2013. január 6. vasárnap

jan. 6
5:27
Személyesen Putyintól vette át orosz útlevelét Depardieu (ATV)
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át vasárnap Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője.
jan. 6
5:45
Orbán ennek biztosan nagyon örül (168 Óra Online)
Orbán Viktor kormányfőt, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítóját idén is meghívta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőre, a zürichi Kongresszusi Központban rendezendő gálaünnepségére – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t. Ezen az eseményen adják majd át a legszebb gólért járó Puskás-díjat.
jan. 6
6:21
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 6
6:39
Portik-Laborc találkozó: Itt az új megfigyelési ügy? (ATV)
Az elmúlt hetekben kommunikációs háború tört ki a sajtóban az úgynevezett Portik-ügy kapcsán. Az apropót az szolgáltatja, hogy az előző ciklusban a leszámolásos bűncselekményekkel összefüggésbe hozott, az éjszakai életben állítólag jelentős szerepet betöltő Portik Tamás legalább kétszer találkozott Laborc Sándorral, a Gyurcsány-kormány magas rangú titkosszolgálati vezetőjével. A Hetek című lap úgy…
jan. 6
6:57
Milyen lesz a világ 2030-ban? (ATV)
Olyan újabb útelágazás előtt áll a világ, mint amire eddig csak nagy háborúk vagy a kommunizmus összeomlása után volt példa, állítja az amerikai Nemzeti Hírszerzési Tanács által publikált Global Trends 2030 című jelentés. A több száz oldalas dokumentum a mai trendek alapján vázol fel különböző forgatókönyveket, amelyek 15-20 éven belül átalakíthatják világunkat. A jelentést az új Obama-kormány…
jan. 6
7:33
Három pisztolyos férfi szorította sarokba a nénit (Népszava)
Felfegyverkezve elkövetett rablás elkövetése miatt indított eljárást az enyingi rendőrőrs három férfi ellen, aki december elején otthonában rabolt ki egy nőt, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 6
7:33
Rablási ügybe keveredett a szigethalmi szurkálás sérültje (ATV)
Rablási ügybe keveredett a szigethalmi szurkálás egyik sérültje, Sávoly Gergő - írja a Bors. A gyanúsítás szerint a fiú egy budapesti szórakozóhely vécéjében társával ütlegelt egy másik fiatalt, majd elvettek tőle 5 ezer forintot. A bokszoló édesanyja szerint fia nem vett részt aktívan a bűncselekményben, csupán rosszkor volt rossz helyen. Gergőt egyébként ma kiengedték a kórházból.
jan. 6
8:09
Tiltakozik a szakma Orbán új konzultációja ellen (HVG)
"A társadalomnak segítenie kell az elesetteket, nem bírósággá kell válnia" – mondta a hvg.hu-nak a tervezett hajléktalanügyi konzultációval kapcsolatban Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. A kormány decemberben jelentette be, „nemzeti konzultációt” indítanak a megyei jogú városokban a hajléktalansággal kapcsolatban, a Szeretetszolgálat vezetője szerint viszont "veszélyes" ez a…
jan. 6
8:09
Cigánysor, szoci csökevény,vadbarmok - a védhetetlent védte a Fidesz (Népszava)
Miután több pontját alkotmányellenesnek ítélte az Alkotmánybíróság, a parlamentnek újra kell tárgyalnia a választási törvényt - ám még így erősen a Fidesznek kedvez a jogszabály. Ráadásul ha alaptörvénybe írják a most kisöpört elképzeléseket, akkor az Alkotmánybíróság is tehetetlen.
jan. 6
8:27
Navracsics: jól vette az akadályokat a járási rendszer (HVG)
Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 6
8:27
Csikorgó fagy és hóesés jön (Népszava)
Hamar feladta a próbálkozást a korai tavasz, hétfőre visszaveszi az országot a tél, hétvégére pedig csikorgó fagy jön, és tisztes hó eshet.
