2013. január 29. kedd

jan. 29
5:54
Gárdonyi, Márai és Kabos Gyula is az égre került (csillagászat.hu)
December utolsó napjaiban nyolc újabb hazai felfedezésû kisbolygó elnevezését hagyta jóvá a Nemzetközi Csillagászati Unió.
jan. 29
6:33
Hatalmas robbanás az űrben (168 Óra Online)
Ötvennyolc év megfigyeléseit összegzi az a videó, ami a GK Persei nevű nóva robbanását mutatja be.
jan. 29
9:30
Fantasztikus képek a QWERTY-s N-sorozatról (BerryBlog)
Martin Hajek -- aki a fehér Z10-ről készítette az első számítógépes grafikákat -- nem fér a bőrébe, a srácot úgy látszik nagyon megihlették a BB10-es telefonok, szerencsére nem csak az L-, hanem úgy tűink, az N-széria is. Grafikus barátunknak úgy látszik megesett a szíve azokon, akik nem győznek várni január 30-ig, és az akkor érkező hivatalos sajtófotókig, a renderek, amiket elkészített az…
jan. 29
9:48
Népvándorlással járt a kaliforniai aranyláz (Múlt-kor)
Az American folyóban talált aranynak már 1848 januárjában híre ment Észak-Kaliforniában. A szenzáció a New York Herald augusztusi cikke nyomán robbant igazán, a hírre özönleni kezdtek a szerencselovagok, akik a világ minden tájáról jöttek.
jan. 29
10:51
Helyreállítják a római fürdőt Várnában (Múlt-kor)
Eredeti szépségében állítják helyre a római kori fürdőt a fekete-tengeri bolgár üdülővárosban, Várnában. A munkálatokra hárommillió levát (457 millió forint) biztosít a kormányzat.
jan. 29
10:53
Minden házból mozi lesz (Múlt-kor)
„Akié a televízió - azé a világhatalom!” E feltűnő címen közölt írást a Pesti napló 1934. január 28-ai számában.
jan. 29
11:54
Egy divatcég állja a római Trevi-kút restaurálását (Múlt-kor)
Több mint kétmillió euró adományával a Fendi divatcég állja a híres római Trevi-kút helyreállításának költségeit. A szökőkút, amelyet Federico Fellini Az édes élet című filmje tett feledhetetlenné, csaknem két év alatt esik át a felújításon.
jan. 29
12:57
Botrányt kavartak Berlusconi kijelentései Mussoliniről (Múlt-kor)
Botrányt keltettek Olaszországban Silvio Berlusconinak a holokauszt emléknapon Mussoliniről tett kijelentései, amelyeket a politikus szerint szándékosan értettek félre.
jan. 29
14:00
Ősi szavak nyomában (nyest.hu)
Hogyan éltek a finnugor alapnyelv beszélői? Erről sokat elmond a rekonstruált szókincs. De hol nézhetünk ennek utána?
jan. 29
15:03
Híres műalkotások rejtett titkai (Múlt-kor)
Rembrandt 17. századi portréfestményén röntgensugaras technika segítségével egy fejjel lefele álló, halvány alakot találtak a kutatók. Összeállításunkban öt olyan művet mutatunk be, ahol a művészek elrejtettek valamilyen üzenetet az utókor számára.
jan. 29
16:27
Felbecsülhetetlen kárra bukkantak (168 Óra Online)
Tíz elpusztult borneói törpeelefántra bukkantak a Malajziához tartozó Sabah államban, Borneó északi részén. A hatóságok szerint nem zárható ki, hogy a veszélyeztetett fajhoz tartozó egyedeket megmérgezték.
jan. 29
16:52
Olyan lesz a BlackBerry World, mint az iTunes Store (BerryBlog)
A BlackBerry App Worldnek éppen a napokban intettünk búcsút, a RIM pedig pár nappal később világossá tette azoknak, akinek nem esett volna le már akkor, hogy miért lett a piactér neve BlackBerry World. A BlackBerryken és PC-s webböngészőkön elérhető online áruház katalógusa rövidesen filmekkel, tévésorozatokkal és zenékkel bővül ki, pont úgy, mint az iTunes (vagy a Google Play Store) esetében. A…
jan. 29
17:09
Római konferencia a Magyar Királyság népeiről (Múlt-kor)
Háromnapos tudományos konferenciát rendeznrk Rómában A Magyar Királyság népeinek történelme, irodalma, kultúrája az Osztrák-Magyar Monarchia idején (1867-1918) címmel.
jan. 29
19:15
Véget ért a jugoszláv király kálváriája (Múlt-kor)
Az amerikai szerb royalisták heves tiltakozása közepette szállították múlt héten Szerbiába az utolsó jugoszláv király, az 1970-ben az Egyesült Államokban elhunyt II. Péter földi maradványait. Az ügy mellé az egész szerbiai elit felsorakozott.
jan. 29
20:33
Az olajban sült ételek rendszeres fogyasztásának súlyos kockázata (Infostart)
Az olajban sült ételek, köztük a sült krumpli, a rántott csirke és a fánk rendszeres fogyasztása összefüggésben van a prosztataráknak - különös tekintettel a betegség agresszívebb formáinak - a megnövekedett kockázatával - derült ki egy új tanulmányból.
jan. 29
21:24
Váratlan helyen találtak életet a Földön (168 Óra Online)
Amerikai kutatók első ízben dokumentálták genomikai eljárásokkal, hogy 7-11 kilométerre a Föld felszínétől jelentős mennyiségű élő mikroorganizmus – főként baktérium – fordul elő a légkörben.

Keresés