2013. január 29. kedd

jan. 29
0:21
A szétgurított középiskola (168 Óra Online)
Több mint száz éve foglalkoznak mozgássérültekkel a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola épületében, amelyet 3,5 milliárd forintból korszerűsítettek nemrég. De a Fővárosi Önkormányzat most úgy találta: alkalmatlan a hely kerekes székes középiskolás diákok tanítására. Az iskola igazgatóját, Locsmándi Alajost hiába kérdeztük: az államosított oktatási intézmények fenntartója, a…
jan. 29
5:09
"Mintha halott lennék..." Kitálalt a híresség apja (ATV)
A 24 éves énekesnő úgy viselkedik az apjával, mintha az nem is létezne. Nem válaszol sem az e-mailjeire, sem a telefonhívásaira.
jan. 29
5:27
Folytatódó kasszafúrás (Alternatív Energia)
Nem tudni, indít-e pert az Aegon magánnyugdíjpénztára ellen a PSZÁF. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kérte erre a felügyeletet, arra hivatkozva, hogy a piacon elérhető átlagos díjnál jóval többért alkalmaztak vagyonkezelőt, így megkárosították az ügyfeleket. Az Aegon ezt visszautasította. Az egész eljárással vélhetően a bűnbakképzés újabb állomásához érkezett a kormány, hiszen be kellene…
jan. 29
5:27
Szétloptak egy pécsi plázát: már a tetőt is viszik... (ATV)
Elbontanak egy volt bevásárlóközpontot a tolvajok Pécsett. Az épület a 90-es években a város legjobban működő üzlete volt, mára azonban a hajléktalanok tanyájává vált. Az ingatlan egy német vállalkozó tulajdonában van. Ő azonban évek óta nem őrizteti és lassan már nincs is mit megvédenie, mert a tetőtől a falakban futó kábelekig mindent visznek belőle.
jan. 29
5:29
Vizsgálja a cigányozó tanárt a Klebelsberg (Alternatív Energia)
Vizsgálatot indított az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) az ellen a kónyári tanár ellen, aki egy videofelvétel szerint "primitívnek, mocskosnak és büdösnek" nevezte az általa oktatott cigány tanulókat és bevallotta, hogy többször alkalmazott néhányukkal szemben fizikai erőszakot - tudta meg a hvg.hu.
jan. 29
5:31
Újra üzletelni megy Kubába Papcsák (Alternatív Energia)
Tizenhétfős delegáció tagjaiként utazik ismét Kubába Papcsák Ferenc februárban - tudta meg lapunk. Zugló fideszes polgármestere Nagy Rózát, a nemzetgazdasági tárca államtitkárát kíséri el Havannába, hogy ott "a kubai partnerekkel a kétoldalú gazdasági kapcsolatok középpontjába került ügyeket előmozdítsák".
jan. 29
5:33
Nemzetstratégiáról is egyeztetett az ellenzék (Alternatív Energia)
Szerzett jogokat nem vennének el a határon túliaktól, azonban "a legellentmondásosabb kérdéseket", például a magyarországi választásokon való részvételüket "tisztázni" kell - jelentette ki tegnap, a demokratikus ellenzéki szervezetek egyeztetése után a szocialista Szabó Vilmos.
jan. 29
5:45
Megint belerúgnak a közmunkásokba (Alternatív Energia)
Üdültetéssel szándékozik orvosolni a létminimum alatt élő közmunkások problémáit a kormány. A Belügyminisztérium 50 millió forintot szán a pályázatra, ám az utazás költségeit nem fizetik a nyerteseknek, így azt a 49 ezer forintjukból kell kigazdálkodniuk a közmunkás családoknak. Ugyanakkor sokan még addig sem juthatnak el, hogy elutasítsák őket: a jelentkezés feltétele egy nyomtató, egy szkenner…
jan. 29
5:47
Kukkolásra nem használhatók a munkahelyi kamerák (Alternatív Energia)
Nem vizslathatják a munkahelyi kamerák a munkavállalók magánéletét, ám a "célhoz kötött, tisztességes" ellenőrzéshez minden munkáltatónak joga van - olvasható a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) tegnap nyilvánosságra hozott ajánlásában.
