2013. január 15. kedd

jan. 15
4:51
Folyamatosan retteg a színésznő: ezért (ATV)
A színésznő folyamatosan retteg, de férje szerint nincs miért, hiszen nagyon jó anya. Fox a gyerekén kívül másról nem is tud beszélni.
jan. 15
5:09
A felelőtlen télfelelősök későn kelnek (Alternatív Energia)
Ahelyett, hogy a szokatlanul hideg és havas hétvége előtt tájékoztatták volna a lakosokat az ország télügyi felelősei, csak hétfő délután álltak a nyilvánosság elé, akkor is jószerivel csak azzal, hogy mindent rendben megoldottak, az utak járhatók, a tömegközlekedés megfelelő.
jan. 15
5:27
Nevetett Ön is? Bayer nem gondolta komolyan az uszítást (168 Óra Online)
Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája, amelyben a közíró reagált a január 5-i, a szigethalmi késeléssel kapcsolatos, a Magyar Hírlapban megjelent írása miatt született bírálatokra.
jan. 15
5:27
Újabb felháborodás a Bayer-cikk miatt (Alternatív Energia)
"Elborzasztotta" az Európai Bizottság médiáért felelős tagját is Bayer Zsolt cigányellenes cikke. Neelie Kroes blogoldalán hangsúlyozta, hogy ő "nem ezt" érti a szólás és vélemény szabadságán. Bayer a szigethalmi késeléssel kapcsolatban a többi között azt írta, "a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre.
jan. 15
5:27
Egy éve történt a tragédia: Fehér Sándorra is megemlékeztek (ATV)
Az áldozatokra emlékeztek a hozzátartozók, a túlélők, a személyzet tagjai és a helyi lakosok a Costa Concordia tragédiájának első évfordulóján. Fehér Sándornak, a hajókatasztrófa magyar áldozatának nem voltak ott a családtagjai, a hegedűművészt a római magyar konzul gyászolta.
jan. 15
5:29
Ingyen utazhatnak a rendőrök (Alternatív Energia)
Mégis utazhatnak ingyen a Volán járatain a rendőrök: a napokban ugyanis már meg is kötötte a kedvezményes utazásra vonatkozó szerződést újabb egy évre a rendőrség és a Volánbusz Zrt. - értesült lapunk a társaságtól. Így a korábbi hírekkel szemben a - kedvezményben érintett - Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberei megkapják a munkába járásukhoz szükséges, összesen 170 szabadjegyet.
jan. 15
5:29
Mesteri láncszavazás: A roma vezető bánja, hogy segített a Fidesznek (ATV)
A Fidesz, illetve Kapus Krisztián polgármester győzelme érdekében tizenegy autóval szállították láncszavazni a kiskunfélegyházi romákat a 2010-es önkormányzati választás során – erről beszélt egy hangfelvételen Ajtai Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Fidesz választmányi tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke. Mint mondja, a láncszavazást „mesteri módon” végrehajtották, a Kapus Krisztiánnak nyújtott…
jan. 15
5:31
Nem tisztelik eléggé a gyereket hazánkban (Alternatív Energia)
Nem érvényesülnek a gyermekjogok az igazságszolgáltatás, a menekültügy és a médiaszabályozás területén - állítja Szabó Máté ombudsman, ezért az alapjogi biztos az illetékes miniszterekhez és a médiahatósághoz fordult.
jan. 15
5:33
Másodfokon a Szilvásyék elleni per (Alternatív Energia)
Másodfokon folytatódik ma a Fővárosi Törvényszéken a lehallgatási botrányba kevert, volt szocialista és MDF-es politikusok ellen az UD Zrt. ügyében - személyes adattal visszaélés, valamint kényszerítés miatt - indult büntetőper.
jan. 15
5:35
Százezres jutalmak Áder hivatalában (Alternatív Energia)
Átlagosan egyhavi illetményüknek megfelelő jutalomban részesültek az év végén a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai - számolt be a Blikk.
