2013. január 3. csütörtök

jan. 3
5:24
Clintont kiengedték, a republikánusok trükköt sejtenek (HVG)
Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szerdán hazaengedték a kórházból, ahol négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték - közölte szerdán az amerikai diplomáciai tárca. Jelenleg ő a legesélyesebb arra, hogy négy év múlva amerikai elnök legyen.
jan. 3
5:48
Vége a semmittevésnek - tiltakozó mozgalom söpör végig az országon (nyest.hu)
Sokáig mehetnek rossz irányba a dolgok, egyszer pedig a folyamat elérheti azt a pontot, hogy betelik a pohár. Onnantól kezdve viszont megfordulhatnak a tendenciák...
jan. 3
6:03
Szilveszteri egyezség Washingtonban (Népszava)
Az utolsó utáni pillanatban jött létre a megállapodás Washingtonban a fenyegető "pénzügyi sziklaszirt" elkerüléséről. Munkával töltötte szilveszter éjszakáját a szenátus, s kétpárti támogatással - 89 igen, 8 nem szavazattal - jóváhagyták a Joe Biden alelnök és a szenátus republikánus kisebbségi vezetője, Mitch McConnell által kidolgozott csomagtervet.
jan. 3
6:05
A gazdagok tovább gazdagodtak tavaly (Népszava)
Nem kevesebb mint 241 milliárd dollárral, azaz közel 15 százalékkal nőtt a válság ellenére is a világ száz leggazdagabb emberének vagyona 2012-ben - írta a Bloomberg az amerikai Forbes magazinra hivatkozva.
jan. 3
6:07
Damaszkusz után Teherán következhet? (Népszava)
Dominóeffektustól tart Irán a szíriai konfliktus kapcsán - közölte Ahmed Hatami, a befolyásos testület, a konzervatívok által dominált Őrök Tanácsának egyik tagja. Mint fogalmazott, bizonyos csoportok ugyan támadják Teheránt a Bassár el-Aszad szíriai rezsimjének nyújtott támogatása miatt, "de ez a fellépésünk Irán érdekeit szolgálja" - állította. "A következő célpont Irak és Irán lehet ellenségünk…
jan. 3
6:09
Elkerülték a szakadékot (Népszava)
Jó hangulatban nyitottak az európai tőzsdék azt követően, hogy az Egyesült Államokban sikerült elkerülni a zuhanást a fenyegető pénzügyi szakadékba. A Fehér Ház és a kongresszusi republikánusok kompromisszumos törvényjavaslatát a szenátus után a képviselőház is megszavazta, s Barack Obama aláírásával életbe léphet a megállapodás. A nehéz döntéseket a költségvetési lefaragásokról azonban…
jan. 3
6:11
Feszültségek Moszkva és Washington között (Népszava)
Régen jellemezte akkora feszültség az orosz-amerikai viszonyt, mint 2013 kezdetén. A két ország kapcsolatának aligha tett jót, hogy kedden lépett életbe az a törvény, amely megtiltja az orosz gyerekek amerikaiak általi örökbe fogadását. Putyin az után írta alá a törvényt, hogy december 21-én elfogadták az orosz alsóház képviselői, majd a felsőház is jóváhagyta azt. Ürügyül szolgált néhány olyan…
jan. 3
6:13
Komoly kihívások előtt a kopt pápa (Népszava)
Egyiptomban évről évre egyre bizonytalanabb a kopt keresztények helyzete. S előre borítékolható, hogy idén is megannyi nehézség vár a közösségre. Az arab tavasz, az iszlamisták előretörése nyomán a szélsőséges iszlamisták állandó céltáblájává váltak. Ebben a helyzetben kell vezetnie a kopt keresztényeket a novemberben megválasztott kopt pápának, II. Tavadrosznak.
jan. 3
6:18
Három emberrel végzett egy svájci ámokfutó (HVG)
Az utcán kezdett el lövöldözni egy ember Svájcban, három emberrel végzett.
jan. 3
6:21
Magyar államtitkára is van az új román kormánynak (Kitekintő)
Újabb államtitkári kinevezést kapott az oktatási minisztériumban Király András, az RMDSZ politikusa, aki eddig is a kisebbségi nyelveken szervezett közoktatásért felelt a tárcánál.
jan. 3
7:15
Idén hangsúlyozottan fordulnak a nyugati magyarság felé (Kitekintő)
Az elmúlt két évben 370 ezren kérték a magyar állampolgárságot, az elutasítások száma kevesebb mint 1,5 százalék.
jan. 3
7:30
Több száz halottja volt a szilveszterezésnek Latin-Amerikában (HVG)
Összesen 278-an haltak meg Latin-Amerika országaiban baleset vagy erőszakos halál következtében az újévi ünnepségek idején, a sérültek száma pedig több százra tehető a térségben - derül ki az EFE hírügynökség szerda éjjel készített összesítéséből.
jan. 3
7:30
Hillary Clinton elhagyhatta a kórházat (Infostart)
Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szerdán hazaengedték a kórházból, ahol négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték - közölte szerdán az amerikai diplomáciai tárca.
