2013. január 3. csütörtök

jan. 3
4:57
Karácsonykor összeházasodott milliók kedvence? (ATV)
Úgy tűnik az frigy, amire az egész világ remegve várt, már meg is köttetett. Egyes információk szerint a két híresség az ünnepek alatt mondta ki az igent.
jan. 3
5:06
Eső jön, hó és erős szél (HVG)
Csütörtökön délelőtt nagyrészt fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, de északkeleten és délnyugaton lesznek tartósabban ködös tájak is - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
jan. 3
5:09
Nem hisznek Hoffmannak (Népszava)
Éles szavakkal bírálta Hoffmann Rózsát a két legnagyobb hazai pedagógus-szakszervezet vezetője, miután az oktatási államtitkár egy interjúban ismét azt állította: még idén bevezethetik az életpálya-modellhez kötött béremeléseket, ezért az emberi erőforrás miniszterrel tavaly november óta tárgyaló érdekvédők sztrájkfenyegetése okafogyott. A tárgyalások végső határidő egyébként január 15., addig…
jan. 3
5:15
Ne lepődjön meg: most már ezért is fizetni kell... (ATV)
Ettől az évtől megszűnik a szuperbruttó, így most már minden adózó 16 százalékos SZJA-t fog fizetni. Egy az ATV által megkérdezett adószakértő szerint azonban a családi kedvezmény továbbra is tartalmazni fogja a szuperbruttót, így jól járhatnak a magas keresetűek. Szerdától kell fizetni a pénzügyi forgalom után, ugyanis életbe lépett a tranzakciós illeték, jó hír viszont, hogy a sárgacsekkes…
jan. 3
5:27
Tarlós: vita akadályozhatja a 4-es metrót (Népszava)
Nem a műszaki feltételeken, hanem a jogi kérdések rendezésén múlik, hogy 2014 tavaszán át tudják-e adni a 4-es metrót - mondta a főpolgármester. Tarlós István az MTV szerda reggeli műsorában kifejtette: a 6-7 éve kötött szerződések nyomán jogi problémák, többletkövetelések álltak elő, és bár a kivitelezők dolgoznak, a munkálatok a jogi egyezkedések függvényében gyorsulhatnak vagy lassulhatnak. A…
jan. 3
5:29
Rossz vicc az oroszlányi Fidesztől (Népszava)
Feljelentést tesz az MSZP az oroszlányi helyi újságban megjelent cikk miatt, amelyben az elmúlt időszakban fagyhalált szenvedett embereken viccelődnek. Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke közlése szerint mindezt egy olyan felhívásban tették, amely alá az MSZP nevét hamisították.
jan. 3
5:31
Feladatok nélkül megszüntethető az OEP (Népszava)
Minden érdemi hatáskört elvett a Fidesz-KDNP az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP). A Magyar Közlönyben megjelent egészségügyi salátatörvény ugyanis a kabinetet, egészen pontosan pedig az egészségügyért (is) felelős minisztert hatalmazza fel - a többi között - az állami járó- és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények finanszírozási szerződéseinek megkötésére és tartalmuk meghatározására.
jan. 3
5:33
Erősen kétséges a kormányátalakítás (Népszava)
Nincs nagy esélye a kormány átalakításának épp az új év kezdetén, még akkor sem, ha ismét felmerültek a sajtóban a már megszokott minisztercserékről szóló találgatások. Az index.hu szerint például Navracsics Tibor nem hagyná ott szívesen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, de Orbán Viktor kormányfő rendszeresen megkéri, vállalja el a külügyminiszteri posztot.
jan. 3
5:35
Arzénra immunis kabinet (Népszava)
Csupán két liter ivóvizet kap ingyen január elsejétől az arzénnal szennyezett települések 300-400 ezer lakója, miközben a Magyar Víziközmű Szövetség adatai szerint átlagosan naponta legalább három-négy liter vizet iszunk meg, illetve használunk fel főzéshez.
jan. 3
5:42
Az LMP még nem döntött (HVG)
Karácsony Gergely szerint az LMP-nek még nincs eldöntött álláspontja az ellenzéki tárgyalásokról - írta a Népszabadság.