jan. 15
5:37
Kazincbarcika: össztűz a betegellátásra (Alternatív Energia)
Az orvoshiány a kórház legnagyobb problémája, az ellátással ugyanakkor nincs gond Kazincbarcikán. Így reagált lapunknak a kazincbarcikai intézmény kórházigazgatója, Daher Pierre azokra a kifogásokra, melyek szerint a betegeknek sürgős esetekben gyakran 25 kilométert kell utazniuk az ellátásért.
jan. 15
6:21
BKK: ha vasárnap délután havazik, mindenki eljutott volna munkába (ATV)
A hétfő reggeli csúcsidőben is folyamatos havazással magyarázta a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, hogy – mint fogalmazott – jelentős nehézségek adódtak a fővárosi közlekedésben. Vitézy Dávid szerint, ha ugyanennyi hó vasárnap délután esik le, akkor nem fordul elő, hogy lehetetlenné válik az eljutás a munkába és az iskolába. A BKK késő délután már azt közölte, hogy minden budapesti…
jan. 15
6:39
A BKV járatai menetrend szerint elindultak (Infostart)
Változó intenzitással havazott éjszaka Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 85 munkagéppel és 290 hómunkással takarította az utakat. A 149-es autóbuszt leszámítva a BKV valamennyi járata menetrend szerint közlekedik.
jan. 15
6:57
Éjjel is takarították az utakat (Infostart)
Az éjszakai műszakban 85 munkagéppel és 290 hómunkással folyamatosan takarította az utakat, közjárdákat, közlépcsőket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - közölte a cég.
jan. 15
6:57
Visszatér a Stingray (ATV)
A teljesen új Corvette Stingray bemutatásával a Chevrolet újrafogalmazza a modern teljesítőképességet. Márpedig az ikonszerű Stingray típusnevet csak olyan Corvette viselheti, amely a technika, a design és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát testesíti meg!
jan. 15
7:15
A Hyundai készül a WRC-re (ATV)
A Hyundai Motor Co. kialakulóban lévő WRC (Rali-világbajnokság) programjának megszilárdítása érdekében Michel Nandan személyében kijelölte a gyári csapat vezetőjét. A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.
jan. 15
7:33
Képzések maradtak ki a felvételi tájékoztatóból - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint képzések maradtak ki a felvételi tájékoztató kínálatából, míg a Napi Gazdaság úgy tudja, drágább lehet a cigaretta.
jan. 15
7:33
Időjárás: ma sem lesz sokkal jobb (168 Óra Online)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzése szerint eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugaton helyenként felszakadozik a felhőzet. Kedden többfelé, nyugaton néhol várható csapadék. Nyugaton és északon inkább havazás, hózápor, délkeleten eső, másutt eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, keleten megélénkül, helyenként…
jan. 15
7:33
Dohányzik a magyar általános iskolások harmada (ATV)
Minden tizedik 10 éven aluli magyar gyermek kipróbálta már a dohányzást, ez derült egy friss nemzetközi felmérésből. A 13 és 15 év közötti fiatalok körében pedig egyre népszerűbb a sodort cigaretta és a vízipipa. A vizsgálatból az is kiderült, hogy a dohánytermékek magas ára sokakat visszatart a dohányzástól.
jan. 15
7:35
Lance Armstrong elismerte, hogy doppingolt (ATV)
A kerékpársport legnagyobb személyiségének, egyben a sportág legnagyobb doppingbotránya főszereplőjének tartott Lance Armstrong elismerte, hogy doppingolt - jelentette kedd hajnalban az AP amerikai hírügynökség egy televíziós forrásra hivatkozva.
jan. 15
7:51
Az ENSZ BT jóváhagyta a mali francia katonai beavatkozást (ATV)
A francia erők keddre virradóra újabb csapásokat mértek a lázadókra, és ezek a támadások elérték céljukat - mondta a francia elnök.
jan. 15
7:53
Kézilabda-vb: 30 góllal verte Ausztráliát a magyar válogatott (ATV)
Az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott a papírformát érvényre juttatva 43-13-ra nyert az ausztrál csapat ellen a spanyolországi világbajnokság második, hétfői fordulójában.
jan. 15
8:09
Ketten haltak meg közlekedési balesetben (Infostart)
Két ember halt meg közlekedési balesetben az elmúlt 24 órában - közölte az Országos Rendőr főkapitányság (ORFK) kedd reggel a rendőrség honlapján.
