2013. január 2. szerda

jan. 2
0:18
Országszerte 2800 esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszakáján - a nap hírei (Infostart)
A közös siker öröméről és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról is beszélt újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Az interneten már elérhető az új felsőoktatási felvételi tájékoztató a www.felvi.hu oldalon. Átvette Írország Ciprustól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.
jan. 2
4:57
Szilveszter: belülről ismerkedett a mentőautóval a megasztár (ATV)
Tóth Gabit köhögőgörcs kapta el éneklés közben. Kalciumampulla segített rajta.
jan. 2
5:15
Tűzijáték szakította le egy férfi fejét Ribényben (ATV)
Egy halálos baleset történt a szilveszteri petárdázás kapcsán a Felvidéken: a báni járásban egy hatvanéves férfinak a kezét és a fejét is leszakította vélhetően saját gyártású petárdája.
jan. 2
5:17
Ő az újév első babája, itt megnézheti (ATV)
Budapesti kislány az újév első babája. Anna éjfél után két perccel, 3150 grammal és ötvennégy centiméterrel jött a világra a Semmelweis Egyetem Baross utcai klinikáján. Csak január 4-ére várták, de ő ragaszkodott az újévi születésnaphoz. Az idei második baba is kislány. Lizett negyed egykor született a nyíregyházi Jósa András kórházban.
jan. 2
5:27
Ab-döntés sem akadály a Fidesznek (Alternatív Energia)
Bár az Alkotmánybíróság a héten akár a teljes választási eljárási törvényt megsemmisítheti, a Fidesz-KDNP eddigi gyakorlatából egyértelmű: akár az alaptörvénybe is beírhatják az alkotmánysértőnek talált részeket. Ennek az sem akadálya, hogy nem csupán az alkotmányt, hanem a nemzetközi egyezményeinket is sértik a kormánypárti tervek.
jan. 2
5:29
Interneten az új felvételi tájékoztató (Alternatív Energia)
A www.felvi.hu-n már elérhetők a felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatók.
jan. 2
5:31
Még nincs ötlet az újabb konzultációra (Alternatív Energia)
Egyelőre nem tudni, milyen határokat feszeget majd a legújabb nemzeti konzultáció, csak annyi biztos, hogy hamarosan a határon túli magyarokkal kezd levelezésbe a kormány.
jan. 2
5:45
Vizeink gyógyszermentesítése (Alternatív Energia)
Gyógyszerfogyasztó nép vagyunk - tartják. Ennek egyik nemkívánatos következménye, hogy a szervezetünkben fel nem szívódott vagy be sem vett gyógyszerek nagy része a csatornahálózatban köt ki, onnan pedig az élővizekbe - és ha azokból nyerünk ivóvizet, végül a csapvízbe kerül.
jan. 2
5:47
Perre megy az exzsaru (Alternatív Energia)
Jó hírnév megsértése miatt beperelte a fideszes agrárállamtitkár feleségét az az exrendőr, akinél Czerván Györgyné állításaival ellentétben nem találtak fegyvert, így nem is tudta volna Czerván Györgyöt arra kényszeríteni, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése ellen szavazzon.
jan. 2
5:49
Buli minden mennyiségben (Alternatív Energia)
Nem fogták vissza magukat a bulizók az év utolsó napján: kora délutántól folyamatosan durrogtak a petárdák, ami országszerte több tűzesethez is vezetett.
jan. 2
6:27
Hoffmann: jóval nagyobb béremelést kapnak a pedagógusok, mint kérték (ATV)
Jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt - mondta Hoffmann Rózsa a Magyar Nemzetnek, aki arról is beszélt, esze ágában sincs lemondani.
jan. 2
6:29
Megint felgyújtottak 1100 autót szilveszter éjjel (ATV)
Szilveszter éjszakáján Franciaországban ismét felgyújtottak közel 1200 autót - közölte kedd este Manuel Valls belügyminiszter.
