2013. január 17. csütörtök

jan. 17
4:42
Fájó megszorítás Portugáliában (ProfitLine)
Több mint ezer önkormányzatot számol fel Portugália a közigazgatási kiadások csökkentése érdekében - írja a német Handelsblatt online kiadása.
jan. 17
5:45
Varga: kérdés, hogy az IMF elfogadja-e a magyar modellt (HVG)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére.
jan. 17
5:45
Simor: van értelme csatlakozni a közös valutarendszerhez (Népszava)
Lassan ismét erősödő pályára áll az euró a forinthoz képest. Szerda délután 295 forint kellett adni az európai közös pénz egy egységéért, 222 forintra drágult az amerikai dollár, és 238,50-re a svájci frank.
jan. 17
5:45
Lebuktak a boltosok: így trükköznek a leértékelésnél (Pénzcentrum)
Még a korábbi évekhez képest is nagyobb forgalmat generáltak a karácsony utáni leértékelések a budapesti bevásárlóközpontokban. Egyre inkább az a trend érvényesül, hogy sok vevő kivár, és a decemberi vásárlási csúcs helyett januárban költi a pénzét....
jan. 17
5:47
Tovább zuhant az ipari termelés (Népszava)
Óriási mértékben visszaesett a hazai ipar teljesítménye tavaly novemberben. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2012 novemberében az ipari termelés 6,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.
jan. 17
5:49
Bokros: nálunk "haveri kapitalizmust" építenek (Népszava)
Bár a Fidesz jobbközép konzervatív pártnak tekinti magát, 2010-es újbóli kormányra kerülése óta a párt erősen populista, nacionalista és piacellenes programot vezetett be - írja A "jobbközép" Fidesz álkonzervatizmusa című írásában Bokros Lajos EP-képviselő a Financial Times-ban.
jan. 17
5:51
Csúszik az útdíj-szerződés (Népszava)
Februárra halasztották az útdíj szerződés aláírását. Így egyre kevesebb az esély arra, hogy júliusig elkészül 3,5 tonna feletti súlyú autókkal közlekedők megsarcolására kiépítendő díjfizető rendszer.
jan. 17
5:53
Nem tárgyalnak, ellenőriznek (Népszava)
Csalóka volt az a kormány kommunikáció, hogy ismét Budapesten tárgyal a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja. A hír addig igaz, hogy a nemzetközi szervezet szakemberei Magyarországra érkeztek és Varga Mihály tárca nélküli miniszter fogadta is a küldöttséget.
jan. 17
6:03
Inflációban az élen (Népszava)
Az Európai Unióban legmagasabb inflációval zártuk a 2012. évet. A Központi Statisztikai Hivatal kedden közzé tett adatai szerint decemberben a fogyasztói árak 5,0 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk az átlagnál jobban drágultak, míg a tartós fogyasztási cikkekért kevesebbet kellett fizetni, mint egy éve.
jan. 17
6:09
Varga és az IMF: "Hivatalosan nem beszélünk a hiteltárgyalásokról, de..." (Infostart)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére. Beszélt arról is: nem kapott felkérést a jegybankelnöki posztra, "én a parlamenti munkát tekintem a munkám alapjának, ha kapnék ilyen felkérést, akkor is ezt tisztelettel megköszönném, visszautasítanám" - tette hozzá.
jan. 17
6:21
Többet kell adminisztrálni és költeni a zöld közbeszerzésre (Napi)
Júliustól kizöldülnek az állami közbeszerzések, ugyanakkor a zöld szempontok érvényesítését más szervezetek és cégek is választhatják eljárásaikban. Az ilyen eljárás többletadminisztrációval és környezetvédelmi ... ...
jan. 17
6:21
A Mal bízik a megállapodásban az áramszolgáltatóval (ProfitLine)
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója szerint folyamatosak a tárgyalások az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel és az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-vel, bíznak a megállapodásban.
jan. 17
6:23
Beteg csirkehús került a KFC és a McDonald's éttermeibe Kínában (ProfitLine)
Beteg csirkék húsa került a Kentucky Fried Chicken (KFC) és a McDonald's gyorséttermi hálózatokba Közép-Kína egyik meghatározó piaci szereplőjétől, a Honan tartományi Doyoo csoporttól - derítette ki csütörtökön a china.com.cn internetes portál.
