2013. január 6. vasárnap

jan. 6
5:27
Személyesen Putyintól vette át orosz útlevelét Depardieu (ATV)
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át vasárnap Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője.
jan. 6
5:45
Orbán ennek biztosan nagyon örül (168 Óra Online)
Orbán Viktor kormányfőt, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítóját idén is meghívta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőre, a zürichi Kongresszusi Központban rendezendő gálaünnepségére – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t. Ezen az eseményen adják majd át a legszebb gólért járó Puskás-díjat.
jan. 6
6:39
Portik-Laborc találkozó: Itt az új megfigyelési ügy? (ATV)
Az elmúlt hetekben kommunikációs háború tört ki a sajtóban az úgynevezett Portik-ügy kapcsán. Az apropót az szolgáltatja, hogy az előző ciklusban a leszámolásos bűncselekményekkel összefüggésbe hozott, az éjszakai életben állítólag jelentős szerepet betöltő Portik Tamás legalább kétszer találkozott Laborc Sándorral, a Gyurcsány-kormány magas rangú titkosszolgálati vezetőjével. A Hetek című lap úgy…
jan. 6
6:57
Milyen lesz a világ 2030-ban? (ATV)
Olyan újabb útelágazás előtt áll a világ, mint amire eddig csak nagy háborúk vagy a kommunizmus összeomlása után volt példa, állítja az amerikai Nemzeti Hírszerzési Tanács által publikált Global Trends 2030 című jelentés. A több száz oldalas dokumentum a mai trendek alapján vázol fel különböző forgatókönyveket, amelyek 15-20 éven belül átalakíthatják világunkat. A jelentést az új Obama-kormány…
jan. 6
7:33
Három pisztolyos férfi szorította sarokba a nénit (Alternatív Energia)
Felfegyverkezve elkövetett rablás elkövetése miatt indított eljárást az enyingi rendőrőrs három férfi ellen, aki december elején otthonában rabolt ki egy nőt, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 6
7:33
Rablási ügybe keveredett a szigethalmi szurkálás sérültje (ATV)
Rablási ügybe keveredett a szigethalmi szurkálás egyik sérültje, Sávoly Gergő - írja a Bors. A gyanúsítás szerint a fiú egy budapesti szórakozóhely vécéjében társával ütlegelt egy másik fiatalt, majd elvettek tőle 5 ezer forintot. A bokszoló édesanyja szerint fia nem vett részt aktívan a bűncselekményben, csupán rosszkor volt rossz helyen. Gergőt egyébként ma kiengedték a kórházból.
jan. 6
8:09
Cigánysor, szoci csökevény,vadbarmok - a védhetetlent védte a Fidesz (Alternatív Energia)
Miután több pontját alkotmányellenesnek ítélte az Alkotmánybíróság, a parlamentnek újra kell tárgyalnia a választási törvényt - ám még így erősen a Fidesznek kedvez a jogszabály. Ráadásul ha alaptörvénybe írják a most kisöpört elképzeléseket, akkor az Alkotmánybíróság is tehetetlen.
jan. 6
8:27
Csikorgó fagy és hóesés jön (Alternatív Energia)
Hamar feladta a próbálkozást a korai tavasz, hétfőre visszaveszi az országot a tél, hétvégére pedig csikorgó fagy jön, és tisztes hó eshet.
jan. 6
8:27
Népszavazás a Horthy tér ellen (ATV)
Népszavazásra buzdítja a gyömrőieket több civil szerevezet és párt. Azt szeretnék elérni, hogy minél többen menjenek el szavazni. A gyömrőiek ma mondhatják el véleményüket arról, akarják-e, hogy a főtér ne viselje tovább Horthy Miklós nevét.
jan. 6
8:45
Heti hárommillió forint - magyar luxusprostikat visznek Amerikába (Alternatív Energia)
Kerítéssel gyanúsítható egy magyar ügyvéd, aki a Bors információi szerint luxusprostikat közvetít Amerikába - a lányok egyébként szépen keresnek és elégedettek.
jan. 6
8:45
Fegyveres incidens a kasmíri határnál: egy halott (ATV)
Pakisztáni és indiai katonák tűztek össze egymással vasárnap a kasmíri határnál, a fegyveres incidensben egy pakisztáni katona meghalt és egy megsebesült.
