2013. január 20. vasárnap

jan. 20
6:03
Rács mögé kerül a világhírű rendező (ATV)
Börtönbe kerül a legendás, Bruce Willis főszereplésével készült Die Hard - Drágán add az életed! című film rendezője, John McTiernan, mert hazudott az FBI-nak – értesült a Blikk.
jan. 20
6:39
A Bayer-ügy valójában a kormány kudarcát igazolja (ATV)
A szigorú büntetőpolitikának köszönhetően Európa egyik börtönországa lettünk, de hiába tömöttek a büntetés-végrehajtási intézmények, negyedévente történnek olyan súlyos bűncselekmények, amelyek megrázzák Magyarországot. A Bayer-ügy viszont jó példázza, hogy nagyon vékony az a mezsgye, ahol már a rasszizmus is belekeveredhet az események értelmezésébe. Ráadásul a Hetek úgy tudja, hogy bár vezető…
jan. 20
7:33
Óriásplakátokkal beszélik le a romákat Kanadáról (Alternatív Energia)
Megjelentek a hétvégén Miskolc több pontján azok az óriásplakátok, amelyeken a kanadai kormány arról tájékoztat, hogy megváltozott az észak-amerikai ország menekültügyi rendszere. Már van olyan plakát, amelyet átragasztottak - jelentette az MTI tudósítója szombaton a helyszínről.
jan. 20
8:09
Hatalmas hiba: Orbán nem érti a választási rendszert (ATV)
Szakértők szerint óriásit hibázott tegnapi rádió interjújában Orbán Viktor. Bebizonyította ugyanis, hogy nem tudja értelmezni az Alkotmánybíróság kötelező regisztrációval kapcsolatos döntését és nem ismeri a választási szabályokat. A miniszterelnök azt mondta: a regisztráció eltörlése miatt 300-400 ezer külföldön élő szavazó esik el választójogától. A külföldön élő magyarok 2004 óta…
jan. 20
8:27
"Kiskapuk a nagybirtokhoz" Át kell írni a földtörvényt Ángyán szerint (ATV)
Ángyán József szerint sok ponton módosításra szorul a februárban parlament elé kerülő földforgalmi törvényjavaslat, amely jelenlegi formájában lehetővé tenné például, hogy gazdasági társaságok a tervezett maximális 1200 hektárnál nagyobb területre is szerezhessenek haszonbérletet.
jan. 20
8:29
Tucatszámra vitték el az aktivistákat a rendőrök Budapesten - fotók (ATV)
A rendőrség véget vetett annak a fővárosi demonstrációnak, amelynek keretében civil és hajléktalan aktivisták szombat délután a VII. kerületi Csányi utcában elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzat tulajdonú épületet. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy miközben a fővárosban körülbelül tízezren élnek az utcákon, kétezer önkormányzati lakás üresen áll. A rendőrök 28 embert állítottak elő.
jan. 20
8:45
Mesterházy: Újrakezdés a nemzetpolitikában (Alternatív Energia)
Hibát követtünk el. 2004-ben a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazáson a rosszul feltett kérdésre rossz választ adtunk - írja Mesterházy Attila MSZP elnök aktuális blogbejegyzésében.
jan. 20
8:45
"Ezt sosem fogja neki megbocsátani..." Beszólt az államfő (ATV)
Václav Klaus cseh államfő szombaton határozottan elítélte Karel Schwarzenberg külügyminiszter, államfőjelölt közelmúltbeli kijelentéseit a Benes-dekrétumokról. Leszögezte: ezt sosem fogja neki megbocsátani.
jan. 20
8:47
Ötezer doboz cigaretta futott zátonyra (Alternatív Energia)
Ismét gumicsónakkal próbáltak cigarettát csempészni az ukrán határszakaszon, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei megakadályozták és lefoglalták az ötezer doboz, mintegy négymillió forint értékű dohányárut.
