2013. január 29. kedd

jan. 29
0:21
A szétgurított középiskola (168 Óra Online)
Több mint száz éve foglalkoznak mozgássérültekkel a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola épületében, amelyet 3,5 milliárd forintból korszerűsítettek nemrég. De a Fővárosi Önkormányzat most úgy találta: alkalmatlan a hely kerekes székes középiskolás diákok tanítására. Az iskola igazgatóját, Locsmándi Alajost hiába kérdeztük: az államosított oktatási intézmények fenntartója, a…
jan. 29
0:21
Farsangi rögtönzések - Vasvár (Pályázatfigyelő)
A kiírók 2013-ban is megrendezik a "FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK" improvizációs fesztivált.
jan. 29
0:25
Farsangi rögtönzések - Felvidék, Szlovákia (Pályázatfigyelő)
A kiírók 2013-ban is megrendezik a "FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK" improvizációs fesztivált.
jan. 29
0:29
MMM Díj (Pályázatfigyelő)
Az alapítóról elnevezett Minőségi Díjat Matheidesz Mária hozta létre a nyelvtanulás elősegítése céljából.
jan. 29
5:09
Borult, párás, havas lesz a kedd (HVG)
Kedden az Északi-középhegységben és Tiszántúl északi részén hó, másutt eső valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között várható.
jan. 29
5:09
"Mintha halott lennék..." Kitálalt a híresség apja (ATV)
A 24 éves énekesnő úgy viselkedik az apjával, mintha az nem is létezne. Nem válaszol sem az e-mailjeire, sem a telefonhívásaira.
jan. 29
5:27
A Miniszterelnökséghez kerül át a Friends of Hungary vagyona (HVG)
A Friends of Hungary Alapítványtól a Miniszterelnökséghez kerül át annak a csaknem négymilliárd forintnak a legnagyobb része, amellyel a kormány a külföldön élő magyarok "nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítését" igyekezett támogatni – írja a keddi Világgazdaság a Magyar Közlönyre hivatkozva.
jan. 29
5:27
Folytatódó kasszafúrás (Népszava)
Nem tudni, indít-e pert az Aegon magánnyugdíjpénztára ellen a PSZÁF. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kérte erre a felügyeletet, arra hivatkozva, hogy a piacon elérhető átlagos díjnál jóval többért alkalmaztak vagyonkezelőt, így megkárosították az ügyfeleket. Az Aegon ezt visszautasította. Az egész eljárással vélhetően a bűnbakképzés újabb állomásához érkezett a kormány, hiszen be kellene…
jan. 29
5:27
Szétloptak egy pécsi plázát: már a tetőt is viszik... (ATV)
Elbontanak egy volt bevásárlóközpontot a tolvajok Pécsett. Az épület a 90-es években a város legjobban működő üzlete volt, mára azonban a hajléktalanok tanyájává vált. Az ingatlan egy német vállalkozó tulajdonában van. Ő azonban évek óta nem őrizteti és lassan már nincs is mit megvédenie, mert a tetőtől a falakban futó kábelekig mindent visznek belőle.
jan. 29
5:29
Vizsgálja a cigányozó tanárt a Klebelsberg (Népszava)
Vizsgálatot indított az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) az ellen a kónyári tanár ellen, aki egy videofelvétel szerint "primitívnek, mocskosnak és büdösnek" nevezte az általa oktatott cigány tanulókat és bevallotta, hogy többször alkalmazott néhányukkal szemben fizikai erőszakot - tudta meg a hvg.hu.
jan. 29
5:31
Újra üzletelni megy Kubába Papcsák (Népszava)
Tizenhétfős delegáció tagjaiként utazik ismét Kubába Papcsák Ferenc februárban - tudta meg lapunk. Zugló fideszes polgármestere Nagy Rózát, a nemzetgazdasági tárca államtitkárát kíséri el Havannába, hogy ott "a kubai partnerekkel a kétoldalú gazdasági kapcsolatok középpontjába került ügyeket előmozdítsák".
jan. 29
5:33
Nemzetstratégiáról is egyeztetett az ellenzék (Népszava)
Szerzett jogokat nem vennének el a határon túliaktól, azonban "a legellentmondásosabb kérdéseket", például a magyarországi választásokon való részvételüket "tisztázni" kell - jelentette ki tegnap, a demokratikus ellenzéki szervezetek egyeztetése után a szocialista Szabó Vilmos.
