2013. január 20. vasárnap

jan. 20
6:03
Rács mögé kerül a világhírű rendező (ATV)
Börtönbe kerül a legendás, Bruce Willis főszereplésével készült Die Hard - Drágán add az életed! című film rendezője, John McTiernan, mert hazudott az FBI-nak – értesült a Blikk.
jan. 20
6:39
A Bayer-ügy valójában a kormány kudarcát igazolja (ATV)
A szigorú büntetőpolitikának köszönhetően Európa egyik börtönországa lettünk, de hiába tömöttek a büntetés-végrehajtási intézmények, negyedévente történnek olyan súlyos bűncselekmények, amelyek megrázzák Magyarországot. A Bayer-ügy viszont jó példázza, hogy nagyon vékony az a mezsgye, ahol már a rasszizmus is belekeveredhet az események értelmezésébe. Ráadásul a Hetek úgy tudja, hogy bár vezető…
jan. 20
6:57
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 20
7:15
Kerettanterv: mintha hátrafelé haladnának (HVG)
Ideológiailag egyoldalú történelemoktatás, az olvasástól inkább elriasztó irodalomtanítás, sok nemzeti öntudatra nevelés és erkölcstan, kevés informatika, természettudomány és használható nyelvi ismeret fémjelzi az egységesített tantárgyi kerettanterveket.
jan. 20
7:33
Óriásplakátokkal beszélik le a romákat Kanadáról (Népszava)
Megjelentek a hétvégén Miskolc több pontján azok az óriásplakátok, amelyeken a kanadai kormány arról tájékoztat, hogy megváltozott az észak-amerikai ország menekültügyi rendszere. Már van olyan plakát, amelyet átragasztottak - jelentette az MTI tudósítója szombaton a helyszínről.
jan. 20
8:09
Hatalmas hiba: Orbán nem érti a választási rendszert (ATV)
Szakértők szerint óriásit hibázott tegnapi rádió interjújában Orbán Viktor. Bebizonyította ugyanis, hogy nem tudja értelmezni az Alkotmánybíróság kötelező regisztrációval kapcsolatos döntését és nem ismeri a választási szabályokat. A miniszterelnök azt mondta: a regisztráció eltörlése miatt 300-400 ezer külföldön élő szavazó esik el választójogától. A külföldön élő magyarok 2004 óta…
jan. 20
8:27
Még mindig vannak járhatatlan utak a Dunántúlon (HVG)
A közútkezelő tájékoztatása szerint összesen tíz alsóbbrendű út van lezárva a hófúvások miatt, de elzárt település nincs. Észak-keleten havazik, máshol ónos eső nehezíti a közlekedést.
jan. 20
8:27
"Kiskapuk a nagybirtokhoz" Át kell írni a földtörvényt Ángyán szerint (ATV)
Ángyán József szerint sok ponton módosításra szorul a februárban parlament elé kerülő földforgalmi törvényjavaslat, amely jelenlegi formájában lehetővé tenné például, hogy gazdasági társaságok a tervezett maximális 1200 hektárnál nagyobb területre is szerezhessenek haszonbérletet.
jan. 20
8:29
Tucatszámra vitték el az aktivistákat a rendőrök Budapesten - fotók (ATV)
A rendőrség véget vetett annak a fővárosi demonstrációnak, amelynek keretében civil és hajléktalan aktivisták szombat délután a VII. kerületi Csányi utcában elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzat tulajdonú épületet. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy miközben a fővárosban körülbelül tízezren élnek az utcákon, kétezer önkormányzati lakás üresen áll. A rendőrök 28 embert állítottak elő.
jan. 20
8:45
Mesterházy: Újrakezdés a nemzetpolitikában (Népszava)
Hibát követtünk el. 2004-ben a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazáson a rosszul feltett kérdésre rossz választ adtunk - írja Mesterházy Attila MSZP elnök aktuális blogbejegyzésében.
