2013. január 25. péntek

jan. 25
6:18
Hatalmas napszél éri el a Földet szombaton (168 Óra Online)
Hatalmas koronalyuk nyílt központi csillagunk felszínén, melyet január 23-án hajnalban fotózott le a NASA műholdja. A képződményből süvöltő napszél szombat körül érhet el minket.
jan. 25
11:48
Tizenkét férfit, nőt, és gyermeket mészároltak le (168 Óra Online)
Egymást felfaló neandervölgyiek, elégetett jégkorszaki gyermek Alaszkából, a történelem első ismert leprása, gáztámadás az ókorban és sűrű homály Nagy Sándor utódjának sírja körül. Az utóbbi évek legfurcsább régészeti felfedezéseit szedte össze a történelmi portál.
jan. 25
12:21
Ahol csak mínusz 52 fok alatt szünetel a tanítás (Adó1százalék)
Mínusz 50 Celsius-fok a januári középhőmérséklet a föld leghidegebb lakott településén, a szibériai Ojmjakonban, ahol azonban csak mínusz 52 fok alatt rendelnek el iskolai szünetet.
jan. 25
16:12
Ez lenne a könnyű tanulás titka? (168 Óra Online)
Japán kutatók éhes és jóllakott muslicák egy-egy csoportjának viselkedését hasonlították össze.
jan. 25
18:21
DNS-re tárolták Shakespeare szonettjeit és Martin Luther King beszédét (Adó1százalék)
William Shakespeare 154 szonettjét, valamint Martin Luther King Van egy álmom című beszédének egy részét is mesterségesen létrehozott DNS-molekulákra tároltak amerikai és brit kutatók, akik szerint az új technika könnyen lehetővé teheti a világon lévő valamennyi adat tárolását - merevlemez helyett biológiai adathordozón.
jan. 25
18:57
A tudósok optimisták: nem is hal ki annyi állatfaj (168 Óra Online)
Túlzóak a Földön élő fajok millióinak kihalásáról szóló jelentések – állítják a Science című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban ausztrál és új-zélandi kutatók, akik szerint így az sem fenyeget, hogy ma még ismeretlen állat- és növényfajok tömegesen halnának ki még mielőtt felfedeznék őket.

Keresés