jan. 6
9:03
"Nem lehet elfogadni" Mi a gond Egyiptom új alkotmányával? (ATV)
A nemrégiben tartott népszavazáson Egyiptom választó­polgárainak mintegy harmada járult az urnákhoz, s többségük (63 százalék) igennel szavazott az alkotmányra. Az új alaptörvényt az iszlamista parlamenti többség írta, a liberális ellenzék mindent elkövetett, hogy megakadályozza keresztülvitelét. Arról, hogy mi is a gond Egyiptom új alkotmányával, Wael El Mollát, az Ál-Karáma párt aktivistáját…
jan. 6
9:05
Öten meghaltak Karcagnál egy súlyos balesetben - köztük egy csecsemő (ATV)
Vasárnap reggel a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében, Karcagnál baleset történt. Négy ember a helyszínen, egy csecsemő pedig a kórházba szállítást követően meghalt. A vétlen jármű utasai vesztették életüket.
jan. 6
9:39
Súlyos baleset: 4 ember meghalt a 4-es főúton (168 Óra Online)
Négy ember meghalt, további négy megsérült egy balesetben vasárnap reggel a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvénye közelében, Karcagnál – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
jan. 6
9:39
Szén-monoxid mérgezés Pécsett (Metropol)
Szén-monoxid mérgezést kapott két gyermek és egy felnőtt szombaton Pécsett. Az eset kora este történt egy Vöröskereszt utcai társasházban.
jan. 6
9:39
Elhunyt az amerikaiakat Iránban rejtegető kanadai diplomata (ATV)
Elhunyt John Sheardown egykori kanadai diplomata, aki az 1979-es iráni túszválság idején az amerikai nagykövetségről kimenekült alkalmazottakat rejtegetett. 88 éves volt.
jan. 6
9:41
"Eszméletlenre vertek" Megszólalt a brutálisan megerőszakolt lány kísérője (ATV)
Drámai interjút adott egy indiai televíziónak az a férfi, aki kísérője volt annak az orvostanhallagató lánynak, akit december közepén többen brutálisan bántalmaztak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben. A férfi elmondta: őt is eszméletlenre verték, majd a lánnyal együtt kidobták a járműből. Az ügy hat gyanúsítottja ellen már vádat emeltek, a legfrissebb hírek szerint a DNS-vizsgálatok…
jan. 6
9:43
Túszdráma Aurorában: négy halott (ATV)
Négy ember halálával végződött szombaton egy kudarcba fulladt túszejtés az Egyesült Államok Colorado államában fekvő Aurorában. A túszejtő is meghalt.
jan. 6
9:57
Navracsics: Jól teljesít a járási rendszer (Infostart)
Elégedett az új járási rendszer működésével a közigazgatási és igazságügyi miniszter.
jan. 6
9:57
Helyi népszavazás Gyömrőn a Horthy parkról (Metropol)
A népszavazás tétje, hogy a pár hónapja Horthy parkra átnevezett közterület visszakaphatja-e eredeti nevét.
jan. 6
9:59
Négyen haltak meg a 4-es főúton (Metropol)
Négy ember meghalt, további négy megsérült egy balesetben vasárnap reggel a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvénye közelében, Karcagnál.
jan. 6
10:15
Így alakítanák át a betegszállítást (Infostart)
Az InfoRádió úgy értesült: tranzitvárók létesítésével, a fekvőbetegek szállítására alkalmas autók számának növelésével, és a feladatok racionalizálásával alakítaná át működését a Mentők és Betegszállítók Egyesülete.
jan. 6
10:15
Magyarország: Európa szégyene (168 Óra Online)
A Wall Street Journal a nem túlzottan biztató magyar munkanélküliségi rátáról számol be, a bécsi Kurier a választási regisztrációt megsemmisítő AB-döntésről ír, a Salzburger Nachrichten hasábjain egy jobb- és egy baloldali újságíró ütköztet véleményt Magyarországról.
jan. 6
10:33
Azonnal hatállyal kirúgtak egy buszos szakszervezeti vezetőt (168 Óra Online)
Azonnali hatállyal menesztették a Tüke Busztól Hofekker Ferenc szakszervezeti vezetőt a karácsony előtti buszos akció miatt – írja a bama.hu.
