2013. január 27. vasárnap

jan. 27
6:03
Megvan az új cseh elnök (168 Óra Online)
Milos Zeman lesz az új cseh elnök
jan. 27
7:51
Franciaországban is nagy port ver fel a melegházasság (168 Óra Online)
Franciák ezrei tüntettek az azonos neműek házassághoz való jogáért
jan. 27
8:09
Fellázadt a lakosság: összecsapások voltak az országban (Kitekintő)
Az ország több városában összecsaptak a tüntetők a biztonsági erőkkel. Az emberek egy része még mindig úgy érzi, hogy a Muzulmán Testvérek elcsalta a forradalmat, és nem történt igazi változás.
jan. 27
8:45
Mindenki kampányol Olaszországban (Infostart)
Szünet nélkül kampányoltak szombaton is a februári választásokon induló pártok vezetői: a centrum erőit vezető Mario Monti Milánóban, a balközép Demokrata Párt főtitkára, Pierluigi Bersani Torinóban, a jobbközép Szabadság Népe elnöke Silvio Berlusconi a televízióban beszélt híveihez.
jan. 27
8:45
A villámlás fejfájást okozhat (Kitekintő)
A villámlás fejfájást okozhat - állítja egy amerikai kutató. Felmérése szerint villámokkal tarkított vihar környékén 25 százalékkal megemelkedhet a fejfájásra panaszkodók száma.
jan. 27
8:45
Földcsuszamlás Nyugat-Szumátrán (Metropol)
Négyen meghaltak, tizennyolc személy sorsa egyelőre ismeretlen.
jan. 27
8:47
Pokolgép robbant Afganisztánban (Metropol)
Tíz ember meghalt szombat este egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanásában Afganisztán déli részén.
jan. 27
9:21
Fegyveresek támadtak rendőrökre a Fülöp-szigeteken (Metropol)
Egy rendőrtiszt, valamint több faluőr meghalt.
jan. 27
9:21
Nincs más választásuk: atomot kell robbantani (168 Óra Online)
Észak-Korea szombaton megerősítette, hogy „a nép kérésére” teszi elvégzi harmadik atomkísérletét. „Nincs más lehetőségünk” – ez a címe annak a szerkesztőségi cikknek, amely a Rodong Szinmunban, a kommunista párt hivatalos lapjában jelent meg, írja a hirado.hu. Dél-koreai hírszerzési tisztségviselők azon a véleményen vannak, hogy a kísérlet a parancs kiadása után néhány nappal végrehajtható.
jan. 27
9:39
Ki nevez a végén: átvilágítják Szász Jenőt (Kitekintő)
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a miniszterelnök fennhatósága alá tartozik, ezért titkosszolgálati átvilágításon kell átesnie a politikusból tudósvezetővé vedlett ex-pártelnöknek.
jan. 27
10:33
Házkutatást tartottak a Néppártnál (Kitekintő)
Rendőrök kutatták át az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kovásznai kampányirodáját, a párt vezetői úgy vélik, nem véletlen történt az eset, és akár politikai megrendelés is állhat mögötte.
jan. 27
10:33
Út mentén elrejtett pokolgépek robbantak Afganisztánban (Metropol)
Egy nap alatt ez volt a negyedik pokolgépes merénylet Afganisztánban, amelyekben összesen legalább 25 ember vesztette életét.
jan. 27
11:27
Népszavazás kezdődött egy új atomerőmű építéséről (Infostart)
Népszavazás kezdődött vasárnap Bulgáriában egy új atomerőmű építéséről.
jan. 27
11:27
Kisebbségek is csatlakoztak az RMDSZ kezdeményezéséhez (Kitekintő)
A franciaországi bretonok, a görögországi törökök, a különböző államokban élő német kisebbségek is csatlakoznak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai polgári kezdeményezéséhez - jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke csütörtökön, a Kolozsvári Rádiónak adott interjúban.