jan. 17
6:24
Bajnai az E.ON felvásárlásáról: "Nem a vétel szándékával van bajom" (Infostart)
Az E.ON magyarországi cégeinek állami felvásárlásával kapcsolatos szándéknyilatkozat és értékbecslés nyilvánosságra hozatalát követeli a kormánytól a Bajnai Gordon által vezetett Haza és Haladás Egyesület. A volt miniszterelnök az InfoRádiónak nyilatkozott erről.
jan. 17
6:36
Kitiltották a Dreamlinereket az USA-ból (HVG)
Egyelőre nem repülhetnek a Boeing 787-es típusú gépei az Egyesült Államokban, miután fennáll az újabb meghibásodások veszélye - döntött a helyi légi közlekedési hatóság.
jan. 17
6:36
Már január közepén bukik a költségvetés (HVG)
Több fontos elem is bedőlni látszik már az idei költségvetésben, ezzel mintegy 180 milliárd esik ki a büdzséből. Ha emellé még hozzátesszük a bizonytalan bevételi tételeket is, akkor már 400 milliárd körüli kiesésről is beszélhetünk. Ez az összeg pedig már jelentősen megcsappantja a tartalékokat, és akkor még nem beszéltünk az európai recesszió hatásairól.
jan. 17
6:54
IMF: Görögország jó úton halad (HVG)
Jó úton jár az adósságválságtól sújtott Görögország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint, de a szervezet vezetője, Christine Lagarde hangsúlyozta, hogy Athénnak további erőteljes reformokra van szüksége.
jan. 17
6:54
Vége a pénzügyi válságnak, de a társadalmi válság még tart (ProfitLine)
A pénzügyi válságnak vége, a termelési és társadalmi válság ugyanakkor még nem ért véget, idő és erő kell a megoldásához - fogalmazott Mario Monti ügyvezető olasz kormányfő a SkyTg24 hírtelevíziónak adott interjúban.
jan. 17
6:56
Júniusban érkezne a minimálbér-támogatás a cégekhez (HVG)
A költségvetési törvény módosítása után márciustól nyílik lehetőség a minimálbér-támogatások kérelmezésére, az összeget júniusban kaphatják meg az érintett ágazatok munkaadói - írja a Világgazdaság a birtokába jutott nemzetgazdasági minisztériumi tervezetre hivatkozva.
jan. 17
6:57
"Orbán és Simor közös fényképezkedése jelezte a bajt" (Portfolio)
A magyar államcsőd esélyét nem lehetett kizárni tavaly év elején, befektetői szempontból igen feszült helyzet alakult ki, ennek kezelése pedig még a profi befektetőket is komoly kihívások elé...
jan. 17
7:00
"Orbán és Simor közös fényképezkedése jelezte a bajt" (eBroker)
A magyar államcsőd esélyét nem lehetett kizárni tavaly év elején, befektetői szempontból igen feszült helyzet alakult ki, ennek kezelése pedig még a profi befektetőket is komoly kihívások elé állította, mondta el a Portfolio.hu-nak Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke. A helyzet azonban azóta valamelyest stabilizálódott, a nemzetközi tőkepiaci hangulat pedig kifejezetten jó, így akár újabb…
jan. 17
7:03
Kibelezett nyugdíjszámlák: nem ezt ígérték (Privátbankár)
Az a pénztártag, aki átlép az állami rendszerbe, valamennyi megtakarítását magával hozza - mondta bő két éve a gazdasági miniszter. Az erőforrás-minisztérium ma már viszont azt mondja, az átlépő tagok lemondtak a számlájukon kezelt vagyonnal szembeni követelésekről. Egyéni számlák abban a formában nem lesznek, ahogy a kormány ígérte. A nyugdíjrendszerből 900 milliárd helyett 3000 milliárd forint…
jan. 17
7:12
Így maradhat nullás a bankszámlája még most is (HVG)
A kondíciós listák szerint egyes bankoknál elérhetők még valóban nulla forintos számlacsomagok az átlagosnál magasabb jövedelem átutalása után - írja a csütörtöki Világgazdaság.
jan. 17
7:15
Lázár János sok milliárd eurót lát (168 Óra Online)
Magyarország svájci segítséggel meg akarja adóztatni az offshore vagyonokat.
jan. 17
7:27
Varga: nincs szükség az IMF pénzére (ProfitLine)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére.
