2013. január 11. péntek

jan. 11
4:51
Gólyahír: ismét kislánynak adott életet a közismert énekesnő (ATV)
Lily Allen ismét kislánynak adott életet. A gyermek január 8-án jött világra, amikor David Bowie és Elvis Presley.
jan. 11
5:09
Időjárás: ma mindenből kapunk egy kicsit (HVG)
Szórványos havazásra, hózápporra számíthatunk pénteken, napközben nem süllyed fagypont alá a hőmérséklet - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa.
jan. 11
5:09
Bayer szintjére került a Fidesz (Népszava)
Alig egy nap alatt utasította el a Bayer Zsolt elleni feljelentést a Fővárosi Főügyészség, mondván, nem történt bűncselekmény - így a publicistának aligha kell tartania a Fideszből való kizárástól. Miközben az Európai Bizottság alelnöke is elfogadhatatlannak nevezte a cigányellenes írást, az ügyészségi döntésen felbátorodott kormánypárt az ellenzéket "gyilkosok védelmezőinek" nevezte.
jan. 11
5:27
Életveszélyben a barcikai betegek (Népszava)
Miközben a nemrég felújított kazincbarcikai kórházban megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás, vasárnaptól - a személyi és tárgyi feltételek hiányának ellenére - súlyos pszichiátriai betegek költözhetnek az épületbe. A város lakóinak szinte minden ellátásért 25 kilométert kell utazniuk, a gyermekosztály és a gyermekorvosi ügyelet is megszűnt. Ráadásul a mentőszolgálat csak minimálisan tud segíteni,…
jan. 11
5:27
2029 az új dátum? Így úsztuk meg a "végítélet" csapását... (ATV)
A feltételezettnél "testesebb" az Apophis-kisbolygó, amely szerdán suhant el a Földtől 14,5 millió kilométerre - derítette ki az Európai Űrügynökség (ESA) Herschel-űrteleszkópja.
jan. 11
5:29
Később utalják a béreket (Népszava)
Az államosítás után több fővárosi iskolában is megfosztották a tanárokat az addigi cafeteria-juttatástól - tudta meg a Népszava. Ráadásul lapinformációk szerint a tanárok a jövőben már nem a hónap elején, hanem csak 10.-én számíthatnak a fizetésükre. A januári bérek is sok helyen csúsztak, ennek ellenére a kormány sikerről beszél. Az orbáni oktatáspolitika újabb áldozata az ELTE egyik…
jan. 11
5:29
13. havi nyugdíj: a kasszában biztosan nincs rá fedezet (ATV)
Nem 13. havi nyugdíjat, hanem kompenzációt kapnának a nyugdíjasok az év végén, amennyiben ezt a gazdaság állapota lehetővé teszi. Egy a kormányfő terveit ismerő forrás a Magyar Nemzetnek cáfolta az Index értesülését, miszerint a kabinet a plusz 13. havi juttatás bevezetésén gondolkodik. Egy nyugdíjszakértő szerint a kompenzációt csak a tartalékokból tudná fedezni a kormány, a nyugdíjkasszából nem.…
jan. 11
5:31
Rövidesen párttá alakul az Együtt 2014 (Népszava)
Várhatóan a következő hónapokban párttá alakul az Együtt 2014 - jelentette ki az MTI-nek adott interjúban Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek 6-8 hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. Hozzátette: szervezetépítésbe kezd a választói mozgalom,…
jan. 11
5:33
Sukoró-ügy: tagadják a politikai indítékot (Népszava)
A sukorói telekcsere ügyében zajló eljárásnak nincs, nem volt, és nem is lesz politikai indoka és indíttatása - ezzel utasította vissza a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőperben a vádat képviselő Kovatsits Gábor ügyész az elsőrendű vádlott állításait.