jan. 6
8:27
Népszavazás a Horthy tér ellen (ATV)
Népszavazásra buzdítja a gyömrőieket több civil szerevezet és párt. Azt szeretnék elérni, hogy minél többen menjenek el szavazni. A gyömrőiek ma mondhatják el véleményüket arról, akarják-e, hogy a főtér ne viselje tovább Horthy Miklós nevét.
jan. 6
8:45
Heti hárommillió forint - magyar luxusprostikat visznek Amerikába (Népszava)
Kerítéssel gyanúsítható egy magyar ügyvéd, aki a Bors információi szerint luxusprostikat közvetít Amerikába - a lányok egyébként szépen keresnek és elégedettek.
jan. 6
8:45
Fegyveres incidens a kasmíri határnál: egy halott (ATV)
Pakisztáni és indiai katonák tűztek össze egymással vasárnap a kasmíri határnál, a fegyveres incidensben egy pakisztáni katona meghalt és egy megsebesült.
jan. 6
9:03
Többen meghaltak egy balesetben Karcagnál (HVG)
Négy ember meghalt, további négy megsérült egy balesetben vasárnap reggel a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvénye közelében, Karcagnál - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
jan. 6
9:03
Navracsics: jól teljesített az első napokban a járási rendszer (MaHu)
Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer.
jan. 6
9:03
"Nem lehet elfogadni" Mi a gond Egyiptom új alkotmányával? (ATV)
A nemrégiben tartott népszavazáson Egyiptom választó­polgárainak mintegy harmada járult az urnákhoz, s többségük (63 százalék) igennel szavazott az alkotmányra. Az új alaptörvényt az iszlamista parlamenti többség írta, a liberális ellenzék mindent elkövetett, hogy megakadályozza keresztülvitelét. Arról, hogy mi is a gond Egyiptom új alkotmányával, Wael El Mollát, az Ál-Karáma párt aktivistáját…
jan. 6
9:05
Öten meghaltak Karcagnál egy súlyos balesetben - köztük egy csecsemő (ATV)
Vasárnap reggel a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében, Karcagnál baleset történt. Négy ember a helyszínen, egy csecsemő pedig a kórházba szállítást követően meghalt. A vétlen jármű utasai vesztették életüket.
jan. 6
9:39
Helyi népszavazás Gyömrőn a Horthy parkról (MaHu)
Helyi népszavazást tartanak ma Gyömrőn civilek, valamint az őket támogató pártok, szervezetek kezdeményezésére annak eldöntésére, hogy a pár hónapja Horthy parkra átnevezett közterület visszakaphatja-e eredeti nevét.
jan. 6
9:39
Súlyos baleset: 4 ember meghalt a 4-es főúton (168 Óra Online)
Négy ember meghalt, további négy megsérült egy balesetben vasárnap reggel a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvénye közelében, Karcagnál – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
jan. 6
9:39
Elhunyt az amerikaiakat Iránban rejtegető kanadai diplomata (ATV)
Elhunyt John Sheardown egykori kanadai diplomata, aki az 1979-es iráni túszválság idején az amerikai nagykövetségről kimenekült alkalmazottakat rejtegetett. 88 éves volt.
jan. 6
9:41
"Eszméletlenre vertek" Megszólalt a brutálisan megerőszakolt lány kísérője (ATV)
Drámai interjút adott egy indiai televíziónak az a férfi, aki kísérője volt annak az orvostanhallagató lánynak, akit december közepén többen brutálisan bántalmaztak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben. A férfi elmondta: őt is eszméletlenre verték, majd a lánnyal együtt kidobták a járműből. Az ügy hat gyanúsítottja ellen már vádat emeltek, a legfrissebb hírek szerint a DNS-vizsgálatok…
jan. 6
9:43
Túszdráma Aurorában: négy halott (ATV)
Négy ember halálával végződött szombaton egy kudarcba fulladt túszejtés az Egyesült Államok Colorado államában fekvő Aurorában. A túszejtő is meghalt.
jan. 6
9:57
Komoly torlódás a röszkei határátkelőnél (HVG)
Jelentős torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely belépő oldalán az ünnepeket követően Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t.