jan. 17
7:27
Tranzakciós rekordot döntött Magyarországon a SIA csoport (Elemzésközpont)
A SIA Central Europe – a kártyakibocsátó és kártyaelfogadó bankok vezető hazai IT szolgáltatója – újabb tranzakciórekordot ért el Magyarországon tavaly: összesen 192 millió tranzakciót kezelt 2012-ben, ez 13 százalékos növekedés a 2011-es 170 milliós tranzakciószámhoz képest - közölte a SIA csoport közép-európai cége az MTI-vel. tovább
jan. 17
7:29
Olasz választás - Monti szerint vége a pénzügyi válságnak (Elemzésközpont)
A pénzügyi válságnak vége, a termelési és társadalmi válság ugyanakkor még nem ért véget, idő és erő kell a megoldásához - fogalmazott Mario Monti ügyvezető olasz kormányfő a SkyTg24 hírtelevíziónak adott interjúban. tovább
jan. 17
7:30
294,61 forinton állt reggel az euró (HVG)
A forint árfolyama alig mozdult el csütörtök kora reggel a főbb devizákkal szemben szerda estéhez képest.
jan. 17
7:31
Varga: a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de nincs szükség az IMF pénzére (Elemzésközpont)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére. tovább
jan. 17
7:33
Orosz szakértő: a világ idén vesztésre áll a gazdasági-pénzügyi válsággal szembeni harcban (Elemzésközpont)
Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszter szerint a világ az idén már veszített a gazdasági-pénzügyi válság elleni harcban. Kudrin egy szerdán kezdődött négynapos moszkvai nemzetközi gazdasági-pénzügyi eszmecserén fejtette ki véleményét. tovább
jan. 17
7:33
Varga: mégiscsak arról szól minden, lesz-e IMF-hitelünk, vagy sem (Portfolio)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére. A tárca nélküli miniszter szavaiból kiderült, továbbra is...
jan. 17
7:35
A Mal bízik a megállapodásban az áramszolgáltatóval (Elemzésközpont)
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója szerint folyamatosak a tárgyalások az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel és az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-vel, bíznak a megállapodásban. tovább
jan. 17
7:37
A Mal bízik a megállapodásban az áramszolgáltatóval (Elemzésközpont)
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója szerint folyamatosak a tárgyalások az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel és az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-vel, bíznak a megállapodásban. tovább
jan. 17
7:39
Tovább tárgyalnak a Pápai Húsnál az önkormányzati tőkeemelésről (Elemzésközpont)
Nem született megállapodás a Pápai Hús 1913 Kft. többségi tulajdonosainak szerdai taggyűlésén az önkormányzati tőkeemelésről, ezért tovább folytatódnak az egyeztetések. tovább
jan. 17
7:41
Ír nagykövet: Dublin a stabilitásra, a növekedésre és a foglalkoztatásra teszi a hangsúlyt EU-elnöksége idején (Elemzésközpont)
Kevin Dowling budapesti ír nagykövet szerint országa a stabilitást, a növekedést és a foglalkoztatottság emelését helyezi EU-elnökségi programja középpontjába. tovább
jan. 17
7:42
Átlépés a katába: leggyakoribb kérdések és válaszok - I. rész (Adózóna)
A múlt évben felgyorsult jogszabályalkotás keretében alakultak ki az új kisvállalkozásokra méretezett adózási rendszerek, így – hosszabb gondolkodási, elemzési idő híján -- az ezekre való átállás számos kérdést vet és vetett fel, mivel még decemberben is változtak a jogszabályok. Most az olvasóink megszaporodó és ismétlődő kérdései alapján a kisadózók tételes adóját választók, -- azaz az…
jan. 17
7:43
Fazekas: elhúzódhat az uniós agrárpolitika reformja (Elemzésközpont)
Várhatóan elhúzódik az Európai Unió (EU) Közös Agrárpolitikájának (KAP) reformja, ezért 2014 átmeneti év lehet az uniós agrárfinanszírozásban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán egy berlini tanácskozáson. tovább
jan. 17
7:45
BÉT - Az OTP húzta fel a BUX-ot (Elemzésközpont)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 174,43 pontos, 0,92 százalékos emelkedéssel, 19 186,94 ponton zárt szerdán. tovább
jan. 17
7:47
Vámosi-Nagy Szabolcs: nem kerülnek gyorsan haza az adóelkerülési céllal külföldre vitt pénzek (Elemzésközpont)
Egy-két éven belül biztosan nem sikerül hazahozni az adóelkerülési céllal külföldre vitt pénzeket, amelyekre a kormány döntése szerint visszamenőlegesen átlagosan mintegy 35 százalékos forrásadót kívánnak kiróni - reagált Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a kormányülés szünetében szerdán tett bejelentésére. tovább
jan. 17
7:49
A Tesco nem forgalmaz olyam hamburgerhúst, amelyben ló- és sertéshús nyomai vannak (Elemzésközpont)
A Tesco-Global Áruházak Zrt. Magyarországon nem forgalmaz olyan hamburgerhúst, amelyről az egyesült királyságbeli média - ló- és sertéshúsnyomokat érintő kérdések miatt - részletesen beszámolt - közölte a társaság szerdán az MTI-vel. tovább
jan. 17
7:51
Minimálbér: júniusban jöhet a pénz (Napi)
A költségvetési törvény módosítása után márciustól nyílik lehetőség a minimálbér-támogatások kérelmezésére, az összeget júniusban kaphatják meg az érintett ágazatok munkaadói - írja a Világgazdaság a birtokába ... ...
