2013. január 3. csütörtök

jan. 3
4:57
Karácsonykor összeházasodott milliók kedvence? (ATV)
Úgy tűnik az frigy, amire az egész világ remegve várt, már meg is köttetett. Egyes információk szerint a két híresség az ünnepek alatt mondta ki az igent.
jan. 3
5:09
Nem hisznek Hoffmannak (Alternatív Energia)
Éles szavakkal bírálta Hoffmann Rózsát a két legnagyobb hazai pedagógus-szakszervezet vezetője, miután az oktatási államtitkár egy interjúban ismét azt állította: még idén bevezethetik az életpálya-modellhez kötött béremeléseket, ezért az emberi erőforrás miniszterrel tavaly november óta tárgyaló érdekvédők sztrájkfenyegetése okafogyott. A tárgyalások végső határidő egyébként január 15., addig…
jan. 3
5:15
Ne lepődjön meg: most már ezért is fizetni kell... (ATV)
Ettől az évtől megszűnik a szuperbruttó, így most már minden adózó 16 százalékos SZJA-t fog fizetni. Egy az ATV által megkérdezett adószakértő szerint azonban a családi kedvezmény továbbra is tartalmazni fogja a szuperbruttót, így jól járhatnak a magas keresetűek. Szerdától kell fizetni a pénzügyi forgalom után, ugyanis életbe lépett a tranzakciós illeték, jó hír viszont, hogy a sárgacsekkes…
jan. 3
5:27
Tarlós: vita akadályozhatja a 4-es metrót (Alternatív Energia)
Nem a műszaki feltételeken, hanem a jogi kérdések rendezésén múlik, hogy 2014 tavaszán át tudják-e adni a 4-es metrót - mondta a főpolgármester. Tarlós István az MTV szerda reggeli műsorában kifejtette: a 6-7 éve kötött szerződések nyomán jogi problémák, többletkövetelések álltak elő, és bár a kivitelezők dolgoznak, a munkálatok a jogi egyezkedések függvényében gyorsulhatnak vagy lassulhatnak. A…
jan. 3
5:29
Rossz vicc az oroszlányi Fidesztől (Alternatív Energia)
Feljelentést tesz az MSZP az oroszlányi helyi újságban megjelent cikk miatt, amelyben az elmúlt időszakban fagyhalált szenvedett embereken viccelődnek. Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke közlése szerint mindezt egy olyan felhívásban tették, amely alá az MSZP nevét hamisították.
jan. 3
5:31
Feladatok nélkül megszüntethető az OEP (Alternatív Energia)
Minden érdemi hatáskört elvett a Fidesz-KDNP az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP). A Magyar Közlönyben megjelent egészségügyi salátatörvény ugyanis a kabinetet, egészen pontosan pedig az egészségügyért (is) felelős minisztert hatalmazza fel - a többi között - az állami járó- és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények finanszírozási szerződéseinek megkötésére és tartalmuk meghatározására.
jan. 3
5:33
Erősen kétséges a kormányátalakítás (Alternatív Energia)
Nincs nagy esélye a kormány átalakításának épp az új év kezdetén, még akkor sem, ha ismét felmerültek a sajtóban a már megszokott minisztercserékről szóló találgatások. Az index.hu szerint például Navracsics Tibor nem hagyná ott szívesen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, de Orbán Viktor kormányfő rendszeresen megkéri, vállalja el a külügyminiszteri posztot.
jan. 3
5:35
Arzénra immunis kabinet (Alternatív Energia)
Csupán két liter ivóvizet kap ingyen január elsejétől az arzénnal szennyezett települések 300-400 ezer lakója, miközben a Magyar Víziközmű Szövetség adatai szerint átlagosan naponta legalább három-négy liter vizet iszunk meg, illetve használunk fel főzéshez.
jan. 3
6:27
Most Szegedről érkezett: íme az üzenet Orbánéknak (ATV)
Tűzifát és szenet gyűjtöttek egyetemi hallgatók és tanáraik a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja előtt. A szénszünet idejére azért hívták össze a demonstrációt, hogy nyomatékosítsák a kormányban, hogy szerintük egy átgondolatlan, kidolgozatlan, néhány nap alatt létrehozott felsőoktatási koncepció az, amit a felvételiző középiskolásokkal el akarnak fogadtatni. Illetve arra…
jan. 3
6:57
Aknákat találtak Hosszúvíz közelében (168 Óra Online)
Szárnyasaknákat találtak lakossági bejelentés alapján a polgárőrök a Somogy megyei Hosszúvíz közelében, a Cserfekvés-pusztai erdőben – adta hírül szerdán honlapján a Somogy Tv.
