2013. január 25. péntek

jan. 25
0:03
Király-kupa: összejött a Barca-Real elődöntő (She)
A Barcelona 4–2-re nyert a Málaga otthonában a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így 6–4-es összesítéssel továbbjutott a legjobb négy közé, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele.
jan. 25
0:21
NS: Szokolai, Szeiler és Mátyus a Fradiról - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
jan. 25
1:15
Videoton: Nikolics „nagyon közel” a Sienához - sajtóhír (She)
A tuttomercatoweb.com értesülései szerint a Videoton futballistája, Nikolics Nemanja már nagyon közel került ahhoz, hogy az olasz élvonalban szereplő Sienához igazoljon.
jan. 25
6:57
NHL: harmadszor is kikapott a Kings, 11 gól Torontóban (She)
Az észak–amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 6. játéknapján tizenegy gól született Torontóban, a vendég New York Islanders ebből hetet vállalt, így három góllal bizonyult jobbnak a Maple Leafsnél. A címvédő Los Angeles Kings továbbra is nyeretlen, miután elbukta a harmadik mérkőzését is, ezúttal Edmontonban kapott ki az Oilerstől a hosszabbításban.
jan. 25
6:57
Egy kis zsidózás, huhogás belefér? (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn benyújtotta fellebbezését, amiért a FIFA a magyar-izraeli mérkőzésen történt antiszemita megnyilvánulásokért zárt kapussá minősítette a soron következő, románokkal szembeni tétmeccsét. Sőt, jelezte: akár nemzetközi Sportdöntőbíróságig is hajlandó elmenni.
jan. 25
6:59
Az úszás örök szenvedély (Behaviour)
Kiss Lászlót újabb négy évre úszókapitánynak választották. Nem új neki a pozíció, 22 éve szövetségi kapitányként ténykedik. És élvezi a munkát, kiváltképp azért, mert a sportág tavaly 59 érmet nyert a világversenyeken.
jan. 25
7:15
El Clásico lesz a kupában is - videó (Infostart)
Idén is lesz Barcelona-Real Madrid csata a spanyol labdarúgó Király Kupában, miután a katalán együttes túljutott a Malagán.
jan. 25
7:15
NBA: Bostonban nyert a Knicks, Orlandóban a Raptors (She)
Az észak–amerikai kosárlabda–bajnokság (NBA) alapszakaszának 83. játéknapján Bostonban nyert a New York Knicks, Orlandóban a Toronto Raptors. Előbbi meccsen három, utóbbin két pont döntött.
jan. 25
7:15
A Real és a New York Knicks a többiek előtt (Behaviour)
Sorozatban nyolcadik éve a Real Madrid könyvelhette el a világ labdarúgóklubjai közül a legnagyobb pénzügyi forgalmat.
jan. 25
7:17
Válaszolt az MLSZ (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség Kommunikációs és Marketing Igazgatóságától a Népszava válaszlevelet kapott lapunk csütörtöki számában, Egy kis zsidózás, huhogás belefér? címmel megjelent cikk kapcsán. Az írást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:
jan. 25
7:19
A védekezés már jól megy (Behaviour)
Noha a magyar válogatott első félidei játéka tényleg nyomasztó volt a dánok elleni negyeddöntőben, habár a világbajnokságon végül csak nyolcadik lett a csapat. - ami visszalépés az olimpiai negyedik helyhez képest -, mégsem lehetünk elégedetlenek.
jan. 25
7:33
MLS: Fantasztikus lehetőséget kaphat egy másik tréner - Sousa (She)
Az eddig ideiglenes irányítással megbízott Mike Petke lett az MLS-ben szereplő New York Red Bulls labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 36 éves szakember korábban pályaedzőként dolgozhatott, a szakmai munkának eddig még soha nem volt ő az első számú felelőse.
jan. 25
7:51
Paks: a megműtött Bori két hónap múlva visszatérne (She)
Március végére, április elejére tervezi a visszatérését Bori Gábor: az élvonalbeli MVM Paks oldalszalag-szakadást szenvedő 29 éves labdarúgóját november 23-án műtötték meg.
