2013. január 12. szombat

jan. 12
8:03
Az elhízás fokozza az agykárosodást (Infostart)
Az elhízás fokozza az Alzheimer-kórral járó agykárosodást egy francia tanulmány szerint.
jan. 12
8:06
Jövőre avathatják szentté II. János Pált (orientpress)
Giovanni Battista Re bíboros, a Püspöki Kongregáció nyugalmazott prefektusa megerősítette, hogy a szentté avatáshoz szükséges csodálatos 'gyógyulásokról vannak fontos bizonyítékaik', de a Szentté avatási Kongregáció még nem vizsgálta ezeket az eseteket, ezért nem valószínű, hogy II. János Pál pápát még az idén szentté avatják.
jan. 12
8:39
Az eddigi legnagyobb spirálgalaxist fedezték fel (Infostart)
Az eddigi legnagyobb spirálgalaxist fedezte fel a NASA ultraibolya űrteleszkóp, a GALEX (Galaxy Evolution Explorer) felvételeinek segítségével egy nemzetközi kutatócsoport. Az amerikai, brazil és chilei csillagászok Kaliforniában, az Amerikai Asztronómiai Társaság 221. közgyűlésén számoltak be eredményeikről.
jan. 12
10:06
Hol van a tavalyi évi hó? (nyest.hu)
Olvasónk megfigyelte, hogy „a tavalyi évben” kifejezést mind gyakrabban használjuk a „tavaly” kifejezés helyett. Miért szeretjük a szószaporítást? Nem fölösleges kétszer mondani ugyanazt? A nyelv változik? És hol van már a tavalyi évi hó?
jan. 12
11:06
Ki lesz Chávez utódja? (orientpress)
Venezuelában elhalasztották Hugo Chávez újraválasztott elnök szombatra tervezett beiktatását, miközben elemzők szerint esetleges halála regionális válságot okozna. Chávez rákbetegsége miatt újabb műtétre kényszerült és egy kubai kórházban lábadozik - tudatta az InfoRádió.
jan. 12
13:30
Az ELTE szerint a középiskolai képzés folytatásához forrást kell találni (orientpress)
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetősége reálisnak látja, hogy az általános iskolai oktatás évszázados hagyományait folytatni tudja az egyetem által fenntartott Kiss János altábornagy utcai gyakorlóiskola keretében. A középiskolai képzés továbbviteléhez azonban még szükséges lenne mintegy 200 millió forintos felújítás és évi mintegy 100 millió forintos kiegészítő támogatás - tájékoztatott…
jan. 12
14:48
A hét csillagászati képe - A Szélkerék-galaxis (csillagászat.hu)
A Szélkerék-galaxis az egyik legcsodálatosabb spirális csillagváros hazánk égboltján. A Nagy Göncöl csillagkép irányában látható.
jan. 12
20:45
Terjed a vírusfertőzés (168 Óra Online)
Lengyelországban egyre nagyobb gondot okoz, hogy a szülők egyre szélesebb köre ellenzi a gyermekek számára előírt kötelező oltásokat. Még olyan vélemények is terjednek, hogy ezek az oltások halált is okozhatnak, ezért inkább maguk fertőzik meg csemetéiket, hogy a betegségekkel ilyen módon vegyék fel a küzdelmet. Az orvosok egyértelműen azt állítják – ez kuruzslás.

Keresés