jan. 3
6:27
Most Szegedről érkezett: íme az üzenet Orbánéknak (ATV)
Tűzifát és szenet gyűjtöttek egyetemi hallgatók és tanáraik a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja előtt. A szénszünet idejére azért hívták össze a demonstrációt, hogy nyomatékosítsák a kormányban, hogy szerintük egy átgondolatlan, kidolgozatlan, néhány nap alatt létrehozott felsőoktatási koncepció az, amit a felvételiző középiskolásokkal el akarnak fogadtatni. Illetve arra…
jan. 3
6:27
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 3
6:36
Népszava: miért hinnének Hoffmann Rózsának a pedagógusok? (HVG)
A Pedagógusok Szakszervezetének vezetője a Népszavának azt mondta, nem érti, Hoffmann Rózsa miért állítja továbbra is azt, hogy idén szeptembertől bevezetik az életpályamodellhez kötött béremelést, holott az ellenkezőjéről kormánydöntés született. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pedig azt mondta, hogy a kormány már meg is szegte a sztrájktárgyalásokon tett egyik ígéretét.
jan. 3
6:38
Őszre teljesen Orbáné lesz az ország (HVG)
Őszre a maradék néhány – közjogilag – független, hatalmi kontrollt jelentő intézmény is engedelmes kiszolgálójává válhat a kormány politikájának. A Magyar Nemzeti Bank új elnökét márciusban választhatják meg, április végére két új taggal egészülhet ki az Alkotmánybíróság, szeptemberben minden bizonnyal Szabó Máté ombudsmannak is mennie kell majd.
jan. 3
6:57
Aknákat találtak Hosszúvíz közelében (168 Óra Online)
Szárnyasaknákat találtak lakossági bejelentés alapján a polgárőrök a Somogy megyei Hosszúvíz közelében, a Cserfekvés-pusztai erdőben – adta hírül szerdán honlapján a Somogy Tv.
jan. 3
7:03
Clinton repülőgép-baleset áldozata lett? (ATV)
Hazaengedték a kórházból Hillary Clinton amerikai külügyminisztert, akit egy vérrög miatt kezeltek napokon keresztül. Az elmúlt napokban számos alternatív teória született Clinton betegségével kapcsolatban: vannak, akik politikai okokkal – a bengázi incidenst kivizsgáló bizottság munkájával – magyarázzák Clinton betegségét, mások pedig azt állítják, hogy az amerikai diplomácia vezetője…
jan. 3
7:12
Közérdekű pereket indíthat a Magyar Agrárkamara - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság Karácsony Gergellyel készített interjút. A Magyar Nemzet írásából kiderül: Közérdekű pereket is indíthat a közeljövőben a gazdák védelmében a Magyar Agrárkamara.
jan. 3
7:21
WP: Obama elnöksége alatt is folytatódott a titkos fogva tartás gyakorlata (ATV)
Barack Obama elnöksége alatt is folytatódott a terroristagyanús személyek külföldön történő őrizetbe vételének és vádemelés nélküli fogva tartásának gyakorlata – írta szerdai számában a The Washington Post.
jan. 3
7:33
Cintia, csütörtök szépe (szon)
Nyíregyháza - Cintia nyíregyházi diáklány, tanulmányai befejezése után külföldön szeretné folyatni az életét. Szabadidejében szívesen pókerezik.
jan. 3
7:39
„You know, package…” Matolcsyval sokkolhatja a piacot Orbán? (ATV)
Bár az Index szerint Orbán Viktor csak februárban nevezi meg, kit jelöl a jegybankelnöki posztra, a legnagyobb esélyes Matolcsy György már csapatépítésbe kezdett. A Napi Gazdaság viszont azt írja, hogy Matolcsy György kinevezése és hozzáférése a devizatartalékokhoz, piaci sokkot jelentene, ezért inkább Varga Mihálynak vagy Csák János londoni nagykövetnek van esélye. Sajtóhírek szerint távozik…
jan. 3
7:41
Tálib parancsnokot likvidált az Egyesült Államok (ATV)
Egy befolyásos tálib parancsnok halt meg amerikai dróntámadásban Pakisztánban.
