2013. január 12. szombat

jan. 12
5:09
A gyűlöletkeltés ellen és mellett is felvonulnak (Népszava)
Mint az várható volt, nem határolódott el Bayer Zsolttól a Fidesz, és Orbán Viktor sem szólalt meg az ügyben, helyette viszont a békemenet szervezője vette védelmébe a cigányellenes írása miatt bírált publicistát - furcsa hasonlattal élve szerintük a tej kifutott, csak arra kell vigyázni, nehogy odakozmáljon. Az indulatok ma újra elszabadulhatnak, mivel a Jobbik Szigethalomra vonul a…
jan. 12
5:27
7-en a 7-ről (Népszava)
Ön is részesül-e az egyre intenzívebb kormányzati osztogatásból?
jan. 12
5:29
Még alszanak az önkormányzatok (Népszava)
Egyelőre mindenütt másképp ellenőrzik a kutyachipeket az országban, a legtöbb önkormányzatnál még tervezik, hogyan kérhetik számon a kutyatulajdonosokat, de olyan hely is van, ahol január elsejétől folyamatos a kontroll. A Hegyvidéken például kézi műszereikkel folyamatosan ellenőrzik a közterület-felügyelet munkatársai a kutyákat, máshol azonban még a szükséges műszerek is hiányoznak. Akárhogyan…
jan. 12
5:31
Kósa elismerte, hozzájuk igazítják a választást (Népszava)
Induljon valódi egyeztetés a választási eljárási törvényről - kérte tegnap nyílt levélben az MSZP és az LMP a kormánypártokat. A szocialista Molnár Zsolt lapunknak elmondta, azt szeretnék, ha szakemberek, civil mozgalmak részvételével a teljes jogszabályt felülvizsgálnák a parlamenti pártok. Hozzátette, végre valódi egyeztetésre lenne szükség, nem arra, hogy a Fidesz zárt ajtók mögött, egymaga…
jan. 12
5:33
Korózs: szélhámosság az újabb nyugdíjígéret (Népszava)
A 11. és a 12. havi nyugdíj kifizetése is veszélyben volt az utóbbi két évben, ezért politikai szélhámosság a 13. havi ellátás ígérete - jelentette ki Korózs Lajos azzal kapcsolatban, hogy a kabinet tervei szerint a választás előtt, decemberben egyszeri plusz juttatást adnak az időseknek Erzsébet-utalvány, vagy Szép-kártya formájában.
jan. 12
5:45
Várólistás hajléktalanok (Népszava)
Nem kevesebb mint három ember fagyott meg az országban pusztán 24 óra leforgása alatt. Ha komolyan vennénk Giró-Szász András őrületes novemberi rádiónyilatkozatát, azt mondhatnánk, csak csütörtökön háromszor annyian hűltek ki, mint ahányan 2010 óta haltak meg a mínuszok miatt a fővárosi közterületeken. A budapesti átmeneti szállók száz százalékos kihasználtsággal üzemelnek.
jan. 12
6:03
Válni akar a magyar világbajnok, a felesége nem (ATV)
Erdei Zsolt továbbra is a nyilvánosság kizárásával szeretné rendezni a magánéletét. Bár korábban a Hot!-nak röviden azt nyilatkozta: még reménykedik abban, hogy a jelenlegi helyzet átmeneti és idővel minden jóra fordul, ám a bokszoló egyik barátja szerint Erdei felkeresett egy ügyvédet.
jan. 12
6:39
Kibukott az ellenzék a Kósa által beismert választási trükkön (ATV)
A Fidesz, az MSZP és az LMP is ésszerűnek tartja, hogy 2014-ben Magyarországon egyszerre legyen az európai és a magyar parlamenti választás. A fideszes Gulyás Gergely szerint ezzel megspórolható egy választás költsége, majdnem hárommilliárd forint. A szocialistákat és az LMP-t ugyanakkor felháborította Kósa Lajos nyilatkozata. A Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta egy fórumon, hogy azért lesz…
jan. 12
6:57
Szétszedték a Fidesz nagyágyúját: „Halványlila dunsztja sincs” (168 Óra Online)
Az MSZP és az LMP nyílt levélben kéri a két kormánypárt frakcióvezetőjét, hogy a végleges választási eljárási törvényt egy széles körű konszenzust kereső folyamat során alkossák meg. A két párt azt szeretné, ha ennek során a teljes jogszabályt felülvizsgálnák.
