2013. január 6. vasárnap

jan. 6
3:36
A bűnösöket el kell számoltatni a 4-es metró ügyében (ProfitLine)
A fővárosi Jobbik felháborítónak tartja, hogy mindeddig nem történt meg az elszámoltatás a 4-es metró ügyében.
jan. 6
7:51
A forint lehet az idei év nyertese a régiós devizák között (Portfolio)
Év végére 280-ig visszaerősödhet a forint az euróval szemben a Reuters által több mint kéttucat piaci szakértő körében végzett felmérés konszenzusa szerint és ezzel a magyar fizetőeszköz teljesíthet...
jan. 6
7:51
Így kaszáltak a szupergazdagok 2012-ben: ki nyerte a legtöbbet? (Pénzcentrum)
Tovább gazdagodtak a szupergazdagok 2012-ben - így összegezhetjük a Forbes magazin szerint a tavalyi évet. A világ száz leggazdagabb emberének vagyona 241 milliárd dollárral (53 ezer milliárd forint) nőtt tavaly....
jan. 6
8:21
A forgalom és az index is jelentősebben emelkedett (MaHu)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 2,68 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 18 660,29 ponton zárt. A vezető papírok közül a Mol 0,87 százalékkal erősödött, az OTP árfolyama pedig 3,61 százalékkal emelkedett.
jan. 6
8:57
Hende: a Szent Korona erős kötelék volt hazánk és az USA között (orientpress)
A honvédelmi miniszter szombaton a fővárosban, a korona hazatérésének 35. évfordulóján tartott ünnepségen azt mondta: a Szent Korona visszaszolgáltatása erős köteléket vont Magyarország és az Egyesült Államok közé.
jan. 6
9:03
Navracsics: ha valaki társaságra vágyik, hadd menjen a hivatalba (Napi)
Kisebb fennakadások voltak ugyan, de jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint. ... ...
jan. 6
9:06
Magyar részvénypiac: jelentős nyereségek az év első hetében (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 2,68 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 18 660,29 ponton zárt. A vezető papírok közül a Mol 0,87 százalékkal erősödött, az OTP árfolyama pedig 3,61 százalékkal emelkedett.Az előző heti 8,1 milliárd forinttal szemben 28,5 milliárd forint volt a forgalom.
jan. 6
9:09
Bérek: a magyar tulajdonos csökkenti, a külföldi növeli a fizetéseket (Napi)
Amennyiben a fizetéseket nézzük, úgy a legjobban a magasan képzettek járnak, a nőknek mindenhol jobb, viszont szakképzett munkásként ne nagyon reménykedjünk emelésben. Az sem mindegy, hogy ki vásárolja ... ...
jan. 6
9:21
Szívesen államosítaná a kormány az áram- és a gázcégeket (Népszava)
A rezsi csökkentésének nem a szolgáltatók tönkretétele a célja, a kormány ugyanakkor szívesen látna nagyobb mértékű közösségi tulajdont a szektorban, és nem térne ki az eladási ajánlatok elől, mondta Fónagy János a Népszabadságnak.
jan. 6
9:21
Bankokra bízzák a pénzügyi ismeretek iskolai oktatását (Portfolio)
Az elmúlt évek értékesítési botrányai által megtépázott brit nagybankok fognak hivatalos keretek között pénzügyi ismereteket tanítani a brit iskolákban, ha elfogadják a szigetország oktatási...
jan. 6
9:21
Az Ötöslottó nyerőszámai az 1. héten: elvitték az 1,4 milliárdot! (Pénzcentrum)
Elvitték az Ötöslottó hatalmas főnyereményét: egy szerencsés 1 415 millió forintot nyert....
jan. 6
9:23
Gyorsan és durván drágulhat a kenyér Magyarországon (Pénzcentrum)
20-25 százalékkal emelnék a pékek a pékáruk árát - mondta az InfoRádiónak a Pékszövetség elnöke. Septe József szerint valamekkora áremelés már egy hónapon belül várható lesz....
