2013. január 11. péntek

jan. 11
4:51
Gólyahír: ismét kislánynak adott életet a közismert énekesnő (ATV)
Lily Allen ismét kislánynak adott életet. A gyermek január 8-án jött világra, amikor David Bowie és Elvis Presley.
jan. 11
5:09
Bayer szintjére került a Fidesz (Alternatív Energia)
Alig egy nap alatt utasította el a Bayer Zsolt elleni feljelentést a Fővárosi Főügyészség, mondván, nem történt bűncselekmény - így a publicistának aligha kell tartania a Fideszből való kizárástól. Miközben az Európai Bizottság alelnöke is elfogadhatatlannak nevezte a cigányellenes írást, az ügyészségi döntésen felbátorodott kormánypárt az ellenzéket "gyilkosok védelmezőinek" nevezte.
jan. 11
5:27
Életveszélyben a barcikai betegek (Alternatív Energia)
Miközben a nemrég felújított kazincbarcikai kórházban megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás, vasárnaptól - a személyi és tárgyi feltételek hiányának ellenére - súlyos pszichiátriai betegek költözhetnek az épületbe. A város lakóinak szinte minden ellátásért 25 kilométert kell utazniuk, a gyermekosztály és a gyermekorvosi ügyelet is megszűnt. Ráadásul a mentőszolgálat csak minimálisan tud segíteni,…
jan. 11
5:27
2029 az új dátum? Így úsztuk meg a "végítélet" csapását... (ATV)
A feltételezettnél "testesebb" az Apophis-kisbolygó, amely szerdán suhant el a Földtől 14,5 millió kilométerre - derítette ki az Európai Űrügynökség (ESA) Herschel-űrteleszkópja.
jan. 11
5:29
Később utalják a béreket (Alternatív Energia)
Az államosítás után több fővárosi iskolában is megfosztották a tanárokat az addigi cafeteria-juttatástól - tudta meg a Népszava. Ráadásul lapinformációk szerint a tanárok a jövőben már nem a hónap elején, hanem csak 10.-én számíthatnak a fizetésükre. A januári bérek is sok helyen csúsztak, ennek ellenére a kormány sikerről beszél. Az orbáni oktatáspolitika újabb áldozata az ELTE egyik…
jan. 11
5:29
13. havi nyugdíj: a kasszában biztosan nincs rá fedezet (ATV)
Nem 13. havi nyugdíjat, hanem kompenzációt kapnának a nyugdíjasok az év végén, amennyiben ezt a gazdaság állapota lehetővé teszi. Egy a kormányfő terveit ismerő forrás a Magyar Nemzetnek cáfolta az Index értesülését, miszerint a kabinet a plusz 13. havi juttatás bevezetésén gondolkodik. Egy nyugdíjszakértő szerint a kompenzációt csak a tartalékokból tudná fedezni a kormány, a nyugdíjkasszából nem.…
jan. 11
5:31
Rövidesen párttá alakul az Együtt 2014 (Alternatív Energia)
Várhatóan a következő hónapokban párttá alakul az Együtt 2014 - jelentette ki az MTI-nek adott interjúban Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek 6-8 hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. Hozzátette: szervezetépítésbe kezd a választói mozgalom,…
jan. 11
5:33
Sukoró-ügy: tagadják a politikai indítékot (Alternatív Energia)
A sukorói telekcsere ügyében zajló eljárásnak nincs, nem volt, és nem is lesz politikai indoka és indíttatása - ezzel utasította vissza a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőperben a vádat képviselő Kovatsits Gábor ügyész az elsőrendű vádlott állításait.
jan. 11
5:35
Nem tudni, hogy egyszerűsítik a honosítást (Alternatív Energia)
Tovább egyszerűsödik a 2014-es parlamenti választás szempontjából sem mellékes határon túli magyarok honosítási eljárása, ám egyelőre nem tudni, a gyakorlatban milyen könnyebbséget jelent majd ez az állampolgárságot kérelmezőknek. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyetteshez eljuttatott, erre vonatkozó kérdésünkre Semjén Zsolt helyett a honosítási eljárás koordinálásáért felelős…
jan. 11
5:37
Megsegített "fellegvárak" (Alternatív Energia)
Jól járt az ország egyik leginkább eladósodott városa, a fideszes irányítású Hódmezővásárhely az állami adósságkonszolidációval. November közepén, mikor a városban Lázár János és Matolcsy György részvételével hivatalosan is megkezdődött a nagyvárosok hitelei egy részének átvállalását célzó tárgyalássorozat, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá kinevezett volt polgármester még úgy becsülte: a…
jan. 11
5:39
Egymásra mutogatás a trolik ügyében (Alternatív Energia)
Nem kell aggódniuk a főváros agglomerációjában élőknek, "nincs balhé" - igyekezett hűteni a kedélyeket Tarlós István, miután a városhatárt átlépő busz- és HÉV-vonalak állami üzemeltetésbe adásáról tárgyalt a fejlesztési tárca illetékeseivel. A főpolgármester szerint garanciát kapott arra, hogy az utasokat nem éri hátrány, a jövőben is csak egyféle bérletre lesz szükség és a sárga buszok Budapesten…
jan. 11
5:45
Túl hirtelen lett ártatlan Bayer? (168 Óra Online)
Ügyészség: Bayer nem izgatott közösség ellen – Bűncselekmény hiányában elutasította az ügyészség a Bayer Zsolt ellen közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést – közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész csütörtökön.
