2013. január 2. szerda

jan. 2
0:18
Országszerte 2800 esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszakáján - a nap hírei (Infostart)
A közös siker öröméről és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról is beszélt újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Az interneten már elérhető az új felsőoktatási felvételi tájékoztató a www.felvi.hu oldalon. Átvette Írország Ciprustól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.
jan. 2
4:57
Szilveszter: belülről ismerkedett a mentőautóval a megasztár (ATV)
Tóth Gabit köhögőgörcs kapta el éneklés közben. Kalciumampulla segített rajta.
jan. 2
5:06
Köd borul az országra (HVG)
Havazással, esővel indul az új év második napja, a héten később enyhébb idő várható, majd erős szél jöhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra a tartós, sűrű köd miatt.
jan. 2
5:15
Tűzijáték szakította le egy férfi fejét Ribényben (ATV)
Egy halálos baleset történt a szilveszteri petárdázás kapcsán a Felvidéken: a báni járásban egy hatvanéves férfinak a kezét és a fejét is leszakította vélhetően saját gyártású petárdája.
jan. 2
5:17
Ő az újév első babája, itt megnézheti (ATV)
Budapesti kislány az újév első babája. Anna éjfél után két perccel, 3150 grammal és ötvennégy centiméterrel jött a világra a Semmelweis Egyetem Baross utcai klinikáján. Csak január 4-ére várták, de ő ragaszkodott az újévi születésnaphoz. Az idei második baba is kislány. Lizett negyed egykor született a nyíregyházi Jósa András kórházban.
jan. 2
5:24
Hoffmann: "megfutamodni nem szokásom" (HVG)
Jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt - mondta a Magyar Nemzetnek Hoffmann Rózsa, aki arról is beszélt, esze ágában sincs lemondani.
jan. 2
5:26
Többet tudnak rólunk a patikában, mint eddig (HVG)
Jelentősen kiszélesített állami kötelezettségvállalási és feladatmeghatározási jogkörrel indul az új év az egészségügyben - írja a szerdai Napi Gazdaság.
jan. 2
5:27
Ab-döntés sem akadály a Fidesznek (Népszava)
Bár az Alkotmánybíróság a héten akár a teljes választási eljárási törvényt megsemmisítheti, a Fidesz-KDNP eddigi gyakorlatából egyértelmű: akár az alaptörvénybe is beírhatják az alkotmánysértőnek talált részeket. Ennek az sem akadálya, hogy nem csupán az alkotmányt, hanem a nemzetközi egyezményeinket is sértik a kormánypárti tervek.
jan. 2
5:29
Interneten az új felvételi tájékoztató (Népszava)
A www.felvi.hu-n már elérhetők a felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatók.
jan. 2
5:31
Még nincs ötlet az újabb konzultációra (Népszava)
Egyelőre nem tudni, milyen határokat feszeget majd a legújabb nemzeti konzultáció, csak annyi biztos, hogy hamarosan a határon túli magyarokkal kezd levelezésbe a kormány.
jan. 2
5:45
Vizeink gyógyszermentesítése (Népszava)
Gyógyszerfogyasztó nép vagyunk - tartják. Ennek egyik nemkívánatos következménye, hogy a szervezetünkben fel nem szívódott vagy be sem vett gyógyszerek nagy része a csatornahálózatban köt ki, onnan pedig az élővizekbe - és ha azokból nyerünk ivóvizet, végül a csapvízbe kerül.
jan. 2
5:47
Perre megy az exzsaru (Népszava)
Jó hírnév megsértése miatt beperelte a fideszes agrárállamtitkár feleségét az az exrendőr, akinél Czerván Györgyné állításaival ellentétben nem találtak fegyvert, így nem is tudta volna Czerván Györgyöt arra kényszeríteni, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése ellen szavazzon.
jan. 2
5:49
Buli minden mennyiségben (Népszava)
Nem fogták vissza magukat a bulizók az év utolsó napján: kora délutántól folyamatosan durrogtak a petárdák, ami országszerte több tűzesethez is vezetett.
jan. 2
6:18
Gyilkossággal indult az újév Bicskén (HVG)
Halálosan bántalmaztak egy helyi lakost Bicskén január elsején, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen - közölte a megyei főkapitányság.
jan. 2
6:27
Hoffmann: jóval nagyobb béremelést kapnak a pedagógusok, mint kérték (ATV)
Jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt - mondta Hoffmann Rózsa a Magyar Nemzetnek, aki arról is beszélt, esze ágában sincs lemondani.
jan. 2
6:29
Megint felgyújtottak 1100 autót szilveszter éjjel (ATV)
Szilveszter éjszakáján Franciaországban ismét felgyújtottak közel 1200 autót - közölte kedd este Manuel Valls belügyminiszter.
jan. 2
6:36
A turulozásért Horthy alatt börtön járt volna (HVG)
A Horthy-kultusz Magyarországon valójában már rég nem Horthy Miklós személyéről, hanem az 1920–1944 közötti rendszer kritikátlan tömjénezéséről szól – véli Ungváry Krisztián. A történész szerint Horthy megítélése körül ma jól látható egy mesterségesen gerjesztett kultusz a hatalom részéről, de egyfajta hisztéria is a másik oldalról. Interjú.
