2013. január 16. szerda

jan. 16
0:21
Tízből nyolc magyar recesszióra készül (sajtokozlemeny.com)
A görögök után a magyarok látják legsötétebben a jövőt: hazánkban a munkavállalók 78 százaléka számít a gazdasági helyzet további súlyosbodására. A Randstad Workmonitor adatai szerint a többség úgy gondolja, nem fog fizetésemelést kapni 2013-ban. tovább
jan. 16
0:25
Tovább erősít Európában a Leasplan cégcsoport (sajtokozlemeny.com)
A világviszonylatban és hazánkban is vezető pozíciót betöltő flottakezelő, a LeasePlan bejelentette, hogy megállapodást írt alá az olasz Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, SA (BBVA) flotta- és gépjármű lízing üzletágának felvásárlására. A BBVA teljes lízing állománya jelenleg mintegy 20.500 járműből áll. Az akvizícióval az olaszországi flottalízing piacon már több mint 20 éves múlttal rendelkező…
jan. 16
4:30
Már megint a dohányosokat 'szívatják' (ProfitLine)
Túlzónak és megalapozatlannak tartja az Európai Bizottság dohánytermékeket szabályozó javaslatát a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ).
jan. 16
5:06
Rontott előrejelzésén a Világbank (Napi)
Jelentősen, 3-ról 2,4 százalékra rontotta a 2013-as globális gazdasági növekedésről szóló előrejelzését a Világbank, amely azzal indokolta a lépést, hogy a fejlett országok a vártnál sokkal lassabban lábalnak ... ...
jan. 16
5:09
Súlyosan borúlátó prognózist adott ki a Világbank (HVG)
Jelentősen, 3-ról 2,4 százalékra rontotta a 2013-as globális gazdasági növekedésről szóló előrejelzését a Világbank, amely azzal indokolta a lépést, hogy a fejlett országok a vártnál sokkal lassabban lábalnak ki a gazdasági válságból.
jan. 16
5:09
Drága lehet az olcsó (Népszava)
Kedden kellett volna aláírni az úthasználattal arányos e-útdíj rendszer építéséről szóló szerződést a pályázaton nyertes Getronics Magyarország Kft., valamint a pályázaton nyertes fővállalkozó és az Állami Autópálya-kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) között. Estig azonban erre nem került sor.
jan. 16
5:27
Ma újrakezdődik az IMF és a magyar kormány közti párbeszéd (HVG)
Ezúttal nem lesznek hiteltárgyalások, az IMF szakértői a szervezet éves, Magyarországról szóló országjelentését készítik elő, illetve a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzése miatt érkeznek - közölte a delegáció tagja Iryna Ivaschenko.
jan. 16
5:27
Nagyot koppanhatnak a lottózók, ha jönnek a dohányboltok (Pénzcentrum)
Az már korábban eldőlt, hogy szerencsejátékot is forgalmazhatnak majd a nemzeti dohányboltok, a megvalósítás körül azonban sok volt a kérdőjel. Mivel a dohánytermékek és a szerencsejátékok esetében a védett társadalmi réteg azonos, így nem kizárt, hogy a koncesszióban működő kereskedelmi egységekbe helyeződhet át a lottószelvények, a sportfogadási játékok, illetve a sorsjegyek értékesítésének…
jan. 16
5:42
A földgázszektor is tejel az olcsóbb távfűtésért (HVG)
Az áramfelhasználók mellett a földgázszektor is hozzájárul az olcsóbb távfűtéshez - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 16
5:45
Kevesebbet ér a minimálbér most, mint Bajnaiék idején (Népszava)
Mindössze négyezer forinttal több a minimálbér nettó összege, mint 2010-ben, holott a második Orbán-kormány 2012 elején 15 ezer forinttal emelte a bruttó minimálbért.
jan. 16
5:47
A bűnbak visszavág (Népszava)
Nem maradt adósa Matolcsy György gazdasági miniszternek a nemzetközileg ismert közgazdász, Nouriel Roubini. Szerinte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) állításával szemben nem az ő befektetőknek szóló tanácsa gyengítette a forintot, hanem Matolcsy György jegybankelnökségének lehetősége és unortodox gazdaságpolitikája a mélyrepülés oka.
