2013. január 11. péntek

jan. 11
0:12
A sötét energia titkára találtak rá? (ProfitLine)
A legtávolibb, tízmilliárd fényévnyire lévő szupernóvát fedeztek fel amerikai csillagászok, akiknek reményei szerint a világegyetem ifjúkorában felrobbant csillag az úgynevezett sötét energia, az univerzum gyorsuló tágulásáért felelős rejtélyes erő természetére világíthat rá.
jan. 11
4:36
Bokros Lajos keményen megmondja, mi Magyarország iránya (ProfitLine)
Bokros Lajos európai parlamenti (EP) képviselő szerint antimodernizáció történik ma Magyarországon, virágzik a populizmus, a tudatos lélekmérgezés és a "törzsi nacionalizmus", ezért a modernizációt újra kell indítani.
jan. 11
5:30
Durván leminősítette Ciprust a Moody's (HVG)
Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív adóskockázati kategóriába minősítette vissza Ciprus államkötvény-osztályzatát csütörtökön a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy a bankrendszer feltőkésítési igényéből eredő adósságtöbblet valószínűleg fenntarthatatlannak bizonyul, és emiatt egyre nagyobb az esélye Ciprus törlesztésképtelenné válásának.
jan. 11
5:32
Időre nem lesz semmi Matolcsy pénztárgépes ötletéből (HVG)
Még mindig nem rögzítették a "szuperkasszákkal" kapcsolatos követelményeket, a megfelelő gép kifejlesztése, engedélyezése, tesztelése pedig akár év végéig is elhúzódhat - ismerteti a pénteki Világgazdaság.
jan. 11
5:45
Fukuyama: Csalódást okozott Magyarország (Népszava)
Magyarország a gyors demokratikus átmenet modellje volt 1989-ben, azóta azonban csalódni kellett benne - mondta Francis Fukuyama világhírű filozófus és politológus a Figyelőnek adott interjújában.
jan. 11
5:45
Jön a Torkos Csütörtök: fontos változás az idei évben (Pénzcentrum)
Könnyen lehet, hogy a korábbi évekhez képest idén nem lesz átütő siker a Torkos Csütörtök. Aggodalomra adhat okot, hogy a szokásos februári dátum helyett idén január végén ebédelhetünk, vacsorázhatunk féláron, ráadásul még mindig nem ismert a részt vevő éttermek listája. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket....
jan. 11
5:45
Elhunyt Ilcsi néni (168 Óra Online)
87 éves korában elhunyt Ilcsi néni, azaz Molnár Dánielné. Az Ilcsi kozmetikai márka megalkotója 55 éven át dolgozott, hogy megmutassa, hogyan lehet minőségi natúrkozmetikumokat gyártani. A hírt Facebook oldalán a fia, Molnár Ferenc jelentette be.
jan. 11
5:47
A kormányhoz fordult a márkaszövetség (Népszava)
Kiszámíthatóságot, folyamatos párbeszédet szeretne a Magyar Márkaszövetség - többek között ez szerepel a hazai FMCG-cégek, a márkás napi fogyasztási cikk-gyártók szakmai érdekvédelmi szervezetének hatpontos szabályozási javaslatcsomagjában, melyet tegnapi közgyűlésükön fogadtak el.
jan. 11
5:49
Eligazítás a bankszámlák között (Népszava)
Eddig mintegy 71 ezer ügyfél vette igénybe a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bankszámla-választó programját - erről számolt be Binder István egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen.
jan. 11
5:51
Idén sem javul a foglalkoztatás (Népszava)
A kormányzat derűlátó nyilatkozataival ellentétben bizonytalanok a 2013-ra szóló foglalkoztatási prognózisok. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kutatásából az derül ki, hogy elsősorban azok a cégek növelnének létszámot, amelyek a hazai piacra termelnek. Nagy kérdés azonban, lesz-e idén növekedés?
jan. 11
5:53
Megszűnt az elvárt béremelés (Népszava)
Havi 135 ezer forint összegű munkabérig 2013-ban is érvényesíthető a bérkompenzációs adókedvezmény, amelyben azok a cégek is részesülhetnek, amelyek tavaly nem hajtották végre az elvárt béremelést.
jan. 11
5:55
Lemaradva mindenkitől (Népszava)
Tényként kezelhetjük: Magyarország a legfontosabb gazdasági mutatók tekintetében lemaradt a szűkebb gazdasági régió többi országától. Különösen szembetűnő ez, ha a gazdasági növekedést, vagy a beruházások alakulását vesszük figyelembe.