jan. 11
5:35
Nem tudni, hogy egyszerűsítik a honosítást (Népszava)
Tovább egyszerűsödik a 2014-es parlamenti választás szempontjából sem mellékes határon túli magyarok honosítási eljárása, ám egyelőre nem tudni, a gyakorlatban milyen könnyebbséget jelent majd ez az állampolgárságot kérelmezőknek. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyetteshez eljuttatott, erre vonatkozó kérdésünkre Semjén Zsolt helyett a honosítási eljárás koordinálásáért felelős…
jan. 11
5:37
Megsegített "fellegvárak" (Népszava)
Jól járt az ország egyik leginkább eladósodott városa, a fideszes irányítású Hódmezővásárhely az állami adósságkonszolidációval. November közepén, mikor a városban Lázár János és Matolcsy György részvételével hivatalosan is megkezdődött a nagyvárosok hitelei egy részének átvállalását célzó tárgyalássorozat, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá kinevezett volt polgármester még úgy becsülte: a…
jan. 11
5:39
Egymásra mutogatás a trolik ügyében (Népszava)
Nem kell aggódniuk a főváros agglomerációjában élőknek, "nincs balhé" - igyekezett hűteni a kedélyeket Tarlós István, miután a városhatárt átlépő busz- és HÉV-vonalak állami üzemeltetésbe adásáról tárgyalt a fejlesztési tárca illetékeseivel. A főpolgármester szerint garanciát kapott arra, hogy az utasokat nem éri hátrány, a jövőben is csak egyféle bérletre lesz szükség és a sárga buszok Budapesten…
jan. 11
5:45
Túl hirtelen lett ártatlan Bayer? (168 Óra Online)
Ügyészség: Bayer nem izgatott közösség ellen – Bűncselekmény hiányában elutasította az ügyészség a Bayer Zsolt ellen közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést – közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész csütörtökön.
jan. 11
5:45
Gyilkolni is képes GPS-ek és SMS-ek (Népszava)
Az út helyett terepjárója GPS kijelzőjét figyelte bevallása szerint az a moldovai férfi, akinek figyelmetlensége öt ember halálához vezetett Karcagon vasárnap. A szlovák milliomosnő, Eva Rezesová pedig éppen volt párjával SMS-ezett, amikor BMW terepjárójával halálba küldött négy embert az M3-ason augusztusban. Ugyanakkor a KRESZ nem tiltja konkrétan sem a GPS használatot, sem az SMS-ezést, hanem…
jan. 11
6:21
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 11
6:39
Újabb iskolai lövöldözés az USA-ban (ATV)
Egy diák sörétes puskával csütörtökön megsebesítette egy osztálytársát, egy másikra pedig rálőtt a kaliforniai Taft középiskolájában. Közben a Nemzeti Lőfegyver Szövetséggel már tárgyalt is az amerikai alelnök az Obama-kormány terveiről, a szervezet ezt követően csalódottságát fejezte ki.
jan. 11
6:41
Berlusconi: Olaszországot Monti vezette szakadékba (ATV)
Európát és Mario Montit okolta az olasz válságért, és a dél-európai államoknak az euróból való kilépését jósolta meg Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) miniszterelnök-jelöltje egy csütörtök éjjeli baloldali politikai vitaműsorban.
jan. 11
6:43
Agresszíven leminősítette Ciprust a Moody’s (ATV)
Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív adóskockázati kategóriába minősítette vissza Ciprus államkötvény-osztályzatát csütörtökön a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy a bankrendszer feltőkésítési igényéből eredő adósságtöbblet valószínűleg fenntarthatatlannak bizonyul, és emiatt egyre nagyobb az esélye Ciprus törlesztésképtelenné válásának.
jan. 11
6:45
Holokauszttagadó honlapot működtetek – több év börtönt kaptak (ATV)
Több év börtönbüntetésre ítélt egy bécsi esküdtbíróság csütörtökön egy szélsőséges honlap üzemeltetése miatt három férfit, köztük az osztrák szélsőjobboldali körök egyik ismert alakját.
jan. 11
6:47
Tovább húzódhat a "szuperkasszák" bevezetése (ATV)
Még mindig nem rögzítették a "szuperkasszákkal" kapcsolatos követelményeket, a megfelelő gép kifejlesztése, engedélyezése, tesztelése pedig akár év végéig is elhúzódhat - ismerteti a pénteki Világgazdaság.
jan. 11
6:48
Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével / TIOP 2.2.6/12/1/B (Pályázatfigyelő)
Jelen pályázat alapvető célja a magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, ezáltal hozzájárulva a fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentéséhez. Az ellátások fejlesztésének hosszú távú eredményeképpen az igénybevevő lakosság számára egészségnyereség elérése.
jan. 11
6:48
Gyökér-e a petrezselyem? (nyest.hu)
Házi szakértőnk nem árul petrezselymet, csak úgy özönlenek hozzá a kérdések. Például magáról a petrezselyemről. Ismét a dolgok gyökeréig kell leásnunk: mi helyes és mi nem? Ki az, aki zöldet jelez?