jan. 20
9:03
Izraeli választások: a katonák már megkezdték a szavazást (ATV)
Bár a választások kedden lesznek Izraelben, a katonák a hétvégén már megkezdték a szavazást - jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
jan. 20
9:05
Szeme sörösüveg, orra lopótök: íme az ország óriáshóembere (ATV)
Valószínűleg az ország legnagyobb hóemberét készítették el a Kis-Balaton melletti Zalaváron. A hatalmas hógolyókat, egy traktorra szerelt homlokrakodóval emelték a magasba. A hóemberbe csaknem hat köbméter havat dolgoztak bele, ládányi sörösüveget használtak fel szén helyett és egy hatalmas lopótök lett az orra sárgarépa helyett. A zalavári hóember 10 centiméter híján öt méter magasról figyeli a…
jan. 20
9:07
Clinton Japán mellett áll: Peking nagyon kiborult (ATV)
"Rendkívüli elégedetlenségét" fejezte ki vasárnap a kínai külügyminisztérium amiatt, hogy Hillary Clinton leköszönő amerikai külügyminiszter a napokban támogatásáról biztosította Japánt a két távol-keleti hatalom szigetvitájában.
jan. 20
9:21
Helyi szinten is a Fidesz akarata fog érvényesülni (Alternatív Energia)
Konszolidáció következik a közigazgatásban és a jogalkotásban - mondta az MTI-nek Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője. Arra vonatkozólag, hogy hány munkahely szűnik meg az eddig betöltetlen államigazgatási státusok felszámolásával, a tárcavezető nem tudott pontos adatot mondani.
jan. 20
9:39
Az ukrán rémtörténet egy csapásra magyar valósággá válhat (168 Óra Online)
Az orvosok kényszernyugdíjazásával kapcsolatban eddig csupán az biztos: ha megvalósul az elképzelés, összeomlik az egészségügyi ellátás. Bár az államtitkárság a múlt héten nyugtatgatta a szakmai szervezeteket, azok továbbra is aggódnak. Mondják, nem az orvosok finanszírozása a tét, hanem tízmillió állampolgár élete. HERSKOVITS ESZTER írása.
jan. 20
9:39
Tizenkét súlyos sérült az utakon, szombaton (Alternatív Energia)
Összesen huszonheten sérültek meg szombaton közlekedési balesetben országszerte, közülük 12-en súlyosan - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel.
jan. 20
9:57
A rendőrök elvitték a budapesti házfoglalókat (Metropol)
A rendőrség véget vetett annak a fővárosi demonstrációnak, amelynek keretében civil és hajléktalan aktivisták szombat délután a VII. kerületi Csányi utcában elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzat tulajdonú épületet - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
jan. 20
9:57
Keleti nyitás - Kínai tartománnyal erősíti kapcsolatait Zala megye (Alternatív Energia)
A kínai Csiangszu tartomány és Zala megye közötti üzleti, mezőgazdasági és turisztikai együttműködés fokozásáról született megállapodásról számolt be vasárnap az MTI-nek a Kínába látogató delegációt vezető Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.
jan. 20
9:57
Javul a helyzet Zalában: már csak két út járhatatlan (ATV)
Zala megyében már csak két út járhatatlan a hóátfúvások miatt - közölte vasárnap a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
jan. 20
9:59
Előállítottak 28 házfoglalót (Metropol)
A budapesti Csányi utcában civil és hajléktalan aktivisták elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzati épületet.
jan. 20
9:59
Havazás - Zalában még két út járhatatlan (Alternatív Energia)
Zala megyében már csak két út járhatatlan a hóátfúvások miatt - közölte vasárnap a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
jan. 20
10:15
Közlekedési balesetek: 27 sérült (Infostart)
Összesen huszonheten sérültek meg szombaton közlekedési balesetben országszerte, közülük 12-en súlyosan - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel.
jan. 20
10:16
Január 1-től büntethető, aki nem chipelteti a kutyáját (ATV)
Eddig másfél millió - kutyákba beültetett - chipet tartanak nyilván, pedig ennél jóval több állat van az országban. Január 1-től meg is büntethetik azokat, akik a chipeltetést elmulasztják. Az Illatos úti ebrendészeti telepen ma örökbefogadó napot tartottak. Volt olyan sajátos gondolkodású állattartó, aki megunt kutyáját cserélte volna újra.
