2013. január 9. szerda

jan. 9
3:06
UniCredit: 2013 jobb év lesz a régió számára, mint 2012 (ProfitLine)
Az idei év a közép-kelet-európai régió számára a növekedés szempontjából kedvezőbb év lesz, mint 2012 - ezt állapították meg az UniCredit Economics & FI/FX Research által közzétett CEE Quarterly legfrissebb kiadványának készítői.
jan. 9
4:12
Miért keresnek ilyen sokat a színészek? Egyre jobban áll a bál... (ProfitLine)
Túl sokat keresnek a francia színészek Vincent Maraval, Franciaország egyik legfontosabb producere és forgalmazója szerint.
jan. 9
5:45
A kata év közben is választható (Népszava)
A kisvállalkozói adót (kata) választók akár évi egy bevallásra csökkenthetik adminisztrációs kötelezettségüket, amennyiben az alanyi áfamentességet is választják.
jan. 9
5:45
Ez a titok: így járhatsz túl a bankod eszén (Pénzcentrum)
Nem újdonság, hogy az új megtakarításra nagyobb kamatot fizetnek a bankok. Mi számít friss pénznek, és miként érhetjük el, hogy mindig a legjobb feltételekkel fizessenek a betétünk után? Összeállításunkban összeszedtük a legjobb ajánlatokat, és megmutatjuk a titkot, hogyan lesz a "friss" pénz, és lehet a legjobb feltételekkel befektetni....
jan. 9
5:47
Teljesült a múlt évi hiánycél (Népszava)
A lakossági megszorításoknak, a különadóknak, valamint a költségvetési szerveknél és az önkormányzatoknál alkalmazott forráskivonásoknak, a költségvetés tucatnyi módosításának köszönhetően valószínűleg elérte a kormány a célját és sikerült a GDP arányos költségvetési hiányt 3 százalék alatt tartani.
jan. 9
5:49
Új Erzsébet-utalványok jönnek (Népszava)
Ezentúl sport- és kulturális eseményre, taneszköz és ajándék vásárlására felhasználható Erzsébet utalványt is forgalmaz a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója tegnap a Cafeteria 2013 konferencián.
jan. 9
5:51
Megszületett az új csekkrendelet (Népszava)
Új számlák kiállítására kötelezte a szolgáltatókat a rezsirendelet, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott ki tegnap. A szaktárca a Magyar Közlönyben megjelent szabályozásában a villamos energia egyetemes szolgáltatásában is kötelezővé teszi díjváltozáskor a csekkcserét.
jan. 9
5:57
Helyreállt a rend a magyar Suzukinál (HVG)
A novemberi és decemberi egyműszakos termelés után újra két műszakban folyik a gyártás az esztergomi Suzuki-gyárban, ahol idén a tervek szerint 180 ezer autó készül majd.
jan. 9
5:57
Matolcsy elmondta, milyen jegybankot szeretne (HVG)
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a jegybanknak pontosan azokkal az eszközökkel kellene támogatnia a növekedési fordulatot, amelyekkel a Fed, az EKB és a Bank of England él - olvasható a szerdai Világgazdaságban.
jan. 9
6:15
Népszabadság: több banktól is jöhet a SZÉP-kártya (HVG)
Módosítaná a Széchenyi Pihenőkártyára (SZÉP-kártyára) vonatkozó rendeletet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - derült ki a Népszabadság birtokába jutott, december közepén a kormány számára készült előterjesztésből.
jan. 9
6:15
Internet is kötelező lesz az új pénztárgépek mellé (Infostart)
Nemcsak új pénztárgéppel, internet előfizetéssel is kell rendelkezniük a vállalkozásoknak április elsejét követően, ha létrejön az online kapcsolat az adóhivatallal - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese. Varga Árpád arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy a pénztárgépekkel kapcsolatos kiadásokhoz a vállalkozások támogatást vehetnek majd igénybe, ennek részleteit a nemzetgazdasági…
jan. 9
6:15
Van bank, ahol a vásárlásért is fizetni kell - mutatjuk a listát (Privátbankár)
A Privátbankár többször foglalkozott a kérdéssel, hogy a bankok hogyan fognak reagálni az újabb bankszektort sújtó adóra, a tranzakciós illetékre. Átterhelik-e az ügyfelekre, vagy lenyelik az új adó okozta plusz költségeket? Jelenleg úgy néz ki, hogy február végéig minden bank áthárítja a készpénz felvétel díját a számlatulajdonosokra, sőt néhány bank 2 ezrelékes díjat tesz a kártyás vásárlásra…
jan. 9
6:24
Hóhelyzet! Lelassult a közösségi közlekedés a fővárosban (ProfitLine)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az MTI-vel.
