2013. január 23. szerda

jan. 23
4:33
Adjunk-e zsebpénzt a gyereknek? (ProfitLine)
Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait - állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán.
jan. 23
5:09
Kizárt az útdíjszedés júliustól (Üzlet és Utazás)
Kizárt dolognak tarják a szakemberek, hogy júliusban megkezdődhet a kabinet által kijelölt 6300 kilométeres pályahosszon a megtett kilométerekkel arányos útdíjak beszedése a fuvarozóktól. A bukott tender után új versenytárgyalást kell kiírnia a kormányzatnak, amelyben ezúttal azt is rögzíteni kellene, hogy a versenybe szállóktól csak negyvenkét milliárd forint alatti vállalási árat fogad el a…
jan. 23
5:45
Itt a vége, temethetjük az utolsó ingyenes számlacsomagot is (Pénzcentrum)
A K&H volt az egyetlen nagyobb bank,amely valóban ingyenes bankszámlát kínált még januárban is, a tranzakciós illeték bevezetése után. Ennek vége, a bank megszüntette a Zéró számlacsomagja értékesítését, helyette más, de már nem ingyenes termékeket vezetett be....
jan. 23
5:51
Kamatozó kincstárjegy lejárat: K2013/04 (Privátbankár)
jan. 23
5:57
A helyezet rossz és egyre rosszabb lesz (Napi)
Öt évvel a globális pénzügyi válság kitörése után továbbra is mélyponton vannak a munkaerőpiacok, és nem látszanak a javulás jelei. A bizonytalan gazdasági kilátások és az elhibázott politikai válaszok ... ...
jan. 23
6:03
Megszorításokkal talán teljesülhet a hiánycél (Üzlet és Utazás)
Igencsak elszámította magát a kormány az államháztartás gazdálkodó szervezetektől várt bevételeit illetően és csak az évközi megszorításokkal maradt 3 százalék alatt az államháztartás pénzforgalmi szemléletű hiánya. Az államháztartás tavalyi bevételeiről és a kiadásairól szóló végleges mérleget tegnap ismertette a nemzetgazdasági tárca.
jan. 23
6:05
A lemészárolt húsüzem (Üzlet és Utazás)
A Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzemének kapujára is lakat került. A 124 éves gyárban az utóbbi hónapokban már csak harmincan dolgoztak a korábbi több mint száz helyett. Minden előzetes értesítés nélkül zárta be a húsüzemet a tulajdonos a veszteséges működéssel érvelve, állította Szamosvölgyi Péter, a város fideszes polgármestere.
jan. 23
6:07
Spórolós lett a magyar kormány? (Üzlet és Utazás)
"Az állam pénzügyei kézben vannak tartva, ez egy spórolós kormány" -nyilatkozta a Klubrádiónak Lázár János, miniszterelnökséget vezető államtitkár. Ez elmondható az első Orbán kormány tevékenységére is, hiszen a Fidesz alapvetése az államháztartási hiány lefaragása - érvelt a fideszes politikus.
jan. 23
6:09
Svájci frank a lejtőn (Üzlet és Utazás)
A devizaadósok, importőrök réme a gyengülő forint, de az aggódók között találjuk a államot is, amelyik a devizában kibocsátott államkötvények után magasabb törlesztőrészleteket kénytelen fizetni. Tavaly év végén kezdődött forint leértékelődés az euróval szemben 278-ról 298-as árfolyamig gyengítette a forintot. Új jelenség a devizapiacon, hogy a a svájci frank az euróval szemben látványosan…
jan. 23
6:21
Elindult a fenyegető folyamat - sokezer ember állása veszélyben (Napi)
Egyelőre nem rendeződött a körülbelül 3 milliárd forintos villanyszámla-tartozást fölhalmozó, mintegy hatezer főt foglalkoztató Mal Zrt. helyzete. A kikapcsolási folyamat elindult. A Napi Gazdaság szerdai ... ...
jan. 23
6:24
Mennyivel többen választhatják az árfolyamgátat? (Infostart)
A Bankszövetség támogatja az árfolyamgát határidejének meghosszabbítását - mondta a szervezet kommunikációs vezetője. Az Reggelinfo által megkérdezett elemző szerint érdemes volt meghosszabbítani az árfolyamgát határidejét, mert eddig kevesebben éltek vele.
