2013. január 8. kedd

jan. 8
4:51
Itt jelentkezhet mosogatni havi négyszázezerért (ATV)
Mosogatót keres II. Erzsébet brit királynő. Évi 14 ezer 200 font (havi 415 ezer forint) fizetést ajánl.
jan. 8
5:09
Ellenőrizhetetlen a levélvoks (Alternatív Energia)
A feliratkozás megsemmisítésével még számos akna maradt a választási rendszerben, amely nemcsak lehetőséget ad a csalásra, de a "győztes mindent visz" elvének aránytalansága miatt a kétpártrendszer tudatos és titkos megalapozására is alkalmas - állítja Tóth Zoltán. A választási szakértő különösen kockázatosnak nevezte a nagyszámú határon túli állampolgár ellenőrizhetetlen voksait.
jan. 8
5:27
Sukoró-ügy: "rosszkor voltunk rossz helyen" (Alternatív Energia)
Jogállami keretek között értelmezhetetlennek nevezte a vádiratot a Sukoró-per elsőrendű vádlottja a büntetőeljárás első tárgyalási napján. Tátrai Miklóst, a meghiúsult sukorói telekcsere kapcsán hűtlen kezelés kísérletével vádolja az ügyészség, de a cserét előkészítő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója visszautasította a bűncselekmény elkövetésének vádját, mondván: "a…
jan. 8
5:27
Rengeteg fenyegetést kap a Jobbikról forgató dokumentumfilmes (ATV)
A közelmúltban a svéd 4 News hírcsatorna leadott egy dokumentumfilmet, mely Gyöngyösi Márton világot bejárt zsidózásáról, a reakcióról – vagy annak hiányáról – valamint a történelmi jelentőségű vasárnapi antifasiszta tömegtüntetésről szólt. A szerző, Czinkóczky Csaba, a Svédországban élő újságíró, dokumentumfilmes portálunknak elmondta: belső meggyőződése vezérelte a film elkészítésében.
jan. 8
5:29
Szigethalom: durva kormánypárti hergelés (Alternatív Energia)
Tüntetést hirdetett az újév hajnalán történt szigethalmi késelés helyszínére a Jobbik. Szombaton fáklyákkal vonulnak fel a "cigányterror" ellen, vélhetően ismert fiókszervezeteik kíséretével a Zsigmond söröző közelében, ahol Sávoly Gergő ökölvívót és Bozsányi Gergő birkózót megkéselték. Míg a Jobbik reakciója nem okozott nagy meglepetést, kifejezetten uszító hangot ütött meg az elkövetők…
jan. 8
5:31
Orbán kegyelmén múlik a sorsuk (Alternatív Energia)
Két hetük maradt a nyugdíjas közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek arra, hogy eldöntsék, dolgozni szeretnének, vagy inkább nyugdíjba vonulnak. Egy december végi kormányhatározat ugyanis január 31-ig adott időt nekik, illetve munkaadójuknak, hogy döntsenek, július 1-től melyiket választják. Vannak azonban kivételek, az engedélyt a kormány, sőt, valószínűleg maga Orbán Viktor adja meg.
jan. 8
5:33
Ultimátumot adtak a hallgatók a kormánynak (Alternatív Energia)
Lényegében egyetlen korábbi követelésük sem teljesült - ezt állapították meg a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakozó diákok tegnapi újabb fórumán, az ELTE Múzeum körúti épületének nagytermében. A több száz résztvevő február 11-ig adott időt a kabinetnek és jelentősebb tiltakozó akciókat is kilátásba helyeztek.
jan. 8
5:35
Mindenképpen csinál show-t a közmédia (Alternatív Energia)
Lesz show, csak D. Tóth Kriszta nélkül. Azt követően közölte ezt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy kiderült, a műsorvezető beadta felmondását. A kollégáinak írt egy búcsúlevelet, amely később kiszivárgott.
jan. 8
5:37
Bezár a mozgásjavító szakközépiskola (Alternatív Energia)
Ősztől nem indít új szakközépiskolai évfolyamot a fővárosi önkormányzat a legsúlyosabb mozgássérült diákok Mexikói úti mozgásjavító iskolájában. A tervek szerint a meglévő három évfolyamot is megszüntetnék.
jan. 8
5:39
Sztrájkot hozhat a HÉV-kiszervezés (Alternatív Energia)
A BKV-t, annak vagyonkezelőjét, a BKK-t és a MÁV-ot is váratlanul érte információink szerint Tarlós István főpolgármester ötlete, hogy a Budapest határát átlépő HÉV-vonalak működtetését vegye át az állam - emiatt sztrájk is elképzelhető a közlekedési cégnél.