jan. 3
7:03
Clinton repülőgép-baleset áldozata lett? (ATV)
Hazaengedték a kórházból Hillary Clinton amerikai külügyminisztert, akit egy vérrög miatt kezeltek napokon keresztül. Az elmúlt napokban számos alternatív teória született Clinton betegségével kapcsolatban: vannak, akik politikai okokkal – a bengázi incidenst kivizsgáló bizottság munkájával – magyarázzák Clinton betegségét, mások pedig azt állítják, hogy az amerikai diplomácia vezetője…
jan. 3
7:12
Közérdekű pereket indíthat a Magyar Agrárkamara - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság Karácsony Gergellyel készített interjút. A Magyar Nemzet írásából kiderül: Közérdekű pereket is indíthat a közeljövőben a gazdák védelmében a Magyar Agrárkamara.
jan. 3
7:21
WP: Obama elnöksége alatt is folytatódott a titkos fogva tartás gyakorlata (ATV)
Barack Obama elnöksége alatt is folytatódott a terroristagyanús személyek külföldön történő őrizetbe vételének és vádemelés nélküli fogva tartásának gyakorlata – írta szerdai számában a The Washington Post.
jan. 3
7:39
„You know, package…” Matolcsyval sokkolhatja a piacot Orbán? (ATV)
Bár az Index szerint Orbán Viktor csak februárban nevezi meg, kit jelöl a jegybankelnöki posztra, a legnagyobb esélyes Matolcsy György már csapatépítésbe kezdett. A Napi Gazdaság viszont azt írja, hogy Matolcsy György kinevezése és hozzáférése a devizatartalékokhoz, piaci sokkot jelentene, ezért inkább Varga Mihálynak vagy Csák János londoni nagykövetnek van esélye. Sajtóhírek szerint távozik…
jan. 3
7:41
Tálib parancsnokot likvidált az Egyesült Államok (ATV)
Egy befolyásos tálib parancsnok halt meg amerikai dróntámadásban Pakisztánban.
jan. 3
7:51
„Orbán bezáratja a sulimat” – Kiakadt az LMP ügyvivője (168 Óra Online)
Blogbejegyzésben bírálta az Orbán-kormányt az LMP stratégiai-közpolitikai ügyvivője, miután napvilágot látott a hír, hogy Budapest XII. kerületi önkormányzata bezáratja egykori általános iskoláját.
jan. 3
7:51
Ketten meghaltak egy kigyulladt családi házban (Metropol)
A tűzoltás közben az épületben egy férfi és egy nő holttestére bukkantak a tűzoltók.
jan. 3
7:53
Az élet minden területét érintik az idei változások (Metropol)
Minden év változásokkal kezdődik, idén sincs ez másképp, számos területet érintenek a módosítások.
jan. 3
7:57
Eskütételre készül a 113. amerikai kongresszus (ATV)
A novemberi választások eredményeként továbbra is a demokraták alkotják majd a többséget Szenátusban és a republikánusok uralják majd a Képviselőházat az Egyesült Államok új összetételű, 113. Kongresszusában, amelynek tagjai csütörtökön teszik le a hivatali esküt.
jan. 3
7:59
Esett a gazdasági mutatók többsége (ATV)
Zsugorodott a magyar gazdaság decemberben a Világgazdaság mutatószáma szerint, a Gyorsulási Irányadó 1,23 százalékkal esett az előző év azonos időszakához viszonyítva, novemberhez képest pedig 0,03 százalékkal.
jan. 3
8:01
Vaktában lövöldözött a járókelőkre egy svájci férfi: három halott (ATV)
Az utcán kezdett el lövöldözni egy ember Svájcban, három emberrel végzett.
jan. 3
8:03
Újabb tíz százalékkal csökkentenék a rezsiköltségeket? (ATV)
Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés" – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap.