jan. 6
9:57
Navracsics: Jól teljesít a járási rendszer (Infostart)
Elégedett az új járási rendszer működésével a közigazgatási és igazságügyi miniszter.
jan. 6
9:57
Időközi önkormányzati választás Zebegényben (MaHu)
Időközi önkormányzati választást tartanak ma a Pest megyei Zebegényben, mert a képviselő-testület tavaly ősszel feloszlatta magát.
jan. 6
10:15
LMP: kegyelemdöfés az egészségügynek? (HVG)
Nyílt levelet intézett az LMP Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben az ellenzéki párt a 62 évesnél idősebb egészségügyi dolgozókra is érvényes kötelező nyugdíjazást kifogásolja. Az LMP szerint beindul a létszámcsökkentés, ugyanakkor mindenkinek joga van úgy dönteni, hogy a nyugdíj mellett továbbra is dolgozik.
jan. 6
10:15
Így alakítanák át a betegszállítást (Infostart)
Az InfoRádió úgy értesült: tranzitvárók létesítésével, a fekvőbetegek szállítására alkalmas autók számának növelésével, és a feladatok racionalizálásával alakítaná át működését a Mentők és Betegszállítók Egyesülete.
jan. 6
10:15
Magyarország: Európa szégyene (168 Óra Online)
A Wall Street Journal a nem túlzottan biztató magyar munkanélküliségi rátáról számol be, a bécsi Kurier a választási regisztrációt megsemmisítő AB-döntésről ír, a Salzburger Nachrichten hasábjain egy jobb- és egy baloldali újságíró ütköztet véleményt Magyarországról.
jan. 6
10:15
Andrea, vasárnap szépe (szon)
Vasmegyer - Andrea Vasmegyeren él és fodrásznak tanul. Nagyon szereti szakmáját, ezért folyamatosan igyekszik nyomon követni az aktuális frizuratrendeket.
jan. 6
10:33
Azonnal hatállyal kirúgtak egy buszos szakszervezeti vezetőt (168 Óra Online)
Azonnali hatállyal menesztették a Tüke Busztól Hofekker Ferenc szakszervezeti vezetőt a karácsony előtti buszos akció miatt – írja a bama.hu.
jan. 6
10:33
Mesterházy: Közös siker, Orbán-Demokraták:0-1 (Népszava)
Belegabalyodott saját alaptörvényébe a Fidesz. Hiába volt az egypárti alaptörvény-alkotás, meg a "gránitszilárdság" beképzelt emlegetése, a Fidesz vereséget szenvedett. Az alkotmánybíróság regisztrációt eltörlő döntése közös sikerünk. Mindazok sikere, akik 2010 óta kiálltak az alkotmányosság, a demokrácia, a hatalommegosztás, az állampolgári jogok mellett.
jan. 6
10:51
Portik ügy: információk a politikai szereplők éjszakai életéről (Népszava)
Az elmúlt hetekben kommunikációs háború tört ki a sajtóban az úgynevezett Portik-ügy kapcsán, írja a Hetek. Az apropót az szolgáltatja, hogy az előző ciklusban a leszámolásos bűncselekményekkel összefüggésbe hozott, az éjszakai életben állítólag jelentős szerepet betöltő Portik Tamás legalább kétszer találkozott Laborc Sándorral, a Gyurcsány-kormány magas rangú titkosszolgálati vezetőjével.
jan. 6
10:51
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
jan. 6
10:51
Kórházba vittek egy embert gázmérgezés gyanújával (szon)
Nyíregyháza - Egy középkorú hölgy érezte rosszul magát szombat este, és mentőt hívott, majd a Katasztrófavédelem tűzoltói is riasztást kaptak, mert felmerült a mérgezés gyanúja.
jan. 6
10:51
Nyílt levélben fordultak Orbánhoz: itt a reakció (ATV)
Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz az LMP-s Szilágyi László a közszférában, azon belül az egészségügyi ágazatban alkalmazandó nyugdíj-politikai elveket rögzítő kormányhatározat ellen tiltakozva. Orbán Viktor álláspontja változatlan.