jan. 16
5:48
Evába be, evából ki: kell-e közösségi adószám? (HVG)
Evából kilépő egyéni vállalkozó szabadulna közösségi adószámától. Érdemes?
jan. 16
5:49
Nem kellett a kiva (Népszava)
Lejárt tegnap a kivába jelentkezés határideje. Január 15. jogvesztő határidő volt, tehát semmilyen igazolással, egyéb kifogással nem hosszabbítható meg. ellentétben a katával, amelybe év közben is be lehet jelentkezni. Az eddigi adatokból az derült ki, hogy nem aratott nagy sikert a vállalkozók körében a kiva.
jan. 16
5:51
MSZP: növekedjék a szegények bére (Népszava)
Bár az adókulcsokról, a különadók kivezetésének lehetséges módjáról és üteméről, a gyermekvállalás adórendszeren belüli támogatásáról és az örökösödési illeték szükségességéről nem jutottak közös nevezőre az ellenzéki pártok, abban azonban egyetértettek, hogy 2014-ben gyökeres fordulatra van szükség az adópolitikában.
jan. 16
6:00
Mától még drágábban tankolhatunk (HVG)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 16
6:03
A kormánynak már nem kell az IMF (Népszava)
Rövid távon nem valószínű, hogy a magyar kormány új hitelről állapodik meg a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - írja elemzésében Timothy Ash, a Standard Bank londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott elemzője.
jan. 16
6:05
Európai Bíróság elé kerül a devizahitelek ügye (Népszava)
A Kúria felfüggesztette a Kásler Árpád és társa kontra OTP Bank és társa per tárgyában indított felülvizsgálati eljárását, és az Európai Unió Bíróságának előzetes döntéshozatali eljárását kezdeményezte.
jan. 16
6:18
Már 12 milliárdot kiosztottak az EU önerő alapból (HVG)
Ezernél is több projektgazda kért támogatást január közepéig az ősszel létrehozott EU önerő alapból - írja a Világgazdaság.
jan. 16
6:18
Mi vár a devizahitelesekre a sorsdöntő per után? (Napi)
Az első értékelések szerint aligha hoz érdemi döntést az Európai Bíróság (EB) a Kásler Árpád és felesége által az OTP Bank Nyrt. ellen indított perben, amelynek felülvizsgálati eljárását a Kúria Vezekényi ... ...
jan. 16
6:21
Drágák a bankok? Így lehet megszabadulni tőlük (Privátbankár)
Érdekes üzletág terjed a fejlett nyugati országokban: magánszemélyek, kisvállalkozások egymásnak adhatnak hitelt internetes rendszereken keresztül, jó hozammal, a hagyományos bankok kiiktatása mellett. Csodák azokban nincsenek, ettől még nem lesz mindegyik vállalkozás sikeres és a veszteség lehetősége végig ott van a levegőben.
jan. 16
6:24
Mit keres nálunk a Facebook? (Infostart)
Saját telefon helyett saját keresőprogram. A várakozásokkal és a sejtetésekkel szemben a Facebook nem sajátmárkás telefonnal ugrott elő, hanem a keresők világában kezd el kereskedni.
jan. 16
6:36
Adósságrendezés: a kormány megtette a tétjét, lehet alkudozni (HVG)
A múlt héten közzétette a kormány, hogy az 5000 főnél nagyobb települések adósságának hány százalékát venné át az állam. A végleges mértékeken a tárcák és az önkormányzatok még február végéig elreszelgethetnek. A törvényi mértékek alapján a csúcsadósok közül a legnagyobb nyertes Kaposvár és Hódmezővásárhely, de szinte valamennyi megyei jogú város legalább tízmilliárdot írhat le az adósságából, így…
jan. 16
6:42
Drágult a benzin, méginkább a gázolaj (ProfitLine)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 16
6:54
Lóhús volt a hamburgerben egy ír Tescóban (HVG)
A lóhússal és sertéshússal kevert marhahúshamburgereket a Tesco, a Lidl, az Aldi és a fagyasztott élelmiszerek forgalmazására szakosodott Iceland hálózatok nagy-britanniai és írországi üzleteiben találták egy rutinellenőrzésen.