jan. 8
5:41
Hadd lőjék magukat a gyerekek (Alternatív Energia)
Összesen tízmillió forintot költ a kormány a gyermekotthonban és nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek és fiatal felnőttek droghasználatának visszaszorítására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által a napokban kiírt pályázaton elnyerhető összeg 100 ezertől 500 ezer forintig terjed, és fél évre szól. Szakmabeliek szerint azonban a támogatás összege semmire nem elég, 100 ezer forint…
jan. 8
5:45
Ködös tájékoztató a közlekedési cégtől (Alternatív Energia)
Megtévesztő, nehezen érthető tájékoztatást adott ki a Budapesti Közlekedési Vállalat a Ferenciek tere forgalmának átalakításáról. Míg a BKK buszsávok lezárásáról adott előzetesen hírt, valójában csak a Buda felé vezető busz sáv kisebb szakaszát zárták le.
jan. 8
6:21
Kiemelt egyetemek kiemelt finanszírozással - új rendelet (Infostart)
Hosszú távú finanszírozási rendeletet dolgozott ki az oktatási államtitkárság, amely Hoffmann Rózsa államtitkár szerint megnyugtató módon rendezné az intézmények fenntarthatóságát. Az oktatásért felelős államtitkár erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
jan. 8
6:57
Eszméletlen sok pénzt költhet a Fidesz-frakció (168 Óra Online)
A több pénzből a képviselők nemcsak több titkárt foglalkoztatnak, fizetést is emeltek.
jan. 8
7:15
Gazdaságpolitikáról, az Együtt 2014 nélkül tárgyal az ellenzék (ATV)
Gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyalnak kedd délután az MSZP kezdeményezésére ellenzéki szervezetek. Az MSZP volt minisztereket, a Demokratikus Koalíció korábbi államtitkárokat is küld az egyeztetésre, amelyen az LMP, az Együtt 2014 és a 4K! nem vesz részt.
jan. 8
7:17
Az állam késik a Nemzet Színészei járandóságainak utalásával (ATV)
Hónapokig nem kapnak pénzt a Nemzet Színészei, több idős és beteg színésznek komoly érvágás, hogy még nem utalták el a félmillió forintot – olvasható a keddi Blikkben.
jan. 8
7:19
Elaludhatott a karcagi baleset sofőrje (ATV)
Menet közben elaludhatott az a sofőr, aki öt ember halálát okozta vasárnap reggel Karcag közelében – ezt írja a Bors. A híradónk által megkérdezett közlekedési szakértő szerint a balesetek leggyakrabban a sofőrök fáradsága vagy a megváltozott útviszonyok figyelmen kívül hagyása miatt következnek be.
jan. 8
7:33
Folytatódik az ellenzéki egyeztetés (Alternatív Energia)
Gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyalnak ma délután az MSZP kezdeményezésére ellenzéki szervezetek. Az MSZP volt minisztereket, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi államtitkárokat is küld az egyeztetésre, amelyen az LMP, az Együtt 2014 és a 4K! nem vesz részt.
jan. 8
7:33
Simor távozása javíthatja a kormány és a bankszektor viszonyát (ATV)
A Népszabadság úgy értesült, a kormány készen áll rá, hogy konszolidálja a kapcsolatokat a bankszektorral, és ez várhatóan tavasszal, Simor András jegybankelnök távozása körül konkrét lépésekben is megmutatkozhat.
jan. 8
7:35
Megmenekülhet a halálbüntetéstől a coloradói mészáros – megrázó részletek (ATV)
Megrázó részletek kerültek nyilvánosságra a coloradói Aurora város mozijában elkövetett, tavaly júliusi tömegmészárlásról, amelynek ügyében hétfőn kezdődtek meg az előzetes meghallgatások Denverben.
jan. 8
7:37
Újabb összecsapások Belfastban: téglákkal dobálták a rendőröket (ATV)
Újabb összecsapások voltak hétfőn este Észak-Írországban a rendőrség és protestáns tiltakozók között, immár az ötödik egymást követő napon.