jan. 25
8:09
Újpest: Vermest sérülés miatt kellett lecserélni (She)
A csütörtöki felkészülési mérkőzés 30. percében sérülés miatt kellett lecserélni Vermes Krisztiánt, az első osztályú Újpest labdarúgóját.
jan. 25
8:11
Siófok: bennmaradás és rutinszerzés a kölcsönadott FTC-csatár célja (She)
Tavasszal a kiesőjelölt Siófoknál szerezne még több élvonalbeli rutint a Ferencváros kölcsönadott labdarúgója, Máté János, aki egyszersmind góljaival segítené hozzá a bennmaradáshoz a Balaton-partiakat.
jan. 25
8:45
MLSZ: „felesleges és káros” a román lap cikke (She)
A román Gazeta Sporturilor internetes oldala tegnap összemosta a FIFA-elnök Sepp Blatter nyilatkozatát a Nemzetközii Labdarúgó-szövetség hazánkra kimért büntetésével. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője szerint mindennek igen káros hatásai lehetnek, hiszen az ügy még folyamatban van.
jan. 25
8:47
Videó: Életem végéig ülnék a Wimpassing kispadján - Korsós (She)
Az NSO Tv portréinterjút készített a 33-szoros válogatott Korsós Györggyel, aki labdarúgó-pályafutása során a Győri ETO mellett többnyire osztrák együttesek alkalmazásában állt. A második részben a nemzeti csapatról és céljairól, álmairól beszélt.
jan. 25
9:03
PMFC: Jobb és tapasztaltabb ember vagyok - Lázár Pál (She)
Lázár Pál szerződtetését két napja jelentette be a PMFC. A hatszoros válogatott hátvéd 2011 májusát követően szerepelhet újra az NB I-ben, ráadásul az elmúlt több mint fél év során egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára, de elmondása szerint fizikailag rendben van, kész a játékra.
jan. 25
9:05
Győr: Egyiptomban nem lesz felkészülési meccs (She)
Eldőlt, hogy mégsem játszik felkészülési mérkőzést az egyiptomi Hurghadában edzőtáborozó Győri ETO.
jan. 25
9:07
DVSC: Mészáros szerint itthon is lehet becsülettel készülni (She)
Mészáros Norbert, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva válogatott védője a Hajdú-Bihari Naplónak adott nyilatkozatában elmondta, nem kell külföldre utazni ahhoz, hogy becsületesen fel lehessen készülni a tavaszi szezonra, valamint szót ejtett a magyar válogatott előtt álló feladatokról is.
jan. 25
9:21
Jégkorong: a Volán komplett kerettel utazott a hosszú hétvégre (She)
Sorsdöntő hosszú hétvégére indult, méghozzá komplett kerettel a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata Ausztriába. Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszásának második, majd harmadik fordulójában az Innsbruck, illetve a Salzburg lesz az ellenfél. A fehérváriak célja a negyeddöntő elérése szempontjából elengedhetetlen pontok megszerzése.
jan. 25
9:21
Hat év után nyert Bostonban a Knicks (Metropol)
A New York Knicks három ponttal nyert a Boston Celtics otthonában az NBA legutóbbi játéknapján.
jan. 25
9:23
Barcelona: orosz kapus lehet Victor Valdés utóda - sajtóhír (She)
A Szport-Ekszpressz értesülése szerint Igor Akinfejev lehet az idény végén lejáró szerződését nem meghosszabbító Víctor Valdés utóda a Barcelona kapujában.
jan. 25
9:23
NHL: még mindig nyeretlen a címvédő (Metropol)
A címvédő Los Angeles Kings harmadik mérkőzését is elveszítette az NHL 2012/13-as idényében.
jan. 25
9:25
Aus. Open: a tavaly elbukó olaszok nyertek női párosban (She)
Az első helyen kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci duó nyerte meg a női párosok küzdelmét az év első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen.
jan. 25
9:39
Férfi kézi-vb: „A második sorunk nem elég erős” (She)
Hogyan kerülhetne férfi kézilabda-válogatottunk a világ három-négy legjobb csapata közé? A juniorok szakvezetője, a volt világválogatott Kovács Péter szerint ehhez az erő hiányzik, a szó szoros  értelmében.
