2013. január 5. szombat

jan. 5
10:33
Szuperüstökös közelít (168 Óra Online)
Az év leglátványosabb tudományos eseménye az ISON nevű üstökös érkezése lesz, amely teliholdként ragyog majd november végén az égbolton.
jan. 5
13:15
Működik a gyermekzár, de további előrelépésre van szükség - 2013-01-05 12:58:01 (sat.hu)
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az NMHH Hivatala segítségével 2012-ben megvizsgálta, milyen műszaki megoldásokkal és milyen mértékben biztosítják a digitális kábeltévé-, IPTV- és műholdas televíziós szolgáltatók kiskorúak káros tartalmak elleni védelmét a médiatörvény előírásai szerint.
jan. 5
13:33
Rendkívüli tempóban falta a nőket a diktátor (Népszava)
Jovanka Broz, a néhai jugoszláv elnök, Josip Broz Tito 88 éves özvegye szerint férje "jobban szerette a nőket, mint Nagy Szulejmán szultán".
jan. 5
14:09
Fájdalom miatt támadnak a kutyák (MaHu)
A kutyák viselkedésének hirtelen megváltozásának oka akár belső fájdalom is lehet, ami különösen akkor erősödik fel, ha megérintik őket, állítja egy friss tanulmány.
jan. 5
14:57
Különleges meteoritot találtak (168 Óra Online)
Amatőr gyűjtő vásárolta meg 2011-ben egy marokkói meteorit-árustól azt a repedezett külsejű sötét kőzetdarabot, amelyről a későbbi részletes elemzés során kiderült, hogy körülbelül 2,1 milliárd évvel ezelőtt jött létre a Mars nedves felszíni környezetében, ezért sokkal több vizet tartalmaz a korábbiaknál.
jan. 5
15:39
Ember okozta a 2004-es brutális cunamit? (MaHu)
Valószínűleg a japán ellenállást akarták elsöpörni az amerikaiak a végül kudarcba fulladt projekt segítségével.
jan. 5
15:57
Japán találmány az érzelemjelző farkas öv (Népszava)
Egy japán feltaláló olyan övet szerkesztett, amelyen hátul szőrmés farok díszlik, és aszerint csóválódik, ahogy változik viselőjének szívritmusa. Így aztán jó látható külső megnyilvánulása lehet például annak, ha nagyot dobban valaki szíve, mert meglátja álompárját.
jan. 5
18:39
260 ezer kilométer magas plazmacsóvát lövellt ki a Nap - videó (Népszava)
A Nap is megtartotta a maga óévbúcsúztatóját 2012 utolsó napján. A látványos napkitörésről fotót és videót is közölt a NASA. A jelenség csaknem négy órán keresztül tartott.
jan. 5
18:57
Veszély! - Mobilokról szívják le a pénzt a hackerek (Népszava)
Azok a mobilbankolást és mobilfizetést használó ügyfelek vannak kitéve a leginkább hackertámadásoknak, akik iPhone-t vagy androidos okostelefont használnak - derül ki a Javelin kutatócég elemzéséből.
jan. 5
19:54
Kállay Miklós és a kállai kettős (168 Óra Online)
A Horthy-vita alkalmából ismét kézbe vehető Kállay Miklós magyar királyi miniszterelnök (1942–1944) újból megjelent emlékirata. Kállay nevéhez fűződött a diplomáciai kállai kettős taktikája, a régi nagykállói várból eredt fura, lábváltó páros tánc. Eleink foglyaikat kettesével, egymásnak háttal összekötözték, és „megtáncoltatták őket” korbáccsal. Igaz, ami igaz: volt hasonlóság a hajdani és az…
jan. 5
20:36
A Samsung leleplez a CES-en - 2013-01-05 20:00:53 (sat.hu)
Videó. A Samsung jól tudja, hogy a CES, a januárban megrendezésre kerülő fogyasztói elektronikai show minden év legnagyobb technológiai újdonságokat felvonultató összejövetele, ahol érdemes a legmodernebb televízióját leleplezni.

Keresés