jan. 20
8:45
"Ezt sosem fogja neki megbocsátani..." Beszólt az államfő (ATV)
Václav Klaus cseh államfő szombaton határozottan elítélte Karel Schwarzenberg külügyminiszter, államfőjelölt közelmúltbeli kijelentéseit a Benes-dekrétumokról. Leszögezte: ezt sosem fogja neki megbocsátani.
jan. 20
8:47
Ötezer doboz cigaretta futott zátonyra (Népszava)
Ismét gumicsónakkal próbáltak cigarettát csempészni az ukrán határszakaszon, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei megakadályozták és lefoglalták az ötezer doboz, mintegy négymillió forint értékű dohányárut.
jan. 20
9:03
Izraeli választások: a katonák már megkezdték a szavazást (ATV)
Bár a választások kedden lesznek Izraelben, a katonák a hétvégén már megkezdték a szavazást - jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
jan. 20
9:05
Szeme sörösüveg, orra lopótök: íme az ország óriáshóembere (ATV)
Valószínűleg az ország legnagyobb hóemberét készítették el a Kis-Balaton melletti Zalaváron. A hatalmas hógolyókat, egy traktorra szerelt homlokrakodóval emelték a magasba. A hóemberbe csaknem hat köbméter havat dolgoztak bele, ládányi sörösüveget használtak fel szén helyett és egy hatalmas lopótök lett az orra sárgarépa helyett. A zalavári hóember 10 centiméter híján öt méter magasról figyeli a…
jan. 20
9:07
Clinton Japán mellett áll: Peking nagyon kiborult (ATV)
"Rendkívüli elégedetlenségét" fejezte ki vasárnap a kínai külügyminisztérium amiatt, hogy Hillary Clinton leköszönő amerikai külügyminiszter a napokban támogatásáról biztosította Japánt a két távol-keleti hatalom szigetvitájában.
jan. 20
9:21
Helyi szinten is a Fidesz akarata fog érvényesülni (Népszava)
Konszolidáció következik a közigazgatásban és a jogalkotásban - mondta az MTI-nek Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője. Arra vonatkozólag, hogy hány munkahely szűnik meg az eddig betöltetlen államigazgatási státusok felszámolásával, a tárcavezető nem tudott pontos adatot mondani.
jan. 20
9:21
Hétvégi közlekedési prognózis (ORFK) (Police.hu)
jan. 20
9:23
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 20
9:39
Huszonhét sérült a szombati nap mérlege az utakon (HVG)
Egy nap alatt 12 ember sérült meg súlyosan közlekedési balesetekben országszerte, a rendőrök pedig több mint háromszáz személyt állítottak elő.
jan. 20
9:39
Az ukrán rémtörténet egy csapásra magyar valósággá válhat (168 Óra Online)
Az orvosok kényszernyugdíjazásával kapcsolatban eddig csupán az biztos: ha megvalósul az elképzelés, összeomlik az egészségügyi ellátás. Bár az államtitkárság a múlt héten nyugtatgatta a szakmai szervezeteket, azok továbbra is aggódnak. Mondják, nem az orvosok finanszírozása a tét, hanem tízmillió állampolgár élete. HERSKOVITS ESZTER írása.
jan. 20
9:39
Tizenkét súlyos sérült az utakon, szombaton (Népszava)
Összesen huszonheten sérültek meg szombaton közlekedési balesetben országszerte, közülük 12-en súlyosan - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel.
jan. 20
9:57
Napsütés és záporok váltják fel az ónos esőt (HVG)
Vasárnap még lehet havazás, és ónos esőre is számítani kell, de folyamatosan enyhül az idő, hétfőn már lesz napsütésé is, helyenként akár 12 fokos hőmérséklettel, a csapadék pedig záporok formájában hullik majd.
jan. 20
9:57
Navracsics Tibor: konszolidáció a közigazgatásban és a jogalkotásban (MaHu)
Konszolidáció következik a közigazgatásban és a jogalkotásban - mondta Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője, miniszterelnök-helyettes.
jan. 20
9:57
Keleti nyitás - Kínai tartománnyal erősíti kapcsolatait Zala megye (Népszava)
A kínai Csiangszu tartomány és Zala megye közötti üzleti, mezőgazdasági és turisztikai együttműködés fokozásáról született megállapodásról számolt be vasárnap az MTI-nek a Kínába látogató delegációt vezető Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.