jan. 9
6:33
A rezsidíjak után a kenyér áfájának csökkentését várják a kormánytól (HVG)
A kenyér árának minimum 20 százalékos emelését kezdeményezi a Pékszövetség még januárban, miközben a piac szereplői nem tartanak indokoltnak ilyen mértékű drágulást. Piaci nyomásgyakorlás lenne csak a háttérben, vagy az életben maradás a tét? Megkérdeztük az érintetteket.
jan. 9
6:42
Rezsicsökkentés: van, ahol komoly gondokat okozott (Napi)
A spanyol kormány suba alatt hárommilliárd euróval növelte az ország adósságát 2012 utolsó napjaiban, mivel megemelte az ország áramszolgáltató cégeinek veszteségére vállalt állami garanciát − ... ...
jan. 9
6:51
Ismét két műszakban termel a Suzuki (Infostart)
Visszaállt a kétműszakos munkarendre a 3.100 főt foglalkoztató a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára. Az egyműszakos munkarend csak novemberben és decemberben volt hatályban.
jan. 9
6:57
Moody's - Továbbra is jelentős a hitelkoncentráció kockázata (ProfitLine)
Továbbra is jelentős hitelkockázatot jelent a négy közép-európai EU-gazdaság - Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország - bankrendszereiben a hitelkoncentráció, vagyis az, hogy a legnagyobb néhány hitelfelvevőhöz kihelyezett kinnlevőség-állomány aránya magas - állapítja meg a térségi bankrendszerek állapotáról összeállított idei első áttekintésében a Moody's Investors Service.
jan. 9
6:57
Devizahitelek, tranzakciós illeték: támad a pénzügyi ezotéria (Portfolio)
A devizahitelek mint hibás termékek megtámadása, a kilakoltatások leállítása és a tranzakciós illeték áthárításának megakadályozása - láthatóan e három cél bűvöletében töltötte első munkanapjait a...
jan. 9
6:59
Újra két műszakban termel a Suzuki (ProfitLine)
Visszaállt a kétműszakos munkarendre szerdától a 3100 főt foglalkoztató a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára - mondta a vállalat kommunikációs vezetője az MTI-nek.
jan. 9
7:27
Ma jönnek a külkeradatok (HVG)
A külkereskedelem tavaly január-novemberi adatait közli a KSH.
jan. 9
7:27
Túl sok a nyugdíjas korú? Visszakozhat a kormány (Napi)
Jelenlegi formájában, mechanikusan nem hajtható végre a közszférában dolgozó, nyugdíjkorhatárt elért orvosok kényszernyugdíjazása, mert az ágazatot működésképtelenné tenné, ebben teljes az egyetértés ... ...
jan. 9
7:27
Ezt akarja Matolcsy György a jegybanktól - újabb részletek (Privátbankár)
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a jegybanknak pontosan azokkal az eszközökkel kellene támogatnia a növekedési fordulatot, amelyekkel a Fed, az EKB és a Bank of England él.
jan. 9
7:29
Ismét a gázra lépett a Suzuki Esztergomban (Privátbankár)
Visszaállt a két műszakos munkarendre mától a 3100 főt foglalkoztató a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára, ahol az egy műszakos munkarend csak novemberben és decemberben volt hatályban.
jan. 9
7:33
Lehet tüntetni, de nem az alkotmány első cikke ellen (168 Óra Online)
A román alkotmány biztosítja a gyülekezési jogot azoknak is, akik az autonómia jelszavával akarnak utcára vonulni – jelentette ki kedden Mircea Dusa román védelmi miniszter.
