2013. január 7. hétfő

jan. 7
4:21
Kémkedtek a dolgozók után az Aldi-nál (ProfitLine)
Éveken keresztül megfigyeltette dolgozóit a németországi központú Aldi Süd nemzetközi diszkontáruházlánc - írta a Der Spiegel című német hetilap vasárnap megjelent számában egy magándetektív beszámolója alapján.
jan. 7
5:30
Kellemetlen meglepetés érheti a katásokat (HVG)
Kellemetlen meglepetéseket is okozhat a kormány új adózási formája, a kisadózók tételes adója: aki idén tér át az adónemre, mindenképpen áfaalany lesz - közölte a hétfői Napi Gazdaság.
jan. 7
5:42
Tranzakciós adó: nem úgy lett, ahogy Orbánék mondták (HVG)
A készpénzfelvétel szinte mindenhol drágább lett, a nullás számlák eltűnőben vannak, egyes bankok már a hagyományosan ingyenes tranzakciónak számító kártyás vásárlásnál is áthárítják a közterhet - derül ki a Világgazdaság hétfői összeállításából.
jan. 7
5:45
Útdíj-tender: egy cégért mindent megtesz a minisztérium (Népszava)
A Népszabadság információi szerint azért csúszik az útdíj-tender, mert a tárca mindenképpen egy adott pályázót akar helyzetbe hozni. Az államtitkár szerint erről szó sincs.
jan. 7
5:45
Szigorítás: akár a gázkészüléket is kikapcsolhatják (168 Óra Online)
Szombaton hárman súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedtek Pécsett. A hasonló esetek elkerülésére januártól mindenkinek kötelező időszakonként ellenőriztetnie gázkészülékét.
jan. 7
5:45
Nem csak a rezsi lesz befagyasztva: itt vannak az olcsóbb lakáshitelek (Pénzcentrum)
Felturbózták a kamattámogatott hiteleket. Az 5 évig járó támogatás nem csökken évről évre, így csak a 6 évben kell számítania az adósoknak a törlesztőrészletek megemelkedésére. De erre is van megoldás, hiszen még mindig megéri kiváltani a drága piaci hiteleket a lakástakarékok által kínált 5-6 százalékos kölcsönökkel. Nézd meg te is, melyik a legolcsóbb kölcsön januárban!...
jan. 7
5:47
"Magyar észjárással" alapít új bankot az állam (Népszava)
Pénzügyi biztos lett a Hiteltársulás vezetőjéből, ezért eladja tulajdonrészét a Webbankban: az ígéretek szerint áprilisban indulhat a "fapados" civil-állami pénzintézet. Kérdéses, hogy az állami banknak meg kell-e fizetnie azokat a terheket - a bankadót és a pénzügyi tranzakciós illetéket, melyek miatt a többi pénzintézet gyakorlatilag leállította a hitelezését.
jan. 7
5:49
Új villanyszámlákat küld az áramszolgáltató (Népszava)
A korábban kiküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat az átalánydíjas fogyasztóknak nem kell befizetni, közölte az Elmű-Émász kommunikációs igazgatója. Helyettük az új számlákat februárban postázzák ki.
jan. 7
5:51
Emelkedhet a benzin ára (Népszava)
Stagnálással, érdemi elmozdulás nélkül zárták a hetet a finomított termékárak, és most a forint sem volt olyan elmozdulásra képes, mely érdemben befolyásolhatná ezen a héten az üzemanyagok árváltozását - írja a Portfolio.hu.
jan. 7
5:53
Árubemutatók: közel 400 panasz érkezett (Népszava)
Továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon, bár némi javulás tapasztalható a korábbi évekhez képest - ismerteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az összefoglaló jelentésében.
jan. 7
5:55
Hullámvasúton a banki kamatok (Népszava)
Erőteljes változások mentek végbe 2012-ben a bankbetéti kamatokban - derül ki a bankmonitor.hu közleményéből. A forint számottevő ingadozása mellett a bankbetéti kamatok (és az állampapírhozamok) az év elején erőteljes növekedést mutattak, és az akkori inflációs prognózis mellett vaskos reálkamatokat ígértek.
jan. 7
5:57
Költségvetési Tanács elnöke: Nehogy újra szörnyűséges spirálba forduljon az adósság! (Népszava)
A mostani helyzetben a költségvetési eszközök arra elegendőek, hogy az egyensúlyt tartsák. Egyszerre kell azonban megoldani a stabilizálás és a dinamizálás szinte képtelen feladatát, mondta Kovács Árpád, a közszolgálati rádióban tegnap.
