2013. január 10. csütörtök

jan. 10
5:27
Obama megválik munkaügyi miniszterétől (HVG)
Távozik hivatalából Hilda Solis amerikai munkaügyi miniszter - közölte szerdán a Fehér Ház.
jan. 10
6:03
India hazarendelte pakisztáni nagykövetét (Népszava)
Hazarendelte iszlámábádi nagykövetét India, egy nappal azután, hogy pakisztáni katonák állítólag átlépték a kashmíri tűzszüneti vonalat, s megölték egy indiai járőr ké tagját - számolt be róla tegnap a Hindustan Times indiai napilap.
jan. 10
6:05
Elhalasztották a beteg Chávez beiktatását (Népszava)
Caracasban heves indulatokat váltott ki a bejelentés, hogy elhalasztják Hugo Chávez csütörtökre tervezett beiktatását. A negyedik rákoperációja után kubai kórházban fekvő, a hivatalos tájékoztatás szerint tüdőfertőzéssel küszködő venezuelai elnök üzenetben kérte a halasztást.
jan. 10
6:07
További erőpróbákra készül Obama (Népszava)
Barack Obama győzelmet aratott a költségvetési szakadék elkerüléséről folytatott vitában, a Fehér Ház és a kongresszus közötti csatározások azonban folytatódnak. Washingtonban a novemberi választások után is maradt a megosztott kormányzat. A demokrata elnöknek republikánus többségű képviselőházzal kell megküzdenie, ha bármit keresztül akar vinni, s a demokraták szenátusi többsége sem akkora, hogy…
jan. 10
6:21
Lefejeztek egy cselédet, mert megölte munkaadója újszülött lányát (HVG)
Lefejeztek szerdán Szaúd-Arábiában egy fiatal Srí Lanka-i háztartási alkalmazottat, aki a vád szerint megölte munkaadója kisgyermekét.
jan. 10
6:39
Kínai gépeket látva Japán tüzelne (HVG)
Japán figyelmeztető lövésekkel tartaná távol a kínai repülőgépeket. szerintük amióta a japán kormány megvásárolt a lakatlan Tiaojü-szigetek közül hármat, több kínai repülőgép is megközelítette az ország "légvédelmi azonosító övezetét".
jan. 10
7:51
Szaúd-Arábiában lefejeztek egy Srí Lanka-i cselédet gyermekgyilkosságért (MaHu)
Lefejeztek szerdán Szaúd-Arábiában egy fiatal Srí Lanka-i háztartási alkalmazottat, aki a vád szerint megölte munkaadója kisgyermekét.
jan. 10
7:51
Nemzeti párbeszédet és új alkotmányt akar az államfő (Kitekintő)
A szíriai elnök továbbra is saját vezetésével képzeli el a válság megoldását. Mivel az ellenzék ilyen feltételek mellett nem hajlandó tárgyalni, a konfliktus várhatóan csak mélyülni fog.
jan. 10
7:51
Japán figyelmeztető lövésekkel tartaná távol a kínai repülőgépeket (Népszava)
A japán védelmi minisztérium adott esetben figyelmeztető lövésekkel riasztaná el a vitatott hovatartozású tengeri területek légterébe betérő kínai repülőgépeket - derült ki japán sajtóértesülésekből.
jan. 10
8:09
A kormánypárt támogatja a vesztegetéssel gyanúsított szlovén kormányfőt (MaHu)
A jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) támogatásáról biztosította a párt vezetőjét, Janez Jansa kormányfőt, akit azzal gyanúsított meg a politikusok vagyonosodását vizsgáló szlovén bizottság, hogy nem tud számot adni a privát bankszámláján 210 ezer euró eredetéről.
jan. 10
8:09
Bombát vittek a lengyel parlamentbe (Népszava)
A Lengyel Televízió újságírói robbanószereket juttattak be a lengyel parlament alsóházának (szejm) épületébe, hogy bizonyítsák a biztonsági rendszer sebezhetőségét. Az akciót rejtett kamerával rögzítették is.