jan. 15
8:09
Kisebb fennakadások a közlekedésben (Metropol)
A 149-es autóbusz közlekedése a teljes vonalon leállt. Kedden ónos eső és köd miatt adtak ki figyelmeztetést.
jan. 15
8:09
Navracsics: súlyos probléma egy csoportról kijelenteni, hogy állat (ATV)
Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája, amelyben a közíró reagált a január 5-i, a szigethalmi késeléssel kapcsolatos, a Magyar Hírlapban megjelent írása miatt született bírálatokra.
jan. 15
8:11
294 forinton az euró árfolyama (ATV)
Erősödésnek indult a forint kedden délelőtt. Az eurót kedden kora reggel még 294,77 forinton, nagyjából az előző esti árfolyamon jegyezték, délelőtt azonban a forint erősödésnek indult és az euró jegyzése kora délelőttre már 294 forint alá csökkent.
jan. 15
8:13
Egyre több hotel kerül bankok tulajdonába (ATV)
Várhatóan egyre több hotel kerül banki tulajdonba, mert a rossz jövedelmezőség mellett egyre nehezebben lehet majd visszafizetni a hiteleket - írja a Világgazdaság szállodaipari szakértőkre hivatkozva.
jan. 15
8:27
Tesztelik az új metrókocsikat (Metropol)
Elkezdődött a 4-es vonalra gyártott Metropolis metrószerelvény prototípusának tartampróbája.
jan. 15
8:27
2014 tavaszán az összes Metropolis kocsi forgalomba állhat (ATV)
Megkezdődött a 4-es metróvonal metrójának dinamikus tesztje. A szakemberek utasokat szimuláló műterheléssel vizsgálják a járműveket. Ha a próbák sikeresek lesznek, akkor jövő hónapban a szerelvények megkaphatják a típusengedélyt, 2014 tavaszán pedig az összes Metropolis kocsi forgalomba állhat.
jan. 15
8:45
UD-ügy: az ügyészség új eljárást kért (ATV)
Megalapozatlanság miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kért az ügyészség az UD Zrt-ügyben, míg a védelem a vádhatóság eljárásával kapcsolatban politikai motivációkra célzott, és az elsőfokú, felmentő ítélet jogerőre emelését indítványozta a Fővárosi Törvényszéken kedden.
jan. 15
8:47
Drámai csatában esett ki Babos az Australian Openen (ATV)
Babos Tímea nagy csatában, három játszmában, közel háromórás mérkőzésen kikapott a francia Kristina Mladenovictól az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így nem jutott a 64 közé.
jan. 15
9:03
Navracsics: Bayer kijavította a hibát (Metropol)
Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája.
jan. 15
9:03
Havas eső, ónos eső, hidegfront (Alternatív Energia)
Kedden egyre nagyobb területen lesz jellemző az eső, esetleg havas eső, ónos eső, kezdetben csak a nyugati és az északi területeken eshet hó, havas eső, majd a Dunántúlon megszűnik a csapadék. A Tiszántúlon és Sopron környékén élénk, délkeleten erős lehet a szél, hajnalban -3 és +4°C, délután -1 és +5°C várható, de délkeleten +8°C is lehet.
jan. 15
9:03
Indul a kampány: Orbánnal, Matolcsyval és Hoffmannal támad az MSZP (ATV)
Intenzív országos kampányba kezd az MSZP, értesült az ATV prominens szocialista politikusoktól.
jan. 15
9:21
TGM: az EU nem tesz eleget a liberális kritériumoknak (168 Óra Online)
Az egyetlen hatékony és konszenzusnak örvendő funkciója ma az Európai Uniónak az, hogy távol tartja a schengeni határoktól a színes és muzulmán migránsokat – véli Tamás Gáspár Miklós. A filozófus úgy látja: az EU körülbelül annyira demokratikus, mint amennyire az volt a Habsburg Birodalom a Szent Szövetség korában.
jan. 15
9:21
Ma még lehet a kivát választani (ATV)
Január 15-ig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó hatálya alá.
jan. 15
9:23
Dakar: Szalayék a 26. helyen állnak (ATV)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az 53. helyen ért célba a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hétfői, 9. szakaszán, és így összetettben a 26. helyen áll.