jan. 3
8:05
291 forint körül az euró árfolyama (ATV)
A 2012-es év végére kialakult szűk sávban ingadozik továbbra is a forint árfolyama.Csütörtök délelőtt az eurót 291,06 forinton jegyezték.
jan. 3
8:06
Erre kellenek az új honvédségi helikopterek (Infostart)
Idén születhet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 - Ma reggel című műsorában.
jan. 3
8:07
Obama aláírta a kétpárti megállapodást (ATV)
Barack Obama amerikai elnök aláírta helyi idő szerint szerdán az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről kötött kétpárti megállapodást - közölte a Fehér Ház.
jan. 3
8:09
Idén dönthetnek a helikopterek beszerzéséről (Metropol)
A miniszter elmondta: "kifutó" haditechnikát kezel a világviszonylatban is jól képzett honvédség.
jan. 3
8:15
Újra beveti a kormány Fellegi Tamást? (ATV)
Kerék-Bárczy Szabolcs és egy, az atv.hu-nak név nélkül nyilatkozó volt államtitkár úgy tudja: Fellegi Tamás korábbi kétszeres miniszternek köze lehet a Friends of Hungary Alapítványhoz. Fellegi nem cáfolta értesüléseinket.
jan. 3
8:17
Hende: idén lehet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről (ATV)
Idén születhet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 - Ma reggel című műsorában.
jan. 3
8:33
PA: a rezsicsökkentés áldozata a lakosság (ATV)
A kormány ígérete alapján jövőre 10%-os rezsiköltség csökkentést hajtanak végre. Az ígéret szerint a villamosenergiára, a gázra és a távhőre kiterjedő lépést nem tudják áthárítani a szolgáltatók a fogyasztókra. A Policy Agenda által készített elemzés szerint a rezsiköltség áthárítását valójában a kormány már maga el is végezte, első körben a hazai kis- és középvállakozásokat sújtva.
jan. 3
9:00
Tálas Péter: Nem a migráció fenyegeti Európát (Infostart)
A migráció alapvetően nem probléma Európában, ám a munkahelyek megszűnésével felerősödhet a bevándorlás-ellenes hangulat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutató Központjának vezetője hozzátette: 2013 világpolitikájában a korábbi Arab-tavasz fejleményei fontos tényezők lesznek, ezen belül Szíria stratégiai ütközőpontnak…
jan. 3
9:03
Tovább csökkentené a rezsit a kormány (Alternatív Energia)
Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei. A gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés" - értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap.
jan. 3
9:09
Spanyolország kiadja Zoran Djindjic egyik gyilkosát (ATV)
A spanyol igazságügy elvileg hozzájárult, hogy az egykori szerb kormányfő, Zoran Djindjic feltételezett egyik gyilkosát kiadják a szerb hatóságoknak - vált ismertté Madridban szerdán.
jan. 3
9:21
Mi kell még a Fidesznek, hogy észrevegye: ez így nem mehet tovább? (Alternatív Energia)
2013 úgy kezdődik az egészségügyben, ahogy 2012 véget ért. Sem év végi jutalomban, sem jogszabályon túli bérjellegű juttatásban nem részesülhetnek az egészségügyben dolgozók. Nincs ma olyan egészségügyi dolgozó, aki ne rettegne. - írja közleményében Havasi Szófia és Kökény Mihály.
jan. 3
9:27
Nyakó: ha nincs pénz, nem stadiont kell építeni (ATV)
Ha nincs pénz, nem stadiont kell építeni, mert a fiatalok a libalegelőn is tudnak focizni, mondta Nyakó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialista politikus arról is beszélt, hogy az ország harmada lassan éhen gebed és kétkeresős családok sem tudják, hogy miből vásároljanak a hónap végén.
jan. 3
9:29
Déli Híradó, Fiala: változások az ATV-n (ATV)
Több fontos változás az ATV képernyőjén januártól. Fiala Jánossal erősít a csatorna, ismét lesz Sas Kabaré.
jan. 3
9:45
Február végén jöhet a Magyar Posta riválisa (ATV)
Január 1-jétől megnyílt az 50 grammnál könnyebb küldemények piaca tíz uniós tagországban, köztük Magyarországon, így elvileg már semmi akadálya, hogy riválisokat kapjon a Magyar Posta - írja a csütörtöki Világgazdaság.