jan. 11
5:45
Gyilkolni is képes GPS-ek és SMS-ek (Alternatív Energia)
Az út helyett terepjárója GPS kijelzőjét figyelte bevallása szerint az a moldovai férfi, akinek figyelmetlensége öt ember halálához vezetett Karcagon vasárnap. A szlovák milliomosnő, Eva Rezesová pedig éppen volt párjával SMS-ezett, amikor BMW terepjárójával halálba küldött négy embert az M3-ason augusztusban. Ugyanakkor a KRESZ nem tiltja konkrétan sem a GPS használatot, sem az SMS-ezést, hanem…
jan. 11
6:39
Újabb iskolai lövöldözés az USA-ban (ATV)
Egy diák sörétes puskával csütörtökön megsebesítette egy osztálytársát, egy másikra pedig rálőtt a kaliforniai Taft középiskolájában. Közben a Nemzeti Lőfegyver Szövetséggel már tárgyalt is az amerikai alelnök az Obama-kormány terveiről, a szervezet ezt követően csalódottságát fejezte ki.
jan. 11
6:41
Berlusconi: Olaszországot Monti vezette szakadékba (ATV)
Európát és Mario Montit okolta az olasz válságért, és a dél-európai államoknak az euróból való kilépését jósolta meg Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) miniszterelnök-jelöltje egy csütörtök éjjeli baloldali politikai vitaműsorban.
jan. 11
6:43
Agresszíven leminősítette Ciprust a Moody’s (ATV)
Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív adóskockázati kategóriába minősítette vissza Ciprus államkötvény-osztályzatát csütörtökön a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy a bankrendszer feltőkésítési igényéből eredő adósságtöbblet valószínűleg fenntarthatatlannak bizonyul, és emiatt egyre nagyobb az esélye Ciprus törlesztésképtelenné válásának.
jan. 11
6:45
Holokauszttagadó honlapot működtetek – több év börtönt kaptak (ATV)
Több év börtönbüntetésre ítélt egy bécsi esküdtbíróság csütörtökön egy szélsőséges honlap üzemeltetése miatt három férfit, köztük az osztrák szélsőjobboldali körök egyik ismert alakját.
jan. 11
6:47
Tovább húzódhat a "szuperkasszák" bevezetése (ATV)
Még mindig nem rögzítették a "szuperkasszákkal" kapcsolatos követelményeket, a megfelelő gép kifejlesztése, engedélyezése, tesztelése pedig akár év végéig is elhúzódhat - ismerteti a pénteki Világgazdaság.
jan. 11
6:49
Nyugdíj vagy munkabér: Pintér, Martonyi és Hoffmann is választhat (ATV)
A kormány ismertette a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásának részletszabályait. A kormányszóvivői iroda azt is tudatta, hogy bár a politikai vezetőkre nem vonatkozik a kötelező nyugdíjba vonulás, de a kettős finanszírozás, vagyis a nyugdíj és a munkabér együtt fizetésének tilalma rájuk is érvényes. Ez az MTI szerint többek között Pintér Sándor belügyminisztert, Martonyi János…
jan. 11
6:51
Törvény tiltja a további adóamnesztiát (ATV)
Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat. A tavaly lezárult utolsó lehetőség 23 hónapja alatt összesen 6,7 milliárd forint tért vissza Magyarországra - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 11
6:57
Robbanássorozat Pakisztánban: 116 halott (ATV)
Legkevesebb 116 ember halt meg és több mint 270 megsebesült a csütörtöki robbantássorozatban Pakisztánban. Kvettában, Beludzsisztán tartomány székhelyén különböző időpontokban és helyszíneken három robbantás történt.