jan. 20
10:18
Hivatalos: rosszabbul élünk, mint két éve (ATV)
Megkezdődött a választási kampány: a kormányoldal a 2010-ben levitézlett baloldal visszatérésével és az azzal járó számtalan meg­szorító intézkedéssel operál, míg az ellenzék a csúnya gaz­dasági mutatókkal gyalulja a kormányt. A Hetek az utóbbi napok két slágerét, a minimál­bér-emelést és a tizenharmadik havi nyugdíjat, továbbá a jóléti intézkedések alapjául szolgáló gazdasági növekedés…
jan. 20
10:33
Csúszós utakra, balesetveszélyre figyelmeztet a Magyar Közút (Alternatív Energia)
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy az ország több térségében ónos eső várható, az utak csúszósakká válhatnak.
jan. 20
10:51
Még az orvos is igazolást ad, hogy a gyerek ne egyen a menzán (Infostart)
Ötven százalékkal növelte a kormány a közétkeztetés állami támogatását. Az iskolai menzákat akarják korszerűsíteni ebből a pénzből. Ez két és félmillió ember egészségére lehet hatással. Az InfoRádió által megkérdezett gyermekgyógyász szerint nagyon sok felnőttkori betegség lenne megelőzhető azzal, ha a gyerekek egészséges ételeket kapnának. Mert most nem kapnak - olyannyira nem, hogy Szamosi Tamás…
jan. 20
10:51
Dániel, Jézus és a világvége - mikorra várták a Messiást? (ATV)
Mai világunkban sokféle időszámítás létezik. Más az iszlám, a zsidó és a kínai időszámítás rendszere, és az elmúlt év nagy szenzációja volt a maja naptár világvége-jóslata – nem az első és feltehetően nem is az utolsó ebben a műfajban. De vajon mi jellemző a bibliai próféták időszámítására? Hogyan mérik az időt és határozzák meg bizonyos események bekövetkeztét a zsidó–keresztény kinyilatkoztatás…
jan. 20
11:09
Gázcsonknak ütközött egy autó a 49-es főút mentén (Alternatív Energia)
Gázcsonknak ütközött egy gépkocsi a 49-es számú főút mentén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Járminál vasárnap, a veszélyhelyzet miatt az utat rövid időre lezárták a forgalom elől - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság és a rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 20
11:09
Gúnyt űzött a halottakból, most az életét félti a politikus (ATV)
Az életét félti l'Aquila prefektusa, miután nyilvánosságra került, hogy a 2006 áprilisában történt abruzzói földrengéskor hamis könnyeket ejtett, és kinevette az áldozatokat. Nem ő volt az első, aki gúnyt űzött a katasztrófa halottaiból.
jan. 20
11:11
Riasztás van érvényben az ónos eső miatt (Alternatív Energia)
Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.
jan. 20
11:27
Országos riasztás az ónos eső miatt (Infostart)
Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.
jan. 20
11:27
Jelentős változásra számíthatnak az autótulajdonosok (168 Óra Online)
Jelentősen egyszerűsödik az ügyintézés egyes közlekedési igazgatási ügyekben. Többek között az autóeladást és a forgalomból történő ideiglenes kivonást is elektronikus úton lehet majd jelezni.
jan. 20
11:27
Kinevette a földrengés áldozatait, most az életét félti (Alternatív Energia)
Az életét félti l'Aquila prefektusa, miután nyilvánosságra került, hogy a 2006 áprilisában történt abruzzói földrengéskor hamis könnyeket ejtett, és kinevette az áldozatokat. Nem ő volt az első, aki gúnyt űzött a katasztrófa halottaiból.
jan. 20
11:27
Figyelem: az ország jelentős részére riasztást adtak ki (ATV)
Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.
jan. 20
12:03
"Magyarország ma" címmel indít kampányt az MSZP (Alternatív Energia)
Winkfein Csaba, a szocialisták elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kampány Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével kezdődik, így szembesítik a kormányt ígéreteivel és azzal, amit valójában tett.
jan. 20
12:03
Hat brit meghalt, huszonketten megsebesültek az algériai túszdrámában (ATV)
Három brit állampolgár haláláról tud a brit kormány, és további három is valószínűleg meghalt az algériai túszdrámában - közölte vasárnap David Cameron brit miniszterelnök.