jan. 29
5:45
Schiffer: visszaadtam volna a mandátumom, ha alulmaradok (HVG)
Az LMP parlamenti képviselőcsoportjának jövőjéről is beszélt Schiffer András, a párt frakcióvezetője, valamint a párttagságot elhagyó Karácsony Gergely országgyűlési képviselő hétfőn az M1 Az Este című műsorában.
jan. 29
5:45
Megint belerúgnak a közmunkásokba (Népszava)
Üdültetéssel szándékozik orvosolni a létminimum alatt élő közmunkások problémáit a kormány. A Belügyminisztérium 50 millió forintot szán a pályázatra, ám az utazás költségeit nem fizetik a nyerteseknek, így azt a 49 ezer forintjukból kell kigazdálkodniuk a közmunkás családoknak. Ugyanakkor sokan még addig sem juthatnak el, hogy elutasítsák őket: a jelentkezés feltétele egy nyomtató, egy szkenner…
jan. 29
5:47
Kukkolásra nem használhatók a munkahelyi kamerák (Népszava)
Nem vizslathatják a munkahelyi kamerák a munkavállalók magánéletét, ám a "célhoz kötött, tisztességes" ellenőrzéshez minden munkáltatónak joga van - olvasható a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) tegnap nyilvánosságra hozott ajánlásában.
jan. 29
5:49
A trafikpályázat bennfentesei már dörzsölik a markukat (Népszava)
Gyakorlatilag szabad kezet kapnak a trafikok működtetésére kiírt pályázatokat értékelők. Ez derül ki a szempontrendszerből. A szubjektíven értékelhető üzleti tervre 60 pont is adható, viszont a megváltozott munkaképességűeket és az álláskeresőket csak 2-2 ponttal jutalmazhatják. A július elsejétől működő állami trafikok a dohányáru mellett szerencsejátékot és várhatóan alkoholt, újságot is…
jan. 29
6:21
Éjszaka is takarított az FKF - Budapest járható (HVG)
Budapesten valamennyi főútvonal jól járható, a BKV járatai rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kedden reggel.
jan. 29
6:21
Meddig görgethetik milliárdos adósságukat a kórházak? (Infostart)
Már nyárra akkora lehet a kórházak tartozása, hogy azzal központilag kell foglalkozni - véli a Magyar Kórházszövetség elnöke. Legfeljebb egy tucat kórháznak nincs tartozása, a többinél nem ritka, hogy már egy éve nem fizetettek a beszállítóknak.
jan. 29
6:21
Áll a bál: Kísérleti módszerrel kezelték Vikit? – a kórház cáfol (ATV)
Kísérleti módszerrel kezelték a gyermekét a Madarász utcai kórházban, noha ő ebbe nem egyezett bele – ezt állítja az ATV Híradónak egy ötéves kislány édesanyja. A kórház főigazgatója szerint azonban csak olyan kezelést kapott a gyerek, amelybe az anya is beleegyezett. Ez ráadásul a bevett módszer volt.
jan. 29
6:39
Az oroszok ellen bizonyíthat a megfiatalodott vízilabda-válogatott (ATV)
Három edzés után utazik kedden Volgográdba a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az új szövetségi kapitány Benedek Tibor csapata Világliga-csoportmérkőzést játszik az oroszokkal. A megfiatalodott és szinte teljesen kicserélődött magyar válogatott edzésén először lehetett ott a sajtó. A háromszoros olimpiai bajnokból lett szakvezető azt mondta, hogy játékosai lelkesek, és ez ellensúlyozhatja a…
jan. 29
6:57
Ilyen a hóhelyzet Budapesten (Infostart)
Budapesten valamennyi főútvonal jól járható, a BKV járatai rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kedden reggel.
jan. 29
6:57
Országos összesítő (ORFK) (Police)
jan. 29
7:15
Ritkábban jöhet a kukásautó (HVG)
Csökkenhet a szemétszállítás és a lomtalanítások gyakorisága egyes településeken, egy iparágat belülről ismerő szakértő szerint több településen is erre kényszerülhetnek a hulladékszállítást végző cégek - írja a keddi Magyar Nemzet.
