290 hómunkással folyamatosan takarította az utakat, közjárdákat, közlépcsőket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - közölte a cég.
jan. 15
6:57
Visszatér a Stingray (ATV)
A teljesen új Corvette Stingray bemutatásával a Chevrolet újrafogalmazza a modern teljesítőképességet. Márpedig az ikonszerű Stingray típusnevet csak olyan Corvette viselheti, amely a technika, a design és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát testesíti meg!
jan. 15
7:15
A Hyundai készül a WRC-re (ATV)
A Hyundai Motor Co. kialakulóban lévő WRC (Rali-világbajnokság) programjának megszilárdítása érdekében Michel Nandan személyében kijelölte a gyári csapat vezetőjét. A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.
jan. 15
7:15
Országos összesítő (ORFK) (Police)
jan. 15
7:33
"Sikernek csak Orbán Viktor álomvilágában nevezhető" (HVG)
Az MSZP szóvivője szerint a Fidesz és szóvivője gyűlöletkampányba kezdett. Ez már a frissen kinevezett ex-miépes Kocsis Máté kommunikációs stratégiájának része? - kérdezi Török Zsolt.
jan. 15
7:33
Képzések maradtak ki a felvételi tájékoztatóból - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint képzések maradtak ki a felvételi tájékoztató kínálatából, míg a Napi Gazdaság úgy tudja, drágább lehet a cigaretta.
jan. 15
7:33
Időjárás: ma sem lesz sokkal jobb (168 Óra Online)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzése szerint eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugaton helyenként felszakadozik a felhőzet. Kedden többfelé, nyugaton néhol várható csapadék. Nyugaton és északon inkább havazás, hózápor, délkeleten eső, másutt eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, keleten megélénkül, helyenként…
jan. 15
7:33
Dohányzik a magyar általános iskolások harmada (ATV)
Minden tizedik 10 éven aluli magyar gyermek kipróbálta már a dohányzást, ez derült egy friss nemzetközi felmérésből. A 13 és 15 év közötti fiatalok körében pedig egyre népszerűbb a sodort cigaretta és a vízipipa. A vizsgálatból az is kiderült, hogy a dohánytermékek magas ára sokakat visszatart a dohányzástól.
jan. 15
7:35
Autójába szorult sofőrhöz is hívták a katasztrófavédelmet (HVG)
Keddre virradó éjszaka újabb elakadt és árokba csúszott kamionok miatt folyamatosan dolgoztak Zalában a katasztrófavédelem egységei, kora reggel Zalaegerszeg közelében pedig személyautók karamboljánál is segíteniük kellett - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete kedden.
jan. 15
7:35
Lance Armstrong elismerte, hogy doppingolt (ATV)
A kerékpársport legnagyobb személyiségének, egyben a sportág legnagyobb doppingbotránya főszereplőjének tartott Lance Armstrong elismerte, hogy doppingolt - jelentette kedd hajnalban az AP amerikai hírügynökség egy televíziós forrásra hivatkozva.
jan. 15
7:51
Két halálos áldozata volt a hónak, egy a hidegnek Magyarországon (HVG)
Az elmúlt 24 órában két ember halt meg közlekedési balesetben, egy ember pedig kihűlés miatt vesztette életét - közölte a rendőrség.
jan. 15
7:51
Az ENSZ BT jóváhagyta a mali francia katonai beavatkozást (ATV)
A francia erők keddre virradóra újabb csapásokat mértek a lázadókra, és ezek a támadások elérték céljukat - mondta a francia elnök.
jan. 15
7:53
Szilvásy György és Dávid Ibolya újra bíróság előtt (HVG)
Másodfokon folytatódik ma a Fővárosi Törvényszéken az UD Zrt.-ügy, amelyben az ügyészség lehallgatási anyagok kiszivárogtatása kapcsán személyes adattal való visszaéléssel vádolta meg Dávid Ibolya volt MDF-elnököt, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatokat felügyelő miniszterét és két társukat. Az elsőfokú bíróság tavaly tavasszal nem jogerősen minden vádpontban felmentő…
jan. 15
7:53
Kézilabda-vb: 30 góllal verte Ausztráliát a magyar válogatott (ATV)
Az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott a papírformát érvényre juttatva 43-13-ra nyert az ausztrál csapat ellen a spanyolországi világbajnokság második, hétfői fordulójában.
jan. 15
7:55
TEK-esek vitték el a karibi útról hazatérő lottómilliárdos rendőrt (HVG)
A Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai fogták el január 4-én a szegedi ékszerlopás ügyében orgazdasággal gyanúsított rendőrt, aki közvetlenül elfogása előtt egy karibi körutazáson vett részt - írta a Bors. A lap szerint a Készenléti Rendőrségnél dolgozó D. Attila annak ellenére foglalkozott orgazdasággal, hogy élettársa tavaly lottómilliárdos lett és ő is kapott a hatalmas összegből.
jan. 15
8:09
Havazás: kamionok, autók akadtak el Vasban (HVG)
Több mint hússzor riasztották az elmúlt huszonnégy órában a vasi tűzoltókat elakadt járművek, főleg kamionok és személygépkocsik kimentéséhez - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.
jan. 15
8:09
Ketten haltak meg közlekedési balesetben (Infostart)
Két ember halt meg közlekedési balesetben az elmúlt 24 órában - közölte az Országos Rendőr főkapitányság (ORFK) kedd reggel a rendőrség honlapján.