jan. 25
9:41
Férfi kézi-vb: dán-horvát és spanyol-szlovén a döntőért - program (She)
Két mérkőzéssel folytatódik, és kerül közelebb a végkifejlethez a Spanyolországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság, amelyen ma este a két elődöntőt rendezik meg. Előbb a magyarokat búcsúztató Dánia a hozzá hasonlóan favoritok közé sorolt Horvátországgal mérkőzik meg, majd a házigazda spanyolok a szlovénokkal játszanak.
jan. 25
9:57
Videó: hatszor zörgette meg a hálót a Barca "japán Messije" (She)
A Barcelona akadémiájának 12 éves talentumát, a japán Takefusza Kubót máris Lionel Messi utódjának tekintik. A fiatal labdarúgó folyamatosan bizonyítja a tehetségét, hiszen a katalánok legutóbbi mérkőzésén hatszor is betalált az ellenfélnek.
jan. 25
9:59
Porto: korábbi portugál válogatott támadó érkezik (She)
A portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő Porto a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végéig kölcsönvette a 14-szeres portugál válogatott Liédsont.
jan. 25
10:15
Atlétika: etióp győzelem kiváló idővel a dubai maratonin (She)
Egészen kiváló, 2:05 órán belüli idővel nyerte meg a dubai maratonit az etióp Lelisa Desisa, aki a sikeréért 200 ezer dollárt kapott.
jan. 25
10:17
Autósport: Glock a német túraautó-bajnokságba került (She)
A német túraautó-bajnokságban (DTM) folytatja a pályafutását Timo Glock, aki hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a Formula-1-es Marussia-istállóval.
jan. 25
10:33
Teljes tisztújítás az atlétáknál (Infostart)
A teljes körű tisztújítás miatt lemondott, de újra jelölteti magát Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke.
jan. 25
10:33
Atlétika: a volt MOB-főtitkár is elnökjelölt lehet (She)
A teljes körű tisztújítás miatt lemondott, de újra jelölteti magát Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke. A 2009-ben megválasztott Gyulai Miklós azzal indokolta a lépését, hogy két elnökségi tag lemondása miatt a vezetőtestület létszáma hetven százalék alá csökkent.
jan. 25
10:35
Válogatott: kilenc légióssal jönnek ellenünk a fehéroroszok (She)
Georgij Kondratyev, a fehérorosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette tizennyolc tagú keretét a magyar nemzeti csapat elleni február 6-i felkészülési mérkőzésre. A találkozóra a törökországi Belekben kerül sor.
jan. 25
10:51
DVSC: öten kihagyhatják a szombati felkészülési meccset (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva öt játékosa kihagyhatja a szombati, Szpartak Zlatibor Voda elleni felkészülési mérkőzéseket. A dvsc.hu tájékoztatása szerint hárman biztosan nem lépnek pályára, két futballista játéka pedig kérdéses.
jan. 25
11:09
MU: a Crystal Palace tehetsége a nyáron érkezik - hivatalos (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Crystal Palace-szal Wilfried Zaha átigazolásáról. Az angol válogatott támadó a nyáron csatlakozik a „vörös ördögökhöz".
jan. 25
11:27
Barcelona: „A játékosok futball-leckét adtak” - Roura (She)
Jordi Roura, a Király-kupa elődöntőjébe tegnap bejutó Barcelona másodedzője elégedetten nyilatkozott a Málaga elleni 4–2-es sikert követően. A szakember úgy véli, megérdemelten jutottak a kerültek a legjobb négy közé.
jan. 25
12:21
NB II: visszatérhet a pályára a korábbi válogatott labdarúgó (She)
Polonkai Attila, a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Puskás Akadémia 33 éves csapatkapitánya felgyógyult a betegségéből, és alig várja, hogy hétfőn bekapcsolódhasson az együttes felkészülésébe.
jan. 25
12:23
Bayern: Babbel lesz Guardiola segítője a bajoroknál? (She)
A Sport1.de német portál információja szerint Markus Babbel, a Hoffenheim korábbi vezetőedzője lehet Pep Guardiola segítője a nyártól a Bayern Münchennél.