jan. 29
7:15
Csütörtökön tárgyalhat az LMP a platformistákkal (Infostart)
Leghamarabb csütörtökön kezdődhet a tárgyalás az LMP vezetői és a pártból kilépett platformisták között.
jan. 29
7:15
Ennyibe került Áder rezidenciájának felújítása (168 Óra Online)
Hosszú hónapok után csak most kezdhetik élvezni az elnöki rezidencia kényelmét Áder Jánosék. Bár az államfő már nyolc hónapja tölti be hivatalát, alig néhány hete sikerült véglegesen berendezkednie családjával a neki járó villában.
jan. 29
7:15
Havazás - A BKV járatai rendben elindultak (Népszava)
Budapesten valamennyi főútvonal jól járható, a BKV járatai rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kedden reggel.
jan. 29
7:33
Blikk: a Lánchíd közepén tűnt el a brit fiú (HVG)
Négy héttel eltűnése után minimálisra csökkent az esély, hogy épségben előkerüljön a Budapesten tanuló brit fiú, Daniel Gliksten - írja keddi számában a Blikk arra alapozva, hogy a Lánchídra felsétáló fiú onnan alighanem sosem jött le.
jan. 29
7:33
A kormányhoz került a Friends of Hungary közel négymilliárdja (ATV)
A Friends of Hungary Alapítványtól a Miniszterelnökséghez kerül át annak a csaknem négymilliárd forintnak a legnagyobb része, amellyel a kormány a külföldön élő magyarok „nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítését” igyekezett támogatni – írja a keddi Világgazdaság a Magyar Közlönyre hivatkozva.
jan. 29
7:35
Kényszerleszállás Budapesten (ATV)
Kényszerleszállást hajtott végre egy török utasszállító gép hétfő este a Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
jan. 29
7:37
Schiffer: visszaadtam volna a mandátumom, ha alulmaradok a kongresszusokon (ATV)
Az LMP parlamenti képviselőcsoportjának jövőjéről is beszélt Schiffer András, a párt frakcióvezetője, valamint a párttagságot elhagyó Karácsony Gergely országgyűlési képviselő hétfőn az MTV1 Az Este című műsorában.
jan. 29
7:39
Havazás: Budapesten valamennyi főútvonal jól járható (ATV)
Budapesten valamennyi főútvonal jól járható, a BKV járatai rendben elindultak – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kedd reggel.
jan. 29
7:41
Murdoch bocsánatot kér egy antiszemita karikatúra miatt (ATV)
Bocsánatot kért Rupert Murdoch sajtómágnás a The Sunday Times legutóbbi kiadásának egyik karikatúrája miatt, amely az antiszemita propaganda egyik visszatérő eleme, a vérvád szellemiségét idézi.
jan. 29
7:43
Amerika nem hiszi, hogy robbanás történt az iráni nukleáris üzemben (ATV)
Az amerikai vezetés nem hisz azoknak a sajtójelentéseknek, amely szerint robbanás történt volna egy iráni urándúsító üzemben - jelentette ki hétfőn Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.
jan. 29
7:51
Brazília: családtagok a diszkótűz felelőseinek megtalálását követelik (ATV)
Őrizetbe vette a rendőrség Brazíliában annak a szórakozóhelynek a tulajdonosait, ahol vasárnap hajnalban a legfrissebb adatok szerint 231 fiatal életét vesztette egy tűzvészben.
jan. 29
7:53
Felülvizsgálják a földbérleti szerződéseket (ATV)
Megkezdte a tavaly megkötött haszonbérleti szerződések felülvizsgálatát az állami földek felett rendelkező Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) – tudta meg a Magyar Nemzet Budai Gyulától.
jan. 29
7:55
Ismét 297 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Alig mozdult el a forint árfolyama a hétfő esti jegyzésekhez képest kedd reggelre a nemzetközi devizapiacokon.
jan. 29
8:09
Elterjedtté válhat a pedagógusok többes foglalkoztatása (HVG)
Az új, állami fenntartású iskolarendszerben a szaktanárok megfelelő óraszám hiányában is főállásúak lesznek, s nem óraadói megbízással tanítanak, vagy részmunkaidősként foglalkoztatják majd őket - olvasható a keddi Magyar Hírlapban.
jan. 29
8:09
Ijesztő eredményeket hozott a ruhaboltok vizsgálata - lapszemle (Infostart)
A Pénzcentrum.hu írásából kiderül, hogy, veszélyes anyagokat találtak magyarországi neves ruhaboltok kínálatában. Az ijesztő eredmények a Greenpeace International vizsgálata után kerültek nyilvánosságra.