jan. 15
8:09
Veszélyben az Arany Alkony ingatlanjai? (MaHu)
Azonnali fenntartóváltást sürget az Arany Alkony idősotthonok ingatlanjainak új tulajdonosa, mivel a jelenlegi fenntartó komoly hiányosságokkal tesz eleget ellátási kötelezettségének. A lakók szerint romlik az élelmezés, a gyógyszerellátás, s másfél éve bérleti díjat sem fizet a fenntartó.
jan. 15
8:09
Navracsics: súlyos probléma egy csoportról kijelenteni, hogy állat (ATV)
Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája, amelyben a közíró reagált a január 5-i, a szigethalmi késeléssel kapcsolatos, a Magyar Hírlapban megjelent írása miatt született bírálatokra.
jan. 15
8:11
294 forinton az euró árfolyama (ATV)
Erősödésnek indult a forint kedden délelőtt. Az eurót kedden kora reggel még 294,77 forinton, nagyjából az előző esti árfolyamon jegyezték, délelőtt azonban a forint erősödésnek indult és az euró jegyzése kora délelőttre már 294 forint alá csökkent.
jan. 15
8:13
Egyre több hotel kerül bankok tulajdonába (ATV)
Várhatóan egyre több hotel kerül banki tulajdonba, mert a rossz jövedelmezőség mellett egyre nehezebben lehet majd visszafizetni a hiteleket - írja a Világgazdaság szállodaipari szakértőkre hivatkozva.
jan. 15
8:27
Ez lehet az Orbán-kormány "állatorvosi lova" (HVG)
Orbán Viktor központosította, amit tudott: az önkormányzatok szociális feladataitól a kórházakon át az iskolákig. Megannyi történet kering, hogy a központilag beszerzett gáz/villany/papír/ceruza drágább lett. Az új rendszer egyszerűen kevésbé hatékony - írja a Véleményvezér blog.
jan. 15
8:27
2014 tavaszán az összes Metropolis kocsi forgalomba állhat (ATV)
Megkezdődött a 4-es metróvonal metrójának dinamikus tesztje. A szakemberek utasokat szimuláló műterheléssel vizsgálják a járműveket. Ha a próbák sikeresek lesznek, akkor jövő hónapban a szerelvények megkaphatják a típusengedélyt, 2014 tavaszán pedig az összes Metropolis kocsi forgalomba állhat.
jan. 15
8:45
Máris mali menekültek érkeztek Kelebiára (HVG)
A két mali állampolgár egy tehervonaton szállított teherautó pótkocsiján bújt meg. Menekült státuszt kérvényeztek.
jan. 15
8:45
UD-ügy: az ügyészség új eljárást kért (ATV)
Megalapozatlanság miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kért az ügyészség az UD Zrt-ügyben, míg a védelem a vádhatóság eljárásával kapcsolatban politikai motivációkra célzott, és az elsőfokú, felmentő ítélet jogerőre emelését indítványozta a Fővárosi Törvényszéken kedden.
jan. 15
8:47
Kiszivárgott levél: hazugságra kötelezik az igazgatókat? (HVG)
Hiába ezért kényszerülnek rá, nem hivatkozhatnak a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásról szóló kormányhatározatra idős dolgozóik elbocsátásakor az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) tartozó intézményvezetők - írta a Világgazdaság. Erre egy, a lap birtokába jutott levélben utasította őket a tárca közigazgatási államtitkára.
jan. 15
8:47
Drámai csatában esett ki Babos az Australian Openen (ATV)
Babos Tímea nagy csatában, három játszmában, közel háromórás mérkőzésen kikapott a francia Kristina Mladenovictól az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így nem jutott a 64 közé.
jan. 15
8:49
Papcsák krízismegbeszélést hívott össze a tél miatt (HVG)
Papcsák Ferenc polgármester kezdeményezésére Zugló önkormányzata rendkívüli munkamegbeszélésre hívta össze hétfőn a szélsőséges téli időjárás következményeinek elhárításában, a krízishelyzetek kezelésében illetékes szervezeteket - közölte az önkormányzat.
jan. 15
9:03
Rekordot dönthetett egy somogyi rendőr - fotó (HVG)
Feltehetően rekordidő alatt, másodperceken belül elkezdte a helyszínelést a kaposvári kapitányság egyik munkatársa annál az ütközésnél, amelyet egy korábbi balesettől érkezve, útközben látott - közölte a Somogy megyei rendőrség.
jan. 15
9:03
Finiséhez érkezik a tábornokper (MaHu)
Januárban - az előzetes tervekkel ellentétben - vélhetőleg még nem hoznak ítéletet a tábornokperben, amely szerdán a perbeszédekkel folytatódik. Az elsőfokú ítélet azonban hamarosan várható a korrupciós perben, hiszen több mint egy éve tart az eljárás a Kaposvári Törvényszéken.
jan. 15
9:03
Havas eső, ónos eső, hidegfront (Népszava)
Kedden egyre nagyobb területen lesz jellemző az eső, esetleg havas eső, ónos eső, kezdetben csak a nyugati és az északi területeken eshet hó, havas eső, majd a Dunántúlon megszűnik a csapadék. A Tiszántúlon és Sopron környékén élénk, délkeleten erős lehet a szél, hajnalban -3 és +4°C, délután -1 és +5°C várható, de délkeleten +8°C is lehet.

Keresés