2013. január 17. csütörtök

jan. 17
4:42
Fájó megszorítás Portugáliában (ProfitLine)
Több mint ezer önkormányzatot számol fel Portugália a közigazgatási kiadások csökkentése érdekében - írja a német Handelsblatt online kiadása.
jan. 17
5:45
Varga: kérdés, hogy az IMF elfogadja-e a magyar modellt (HVG)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére.
jan. 17
5:45
Simor: van értelme csatlakozni a közös valutarendszerhez (Népszava)
Lassan ismét erősödő pályára áll az euró a forinthoz képest. Szerda délután 295 forint kellett adni az európai közös pénz egy egységéért, 222 forintra drágult az amerikai dollár, és 238,50-re a svájci frank.
jan. 17
5:45
Lebuktak a boltosok: így trükköznek a leértékelésnél (Pénzcentrum)
Még a korábbi évekhez képest is nagyobb forgalmat generáltak a karácsony utáni leértékelések a budapesti bevásárlóközpontokban. Egyre inkább az a trend érvényesül, hogy sok vevő kivár, és a decemberi vásárlási csúcs helyett januárban költi a pénzét....
jan. 17
5:47
Tovább zuhant az ipari termelés (Népszava)
Óriási mértékben visszaesett a hazai ipar teljesítménye tavaly novemberben. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2012 novemberében az ipari termelés 6,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.
jan. 17
5:49
Bokros: nálunk "haveri kapitalizmust" építenek (Népszava)
Bár a Fidesz jobbközép konzervatív pártnak tekinti magát, 2010-es újbóli kormányra kerülése óta a párt erősen populista, nacionalista és piacellenes programot vezetett be - írja A "jobbközép" Fidesz álkonzervatizmusa című írásában Bokros Lajos EP-képviselő a Financial Times-ban.
jan. 17
5:51
Csúszik az útdíj-szerződés (Népszava)
Februárra halasztották az útdíj szerződés aláírását. Így egyre kevesebb az esély arra, hogy júliusig elkészül 3,5 tonna feletti súlyú autókkal közlekedők megsarcolására kiépítendő díjfizető rendszer.
jan. 17
5:53
Nem tárgyalnak, ellenőriznek (Népszava)
Csalóka volt az a kormány kommunikáció, hogy ismét Budapesten tárgyal a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja. A hír addig igaz, hogy a nemzetközi szervezet szakemberei Magyarországra érkeztek és Varga Mihály tárca nélküli miniszter fogadta is a küldöttséget.
jan. 17
6:03
Inflációban az élen (Népszava)
Az Európai Unióban legmagasabb inflációval zártuk a 2012. évet. A Központi Statisztikai Hivatal kedden közzé tett adatai szerint decemberben a fogyasztói árak 5,0 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk az átlagnál jobban drágultak, míg a tartós fogyasztási cikkekért kevesebbet kellett fizetni, mint egy éve.
jan. 17
6:09
Varga és az IMF: "Hivatalosan nem beszélünk a hiteltárgyalásokról, de..." (Infostart)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére. Beszélt arról is: nem kapott felkérést a jegybankelnöki posztra, "én a parlamenti munkát tekintem a munkám alapjának, ha kapnék ilyen felkérést, akkor is ezt tisztelettel megköszönném, visszautasítanám" - tette hozzá.
jan. 17
6:21
Többet kell adminisztrálni és költeni a zöld közbeszerzésre (Napi)
Júliustól kizöldülnek az állami közbeszerzések, ugyanakkor a zöld szempontok érvényesítését más szervezetek és cégek is választhatják eljárásaikban. Az ilyen eljárás többletadminisztrációval és környezetvédelmi ... ...
jan. 17
6:21
A Mal bízik a megállapodásban az áramszolgáltatóval (ProfitLine)
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója szerint folyamatosak a tárgyalások az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel és az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-vel, bíznak a megállapodásban.
jan. 17
6:23
Beteg csirkehús került a KFC és a McDonald's éttermeibe Kínában (ProfitLine)
Beteg csirkék húsa került a Kentucky Fried Chicken (KFC) és a McDonald's gyorséttermi hálózatokba Közép-Kína egyik meghatározó piaci szereplőjétől, a Honan tartományi Doyoo csoporttól - derítette ki csütörtökön a china.com.cn internetes portál.
