2013. január 16. szerda

jan. 16
9:40
Az őrültek is várják BlackBerry 10-et (BerryBlog)
Nem tudom, hogy az alábbi videóban szereplő tag milyen (gyógy)szeren van, vagy mikor engedték ki pontosan a zárt osztályról, mindenesetre én a RIM helyében január 30-án sürgősen küldenék neki egy BB10-es telefont, ez valószínűleg a tag környezetében élőknek is elemi érdeke. Csak erős idegzetűeknek!
jan. 16
9:57
Tények és mítoszok a Don-kanyarról (Múlt-kor)
Nem egy Szovjetunió elleni háborúra készült fel a magyar politikai és katonai vezetés a Don-kanyari tragédia előtt, inkább az volt a kérdés, hogy Magyarország képes-e ellenállni a német nyomásnak. Konferencia a doni tragédia 70. évfordulója alkalmából.
jan. 16
10:42
A lehető legjobb méretű telefon lesz a London (BerryBlog)
Az első érintőkijelzős BlackBerry 10 telefonról mostanra körülbelül minden kiderült már, több kémfotót, meg számítógépes grafikát is láthatott egyebek mellett a BerryBlog mindig lelkes olvasóközönsége is a készülékről. A kiszivárgott fotók alapján a telefon fizikai méreteiről is képet alkothattatok, pláne azoknál a megjelenéseknél, ahol egy iPhone is volt a mobil mellett (márpedig a legtöbb kép…
jan. 16
11:00
Megrohamozták Angkorvatot (Múlt-kor)
Turisták hada lepte el tavaly Kambodzsa XII. századi templomegyüttesét, Angkorvatot, amelyet több mint kétmillióan kerestek fel 2012-ben.
jan. 16
12:03
Barnulnak van Gogh napraforgói (Múlt-kor)
A múzeumok és galériák által egyre gyakrabban alkalmazott LED világítástól barnul több tucatnyi világhírű olajfestmény, köztük Vincent van Gogh híres, napraforgó témájú alkotásai.
jan. 16
12:09
Már tárgyal a kormány az IMF-fel (orientpress)
Megkezdődtek a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének megbeszélései szerdán Budapesten, amelyeken áttekintik a legutóbbi tárgyalások óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit, egyúttal értékelik a költségvetési folyamatokat; hiteltárgyalások nem lesznek.
jan. 16
12:48
Lehetséges az együttérzés – De hogyan? (nyest.hu)
Ha nem tudjuk, a másik mit szeretne, a legegyszerűbb, ha megkérdezzük. De nem mindegy, hogyan! Sokszor a leggyakoribb szófordulatok a legrosszabbak, amit csak mondhatunk. Ne essünk kétségbe – habár furcsán hangzik, segítségért forduljunk a konyhaszekrény fiókjához!
jan. 16
13:06
A péniszisten templomára bukkantak Szozopolban (Múlt-kor)
A bulgáriai Szozopol városa mostanában ontja magából a furcsaságokat: a tavalyi két vámpírsír és a Keresztelő Szent János maradványainak hitt csontok megtalálását követően a régészek most egy a fallikus római istennek, Priaposznak szentelt templomra bukkantak.
jan. 16
14:09
Okostelefonon és táblagépen tanulhatunk jelnyelvet (Népszava)
Elkészült a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával létrehozott Hallatlan jelnyelvi szótár mobiltelefonos alkalmazásának megújult, 2.0-ás verziója, amely iOS és Android operációs rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekre egyaránt letölthető.
jan. 16
14:09
Vasárnap temetik Ned Kellyt (Múlt-kor)
Vasárnap temetik Ned Kellyt, a sokak által nemzeti hősként, ausztrál Robin Hoodként tisztelt banditát. Csontjait 133 évvel kivégzése után, de végül mégis végakarata szerint anyja földi maradványai mellé helyezik örök nyugalomra.
jan. 16
14:09
Török tájakra utazhat, ingyen! (nyest.hu)
Megjelent a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia második fordulójának feladatsora.
jan. 16
15:30
Így mentették meg a zsámbéki gödröt (168 Óra Online)
A hajdan 70 pincéből álló pinceterületet nem csupán megmenteni, de újraformálni is kellett. A helyi civilek a pusztulásból hozták vissza a település közepén található másfél hektáros ligetet – írja a műemlékem.hu magazin.
jan. 16
16:15
Az elfeledett romániai kibucok nyomában (Múlt-kor)
Nem egyszerű egy polgárnak kivándorolni a sivatagba, ezért még itthon próbáltak felkészülni a földművelő, kollektív életmódra.
jan. 16
16:57
Miért lettem zöld - életükről mesélnek a környezetvédők (orientpress)
A 'Miért lettem zöld? - sikeres szemléletformáló kampányok' című projekt célja megismerni, hogy a zöld öndefinícióval rendelkező emberek minek (milyen életkorban, milyen élethelyzetben, milyen benyomások, milyen véleményformálók, milyen élmények) a hatására lettek 'zöldek'. A projektben 50 videóinterjúban gyűjtötték össze a zöldek emlékeit, tapasztalatait.
jan. 16
17:00
Bréking: végre jön a hanghívás Viberrel! (BerryBlog)
Bevallom erre a hírre nem számítottam sem ma, sem úgy általában bármikor a közeli jövőben, mindenesetre most mégis megadatott, hogy fátyolos szemmel beszámoljak nektek arról, hogy rövidesen már BlackBerryn is lehet ingyen telefonálni a Viber app segítségével. A programot fejlesztő cég ma jelentette be, hogy áprilisban érkezik az ingyenes keresztplatformos hívás funkció. Most erre mit mondjak: jobb…
jan. 16
17:54
3D szemüveg nélkül, a tömegek számára - 2013-01-16 17:19:56 (sat.hu)
Na ez az, amiről az gondoljuk, inkább álom, mint valóság. A Hisense bizakodó, a CES-en egy koncepcióval jött elő, ami nagyközönségnek szól.
jan. 16
18:21
Rodinnal nyit a párizsi Charles-de-Gaulle (Múlt-kor)
Auguste Rodin (1840-1917) műveiből összeállított kiállítással nyílt meg a párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtér új kiállítótere, ahol ezentúl a várakozó utasok a nagy párizsi múzeumok gyűjteményeiből láthatnak időszakos tárlatokat.
jan. 16
21:09
Jól futottak az OTP részvények (orientpress)
A hazai értéktőzsde 0,6 százalékkal emelkedett, 19 124 pontra. A főbb részvények közül csak a Richter teljesített gyengébben.
jan. 16
22:42
Az emeletre kerültek az illemhelyek az ókori Pompejiben (MaHu)
Az ókori Pompeji házaiban az illemhely sokszor az emeleten kapott helyet - derítette ki a Missouri Egyetem antropológusa, aki kutatásairól az Amerikai Régészeti Intézet éves közgyűlésén számolt be Seattle-ben.
jan. 16
23:54
Rekonstruálták a legkorábbi négylábúak gerincét (MaHu)
A legkorábbi négylábúak gerincoszlopának háromdimenziós felvételeit készítette el egy nemzetközi kutatócsoport.

Keresés