jan. 23
6:27
Hogyan csinálták a gazdagok? Erre találták ki a befektetési alapokat (Privátbankár)
Mit tegyünk, ha van pénzünk, de nem tudjuk, mit tegyünk vele? Ha nem is értünk hozzá és időnk sincs arra, hogy elmélyüljünk a pénzügyekben? Ha kevésnek tűnik a banki kamat és túl magasnak az infláció? Többek között erre találták ki a befektetési alapokat.
jan. 23
6:30
Öregségi nyugdíj: kinek mikor jár? (Adózóna)
A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében saját jogú nyugellátásnak az öregségi teljes nyugdíj, az öregségi résznyugdíj, illetve a nők kedvezményes öregségi nyugdíja minősül.
jan. 23
6:45
Javuló adóskockázat - Magyarország a CMA-lista 16. helyén (ProfitLine)
Az euróövezettel kapcsolatos piaci félelmek enyhülése sokat javított tavaly a világgazdaság egészének kockázati megítélésén, a világ tíz legkockázatosabb államadósának mezőnyében azonban így is szerepel három euróövezeti tagállam a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport kedden ismertetett idei első globális országkockázati összesítése szerint.
jan. 23
6:47
Vállalkozói adóbefizetések: kevesebb az 'Éva', belendülhet Kata (ProfitLine)
A költségvetésbe tavaly 146,5 milliárd forintot fizettek be az egyszerűsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozó vállalkozások, ami a módosított előirányzat 65 százaléka, és 15 százalékkal, közel 26 milliárddal kevesebb a 2011. évinél - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium által közölt 2012. évi államháztartási adatokat ismertető részletes pénzforgalmi mérlegben.
jan. 23
6:57
Vége a szabadságharcnak, elszállhat az OTP? (Portfolio)
Villámrajtot vettek idén az OTP papírjai, év eleje óta - a tegnapi eséssel együtt is - közel 10 százalékkal kerültek feljebb a tavaly közel 30 százalékot ralizó magyar bank részvényei. A bank...
jan. 23
7:03
L' affair: disszidálna Nicolas Sarkozy (Privátbankár)
Brit sajtóértesülés szerint Londonba költözne a volt francia elnök, hogy elkerülje a magas luxusadót. Sarkozy egyéb más esetek miatt is kellemetlen helyzetbe került Franciaországban.
jan. 23
7:05
Ma kezdődik a davosi szuperkonferencia (Privátbankár)
Ma kezdődik a svájci Davosban az üzleti világ legfontosabb konferenciája. A hét végéig tartó eseményen több mint 100 ország 2500 képviselője vesz részt, köztük 1500 vezető üzletember és 50 kormány- vagy államfő.
jan. 23
7:18
Kilépnek a britek az EU-ból? (ProfitLine)
A brit választók népszavazással dönthetnek a következő parlamenti időszakban Nagy-Britannia EU-tagságának sorsáról - az előzetesen ismertté vált részletek szerint ezt fogja bejelenteni David Cameron brit miniszterelnök hetek óta feszült figyelemmel várt szerdai beszédében.
jan. 23
7:21
Nagyon fontos hírt hoz délután az IMF (Privátbankár)
A Nemzetközi Valutaalap ma teszi közzé a legfrissebb makrogazdasági előrejelzését.
jan. 23
7:33
Nyugdíjakon spórolt Matolcsy - így érték el a rég látott sikert (Napi)
Tavaly tízéves mélypontra esett az államháztartás hiánya, miután a deficit 607,5 milliárd forint volt az előző évi 1734 milliárd forinttal szemben. Leginkább a lakossági adók nőttek és kiadások közül is ... ...
jan. 23
7:39
Tovább épülhet a 2700 kilométeres amerikai olajvezeték (Privátbankár)
Dave Heineman nebraskai kormányzó is jóváhagyta a kanadai Alberta tartomány és a Mexikói-öböl között megépítendő Keystone XL kőolajvezeték új nyomvonalát.
jan. 23
7:41
Cseh - amerikai sörháború: nyert a Bud (Privátbankár)
Újabb fejezet zárult le a cseh Budweiser és az amerikai Anheuser-Busch közötti névhasználati vitában: az amerikai cég ezentúl kizárólagosan használhatja a "Bud" elnevezést az EU-ban forgalmazott Budweiser sörökre.