jan. 27
12:03
Tömeges kitelepítés kezdődött? (Kitekintő)
Repülővel szállította Moszkvába az orosz kormány Szíriából hazatérni vágyó állampolgárait. A hivatalos álláspont szerint nincs okuk aggodalomra, többen mégis tartanak a felkelőktől.
jan. 27
12:57
Köztelevízió: hogyan tovább, magyar szerkesztőség? (Kitekintő)
Huszonnégy fős csapattal folytatja a munkát a román köztelevízió (TVR) magyar szerkesztősége a február elsejétől életbe lépő leépítések után.
jan. 27
13:15
Kétszáznál több halott egy brazíliai diszkótűzben (Metropol)
Nem végleges adatai alapján 232-en vesztették életüket a dél-brazíliai Santa María településen szombat éjjel kitört diszkótűzben. Nagyobb tűzesetek a világban a cikk végén.
jan. 27
13:15
A pártok a választási kampánynak szentelik minden percüket (Kripto Akadémia)
Szünet nélkül kampányoltak szombaton is a februári választásokon induló pártok vezetői: a centrum erőit vezető Mario Monti Milánóban, a balközép Demokrata Párt főtitkára, Pierluigi Bersani Torinóban, a jobbközép Szabadság Népe elnöke Silvio Berlusconi a televízióban beszélt híveihez.
jan. 27
13:33
Berlusconi szavai mély felháborodást váltottak ki (168 Óra Online)
Tiltakozást váltott ki Olaszországban a volt kormányfő, Silvio Berlusconi kijelentései Benito Mussolini fasiszta diktárorról a vasárnapi holokauszt emléknapon.
jan. 27
13:51
Magyar politikusoknak is tetszik a brüsszeli döntés (Kitekintő)
Felvidéki politikusi és elemzői vélemények szerint üdvözlendő és jó irányba tett lépésnek értékelhető az Európai Parlament (EP) petíciós bizottságának az a szerdai döntése, amellyel  "kivizsgálandónak" ítélte a szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyar állampolgárok ügyével foglalkozó beadványt.
jan. 27
13:51
Berlusconi mentegette Mussolinit (Metropol)
Silvio Berlusconi a milánói központi pályaudvar 21. peronján kialakított Shoah-emlékközpont megnyitásán beszélt. Innen indultak a milánói zsidókat deportáló vagonok.
jan. 27
14:09
Súlyos áradások Ausztráliában (Metropol)
Egy férfi megfulladt, sokan rekedtek járművükben vagy otthonukban, a segélykérő központok már a hívásokat is alig tudják fogadni.
jan. 27
14:27
Súlyos áradások Ausztráliában (Infostart)
Áradások következtében ezrek kényszerültek Északkelet-Ausztráliában arra, hogy elhagyják otthonukat. Többnapos viharok után kiterjedt területek kerültek víz alá, a hadsereg helikoptereket vet be a mentési műveletekben.
jan. 27
14:45
A csatabárd elásására szólít fel a költségvetési biztos (Kitekintő)
Közelinek látja a pénzügyi alkut az Európai Unió költségvetési biztosa, aki ugyanakkor arra figyelmeztette pénteken a tagállamokat, hogy minden újabb csökkentéssel növekszik egy parlamenti vétó esélye.
jan. 27
15:21
Vízmosásba zuhant egy autóbusz Portugáliában (Metropol)
A balesetben tíz ember meghalt, harminchárman megsérültek.
jan. 27
15:39
Kína saját katonai repülőgépét tesztelte (Infostart)
Sikeresen túl van próbarepülésén Kína első hazai gyártású, "többfunkciós" katonai teherszállító repülőgépe - jelentette a kínai média vasárnap.
jan. 27
15:39
A fák újéve (Kitekintő)
A zsidó naptár szerint svát hónap 15-én van a fák újéve. A Misnából, a zsidó szóbeli hagyományban eredező ünnep mind a mai napig fennmaradt, azonban az ünneplés új formákat öltött. 2013-ban ez a nap január 26-ra esik.