jan. 17
6:24
Bajnai az E.ON felvásárlásáról: "Nem a vétel szándékával van bajom" (Infostart)
Az E.ON magyarországi cégeinek állami felvásárlásával kapcsolatos szándéknyilatkozat és értékbecslés nyilvánosságra hozatalát követeli a kormánytól a Bajnai Gordon által vezetett Haza és Haladás Egyesület. A volt miniszterelnök az InfoRádiónak nyilatkozott erről.
jan. 17
6:36
Kitiltották a Dreamlinereket az USA-ból (HVG)
Egyelőre nem repülhetnek a Boeing 787-es típusú gépei az Egyesült Államokban, miután fennáll az újabb meghibásodások veszélye - döntött a helyi légi közlekedési hatóság.
jan. 17
6:36
Már január közepén bukik a költségvetés (HVG)
Több fontos elem is bedőlni látszik már az idei költségvetésben, ezzel mintegy 180 milliárd esik ki a büdzséből. Ha emellé még hozzátesszük a bizonytalan bevételi tételeket is, akkor már 400 milliárd körüli kiesésről is beszélhetünk. Ez az összeg pedig már jelentősen megcsappantja a tartalékokat, és akkor még nem beszéltünk az európai recesszió hatásairól.
jan. 17
6:54
IMF: Görögország jó úton halad (HVG)
Jó úton jár az adósságválságtól sújtott Görögország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint, de a szervezet vezetője, Christine Lagarde hangsúlyozta, hogy Athénnak további erőteljes reformokra van szüksége.
jan. 17
6:54
Vége a pénzügyi válságnak, de a társadalmi válság még tart (ProfitLine)
A pénzügyi válságnak vége, a termelési és társadalmi válság ugyanakkor még nem ért véget, idő és erő kell a megoldásához - fogalmazott Mario Monti ügyvezető olasz kormányfő a SkyTg24 hírtelevíziónak adott interjúban.
jan. 17
6:56
Júniusban érkezne a minimálbér-támogatás a cégekhez (HVG)
A költségvetési törvény módosítása után márciustól nyílik lehetőség a minimálbér-támogatások kérelmezésére, az összeget júniusban kaphatják meg az érintett ágazatok munkaadói - írja a Világgazdaság a birtokába jutott nemzetgazdasági minisztériumi tervezetre hivatkozva.
jan. 17
6:57
"Orbán és Simor közös fényképezkedése jelezte a bajt" (Portfolio)
A magyar államcsőd esélyét nem lehetett kizárni tavaly év elején, befektetői szempontból igen feszült helyzet alakult ki, ennek kezelése pedig még a profi befektetőket is komoly kihívások elé...
jan. 17
7:03
Kibelezett nyugdíjszámlák: nem ezt ígérték (Privátbankár)
Az a pénztártag, aki átlép az állami rendszerbe, valamennyi megtakarítását magával hozza - mondta bő két éve a gazdasági miniszter. Az erőforrás-minisztérium ma már viszont azt mondja, az átlépő tagok lemondtak a számlájukon kezelt vagyonnal szembeni követelésekről. Egyéni számlák abban a formában nem lesznek, ahogy a kormány ígérte. A nyugdíjrendszerből 900 milliárd helyett 3000 milliárd forint…
jan. 17
7:12
Így maradhat nullás a bankszámlája még most is (HVG)
A kondíciós listák szerint egyes bankoknál elérhetők még valóban nulla forintos számlacsomagok az átlagosnál magasabb jövedelem átutalása után - írja a csütörtöki Világgazdaság.
jan. 17
7:15
Lázár János sok milliárd eurót lát (168 Óra Online)
Magyarország svájci segítséggel meg akarja adóztatni az offshore vagyonokat.
jan. 17
7:27
Varga: nincs szükség az IMF pénzére (ProfitLine)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére.
jan. 17
7:30
294,61 forinton állt reggel az euró (HVG)
A forint árfolyama alig mozdult el csütörtök kora reggel a főbb devizákkal szemben szerda estéhez képest.
jan. 17
7:33
Varga: mégiscsak arról szól minden, lesz-e IMF-hitelünk, vagy sem (Portfolio)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére. A tárca nélküli miniszter szavaiból kiderült, továbbra is...