jan. 2
6:39
Eltapsolta a kormány az emberek megtakarításait (168 Óra Online)
Hárommillió magyar nyugdíj-megtakarítását alig két év alatt nyom nélkül tapsolta el a kormány, miközben arányaiban sem az államadóság nem csökkent, sem a gazdaság nem lendült fel. Sőt, az unortodox gazdaságpolitika ellensúlyozására 30 hónap alatt 30 új közterhet vezettek be – állapítja meg az MSZP.
jan. 2
6:45
Nem brutális adóemelés Amerikában (ATV)
Az Egyesült Államok képviselőháza is jóváhagyta kedd éjjel az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről kötött kétpárti megállapodást, megmentve az amerikaiak többségét az újabb recesszióval fenyegető adóemelésektől és a költségvetési megszorításoktól.
jan. 2
6:47
Jelentős változások léptek érvénybe az egészségügyben (ATV)
Jelentősen kiszélesített állami kötelezettségvállalási és feladatmeghatározási jogkörrel indul az új év az egészségügyben - írja a szerdai Napi Gazdaság.
jan. 2
6:49
Az év második felében indulhat a Webbank (ATV)
Ha minden a tervek szerint halad, 2013 második felében indulhat el a kizárólag az interneten működő Webbank, amelyhez hatmilliárd forintra lenne szükség - írja a szerdai Népszabadság.
jan. 2
6:51
Öt új adó, új bíróságok, csökkenő költségek - ezek változtak 2013-ban (ATV)
Öt új adóval, közigazgatási és oktatási átszervezéssel, új különbíróságokkal köszönt be az újév. Számos adó emelkedik, eltűnik a szuperbruttó, csökken a gáz, az áram és a távhő ára, a minimálbér is magasabb lesz, ugyanakkor a fővárosban többet kell fizetni az utazásért. Állami fenntartásba kerül az összes iskola, változik a pótszabadság rendszere, és nem kerülhetik el a fizetést, akiket azért…
jan. 2
6:53
Egyre többet lehet alkudni az eladó lakásoknál (ATV)
Egyre többet engednek az eladók a meghirdetett árból a lakáspiacon, országos átlagban az engedmény tavaly az első háromnegyed év adatai alapján 13 százalék volt, egy százalékponttal több, mint egy évvel korábban – írja a Népszava.
jan. 2
6:55
Halálos bántalmazás Bicskén (ATV)
Halálosan bántalmaztak egy helyi lakost Bicskén január elsején, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen - közölte a megyei főkapitányság az MTI-vel.
jan. 2
7:03
Nincs még döntés az élelmiszerek áfájának csökkentéséről (ATV)
Még nincs végleges döntés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről - tudta meg a Népszabadság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM).
jan. 2
7:21
Az összes ünnepnap munkanapra esik idén (ATV)
Ebben az esztendőben az összes ünnepnapunk munkanapra esik majd, azaz mind a nyolc, rögzített dátumú ünnepünk, ezenkívül a húsvét és a pünkösd egy-egy napja is hétfőre esik, így tíz nap pluszszabadságot nyernek a munkavállalók - írja a Magyar Nemzet.
jan. 2
7:30
Így indul az új év az egészségügyben (Infostart)
Jelentősen kiszélesített állami kötelezettségvállalási és feladatmeghatározási jogkörrel indul az új év az egészségügyben - írja a Napi Gazdaság.
jan. 2
7:48
Magasabb béremelést kaphatnak a pedagógusok - lapszemle (Infostart)
Hoffmann Rózsa interjút adott a Magyar Nemzetnek, míg a Népszabadság a Webbankról ír.
jan. 2
7:50
Felborult egy autóbusz Székesfehérvár és Pátka között (Infostart)
Felborult egy menetrend szerint közlekedő helyközi autóbusz Székesfehérvár és Pátka között szerda reggel. Az elsődleges adatok alapján egy ember súlyosan és több mint tíz könnyebben megsérült - közölte a Fejér Megyer Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem szóvivője.