jan. 16
6:57
Indul az ócsai lakópark - mától jelentkezhetnek a bérlők (Privátbankár)
Már éjfél óta benyújthatók a pályázatok az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára. A pályázati feltételek pedig a Belügyminisztérium honlapján olvashatók.
jan. 16
6:57
Ki legyen a jegybankelnök? - Szavazz! (Portfolio)
Közeleg a jegybankelnök-váltás napja, de egyelőre a politika nem nevezett meg hivatalos jelöltet, csupán híresztelésekből sejthetjük az esélyesek körét. A piaci szereplők körében a múlt év végén...
jan. 16
7:15
Marhahúshamisítás - már lóból és sertésből keverik... (ProfitLine)
Ló- és sertéshús nyomait találták meg brit és ír szupermarketek marhahústermékként árult hamburgereiben - közölte kedd este az ír élelmiszerbiztonsági hatóság (FSAI).
jan. 16
7:15
Rossz hír az autósoknak (168 Óra Online)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 16
7:30
Az ipari termelésről közöl ma részletes adatokat a KSH (HVG)
A január elején nyilvánosságra hozott előzetes számok alapján az ipari termelés novemberben 6,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított index 3,8 százalékos csökkenést jelzett.
jan. 16
7:48
Gázosokkal fizettetik ki a rezsicsökkentést a távhősöknek (HVG)
Az áramfelhasználók mellett a földgázszektor is hozzájárul az olcsóbb távfűtéshez - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 16
7:48
Jelentősen rontotta gazdasági előrejelzését a Világbank (ProfitLine)
Jelentősen, 3-ról 2,4 százalékra rontotta a 2013-as globális gazdasági növekedésről szóló előrejelzését a Világbank, amely azzal indokolta a lépést, hogy a fejlett országok a vártnál sokkal lassabban lábalnak ki a gazdasági válságból. A bank becslése szerint 2012-ben a világgazdaság bővülési üteme 2,3 százalékos volt, júniusi előrejelzésében még 2,5 százalékot várt.
jan. 16
7:50
Gyászos adatok érkezhetnek ma a magyar iparról (HVG)
Az ipari termelés tavaly novemberi részletes adatait közli ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
jan. 16
7:51
Még sem zár be erőművet Magyarországon a GDF Suez (Privátbankár)
A GDF Suez nem tervezi erőmű bezárását Magyarországon, mindössze a Dunamenti Erőmű négy, elavult blokkjára nem hosszabbította meg a tavaly év végén lejárt működési engedélyét.
jan. 16
7:53
Ma Budapesten beszélget a kormány az IMF-fel (Privátbankár)
Bár leülnek tárgyalni a magyar kormány és az IMF, de ezeken csak a legutóbbi megbeszélések óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit tekintik át és értékelik a költségvetési folyamatokat.
jan. 16
8:06
Gyengült reggelre a forint árfolyama (HVG)
Gyengült a forint szerdára virradóra a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben, a kedd esti erősödés után az árfolyam most nagyjából ott van, mint kedden napközben.
jan. 16
8:09
Debreceni 2-es villamos: keresik az eltűnt pénzt (HVG)
Már vizsgálja Debrecenben az önkormányzat tulajdonosi bizottsága, miért csúszik a 2-es villamos pályájának építése. A beszámolók szerint az elveszett pénzt és a felelősöket keresik. A Népszabadság azt írja: a bizottság keddi ülésén egyebek mellett az is kiderült, hogy a kivitelező még mindig több százmillió forinttal tartozik az alvállalkozóknak.
jan. 16
8:09
Felhívás városfejlesztési támogatási előminősítő pályázaton való részvételre (orientpress)
A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Urbanisztikai Társaság által alapított HUNGARO-PAN 2013 városfejlesztési támogatási előminősítő pályázaton való részvételre az alábbi felhívást adta ki. A pályázatot elektronikus úton, kell eljuttatni legkésőbb 2013. január 31-én 15.00 óráig a mut@mut.hu e-mail címre.