jan. 9
7:45
Új termékkel áll elő Széles cége (HVG)
Új háztartási gépek gyártására készül a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó Videoton Elektro-Plast Kft., a számítások szerint évente legalább 100 ezer darab robotgép hagyhatja el majd a futószalagot - írta a Világgazdaság (VG), amely szerint a megrendelés értéke több százmillió forint lehet.
jan. 9
7:51
Átlag alatt az uniós források felhasználása (168 Óra Online)
Magyarország a legutolsó állás szerint az elérhető fejlesztési pénzek 43 százalékát hívta le Brüsszelből, ami 2 százalékkal marad el az uniós átlagtól.
jan. 9
8:03
Jön a szociális gyümölcslé (HVG)
Százszázalékos gyümölcslé gyártását tervezi a Kapos Aranya Szociális Szövetkezet, amely uniós forrásból a hátrányos helyzetű településeken a mezőgazdaságon keresztül juttatná munkához a munkanélkülieket és erősítené a helyi termék piacra jutását is - írta a Világgazdaság.
jan. 9
8:03
Három forinttal emelt a Mol (Napi)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A 95-ös benzin literenkénti átlagára 417-418 forintra nőtt, a gázolajé 420-421 forint maradt. ... ...
jan. 9
8:03
Alig mozdult este óta a forint árfolyama (HVG)
Csendes forgalomban nem sokat változott a forint árfolyama szerdára virradóra a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben. Egy euró 291,81 forintot ért reggel hét óra körül a kedd esti 291,63 forint után.
jan. 9
8:03
Nyereségről számolt be az Alcoa (ProfitLine)
Tegnap az amerikai piacok zárása után tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az Alcoa, az alumíniumgyártó óriásvállalat a költségcsökkentési lépéseinek köszönhetően nyereségről számolt be, habár a bevétele mérséklődést mutatott a továbbra is alacsony alumíniumárak miatt.
jan. 9
8:05
Matolcsy szerint az MNB-nek a vezető jegybankok eszközeivel kellene élnie (ProfitLine)
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a jegybanknak pontosan azokkal az eszközökkel kellene támogatnia a növekedési fordulatot, amelyekkel a Fed, az EKB és a Bank of England él - olvasható a szerdai Világgazdaságban.
jan. 9
8:09
Sokan késhetnek ma a munkából Budapesten (Pénzcentrum)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt....
jan. 9
8:21
Az IMF-hez is került a nyugdíjpénzből (HVG)
Több mint 170 milliárd forintot fordított az egykori magán-nyugdíjpénztári megtakarításokból a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap az IMF-nél lévő tartozásunk törlesztésére tavaly novemberben - derül ki a Világgazdaság szerint az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapjára nemrég felkerült táblázatokból.
jan. 9
8:21
Napi: teljes fejetlenség az állami mobilcégnél (HVG)
A Napi Gazdaság információi szerint február végén tárgyalja a Kúria a negyedik mobiltelefon-társasággal kapcsolatos beadványt. A közelmúltban a cég elnöke és vezérigazgatója is lemondott.
jan. 9
8:21
Így látja Matolcsy az MNB szerepét (Napi)
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a jegybanknak pontosan azokkal az eszközökkel kellene támogatnia a növekedési fordulatot, amelyekkel a Fed, az ECB és a Bank of England él - olvasható ... ...
jan. 9
8:21
Pályázat a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésére (orientpress)
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TIOP-2.2.6/12/1/B jelű, 'Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével' című pályázati felhívás. A pályázatok benyújtása 2013. február 15-től 2013. április 15-ig lehetséges.
jan. 9
8:23
Bíróságon köthet ki a bezenyei kaszinóváros üzletrész-ügye (HVG)
Március elején indul Győrben az Eurovegas-per, hacsak addig nem egyeznek meg a 48 millió eurós üzletrész-átruházási vitában az érintettek - írta szerdai számában a Kisalföld.