jan. 10
8:27
Hatalmas hóvihar bénította meg Jeruzsálemet (HVG)
Az utóbbi húsz év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre és Izrael északi területeire csütörtökre virradó éjjel.
jan. 10
8:27
Japán figyelmeztető lövésekkel tartaná távol a kínai repülőgépeket (MaHu)
A japán védelmi minisztérium adott esetben figyelmeztető lövésekkel riasztaná el a vitatott hovatartozású tengeri területek légterébe betérő kínai repülőgépeket.
jan. 10
8:27
Aktív uniós hozzáállást várnak a szlovákiai jogfosztások ügyében (Kitekintő)
Közös állásfoglalásban kér aktív hozzáállást az Európai Uniótól (EU) a Magyar Közösség Pártja (MKP) és az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) a magyar állampolgárságuk miatt folytonos zaklatásnak kitett felvidéki magyarok ügyében.
jan. 10
8:27
Biden: Az elnök rendeleteket hozhat a fegyveres erőszak visszaszorítására (168 Óra Online)
Barack Obama elnök azt mérlegeli, hogy rendeletekkel segítsen véget vetni a lőfegyverekkel elkövetett tömeges gyilkosságoknak – jelentette ki szerdán Washingtonban Joe Biden amerikai alelnök.
jan. 10
8:45
Megjelent a cenzúrázott dél-kínai lap legújabb száma (HVG)
Alapvető, hogy a kommunista párt szabályozza a sajtó tevékenységét, de annak "lépést kell tartania a korral" - állapítja meg szerkesztőségi jegyzetében az a dél-kínai lap, amelynek munkatársai a hét elején napokig tiltakoztak egy közlésre szánt cikk felsőbb utasításra történt átírása miatt.
jan. 10
9:03
Szegénység fenyegeti a lakosság felét (Kitekintő)
Románia lakosságának 40,3 százalékát fenyegeti a szegénység és a társadalmi kirekesztés.
jan. 10
9:21
Agyonlőttek három nőt Párizsban (HVG)
Holtan találtak három kurd nőt csütörtökre virradó éjjel Párizs északi részén, a kurd intézetben, mindhármukat a fejükön érte a halálos lövés - közölte egy rendőrségi forrás.
jan. 10
9:21
Hatalmas hóvihar bénította meg Jeruzsálemet és körzetét (MaHu)
Az utóbbi húsz év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre és Izrael északi területeire csütörtökre virradó éjjel.
jan. 10
9:21
Szlovákiában már számolják az elnök napjait (Kitekintő)
Létrejött egy weboldal, amelyen az államfő hivatali idejét számolják vissza. Még elég sok van hátra...
jan. 10
9:21
Az internetet népszerűsítette a Google elnöke Észak-Koreában (Népszava)
Elszigeteltségének feladása és az internet-használatának lehetővé tétele nélkül Észak-Korea konzerválni fogja gazdasági elmaradottságát - vélekedett Eric Schmidt, a Google elnöke Pekingben, ahová csütörtökön tért vissza Bill Richardson volt mexikói kormányzóval közös, magánjellegű phenjani látogatásáról.
jan. 10
9:39
Agyonlőttek három kurd nőt Párizsban (MaHu)
Holtan találtak három kurd nőt csütörtökre virradó éjjel Párizs keleti részén, a kurd intézetben, mindhármukat a fejükön érte a halálos lövés.
jan. 10
10:15
Megjelent a cenzúra ellen fellépő dél-kínai lap legújabb száma (MaHu)
Alapvető, hogy a kommunista párt szabályozza a sajtó tevékenységét, de annak "lépést kell tartania a korral" - állapítja meg szerkesztőségi jegyzetében az a dél-kínai lap, amelynek munkatársai a hét elején napokig tiltakoztak egy közlésre szánt cikk felsőbb utasításra történt átírása miatt.
jan. 10
10:15
Rekordszámú látogatót vonzott a Tate Modern (Kitekintő)
Rekordnak számító 5,3 millió látogató kereste fel tavaly a londoni Tate Modern galériát.
