2013. január 8. kedd

jan. 8
5:45
Autókat gyújtottak fel: megint balhé volt Belfastban (HVG)
Újabb összecsapások voltak hétfőn este Észak-Írországban a rendőrség és protestáns tiltakozók között, immár az ötödik egymást követő napon.
jan. 8
6:03
Újfajta hidegháború indul Ázsiából? (Népszava)
Több impozáns hadgyakorlat bejelentésével kezdődött az év. A független Oroszország legnagyobb hadgyakorlatának előkészületei már zajlanak, az iráni hadiflotta néhány hét alatt másodjára kezdett gyakorlatozni a térség "tartós biztonságának felállítása", a "béke és barátság" üzenetének közvetítése céljával.
jan. 8
6:05
Államként szerepel Palesztina az iratokban (Népszava)
Mahmúd Abbász palesztin elnök vasárnapi rendelete alapján új típusú személyi iratokat bocsát ki a Palesztin Hatóság - jelentette a WAFA palesztin hírügynökség.
jan. 8
6:07
Belfast: súlyosbodnak az összecsapások (Népszava)
Ismét súlyos összecsapások színhelye volt Észak-Írország székhelye, Belfast, ahol már négy napja tüntetnek a lojalisták amiatt, mert a helyi önkormányzat csak bizonyos napokon hajlandó felhúzni a brit lobogót.
jan. 8
6:09
Tőkés László vádol, Ponta helyezkedik (Népszava)
Nem csitulnak az indulatok az RMDSZ és a Victor Ponta román miniszterelnök mögött álló Szociál-Liberális Szövetség, az USL választások előtt kötött elvi megegyezése körül. A kétharmados többséget szerzett román koalíció miniszterelnök jelöltjeként Ponta közvetlenül az urnazárás után kormányra hívta a magyar érdekképviseletet.
jan. 8
6:11
Tovább hódítanak az okostelefonok (Népszava)
Ma nyitja meg kapuit az amerikai Las Vegasban a sokak által várt szórakoztató elektronikai vásár (CES), mely minden évben felsorakoztatja a jövő elektronikai termékeit. Az expó főszereplői idén is a mobileszközök: az okostelefonok és a táblagépek lesznek.
jan. 8
6:57
Tragédia az osztrák Alpokban: fiatal férfiak haltak meg (HVG)
Meghalt egy sítúravezető és egy túrázó Ausztriában, miután hóviharba kerültek, és ezért a szabadban töltötték az éjszakát - közölte hétfőn az osztrák rendőrség.
jan. 8
6:57
A hitelezők lefoglalhatják az elnöki repülőgépet (Infostart)
Brit repülőgépet bérelt a közeljövőben esedékes külföldi útjaira Cristina Kirchner argentin elnök, mert attól tart, hogy külföldi hitelezők lefoglalhatják az állami tulajdonban lévő elnöki gépet - erősítette meg az argentin elnöki hivatal illetékese hétfőn a The Sun brit lap értesülését.
jan. 8
7:33
Téglákat hajigáltak a rendőrök felé a tüntetők (168 Óra Online)
Újabb összecsapások voltak hétfőn este Észak-Írországban a rendőrség és protestáns tiltakozók között, immár az ötödik egymást követő napon.
jan. 8
7:51
Zavargások Észak-Írországban: autókat gyújtottak föl a tiltakozók (MaHu)
Újabb összecsapások voltak hétfőn este Észak-Írországban a rendőrség és protestáns tiltakozók között, immár az ötödik egymást követő napon.
jan. 8
8:09
Tóásó Előd miniszterlányt vett feleségül a börtönben (+ fotó) (HVG)
A 2009 óta fogva tartott magyar-román kettős állampolgár a börtönben találkozott Elena Fortúnnal, amikor a hölgy pénzügyi csalásokkal vádolt apjához látogatott. A frigy az ügyének is jót tehet, hiszen most már azzal is védekezhet, hogy bolíviai családja van.