jan. 29
5:49
A trafikpályázat bennfentesei már dörzsölik a markukat (Alternatív Energia)
Gyakorlatilag szabad kezet kapnak a trafikok működtetésére kiírt pályázatokat értékelők. Ez derül ki a szempontrendszerből. A szubjektíven értékelhető üzleti tervre 60 pont is adható, viszont a megváltozott munkaképességűeket és az álláskeresőket csak 2-2 ponttal jutalmazhatják. A július elsejétől működő állami trafikok a dohányáru mellett szerencsejátékot és várhatóan alkoholt, újságot is…
jan. 29
6:21
Meddig görgethetik milliárdos adósságukat a kórházak? (Infostart)
Már nyárra akkora lehet a kórházak tartozása, hogy azzal központilag kell foglalkozni - véli a Magyar Kórházszövetség elnöke. Legfeljebb egy tucat kórháznak nincs tartozása, a többinél nem ritka, hogy már egy éve nem fizetettek a beszállítóknak.
jan. 29
6:21
Áll a bál: Kísérleti módszerrel kezelték Vikit? – a kórház cáfol (ATV)
Kísérleti módszerrel kezelték a gyermekét a Madarász utcai kórházban, noha ő ebbe nem egyezett bele – ezt állítja az ATV Híradónak egy ötéves kislány édesanyja. A kórház főigazgatója szerint azonban csak olyan kezelést kapott a gyerek, amelybe az anya is beleegyezett. Ez ráadásul a bevett módszer volt.
jan. 29
6:39
Az oroszok ellen bizonyíthat a megfiatalodott vízilabda-válogatott (ATV)
Három edzés után utazik kedden Volgográdba a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az új szövetségi kapitány Benedek Tibor csapata Világliga-csoportmérkőzést játszik az oroszokkal. A megfiatalodott és szinte teljesen kicserélődött magyar válogatott edzésén először lehetett ott a sajtó. A háromszoros olimpiai bajnokból lett szakvezető azt mondta, hogy játékosai lelkesek, és ez ellensúlyozhatja a…
jan. 29
6:57
Ilyen a hóhelyzet Budapesten (Infostart)
Budapesten valamennyi főútvonal jól járható, a BKV járatai rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kedden reggel.
jan. 29
7:15
Csütörtökön tárgyalhat az LMP a platformistákkal (Infostart)
Leghamarabb csütörtökön kezdődhet a tárgyalás az LMP vezetői és a pártból kilépett platformisták között.
jan. 29
7:15
Ennyibe került Áder rezidenciájának felújítása (168 Óra Online)
Hosszú hónapok után csak most kezdhetik élvezni az elnöki rezidencia kényelmét Áder Jánosék. Bár az államfő már nyolc hónapja tölti be hivatalát, alig néhány hete sikerült véglegesen berendezkednie családjával a neki járó villában.
jan. 29
7:15
Havazás - A BKV járatai rendben elindultak (Alternatív Energia)
Budapesten valamennyi főútvonal jól járható, a BKV járatai rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kedden reggel.
jan. 29
7:33
A kormányhoz került a Friends of Hungary közel négymilliárdja (ATV)
A Friends of Hungary Alapítványtól a Miniszterelnökséghez kerül át annak a csaknem négymilliárd forintnak a legnagyobb része, amellyel a kormány a külföldön élő magyarok „nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítését” igyekezett támogatni – írja a keddi Világgazdaság a Magyar Közlönyre hivatkozva.
jan. 29
7:35
Kényszerleszállás Budapesten (ATV)
Kényszerleszállást hajtott végre egy török utasszállító gép hétfő este a Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
jan. 29
7:37
Schiffer: visszaadtam volna a mandátumom, ha alulmaradok a kongresszusokon (ATV)
Az LMP parlamenti képviselőcsoportjának jövőjéről is beszélt Schiffer András, a párt frakcióvezetője, valamint a párttagságot elhagyó Karácsony Gergely országgyűlési képviselő hétfőn az MTV1 Az Este című műsorában.
jan. 29
7:39
Havazás: Budapesten valamennyi főútvonal jól járható (ATV)
Budapesten valamennyi főútvonal jól járható, a BKV járatai rendben elindultak – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kedd reggel.
jan. 29
7:41
Murdoch bocsánatot kér egy antiszemita karikatúra miatt (ATV)
Bocsánatot kért Rupert Murdoch sajtómágnás a The Sunday Times legutóbbi kiadásának egyik karikatúrája miatt, amely az antiszemita propaganda egyik visszatérő eleme, a vérvád szellemiségét idézi.
jan. 29
7:43
Amerika nem hiszi, hogy robbanás történt az iráni nukleáris üzemben (ATV)
Az amerikai vezetés nem hisz azoknak a sajtójelentéseknek, amely szerint robbanás történt volna egy iráni urándúsító üzemben - jelentette ki hétfőn Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.
jan. 29
7:51
A BKV járatai rendben elindultak (Metropol)
Budapesten a hétfői egész napos havazás délután 18 óra körül szűnt meg, méréseik szerint 4 centiméter hó esett.