jan. 11
7:15
A magyar hadtörténet legnagyobb veresége (Infostart)
Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek során napok alatt szinte teljesen megsemmisült a 200 ezer fős 2. magyar hadsereg, ez volt a magyar hadtörténet legnagyobb veresége, idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában.
jan. 11
7:15
Dés Lászlót kitiltották a Magyar Rádióból? (168 Óra Online)
Nem engedték be a rádióba Dés Lászlót – írta a Blikk.
jan. 11
7:17
Ezt eredményezte az adóamnesztia - lapszemle (Infostart)
Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat - értesült a Magyar Nemzet. Az Index arról számol be, hogy a Facebook lassan kezd elöregedni.
jan. 11
7:51
ORFK: hárman fagytak meg egy nap alatt (Alternatív Energia)
Hárman haltak meg kihűlés miatt az elmúlt egy napban, és egy ember vesztette életét közlekedési balesetben - ismertette az elmúlt 24 óra adatait az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) péntek reggel.
jan. 11
8:09
Hárman haltak meg kihűlés miatt az elmúlt egy napban (Infostart)
Hárman haltak meg kihűlés miatt az elmúlt egy napban, és egy ember vesztette életét közlekedési balesetben - ismertette az elmúlt 24 óra adatait az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) péntek reggel.
jan. 11
8:09
Héthónapos mélyponton a forint az euróhoz képest (ATV)
Tovább gyengült a forint pénteken:297,19 forint volt az euró délután három előtt nem sokkal. Hét hónapja nem volt ilyen gyenge a forint. Reggel 293,54, délelőtt 294,55 forinton jegyezték az eurót a csütörtök esti 293,69 forint után.
jan. 11
8:27
Kölcsönadta Szaúd-Arábiába Sándor Györgyöt a Videoton (ATV)
A Videoton kölcsönadta magyar válogatott labdarúgóját, Sándor Györgyöt a szaúdi Ittihad együttesének.
jan. 11
8:29
Hoffmann: egyre optimistább vagyok (ATV)
Teljes mértékben nem hiszem, hogy eltörölhető lenne a hallgatói szerződések rendszere – ezt Hoffmann Rózsa mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 11
9:03
Az akciós árut is ki lehet cserélni (Metropol)
A legtöbbször a webes vásárlásról kérdezünk és vásárlói jogainkról tájékozódunk a hatóságnál.
jan. 11
9:03
Schiffer András: a közösen meghozott döntések mögé mindenkinek be kell állnia (Alternatív Energia)
Schiffer András szerint lehetett arra számítani, hogy az LMP-nél előkerülnek a pártot megosztó dilemmák. A frakcióvezető az MTI-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a közösen meghozott döntések mögé mindenkinek be kell állnia, és bár nem tudja kizárni, hogy egy-egy ember esetleg elhagyja az LMP-t, attól nem tart, hogy a párt kettészakad.
jan. 11
9:03
Schiffer: a közösen meghozott döntések mögé mindenki be kell, hogy álljon (ATV)
Schiffer András szerint lehetett arra számítani, hogy az LMP-nél előkerülnek a pártot megosztó dilemmák. A frakcióvezető az MTI-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a közösen meghozott döntések mögé mindenkinek be kell állnia, és bár nem tudja kizárni, hogy egy-egy ember esetleg elhagyja az LMP-t, attól nem tart, hogy a párt kettészakad.
jan. 11
9:39
Megint robbantottak Zágrábban (ATV)
Erős robbanás volt éjszaka Zágrábban, amelynek következtében egy ember megsérült, de nincs életveszélyben - jelentette a horvát rádió és televízió (HRT) pénteken.
jan. 11
9:41
Dakar: komoly problémák uátn 30. helyen állnak Szalayék (ATV)
Komoly problémákkal küzdött csütörtökön a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, amely végül a 72. időt érte el a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hatodik szakaszán, s jelenleg az összetettben a 30.
jan. 11
9:57
Stand up comedyben indult a Fidesz (168 Óra Online)
A Fidesz egy nap kétszer is nevettet – Stand up comedysek vették át az uralmat a Fidesz kommunikációja felett. Legalábbis másra nehéz következtetni, amikor a párt egy nap kétszer is egyértelműen kacagtatni áll ki – írta a Képviselő Funky.
jan. 11
10:15
Farkas Flórián nem foglalkozik Bayer kizárásával (ATV)
A magyarországi cigányság első számú képviselője mégsem találkozik Bayer Zsolttal. Amikor pedig a publicista Fideszből történő esetleges kizárásáról kérdeztük, Farkas letette a telefont. Az ügy kirobbanásához képest sokat puhult a Fidesz kommunikációja.