jan. 17
7:51
Minimálbér: júniusban jöhet a pénz (Napi)
A költségvetési törvény módosítása után márciustól nyílik lehetőség a minimálbér-támogatások kérelmezésére, az összeget júniusban kaphatják meg az érintett ágazatok munkaadói - írja a Világgazdaság a birtokába ... ...
jan. 17
7:54
IMF: Görögország jó úton jár (MaHu)
Jó úton jár az adósságválságtól sújtott Görögország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint, de a szervezet vezetője, Christine Lagarde hangsúlyozta, hogy Athénnak további erőteljes reformokra van szüksége.
jan. 17
7:54
Varga az IMF-ről: tárgyalás ez, csak nem hivatalos (Privátbankár)
Hivatalosan nem beszélünk a hiteltárgyalásokról, de az összes téma, amiről beszélünk, mégiscsak arról szól, azt érintheti, hogy most lesz-e végül hitelmegállapodásunk, vagy nem lesz - mondta Varga Mihály, az egyes pénzügyi szervezetekért felelős tárca nélküli miniszter szerda este a Hír TV Rájátszás című műsorában.
jan. 17
7:56
Világ vs. válság: a világ vesztésre áll (Privátbankár)
Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszter szerint a világ az idén már veszített a gazdasági-pénzügyi válság elleni harcban. Kudrin egy szerdán kezdődött négynapos moszkvai nemzetközi gazdasági-pénzügyi eszmecserén fejtette ki véleményét.
jan. 17
8:00
USA piacok - mínuszan zárt a Dow index (ProfitLine)
A negyedéves vállalati eredmények, az adósságplafon és a világgazdaság bővülésével kapcsolatos aggodalmak mellett vegyesen zártak az amerikai részvénypiacok.
jan. 17
8:06
Egyre több elbocsátást jelentenek be Magyarországon (Napi)
Sokan jelentkeznek be a munkaügyi központokba, így valószínűleg a KSH is romló adatokat közöl majd tavaly decemberről 2013. január 29-én. Minden megyében romlott a helyzet a tavalyi utolsó hónapban. A ... ...
jan. 17
8:09
Soha ennyiszer nem használtuk a bankkártyánkat (Napi)
A SIA Central Europe – a kártyakibocsátó és kártyaelfogadó bankok vezető hazai IT szolgáltatója – újabb tranzakciórekordot ért el Magyarországon tavaly: összesen 192 millió tranzakciót ... ...
jan. 17
8:12
Újabb gyorséttermi botrány Kínában: beteg csirkékből készült étel (Privátbankár)
Beteg csirkék húsa került a Kentucky Fried Chicken (KFC) és a McDonald's gyorséttermi hálózatokba Közép-Kína egyik meghatározó piaci szereplőjétől, a Honan tartományi Doyoo csoporttól - derítette ki csütörtökön a china.com.cn internetes portál.
jan. 17
8:14
Közlekedésfejlesztés: sikerült elkölteni az uniós pénzeket (Privátbankár)
Csaknem száz százalékban lekötötték az idén véget érő uniós költségvetési ciklusban a közlekedési projektekre felhasználható forrásokat - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 17
8:15
Változik több kulturális tárgyú rendelet (orientpress)
Az emberi erőforrások miniszterének kulturális tárgyú rendeleteinek módosítása közigazgatási egyeztetésen. A jogszabálytervezet véleményezésének határideje 2013. január 22.
jan. 17
8:21
Népszabadság: Svájc nemet mond Lázáréknak (HVG)
"Adóügyekben Svájc olyan államoknak nyújt adminisztratív segítséget, amelyekkel kötött a kettős adóztatást kizáró egyezményeket. Magyarország esetében 2012-ben lezárultak a tárgyalások a kettős adóztatást kizáró és adóügyekben információcserét előirányzó egyezmény felülvizsgálatáról, de a megállapodás még nem lépett életbe" - reagált a Népszabadság megkeresésére a svájci szövetségi…
jan. 17
8:24
IMF: megy a pénz a görögöknek és a portugáloknak (Napi)
Jó úton jár az adósságválságtól sújtott Görögország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint, de a szervezet vezetője, Christine Lagarde (képünkön) hangsúlyozta, hogy Athénnak további erőteljes reformokra ... ...