jan. 2
7:51
A munkavállalók 10 százalékát érinti a jogfosztás (168 Óra Online)
A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet – hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 2
8:15
Felborult egy busz Székesfehérvárnál: több sérült is van (ATV)
Felborult egy menetrend szerint közlekedő helyközi autóbusz Székesfehérvár és Pátka között szerda reggel. Az elsődleges adatok alapján egy ember súlyos, több mint tíz könnyebb sérülést szenvedett - tájékoztatta a Fejér Megyer Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
jan. 2
8:17
Kisiklott egy villamos a Határ útnál - pótlóbuszok járnak (ATV)
A 42-es villamos teljes vonalán pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere szerda reggel az MTI-vel.
jan. 2
8:19
Harmadjára is megnősült Deutsch Tamás (ATV)
December 12-én, titokban házasodott össze új párjával, aki a sport révén ismert meg. Jelenleg Amerikában töltik nászútjukat.
jan. 2
8:21
Tarlós: jogi feltételeken múlik a 4-es metró jövő tavaszi átadása (ATV)
A főpolgármester szerint nem a műszaki feltételeken, hanem a jogi kérdések rendezésén múlik, hogy 2014 tavaszán át tudják-e adni a 4-es metrót.
jan. 2
8:27
Felborult egy helyközi autóbusz (Metropol)
A baleset Székesfehérvár és Pátka között történt. Már megszűnt az útzár.
jan. 2
8:33
292 forint körül az euró árfolyama (ATV)
A forint gyengült a főbb devizákkal szemben szerdán délelőtt a reggeli nyitáshoz képest a devizakereskedelemben.
jan. 2
8:42
Tarlós: Jogi kérdéseken múlik a 4-es metró átadása (Infostart)
A főpolgármester szerint nem a műszaki feltételeken, hanem a jogi kérdések rendezésén múlik, hogy 2014 tavaszán át tudják-e adni a 4-es metrót.
jan. 2
8:45
Tarlós: a 4-es metró átadása jogi kérdéseken múlik (Alternatív Energia)
A főpolgármester szerint nem a műszaki feltételeken, hanem a jogi kérdések rendezésén múlik, hogy 2014 tavaszán át tudják-e adni a 4-es metrót.
jan. 2
8:47
Műtrágyás cigitől kábult Bándy Kata gyilkosa (Alternatív Energia)
Vallomásában azt állítja Bándy Kata (†25) gyilkosa, hogy egy olcsó kábítószert használt, mielőtt elkövette volna a szörnyű tettét - tudta meg a Blikk.
jan. 2
8:51
Nem Magyarország orosz gáztarifája a legmagasabb Európában (ATV)
Nem Magyarország orosz gáztarifája a legmagasabb Európában, a magyar árak európai összehasonlításban versenyképesek - mondta a Népszabadságnak Szergej Komljev, a Gazprom exportcégének szerződésekért és árakért felelős vezetője.
jan. 2
8:53
Száznál többen szereztek életre szóló élményt a téli Balatonban (ATV)
Több mint százan fürödtek meg kedden a szigligeti strandon a jeges Balatonban. Tavaly volt az első alkalom, hogy meghirdették a településen az újévi csobbanást. Tavaly még csak alig húszan voltak a bátrak, de erre az évre már megötszöröződött a számuk. Szigorú orvosi vizsgálat előzte meg a kihívást, s tizennyolc jelentkezőt kizártak orvosok. A második szigligeti csobbanást több százan figyelték a…
jan. 2
9:21
Az idén hatnapos lesz a karácsony (Metropol)
Idén az összes ünnepnap munkanapra esik majd, így tíz nap pluszszabadságot nyernek a munkavállalók.
jan. 2
9:27
Tovább zsugorodik a feldolgozóipar (ATV)
A beszerzési menedzserindex (BMI) szezonálisan kiigazított 2012. decemberi értéke 48,9 százalékot mutat, 3,2 százalékponttal esett vissza az előző hónaphoz képest - közölte szerdán a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A mutató értéke a második legalacsonyabb volt az elmúlt évben és ötödször jelezte a feldolgozóipar zsugorodását.