jan. 3
7:48
Halálos áldozatai vannak egy fonyódi lakástűznek (HVG)
Ketten meghaltak egy kigyulladt családi házban Fonyódon.
jan. 3
7:51
„Orbán bezáratja a sulimat” – Kiakadt az LMP ügyvivője (168 Óra Online)
Blogbejegyzésben bírálta az Orbán-kormányt az LMP stratégiai-közpolitikai ügyvivője, miután napvilágot látott a hír, hogy Budapest XII. kerületi önkormányzata bezáratja egykori általános iskoláját.
jan. 3
7:51
A hosszú hétvége mérlege (szon)
A Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hosszú hétvégén szolgálatot teljesítő rendőrök hét esetben hajtottak végre biztonsági intézkedéseket. A segítségre szorulók többségében ittasságuk miatt kerültek veszélybe, de akadtak olyan idősek is, akik eltévedtek és nem találtak haza.
jan. 3
7:53
Téli védekezés, útállapotok megyénkben (szon)
Tájékoztatás a 2013. január 3-án 05:00 órakor a megyében az elmúlt 24 órában történt téli védekezésről, útállapotokról.
jan. 3
7:57
Eskütételre készül a 113. amerikai kongresszus (ATV)
A novemberi választások eredményeként továbbra is a demokraták alkotják majd a többséget Szenátusban és a republikánusok uralják majd a Képviselőházat az Egyesült Államok új összetételű, 113. Kongresszusában, amelynek tagjai csütörtökön teszik le a hivatali esküt.
jan. 3
7:59
Esett a gazdasági mutatók többsége (ATV)
Zsugorodott a magyar gazdaság decemberben a Világgazdaság mutatószáma szerint, a Gyorsulási Irányadó 1,23 százalékkal esett az előző év azonos időszakához viszonyítva, novemberhez képest pedig 0,03 százalékkal.
jan. 3
8:01
Vaktában lövöldözött a járókelőkre egy svájci férfi: három halott (ATV)
Az utcán kezdett el lövöldözni egy ember Svájcban, három emberrel végzett.
jan. 3
8:03
Újabb tíz százalékkal csökkentenék a rezsiköltségeket? (ATV)
Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés" – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap.
jan. 3
8:05
291 forint körül az euró árfolyama (ATV)
A 2012-es év végére kialakult szűk sávban ingadozik továbbra is a forint árfolyama.Csütörtök délelőtt az eurót 291,06 forinton jegyezték.
jan. 3
8:06
Hende: új helikoptereket venne idén a hadsereg (HVG)
Idén születhet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 - Ma reggel című műsorában.
jan. 3
8:06
Erre kellenek az új honvédségi helikopterek (Infostart)
Idén születhet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 - Ma reggel című műsorában.
jan. 3
8:07
Obama aláírta a kétpárti megállapodást (ATV)
Barack Obama amerikai elnök aláírta helyi idő szerint szerdán az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről kötött kétpárti megállapodást - közölte a Fehér Ház.
jan. 3
8:09
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. január 2., szerda (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 2-án megtartott 1. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki.
jan. 3
8:11
Szigethalmi verekedés – Az MTK két sportolója sérült meg életveszélyesen (boon)
Budapest, 2013. január 2., szerda (MTI) - Az MTK két sportolója sérült meg szilveszter éjjel Szigethalmon egy tömegverekedésben, egyikük, egy ökölvívó túl van az életveszélyen, a másiknak az állapota még kritikus.
jan. 3
8:15
Újra beveti a kormány Fellegi Tamást? (ATV)
Kerék-Bárczy Szabolcs és egy, az atv.hu-nak név nélkül nyilatkozó volt államtitkár úgy tudja: Fellegi Tamás korábbi kétszeres miniszternek köze lehet a Friends of Hungary Alapítványhoz. Fellegi nem cáfolta értesüléseinket.
jan. 3
8:17
Hende: idén lehet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről (ATV)
Idén születhet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 - Ma reggel című műsorában.
jan. 3
8:24
Elgázolt egy embert a vonat Karcagnál (HVG)
Elgázolt egy embert egy személyvonat Karcag közelében, emiatt a reggeli órákban késésekre kell számítani a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon.