jan. 12
6:57
Megzuhant a forint Matolcsy szavaira (ATV)
Péntek délután már több mint 297 forintért adtak egy eurót, pedig a nemzetközi piaci hangulat kedvező volt. Elemzők szerint, ha átlépi a háromszázas lélektani határt, ismét elszabadulhat az árfolyam. A gyengülés mögött Matolcsy György szavai állhatnak. A nemzetgazdasági miniszter legújabb írásában a racionális gondolkodás ellen érvel, szerinte ugyanis a hagyományos, az úgynevezett ortodox…
jan. 12
6:59
Lesz kongresszusi jóváhagyás? - alakul Obama kormánya (ATV)
Barack Obama nem adta be a derekát: az ellenvélemények dacára a némelyek által provokatívnak tartott Chuck Hagelt jelölte a Pentagon élére. Emellett a Központi Hírszerző Iroda vezetéséről is döntött: a CIA igazgatójának John O. Brennant választotta, aki az elmúlt években terrorelhárítási tanácsadójaként szolgált. Obama decemberben már John Kerry külügyminiszteri jelölését is bejelentette. A három…
jan. 12
7:15
A túlélni próbáló településeket bünteti a kormány (HVG)
Tucatnál több önkormányzat maradt ki a kormány 2012-ben meghirdetett adósságrendezéséből. Az érintett települések általunk megkérdezett polgármesterei idáig nem kaptak semmiféle tájékoztatást arról, milyen szempontok alapján kerültek hátrányba. Hangsúlyozzák, ők jól gazdálkodtak, munkahelyteremtő beruházásokat hoztak tető alá, akik viszont gyengébben teljesítettek, most jutalmat kaptak. Hivatalos…
jan. 12
7:15
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 12
7:33
Pokorni: lehet kompromisszumot kötni a hallgatói szerződés ügyében (Népszava)
Pokorni Zoltán szerint lehet kompromisszumot kötni a hallgatói szerződés ügyében. A Fidesz alelnöke a Hír TV Péntek 8 című műsorában azt is hangsúlyozta, hogy reméli, ez sikerül is.
jan. 12
8:09
Balog Zoltán még mindig nem érti (168 Óra Online)
A Hallgatói Hálózat szerint a kormány csak az időt húzza a felsőoktatási átalakítás ügyében, a szerveződés nem enged a kormánynak adott, februári határidejű ultimátumból, a hallgatói szerződések teljes eltörlését követeli.
jan. 12
8:09
Öreglak: „kigyúrta magát, hogy jobban meg tudjon ölni” (ATV)
Tömegverekedés tört ki péntek reggel két szomszédos család között a Somogy megyei Öreglakon. Tizenegyen támadtak egymásra lécekkel, vasvillával, baseball-ütőkkel. Az összecsapásnak súlyos sérültjei is vannak, hét embert szállítottak kórházba. A rendőrök garázdaság miatt indítottak eljárást.
jan. 12
8:27
Ösztöndíjat kapnak a nyugdíjaskorú orvosok (HVG)
A bérükön túl ösztöndíjat akar fizetni a kormány azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik nyugdíj mellett is dolgoznak, de a törvény szerint már nem kaphatnak egyszerre nyugellátást és fizetést is - írja a Népszabadság.
jan. 12
8:27
Bajnai Gordon: A kormány visszaélt a kétharmaddal (168 Óra Online)
Magyarország többsége 2010-ben a radikális változásra szavazott, a kormány azonban visszaélt a történelmi lehetőséggel – mondta Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke a Nógrád megyei Szécsényben egy civil fórumon pénteken.