jan. 11
6:03
Átszervezik az uniós pénzek elosztását (Népszava)
Az egyszerűsítés és gyorsítás teheti hatékonyabbá az európai uniós források felhasználását - ez derült ki abból a felmérésből, amit az Állami Számvevőszék (ÁSZ) készített egy 13 országra kiterjedő ellenőrzés részeként.
jan. 11
6:05
MSZP: számokkal a vádak ellen (Népszava)
Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes csütörtökön közleményben reagált a Fidesz keddi kommünikéjére, amely a kormánypárt a többi közt azt írta, hogy "gazdaságpolitikai tanácsokat hallgatni az MSZP-től olyan, mintha egy tömegkarambol okozójától hallgatna vezetési tanácsokat az ember".
jan. 11
6:12
Frissen végzettek, figyelem! Fontos határidő közeleg (Privátbankár)
Azoknak a diákoknak és hallgatóknak, akik a 2012-es tavaszi félévben végeztek, december 15-ig volt érvényes a társadalombiztosításuk. Ha azóta nem kerültek alkalmazásba, vagy egyéb módon nem fizet utánuk senki egészségügyi járulékot, akkor január 14-ig kell a december-január havi részletet befizetniük. De hogyan? És mennyit? Utánajártunk.
jan. 11
6:12
Szocho-kedvezmény: 2012 nélkül is van 2013 (HVG)
Idén is élnének a cégek a szociális hozzájárulási adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel. Abban az esetben is, ha az előző évben nem hajtottak végre elvárt béremelés. Lehet ilyet?
jan. 11
6:21
Szlovákia bekeményít a külföldi cégekkel szemben is (Napi)
Szlovákiában áprilistól szigorodhatnak a hazai és külföldi beruházóknak nyújtott állami támogatások feltételei. A Napi Gazdaság pénteki számának cikkeA Fico-kormány által szerdán elfogadott törvényjavaslat ... ...
jan. 11
6:21
Ma egymás markába csap a kormány és az IBM (HVG)
Pénteken stratégiai együttműködést köt a kormány és az IBM Magyarország.
jan. 11
6:23
MN: ennyi volt az adóamnesztia (HVG)
Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat. A tavaly lezárult utolsó lehetőség 23 hónapja alatt összesen 67 milliárd forint tért vissza Magyarországra - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 11
6:27
Gazdaságélénkítő csomag Japánban (Infostart)
A japán kormány szerint 2 százalékkal növelheti az ország gazdasági teljesítményét és 600 ezer új munkahelyet teremthet az az összesen 20,2 ezer milliárd jenes (mintegy 50 ezer milliárd forint) élénkítőcsomag, amelyet a miniszterelnök csütörtöki jóváhagyását követően pénteken jelentett be a kabinet.
jan. 11
6:39
A kormány újabb céget államosítana (HVG)
A Népszabadság szerint újabb államosítás lehetősége foglalkoztatja a kormányt: a kanadai-német Bombardier vasúti járműjavítójából csinálnának nemzeti vállalkozást Dunakeszin.
jan. 11
6:41
Figyelem, a kínaiak már az NGM-ben vannak! (HVG)
Burjánzásnak indultak a Nemzetgazdasági Minisztériumban a keleti ügyekkel foglalkozó osztályok. A bürokráciában máris látványos eredményeket produkál a "keleti nyitás politikája", miközben a beruházások esetében több a kétes ígéret, mint a konkrét megállapodás.
jan. 11
6:48
Berlusconi: ne varrják a nyakamba az olasz válságot! (ProfitLine)
Európát és Mario Montit okolta az olasz válságért, és a dél-európai államoknak az euróból való kilépését jósolta meg Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) miniszterelnök-jelöltje egy csütörtök éjjeli baloldali politikai vitaműsorban.
jan. 11
6:57
Kiderült, melyik banknál hány ügyfél kap ingyen pénzt (Portfolio)
A Portfolio.hu becslései szerint közel 140 ezer igénylés futott be a bankokhoz 2012 végéig az árfolyamgát konstrukcióra. Ez azt jelenti, hogy majdnem minden harmadik jogosult devizahiteles élt a...
jan. 11
7:15
Ármeglepetés jöhet 2013-ban - kockázatosak a kormány hangulatjavító intézkedései (Napi)
A Napi Gazdaság konszenzusa szerint a tavalyi utolsó hónapban nem csökkent tovább az infláció. A prognoszták szerint idén a kormányzati intézkedések nyomán lefelé megy az index, a tavaszi jegybanki változtatások ... ...