jan. 16
8:09
Nem függeszti fel a BÉT az E-Star kötvények kereskedését (Portfolio)
Az E-Star bejelentette, hogy a társaság 2014, 2015 és 2016-os lejáratú kötvényei tőzsdei kereskedésének felfüggesztését kérelmezése ellenére nem tartja indokoltnak a BÉT, ezért a felfüggesztést...
jan. 16
8:09
Gyengült a forint szerda reggelre (168 Óra Online)
Gyengült a forint szerdára virradóra a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben, a kedd esti erősödés után az árfolyam most nagyjából ott van, mint kedden napközben.
jan. 16
8:12
Gyengült a forint szerda reggelre (MaHu)
Gyengült a forint szerdára virradóra a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben, a kedd esti erősödés után az árfolyam most nagyjából ott van, mint kedden napközben.
jan. 16
8:14
Ma kezdődnek a magyar kormány és az IMF küldöttségének megbeszélései (MaHu)
Ma kezdődnek a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének megbeszélései, amelyeken áttekintik a legutóbbi tárgyalások óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit, egyúttal értékelik a költségvetési folyamatokat.
jan. 16
8:15
Pályázat az Ócsai-telep bérlőinek kiválasztására (orientpress)
A deviza és forinthitelesek megsegítését célzó intézkedések keretében Ócsán felépülő 80 db családi ház bérlőinek kiválasztására a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. az alábbi pályázati felhívást teszi közzé. A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. február 15.
jan. 16
8:21
Rossz hír az autósoknak: újabb benzináremelés (Napi)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 419-420 forintra nőtt, a gázolajé 425-426 ... ...
jan. 16
8:21
USA piacok - Az Apple miatt veszteséggel zárt a Nasdaq Composite (ProfitLine)
Mérsékelt emelkedéssel zárult a keddi kereskedés az amerikai piacokon, ugyanakkor a Apple árfolyamának további esése lehúzta a technológiai szektor teljesítményét.
jan. 16
8:23
Újabb tenderen győzött a Közgép (Napi)
A 86-os főút építéséhez kapcsolódóan újabb kivitelezési munkát nyert el a Közgép, a cég által vezetett konzorcium egy 4,4 kilométeres útszakasz burkolatát erősítheti meg nettó 1,6 milliárd forintért. A ... ...
jan. 16
8:23
OTP részvény - nocsak, nocsak, készül valami? (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 127,54 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 19 012,51 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Az OTP jól tartotta magát és a pozitív tartományban zárt, a bankrészvény 21 forinttal, 0,48 százalékkal 4420 forintra erősödött, forgalma 4,2…
jan. 16
8:27
Itthon alig ismert terméket gyártana egy húsfeldolgozó (HVG)
Halból készült termékekkel bővítené kínálatát a baromfifeldolgozással foglalkozó szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., amely többek között halvirslit is gyártana, részben menzák számára - közölte a vállalat elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak (VG) adott interjújában.
jan. 16
8:27
Bővítenék az Erzsébet-utalványt elfogadó hálózatot (orientpress)
További tízezer taggal szeretné bővíteni február közepéig a Nemzeti Üdülési Szolgálat az Erzsébet-utalványt elfogadó hálózatát. Már le lehet adni az Erzsébet-utalvány család új tagjaira vonatkozó megrendeléseket. A rendelés ellenértékének a forgalmazó bankszámláján történő jóváírását követő 10 munkanapon belül, minden külön értesítés nélkül átvehetők vagy kiszállításra kerülnek. Így az új…
jan. 16
8:27
Brit burger botrány: darált lóhúsból készült a bifsztek-pogácsa (Privátbankár)
Botrány fenyeget, mert ló- és sertéshús nyomait találták meg brit és ír szupermarketek marhahúsos termékként árult hamburgereiben - közölte az ír élelmiszerbiztonsági hatóság.
jan. 16
8:27
Bennfentes részvényeladás a MOL-nál (Portfolio)
Áldott Zoltán, az INA igazgatóságának elnöke, a MOL Ügyvezető Testületének tagja, 2013. január 15-én 5 000 darab MOL részvényt értékesített 18 536 Ft/darab átlagárfolyamon, a Concorde Értékpapír Zrt....

Keresés