jan. 11
10:17
Előre eltervezték, hogy megerőszakolják és megölik a lányt (ATV)
Az indiai orvostanhallgató lánynak és barátjának a támadói előre elhatározták, hogy aznap éjjel találnak egy nőt, akit megerőszakolhatnak és megölhetnek - állítja egy rendőrségi jelentés.
jan. 11
10:19
Korrupció gyanúja a Foxconnál (ATV)
Korrupció gyanújával vizsgálja a kínai rendőrség a Foxconn alkalmazottait - írja a sina.com hírportál.
jan. 11
10:33
A Hálózat a Tanszabadságért oktatási kerekasztalt hozna létre (Alternatív Energia)
Nemzeti oktatási kerekasztal létrehozását kezdeményezi a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) a szakmai döntések előkészítése érdekében - közölte a HAT pénteken az MTI-vel.
jan. 11
10:33
Újabb tilalmakat vezethetnek be a KRESZ-ben (ATV)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az európai gyakorlat figyelembevételével megvizsgálja a járművezetők számára tiltott magatartások tételes felsorolásának, újabb tilalmak KRESZ-ben történő pontos megnevezésének lehetőségét, például a dohányzás, étkezés, a GPS vagy fedélzeti számítógép használat, a televíziózás vagy videózás esetében - ismerteti a pénteki Népszava, amely az elmúlt időszakban…
jan. 11
10:51
Ptk: újranyitható a részletes parlamenti vita Gulyás szerint (Infostart)
Ha érdemi módosító indítvány érkezik, újranyithatják a részletes parlamenti vitát a polgári törvénykönyvről (Ptk) - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 11
10:51
Schiffer vágott egyet jobbra, vágott egyet balra (168 Óra Online)
Schiffer András szerint lehetett arra számítani, hogy az LMP-nél előkerülnek a pártot megosztó dilemmák , de nem tart attól, hogy az LMP kettészakad. A frakcióvezető az MTI-nek adott interjújában kiosztotta az ellenzéket és a kormányoldalt, de üzent a sajátjainak is: a közösen meghozott döntések mögé mindenkinek be kell állnia.
jan. 11
10:51
Gyerekek elrablásával fenyegetőzött egy testvérpár (Metropol)
A két férfi egy adósukat azzal fenyegette, hogyha nem egyenlíti ki tartozását, elrabolják gyerekeit az óvodából.
jan. 11
10:51
Gyerekek elrablásával fenyegetőzött két férfi Szekszárdon (Alternatív Energia)
Gyerekeinek elrablásával fenyegetett meg egy szekszárdi nőt két Bács-Kiskun megyei férfi, akik ellen önbíráskodás miatt indult eljárás - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
jan. 11
10:51
Korózs: azért nincs elég pénz, mert rossz a gazdaságpolitika (ATV)
Ha egy országban sok pénz van, és ebből sokan részesülhetnek, az egy jó dolog, de az elmúlt két évben nemhogy 13. havi nyugdíjról nem lehetett beszélni, kérdésessé vált a 11. és 12. havi nyugdíjak kifizetése is – ezt Korózs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 11
10:53
Vádat emelt az ügyészség Bándy Kata gyilkosa ellen (Alternatív Energia)
Benyújtotta a Baranya Megyei Főügyészség a vádiratot a Pécsi Törvényszéknek pénteken Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében.
jan. 11
10:53
Bándy-gyilkosság: vádemelés P. László ellen (ATV)
Benyújtotta a Baranya Megyei Főügyészség a vádiratot a Pécsi Törvényszéknek pénteken Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében.
jan. 11
11:09
Vádat emeltek Bándy Kata gyilkosa ellen (Metropol)
A 25 éves rendőrségi pszichológus holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.
jan. 11
11:09
Tovább gyengült a forint (Alternatív Energia)
Tovább gyengült a forint péntek délelőtt, az eurót 294,55 forinton jegyezték fél 11 körül, a reggeli 293,54 forint és a csütörtök esti 293,69 forint után.
jan. 11
11:27
LMP: rosszul álcázott, pancser pénzszivattyúkra költ a Fidesz (Alternatív Energia)
Az LMP szerint a kormány teljesen feleslegesen fordított milliárdokat a Nemzetstratégiai Intézetre és a Friends of Hungary Alapítványra. A kormány ezzel 4,3 milliárd forintot akar kiszivattyúzni a költségvetésből, hogy azzal a saját oldalára állítsa a határon túli magyarokat - véli az ellenzéki párt.

Keresés