jan. 8
8:09
Abbász kerüli a névváltoztatás miatti összetűzést Izraellel (MaHu)
Mahmúd Abbász palesztin elnök kerüli a konfliktust Izraellel, ezért egyelőre nem cserélteti le a zsidó állammal való érintkezésben használt okmányokat a Palesztin Hatóság nevét Palesztin Államra változtató rendelete nyomán - közölték hétfőn palesztin illetékesek.
jan. 8
8:09
Feldühödött tömeg támadt a határőrökre (Kitekintő)
Üzbegisztánból rátámadtak a kirgíz határőrökre a hétvégén. A két ország illetékes szervei már kapcsolatban vannak az incidenst illetően.
jan. 8
8:11
Amerikaiak is meghaltak egy lezuhant helikopterben Peruban (HVG)
Hét ember, köztük öt amerikai állampolgár halt meg hétfőn egy perui helikopterbalesetben - közölték a helyi hatóságok.
jan. 8
8:13
Nyolc emberrel végeztek amerikai drónok (HVG)
A pakisztáni dróntámadás célpontjai feltételezett iszlamisták voltak.
jan. 8
8:27
Elfogadhatatlan lenne Chávez elnöki beiktatásának elhalasztása (MaHu)
Morálisan elfogadhatatlannak nevezte a venezuelai római katolikus püspöki konferencia hétfői közleményében azt, hogy elhalasszák a betegeskedő Hugo Chávez elnök államfői beiktatását.
jan. 8
8:27
Kicsit több kocsit vettek a csehek (Kitekintő)
Csehországban tavaly 174 ezer személygépkocsit adtak el, mindössze 0,42 százalékkal többet, mint 2011-ben. Mindazonáltal Csehország egyike azon kevés európai államnak, ahol tavaly is nőtt az értékesítés - közölte a gépkocsi-importőrök csehországi szövetsége.
jan. 8
8:45
Lövöldözés a Batman-bemutatón: megrázó részletek kerültek nyilvánosságra (HVG)
Megrázó részletek kerültek nyilvánosságra a coloradói Aurora város mozijában elkövetett, tavaly júliusi tömegmészárlásról, amelynek ügyében hétfőn kezdődtek meg az előzetes meghallgatások Denverben.
jan. 8
8:45
Peruban lezuhant egy helikopter (Infostart)
Peruban 7-en meghaltak, amikor lezuhant egy helikopter.
jan. 8
8:45
Amerikai drónok öltek meg feltételezett szélsőségeseket Északnyugat-Pakisztánban (MaHu)
Amerikai drónok rakétacsapásokat hajtottak végre egy épületegyüttes ellen Pakisztán törzsek uralta északnyugati részén, és a támadásban meghalt nyolc feltételezett iszlám szélsőséges.
jan. 8
8:45
Rezgő villa segíthet a lefogyásban (Kitekintő)
Speciális rezgő villa jelentheti a megoldást a túlsúllyal küzdők számára - legalábbis kifejlesztői szerint.
jan. 8
8:45
Megkétszereződött a magyar zsidó családok áttelepülése Ausztriába (168 Óra Online)
A bécsi zsidó közösség vezetője megerősítette, hogy a fenyegetések hatására megkezdődött magyar zsidó családok áttelepülése Ausztriába.
jan. 8
8:45
Új alapokra helyezné a szerb kormányfő a szerb-horvát kapcsolatokat (Népszava)
Ivica Dacic szerb kormányfő szerint új alapokra kell helyezni, újra kell indítani Szerbia és Horvátország kapcsolatait, mert a fagyos hangulat feloldásával kialakulhatna egy megfelelő regionális együttműködés.
jan. 8
8:47
Agyonverte fiát, mert nem tudta a Koránt - életfogytiglant kap az anya (HVG)
Életfogytig tartó fegyházra ítélt hétfőn a walesi főváros, Cardiff koronabírósága egy nőt, aki a Korán hiányos ismerete miatt agyonverte saját fiát.
jan. 8
9:03
Afganisztánban egyenruhás támadó ölt meg egy NATO-katonát (Infostart)
Ismét afgán katonai egyenruhát viselő támadó lőtte agyon a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők egyik katonáját a dél-afganisztáni Hilmend tartományban - közölte a NATO-parancsnokság kedden.