jan. 27
15:57
A britek fele kilépne az EU-ból (Infostart)
A britek fele egy mostani népszavazáson arra adná voksát, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból, és alig több mint egyharmaduk szavazna a brit uniós tagság fenntartására egy új, vasárnap ismertetett felmérés szerint.
jan. 27
15:57
69 éve oldották fel a leningrádi blokádot (Kitekintő)
A II. világháborúban a Szovjetuniót megtámadó fasiszta erk gyors ütemben alig néhány hónap alatt elérték Leningrádot, Szovjetunió második legnépesebb városát. A várost 1941. szeptember 8-án vonták blokád alá és a blokád 872 napig, 1944. január 27-ig tartott, a Vörös Hadsereg általi felszabadításig.
jan. 27
15:57
Eltemették a Port Szaíd-i zavargások halottait (Metropol)
A rendbontások azért törtek ki, mert a helyi bíróság halálra ítélt 21 vádlottat a 74 emberéletet kioltó tavalyi tömegverekedés ügyében.
jan. 27
16:15
Minden harmadik férfi munkanélküli (Kitekintő)
Új nemzetközi migrációs trendek az amerikai kontinensen: a korábbiak helyét más országok vették át.
jan. 27
16:33
Ő az a nő (168 Óra Online)
Ő az a nő, aki iránt egyetlen amerikai sem közömbös. Aki jobban megmozgatja az emberek fantáziáját, mint bármelyik celeb vagy szexbomba. Tizennyolc éves korától azt hallotta, hogy ő lesz az Egyesült Államok első női elnöke, ám később inkább Lady Macbeth-hez hasonlították. Kitalálták, hogy rideg törtető – majd hirtelen szívkirálynő lett, szegény Diana hercegnő amerikai párja. Évtizedeken át afféle…
jan. 27
17:09
Magyar újságírót raboltak el Aleppóban (Kitekintő)
Ismeretlen fegyveresek rabolták el Szlankó Bálint újságírót két társával együtt Aleppóban, ám fél nap múlva el is engedték őket. Az emberrablók indítékait csak találgatni lehet.
jan. 27
17:45
Súlyos robbanás egy atomlétesítményben (168 Óra Online)
A fordói atomlétesítményben néhány napja állítólag súlyos robbanás történt, aminek a következtében 190 ember rekedt a mélyben – írta a német Die Welt vasárnapi online kiadásában.
jan. 27
18:03
Hadsereg: felszínre kerültek a szexuális problémák (Kitekintő)
A létszámnövelés régóta meglévő problémákat hozott felszínre az amerikai haderőben.
jan. 27
18:03
Izraeli figyelmeztetés Szíriának (Metropol)
Izrael szerint katonai ellencsapást válthat ki, ha Szíria átjátssza vegyi fegyvereit Izrael ellenségeinek.
jan. 27
18:39
Kivizsgálják a korrupciós ügyeket (Kitekintő)
A RIA hírügynökség tudósítása szerint Oroszországban 50 ezer korrupciós ügyet vizsgálnak ki. Medvegyev nem kívánt nyilatkozni Szergyukov ügyében. A volt honvédelmi minisztert megfoszthatják szemtanúi státuszától a nyomozás során.
jan. 27
18:57
Obama: útját álljuk minden zsarnoknak és diktátornak (Infostart)
Az Egyesült Államok fellép minden zsarnokkal vagy diktátorral szemben, aki bűncselekményeket követ el az emberiesség ellen - szögezte le a Holokauszt emléknapja alkalmából vasárnap kiadott közleményében Barack Obama amerikai elnök.
jan. 27
19:33
Tízezrek támogatták a melegházasságot Párizsban (Metropol)
Franciaország a 12. ország, ahol várhatóan engedélyezni fogják az azonos neműek házasságát.
jan. 27
19:35
A francia és mali csapatok bevonultak Timbuktuba (Metropol)
Szemtanúk beszámolói szerint a városban nincs ivóvíz és áramszolgáltatás.

Keresés