jan. 2
6:39
Eltapsolta a kormány az emberek megtakarításait (168 Óra Online)
Hárommillió magyar nyugdíj-megtakarítását alig két év alatt nyom nélkül tapsolta el a kormány, miközben arányaiban sem az államadóság nem csökkent, sem a gazdaság nem lendült fel. Sőt, az unortodox gazdaságpolitika ellensúlyozására 30 hónap alatt 30 új közterhet vezettek be – állapítja meg az MSZP.
jan. 2
6:45
Nem brutális adóemelés Amerikában (ATV)
Az Egyesült Államok képviselőháza is jóváhagyta kedd éjjel az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről kötött kétpárti megállapodást, megmentve az amerikaiak többségét az újabb recesszióval fenyegető adóemelésektől és a költségvetési megszorításoktól.
jan. 2
6:47
Jelentős változások léptek érvénybe az egészségügyben (ATV)
Jelentősen kiszélesített állami kötelezettségvállalási és feladatmeghatározási jogkörrel indul az új év az egészségügyben - írja a szerdai Napi Gazdaság.
jan. 2
6:49
Az év második felében indulhat a Webbank (ATV)
Ha minden a tervek szerint halad, 2013 második felében indulhat el a kizárólag az interneten működő Webbank, amelyhez hatmilliárd forintra lenne szükség - írja a szerdai Népszabadság.
jan. 2
6:51
Öt új adó, új bíróságok, csökkenő költségek - ezek változtak 2013-ban (ATV)
Öt új adóval, közigazgatási és oktatási átszervezéssel, új különbíróságokkal köszönt be az újév. Számos adó emelkedik, eltűnik a szuperbruttó, csökken a gáz, az áram és a távhő ára, a minimálbér is magasabb lesz, ugyanakkor a fővárosban többet kell fizetni az utazásért. Állami fenntartásba kerül az összes iskola, változik a pótszabadság rendszere, és nem kerülhetik el a fizetést, akiket azért…
jan. 2
6:53
Egyre többet lehet alkudni az eladó lakásoknál (ATV)
Egyre többet engednek az eladók a meghirdetett árból a lakáspiacon, országos átlagban az engedmény tavaly az első háromnegyed év adatai alapján 13 százalék volt, egy százalékponttal több, mint egy évvel korábban – írja a Népszava.
jan. 2
6:54
Szorul a hurok az orvvadászok körül (HVG)
Tavaly decemberig több eljárás indult orvvadászat miatt, mint egy évvel korábban. A nyáron hatályba lépő új büntető törvénykönyv (Btk.) a mostaninál részletesebben szabályozza a természetkárosítást - írja a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 2
6:55
Halálos bántalmazás Bicskén (ATV)
Halálosan bántalmaztak egy helyi lakost Bicskén január elsején, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen - közölte a megyei főkapitányság az MTI-vel.
jan. 2
7:03
Nincs még döntés az élelmiszerek áfájának csökkentéséről (ATV)
Még nincs végleges döntés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről - tudta meg a Népszabadság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM).
jan. 2
7:21
Az összes ünnepnap munkanapra esik idén (ATV)
Ebben az esztendőben az összes ünnepnapunk munkanapra esik majd, azaz mind a nyolc, rögzített dátumú ünnepünk, ezenkívül a húsvét és a pünkösd egy-egy napja is hétfőre esik, így tíz nap pluszszabadságot nyernek a munkavállalók - írja a Magyar Nemzet.
jan. 2
7:21
Országos összesító (ORFK) (Police.hu)
jan. 2
7:30
Így indul az új év az egészségügyben (Infostart)
Jelentősen kiszélesített állami kötelezettségvállalási és feladatmeghatározási jogkörrel indul az új év az egészségügyben - írja a Napi Gazdaság.
jan. 2
7:33
Vivien, szerda szépsége (szon)
Nyíregyháza - Vivien, a veresegyházi diáklány gyakran látogatja meg Nyíregyházán élő barátait. Ilyenkor mindig szívesen áll a kamera elé, hogy készüljön róla néhány új képsorozat.
jan. 2
7:48
Blikk: harmadjára is megnősült Deutsch Tamás (HVG)
Titokban elvette új szerelmét Deutsch Tamás. Az esküvőt december 12-én tartották egy önkormányzati házasságkötő teremben, de a 46 éves fideszes politikus csak szilveszterkor jelentette be a hírt internetes blogján – írja a Blikk.
jan. 2
7:48
Magasabb béremelést kaphatnak a pedagógusok - lapszemle (Infostart)
Hoffmann Rózsa interjút adott a Magyar Nemzetnek, míg a Népszabadság a Webbankról ír.