jan. 15
9:39
Változhat a hallgatói szerződések szabályozása (Infostart)
Ha tárgyalni akarnak a kormányzattal, szerezzenek pozíciókat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájában - ezt tanácsolta a felsőoktatási helyettes államtitkár a Hallgatói Hálózat képviselőinek az InfoRádió Aréna című műsorában. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy módosulhat a hallgatói szerződések szabályozása.
jan. 15
9:39
Elfoglalták és megbénították a fővárost – több tízezer pakisztáni tüntet (ATV)
Több tízezren követelik a kormány távozását. A tömeg egy vallási vezető hívására kerekedett fel, aki golyóálló üveg mögül tartott beszédet.
jan. 15
9:41
Hiller: az ilyen sikerektől mentse meg az ég az országot (ATV)
Az ilyen sikerektől mentse meg az ég az országot - mondta Hiller István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az oktatásról. A volt miniszter szerint a kultúráért felelős államtitkárság és a Magyar Művészeti Akadémia harca áll amögött a javaslat mögött, hogy pályáztatás nélkül lehessen kinevezni a kiemelt állami intézmények, színházak és múzeumok vezetőit.
jan. 15
9:57
Navracsics és a szörnyeteg (168 Óra Online)
Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája, amelyben a közíró reagált a január 5-i, a szigethalmi késeléssel kapcsolatos, a Magyar Hírlapban megjelent írása miatt született bírálatokra. Ehhez képest Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért, a többi között a médiáért felelős tagja felháborodásának adott hangot a cikk miatt.
jan. 15
9:57
KSH: 5 százalék volt decemberben az infláció (ATV)
A fogyasztói árak 2012-ben átlagosan 5,7 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest és decemberben 5,0 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Novemberhez viszonyítva nem változtak a fogyasztói árak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
jan. 15
9:59
Meghalt az olasz terrorista, aki elrabolta a miniszterelnököt (ATV)
Meghalt Prospero Gallinari, a Vörös Brigádok olasz terrorista szervezet egyik vezető alakja, Aldo Moro kereszténydemokrata politikus, miniszterelnök egyik elrablója és vélelmezett gyilkosa 1978-ban.
jan. 15
10:01
Felcsuti cáfol: nem csökkentjük a minimálbért (ATV)
A kollégáinak azt mondja, meg se próbáljanak versenyre kelni a Fidesszel, mert a Fidesz kommunikációja verhetetlenül kisszerű és sportszerűtlen Felcsuti Péter szerint, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt erről.
jan. 15
10:15
Holnap déltől használható az M3-as folytatása (ATV)
Szerda déltől használhatják az autósok az M3-as autópálya Nyíregyháza és a 49-es számú főút közti szakaszát - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. kedden az MTI-vel.
jan. 15
10:34
Évek óta nem látott havazás Japánban: halálos áldozat is van (ATV)
Egy ember életét vesztette, további mintegy 900-an pedig megsérültek az elmúlt két nap hóviharaiban Japánban - jelentette kedden az NHK televízió.
jan. 15
10:36
Australian Open: Arn Gréta is kiesett (ATV)
Arn Gréta egy óra alatt 6:2, 6:2-re kikapott a szlovák Jana Cepelovától az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így nincs már magyar játékos az egyes főtábláján.
jan. 15
10:38
Roubiniék visszaszóltak: mégis Matolcsy miatt zuhant a forint (ATV)
A forint gyengüléséért Magyarországra hárította a felelősséget a Roubini Global Economics (RGE) a Wall Street Journalban, a nemzetgazdasági minisztérium előző napi megállapításaira reagálva.
jan. 15
10:40
Scheiring: Rogán két pofonba is beleszaladt (ATV)
Nagyon jó kérdés, hogy miért kell színezni az üzemanyagot, mondta Scheiring Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 15
11:09
Navracsics visszakozik Bayer-ügyben (Alternatív Energia)
Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája, amelyben a közíró reagált a január 5-i, a szigethalmi késeléssel kapcsolatos, a Magyar Hírlapban megjelent írása miatt született bírálatokra.

Keresés