jan. 2
9:29
Felére esett vissza a Dél-Koreába szökő északiak száma (ATV)
Közel felére esett vissza tavaly 2011-hez képest a szegénység és a politikai elnyomás miatt Dél-Koreába szökő észak-koreaiak száma, elsősorban az északi oldalon megszigorított határellenőrzés következtében – közölte szerdán a szöuli országegyesítési minisztérium.
jan. 2
9:39
10 nap pluszszabadságot nyernek a munkavállalók (168 Óra Online)
Ebben az esztendőben az összes ünnepnapunk munkanapra esik majd, azaz mind a nyolc, rögzített dátumú ünnepünk, ezenkívül a húsvét és a pünkösd egy-egy napja is hétfőre esik, így tíz nap pluszszabadságot nyernek a munkavállalók – írja a Magyar Nemzet.
jan. 2
9:45
Felkelőket bombázott a kolumbiai hadsereg (ATV)
Legalább 13 fegyveres felkelő meghalt a kolumbiai légierő támadásában az ország északnyugati részén - közölte kedden a légierő egyik parancsnoka.
jan. 2
9:57
Az átadás jogi kérdéseken múlik (Metropol)
Tarlós elmondta, a jogi kérdések rendezésén múlik, hogy 2014 tavaszán át tudják-e adni a 4-es metrót.
jan. 2
10:15
Fontos változások az újévben – részletek (168 Óra Online)
Állami fenntartásba került az általános és középiskolák többsége, magasabb adók jönnek, megkezdték működésüket a járási hivatalok, drágult a BKV-bérlet – jelentős változásokat hozott az újév.
jan. 2
10:15
Hidegfront, hó, ónos eső (Alternatív Energia)
Szerdán napközben a reggelre képződött köd több helyen tartósabban megmaradhat. Gyenge hidegfront érkezik, de csak kisebb mennyiségű, elszórt csapadékra - hószállingózásra, ónos szitálásra, esőre - van kilátás helyenként. Főleg a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. Nappal -2, +4°C várható.
jan. 2
10:21
78,6 százalékon az államadósság (ATV)
Az államháztartás maastrichti adóssága a GDP 78,6 százalékán állt és 22 204 milliárd forintot tett ki a múlt év harmadik negyedévének végén - ez derül ki a nemzeti számlák tavaly harmadik negyedévi adataiból, amelyet szerdán tett közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A november 19-én közölt előzetes jelentésében a GDP 77,1 százalékára tette az államadósságot a jegybank, de az összegét alig 5…
jan. 2
10:23
Íme, az ország legnagyobb munkáltatójának honlapja (ATV)
Szinte az összes funkció fejlesztés alatt áll a 120 ezer főt foglalkoztató Klebersberg Intézményfenntartó Központ honlapján.
jan. 2
10:39
Mit jelent valójában a 10 százalékos rezsicsökkentés? (ATV)
A 2013. január 1-étől „10 %-os rezsicsökkentés” néven beharangozott árcsökkenés a valóságban alig 3,5 % számlacsökkenést eredményez egy átlagos magyar család havi villanyszámlájában.
jan. 2
10:57
Lehetséges: 2,5 év alatt 22 kilométernyi új metró (ATV)
Alig másfél év leforgása alatt három új metróállomással, és majd' tíz kilométeres új pályaszakasszal bővítették ki az orosz metróhálózatot. Idén pedig mintegy tizennégy kilométernyi új szakasz átadására készülnek.
jan. 2
11:15
Bejelentették az elmúlt évtizedek legnagyobb orosz hadgyakorlatát (ATV)
Az utóbbi évtizedek legnagyobb haditengerészeti gyakorlatát tartják meg január végén az orosz haditengerészet valamennyi flottája részvételével - jelentették be szerdán a moszkvai védelmi minisztériumban.
jan. 2
11:17
Újabb rekord: az ATV-t nézték legtöbben szilveszterkor (ATV)
Az óév utolsó órájában az ATV volt Magyarország legnézettebb televíziós csatornája. Az újév első óráiban pedig 17 százalékos nézettséget hozott a Sas Kabaré.

Keresés