jan. 17
8:27
Újabb természeti katasztrófa lehet a Malnál? (2.) (Portfolio)
Újabb környezeti katasztrófával fenyeget a Mal Zrt., amennyiben a január végén lekapcsolják az áramhálózatról. A Malnak tavaly decemberben lejárt az áramkereskedelmi szerződése, új kereskedőt pedig...
jan. 17
8:29
Lerövidülnek a devizahiteles perek? (Portfolio)
Azzal, hogy a Kúria a devizahiteleknél alkalmazandó banki árfolyamrés ügyében az Európai Bíróság állásfoglalását kérte kedden, jelentősen rövidülhet a későbbi eljárás, hiszen ennek hiányában a...
jan. 17
8:30
Stagnált a forint árfolyama reggel (MaHu)
A forint árfolyama alig mozdult el csütörtök kora reggel a főbb devizákkal szemben szerda estéhez képest.
jan. 17
8:30
Munkaadók, figyelem! Hamarosan kérhető a minimálbér-támogatás (Privátbankár)
A költségvetési törvény módosítása után márciustól nyílik lehetőség a minimálbér-támogatások kérelmezésére, az összeget júniusban kaphatják meg az érintett ágazatok munkaadói – tudta meg a Világgazdaság.
jan. 17
8:31
Az érintésmentes fizetés még mindig unikum Magyarországon (Portfolio)
A SIA Central Europe - a kártyakibocsátó és kártyaelfogadó bankok vezető hazai IT szolgáltatója - újabb tranzakciórekordot ért el Magyarországon tavaly: összesen 192 millió tranzakciót kezelt...
jan. 17
8:33
OTP részvény - kilőtt mint a rakéta! (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 174,43 pontos, 0,92 százalékos emelkedéssel, 19 186,94 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Határozott erőt mutatott az OTP tegnap: a részvények ára 124 forinttal, 2,81 százalékkal 4544 forintra nőtt, forgalmuk 14,6 milliárd forintot…
jan. 17
8:42
Közel fél méteres hó Kékestetőn (Napi)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli adatai szerint Kékestetőn 43, a Dunántúlon pedig helyenként több mint 30 centiméteres hó van. (Képünk illusztráció) Kékestető mellett - a 300 méter ... ...
jan. 17
8:45
Ébresztő! - Zöld életre és házakra van szükségünk! (iroda.hu)
Az iroda.hu szervezésében a DVM group szakmai támogatásával január 16-án nagy sikerrel került megrendezésre az „Ébresztő! Ideje zöldben gondolkodni.” szakmai reggeli, ahol az ingatlanszakma (fejlesztők, üzemeltetők, ingatlanügynökségek) jeles képviselői a zöld fejlesztések és minősítő rendszerek aktuális kérdéseit boncolgatták. A rendezvényt a Philips Magyarország szponzorálta.
jan. 17
8:45
Mártha Imre még tavaly távozott az Elmibtől (Portfolio)
Közös megegyezéssel megvált vezérigazgatói tisztségétől és lemondott igazgatósági tagságáról Mártha Imre, az Első Magyar Infrastruktúra Befektetési (ELMIB) Zrt. vezérigazgatója. A társaság operatív...
jan. 17
8:45
Júniustól kiegészíthetik a minimálbért (Pénzcentrum)
A költségvetési törvény módosítása után márciustól nyílik lehetőség a minimálbér-támogatások kérelmezésére, az összeget júniusban kaphatják meg az érintett ágazatok munkaadói - derül ki egy nemzetgazdasági minisztériumi tervezetből....
jan. 17
8:47
Borongós a hangulat a piacokon (Portfolio)
Bár pozitív hírekkel szolgált mind a tegnap délutáni ipari termelési adat mind az este publikált Bézs könyv, a tengerentúli piacokon nem alakult ki általánosan optimista hangulat. A bikák Ázsiában...
jan. 17
8:48
Jórészt emelkedéssel zártak Ázsiában (MaHu)
Szöul kivételével emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdemutatók csütörtökön, a térségben még nyitva tartó börzék indexei ugyanakkor a szerdai záró szint alatt mozognak.

Keresés