jan. 29
8:09
Európa terrorfenyegetettsége a kérdés - a franciák győzelemre állnak Maliban (ATV)
A franciák vezette hadsereg átvette az irányítást Timbuktu fölött, Mali északi részét azonban még az iszlamista csoportok tartják ellenőrzésük alatt. Francois Hollande szerint azonban a nemzetközi haderő győzelemre áll az afrikai országban.
jan. 29
8:11
Szigetvári: nekünk Schiffer populista szövegével van bajunk (HVG)
Nekünk csak Schifferék populista kritikájával van vitánk, amely mindenkit erkölcsileg elfogadhatatlannak bélyegez, akinek bármilyen köze volt az elmúlt időszak kormányaihoz - fogalmazott Szigetvári Viktor a Népszabadságnak adott interjúban, és azt is elmondta, szívesen látják majd az LMP-ből kivált tagokat az Együtt 2014 alatt.
jan. 29
8:27
38 millióból alakították át Áderéknak a rezidenciát (HVG)
38 és fél millió forintot költött a Köztársasági Elnöki Hivatal Áder János rezidenciájának felújítására, mielőtt az államfő a családjával beköltözött volna a Béla király úti házba.
jan. 29
8:27
Ha nincs haszonállat, visszaveszik a birtokot (MaHu)
Megkezdte a tavaly megkötött haszonbérleti szerződések felülvizsgálatát az állami földek felett rendelkező Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA.
jan. 29
8:27
Demonstrációt tart a Bánya - Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (Népszava)
Múlt év elejétől hátrányosan módosította a kormány a bányászok nyugdíjazásának szabályait, a szakszervezet ígéretet kapott ezek korrigálására, de ez elmaradt, így a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete ma demonstrációt szervez Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztérium elé, mivel úgy vélik, hogy hátrányosan módosították a bányászok nyugdíjazásának szabályait.
jan. 29
8:27
Eltűnt egy amerikai F-16-os Olaszország partjainál (ATV)
Eltűnt a radarképernyőkről egy amerikai F-16-os vadászrepülőgép az Adriai-tenger olaszországi partvidékén hétfőn késő este.
jan. 29
8:29
Pénzhiányra hivatkozva bezártak egy gyermekotthont Egerben (HVG)
Bezárták a Gyermekek Átmeneti Otthonát a hevesi megyeszékhelyen - írja a Magyar Narancs. Az önkormányzatnál pénzhiányra hivatkoznak, holott a nehéz helyzetű gyerekeknek otthont adó alapítvány június végéig támogatás nélkül is biztosította volna a város számára egyébként kötelező feladat elvégzését.
jan. 29
8:29
Szerdán este Real-Barca és Arsenal-Liverpool - élőben a képernyők előtt (MaHu)
A keddi és szerdai élő sportközvetítések a hazai televíziókban.
jan. 29
8:29
Kommandósok mentek a fenyegetőért (Népszava)
Késsel támadt egy biciklisre, majd bezárkózott otthonába egy pilisi férfi és állítólag azt mondta: robbantani fog.
jan. 29
8:29
Öngyilkos merénylet a miniszterelnök hivatalánál - hat halott (ATV)
Öngyilkos merényletet követtek el kedden Szomáliában Abdi Farah Shirdon Said miniszterelnök hivatala előtt. A robbanásban legalább hatan meghaltak - közölte egy katonai tisztségviselő az AFP-vel.
jan. 29
8:45
Magával vitte Bándy Kata fehérneműjét P. László (HVG)
Miután végzett Bándy Katával, P. László magával vitte a lány alsóneműjét - írja a Blikk.
jan. 29
8:45
Ezrek vonultak utcára Egyiptomban éjszaka – egy tüntetőt agyonlőttek (ATV)
Dacolva az éjszakai kijárási tilalommal ezrek vonultak fel hétfő este a Szuezi-csatorna mellett fekvő három kelet-egyiptomi város utcáin. Port-Szaídban a felvonulók rendőrjárőrökre és rendőrőrsökre is rátámadtak, a hatóság több embere megsebesült. Egy tüntetőt az egyik rendőrőrsnél agyonlőttek.

Keresés