jan. 20
12:21
Nem fizetett, inkább elütötte a benzinkutast egy autós (Alternatív Energia)
Fizetés helyett elütötte a rajkai benzinkút egyik alkalmazottját egy nő, aki korábban drogot fogyasztott. A hét elején történt esetről vasárnap tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
jan. 20
12:21
Nem fizetett, majd elütötte a benzinkutast egy bedrogozott nő (ATV)
Fizetés helyett elütötte a rajkai benzinkút egyik alkalmazottját egy nő, aki korábban drogot fogyasztott. A hét elején történt esetről vasárnap tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
jan. 20
12:23
Havazás - Zalában minden út járhatóvá vált (Alternatív Energia)
Minden út járhatóvá vált Zala megyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője vasárnap az MTI-vel.
jan. 20
12:23
"Fidesz: példátlan gazdasági kudarc" - kampányt indít az MSZP (ATV)
Magyarország ma elnevezéssel kampányt indít az MSZP. Ahogy arról az atv.hu korábban beszámolt: három fideszes politikusra koncentrál a kampány: Orbán Viktor miniszterelnökre, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterre és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárra.
jan. 20
12:25
Zombi-szerű állapotot okoz: veszélyes szer Magyarországon (ATV)
A dizájner drogok megjelenésével elárasztotta a kábítószerpiacot a féllegális, szintetikus cuccok sokasága.
jan. 20
12:39
Magyarország ma elnevezésű kampányt kezd az MSZP (Infostart)
Magyarország ma elnevezéssel kampányt indít az MSZP. A kampány Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével kezdődik.
jan. 20
12:57
Nem fizetett, elütötte a benzinkutast egy autós (Metropol)
Fizetés helyett elütötte a rajkai benzinkút egyik alkalmazottját egy nő, aki korábban drogot fogyasztott.
jan. 20
12:57
A kormányzati oktatáspolitika elleni tiltakozásra szólít fel a DK (Alternatív Energia)
A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a választókat, kérjék meg országgyűlési képviselőiket, hogy tiltakozzanak a kormányzat oktatáspolitikája ellen - mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter, a párt alelnöke.
jan. 20
13:15
1400 ember hoppon maradt: elment az áram a síparkban (ATV)
Kaotikus állapotot alakultak ki vasárnap a mátraszentistváni síparkban, miután megszűnt az áramszolgáltatás, és sem a felvonók, sem az éttermek nem működnek - tájékoztatta a sípark médiareferense az MTI-t.
jan. 20
13:51
Késsel fenyegetőzve raboltak el egy autót Miske és Hajós között (Alternatív Energia)
Segítségnyújtást kérve állított meg három férfi egy személygépkocsit Miske és Hajós között szombat este, majd a vezető nyakához kést szorítva elrabolták az autót - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.
jan. 20
14:09
Nem láttak el egy megerőszakolt nőt a katolikus kórházakban (ATV)
Mivel a kezelés részeként esemény utáni fogamzásgátlót is kellett volna adni, nem láttak el egy megerőszakolt nőt a kölni katolikus kórházakban. A tartományi kormány szerint is botrányos eset rávilágított, hogy az egyházak a valós súlyuknál jóval nagyobb befolyásra tettek szert a szociáális és egészségügyi ellátásban.
jan. 20
14:27
Két nap alatt megbolondul az időjárás (168 Óra Online)
Két nap alatt a havazásból ónos eső lesz, a hőmérséklet tíz fokot emelkedik. Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.
jan. 20
14:45
Ónos esőre, havazásra számíthatunk hétfőn is (Alternatív Energia)
Várható időjárás az ország területén hétfő estig.
jan. 20
14:45
A béke mellett kampányolt XVI. Benedek (ATV)
A keresztények egységéért, illetve a háborús konfliktusok békés rendezéséért imádkozott Rómában XVI. Benedek pápa.
jan. 20
15:03
Nem prédikálhat a homoszexualitást elítélő lelkész Obama beiktatásán (ATV)
Az amerikai sokszínűség jegyében rendezik Barack Obama beiktatási ünnepségét január 21-én. Az az evangéliumi lelkész, aki eredetileg áldást mondott volna az eseményen, kénytelen volt visszautasítani a felkérést, miután a múlt héten egy liberális weboldal részleteket tett közzé egy két évtizeddel ezelőtti prédikációjából, melyben utálatos bűnnek nevezte a homoszexualitást. A Hetek cikke.

Keresés