jan. 8
9:03
Megnősült a bolíviai börtönben Tóásó Előd? (MaHu)
Megnősült a bolíviai börtönben Tóásó Előd, az a magyar és román állampolgársággal is rendelkező férfi, akit 38 másik személlyel együtt Bolíviában az Evo Morales elnök elleni terrorista összeesküvésben való részvétellel vádolnak.
jan. 8
9:03
A lehető legrosszabb üzenet (Kitekintő)
A huszadik születésnapját ünneplő Szlovák Köztársaságban nem először fordul elő, hogy a köztársasági elnök megtagadja valamely magas rangú köztisztségviselő megválasztását.
jan. 8
9:05
Lezuhant egy helikopter Peruban, heten meghaltak (MaHu)
Hét ember, köztük öt amerikai állampolgár halt meg hétfőn egy perui helikopterbalesetben.
jan. 8
9:21
Szerbia újra felvenné a kapcsolatot Horvátországgal (HVG)
Ivica Dacic szerb kormányfő elismerte, hogy az elmúlt hónapokban romlott a két ország közötti viszony, de "nem jó az, ha két állam között nincs a lehető legmagasabb szinten a politikai kommunikáció".
jan. 8
9:23
Elvadult kutyák öltek meg négy embert Mexikóvárosban (HVG)
Eltanácsolták a lakosságot a mexikóvárosi hatóságok egy nagy városszéli park látogatásától, mivel ott a feltételezések szerint elvadult kóbor kutyák öltek meg négy embert az elmúlt napokban.
jan. 8
9:39
Venezuelában is lesz békemenet (HVG)
Nagy szimpátiatüntetést szerveznek Venezuelában Hugo Chávez elnök mellett. Az elnöknek 10-én kellene letennie elnöki esküjét, ellenkező esetben új választásokat kell kiírni.
jan. 8
9:39
Afganisztánban ismét egyenruhás támadó ölt meg egy NATO-katonát (MaHu)
Ismét afgán katonai egyenruhát viselő támadó lőtte agyon a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők egyik katonáját a dél-afganisztáni Hilmend tartományban.
jan. 8
9:39
Jobb hitelminősítési évet zártak a felzárkózók, mint a fejlett gazdaságok (Kitekintő)
Sokkal jobb évet zártak a felzárkózó térségi gazdaságok a fejlett ipari országoknál a negatív és pozitív hitelminősítői lépések arányát tekintve az egyik vezető globális pénzügyi szolgáltató csoport összesítése szerint.
jan. 8
9:57
Megszüntették az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetét (Kitekintő)
Azonnali hatállyal megszüntette a marosvásárhelyi RMDSZ döntéshozó és végrehajtói testületeit, valamint felmentette tisztségéből annak elnökét a szövetség Maros megyei vezetése.
jan. 8
10:15
Fontos dolgok a magyarság életében (Kitekintő)
A szlovéniai magyar Nemzetiségi Bizottság eddigi tevékenységeibe, eredményeibe nyerhetünk betekintést, valamint a többnyelvűség problémájával találkozhatunk.
jan. 8
10:15
Aggasztó a magyarországi EU-ellenes hangulat (168 Óra Online)
A magyar átalakítási folyamattal szemben megfogalmazott folyamatos és kitartó uniós bírálat azt eredményezte, hogy a magyarországi politikai vitákban az Európa-barát megnyilvánulásokat egyre inkább euroszkeptikus megszólalások váltják fel, de a pártoknál egyelőre még túlsúlyban van az unió pragmatikus megítélése.
jan. 8
10:51
Az óceánba fulladt Fehéroroszország brazíliai főkonzulja (HVG)
Az óceánba fulladt Fehéroroszország Rio de Janeiró-i főkonzulja - vált ismertté hétfőn a brazil mentőszolgálatoktól.
jan. 8
10:51
Tóásó Előd megnősült a börtönben (Kitekintő)
Megnősült a bolíviai börtönben Tóásó Előd, az a magyar és román állampolgársággal is rendelkező férfi, akit 38 másik személlyel együtt Bolíviában az Evo Morales elnök elleni terrorista összeesküvésben való részvétellel vádolnak.