jan. 6
10:33
Mesterházy: Közös siker, Orbán-Demokraták:0-1 (Alternatív Energia)
Belegabalyodott saját alaptörvényébe a Fidesz. Hiába volt az egypárti alaptörvény-alkotás, meg a "gránitszilárdság" beképzelt emlegetése, a Fidesz vereséget szenvedett. Az alkotmánybíróság regisztrációt eltörlő döntése közös sikerünk. Mindazok sikere, akik 2010 óta kiálltak az alkotmányosság, a demokrácia, a hatalommegosztás, az állampolgári jogok mellett.
jan. 6
10:51
Öten haltak meg a vétlen autóban Karcagnál (Metropol)
Négy felnőtt a helyszínen, majd néhány órával később a debreceni Kenézy Kórházban egy csecsemő is meghlat a vasárnap reggeli karcagi balesetben. A tragédia vasárnap reggel történt a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében.
jan. 6
10:51
Portik ügy: információk a politikai szereplők éjszakai életéről (Alternatív Energia)
Az elmúlt hetekben kommunikációs háború tört ki a sajtóban az úgynevezett Portik-ügy kapcsán, írja a Hetek. Az apropót az szolgáltatja, hogy az előző ciklusban a leszámolásos bűncselekményekkel összefüggésbe hozott, az éjszakai életben állítólag jelentős szerepet betöltő Portik Tamás legalább kétszer találkozott Laborc Sándorral, a Gyurcsány-kormány magas rangú titkosszolgálati vezetőjével.
jan. 6
10:51
Nyílt levélben fordultak Orbánhoz: itt a reakció (ATV)
Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz az LMP-s Szilágyi László a közszférában, azon belül az egészségügyi ágazatban alkalmazandó nyugdíj-politikai elveket rögzítő kormányhatározat ellen tiltakozva. Orbán Viktor álláspontja változatlan.
jan. 6
10:53
Navracsics: Aki társaságra vágyik, menjen be a hivatalba (Alternatív Energia)
Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer, jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 6
11:09
Becstelen sikerkommunikációról beszél az MSZP (Metropol)
Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő úgy értékeli, a foglalkoztatás területén az elmúlt három évben jót nem tett a kormány.
jan. 6
11:09
Még meg sem kezdődött, máris besokallt a szakma Orbán konzultációjától (Alternatív Energia)
"A társadalomnak segítenie kell az elesetteket, nem bírósággá kell válnia", mondta a hvg.hu-nak a tervezett hajléktalanügyi konzultációval kapcsolatban Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.
jan. 6
11:09
Gera ismét térdsérülést szenvedett (ATV)
Ismét térdsérülést szenvedett Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar labdarúgója. Az, hogy ezúttal mennyit kell kihagynia, a vasárnapi orvosi vizsgálatok után dőlhet el.
jan. 6
11:45
Nem változott Orbán álláspontja a kötelező nyugdíjazás ügyében (Infostart)
A kormányfő álláspontja nem változott a kötelező nyugdíjazás ügyében - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.
jan. 6
11:45
Horthy park: népszavazással változtatnák meg a nevét (Alternatív Energia)
Helyi népszavazást tartanak vasárnap Gyömrőn civilek, valamint az őket támogató pártok kezdeményezésére annak eldöntésére, hogy a pár hónapja Horthy parkra átnevezett közterület visszakaphatja-e eredeti nevét.
jan. 6
12:03
Brutális baleset: négy ember maradt a helyszínen vérbe fagyva - képek (Alternatív Energia)
Öt ember, négy felnőtt és egy csecsemő halt meg a vasárnap reggel Karcagnál történt baleset következtében - közölte a rendőrség. A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A balesetet okozó jármű vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette.
jan. 6
12:05
MSZP: becstelen a kormány sikerkommunikációja (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint igaztalan és becstelen a kormányzat sikerkommunikációja, Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő úgy értékeli, a foglalkoztatás területén az elmúlt három évben jót nem tett a kormány.