jan. 8
7:39
Sukoró: Tátrai szerint politikai érdekeket szolgál a per (ATV)
Politikai érdekek szolgálata és a baloldal lejáratása – Tátrai Miklós elsőrendű vádlott szerint ez a fő célja a Sukoró-pernek, amely a negyvenezer oldalas vádirat és Tátrai többórás vallomásának ismertetésével ma kezdődött Szolnokon. A per során több mint száz tanút hallgatnak meg, a vádlottak többségére börtönbüntetést kér az ügyészség. A helyszín kijelölése miatt a vádlottak alkotmánybírósági…
jan. 8
7:41
Hoffmann: még az államilag nem támogatott szakok is változhatnak (ATV)
A kormány komoly forrásokat szán a felsőoktatásra. Az európai uniós forrásokból pedig csak ebben az évben 70, plusz még 10 milliárd forintos összeg jut majd a felsőoktatásnak - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár hétfő este az Inforádió Aréna című műsorában.
jan. 8
7:51
Visszavetetnék a kirúgott érdekvédőt (Alternatív Energia)
Tiltakozik a Liga Szakszervezetek a pécsi autóbuszsofőrök tavaly decemberi demonstrációjával összefüggésben elbocsátott szakszervezeti vezető, Hofekker Ferenc elbocsátása miatt, és sürgetik, hogy a Tüke Busz Zrt. azonnal állítsa helyre munkaviszonyát és kezdjék meg az üzembiztonságról szóló egyeztetéseket.
jan. 8
7:51
Gyurcsány: Orbánnak megszűnt a realitásérzéke (ATV)
A Fidesz valószínűleg azért fújt visszavonulót az előzetes választási regisztrációval kapcsolatban, mert úgy érezte, többet veszíthet az ügyön, mint amennyit nyerhet – erről Gyurcsány Ferenc beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 8
7:53
Változatlan az euró árfolyama (ATV)
Alig változott a forintárfolyam keddre virradóra: kora reggel az eurót 291,65 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a hétfő esti 291,28 forint után.
jan. 8
8:09
Navracsics szerint Bayernek nincs helye a Fideszben (168 Óra Online)
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az ATV hétfő esti Egyenes Beszéd című műsorában kijelentette: „olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja”.
jan. 8
8:09
Navracsics kitenné Bayert a Fideszből (Alternatív Energia)
Bayer Zsolt cikke megcsúfol minden olyan demokratikus közösségi elvet, amiben a Fidesz hisz - ezt Navracsics Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint származása alapján nem lehet beskatulyázni senkit. Bayer Zsolt írása súlyos, demokráciát sértő állításokat tartalmaz - jelentette ki.
jan. 8
8:09
Navracsics elítélte Bayer kijelentéseit (Metropol)
„Olyan embernek nincs helye a Fideszben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja.” A DK tüntetést szervez.
jan. 8
8:09
Megnősült a börtönben Tóásó Előd (ATV)
A 2009 óta fogva tartott magyar-román kettős állampolgár a börtönben találkozott Elena Fortúnnal, amikor a hölgy pénzügyi csalásokkal vádolt apjához látogatott.
jan. 8
8:11
Az Együtt 2014 nélkül folytatódnak a tárgyalások (Metropol)
Gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyalnak ma délután az MSZP kezdeményezésére ellenzéki szervezetek.
jan. 8
8:11
Dorosz: cimborák kifizetőhelye lesz a Nemzetstratégiai Intézet (ATV)
A Nemzetstratégiai Intézet megalakulásának körülményei zavarosak, annyi biztos, hogy politikai cimborák kifizetőhelye lesz – ezt Dorosz Dávid LMP-s képviselő mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 8
8:13
Hajléktalanokat juttattak albérlethez (Metropol)
Már harmincöt hajléktalant juttattak albérlethez Győrben, és további tizenötnek keresnek hasonló lehetőséget.
jan. 8
8:15
Kevesen kérnek az arzénmentes vízből (Metropol)
Naponta egyszer jelenik meg az ivóvíz feliratú honvédségi utánfutó a Békés megyei Csorváson, hogy a helyiek egészséges ivóvízhez jussanak.
jan. 8
8:27
Tiltás helyett jobb ha közösen internetezünk (Metropol)
Ma már nemcsak a kamaszok, hanem a gyerekek mindennapjaiban is ott van a számítógép.
jan. 8
8:27
Húsvétkor gyilkolt Várpalotán - vádemeléssel zárult a nyomozást (Alternatív Energia)
Vádemeléssel zárta a rendőrség a tavaly, húsvét hétfőn, Várpalotán elkövetett emberölés miatt indított nyomozást - értesült a HavariaPress.