jan. 7
6:00
Unortodox lépéseket is tehetne Simor utódja (HVG)
Eltérő lehetőségeket látnak a monetáris politika megváltozására Simor András jelenlegi elnök távozását és az új jegybankelnök márciusi kinevezését követően a Magyar Nemzet által megkérdezett közgazdászok.
jan. 7
6:06
Több cég is visszautasíthatta Orbánék stratégiai partnerségét (HVG)
A következő, stratégiai partnerségről szóló szerződést várhatóan január 11-én írja alá a kormány nevében Cséfalvay Zoltán, a gazdasági tárca államtitkára az IBM-mel - tudta meg a Napi Gazdaság a Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági Államtitkárságától. A lap szerint voltak olyan cégek, amelyek visszautasították a megállapodás lehetőségét.
jan. 7
6:33
Nyersolajat szállító tartálykocsi balesete miatt útzár az M6-oson (ProfitLine)
Nyersolajat szállító tartálykocsi ütközött szalagkorlátnak az M6-os autópályán, a 24. kilométernél hétfő reggel, a helyszínen teljes útzár van - közölte Spitz Alexandra, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 7
6:36
Matolcsy új biztosa közérdekű kereseteket nyújtana be (HVG)
Véget vetne a kilakoltatásoknak, és közérdekű keresetekkel gyorsítaná fel a megkárosított devizaadósok banki pereit a jogtalanul eljáró bankok ellen Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa. A Magyar Nemzet interjúja szerint a pénzügyi biztos elmondta, ehhez előbb törvénymódosításra van szükség.
jan. 7
6:39
A héten kiderül, milyen évet zárt a költségvetés (Portfolio)
A következő napokban a hazai adatok lehetnek a figyelem középpontjában. Napvilágot látnak a novemberi ipari termelés és külkereskedelmi, illetve a decemberi államháztartási statisztikák. Az Egyesült...
jan. 7
6:41
Kiváló vételi lehetőséggel ajándékozhat meg minket az OTP (Portfolio)
Az első teljes héten máris több jó vételi lehetőségre akadtunk a hazai parketten. Az OTP és a MOL mellett a Richter piacán is érdemes lehet a vételi oldalra állni a csillagok szerencsés együttállása...
jan. 7
6:42
Így nyertek 33 milliárd forintot a kisbefektetők decemberben (Privátbankár)
A decemberi adatok szerint a hazai befektetési alapok népszerűek voltak, 26 milliárd forintnyi friss tőkét helyeztek el bennük és 33 milliárd forintnyi hozamot értek el. Az ügyfelek közel 29 milliárdot fektettek be forintban, plusz elhelyeztek hatmilliárd forintnyi dollárt is, elvittek viszont 12 milliárd forintnyi eurót. Kerülték a részvényt és az ingatlant, keresték a kötvényt.
jan. 7
6:42
Kiváló vételi lehetőséggel ajándékozhat meg minket az OTP (eBroker)
Az első teljes héten máris több jó vételi lehetőségre akadtunk a hazai parketten. Az OTP és a MOL mellett a Richter piacán is érdemes lehet a vételi oldalra állni a csillagok szerencsés együttállása esetén. Kedvező hozam/kockázat arányú beszállási pontot fedezhetünk fel az OTP grafikonján. Aki jó eséllyel szeret piacra lépni, annak a 4200 forintos, korábbi ellenállást réssel átugró papírban…
jan. 7
6:54
Megvágta a kormány a gáztárolásra befolyó összeget (HVG)
Az idén nyolcmilliárd forinttal, mintegy 12 milliárdra csökkenhet a stratégiai gáztárolás költségeire a gázszámlákból befolyó összeg - közölte a Népszabadsággal Bártfai Béla, a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség (MSZKSZ) vezérigazgatója.
jan. 7
7:00
Így fizettetik velünk a bankadót (Privátbankár)
A készpénzfelvétel szinte mindenhol drágább lett, a nullás számlák eltűnőben vannak, egyes bankok már a hagyományosan ingyenes tranzakciónak számító kártyás vásárlásnál is áthárítják a bankadót.
jan. 7
7:06
Puccsot terveztek John Boehner ellen saját párttársai (ProfitLine)
Mindössze fél órával a házelnöki tisztségről folytatott szavazás előtt fújta le republikánus képviselők egy csoportja azt kísérletet, amely John Boehner képviselőházi elnök újraválasztásának megakadályozására irányult - közölte vasárnap az amerikai kongresszus híreire szakosodott Roll Call című lap internetes kiadása.