jan. 9
8:36
Új befektetési igazgató a Colliers International-nél (iroda.hu)
A Colliers International örömmel jelenti be, hogy 2013. január 1-től Vécsey Bence tölti be a befektetési igazgató pozíciót az ingatlan-tanácsadó cég magyarországi irodájánál.
jan. 9
8:36
OTP részvény - nyomás alatt maradhat (ProfitLine)
A várakozásunknak megfelelően a tegnapi nap megérkezett a korrekció, ennek jegyében egészen a múlt hét szerdán megnyílt rés tetejéig, 4186 forintig szaladt le az árfolyam. Ugyan a nap második felében visszahúzták 4200 forint fölé, ennek ellenére várható, hogy a mai napon is nyomás alatt maradhat a 4200 forintos szint. A rés, illetve a 4150 forintos szint erős támasz. Ellenállás 4250 forintnál.
jan. 9
8:39
Engedne a brüsszeli nyomásnak a kormány (Napi)
Módosítaná a Széchenyi Pihenőkártyára (Szép kártyára) vonatkozó rendeletet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - derült ki a Népszabadság birtokába jutott, december közepén a kormány számára készült előterjesztésből. ... ...
jan. 9
8:39
Együttműködés Törökországgal a szervezett bűnözés ellen (orientpress)
Közigazgatási egyeztetésen 'A Magyarország Kormánya és a Török Köztársaság közötti Biztonsági Együttműködési Megállapodás szövegének végleges megállapítására adott felhatalmazásról és kihirdetésről szóló kormány-előterjesztés' tervezete. A véleményezés végső határideje: 2013. január 14.
jan. 9
8:39
Katar megkétszerezi az Egyiptomnak nyújtott pénzügyi segélyt (MaHu)
Katar bejelentette kedden, hogy újabb 2,5 milliárd dollárt folyósít Egyiptomnak.
jan. 9
8:39
Ha tankolni megy, ne lepődjön meg (Privátbankár)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
jan. 9
8:41
Alig változott a forint árfolyama szerda reggelre (MaHu)
Csendes forgalomban nem sokat változott a forint árfolyama szerdára virradóra a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben.
jan. 9
8:45
Sokan késhetnek ma a munkából (Pénzcentrum)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályának legfrissebb adatai szerint országszerte több térségben is még téliesek az útviszonyok mind a főutakon, mind a mellékutakon....
jan. 9
8:45
Újra két műszakban termel a Suzuki (Portfolio)
Visszaállt a kétműszakos munkarendre a mai naptól a 3 100 főt foglalkoztató a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára - közölte a vállalat kommunikációs vezetője az MTI-vel. Az egyműszakos munkarend csak...
jan. 9
8:47
Nem lesz kötelező a latin az iskolákban, de ajánlott (Pénzcentrum)
Bár az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint nyelvi és kultúrtörténeti szempontok alapján egyaránt indokolt lenne a latin tanítása az iskolákban, azt még az elit képzésre szánt nyolcosztályos gimnáziumokban sem teszik kötelezővé szeptembertől. Ezekben az iskolákban a 7. osztálytól csak választható második idegen nyelv lesz - ismerteti az Index....
jan. 9
8:47
Távoztak az állami mobilcég vezetői? (Portfolio)
Az állam a távközlési piaci verseny élénkítése érdekében egy negyedik mobilszolgáltatót kívánt létrehozni, a vállalat indulása azonban tovább csúszik. A Napi Gazdaság információi szerint távozott az...
jan. 9
8:49
Optimisták a befektetők, emelkedhet Európa (Portfolio)
Az Alcoa negyedéves számaira vártak a befektetők a tegnapi amerikai kereskedésben. A záró gongot követően meg is érkezett a gyorsjelentés, mely bevétel soron kellemes meglepetéssel szolgált. Ez az...
jan. 9
8:51
A román nyugdíjpénztárak 10,5%-os hozammal rukkoltak elő (Portfolio)
A zavaros politikai és gazdasági környezet ellenére a konzervatív befektetéseiről ismert román kötelező nyugdíjpénztári szektor jó teljesítményt hozott, a szektor 9 pénztára átlagban 10,5%-kos...

Keresés