jan. 6
9:39
Navracsics: jól teljesített az első napokban a járási rendszer (ProfitLine)
Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 6
9:39
Rogán: A rezsicsökkentéssel mérséklődik az infláció, nőnek a reálbérek (168 Óra Online)
A rezsidíjcsökkentés pozitív gazdasági hatására, a mérséklődő inflációra és az ennek nyomán emelkedő reálbérekre hívta fel a figyelmet a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 6
10:09
Navracsics: Jól vette az első napokat a járási rendszer (orientpress)
Zökkenőmentesen indult a januártól bevezetett járási hivatali rendszer az eddigi belső visszajelzések szerint - mondta a közrádióban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A közigazgatási és igazságügyi miniszter hozzátette: korábban komolyan aggódott a sikeres indulásért.
jan. 6
10:09
Fiscal cliff és útdíj-tender: alakul az élet a budapesti tőzsdén (Privátbankár)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,68 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 18 660,29 ponton zárt. A vezető papírok közül a Mol 0,87 százalékkal erősödött, az OTP árfolyama pedig 3,61 százalékkal emelkedett.
jan. 6
10:12
Színjáték az egész? Depardieu orosz lett - Brigitte Bardot követné őt (ProfitLine)
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át vasárnap Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője. Dmitrij Peszkov tájékoztatása szerint Putyin a fekete-tengeri Szocsiban lévő elnöki rezidencián fogadta Depardieu-t.
jan. 6
10:15
Sok milliárd dollárral hízott a leggazdagabbak vagyona (Népszava)
A világ száz leggazdagabb emberének vagyona 241 milliárd dollárral (53 ezer milliárd forint) nőtt tavaly.
jan. 6
10:15
Spórolásra tanítják a nyugdíjasokat Győr-Moson-Sopron megyében (168 Óra Online)
A környezettudatos életmódot és a spórolást segítő praktikákat bemutató program kezdődik nyugdíjasoknak Győr-Moson-Sopron megyében. Számos hasznos, az idősebb korosztályt is érintő információ hangzik majd el a programban, például a komposztálással, a vízfelhasználással vagy az energiatakarékos eszközökkel kapcsolatban.
jan. 6
10:27
Szolnoki TRV Zrt.: 16 milliárdos vízszolgáltatás-fejlesztés Szabolcsban (MaHu)
Több mint 16 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szolnoki Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt.
jan. 6
10:27
Nem akar ennyit adózni? Oroszország szeretettel várja! (Privátbankár)
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át vasárnap Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet. A jövedelemadó Oroszországban 13 százalékos, és nem is készülnek megemelni - nem csoda, ha megugrott az érdeklődés az állampolgárság iránt. Az útlevél azonban nem elég: sokat kell az új otthonban tölteni.
jan. 6
10:39
Hatalmas vízszolgáltatási fejlesztés indul Szabolcsban (HVG)
Több mint 16 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szolnoki Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. - közölte a cég vezérigazgatója az MTI-vel.
jan. 6
10:51
Lagarde megdicsérte Portugáliát (Portfolio)
Portugália jó úton jár - véli Christine Lagarde. A Nemzetközi Valutaalap elnökét egyedül a magas munkanélküliség aggasztja. Idén év végéig a GDP 4,5 százalékára kell leszorítaniuk a hiányt. ...
jan. 6
10:57
Merkel a személyautók autópályadíja ellen van (HVG)
Angela Merkel német kancellár továbbra is elutasítja, hogy Németországban autópálya-használati díjat vezessenek be a személyautók számára.
jan. 6
11:09
Így találtunk munkát 2012-ben (Portfolio)
A valaha munkanélküliséggel érintettek közel fele ismerősön, barátokon, rokonokon keresztül jutott legutóbb álláshoz - derült ki a KSH nemrég közzétett felméréséből. Negyede közvetlenül vette fel a...