jan. 23
7:51
A vállalati eredmények húzták tovább az USA piacokat (ProfitLine)
A többnyire erős negyedéves vállalati eredményeknek köszönhetően tovább robogtak felfelé az amerikai részvénypiacok, aminek következtében a Dow és az S&P 500 indexek új ötéves csúcsra értek.
jan. 23
7:57
Durván felültervezte a kormány az EVA-bevételt (Privátbankár)
Sokkal kevesebb pénz folyt be tavaly az evából, mint a kormány tervezte. Tavaly jelentősen megnőtt az adó mértéke.
jan. 23
7:59
Májusra tolták az amerikai megszorításokat (Privátbankár)
A képviselőházi republikánus többség kész megszavazni, hogy május 18-ig szólóan megemeljék az amerikai adósságplafont - közölte a The Washington Times.
jan. 23
8:15
Tökmindegy, hogy ki lesz a jegybankelnök? (Privátbankár)
Londoni elemzők szerint a magyar kormány tudja, hogy nem szabad gyengíteni a forintot. Akár Matolcsy lesz a jegybankelnök, akár nem, az lesz, amit a kormány akar.
jan. 23
8:24
Olcsóbb let a benzin (Napi)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 417-418 forint lett, a gázolajé ... ...
jan. 23
8:24
Ázsiai piacok - Zuhan tovább a Nikkei 225 index (ProfitLine)
Többnyire csökkenés mutatkozik az ázsiai börzéken, a japán részvénypiac meredek esést mutatott, miután a befektetők csalódással fogadták a Bank of Japan deflációt fékező tervét.
jan. 23
8:26
Roham a cégbíróságokon - akadozhat a rendszer (Napi)
Már csak nagyjából egy hét van a határidőig, de eddig a cégek döntő többsége a kilátásba helyezett sok százezres büntetés ellenére sem egészített ki a társasági szerződését, Budapesten csak 27 százalékuk ... ...
jan. 23
8:26
OTP részvény - két akasztott ember állta útját (ProfitLine)
Az utóbbi bő egy hónap emelkedésének korrekciójaként, másrészt a kedvezőtlenebb nemzetközi hangulat miatt korrekciónak indult kedden a BUX index. A 10 milliárd forintot kissé meghaladó forgalom közepesnek mondható. A nap elején meredek gyengüléssel indult a kereskedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) következő elnökének személyéről szóló "pletykákra".
jan. 23
8:27
Kevesebb eva folyt be a költségvetésbe (Infostart)
A költségvetésbe tavaly 146,5 milliárd forintot fizettek be az egyszerűsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozó vállalkozások, ami a módosított előirányzat 65 százaléka, és 15 százalékkal, közel 26 milliárddal kevesebb a 2011. évinél - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium által közölt 2012. évi államháztartási adatokat ismertető részletes pénzforgalmi mérlegben.
jan. 23
8:27
Több, mint elegendő - BMW 535d xDrive (Portfolio)
Az 5-ös sorozatú BMW azon kevés autók közé tartozik, melyekben az alapmotor is elegendő teljesítménnyel rendelkezik a nyugodt és stresszmentes használathoz. A kínálat azonban nem korlátozódik...
jan. 23
8:27
Veszélyes nápolyik a magyar Tescókban: lépett az áruházlánc (Pénzcentrum)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) január 22-én kapott értesítést az EU tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren, mely szerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól - tájékoztatta lapunkat a hatóság....
jan. 23
8:29
Szavazhatnak a britek az EU-tagságról (Portfolio)
A brit választók népszavazással dönthetnek a következő parlamenti időszakban Nagy-Britannia EU-tagságának sorsáról - az előzetesen ismertté vált részletek szerint ezt fogja bejelenteni David Cameron...
jan. 23
8:31
Jönnek a megaplázák - Mi készül a négyes metró két végén? (Portfolio)
Budapest legnagyobb bevásárlóközpontja, a főváros első felhőkarcolója, Európa egyik legnagyobb tömegközlekedést érintő barnamezős beruházása és szárazföldön vergődő ikonikus üvegbálna - jóllehet...
jan. 23
8:42
Orbán megfenyegette a jutalmat felvett polgármestereket (Napi)
Orbán Viktor miniszterelnök - a Blikk birtokába jutott körlevél szerint - vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetőkkel a felvett jutalmakat. Bár nehéz évük volt az adósságokkal küszködő helyhatóságoknak ... ...