jan. 3
7:48
Dróncsapásban likvidáltak egy tálib vezért (HVG)
Egy befolyásos tálib parancsnok halt meg amerikai dróntámadásban Pakisztánban.
jan. 3
7:48
Eskütételre készül a 113. amerikai kongresszus (Infostart)
A novemberi választások eredményeként továbbra is a demokraták alkotják majd a többséget szenátusban és a republikánusok uralják majd a képviselőházat az Egyesült Államok új összetételű, 113. kongresszusában, amelynek tagjai ma teszik le a hivatali esküt.
jan. 3
7:48
Mianmari légicsapások - aggódik az ENSZ-főtitkár (MaHu)
Aggodalmát fejezte ki Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerdán a mianmari helyzettel kapcsolatban azt követően, hogy meg nem erősített beszámolók szerint az ország északi részében, Kacsin régióban a kormányerők légicsapásokat intéztek a lázadók ellen.
jan. 3
7:50
Gyógyszerrel kasztrálnak egy pedofilt Dél-Koreában (HVG)
Ázsiában első ízben született ítélet kémiai kasztrálásról: egy dél-korai bíróság ítéletében elrendelte egy visszaeső pedofil férfi folyamatos gyógyszeres kezelését a szexuális vágy tartós visszaszorításának érdekében.
jan. 3
7:51
Titkos háború zajlik: az Ön mobilja is fegyver lehet (Kitekintő)
A washingtoni képviselőház szerint a kínai Huawei és ZTE nemzetbiztonsági fenyegetést jelent Amerikára nézve.
jan. 3
8:06
Humanitárius célból Észak-Koreába készül a Google vezetője (MaHu)
Észak-Koreába készül Eric Schmidt, a Google amerikai informatikai óriáscég vezetője.
jan. 3
8:08
Obama is aláírta (MaHu)
Barack Obama amerikai elnök aláírta helyi idő szerint szerdán az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről kötött kétpárti megállapodást - közölte a Fehér Ház.
jan. 3
8:09
Hillary Clintont elbocsátották a kórházból – hivatalos bejelentés (168 Óra Online)
Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szerdán hazaengedték a kórházból, ahol négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték – közölte szerdán az amerikai diplomáciai tárca.
jan. 3
8:24
Újévi "ünneplés": Latin-Amerikában közel 280-an haltak meg (MaHu)
Összesen 278-an haltak meg Latin-Amerika országaiban baleset vagy erőszakos halál következtében az újévi ünnepségek idején, a sérültek száma pedig több százra tehető a térségben - derül ki az EFE hírügynökség szerda éjjel készített összesítéséből.
jan. 3
8:26
Kémiai kasztrálás: Ázsiában megszületett az első ítélet (MaHu)
Ázsiában első ízben született ítélet kémiai kasztrálásról: egy dél-korai bíróság ítéletében elrendelte egy visszaeső pedofil férfi folyamatos gyógyszeres kezelését a szexuális vágy tartós visszaszorításának érdekében.
jan. 3
8:27
Kiengedték a kórházból a külügyminisztert (Kitekintő)
Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szerdán hazaengedték a kórházból, ahol négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték - közölte szerdán a State Department.
jan. 3
8:28
Három halott, két sebesült - utcán lövöldözött egy svájci faluban (MaHu)
Egyelőre ismeretlen okból utcai járókelőkre lövöldözött egy férfi szerda este Svájcban, Wallis kanton egy falujában. A rendőrség közleménye szerint három embert megölt, kettőt megsebesített.
jan. 3
9:00
136 nap után szabadult ki két jordániai békefenntartó (MaHu)
A nyugat-szudáni Dárfúr tartományban százharminchat nap után kiszabadult az emberrablók fogságából két jordániai ENSZ-békefenntartó; a világszervezet békefenntartói misszióinak történetében kéksapkások még soha nem töltöttek ennyi időt fogságban.
jan. 3
9:18
Lecsapott az amerikai drón - befolyásos pakisztáni tálib parancsnok az áldozat (MaHu)
Meghalt egy befolyásos tálib parancsnok, a helyettese és nyolc másik ember egy pilóta nélküli amerikai repülőgép támadásában Észak-Pakisztánban - közölték csütörtökön név nélkül nyilatkozó hírszerzési források és törzsi vezetők.
jan. 3
9:21
Már az idén dönthetnek a Honvédség új helikoptereiről (Kitekintő)
Idén születhet döntés a katonai helikopterek beszerzéséről - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 - Ma reggel című műsorában.
jan. 3
9:36
Leégett a bécsi Prater vidámpark egy része (HVG)
Tűz pusztított a hajnali órákban a bécsi Prater vidámparkban - közölte csütörtökön a tűzoltóság.
jan. 3
9:36
Tűz pusztított a bécsi Prater vidámparkban (MaHu)
A hajnali órákban tűz pusztított a bécsi Prater vidámparkban - közölte csütörtökön a tűzoltóság.
jan. 3
9:54
A dán légierő a Baltikum fölött köröz (HVG)
A dán harci gépek megkezdték a járőrözést a Baltikumban.