jan. 10
10:33
Fokhagymacsempészés miatt köröznek két brit férfit (HVG)
Fokhagymacsempészek ellen adott ki nemzetközi elfogatóparancsot Svédország.
jan. 10
10:33
Agyonlőttek három kurd nőt Párizsban (Infostart)
Holtan találtak három kurd aktivista nőt csütörtökre virradó éjjel Párizs keleti részén, a kurd intézetben, mindhármukat a fejükön érte a halálos lövés - közölte egy rendőrségi forrás.
jan. 10
10:33
Pakisztánban több lázadó meghalt egy újabb amerikai dróntámadásban (MaHu)
Legalább hat feltételezett lázadó halt meg egy újabb amerikai dróntámadásban csütörtök reggel Pakisztán északnyugati törzsi területén.
jan. 10
10:51
Két vonat rohant egymásba Svájcban (HVG)
Két vonat összeütközött csütörtök reggel Svájcban Neuhausen am Rheinfall város pályaudvarának közvetlen közelében, a balesetnek több sérültje van - közölte a helyi rendőrség szóvivője.
jan. 10
10:51
Japán engedhet a Kuril-szigetekre vonatkozó igényeiből (MaHu)
Japán számára elfogadható megoldás lenne, ha Oroszország a területi viták lezárásaként átadná a Kuril-szigetek Tokió által magának követelt négy déli tagjából hármat.
jan. 10
10:51
Lejtőn száguld az ország: csak az IMF segíthet? (Kitekintő)
Egyiptom gazdasági helyzete a Nemzetközi Valutaalappal való megegyezés hiányában tovább romlott. Katar a kieső jövedelmet pótló kölcsönt nyújtott az országnak, vajon ezzel akarja kiterjeszteni befolyását a térségeben?
jan. 10
10:51
Szexbotrány miatt indult vizsgálat a román rendőrségnél (Népszava)
Vizsgálatot rendelt el a román rendőrség megyei főfelügyelőségeinél Radu Stroe belügyminiszter az erkölcsi normák esetleges megsértésének, a női alkalmazottakkal szembeni visszaéléseknek a leleplezése és megbüntetése érdekében - közölte csütörtökön a bukaresti belügyminisztérium.
jan. 10
11:09
32 éve nem volt ilyen kevés japán bűncselekmény (HVG)
Harminckét éves mélypontra esett a bejelentett bűnesetek száma Japánban 2012-ben - írta csütörtökön az országos rendőr-főkapitányság adataira hivatkozva a Mainicsi Simbun című japán napilap.
jan. 10
11:09
Három évtizede nem volt ilyen kevés bűneset Japánban (MaHu)
Harminckét éves mélypontra esett a bejelentett bűnesetek száma Japánban 2012-ben.
jan. 10
11:09
Több vállalkozót akar Brüsszel (Kitekintő)
A vállalkozók támogatását és „a vállalkozói kultúra forradalmasítását” célozza az az akcióterv, amelyet szerdai (idei első) ülésén fogadott el az Európai Bizottság.
jan. 10
11:11
Szexbotrány miatt kezdődött "erkölcsi" vizsgálat a román rendőrségnél (MaHu)
Vizsgálatot rendelt el a román rendőrség megyei főfelügyelőségeinél Radu Stroe belügyminiszter az erkölcsi normák esetleges megsértésének, a női alkalmazottakkal szembeni visszaéléseknek a leleplezése és megbüntetése érdekében.
jan. 10
11:27
Fulladoznak a kanadai partoknál a gyilkos bálnák (HVG)
Tucatnyi kardszárnyú delfin - közismertebb néven gyilkos bálna - fulladozik a jég fogságában Kanadában a Hudson-öbölben, megmentésükre jégtörő hajót kért Inukjuak település inuit polgármestere a kanadai kormánytól.
jan. 10
11:27
Birság jár a magyar zászló kitűzéséért (Kitekintő)
Több mint ezer euróval büntethetik azokat a székelyföldi polgármesteri hivatalokat, amelyek törvénytelenül függesztik ki a magyar zászlót.