jan. 17
7:51
Új termékekkel bővülhet a nemzeti dohányboltok palettája (Elemzésközpont)
A hatályos törvényi előírásoknak megfelelően a trafikokban dohánytermékek, dohányterméket kiegészítő termékek és szerencsejáték termékek forgalmazhatóak ez év július 1-jétől, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. azt javasolja, hogy e termékek mellé hírlap, ásványvíz, égetett szesz, kávé, energiaital és üdítő is kerülhessen a polcokra. tovább
jan. 17
7:53
A szélerőművek az ország áramfogyasztásának 1,73 százalékát adták tavaly (Elemzésközpont)
A magyar szélerőművek 2012-ben több mint 733 ezer megawattóra (MWh) áramot termeltek, ezzel az ország áramfogyasztásának 1,73 százalékát adták, és havi átlagban közel 340 ezer család áramigényét elégítették ki - közölte a Magyar Szélenergia Ipari Társaság szerdán az MTI-vel. tovább
jan. 17
7:54
IMF: Görögország jó úton jár (MaHu)
Jó úton jár az adósságválságtól sújtott Görögország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint, de a szervezet vezetője, Christine Lagarde hangsúlyozta, hogy Athénnak további erőteljes reformokra van szüksége.
jan. 17
7:54
Varga az IMF-ről: tárgyalás ez, csak nem hivatalos (Privátbankár)
Hivatalosan nem beszélünk a hiteltárgyalásokról, de az összes téma, amiről beszélünk, mégiscsak arról szól, azt érintheti, hogy most lesz-e végül hitelmegállapodásunk, vagy nem lesz - mondta Varga Mihály, az egyes pénzügyi szervezetekért felelős tárca nélküli miniszter szerda este a Hír TV Rájátszás című műsorában.
jan. 17
7:55
Erste certi híradó (Elemzésközpont)
Az alábbi listában azon termékeket láthatja, amelyeknél hamarosan rollover következik. tovább
jan. 17
7:56
Világ vs. válság: a világ vesztésre áll (Privátbankár)
Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszter szerint a világ az idén már veszített a gazdasági-pénzügyi válság elleni harcban. Kudrin egy szerdán kezdődött négynapos moszkvai nemzetközi gazdasági-pénzügyi eszmecserén fejtette ki véleményét.
jan. 17
8:00
USA piacok - mínuszan zárt a Dow index (ProfitLine)
A negyedéves vállalati eredmények, az adósságplafon és a világgazdaság bővülésével kapcsolatos aggodalmak mellett vegyesen zártak az amerikai részvénypiacok.
jan. 17
8:06
Egyre több elbocsátást jelentenek be Magyarországon (Napi)
Sokan jelentkeznek be a munkaügyi központokba, így valószínűleg a KSH is romló adatokat közöl majd tavaly decemberről 2013. január 29-én. Minden megyében romlott a helyzet a tavalyi utolsó hónapban. A ... ...
jan. 17
8:09
Soha ennyiszer nem használtuk a bankkártyánkat (Napi)
A SIA Central Europe – a kártyakibocsátó és kártyaelfogadó bankok vezető hazai IT szolgáltatója – újabb tranzakciórekordot ért el Magyarországon tavaly: összesen 192 millió tranzakciót ... ...

Keresés