2013. január 9. szerda

jan. 9
0:03
Jégkorong, EBEL: a 0-2-ről fordító KAC meglépett a Volántól (She)
A Klagenfurt 4–2-re győzött az Olimpija Ljubljana vendégeként az osztrák jégkorong-bajnokság keddi mérkőzésén.
jan. 9
0:07
NS: Mit szólnak a románok? Veszélyben Gera karrierje? (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
jan. 9
6:39
Tömegsport: a CNN a budapesti maratonit ajánlja (She)
A CNN amerikai hírcsatorna utazásra szakosodott internetes honlapja októberre a budapesti maratonit ajánlja olvasóinak a futók számára készített összeállításában.
jan. 9
6:57
Haladás: Kulcsár dicséretet kapott a Lierse edzőjétől (She)
A belga Lierse labdarúgócsapatánál tíznapos próbajátékon lévő Kulcsár Kornél pozitív élményekkel zárhatta a keddi felkészülési mérkőzését.
jan. 9
6:57
Elutasították Janicsék kajakos országváltását (Behaviour)
Elutasította Douchev-Janics Natasa, Csipes Tamara és Paksy Tímea országváltásra benyújtott kérelmét a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF).
jan. 9
6:59
Videoton: Sándor György ma érkezik meg Szaúd-Arábiába (She)
Szaúdi sajtóhírek szerint szerda délelőtt érkezik meg az országba Sándor György, a Videoton labdarúgója, aki még ma aláírhatja hat hónapos kölcsönszerződését a nyolcszoros szaúdi bajnok, kétszeres ázsiai BL-győztes Ittihadnál.
jan. 9
6:59
Az élen a helyzet változatlan a Dakaron (Behaviour)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idei Dakar szervezői semmit sem bíztak a véletlenre, és a versenyen indulókat az első pillanattól kezdve "bezavarták" a dűnék közé.
jan. 9
7:01
NBA: jó a Lakers, csak még nem tud nyerni (She)
A jelenlegi Los Angeles Lakers nem elég erős ahhoz, hogy megállítsa a remek formában lévő Houston Rocketst: a 31 pontos James Harden vezette texasiak 125–112-re legyőzték az első félidőben még 14 ponttal vezető kaliforniaiakat, így immár öt mérkőzés óta veretlenek.
jan. 9
7:01
Magasan mindenki fölött (Behaviour)
Halhatatlan; Legenda; Póker Messi kezében; Aki átírja a történelmet; IV Leo! A világsajtó igyekezett megtalálni a megfelelő jelzőt a hétfő este negyedik Aranylabdáját átvevő támadóra, s noha szellemesebbnél szellemesebb változatokkal rukkoltak ki a szakírók, abban egyetért mindenki: történetének koránt sincs vége.
jan. 9
7:15
Válogatott: Meg kell oldanunk Gera pótlását - Egervári (She)
Egervári Sándor szövetségi kapitány átkozhatja a keddi napot: a FIFA döntése alapján a válogatottnak zárt kapuk mögött kell játszania a Románia elleni fontos vb-selejtezőt, ráadásul Gera Zoltán nélkül, akinek hétvégi térdsérüléséről kiderült, hogy rendkívül súlyos, műtét vár rá, így a csapatkapitány fél évig nem játszhat.
jan. 9
7:15
Messi: mesternégyes (Behaviour)
Most már vita tárgyát nem képezheti: soha nem volt még olyan játékos a Földön, mint amilyen Lionel Messi! A Barcelona argentin támadója sorozatban negyedszer nyerte el a labdarúgás legjelentősebb egyéni elismerését, az Aranylabdát. Márpedig nemhogy zsinórban nem nyert négyszer senki, sehogyan sem!
jan. 9
7:51
Australian Open: Arn japán ellenféllel kezd a selejtezőben (She)
Arn Gréta a japán Omae Akiko ellen kezdi meg az Australian Open selejtezőjét. A főtáblára jutáshoz három, mérkőzést kell megnyerni.
jan. 9
7:53
Tenisz: 70 pontos tie break - de hiteles-e a floridai csúcs? (She)
Egy floridai ITF Future-tenisztornán két monacói (!) teniszező megdöntötte az egy rövidítés alatt játszott menetek rekordját – az eddigi 38 pontos csúcs helyett immár 70 pont minden idők legtöbbje (vagy legalábbis amitóta az erről szóló statisztikákat jegyzik).
jan. 9
8:09
Arn japán ellen kezd (Infostart)
Arn Gréta a japán Omae Akiko ellen kezdi meg az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjét. A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell megnyerni.
jan. 9
8:09
Videoton: eddig négy meccs a felkészülési programban (She)
Eddig négy mérkőzés szerepel a Videoton téli felkészülési programjában: a szerdán a spanyolországi Marbellára utazó székesfehérvári csapat az ukrán Dnipro Dnipropetrovszk után az orosz Dinamo Moszkvával, valamint két román csapattal, a Rapid Bucurestivel és a CFR Clujzsal csap össze felkészülési mérkőzésen.