jan. 11
6:49
Nyugdíj vagy munkabér: Pintér, Martonyi és Hoffmann is választhat (ATV)
A kormány ismertette a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásának részletszabályait. A kormányszóvivői iroda azt is tudatta, hogy bár a politikai vezetőkre nem vonatkozik a kötelező nyugdíjba vonulás, de a kettős finanszírozás, vagyis a nyugdíj és a munkabér együtt fizetésének tilalma rájuk is érvényes. Ez az MTI szerint többek között Pintér Sándor belügyminisztert, Martonyi János…
jan. 11
6:50
Akusztikus, Rap és Folk-Jazz Tehetségkutató Verseny (Pályázatfigyelő)
A Sufni G'Art'N márciusban helyet ad a Vol.1. Tehetségkutató Fesztiválnak!
jan. 11
6:51
Törvény tiltja a további adóamnesztiát (ATV)
Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat. A tavaly lezárult utolsó lehetőség 23 hónapja alatt összesen 6,7 milliárd forint tért vissza Magyarországra - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 11
6:52
Magyar nyelvű Kárpát-medencei diákírók, diákköltők 36. irodalmi tábora (Pályázatfigyelő)
A kiírók vers-, próza és tanulmány kategóriában pályázatot hirdetnek, és várják minden 14 -18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait.
jan. 11
6:54
MANK arculatának újratervezése (Pályázatfigyelő)
A kiíró országos, nyílt grafikai pályázatot hirdet,egyéni művészek részére arculatának újratervezésére.
jan. 11
6:56
A tehetséges fiatalok kiválasztását lehetővé tevő területi diáksport versenyek megrendezésének támogatása / NTP-TDSV-12 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a sportban tehetséges fiatalok kiválasztása az intézményekben a sportolni szerető tanulók közül, a területi diáksport versenyek rendszerének kidolgozása, a területi diáksport versenyek meghirdetése, a területi diáksport versenyek megrendezése és a tehetséges fiatalok területi diáksport versenyen elért eredményinek értékelése, jutalmazása.
jan. 11
6:57
Robbanássorozat Pakisztánban: 116 halott (ATV)
Legkevesebb 116 ember halt meg és több mint 270 megsebesült a csütörtöki robbantássorozatban Pakisztánban. Kvettában, Beludzsisztán tartomány székhelyén különböző időpontokban és helyszíneken három robbantás történt.
jan. 11
6:58
XIV. Országos textiles konferencia és kiállítás Békéscsabán (Pályázatfigyelő)
Pályázat célja: pályázati, bemutatkozási és tanácskozási lehetőség az országban tevékenykedő, népi textíliákkal foglalkozó közösségek és egyéni alkotók számára.
jan. 11
7:00
Mit jelent számomra az erdő? - rajzpályázat (Pályázatfigyelő)
A kiíró rajzpályázatot hirdet 6-10 éves tanulók számára.
jan. 11
7:02
Életforma forradalom (Pályázatfigyelő)
A pályázat témája, célja A jelen társadalmában általánosan, vagy kifejezetten ritkán előforduló emberi szituációk, élethelyzetek, momentumok megjelenítése a fiatalok látószögéből, az "Életforma forradalom" témához szorosan kapcsolódva. Olyan művek beérkezését várjuk, amelyek mondanivalója valamilyen társadalmi problémára illetve a társadalomban található értékekre igyekszik felhívni a figyelmet,…
jan. 11
7:04
Kinek a bőre? - rajzpályázat gyerekeknek (Pályázatfigyelő)
Kinek a bőre? - rajzpályázat gyerekeknek.
jan. 11
7:06
A 2012-2013. tanévben megrendezendő tanulmányi, tehetséggondozó versenyek támogatása / NTP-KTTV -12 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a 2012/2013. tanévre tanulmányi, tehetséggondozó versenyek megrendezésének, lebonyolításának támogatása.
jan. 11
7:08
Ez is elmúlik egyszer... (Pályázatfigyelő)
Verspályázat, a pályázat témája: Elmúlás, elengedés. A téma értelmezésében és feldolgozásában a szerző teljesen szabad kezet kap.
jan. 11
7:10
Budapest Bábszínház új arculatának megtervezése, valamint a honlapjának technikai fejlesztése (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet a Budapest Bábszínház (a továbbiakban: színház) új arculatának megtervezésére, valamint a honlapjának technikai fejlesztésére.