jan. 3
8:27
Érdekességek a mai napról: 01.03. (boon)
517 éve ezen a napon Leonardo da Vinci először próbálta ki a maga által készített repülőszerkezetét. A kísérlet nem járt sikerrel, de nem adta fel, jó pár év múlva újra próbálkozott.
jan. 3
8:27
Érdekességek a mai napról: 01.03. (szon)
517 éve ezen a napon Leonardo da Vinci először próbálta ki a maga által készített repülőszerkezetét. A kísérlet nem járt sikerrel, de nem adta fel, jó pár év múlva újra próbálkozott.
jan. 3
8:29
Ön milyen évre számít az idén? (szon)
Olvasóinkat kérdeztük: Ön milyen évre számít az idén?
jan. 3
8:31
Ígérni még könnyű! (szon)
Elég az alkoholból, nincs se feles, se sör, se fröccs, mostantól nem iszom egy kortyot sem! Nem kell a tüdőszorító reggeli köhögés, krákogás, irány az egészség, eldobom a cigit, bónuszként a zsebben is több marad! Nem kell már a zsíros kaja, a csülök, a szaftos pörkölt, éljenek a kalóriaszegény zöldségfélék! Mán László jegyzete
jan. 3
8:33
PA: a rezsicsökkentés áldozata a lakosság (ATV)
A kormány ígérete alapján jövőre 10%-os rezsiköltség csökkentést hajtanak végre. Az ígéret szerint a villamosenergiára, a gázra és a távhőre kiterjedő lépést nem tudják áthárítani a szolgáltatók a fogyasztókra. A Policy Agenda által készített elemzés szerint a rezsiköltség áthárítását valójában a kormány már maga el is végezte, első körben a hazai kis- és középvállakozásokat sújtva.
jan. 3
8:33
Háborús hangulatok (szon)
Megint megosztotta a szilveszteri tűzijáték a lakosságot. Míg ugyanis remekül szórakoztak mindazok, akik az égbe lőtték a röppentyűket, dobálták szanaszét az egyébként betiltott petárdákat, addig a békére és nyugalomra vágyókat, a kisgyermekeket altatókat, a kutyákat tartókat az idegbaj kerülgette. M. Magyar László jegyzete
jan. 3
8:45
Aknákat találtak Hosszúvíz közelében (boon)
Kaposvár, 2013. január 2., szerda (MTI) - Szárnyasaknákat találtak lakossági bejelentés alapján a polgárőrök a Somogy megyei Hosszúvíz közelében, a Cserfekvés-pusztai erdőben - adta hírül szerdán honlapján a Somogy Tv.
jan. 3
8:47
Ketten meghaltak egy kigyulladt családi házban Fonyódon (boon)
Kaposvár, 2013. január 3., csütörtök (MTI) - Kigyulladt egy fonyódi családi ház egyik szobája, a tűzoltás közben az épületben egy férfi és egy nő holttestére bukkantak a tűzoltók - tájékoztatta Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t csütörtökön.
jan. 3
9:00
Tálas Péter: Nem a migráció fenyegeti Európát (Infostart)
A migráció alapvetően nem probléma Európában, ám a munkahelyek megszűnésével felerősödhet a bevándorlás-ellenes hangulat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutató Központjának vezetője hozzátette: 2013 világpolitikájában a korábbi Arab-tavasz fejleményei fontos tényezők lesznek, ezen belül Szíria stratégiai ütközőpontnak…
jan. 3
9:00
Hende: idén dönthetnek a helikopterek beszerzéséről (MaHu)
Idén születhet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 - Ma reggel című műsorában.
jan. 3
9:03
Tovább csökkentené a rezsit a kormány (Népszava)
Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei. A gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés" - értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap.
jan. 3
9:09
Spanyolország kiadja Zoran Djindjic egyik gyilkosát (ATV)
A spanyol igazságügy elvileg hozzájárult, hogy az egykori szerb kormányfő, Zoran Djindjic feltételezett egyik gyilkosát kiadják a szerb hatóságoknak - vált ismertté Madridban szerdán.

Keresés