jan. 8
8:29
„Függetlenül beszélnek Európáról” (Metropol)
Tavasszal indítja el magyar nyelvű adását a Euronews: filozófiájukról nyilatkoztak lapunknak.
jan. 8
9:03
Kültéri sziréna riasztotta el a rablókat (Alternatív Energia)
Zsákmány nélkül menekült el az a két rabló, akik szombaton délelőtt kíséreltek meg kirabolni egy utazási irodát, Csornán, de az alkalmazott működésbe hozta a kültéri szirénát - értesült a HavariaPress.
jan. 8
9:21
Matolcsy lehet az új jegybankelnök (ATV)
Az új jegybankelnök valószínűleg olyan politikát folytat majd, amit a jelenlegi elnök, Simor András nem támogatott. Matolcsy György, akinek a neve többször is felmerült, mint lehetséges utód, többször is arról beszélt, hogy szorosabb együttműködésre van szükség a kormány és a Nemzeti bank között. Elemzők szerint nem kizárt, hogy a devizatartalékhoz is hozzányúlnak majd, pont azért, hogy lazítsanak…
jan. 8
9:23
Nem tudni, miért állt le a rendőrök, mentők és tűzoltók rádiós rendszere (ATV)
Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta hétfő délután a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszerének leállását.
jan. 8
9:39
Andor László konstruktívan szavaz a túlzottdeficit-eljárásról (Infostart)
Az utóbbi időben hathatós intézkedések történtek a magyar kormány részéről a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa. Andor László szerint a jelek pozitív irányba mutatnak.
jan. 8
9:39
Többször is felpuhult Orbán kőkemény alapja (168 Óra Online)
Újévkor még sziklaszilárdnak tűnt a jövő alapja, de menet közben megingott minden. A kormánypártok a friss alaptörvényen farigcsáltak, építgették jelenlegi és jövőbeni hatalmukat, a demokratikus ellenzék pedig tiltakozott, ahogy csak tudott, míg a szélsőjobboldal felfedte igazi arcát. Az elmúlt év parlamenti botrányait PUNGOR ANDRÁS idézte fel.
jan. 8
9:39
Kövér: politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés elnöke szerint vállaltan politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztráció lehetőségének kiiktatásával. A Kövér Lászlóval készült interjút keddi számában közölte a Zalai Hírlap.
jan. 8
9:39
Lendvai jövőre visszavonul a parlamenti munkából (ATV)
"Részvételi demokrata" lesz a következő választás után a parlamenti munkából visszavonuló Lendvai Ildikó. A szocialista politikus a Népszabadságnak adott interjúban beszélt erről.
jan. 8
9:41
Aranylabda: Gera Ronaldóra szavazott (ATV)
Gera Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a portugál Cristiano Ronaldóra adta le voksát a FIFA-Aranylabda szavazáson, amelyet sorozatban negyedszer az argentin Lionel Messi nyert.
jan. 8
9:43
Helikopterbaleset: heten meghaltak (ATV)
Hét ember, köztük öt amerikai állampolgár halt meg hétfőn egy perui helikopterbalesetben - közölték a helyi hatóságok.
jan. 8
10:15
NAV: alanyi mentesség katásoknak év közben is (Alternatív Energia)
A kisadózók tételes adóját, azaz a katát választók akár évi egy bevallásra csökkenthetik adminisztrációs kötelezettségüket - tájékoztatta a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.
jan. 8
10:15
Százmilliós rablás: rendőr a gyanúsítottak között (ATV)
Rendőr is van a szegedi ékszerbolti tolvajok között. Hét embert gyanúsít a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tavaly október végi szegedi ékszerbolti lopással. Az elkövetők a pince felől, alulról bontották meg a páncélszekrény alatti födémet, majd kivágták a trezor alját is, ahonnan 100 millió forint értékű ékszert és készpénzt vittek el. A tolvajok augusztusban már próbálkoztak a födém…
jan. 8
10:17
Németh: Bayer a magánvéleményét írta le, nem a Fidesz álláspontját (ATV)
Már most 200 megkeresés érkezett a 10 százalékos rezsicsökkentés végrehajtását felügyelő bizottsághoz – ezt Németh Szilárd mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 8
10:19
Enyhén nőtt a használtautó piac 2012-ben (ATV)
Tavaly enyhén nőtt a magyarországi használtautó piac, a növekedést elsősorban a kedvezőbbé vált regisztrációs adó következtében megugrott import generálta - derül ki a Használtautó.hu kedden közölt összesítéséből.

Keresés