jan. 8
10:53
Meg akarták félemlíteni a Spiegel újságíróját Kínában (HVG)
Atrocitás érte Kínában a német Spiegel magazin újságíróját, aki a novemberben egy kukában meghalt öt tíz év körüli utcagyerek ügyében nyomozott - közölte az érintett hétfőn megjelent cikkében.
jan. 8
11:09
Hat év börtönre ítélték az utcán randalírozó római tüntetőket (HVG)
A 2011. októberi tömegtüntetés békésen indult, de a menetet a szélsőséges Black bloc mozgalom feketébe öltözött, arcukat eltakaró tagjai utcai háborúvá változtatták. Közel 500 szélsőséges tüntető több órán keresztül harcolt a rendőrséggel. Közülük hatot fejenként 6 év börtönre ítéltek első fokon.
jan. 8
11:09
Az óceánba fulladt Fehéroroszország brazíliai főkonzulja (MaHu)
Az óceánba fulladt Fehéroroszország Rio de Janeiró-i főkonzulja.
jan. 8
11:09
8,5 milliárd dollár kártérítést ítéltek meg a bankok (Kitekintő)
Tíz jelzálogkölcsönt folyósító hitelintézet hétfőn megállapodott abban, hogy 8,5 milliárd dollárnyi kártérítésben részesíti a válság idején szabálytalanul végrehajtott ingatlan lefoglalások károsultjait, véget vetve ezzel annak, hogy esetről esetre vizsgálják ki az összes ilyen ügyet.
jan. 8
11:11
Szekus tiszt váltja az őrült magyarellenes milliárdost az EP-ben (HVG)
Dan Zamfirescu egykori Securitate-tiszt lesz Románia legújabb képviselője az Európai Parlamentben.
jan. 8
11:27
Börtönre ítélték Rómában a "felháborodott" mozgalom városromboló tüntetőit (MaHu)
Fejenként hat év börtönre ítélte az olasz bíróság azokat a tüntetőket, akik 2011 októberében, a "felháborodottak" mozgalmának római tüntetésén utcai harcot vívtak a rendőrökkel.
jan. 8
11:27
Három évet kap egy orosz internetes tolvaj (Kitekintő)
Az amerikai bíróság három évre elítélte azt az orosz nemzetiségű férfit aki internetes csalási rendszerével amerikai fogyasztókat és bankokat vett célba.
jan. 8
11:27
Atrocitás érte a német Spiegel magazin egy oknyomozó újságíróját Kínában (Népszava)
Atrocitás érte Kínában a német Spiegel magazin újságíróját, aki novemberben kukában meghalt kínai gyerekek ügyében nyomozott - közölte az érintett hétfőn megjelent cikkében.
jan. 8
11:45
Kiderült, honnan van az óceánban talált drón (HVG)
Guam szigetéről indították azt a pilóta nélküli amerikai repülőgépet, amelyet a múlt héten találtak az óceán vizében lebegve a Fülöp-szigetek egyik központi tartománya közelében - erősítették meg kedden helyi és amerikai tisztségviselők.
jan. 8
11:45
A Securitate egy volt kémelhárítója kerül Romániából az EP-be (Infostart)
A Securitate - az egykori kommunista titkosszolgálat - egy volt tisztje kerül Romániából az Európai Parlamentbe - közölte keddi számában a Romania Libera című napilap.
jan. 8
11:45
Atrocitás érte egy német magazin oknyomozó újságíróját Kínában (MaHu)
Atrocitás érte Kínában a német Spiegel magazin újságíróját, aki novemberben kukában meghalt kínai gyerekek ügyében nyomozott.
jan. 8
11:45
Tapintatból nem idéznek Bayer cikkéből (168 Óra Online)
Der Standard tudósít arról, hogy Bayer Zsolt szélsőjobboldali publicista, a Fidesz egyik alapító tagja a kormányközeli Magyar Hírlapban állatnak minősítette a legtöbb cigányt, akik szerinte nem alkalmasak arra, hogy emberek között éljenek.

Keresés