jan. 12
8:27
Regisztráció: kényszerpályán a jobboldal (ATV)
Az év első napjaiban az Alkotmánybíróság (AB) a köztársasági elnök indítványára megsemmisítette a Magyarországon élő magyar állampolgárok kötelező választási regisztrációját előíró törvényi rendelkezéseket. Ezeket a szabályokat a közvélemény-kutatások során megkérdezett választópolgárok nyolcvan százaléka elutasította, ahogyan a jogásztársadalom tekintélyes része is. Az AB döntése folytán…
jan. 12
8:45
Új értékelési rendszert dolgoznak ki a bíráknak (HVG)
A bírák értékelési rendszerének átalakítását, valamint etikai kódex és életpályamodell kidolgozását tűzte ki célul az idei évre Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, aki a Magyar Hírlapnak adott interjúban fontos eredménynek nevezte a közigazgatási és munkaügyi bíróságok önálló egységgé szervezését.
jan. 12
8:45
Don-kanyar: rendezvények országszerte a katasztrófa évfordulóján (MaHu)
Megemlékezéssorozatot tart a hétvégén, a doni katasztrófa 70. évfordulóján a Honvédelmi Minisztérium (HM) országszerte. Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, ahol napok alatt szinte teljesen megsemmisült a kétszázezres 2. magyar hadsereg; ez volt a magyar hadtörténet legnagyobb veresége.
jan. 12
8:45
Doni megemlékezések országszerte (Népszava)
Megemlékezéssorozatot tart a hétvégén, a doni katasztrófa 70. évfordulóján a Honvédelmi Minisztérium (HM) országszerte. Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, ahol napok alatt szinte teljesen megsemmisült a kétszázezres 2. magyar hadsereg; ez volt a magyar hadtörténet legnagyobb veresége.
jan. 12
8:45
Magas részvétel a cseh elnökválasztáson (ATV)
A vártnál magasabb volt a részvétel az államfőválasztás első napján Csehországban. Már nem a parlament, hanem közvetlenül az emberek választják meg Václav Klaus jelenlegi köztársasági elnök utódját.
jan. 12
9:03
Vigyázat! Razziák a kutyacsip miatt (HVG)
December 31-én lejárt a türelmi idő, azóta folyamatosan ellenőrzik a négy hónapnál idősebb kutyákat, van-e bennük kutyacsip: van, ahol csak az állatorvos, másutt viszont a helyi közterület-felügyelet emberei valóságos razziákat tartanak - írja a szombati Népszava.
jan. 12
9:03
Országszerte tartanak rendezvényeket a doni katasztrófa évfordulóján (Infostart)
Megemlékezéssorozatot tart a hétvégén, a doni katasztrófa 70. évfordulóján a Honvédelmi Minisztérium (HM) országszerte. Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, ahol napok alatt szinte teljesen megsemmisült a kétszázezres 2. magyar hadsereg; ez volt a magyar hadtörténet legnagyobb veresége.
jan. 12
9:03
Járványméretű influenza Amerikában (ATV)
Hivatalosan is járványméretű az influenza az Egyesült Államokban, ahol a múlt héten a halálozások 7,3 százalékát influenza és tüdőgyulladás okozta - jelentette pénteken a Járványvédelmi és Megelőzési Központok (CDCP) elnevezésű szövetségi intézményhálózatra hivatkozva a Reuters.
jan. 12
9:05
Helikopterfelújításról is tárgyalhat Orbán Putyinnal (HVG)
Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai látogatása előtt nyomást akarnak gyakorolni az orosz haditechnika magyarországi közvetítői a kormányra, a Honvédelmi Minisztérium (HM) képviselőire, hogy mielőbb állapodjanak meg velük a régi, szovjet típusú katonai helikopterek üzemidő-hosszabbításáról és korszerűsítéséről - írta a Magyar Nemzet.