jan. 7
7:06
Cameron: "nem lenne helyes döntés" a kilépés az EU-ból (Elemzésközpont)
Nem lenne helyes döntés Nagy-Britannia részéről az EU-tagság feladása, a brit kormány részéről ugyanakkor teljesen jogos igény az unióhoz fűződő viszonyrendszer módosítása - mondta vasárnap a brit miniszterelnök. tovább
jan. 7
7:08
Egyre mobilisabb a német munkaerő (Elemzésközpont)
Meghaladta az Egyesült Államokban mért szintet a lakásmobilitási ráta Németországban, ahol csaknem minden negyedik munkavállaló változtatott lakhelyet legalább egyszer új állás miatt, 5 százalék pedig külföldön is lakott már munka miatt a Bertelsmann Alapítvány felmérése szerint. tovább
jan. 7
7:10
Kiemelt járműipari központtá vált Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térsége (Elemzésközpont)
Kiemelt járműipari központtá nyilvánította a kormány a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, ahol egymilliárd euró tőkebefektetést és 25 ezer új munkahely létrejöttét várják - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap, a kormányhatározat bejelentéséről szóló zalaegerszegi sajtótájékoztatón. tovább
jan. 7
7:12
Már tesztelik az állami sportfogadási oldalt (HVG)
Továbbra sem tudni, hogy mikor indulhat el a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadási weboldala, de a beszállító cég már telepítette a rendszert, és már a tesztelése is elkezdődött - közölte a hétfői Világgazdaság.
jan. 7
7:15
Csaba László: "halálos bűn lenne hozzányúlni a devizatartalékhoz" (Privátbankár)
Eltérő lehetőségeket látnak a monetáris politika megváltozására az új jegybankelnök márciusi kinevezését követően a Magyar Nemzet által megkérdezett közgazdászok.
jan. 7
7:27
Adóváltozások: kellemetlen meglepetések jöhetnek (Napi)
Okozhat még kellemetlen meglepetéseket a kormány új adózási formája, a kisadózók tételes adója, aki idén tér át az adónemre, mindenképpen áfaalany lesz. A Napi Gazdaság hétfői számának cikkeKorántsem biztos ... ...
jan. 7
7:33
Menti a húskombinátot a gyulai önkormányzat (Privátbankár)
Önkormányzati tulajdonba venné Gyula városa a csődbe ment húskombinátot, amely csaknem 5 milliárd forinttal tartozik 66 hitelezőnek.
jan. 7
7:33
Érdemes igyekezni az E-Star hitelezőinek (Portfolio)
Közeleg a határidő az E-Starnál, hogy a hitelezők regisztrálják a társasággal szemben fennálló követeléseiket a vagyonfelügyelőnél, erre legkésőbb jövő pénteken lesz még lehetőségük. A...
jan. 7
7:35
Bukták az áfamentességet a katás adózók (Privátbankár)
Kellemetlen meglepetéseket is okozhat a kormány új adózási formája, a kisadózók tételes adója: aki idén tér át az adónemre, mindenképpen áfaalany lesz.
jan. 7
7:39
Nem nyelik le a bankok a tranzakciós illetéket (ProfitLine)
A készpénzfelvétel szinte mindenhol drágább lett, a nullás számlák eltűnőben vannak, egyes bankok már a hagyományosan ingyenes tranzakciónak számító kártyás vásárlásnál is áthárítják a közterhet - derül ki a Világgazdaság hétfői összeállításából.
jan. 7
7:45
Sok száz diákot várnak ma a HaHa-sok (Napi)
Ötszáznál több érdeklődő jelezte részvételi szándékát a Hallgatói Hálózat ELTE BTK mai 16 órai egyetemi fórumára. A résztvevők az egész országból érkeznek: a pécsi, debreceni, szegedi, győri és kecskeméti ... ...
jan. 7
7:48
291 forint alatt jegyzik az eurót (HVG)
Csendes forgalomban nem sokat változott a forint árfolyama hétfőre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
jan. 7
7:48
Nem kellett a magyar kormány több cégnek sem (Privátbankár)
Lapértesülés szerint több cég is visszautasította a magyar kormány stratégiai partnerségi ajánlatát. A kabinet eddig 10 szerződést kötött, 33 még hátra van.
jan. 7
8:03
Devizaadósok: jönnek a közérdekű perek? (Napi)
Véget vetne a kilakoltatásoknak, és közérdekű keresetekkel gyorsítaná fel a megkárosított devizaadósok banki pereit a jogtalanul eljáró bankok ellen Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa. A Magyar ... ...