jan. 3
9:54
Dán harci gépek kezdték meg a járőrözést a Baltikumban (MaHu)
A dán királyi légierő pilótái egy NATO-megállapodás keretében csütörtökön megkezdték négyhónaposra tervezett járőrözésüket Észtország, Lettország és Litvánia légterében.
jan. 3
9:56
Száznál is többen kihűltek Indiában a 10 fok alatti hidegben (HVG)
A rendkívüli hideg miatt több mint százan kihűltek az észak-indiai Uttar Prádes szövetségi államban - közölte csütörtökön a rendőrség.
jan. 3
10:30
Több mint százan hűltek ki Észak-Indiában (MaHu)
A rendkívüli hideg miatt több mint százan kihűltek az észak-indiai Uttar Prádes szövetségi államban - közölte csütörtökön a rendőrség.
jan. 3
10:48
Kivonják a forgalomból a világ legöregebb metrókocsijait (HVG)
Kivonják a forgalomból a világ legöregebb, még "aktív" metrókocsijait, amelyek pontosan száz éven át szolgáltak Buenos Airesben.
jan. 3
10:48
Hirdetésekben "tör ki újra" a Falkland-háború (Infostart)
Brit napilapokban elhelyezett, fizetett hirdetések formájában követelte csütörtökön a brit kormánytól a Falkland-szigetek feletti fennhatóság átadását az argentin elnök.
jan. 3
10:50
Argentína brit laphirdetésekben támadja Nagy-Britanniát (HVG)
Fizetett hirdetésekben követeli Argentína a Falkland-szigeteket Nagy-Britanniától.
jan. 3
10:51
Fizetett hirdetésben követeli vissza Falklandot Argentína (Kitekintő)
Brit napilapokban elhelyezett, fizetett hirdetések formájában követelte csütörtökön a brit kormánytól a Falkland-szigetek feletti fennhatóság átadását az argentin elnök.
jan. 3
11:06
Ma is három földrengés volt Romániában (HVG)
Három földrengést észleltek csütörtök hajnalban Románia különböző térségeiben, miután az év első napján, kedden is több földmozgást regisztrált a román földtani intézet.
jan. 3
11:06
Változatlan a német munkanélküliség (MaHu)
A munkanélküliek száma kismértékben emelkedett, a munkanélküliségi ráta pedig nem változott decemberben Németországban - közölte csütörtökön a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA).
jan. 3
11:09
Egész jó volt az év eleje (Kitekintő)
Rendkívüli módon erősödtek tegnap a világ részvénypiacai, a Dow Jones amerikai index 309 ponttal, 13.413 pontra erősödött, ami 2,36%-os emelkedést jelent.
jan. 3
11:24
Fizetett hirdetésekben követeli Argentína a Falkland-szigeteket (MaHu)
Brit napilapokban elhelyezett, fizetett hirdetések formájában követelte csütörtökön a brit kormánytól a Falkland-szigetek feletti fennhatóság átadását az argentin elnök.
jan. 3
11:26
Földrengésekkel indult az év Romániában (MaHu)
Három földrengést észleltek csütörtök hajnalban Románia különböző térségeiben, miután az év első napján, kedden is több földmozgást regisztrált a román földtani intézet.
jan. 3
11:27
Itt a bejelentés: visszavonul az ellenzék nagyágyúja (Kitekintő)
A Republikánus Párt válságának egyik lehetséges megoldása Rand Paul szenátor lehet.
jan. 3
11:42
Utóda születhetett az észak-koreai diktátornak - videó (HVG)
Hivatalos bejelentés nincs, a dél-koreai sajtó fotók alapján feltételezi, hogy gyermeke születhetett Kim Dzsongunnak.
jan. 3
11:45
Kötelezővé válhat az idős szülők látogatása Kínában (168 Óra Online)
Megosztja a lakosságot és a szociológusokat az a nemrég elfogadott és júliusban életbe lépő törvény, amely kötelezővé tenné az időskorú szülők rendszeres látogatását gyermekeik számára Kínában.
jan. 3
12:00
Kötelezővé tehetik az idős szülők látogatását Kínában (MaHu)
Megosztja a lakosságot és a szociológusokat az a nemrég elfogadott és júliusban életbe lépő törvény, amely kötelezővé tenné az időskorú szülők rendszeres látogatását gyermekeik számára Kínában.
jan. 3
12:21
Egyszerűsödik a honosítási eljárás (Kitekintő)
Az elmúlt két évben Csíkszeredán, Kolozsváron és Szabadkán adták be a legtöbb honosítási kérelmet, ezek száma az idei év végére elérheti a félmilliót.
jan. 3
12:36
Václav Klaus újabb amnesztiát tervez (HVG)
Václav Klaus cseh köztársasági elnök bejelentette, hogy államfői mandátumának lejártáig legalább még egyszer közkegyelmet hirdet.
jan. 3
12:38
Gasparovic elnök a legbutább szlovák (HVG)
Az államfő nyerte a Nový Cas bulvárlap versenyét a legbutább közismert szlovák személyiség kategóriájában.

Keresés