jan. 6
12:22
60 ezer halott: a szíriai elnök véget vetne a vérontásnak? (ATV)
Bassár el-Aszad szíriai elnök egy képviselő információi szerint vasárnapra beharangozott beszédében javaslatokat kíván tenni a vérontás befejezésére.
jan. 6
12:57
Szörnyű tragédia Debrecenben: a fiú agytörzse „szinte megsemmisült” (168 Óra Online)
A debreceni Kenézy Kórházban meghalt a vasárnap reggeli karcagi balesetben megsérült csecsemő – közölte az intézmény szóvivője újságírókkal a kórházban.
jan. 6
13:15
Nem vicceltek a közegek: két millióra büntették a kamiont (Alternatív Energia)
A veszélyes árukat szállító teherautók ellenőrzésén akadt fenn a román cég járműve, de a feladó spanyol vállalatot is megbüntették.
jan. 6
13:33
Orbán arcába tolták a valóságot – dühös levelet kapott (168 Óra Online)
Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz az LMP-s Szilágyi László a közszférában, azon belül az egészségügyi ágazatban alkalmazandó nyugdíj-politikai elveket rögzítő kormányhatározat ellen tiltakozva.
jan. 6
13:51
Tíz napot biztosan pihenhet (Infostart)
Tíz nap pluszszabadságot nyernek idén a munkavállalók, és a karácsony is hatnapos lesz.
jan. 6
13:51
Drámai fotók: Öt áldozatot követelt a karcagi baleset (168 Óra Online)
Öt ember, négy felnőtt és egy csecsemő halt meg a vasárnap reggel Karcagnál történt baleset következtében – közölte a rendőrség. A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A balesetet okozó jármű vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette.
jan. 6
13:51
Öten haltak meg Karcag közelében (Metropol)
A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott.
jan. 6
14:09
Kész a korrupcióellenes etikai kódex - hírösszefoglaló (Infostart)
A Fidesz szerint már hétfőn új miniszteri rendeletet hozhatnak az áramszolgáltatók új számla-kiállítási kötelezettségéről. Elkészült a kormány korrupcióellenes etikai kódexe. Az MSZP szerint a kabinet elszegényíti az országot és kilátástalan helyzetbe hozza a családokat. A nap legfontosabb hírei január 5-én.
jan. 6
14:09
Koalíciós kormányt javasol a szíriai elnök (Metropol)
Bassár el-Aszad a damaszkuszi operaházban, éljenző hívei előtt tartott közel egyórás beszédet.
jan. 6
14:27
Orbán egyelőre félretette a "csodafegyvert" (Alternatív Energia)
A választási eljárásról szóló törvény több pontját is kilőtte az Alkotmánybíróság a héten. A legvitatottabb a közvélemény és az ellenzék részről nyilván a regisztráció intézménye volt. A Fidesz - egyelőre - elengedte az ötletét. Arról a választói regisztrációról mond le, ami kutatások alapján inkább az ellenzéki szavazókat szorította volna ki a rendszerből, növelve ezzel a nagyobbik kormánypárt…
jan. 6
14:28
Nőtt az érdeklődés a Stasi aktái iránt (ATV)
Németországban tavaly tovább nőtt az érdeklődés a keletnémet állambiztonsági szolgálat (Stasi) iratanyaga iránt, a 110 ezer folyóméternyi aktát kezelő hivatalhoz csaknem 10 százalékkal több megkeresés érkezett, mint egy évvel korábban.
jan. 6
15:03
Izrael kerítést épít a szír határ mentén (ATV)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte, hogy Izrael megerősített kerítést fog építtetni szíriai határán a radikális iszlamista erők elleni védekezésül, amelyek, mint mondta, átvették a határ túlsó oldalán lévő terület ellenőrzését.
jan. 6
15:21
Jön a sarkvidéki hideg (ATV)
Ismét visszaesik a hőmérséklet, a jövő héten többfelé várható havas eső, hószállingózás, akár havazás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
jan. 6
15:57
Gundel-Takács nem maradt talpon (168 Óra Online)
Újabb köztévés sikerműsor dobta be a törölközőt – Már biztos, hogy a DTK után a Gundel-Takács Gábor által vezetett Maradj talpon! című vetélkedőt is leveszik a képernyőről.

Keresés