jan. 6
11:09
Rezsipara: ennyire drága a magyar gáz, villany (Pénzcentrum)
A hazai energiaárak európai összehasonlításban korántsem nevezhetők kiugrónak, de vásárlóerőparitáson nézve már valóban nehezebb helyzetben vannak a hazai energiafogyasztók, mint sok más régiós, európai társaik. Habár a januári rezsicsökkentés szociálpolitikai megközelítésből indokolt is lehetne, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az energiahordozók nemzetközi viszonyrendszerben árazódnak, és a…
jan. 6
11:21
Nyugdíjügyek - kérdőjelek az egyedi kérelmek körül (Napi)
Változatlan Orbán Viktor kormányfő álláspontja a kötelező nyugdíjazás ügyében - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel az LMP-s Szilágyi László nyílt levelére reagálva ... ...
jan. 6
11:39
Újraindul Tito luxusvonata (Napi)
Tito volt jugoszláv államfő egykor a luxus csúcsát jelentő állami különvonata újra jár egy utazási iroda vállalkozó kedvének köszönhetően. Feltámadt az egykor Jugoszláviát 35 éven át vezető Joszip Broz ... ...
jan. 6
11:39
Orbán Viktor: marad a kötelező nyugdíjazás, kivételekkel (Privátbankár)
A kötelező nyugdíjazás ügyében nem változott a kormányfő véleménye, vagyis ahol szükség van a közszférában dolgozókra, ott külön engedéllyel maradhatnak.
jan. 6
11:45
Vajon a mobiltárcák éve lesz-e 2013? (Portfolio)
Bár okostelefont már a lakosság több mint 60 százaléka használ Nagy-Britanniában, és ez az arány egyre nő, mégsem várható a mobiltárcák széleskörű elterjedése egy kutatás szerint - írja a finextra...
jan. 6
11:51
Orbán hajthatatlan a kényszernyugdíjazás ügyében (ProfitLine)
Változatlan Orbán Viktor kormányfő álláspontja a kötelező nyugdíjazás ügyében - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel az LMP-s Szilágyi László nyílt levelére reagálva. A miniszterelnök korábban azt mondta, egyedi engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában utánpótlásgondok vannak.
jan. 6
12:15
Franciaország szigorúbban lép fel a svájci adóparadicsomba menekülőkkel szemben (orientpress)
Franciaország január 1-jei hatállyal új intézkedést vezetett be a svájci adóparadicsomba menekülő adóalanyai ellen, és ez súlyos pénzügyi következményekkel járhat rájuk nézve - hívta fel a figyelmet szombaton a Le Temps című francia lap.
jan. 6
12:33
Egyiptom mégis kér kölcsönt az IMF-től (Privátbankár)
Az IMF magasrangú küldöttsége a kormány meghívására hétfőn kezd tárgyalásokat Kairóban. mivel a Nemzetközi Valutaalap és Egyiptom felújítja tárgyalásait.
jan. 6
13:09
Visszatér az IMF Egyiptomba (Napi)
A héten folytatódhatnak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az egyiptomi vezetés között a kormány által igényelt 4,8 milliárd dolláros hitelkérelemről. Az IMF közel-keleti és közép-ázsiai irodájának ... ...
jan. 6
13:09
Dinamikus évkezdet a BÉT-en (orientpress)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 2,68 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 18 660,29 ponton zárt. A vezető papírok közül a Mol 0,87 százalékkal erősödött, az OTP árfolyama pedig 3,61 százalékkal emelkedett. A BUX az elmúlt héten 487,09 ponttal, 2,68 százalékkal emelkedett.
jan. 6
13:09
Egyiptom felújítja tárgyalásait az IMF-fel (MaHu)
A Nemzetközi Valutaalap és Egyiptom felújítja tárgyalásait, az IMF magasrangú küldöttsége a kormány meghívására hétfőn érkezik Kairóba.
jan. 6
13:15
61 milliót kaszált a karácsonyon a magyar celebvállalkozó (Pénzcentrum)
Mi lehet jó üzlet karácsonykor? A fenyőfa, gagyi kínai játékok vagy a csillagszóró? Klapka Györgynek a dióbizniszből sikerült 61 milliót kaszálnia közvetlenül az ünnepek előtt....
jan. 6
13:36
Kiemelt járműipari központ lett Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térsége (Infostart)
Kiemelt járműipari központtá nyilvánította a kormány a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, ahol egymilliárd euró tőkebefektetést és 25 ezer új munkahely létrejöttét várják - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap, a kormányhatározat bejelentéséről szóló zalaegerszegi sajtótájékoztatón.