jan. 25
12:25
EYOF 2017: Már az idén gőzerővel zajlanak az előkészületek - Borkai (She)
Már az idén gőzerővel zajlanak a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületei – mondta el pénteken, a közmédia helyi tudósítóinak nyilatkozva Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
jan. 25
12:27
Kajak-kenu: Kolonicsról nevezték el a csepeli víziközpontot (She)
A 2008-ban elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györgyről nevezték el a Csepelen található Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központot. A névtáblát a néhai sportoló edzője, Ludasi Róbert avatta fel a legendás kenus szüleinek jelenlétében. A pénteki névadó ünnepségen többek között Vajda Attila méltatta Kolonics Györgyöt.
jan. 25
12:29
Videó: angol válogatott kapus hatalmas potyája - Fener-gól (She)
A Török Kupában a Fenerbahce 3–0-ra nyert a Bursaspor ellen. A találkozó 61. percében a hazaiak támadója közel 30 méterről kapura lőtt, amint meglátta, hogy a Bursaspor hálóőre, Scott Carson az ötös vonalánál áll. A 4-szeres angol válogatott légiós még bele tudott ütni a labdába, azonban az a kapuban landolt. Tekintse meg a hatalmas potya gólt!
jan. 25
12:31
Aus. Open: a számok Azarenka címvédése mellett szólnak (She)
A statisztikai adatok alapján a világelső és címvédő Viktorija Azarenka sikere a valószínűbb Li Nával szemben a Melbourne-ben zajló Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének szombati döntőjében, magyar idő szerint 9.30-kor.
jan. 25
12:39
Kerékpár: győzelmével rekordot állított be a „Gorilla” (She)
Rekordot állított be a Lotto-Belisol kiváló sprintere, André Greipel: a német kerékpáros a második szakaszgyőzelmét aratta a 2013-as Tour Down Underen, s ezzel utolérte az örökranglistán Robbie McEwent, aki korábban szintén 13 etapot nyert ott meg.
jan. 25
12:39
Kolonicsról nevezték el a csepeli víziközpontot (Metropol)
A 2008-ban elhunyt, kétszeres olimpiai bajnokról nevezték el a Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központot.
jan. 25
13:15
Egymilliárdos támogatás a sikersportágnak (Infostart)
A 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györgyről nevezték el a csepeli Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központot. A névtáblát a legendás kenus szüleinek jelenlétében volt edzője, Ludasi Róbert avatta fel pénteken.
jan. 25
13:15
Játékossors: a görög gólzsák a török sereghajtóhoz igazolt (She)
Új klubot talált magának Theofanisz Gekasz: az ősszel a spanyol Levantétól távozó görög csatár a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Akhisar Belediyesporhoz igazolt. A 32 esztendős támadó 2014 nyaráig szóló megállapodást kötött az akhisari egylettel.
jan. 25
13:17
Női vízilabda: Drávucz még nem tett le véglegesen az élsportról (She)
A három olimpiát is megjáró, világ- és Európa-bajnok, BEK-győztes pólós, Drávucz Rita a londoni negyedik helyet követően úgy határozott – bár ebben kapott némi „segítséget", de erről később –, hogy szüksége van a pihenőre, és szeretne minél több időt a családjával tölteni. Ezzel párhuzamosan pedig elkezdte a civil életét is építgetni, és állást kapott a Magyar Olimpiai Bizottság…
jan. 25
13:19
Ökölvívás: Kessler után Bute és Ward következik - Froch (She)
Május 25-én az őt még a Szuper Hatok tornája keretében szorosan legyőző Mikkel Kessler ellen lép szorítóba az IBF nagyközépsúlyú profi ökölvívóbajnoka, Carl Froch. A brit bunyós biztos benne, hogy most, hazai pályán sikerül revánsot vennie a vereségért, és ettől kezdve még két nagy meccset irányoz elő magának.
jan. 25
13:33
Videó: így nyert Remili duplájával az Újpest az FK Baki ellen (She)
Az Újpest FC felkészülési mérkőzésen Remili Mohamed duplájával 2–0-ra legyőzte az azeri FK Bakit a törökországi Belekben. Tekintse meg a találkozó összefoglalóját!

Keresés