jan. 9
8:09
A CNN októberben a Budapest Maratont ajánlja a futóknak (Agroinform)
Az amerikai hírcsatorna utazásra szakosodott internetes honlapja októberre a Budapest Maratont ajánlja olvasóinak.
jan. 9
8:27
Mainz: Szalaiért ajánlatot tehet az Arsenal - sajtóhír (She)
A német Bild értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal már a téli átigazolási időszakban ajánlatot tehet a Mainz magyar válogatott támadójáért, Szalai Ádámért. Christian Heidel, a németek klubmenedzsere ugyanakkor elmondta, a télen semmiképpen nem engedik el a futballistát, bár ha valaki 20 millió eurót kínál a futballistáért, akkor gondolkodóba eshetnek.
jan. 9
8:27
Babos elődöntős párosban (Agroinform)
Babos Tímea a luxemburgi Mandy Minellával párosban bejutott az elődöntőbe a Hobartban zajló keménypályás tenisztornán.
jan. 9
8:29
Tenisz: Babosék elődöntősök párosban Hobartban (She)
Babos Tímea Mandy Minellával az oldalán bejutott az elődöntőbe a Hobartban zajló, 235 ezer dollár összdíjazású kemény pályás női tenisztornán. A magyar, luxemburgi páros a szerdai negyeddöntőben 65 perc alatt egy szoros és egy sima játszmában győzte le az Irina-Camelia Begu, Simona Halep román duót.
jan. 9
8:29
Nash rekordja ellenére is simán kikapott Houstonban a Lakers (Agroinform)
Steve Nash a liga történetének ötödik játékosaként elérte a 10 000 asszisztot, de a Lakers lejtmenete így sem ért véget.
jan. 9
8:45
Babosék az elődöntőben Hobartban (Metropol)
A magyar, luxemburgi páros legyőzte az Irina-Camelia Begu, Simona Halep román duót.
jan. 9
8:45
Szubotics izomszakadás miatt másfél hónapra kidőlt (Agroinform)
A Borussia Dortmund szerb védője, Neven Szubotics izomszakadás miatt előreláthatóan hat hétig nem léphet pályára.
jan. 9
8:47
Megszakadt a Minnesota rossz sorozata (Metropol)
A Minnesota Timberwolves közel hét év, 11 elveszített mérkőzés után először tudott nyerni az Atlanta Hawks ellen.
jan. 9
9:03
Válogatott: az izraeliek csak egy palesztin zászlót nehezményeztek (She)
Mint ismeretes, a FIFA határozata értelmében a magyar válogatott a következő selejtezőjét, a márciusi, Románia elleni mérkőzést zárt kapuk mögött köteles megrendezni. A büntetés kiváltó oka az augusztusi, Izrael elleni felkészülési találkozón történt antiszemita megnyilvánulás. Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, azért nem érti az ügyet, mert a meccs után…
jan. 9
9:03
11 kiemelkedő sportesemény (Metropol)
2013-ban nem rendeznek sem olimpiai játékokat, sem futball-vb-t, mégsem lesz unalmas év. Ráadásul több eseménynek Magyarország ad otthont.
jan. 9
9:03
Tino Costa gyilkos szabadrúgással némította el az Osasunát - videó (Agroinform)
A Valencia 2-1-re nyert otthon az Osasuna ellen a Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.
jan. 9
9:05
Sunderland: már szombaton szükség lenne Juhászra (She)
Brit sajtóhírek és elemzések is egybehangzóan írják, hogy a Premier League 14. helyén álló Sunderland már a héten szerződtetné Juhász Rolandot az Anderlechtből, hiszen Martin O'Neill menedzsernek a West Ham United elleni szombati bajnokira stabilizálnia kell a védelmét.
jan. 9
9:05
Rövidítésrekordot döntött két monacói teniszező (Agroinform)
Benjamin Balleret az első szettben 36-34-re nyerte a tie-breaket honfitársa, Guillaume Couillard ellen Plantationben.
jan. 9
9:21
Videó: egy őrült rontott rá az élen futó kenyai atlétára (She)
A brazíliai Cuiabá városában rendezett maratoni futóversenyen az élen futó Edwin Kipsang Rotichot egy őrült próbálta földre vinni, de sikerült kiszabadulnia a támadó kezei közül, így folytatni tudta a versenyt, s meg is nyerte. A 2004-es athéni olimpián már történt egy ilyen eset, akkor a brazil Vanderlei de Limára rontott rá egy ír pap, így a futó csak a harmadik helyen ért célba.
jan. 9
9:23
Birkózás: újra megsérült Módos kétszer műtött bal válla (She)
Megsérült a korábban kétszer műtött bal válla Módos Péternek a kötöttfogású válogatott tatai edzőtáborában. A vizsgálatok alapján az olimpiai bronzérmes birkózó részleges szalagszakadást szenvedett, ráadásul bevérzés van a vállában.
jan. 9
9:25
Válogatott: ami a románoknak előny, az erdélyi magyaroknak csalódás (She)
Mint ismeretes, a FIFA határozata értelmében a magyar válogatott a következő selejtezőjét, a márciusi, Románia elleni mérkőzést zárt kapuk mögött köteles megrendezni. Az ügyben már romániai magyar edzők is megszólaltak.
