2013. január 1. kedd

jan. 1
7:00
Felakasztotta magát a gorilla – itt az utód (168 Óra Online)
A cseh főváros állatparkjában nyáron pusztult el egy ötéves hím példány, Tatu, így különösen nagy az öröm, hogy gyarapodott a gorillacsalád.
jan. 1
11:03
190 éve született Petőfi Sándor (Múlt-kor)
Százkilencven éve, 1823. január 1-jén született Petőfi Sándor költő, a magyar költészet legismertebb alakja. Németh G. Béla így írt róla: Ő az istenek magyar kedvence. Mindent megkapott, hogy nagy költő lehessen: tehetséget, történelmet, sorsot.
jan. 1
13:09
150 éve született a modern olimpiák atyja (Múlt-kor)
Százötven éve, 1863. január 1-jén született a francia Pierre de Coubertin báró, az újkori olimpiai mozgalom atyja. Nevét őrzi a Pierre de Coubertin-díj, amelyet minden esztendőben az év legsportszerűbb cselekedeteiért ítél oda a sportolóknak a Nemzetközi Fair Play Bizottság.
jan. 1
14:42
Földönkívülieket gyártanak majd a Földön (168 Óra Online)
Már rendelkezésre áll egy mesterséges genetikai rendszer, amely elvben lehetővé teszi a földitől alapjaiban különböző létformák előállítását – írja az Origo.
jan. 1
15:15
Százötven éve kezdődött a rabszolga-felszabadítás (Múlt-kor)
Százötven éve, 1863. január 1-jén lépett életbe Abraham Lincoln amerikai elnök rabszolgákat felszabadító Előzetes Emancipációs Kiáltványa. A rendelkezés jóval kevesebb embert szabadított fel, mint azt napjainkban gondolnánk, a dokumentum mégis történelmi jelentőségű.
jan. 1
17:21
70 éve halt meg Rejtő Jenő (Múlt-kor)
Hetven éve, 1943. január 1-jén fagyott meg az ukrajnai Jevdokovóban a munkaszolgálatra hurcolt Rejtő Jenő, akit írói álnevén, P. Howardként is ismer és szeret a magyar olvasóközönség.
jan. 1
22:18
Tbc elleni szert hagytak jóvá az Egyesült Államokban (MaHu)
Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrző hivatal (FDA) engedélyezte a Johnson&Johnson új, a multirezisztens tuberkulózis elleni készítményét.

Keresés