jan. 11
7:15
Felturbózzák a japán gazdaságot (HVG)
A japán kormány szerint 2 százalékkal növelheti az ország gazdasági teljesítményét és 600 ezer új munkahelyet teremthet az az összesen 20,2 ezer milliárd jenes (mintegy 50 ezer milliárd forint) élénkítőcsomag, amelyet a miniszterelnök csütörtöki jóváhagyását követően pénteken jelentett be a kabinet.
jan. 11
7:15
Az Orbán-kormány átvariálja a pénzek útját (168 Óra Online)
Lenullázza a kormány az NFÜ-t – Teljesen átalakítja a kormány az uniós pénzek elosztásának és pályáztatásának rendszerét. Az eddig főszerepet játszó, de a 8000 milliárd forintos kerettel csődöt mondott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a jövőben háttérbe szorul, az irányítást decentralizálják, és az szaktárcákhoz helyezik.
jan. 11
7:21
Több mint 29 milliárdos fejlesztés Nyíregyházán (ProfitLine)
Az elmúlt öt év pályázatai alapján több mint 29 milliárd forint értékű európai uniós és állami támogatású fejlesztést valósított, illetve valósíthat meg a nyíregyházi önkormányzat - közölte a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere az MTI-vel.
jan. 11
7:23
A japán kormány jóváhagyta az újabb gazdaságélénkítő csomagot (ProfitLine)
A japán kormány szerint 2 százalékkal növelheti az ország gazdasági teljesítményét és 600 ezer új munkahelyet teremthet az az összesen 20,2 ezer milliárd jenes (mintegy 50 ezer milliárd forint) élénkítőcsomag, amelyet a miniszterelnök csütörtöki jóváhagyását követően pénteken jelentett be a kabinet.
jan. 11
7:33
Elbocsátások jöhetnek a közszférában (HVG)
A kormány azonnali hatállyal döntött az üres kormányzati álláshelyek megszüntetéséről és további leépítések is várhatóak, csökkenthetik például a pénzügyesek, hr-esek és informatikusok számát is - írta a Napi Gazdaság.
jan. 11
7:33
Újabb súlyos leminősítés Ciprusnak (Portfolio)
Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív adóskockázati kategóriába minősítette vissza Ciprus államkötvény-osztályzatát csütörtökön a Moody's Investors Service, mivel...
jan. 11
7:51
Megállt reggelre a forint gyengülése (HVG)
Péntek kora reggel a csütörtök esti szint körül állt a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest, kivéve a jent, amelyhez viszonyítva jelentősen erősödött.
jan. 11
7:54
Államosítaná a kormány a Bombardier járműjavítóját (ProfitLine)
A Népszabadság szerint újabb államosítás lehetősége foglalkoztatja a kormányt: a kanadai-német Bombardier vasúti járműjavítójából csinálnának nemzeti vállalkozást Dunakeszin.
jan. 11
7:56
7 havi csúcsra ugrott az infláció Kínában (ProfitLine)
Decemberben az infláció Kínában 7 hónapos csúcsra ugrott, miután a hideg időjárás következtében megemelkedtek az élelmiszerárak.
jan. 11
7:57
Útdíj: állítólag kiszáll a norvég partner (HVG)
"Szakított" az útdíjtender nyertesével, a Getronics Magyarországgal a díjszedő rendszer beruházásához műszaki referenciát biztosító alvállalkozó - írta a Népszabadság, amely szerint felfüggeszthetik az egész projektet, ha a norvég partner valóban kiszáll.
jan. 11
7:57
Újabb nagybevásárlásra készül a kormány (Privátbankár)
Lapértesülés szerint újabb államosítás lehetősége foglalkoztatja a kormányt: a kanadai-német Bombardier vasúti járműjavítójából csinálnának nemzeti vállalkozást Dunakeszin.
jan. 11
7:59
Ma újabb barátja lesz a kormánynak (Privátbankár)
Stratégiai együttműködési megállapodást köt a kormány és az IBM Magyarország Kft.
jan. 11
8:03
Államosítaná a kormány a Bombardier járműjavítóját (Napi)
A Népszabadság szerint újabb államosítás lehetősége foglalkoztatja a kormányt: a kanadai-német Bombardier vasúti járműjavítójából csinálnának nemzeti vállalkozást Dunakeszin. A Népszabadság úgy tudja ... ...