jan. 23
8:45
Bennfentes adta az OTP-t (Portfolio)
Az OTP Bank Nyrt. a saját nevében, valamint dr. Bíró Tibor az OTP Bank igazgatósági tagja megbízásából törzsrészvényeket értékesített, áll a társaság közleményében. Dr. Bíró Tibor az OTP Bank...
jan. 23
8:45
Orbán: a városvezetők fizessék vissza jutalmukat, vagy mehetnek (Pénzcentrum)
A miniszterelnök vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat....
jan. 23
8:47
Harmadik napja esnek a japán piacok (Portfolio)
A vállalati híreken volt a befektetők tekintete a tegnapi amerikai kereskedésben, azok közül is elsősorban a pozitív tartalmú fejleményekre fókuszáltak. Ezek fényében pedig az irányadó indexek is...
jan. 23
8:49
Újra 240 felé araszol a svájci frank (Portfolio)
Viszonylagos nyugalom mutatkozik ma reggel a nemzetközi devizapiacokon, de az egyértelmű az utóbbi napok ármozgásai alapján, hogy a japán jen és a svájci frank trendszerű esése megtört. Éppen utóbbi...
jan. 23
8:51
Ha nem is dübörög a gazdaság, de felbőgtek a motorok (Privátbankár)
Bár a tőzsdék óvatosan mozognak, vagy gyengülnek reggel, az elmúlt napok jó hírei, és a nyersanyagpiacok szép emelkedést jeleznek előre.
jan. 23
8:51
30 milliárd dollárt tesznek az oroszok az állami alapjukba (Portfolio)
A tavalyi olaj és gáz bevételekből az orosz állam 30 milliárd dollárt különít el az egyik állami vagyonalapban, amely éppen arra szolgál, hogy a nyersanyagárak ingadozásának kedvezőtlen hatásait...
jan. 23
8:57
Tranzakciós illetéknyi pénz spórolható jó bankválasztással (ProfitLine)
A 9 millió magyar bankszámla-tulajdonos közül január közepéig már több mint 50 ezren ellenőrizték banki díjaikat az interneten, a kalkulációk alapján kijelenthető, hogy jó bankváltással a tranzakciós illetéknél sokkal többet meg lehet takarítani - közölte a biztositas.hu alkusz portál a banki díjkalkulátorának adataira hivatkozva az MTI-vel.
jan. 23
9:00
Szembeszállnak az egyetemi tanárok a kormánnyal? (Napi)
Markáns, az oktatási kormányzat által visszhangzottakat ellenző véleményt fogalmazott meg tanulmányában a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja (NFKK). A Magyar Felsőoktatás ... ...
jan. 23
9:03
Látványos fordulat - A részvények felé mozdulnak a nagyok (Portfolio)
Látványos fordulat látszik kibontakozni a befektetők körében, ami a kötvények irányából a részvények felé történő elmozdulást jelenti - írja a Reuters. Ezt egyébként a legutóbbi tőkeáramlási adatok...
jan. 23
9:05
Mérsékelt elmozdulásra készülhetünk a nyitást követően (Portfolio)
Az ázsiai indexek valamint a határidős európai benchmarkok nyitás előtti állása alapján nem várható igazán jelentős elmozdulás a kezdő gongot követően a hazai piacon - véli Minarik Gábor, az MKB...
jan. 23
9:07
Bankbotrány Olaszországban - A bankszövetség elnöke is lemondott (Portfolio)
Lemondott az olasz bankszövetség elnöke, Giuseppe Mussari. A háttérben a világ legrégebbi bankja, a Monte dei Paschi di Siena derivatív botránya áll. A társaság Mussari vezetése alatt bonyolódott...
jan. 23
9:09
Ha nem akar sok büntit fizetni, igyekezzen a kötelező cégmódosítással (Privátbankár)
Bár több százezer forintos a büntetés a csúszás miatt, a cégek többsége még nem adta be a kötelező cégmódosításokat. A határidő egy hét múlva jár le.
jan. 23
9:09
Nem okozott csalódást az IBM (Portfolio)
Az elemzői várakozásoknak megfelelő bevételről számolt be az IBM a negyedik negyedévre tegnap, a piacok zárását követően közzétett gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó nyereség azonban kisebb...

Keresés