jan. 12
9:05
Orbán: Európában mindenhol erős vezetőkre van szükség (ATV)
Európában mindenhol erős vezetőkre van szükség a válságból való kilábaláshoz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Cipruson, ahol rendkívüli csúcstalálkozót tartottak az Európai Néppárt vezetői. A kormányfő szerint Európában ugyanarra a hozzáállásra van szükség, ami a politikai és gazdasági kihívásokat illeti, mint Magyarországon, ahol a kormány az elmúlt több mint két évben alapvető gazdasági…
jan. 12
9:21
Iskolai tolerancia-projektet indít az evangélikus egyház (HVG)
Meghirdette a reformáció és a tolerancia évét az evangélikus egyház világszerte. A kezdeményezés része annak az előkészületnek, amelynek eredményeként a protestáns világ a reformáció kezdetének 500. évfordulóját ünnepli 2017-ben - mondta Fabiny Tamás evangélikus püspök az MTI-nek adott interjújában.
jan. 12
9:21
200 év múlva eltűnhetnek a magyarok (168 Óra Online)
Ha Magyarország lakossága a mostanihoz hasonló ütemben fogy, akkor akár az is elképzelhető, hogy 200 év múlva az ország népessége 500 ezerre csökken, vagyis eltűnnek a magyarok a Kárpát-medencéből.
jan. 12
9:21
Meghirdette a reformáció és a tolerancia évét az evangélikus egyház (Népszava)
A kezdeményezés része annak az előkészületnek, amelynek eredményeként a protestáns világ a reformáció kezdetének 500. évfordulóját ünnepli 2017-ben - mondta el Fabiny Tamás evangélikus püspök.
jan. 12
9:21
Martin Luther King Bibliájára esküszik fel Obama (ATV)
Barack Obama elnök idei beiktatása alkalmából a legendás polgárjogi harcos, Martin Luther King és rabszolga-felszabadító hivatali elődje, Abraham Licoln bibliájára esküszik fel - közölte pénteken a szertartást szervező hivatalos bizottság.
jan. 12
9:39
Rezsi: a kéményseprés díja is csökkenhet (MaHu)
Arra kérik a szolgáltatókat, hogy jól látható helyen, és egyértelműen követhető módon tüntessék fel az általuk kibocsátott számlákon a tízszázalékos csökkentést.
jan. 12
9:39
Senior ösztöndíj a nyugdíjas orvosoknak (Infostart)
A Népszabadság értesülése szerint a bérükön túl ösztöndíjat akar fizetni a kormány azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik nyugdíj mellett is dolgoznak, de a törvény szerint már nem kaphatnak egyszerre nyugellátást és fizetést is.
jan. 12
9:39
Veszteséges kórházba olvasztják a jól működő intézményt (168 Óra Online)
A móri kórháznak a Fejér Megyei Szent György Kórházba integrálása ellen tüntetett az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Szolidaritás és a Mór Város Jövőjéért Egyesület pénteken Móron.
jan. 12
9:39
Ki ne legyen? (C-Press)
„kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány, kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány, kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány, kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány”
jan. 12
9:41
Lehetne összevont választás 2014-ben? (Infostart)
Bizonyos uniós törekvésekkel szembe menne az európai parlamenti és az országgyűlési választások összevonása - mondta az InfoRádió kérdésére Gyévai Zoltán, a Bruxinfó elemzője. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy semmi nem kötelezi a tagországokat arra, hogy külön tartsák a két voksolást.
jan. 12
9:57
Tarlós jövő héten menne az ombudsmannal hajléktalant nézni (HVG)
Tarlós István főpolgármester jövő hétre tervezi, hogy felkeresi Szabó Máté ombudsmannal a Ferenciek téri aluljárót, mert egyre sürgetőbbnek tartja a hajléktalanok helyzetét.
jan. 12
9:57
Obama: tavasztól kevesebb harci bevetés Afganisztánban (ATV)
Barack Obama amerikai elnök pénteken bejelentette, hogy az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok tavasztól kezdve inkább kiképző, támogató feladatot látnak el, és egyre kevesebb harci bevetésben vesznek majd részt.
jan. 12
9:59
Világsztárokkal lép fel Pesten az egykori Dschingis Khan Mándokija (ATV)
Világsztárokkal lép fel a budapesti Művészetek Palotájában február 16-án az évtizedek óta Németországban élő Mándoki László, aki azonban nem január eleji hatvanadik születésnapját, hanem jam session formációjának két évtizedes fennállását ünnepli a koncerttel.