jan. 9
9:27
Jégkorong: Lengyelországban készül a válogatott (She)
A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Lengyelországban készül az áprilisi divízió 1/A-s világbajnokságra. A jelenleg szövetségi kapitány nélküli csapat február 7. és 9. között Tychyben sorrendben Románia, Dél-Korea és a házigazda Lengyelország ellen játszik majd felkészülési mérkőzéseket.
jan. 9
9:29
Chelsea: Terry felépült sérüléséből, újra edz (She)
Edzésbe állt John Terry, a Chelsea csapatkapitánya, aki november óta térdsérüléssel bajlódott. A csapat menedzsere, Rafael Benítez szerint Terry csütörtökön az U21-es együttesben már pályára is léphet túlkorosként.
jan. 9
9:39
Barcelona: Vilanova New Yorkba utazik, lemarad a kupameccsről (She)
A spanyol sajtó értesülései szerint New Yorkba utazik másodvéleményt kérni állapotáról Tito Vilanova, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona vezetőedzője, így lemarad a csütörtöki, Córdoba elleni Király-kupa-nyolcaddöntő visszavágójáról.
jan. 9
9:40
Szalai felkeltette Wenger figyelmét - sajtóhír (Agroinform)
A Bild szerint az Arsenal ajánlatot készül tenni a Mainz magyar válogatott csatárért, akit a Wolfsburg is leigazolna.
jan. 9
9:41
Válogatott: a román játékos szerint előnybe kerültek velünk szemben (She)
Alexandru Maxim, a Pandurii román válogatott játékosa szerint előnybe kerültek azzal, hogy a FIFA úgy döntött, zárt kapuk mögött kell lejátszani a Magyarország–Románia márciusi vb-selejtezőt.
jan. 9
9:42
Nyelvtanfolyammal fejlesztik az örömlányokat a szervezők (Agroinform)
Ingyenes nyelvoktatásban vehetnek részt a Belo Horizontéban dolgozó, a 2014-es foci vb-re készülő örömlányok.
jan. 9
9:44
Arn japán ellenféllel kezd a selejtezőben (Agroinform)
Arn Gréta a japán Omae Akiko ellen kezd az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében.
jan. 9
9:57
Magyar-román: az MLSZ fellebbez (Infostart)
A hivatalos határozat érkezését követően benyújtja fellebbezését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a nemzetközi szövetség (FIFA) által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét.
jan. 9
9:57
Curling: Eb-ezüstérmet szerzett a junior női válogatott (She)
Ezüstérmes lett a magyar női junior curling-válogatott a prágai Európa-bajnokságon.
jan. 9
9:57
Arn japán ellenféllel kezd (Metropol)
Arn Gréta a japán Omae Akiko ellen kezd az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében.
jan. 9
9:57
Zárt kapuk mögött a magyar-román mérkőzés (Behaviour)
A hivatalos határozat érkezését követően benyújtja fellebbezését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a nemzetközi szövetség (FIFA) által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét.
jan. 9
9:57
Hornék még nem értek célba (Agroinform)
Az Andrej Cserednyikov, Horn Albert kazah, magyar kettős közép-európai idő szerint szerda 9.30 óráig még nem ért célba.
jan. 9
9:59
Real Madrid: Mourinho nem tartalékol a Celta Vigo ellen (She)
José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelölte húszfős keretét a ma esti, Celta Vigo elleni Király-kupa-nyolcaddöntő visszavágójára.
jan. 9
9:59
Törlik az Amerika Kupa New Yorkba tervezett előversenyét (Agroinform)
Anyagi nehézségek és a kihívóknak szervezett Louis Vuitton Kupa időbeni közelsége lett a veszte a versenynek.
jan. 9
10:15
Armstrong Oprah Winfrey show-jában töri meg a csendet (Agroinform)
Oprah Winfrey talk-show-jában beszél örökös eltiltásáról és az ellene felhozott doppingvádakról az amerikai kerekes.
jan. 9
10:33
Válogatott: „Ajándékba kaptunk egy hazai meccset” (She)
Romániában visszafogott örömmel fogadták a hírt, miszerint a március 22-i Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött játsszák a budapesti Puskás Ferenc Stadionban. A hírt általában tényszerűen közölték, de néhány sportoldal „elragadtatta magát", közölve többek között, hogy a román válogatott ajándékba kapott egy hazai mérkőzést.
jan. 9
10:33
Montenegrói jobbszélsővel erősített a Szeged (Agroinform)
A Pick Szeged fél plusz hároméves szerződést kötött a montenegrói válogatott jobbszélsővel, Marko Lasicával.
jan. 9
10:35
Man. Utd: a spanyol élvonalból érkezhet erősítés (She)
A madridi AS napilap értesülései szerint a Manchester United érdeklődik a Rayo Vallecano 20 esztendős brazil támadója, Léo Baptistao iránt.
jan. 9
10:37
Férfi kézi: vb-résztvevővel erősített a Pick Szeged (She)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Pick Szeged fél plusz hároméves szerződést kötött a montenegrói válogatott jobbszélsővel, Marko Laszicával.

Keresés