jan. 2
7:50
Felborult egy autóbusz Székesfehérvár és Pátka között (Infostart)
Felborult egy menetrend szerint közlekedő helyközi autóbusz Székesfehérvár és Pátka között szerda reggel. Az elsődleges adatok alapján egy ember súlyosan és több mint tíz könnyebben megsérült - közölte a Fejér Megyer Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem szóvivője.
jan. 2
7:51
A munkavállalók 10 százalékát érinti a jogfosztás (168 Óra Online)
A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet – hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 2
8:06
Nem járnak a vonatok Vác felé (HVG)
Elromlott a biztosítóberendezés a csomádi vasútállomáson szerda reggel, emiatt a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon áll a vonatforgalom - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 2
8:06
Hoffmann Rózsa: "megfutamodni nem szokásom" (MaHu)
Jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt.
jan. 2
8:09
Szerdára az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a tartós köd miatt (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - A várható tartós köd miatt szerdára az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 2
8:11
Berényi: 2013-nak az összefogásról kell szólnia (boon)
Pozsony, 2013. január 1., kedd (MTI) - A 2013-as évnek a felvidéki magyarság érdekérvényesítő erejének növelése érdekében kialakított összefogásról kell szólnia, ezért a Magyar Közösség Pártja (MKP) az idei évben is folytatni kívánja a nyitás politikáját - írja Berényi József, az MKP elnöke év végi összefoglalójában, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.
jan. 2
8:13
Magyar példa alapján finanszírozná az iskolákat a szlovák szaktárca (boon)
Pozsony, 2013. január 1., kedd (MTI) - Az oktatási intézmények közvetlen - a szaktárca általi - finanszírozását tartja a legjobb megoldásnak Dusan Caplovic szlovák oktatásügyi miniszter, aki szerint elképzelhető, hogy az ezen a téren tervezett változtatásokat a szaktárca a magyar példa alapján valósítja meg - közölte a SITA szlovák hírügynökség kedden.
jan. 2
8:15
Felborult egy busz Székesfehérvárnál: több sérült is van (ATV)
Felborult egy menetrend szerint közlekedő helyközi autóbusz Székesfehérvár és Pátka között szerda reggel. Az elsődleges adatok alapján egy ember súlyos, több mint tíz könnyebb sérülést szenvedett - tájékoztatta a Fejér Megyer Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
jan. 2
8:17
Kisiklott egy villamos a Határ útnál - pótlóbuszok járnak (ATV)
A 42-es villamos teljes vonalán pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere szerda reggel az MTI-vel.
jan. 2
8:19
Harmadjára is megnősült Deutsch Tamás (ATV)
December 12-én, titokban házasodott össze új párjával, aki a sport révén ismert meg. Jelenleg Amerikában töltik nászútjukat.
jan. 2
8:21
Tarlós: jogi feltételeken múlik a 4-es metró jövő tavaszi átadása (ATV)
A főpolgármester szerint nem a műszaki feltételeken, hanem a jogi kérdések rendezésén múlik, hogy 2014 tavaszán át tudják-e adni a 4-es metrót.
jan. 2
8:24
Blikk: műtrágyás cigitől szállt el Bándy Kata gyilkosa (HVG)
Olcsó szintetikus kábítószert használt a Pécsen megölt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosa – ezt állította vallomásában a 26 éves férfi, aki a Blikk szerint két liter vörösbort is megivott aznap este.
jan. 2
8:27
Okulva és építkezve (szon)
A politika az a közeg, amelyet ciklusemberek ciklusgondolkodása hatja át, ám az igazi értékteremtők munkáját nem négy években mérik. Nyéki Zsolt jegyzete
jan. 2
8:27
Halálos bántalmazás Bicskén (boon)
Budapest, 2013. január 2., szerda (MTI) - Halálosan bántalmaztak egy helyi lakost Bicskén január elsején, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen - közölte a megyei főkapitányság az MTI-vel.
jan. 2
8:29
Szerdára az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a tartós köd miatt (szon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - A várható tartós köd miatt szerdára az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 2
8:29
Magyar Nemzet – Emelkedett az orvvadászatok száma (boon)
Budapest, 2013. január 2., szerda (MTI) - Tavaly decemberig több eljárás indult orvvadászat miatt, mint egy évvel korábban; a nyáron hatályba lépő új büntető törvénykönyv (Btk.) a mostaninál részletesebben szabályozza a természetkárosítást - írja a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 2
8:31
Magyar Nemzet – Az idén hatnapos lesz a karácsony (szon)
Budapest, 2013. január 2., szerda (MTI) - Ebben az esztendőben az összes ünnepnapunk munkanapra esik majd, azaz mind a nyolc, rögzített dátumú ünnepünk, ezenkívül a húsvét és a pünkösd egy-egy napja is hétfőre esik, így tíz nap pluszszabadságot nyernek a munkavállalók - írja a Magyar Nemzet.
jan. 2
8:31
Népszabadság – Még nincs végleges döntés az élelmiszeráfáról (boon)
Budapest, 2013. január 2., szerda (MTI) - Még nincs végleges döntés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről - tudta meg a Népszabadság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM).

Keresés