jan. 11
8:09
Önti a pénzt a gazdaságba a japán kormány (Napi)
A japán kormány szerint 2 százalékkal növelheti az ország gazdasági teljesítményét és 600 ezer új munkahelyet teremthet az az összesen 20,2 ezer milliárd jenes (mintegy 50 ezer milliárd forint) élénkítőcsomag ... ...
jan. 11
8:09
Kockázatosak a kormány hangulatjavító intézkedései - Ármeglepetés jöhet az idén (Napi)
A Napi Gazdaság konszenzusa szerint a tavalyi utolsó hónapban nem csökkent tovább az infláció. A prognoszták szerint idén a kormányzati intézkedések nyomán lefelé megy az index, a tavaszi jegybanki változtatások ... ...
jan. 11
8:09
Bokros Lajos szerint sok mindent kell helyreállítani az országban (HVG)
Bokros Lajos európai parlamenti (EP) képviselő szerint antimodernizáció történik ma Magyarországon, virágzik a populizmus, a tudatos lélekmérgezés és a "törzsi nacionalizmus", ezért a modernizációt újra kell indítani - írja a profitline.hu.
jan. 11
8:09
Tőkét emeltek az OTP Ingatlan Zrt.-ben (Portfolio)
A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte az OTP Bank magyar leánybankjánál történt tőkeemelést, áll az OTP BÉT közleményében. 2012. december 20-i hatállyal az OTP Ingatlan Zrt.-ben ázsiós...
jan. 11
8:15
Orosz pénzcsapot nyitott meg a Synergon (HVG)
Hosszú távú, stratégiai együttműködésről állapodott meg a Synergon informatikai csoport és az orosz Sberbank Europe AG leányvállalata, a Magyarországi Volksbank Zrt., amellyel a pénzintézet a Synergon regionális finanszírozó partnere lett - tette közzé a magyar cég.
jan. 11
8:15
Kivégezte Ciprust a Moody's (Privátbankár)
Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív adóskockázati kategóriába minősítette vissza Ciprus államkötvény-osztályzatát a Moody's, arra hivatkozva, hogy a bankrendszer feltőkésítési igényéből eredő adósságtöbblet valószínűleg fenntarthatatlan, és emiatt egyre nagyobb az esélye Ciprus törlesztésképtelenné válásának.
jan. 11
8:21
A méhcsaládok pusztulásával kapcsolatos pénzügyi hozzájárulás felhasználásáról-rövidhír (orientpress)
A vidékfejlesztési miniszter rendelete a méhcsaládok pusztulásával kapcsolatos közösségi programokra igénybe vehető pénzügyi hozzájárulás felhasználásának szabályairól közigazgatási egyeztetésen. Véleményezési határidő: 2013. január 14.A jogszabálytervezet elérhető: kormany.hu
jan. 11
8:27
Nem észlelte a halászbárka a nekiütköző atommeghajtású tengeralattjárót (Napi)
Az amerikai haditengerészet egyik atommeghajtású tengeralattjárója egy hajóval, feltehetően halászbárkával ütközött össze a Hormuzi-szorosnál csütörtökön; senkinek nem esett baja, de megsérült a tengeralattjáró ... ...
jan. 11
8:27
A hónap gazdasági blogja: Dotkom.blog.hu (Napi)
A Dotkom blog tavaly ősszel ünnepelte második születésnapját. Olvasmányos, naprakész cikkeivel a technológia vívmányait egy újfajta megközelítésből vizsgálja és annak leginkább pénzügyi, gazdasági oldalára ... ...
jan. 11
8:27
293 forinton az euró (Népszava)
Péntek kora reggel a csütörtök esti szint körül állt a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest, kivéve a jent, amelyhez viszonyítva jelentősen erősödött.
jan. 11
8:27
USA piacok - 5 éves csúson zárt az S&P; 500 index (ProfitLine)
Csütörtökön második napja emelkedtek egyhuzamban az amerikai részvénypiacok, aminek következtében az S&P 500 index 5 éves csúcsán zárt. Ugyanakkor a befektetők továbbra is óvatosan tekintenek a jövő héten várható vállalati eredményekre.
jan. 11
8:27
Kész a japán gazdaságélénkítési csomag (Portfolio)
A japán kormány szerint 2 százalékkal növelheti az ország gazdasági teljesítményét és 600 ezer új munkahelyet teremthet az az összesen 20,2 ezer milliárd jenes (mintegy 50 ezer milliárd forint)...

Keresés