jan. 6
10:53
Navracsics: Aki társaságra vágyik, menjen be a hivatalba (Népszava)
Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer, jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 6
10:53
Halálos baleset az M3-as autópályán Gödöllőnél (boon)
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) - Halálos közlekedési balesetet szenvedett egy nő szombat este az M3-as autópályán Gödöllő térségében.
jan. 6
10:55
Fegyveres rablókat fogtak el Enyingen (boon)
Székesfehérvár, 2013. január 5., szombat (MTI) - Felfegyverkezve elkövetett rablás elkövetése miatt indított eljárást az enyingi rendőrőrs három férfi ellen, aki december elején otthonában rabolt ki egy nőt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.
jan. 6
10:57
Hárman kaptak szén-monoxid mérgezést Pécsett (boon)
Pécs, 2013. január 5., szombat (MTI) - Szén-monoxid mérgezést kapott két gyermek és egy felnőtt szombaton Pécsett.
jan. 6
10:59
Budapesten is elkezdődik ma a magyar-olasz kulturális évad (boon)
Budapest, 2013. január 6., vasárnap (MTI) - Róma után Budapesten is hangversennyel kezdődik meg az idei magyar-olasz kulturális évad: ma este egy ritkaság, Pergolesi Szent József oratóriuma hangzik el a Budapesti Olasz Kultúrintézetben.
jan. 6
11:01
Navracsics: jól teljesített az első napokban a járási rendszer (boon)
Budapest, 2013. január 6., vasárnap (MTI) - Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 6
11:03
Halálos baleset történt Karcagnál (boon)
Budapest, 2013. január 6., vasárnap (MTI) - Négy ember meghalt, további négy megsérült egy balesetben vasárnap reggel a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvénye közelében, Karcagnál - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
jan. 6
11:05
Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 1. hét (boon)
Borsod-Abaúj-Zemplén – A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának az 1. heti, kirendeltségeire vonatkozó üres álláshelyei. Böngésszen az üres álláshelyek között, és találja meg az Önnek valót!
jan. 6
11:09
Horthy parkról szavaznak ma a gyömrőiek (HVG)
Helyi népszavazást tartanak ma Gyömrőn civilek, valamint az őket támogató pártok, szervezetek kezdeményezésére annak eldöntésére, hogy a pár hónapja Horthy parkra átnevezett közterület visszakaphatja-e eredeti nevét.
jan. 6
11:09
MSZP: igaztalan és becstelen a kormány sikerkommunikációja (MaHu)
Az MSZP szerint igaztalan és becstelen a kormányzat sikerkommunikációja, Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő úgy értékeli, a foglalkoztatás területén az elmúlt három évben jót nem tett a kormány.
jan. 6
11:09
Még meg sem kezdődött, máris besokallt a szakma Orbán konzultációjától (Népszava)
"A társadalomnak segítenie kell az elesetteket, nem bírósággá kell válnia", mondta a hvg.hu-nak a tervezett hajléktalanügyi konzultációval kapcsolatban Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.
jan. 6
11:09
Jelentős a torlódás a röszkei átkelő belépő oldalán (boon)
Szeged, 2013. január 6., vasárnap (MTI) – Jelentős torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely belépő oldalán az ünnepeket követően Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t.
jan. 6
11:09
Gera ismét térdsérülést szenvedett (ATV)
Ismét térdsérülést szenvedett Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar labdarúgója. Az, hogy ezúttal mennyit kell kihagynia, a vasárnapi orvosi vizsgálatok után dőlhet el.
jan. 6
11:27
Orbán álláspontja változatlan a kötelező nyugdíjazás ügyében (HVG)
Változatlan Orbán Viktor kormányfő álláspontja a kötelező nyugdíjazás ügyében - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel az LMP-s Szilágyi László nyílt levelére reagálva. A miniszterelnök korábban azt mondta, egyedi engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában utánpótlásgondok vannak.

Keresés