jan. 12
10:12
Mégsem találkozik Bayer, Stefka és Farkas (C-Press)
Tekintettel az elmúlt napok politikai hangulatkeltésére, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a pénteki, a Magyar Hírlap fõszerkesztõjével, Stefka Istvánnal és a lap fõmunkatársával, Bayer Zsolttal tervezett megbeszélést békésebb idõpontra halasztja – tájékoztatott a szervezet.
jan. 12
10:14
Brüsszelben nem szalonképes Bayer romaellenes publicisztikája (C-Press)
Teljességgel elfogadhatatlannak minõsítette Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi, szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnöke Bayer Zsolt magyar publicista cigánysággal kapcsolatos legutóbbi állásfoglalását.
jan. 12
10:15
A nyílt utcán vertek meg egy nőt (HVG)
A nyílt utcán vertek és rugdostak egy 17 éves lányt Nagykanizsán, támadóit a rendőrök elfogták.
jan. 12
10:15
Fordult a kocka: Orbán már nem megkérdőjelezhetetlen a Fideszben (168 Óra Online)
A Fideszen belüli erőviszonyok átrendeződésének jele, ami a választási regisztráció ügyében történt: a párt vezetői belátták, hogy sajátjaikkal kerülhetnek szembe, ha tovább feszítik a húrt. Így vélekedik Kéri László, aki szerint a politikai giccs kategóriájába tartozik az ellenzék leendő vezetőjének személye körül kialakult kényszeres találgatás, pozíciótánc. Vannak, akik régen tudják, hogy Orbán…
jan. 12
10:16
Horváth Ferenc Válasz Balogh Gábornak és Bayer Zsoltnak& (C-Press)
Elõzmények: Balogh Gábor: Levél a cigányokhoz http://ultrasliberi.hu/?p=23092 Bayer Zsolt: Ki ne legyen. http://www.magyarhirlap.hu/ki-ne-legyen 2013. január 01-én történt egy sajnálatos esemény.
jan. 12
10:18
Farkas Flórián nem foglalkozik Bayer Zsolt kizárásával (C-Press)
A magyarországi cigányság elsõ számú képviselõje mégsem találkozik Bayer Zsolttal. Amikor pedig a publicista Fideszbõl történõ esetleges kizárásáról kérdeztük, Farkas letette a telefont. Az ügy kirobbanásához képest sokat puhult a Fidesz kommunikációja.
jan. 12
10:20
Létrehozzák a Cigányügyi Egyeztetõ Tanácsot (C-Press)
Cigányügyi Egyeztetõ Tanács létrehozásáról készített elõterjesztést a Emberi Erõforrások Minisztériuma. A testület részt venne a kabinet döntéseinek elõkészítésében, a társadalmi felzárkózási és cigányügyi politika végrehajtásának összehangolásában
jan. 12
10:22
A gyûlöletkeltés ellen és mellett is felvonulnak (C-Press)
Mint az várható volt, nem határolódott el Bayer Zsolttól a Fidesz, és Orbán Viktor sem szólalt meg az ügyben, helyette viszont a békemenet szervezõje vette védelmébe a cigányellenes írása miatt bírált publicistát - furcsa hasonlattal élve szerintük a tej kifutott, csak arra kell vigyázni, nehogy odakozmáljon. Az indulatok ma újra elszabadulhatnak, mivel a Jobbik Szigethalomra vonul a…
jan. 12
10:24
Népszavazást kezdeményez a Jobbik Miskolcon (C-Press)
A párt azt szeretné elérni, hogy ne épüljön meg zömmel uniós pénzbõl egy roma kulturális központ.
jan. 12
10:33
A főpolgármester már a jövő héten találkozna az ombudsmannal (Infostart)
Tarlós István főpolgármester - látva, hogy Szabó Máté hamarabb tért vissza szabadságáról - már a jövő héten szeretné az ombudsmannal közösen felkeresni a Ferenciek téri aluljárót, mert egyre sürgetőbbnek tartja a hajléktalanok helyzetét.

Keresés