jan. 20
9:57
Javul a helyzet Zalában: már csak két út járhatatlan (ATV)
Zala megyében már csak két út járhatatlan a hóátfúvások miatt - közölte vasárnap a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
jan. 20
9:59
Havazás - Zalában még két út járhatatlan (Népszava)
Zala megyében már csak két út járhatatlan a hóátfúvások miatt - közölte vasárnap a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
jan. 20
10:15
Idős nőket raboltak ki a II. kerületben elfogott bűnözők (HVG)
Legalább két idős nőt raboltak ki a II. kerületben azok a rablók, akiket péntek este fogtak el a BRFK nyomozói. A második rablás alkalmával az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett.
jan. 20
10:15
Közlekedési balesetek: 27 sérült (Infostart)
Összesen huszonheten sérültek meg szombaton közlekedési balesetben országszerte, közülük 12-en súlyosan - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel.
jan. 20
10:15
Lori, a nap szépe (szon)
Újkenéz - Lori a szépséges újkenézi diáklány nagyon szereti a téli sétákat az erdőben. Elmondása szerint a havas táj látványa megnyugtatja.
jan. 20
10:16
Január 1-től büntethető, aki nem chipelteti a kutyáját (ATV)
Eddig másfél millió - kutyákba beültetett - chipet tartanak nyilván, pedig ennél jóval több állat van az országban. Január 1-től meg is büntethetik azokat, akik a chipeltetést elmulasztják. Az Illatos úti ebrendészeti telepen ma örökbefogadó napot tartottak. Volt olyan sajátos gondolkodású állattartó, aki megunt kutyáját cserélte volna újra.
jan. 20
10:18
Hivatalos: rosszabbul élünk, mint két éve (ATV)
Megkezdődött a választási kampány: a kormányoldal a 2010-ben levitézlett baloldal visszatérésével és az azzal járó számtalan meg­szorító intézkedéssel operál, míg az ellenzék a csúnya gaz­dasági mutatókkal gyalulja a kormányt. A Hetek az utóbbi napok két slágerét, a minimál­bér-emelést és a tizenharmadik havi nyugdíjat, továbbá a jóléti intézkedések alapjául szolgáló gazdasági növekedés…
jan. 20
10:33
Csónakkal csempészték a cigarettát Ukrajnából (HVG)
Gumicsónakkal próbáltak ismeretlenek cigarettát csempészni Magyarországra az ukrán határszakaszon pénteken - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-vel. A pénzügyőrök ötezer doboz - magyar adójegy nélküli - dohányárut foglaltak le, amelyek értéke mintegy négymillió forint.
jan. 20
10:33
Csúszós utakra, balesetveszélyre figyelmeztet a Magyar Közút (Népszava)
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy az ország több térségében ónos eső várható, az utak csúszósakká válhatnak.
jan. 20
10:33
Szatmárcsekén folytatódik a kultúra napi ünnepségsorozat (szon)
Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, a Himnusz születésnapján.