jan. 10
11:45
Külföldön megkezdődött az izraeli szavazás (MaHu)
Külföldön, az Izrael új-zélandi nagykövetségén megnyitott szavazóhelyiségben szerda este megkezdődtek az izraeli választások.
jan. 10
12:03
Két vonat összeütközött egy svájci pályaudvaron (Infostart)
Két vonat összeütközött csütörtök reggel Svájcban Neuhausen am Rheinfall város pályaudvarának közvetlen közelében. Tizenheten megsérültek, közülük kilencen kórházba kerültek - közölte a helyi rendőrség szóvivője.
jan. 10
12:21
Szexbotrány a román rendőrségnél (HVG)
Vizsgálatot rendelt el a román rendőrség megyei főfelügyelőségeinél Radu Stroe belügyminiszter az erkölcsi normák esetleges megsértésének, a női alkalmazottakkal szembeni visszaéléseknek a leleplezése és megbüntetése érdekében - közölte csütörtökön a bukaresti belügyminisztérium.
jan. 10
12:21
Halálos merényletek Irakban (MaHu)
Legkevesebb kilenc ember életét követelték merényletek csütörtök délelőtt Bagdadban és az iraki fővárostól északra.
jan. 10
12:21
Vajdaság: Több pénzből gazdálkodhat az MNT (Kitekintő)
A továbbra sem enyhülő gazdasági válságban az sikerült, ami csak keveseknek: a magyarok több pénzből gazdálkodhatnak.
jan. 10
12:21
Vizsgálat indult Sarkozy ellen nyomozati titok megsértése miatt (Népszava)
Nyomozati titok megsértésében való bűnrészesség gyanújával indított vizsgálatot Nicolas Sarkozy volt francia államfő ellen három vizsgálóbíró a francia médiában Karacsigate-ként emlegetett ügyben - közölték csütörtökön igazságügyi források.
jan. 10
12:23
Majdnem mínusz 30 fokot mértek Székelyföldön (HVG)
Csaknem mínusz 30 fokot mértek csütörtök reggel Székelyföldön, ahol két napja tart a rendkívül hideg időjárás.
jan. 10
12:25
Gerillamódszerrel húzogatják Putyinék bajszát (HVG)
A moszkvai rendőrség nyomozást indított ismeretlenek ellen, akik az Oroszországban betiltott szélsőséges szervezetek jelképei között a kormányzó Egységes Oroszország (JeR) párt szimbólumát is feltüntető feliratot helyeztek el csütörtökre virradóan a Kreml szomszédságában.
jan. 10
12:39
Felrobbant egy autó Tel Avivban (HVG)
Autó robbant fel az izraeli védelmi minisztérium közelében Tel Avivban, többen megsérültek. Terrorcselekmény helyett inkább bűntényről lehet szó, az autó egy maffiafőnöké lehetett.
jan. 10
12:39
Két vonat összeütközött egy svájci pályaudvaron, tizenheten megsérültek (MaHu)
Két vonat összeütközött csütörtök reggel Svájcban Neuhausen am Rheinfall város pályaudvarának közvetlen közelében. Tizenheten megsérültek, közülük kilencen kórházba kerültek.
jan. 10
12:39
Der Standard: Nyilvános rasszizmus Magyarországon (Népszava)
Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban szombaton megjelent cikkével foglalkozott csütörtökön a Libération című francia és a Der Standard című osztrák napilap.
jan. 10
12:41
Csaknem mínusz 30 fokot mértek Székelyföldön (MaHu)
Csaknem mínusz 30 fokot mértek csütörtök reggel Székelyföldön, ahol két napja tart a rendkívül hideg időjárás.
jan. 10
12:57
Politikai plakáttal sokkolták az orosz kormányzó pártot (MaHu)
A moszkvai rendőrség nyomozást indított ismeretlenek ellen, akik az Oroszországban betiltott szélsőséges szervezetek jelképei között a kormányzó Egységes Oroszország (JeR) párt szimbólumát is feltüntető feliratot helyeztek el csütörtökre virradóan a Kreml szomszédságában.

Keresés