jan. 6
13:54
Egymilliárd euró befektetés és 25 ezer munkahely jöhet létre (HVG)
Kiemelt járműipari központtá nyilvánította a kormány a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, ahol egymilliárd euró tőkebefektetést és 25 ezer új munkahely létrejöttét várják - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap, a kormányhatározat bejelentéséről szóló zalaegerszegi sajtótájékoztatón.
jan. 6
14:21
Fizetniük kell a pornófilmeket sugárzó kábeltévéknek (orientpress)
Ezentúl a felnőtt filmeket sugárzó kábelszolgáltatóknak is fizetniük kell kulturális adót. Az intezkedéstől azt várják, hogy a költségvetésben megdupázódik az adóból befolyt összeg. A bevételből a kultúra támogatására is több pénz juthat - számolt be róla az M1 Híradója.
jan. 6
14:21
Kiemelt járműipari központtá vált Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térsége (MaHu)
Kiemelt járműipari központtá nyilvánította a kormány a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, ahol egymilliárd euró tőkebefektetést és 25 ezer új munkahely létrejöttét várják.
jan. 6
14:21
Itt az új járműipari központ (Privátbankár)
Kiemelt járműipari központtá nyilvánította a kormány a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, ahol egymilliárd euró tőkebefektetést és 25 ezer új munkahely létrejöttét várják - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap, a kormányhatározat bejelentéséről szóló zalaegerszegi sajtótájékoztatón.
jan. 6
14:27
Új számlákat küld az áramszolgáltató (Népszava)
A korábban kiküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat az átalánydíjas fogyasztóknak nem kell befizetni, közölte az Elmű-Émász kommunikációs igazgatója. Az új számlákat februárban postázzák.
jan. 6
14:36
Jó ötlet ez? Egy tudós összevonná a karácsonyt az újévvel (ProfitLine)
Összevonná az ortodox karácsonyt az újévvel Andrej Kurajev, a moszkvai teológiai akadémia egyik professzora.
jan. 6
14:45
Bankárok oktatják az iskolásokat (Népszava)
Nagy-Britanniában több mint 200 parlamenti képviselő folytat kampányt azért, hogy a matematikához hasonlóan a tantárgyak közé helyezzék a pénzügyi ismereteket is - e tárgyat a bankok tanítják majd.
jan. 6
14:57
Jön az új euróbankjegy (Napi)
Az ECB jövő héten bemutatja az új öteuróst. Az Európai Központi Bank (ECB) jövő héten csütörtökön mutatja be az új 5 eurós bankjegyet, amely májusban kerül forgalomba. A módosításnak köszönhetően az új ... ...
jan. 6
14:57
Hétfőn kezdődik a Ferenciek tere felújítása (orientpress)
Hétfőn kezdik elbontani a Ferenciek terén lévő autós aluljárót. Az építkezéssel járó forgalomkorlátozás akár több mint egy évig is tarthat. A szakemberek azt mondják, az új belvárosi rész gyalogosbarát lesz - hangzott el az M1 Híradójában. Jövő tavaszra lift is működhet, amely a metró és buszmegálló között viszi fel és le az utasokat.
jan. 6
15:06
Szigorúbban ellenőrzik a banki fizetéseket (FigyelőNet)
A német pénzügyi felügyelet fokozottabban ellenőrzi az idén a nagyobb bankoknál a fizetéseket és a prémiumokat.
jan. 6
15:06
Hamaros jön az új öteurós bankjegy (HVG)
Az Európai Központi Bank a jövő héten csütörtökön mutatja be az új 5 eurós bankjegyet, amely májusban kerül forgalomba. A módosításnak köszönhetően az új bankjegyek még biztonságosabbak lettek.
jan. 6
15:24
Milyen lesz az új öteurós? (Infostart)
Az Európai Központi Bank a jövő héten csütörtökön mutatja be az új 5 eurós bankjegyet, amely májusban kerül forgalomba. A módosításnak köszönhetően az új bankjegyek még biztonságosabbak lettek.

Keresés