jan. 20
10:35
Tolvajok rendőrkézen – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből (szon)
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást egy 17 éves, B. Lajos 25 éves, H. József 27 éves, B. István 35 éves, B. Csaba 40 éves, valamint B. András 45 éves ibrányi lakosok ellen, akiket 2013. január 19-én délután a helyi mezőőr tetten ért, amikor egy Ibrány és Buj település között található erdőből fát vágtak…
jan. 20
10:51
Bennégett egy ló az istálóban Péren (HVG)
jan. 20
10:51
Még az orvos is igazolást ad, hogy a gyerek ne egyen a menzán (Infostart)
Ötven százalékkal növelte a kormány a közétkeztetés állami támogatását. Az iskolai menzákat akarják korszerűsíteni ebből a pénzből. Ez két és félmillió ember egészségére lehet hatással. Az InfoRádió által megkérdezett gyermekgyógyász szerint nagyon sok felnőttkori betegség lenne megelőzhető azzal, ha a gyerekek egészséges ételeket kapnának. Mert most nem kapnak - olyannyira nem, hogy Szamosi Tamás…
jan. 20
10:51
A KENÓ nyerőszámai (boon)
Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 19-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták:
jan. 20
10:51
Dániel, Jézus és a világvége - mikorra várták a Messiást? (ATV)
Mai világunkban sokféle időszámítás létezik. Más az iszlám, a zsidó és a kínai időszámítás rendszere, és az elmúlt év nagy szenzációja volt a maja naptár világvége-jóslata – nem az első és feltehetően nem is az utolsó ebben a műfajban. De vajon mi jellemző a bibliai próféták időszámítására? Hogyan mérik az időt és határozzák meg bizonyos események bekövetkeztét a zsidó–keresztény kinyilatkoztatás…
jan. 20
10:53
A rendőrök elvitték a budapesti házfoglalókat (boon)
Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) – A rendőrség véget vet annak a fővárosi demonstrációnak, amelynek keretében civil és hajléktalan aktivisták szombat délután a VII. kerületi Csányi utcában elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzat tulajdonú épületet - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
jan. 20
10:55
Ángyán József: sok ponton módosítani kell a földtörvényt (boon)
Pécs, 2013. január 19., szombat (MTI) - Ángyán József szerint sok ponton módosításra szorul a februárban parlament elé kerülő földforgalmi törvényjavaslat, amely jelenlegi formájában lehetővé tenné például, hogy gazdasági társaságok a tervezett maximális 1200 hektárnál nagyobb területre is szerezhessenek haszonbérletet.
jan. 20
11:09
Baleset miatt egy időre lezárták a 49-es főutat (HVG)
Gázcsonknak ütközött egy gépkocsi a 49-es számú főút mentén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Járminál vasárnap, a veszélyhelyzet miatt az utat rövid időre lezárták a forgalom elől - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság és a rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 20
11:09
Gázcsonknak ütközött egy autó a 49-es főút mentén (Népszava)
Gázcsonknak ütközött egy gépkocsi a 49-es számú főút mentén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Járminál vasárnap, a veszélyhelyzet miatt az utat rövid időre lezárták a forgalom elől - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság és a rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 20
11:09
A kárpátaljai magyarok nem „idegen nyelven” beszélnek! (szon)
Nyíregyháza - Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség vezetése, egész tagsága felháborodással értesült az ukrajnai ellenzék által beterjesztett új nyelvtörvény-tervezetről áll az UMDSZ Szabolcs Online-hoz eljuttatott nyilatkozatában.
jan. 20
11:09
Gúnyt űzött a halottakból, most az életét félti a politikus (ATV)
Az életét félti l'Aquila prefektusa, miután nyilvánosságra került, hogy a 2006 áprilisában történt abruzzói földrengéskor hamis könnyeket ejtett, és kinevette az áldozatokat. Nem ő volt az első, aki gúnyt űzött a katasztrófa halottaiból.
jan. 20
11:11
Riasztás van érvényben az ónos eső miatt (Népszava)
Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.
jan. 20
11:11
Ökumenikus imahét Záhonyban (szon)
Záhony - A határvárosban január 14-én kezdődött a hagyományos ökumenikus imahét.
jan. 20
11:27
Országos riasztás az ónos eső miatt (Infostart)
Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.
jan. 20
11:27
Jelentős változásra számíthatnak az autótulajdonosok (168 Óra Online)
Jelentősen egyszerűsödik az ügyintézés egyes közlekedési igazgatási ügyekben. Többek között az autóeladást és a forgalomból történő ideiglenes kivonást is elektronikus úton lehet majd jelezni.
jan. 20
11:27
Kinevette a földrengés áldozatait, most az életét félti (Népszava)
Az életét félti l'Aquila prefektusa, miután nyilvánosságra került, hogy a 2006 áprilisában történt abruzzói földrengéskor hamis könnyeket ejtett, és kinevette az áldozatokat. Nem ő volt az első, aki gúnyt űzött a katasztrófa halottaiból.

Keresés