jan. 3
9:47
Ketten meghaltak egy kigyulladt családi házban Fonyódon (ATV)
Kigyulladt egy fonyódi családi ház egyik szobája, a tűzoltás közben az épületben egy férfi és egy nő holttestére bukkantak a tűzoltók – tájékoztatta Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t csütörtökön.
jan. 3
9:54
Két bűnszervezetet számolt fel az adóhatóság (Infostart)
Egy törvénytelen kávékereskedést és egy számlagyárat számolt fel az adóhatóság. A pénzügyőrök összesen 820 millió forint értékben foglaltak le készpénzt, ingatlanokat és járműveket, 23 gyanúsított került előzetes letartóztatásba - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője csütörtökön az MTI-t.
jan. 3
9:57
Két bűnszervezetet számolt fel az adóhatóság (Metropol)
Látszólag Szlovákiában adtak el kávét, és ezt fiktív számlákkal igazolták.
jan. 3
10:03
Felvételi tájékoztató: milliókat kell fizetni egyes diplomákért (ATV)
Megjelent az első kötet, amely a diákoknak kapaszkodót nyújthat a kaotikus felvételi eljárásban.
jan. 3
10:05
2013-ban is a Közel-Keletre fókuszál a világ (ATV)
Tovább fokozódik az iráni atom miatti feszültség, demokráciaellenes, megosztott országok küzdenek az úgynevezett „arab tavasz” következményeivel. A CNN összeállítást készített a 2013-ban várható legfontosabb nagyobb eseményekről.
jan. 3
10:07
Juhász: kétharmadunk lesz (ATV)
Kétharmadunk lesz, azért hajtunk, azért dolgozunk - mondta Juhász Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 3
10:21
Megműtötték Klivinyi Kinga válogatott kézilabdázót (ATV)
Kézműtéten esett át a BSE elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen megsérült Klivinyi Kinga, a Váci NKSE válogatott kézilabdázója.
jan. 3
10:23
Két bűnszervezetet is felszámolt a NAV (ATV)
Egy törvénytelen kávékereskedést és egy számlagyárat számolt fel az adóhatóság. A pénzügyőrök összesen 820 millió forint értékben foglaltak le készpénzt, ingatlanokat és járműveket, 23 gyanúsított került előzetes letartóztatásba - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője csütörtökön az MTI-t.
jan. 3
10:25
Brit lapokban hirdet Argentína – kérik vissza a Falkland-szigeteket (ATV)
Brit napilapokban elhelyezett, fizetett hirdetések formájában követelte csütörtökön a brit kormánytól a Falkland-szigetek feletti fennhatóság átadását az argentin elnök.
jan. 3
10:57
"Orbán nem tartotta meg az ígéretét" Diákmegmozdulások 2.0 (ATV)
Január negyedikén Szegeden és Miskolcon tartanak tiltakozó akciókat a felsőoktatás átalakítása ellen a diákok. A Hallgatói Hálózathoz több százan csatlakoztak az elmúlt hetekben.
jan. 3
11:09
Egyszerűsödik a honosítási eljárás (Metropol)
Eddig összesen 65 ország állampolgára nyújtott be már egyszerűsített honosítási kérelmet.
jan. 3
11:15
Veszített értékéből autója? A Toyota kártérítést fizet (ATV)
A japán Toyota autógyártó szerdán bejelentette, hogy összesen 1,1 milliárd dollárt fizet azoknak az amerikai autótulajdonosoknak, akiknek járműve veszített értékéből a 2009-es és 2010-es tömeges visszahívások miatt - jelentette az AFP hírügynökség.
jan. 3
11:17
Bárándy: az alapvető elvekben meg tudtunk állapodni (ATV)
A Milla nem valószínű, hogy részt vesz a szakpolitikai kérdésekről való tárgyalásokon, de „ez szívük joga”, mondta Bárándy Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 3
11:33
Szinte folyamatosan reng a föld Romániában az új évben (ATV)
Három földrengést észleltek csütörtök hajnalban Románia különböző térségeiben, miután az év első napján, kedden is több földmozgást regisztrált a román földtani intézet.

Keresés