jan. 7
8:05
Mi jöhet Simor után? (Napi)
Eltérő lehetőségeket látnak a monetáris politika megváltozására az új jegybankelnök márciusi kinevezését követően a Magyar Nemzet által megkérdezett közgazdászok. A lap hétfői összeállításában a megkérdezettek ... ...
jan. 7
8:06
Az álláskeresők elektronikus levélben történő kapcsolattartási lehetőségéről (orientpress)
A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény lehetőséget biztosít 2013. január 1-jétől az elektronikus levélben (továbbiakban: e-mailben) történő kapcsolattartásra. Az e-mailben történő kapcsolattartás csak akkor lehetséges, ha az ügyfél írásbeli nyilatkozat tesz és ezzel egyidejűleg megadja a kapcsolattartáshoz szükséges e-mail címet.
jan. 7
8:12
A MÁV veheti át a HÉV-ek működtetését (ProfitLine)
Ahogy a BKV-s elővárosi buszok üzemeltetését a Volánra, a Budapest határát átlépő HÉV-ek működtetését a MÁV-ra kell bízni - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István főpolgármester, aki még a héten egyeztetést kezdeményez erről az illetékes miniszternél.
jan. 7
8:14
Elakadt a lendület az ázsiai piacokon (ProfitLine)
Többnyire csökkenés mutatkozik az ázsiai részvénypiacokon, miután a befektetők az év első napjaiban mutatkozó jelentősebb emelkedések után óvatosabbá váltak.
jan. 7
8:21
A magyarok kétharmada javítana pénzügyi helyzetén (Napi)
Az embereknek több mint a fele, 55 százaléka a pénzügyi helyzetén szeretne idén javítani, a magyaroknál ennél is nagyobb, 68 százalékos az arány – derül ki az Ipsos legújabb felméréséből. A 49 ... ...
jan. 7
8:24
Intézze hivatalos ügyeit a Kormányablakban! (orientpress)
A kormányzati integrált ügyfélszolgálatok 2013-ban is folyamatosan bővülő ügykörökkel várják az ügyfeleiket 8-20-ig tartó ügyfélfogadási időben. 2013. január 1-jétől a Kormányablakban is előterjeszthetőek egyes építésügyi kérelmek, valamint tovább bővülnek az ügyfelek tájékozódási lehetőségei anyakönyvi ügyekben is.
jan. 7
8:24
Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre (MaHu)
Csendes forgalomban nem sokat változott a forint árfolyama hétfőre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
jan. 7
8:36
Több órára lezárták az M5-öst (Napi)
Az autópálya Szeged felé menő sávjait azért kellett lezárni a 78-as kilométernél, mert egy sertéseket szállító tehergépkocsi az árokba hajtott és felborult hétfő reggel. A forgalmat Kecskeméten keresztül ... ...
jan. 7
8:42
Brit különutak (orientpress)
Azt eddig is tudtuk, hogy a britek sokszor külön utakon járnak, mutatja ezt Cameron miniszterelnök hétvégi nyilatkozata is. Nagy-Britannia kormányfője nem kevesebbet mondott, minthogy nem lenne helyes döntés országa részéről az EU-tagság feladása, de szerinte a brit kormány részéről teljesen jogos igény az unióhoz fűződő viszonyrendszer módosítására.
jan. 7
8:45
OTP részvény - elindul végre, vagy behalt a kitörés? (ProfitLine)
A mindössze háromnapos kereskedési hét - a korábbi, kétnapos héthez képest - elég dinamikus volt. Fontosabb hír nem érkezett, inkább arról lehetett szó, hogy néhány befektető - a kedvező nemzetközi hangulatban - Magyarországra is átcsoportosított pénzt. A BUX 2,68 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 18 660,29 ponton zárt. A vezető papírok közül a Mol 0,87 százalékkal erősödött, az OTP…
jan. 7
8:45
A Hatoslottó nyerőszámai az 1. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták a Hatoslottó 1. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten nem volt telitslálst, így a következő sorsoláson 200 millió forint lesz a főnyeremény....
jan. 7
8:45
Milliárdokkal csökkenhet a stratégiai gáztárolás költségeire befolyó összeg (Portfolio)
Az idén nyolcmilliárd forinttal, mintegy 12 milliárdra csökkenhet a stratégiai gáztárolás költségeire a gázszámlákból befolyó összeg - közölte Bártfai Béla, a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség...
jan. 7
8:47
Nyitáskor csökkenhetnek az európai tőzsdék (ProfitLine)
Nyitáskor csökkenhetnek az európai tőzsdék vezető indexei a múlt hét folyamán mutatott erőteljes növekedést követő profitkivétel miatt.

Keresés