jan. 29
7:51
Brazília: családtagok a diszkótűz felelőseinek megtalálását követelik (ATV)
Őrizetbe vette a rendőrség Brazíliában annak a szórakozóhelynek a tulajdonosait, ahol vasárnap hajnalban a legfrissebb adatok szerint 231 fiatal életét vesztette egy tűzvészben.
jan. 29
7:53
Felülvizsgálják a földbérleti szerződéseket (ATV)
Megkezdte a tavaly megkötött haszonbérleti szerződések felülvizsgálatát az állami földek felett rendelkező Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) – tudta meg a Magyar Nemzet Budai Gyulától.
jan. 29
7:55
Ismét 297 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Alig mozdult el a forint árfolyama a hétfő esti jegyzésekhez képest kedd reggelre a nemzetközi devizapiacokon.
jan. 29
8:09
Ijesztő eredményeket hozott a ruhaboltok vizsgálata - lapszemle (Infostart)
A Pénzcentrum.hu írásából kiderül, hogy, veszélyes anyagokat találtak magyarországi neves ruhaboltok kínálatában. Az ijesztő eredmények a Greenpeace International vizsgálata után kerültek nyilvánosságra.
jan. 29
8:09
Európa terrorfenyegetettsége a kérdés - a franciák győzelemre állnak Maliban (ATV)
A franciák vezette hadsereg átvette az irányítást Timbuktu fölött, Mali északi részét azonban még az iszlamista csoportok tartják ellenőrzésük alatt. Francois Hollande szerint azonban a nemzetközi haderő győzelemre áll az afrikai országban.
jan. 29
8:27
Kritikus a kórházak adóssága (Metropol)
Becslések szerint 30 milliárdra rúg az adósság, és emiatt március végére akár kritikus helyzet is előállhat.
jan. 29
8:27
Demonstrációt tart a Bánya - Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (Alternatív Energia)
Múlt év elejétől hátrányosan módosította a kormány a bányászok nyugdíjazásának szabályait, a szakszervezet ígéretet kapott ezek korrigálására, de ez elmaradt, így a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete ma demonstrációt szervez Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztérium elé, mivel úgy vélik, hogy hátrányosan módosították a bányászok nyugdíjazásának szabályait.
jan. 29
8:27
Eltűnt egy amerikai F-16-os Olaszország partjainál (ATV)
Eltűnt a radarképernyőkről egy amerikai F-16-os vadászrepülőgép az Adriai-tenger olaszországi partvidékén hétfőn késő este.
jan. 29
8:29
Nem mindig elég a figyelmeztető tábla (Metropol)
Magánházaknál a tulajdonosé a felelősség, társasházaknál pedig a közösségé.
jan. 29
8:29
Kommandósok mentek a fenyegetőért (Alternatív Energia)
Késsel támadt egy biciklisre, majd bezárkózott otthonába egy pilisi férfi és állítólag azt mondta: robbantani fog.
jan. 29
8:29
Öngyilkos merénylet a miniszterelnök hivatalánál - hat halott (ATV)
Öngyilkos merényletet követtek el kedden Szomáliában Abdi Farah Shirdon Said miniszterelnök hivatala előtt. A robbanásban legalább hatan meghaltak - közölte egy katonai tisztségviselő az AFP-vel.
jan. 29
8:31
Szuhaj Mihály: viccek, cikkek jöhetnek, pártkiadvány nem (Metropol)
Amikor sem a nyomtatott, sem az internetes újság lapozgatása nem jöhet szóba, akkor segít a Lapról hangra portál.
jan. 29
8:45
Ezrek vonultak utcára Egyiptomban éjszaka – egy tüntetőt agyonlőttek (ATV)
Dacolva az éjszakai kijárási tilalommal ezrek vonultak fel hétfő este a Szuezi-csatorna mellett fekvő három kelet-egyiptomi város utcáin. Port-Szaídban a felvonulók rendőrjárőrökre és rendőrőrsökre is rátámadtak, a hatóság több embere megsebesült. Egy tüntetőt az egyik rendőrőrsnél agyonlőttek.
jan. 29
8:47
Rekordösszeget törlesztett az állam tavaly (ATV)
Tavaly rekordösszeget, 1202,4 milliárd forintot költött az állam a korábban felvett hiteleinek finanszírozására, ez az összeg az idén tovább emelkedik.
jan. 29
8:49
Drogba is Törökországba igazolt (ATV)
A török élvonalban szereplő Galatasaray együttesében folytatja pályafutását Didier Drogba, a Chelsea-vel az előző szezonban Bajnokok Ligáját nyert elefántcsontparti futballista, aki a kínai Shanghai Shenhua együttesétől csatlakozik az isztambuli klubhoz.