jan. 11
7:15
A magyar hadtörténet legnagyobb veresége (Infostart)
Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek során napok alatt szinte teljesen megsemmisült a 200 ezer fős 2. magyar hadsereg, ez volt a magyar hadtörténet legnagyobb veresége, idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában.
jan. 11
7:15
Dés Lászlót kitiltották a Magyar Rádióból? (168 Óra Online)
Nem engedték be a rádióba Dés Lászlót – írta a Blikk.
jan. 11
7:17
Ezt eredményezte az adóamnesztia - lapszemle (Infostart)
Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat - értesült a Magyar Nemzet. Az Index arról számol be, hogy a Facebook lassan kezd elöregedni.
jan. 11
7:33
Öt ország léphet fel közösen a Négy Mancs ellen (HVG)
Franciaország, Bulgária, Spanyolország és Belgium is csatlakozik az idén Magyarországhoz, hogy közösen lépjenek fel a Négy Mancs állatvédő szervezet súlyos károkat okozó kampányai ellen - írja a pénteki Magyar Hírlap.
jan. 11
7:35
Balog a HÖOK-osokkal találkozik ma (HVG)
Ma folytatja az egyeztetéseket a miniszter a HÖOK képviselőivel.
jan. 11
7:51
Bors: magánbörtönbe szállították Szita Bence gyilkosát (HVG)
A kaposvári rendőrségi fogdáról Szombathelyre, az elítéltek között csak luxusbörtönként emlegetett magánbörtönbe szállították P. Erikát, akit a 11 éves Szita Bence megölésével gyanúsítanak - írja a Borsonline.
jan. 11
7:51
ORFK: hárman fagytak meg egy nap alatt (Népszava)
Hárman haltak meg kihűlés miatt az elmúlt egy napban, és egy ember vesztette életét közlekedési balesetben - ismertette az elmúlt 24 óra adatait az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) péntek reggel.
jan. 11
7:51
Kitti, péntek szépe (szon)
Sényő - Lipcsák Kitti Sényőn él, a Nyíregyházi Főiskola jogi asszisztens szakos hallgatója és az újév alkalmából hajának színét barnáról feketére változtatta.
jan. 11
7:53
Hárman haltak meg egy nap alatt kihűlés miatt (HVG)
Hárman haltak meg kihűlés miatt az elmúlt egy napban, és egy ember vesztette életét közlekedési balesetben - ismertette az elmúlt 24 óra adatait az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) péntek reggel.
jan. 11
8:09
Gyanús fehér port szórtak egy budai lakás elé (HVG)
Gyanús port szórt egy ismeretlen egy II. kerületi lakás bejáratához és a lakáshoz tartozó garázs elé. A katasztrófavédelem szakértői megállapították, hogy a por nem sugárzó anyag, a rendőrség nyomozni kezdett az ügyben.
jan. 11
8:09
Hárman haltak meg kihűlés miatt az elmúlt egy napban (Infostart)
Hárman haltak meg kihűlés miatt az elmúlt egy napban, és egy ember vesztette életét közlekedési balesetben - ismertette az elmúlt 24 óra adatait az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) péntek reggel.
jan. 11
8:09
Héthónapos mélyponton a forint az euróhoz képest (ATV)
Tovább gyengült a forint pénteken:297,19 forint volt az euró délután három előtt nem sokkal. Hét hónapja nem volt ilyen gyenge a forint. Reggel 293,54, délelőtt 294,55 forinton jegyezték az eurót a csütörtök esti 293,69 forint után.
jan. 11
8:11
Újabb tilalmak jöhetnek a KRESZ-ben (HVG)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az európai gyakorlat figyelembevételével megvizsgálja a járművezetők számára tiltott magatartások tételes felsorolásának, újabb tilalmak KRESZ-ben történő pontos megnevezésének lehetőségét, például a dohányzás, étkezés, a GPS vagy fedélzeti számítógép használat, a televíziózás vagy videózás esetében - ismerteti a pénteki Népszava, amely az elmúlt időszakban…
jan. 11
8:27
VV: amikor a Fidesz-kétharmad jól működik (HVG)
A politikai akaratot egy pár oldalas törvénybe öntötték és a kétharmadnak köszönhetően a változtatást mindenkin és mindenen átverték. Csak ezúttal egy jó ügy érdekében és még megvalósítani is sikerül - írja a Véleményvezér blog a dohányzás betiltásáról a vendéglátóhelyeken.

Keresés