jan. 29
9:03
Autóbusz és furgon ütközött össze a 86-os főúton Zalában (Alternatív Energia)
Egy ember megsérült, amikor kedd reggel összeütközött egy autóbusz és egy furgon a 86-os főúton Zalabaksánál - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
jan. 29
9:03
"Ömlik a víz a falból" Csőtörés a 3-as metróban? (ATV)
Csőtörés lehet a 3-as metró Kálvin tér és Ferenc-körút közötti szakaszán- jelentette az atv.hu egyik olvasója, aki beszámolt róla, hogy ezen a részen ömlik a víz a falból.
jan. 29
9:05
Mesterházy: Orbán egyedül ne döntsön Magyarország következő 50 évéről (Alternatív Energia)
Orbán Viktor egyedül ne döntsön Magyarország következő 50 évéről! - szólította fel az MSZP elnök-frakcióvezetője a miniszterelnököt arra hivatkozva, hogy sajtóhírek szerint a paksi atomerőmű bővítésének ügye is szóba kerül Vlagyimir Putyin államfő és a magyar kormányfő január 31-i moszkvai tárgyalásán.
jan. 29
9:39
Paár Ádám: "Az LMP-t még korai lenne siratni" (Infostart)
Az LMP szakadása azt bizonyítja, hogy Magyarországon nem lehet más a politika, és hogy az ökopárt a kezdetektől rossz koncepció alapján működött - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa. Paár Ádám szerint azonban a Schiffer-féle ökopárt és a Jávor Benedek által vezetett új formáció szövetségre fog lépni a választási kampányban.
jan. 29
9:39
A kivált LMP-sek Sólyom Lászlót is szívesen látnák maguk között (168 Óra Online)
Az Együtt 2014-gyel közös, az MSZP-től különálló, kétpólusú ellenzékben gondolkodnak az LMP-ből kiválók. Rauschenberger Péter, az LMP alapító nyilatkozatának és választási programjának egykori szerkesztője azt mondja: fontos, hogy ne tűnjenek a szocialisták segédcsapatának, minimum egy súlycsoportban legyenek, s akár Sólyom László is támogassa őket.
jan. 29
9:57
Megdöbbentő határt lépett át a Manchester United (Infostart)
A Manchester United lett a világon az első labdarúgócsapat, amelynek értéke átlépte a hárommilliárd dollárt a Forbes gazdasági magazin kimutatása alapján.
jan. 29
9:57
Kórházudvaron fagyott meg egy nő Győrben (Alternatív Energia)
A győri Petz Aladár Kórház udvarán fagyott meg egy idős, kilencven év fölötti beteg - írja a Kisalföld. Dr. Tamás László János, a kórház főigazgatója megerősítette, hogy az intézmény Zrínyi utcai telephelyén - a kórházépületekkel övezett parkban - találták meg az idős beteget.
jan. 29
9:57
Ezrek menekülnek az árvíz elől Ausztráliában, már négy halott van (ATV)
Négyre emelkedett kedden az ausztráliai árvizek halálos áldozatainak száma, két államban ezrek kényszerültek otthonuk elhagyására, fennakadások keletkeztek a légi és vasúti közlekedésben, valamint a szénbányászatban.
jan. 29
9:59
Olyan médiaszabályozó testület lesz, amely eltér a kormány eredeti elképzeléseitől (Infostart)
Lezárult a párbeszéd Magyarország és az Európa Tanács (ET) között a médiaszabályozás vitatott kérdéseiről, a kormány kielégítő választ adott a strasbourgi székhelyű páneurópai szervezet által megfogalmazott aggodalmakra - közölte az MTI kérdésére válaszolva Thorbjorn Jagland, a szervezet norvég főtitkára egy brüsszeli sajtóeseményen kedden reggel.
jan. 29
9:59
Ceglédi: "Schiffer kezet mosni se mehet ki engedély nélkül" (ATV)
Jó, hogy vége a „tökölődésnek” - mondta Ceglédi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikai elemző szerint „az ex-LMP-sektől megfosztott párt sokkal lojálisabb a Fideszhez, mint a kilépők új pártja lesz”.
jan. 29
10:15
Médiaszabályozás: a kormány kielégítő választ adott az Európa Tanácsnak (ATV)
Lezárult a párbeszéd Magyarország és az Európa Tanács (ET) között a médiaszabályozás vitatott kérdéseiről, a kormány kielégítő választ adott a strasbourgi székhelyű páneurópai szervezet által megfogalmazott aggodalmakra - közölte az MTI kérdésére válaszolva Thorbjorn Jagland, a szervezet norvég főtitkára egy brüsszeli sajtóeseményen kedden reggel.

Keresés