2013. január 13. vasárnap

jan. 13
6:04
Több milliót keresett, újra énekelni akar az X-Factor zsűrije (ATV)
Többmilliós gázsit zsebelt be Britney Spears, miután végigzsűrizte és -mentorálta az amerikai X-Factor második évadát, mégis lemondta a következő adássorozatot – írja a Bors Online.
jan. 13
6:39
A rezsicsökkentés csak kampányfogás? Támad a kommandó (ATV)
Más országokban is előfordult, hogy az állam a szolgáltatók kárára a megszokottnál is erőteljesebben belenyúlt a lakossági energiaárakba – például Albániában, ahonnan éppen ezért menekül a cseh áramszolgáltató – nyilatkozta a Heteknek a Concorde Zrt. vezető elemzője. Magyarországon a cégek még kivárnak ugyan, de az egyértelműnek tűnik, hogy a kormány 10 százalékos rezsicsökkentése nem több minden…
jan. 13
6:57
Minden van az izraeli videódömpingben (ATV)
Mosolygó nemzetközi hírességek kontra szemcsés, fekete-fehér képeken ökölrázó politikai ellenfelek; csúcstechnológia, fejlődés, erő kontra hajléktalanság, elszegényedés; szellemes egyperces gegek és otromba uszítás: a modern politikai kampány minden technikáját felvonultatja az izraeli választási kampányban. Az országban a törvények szerint csak a szavazás előtt 15 nappal lehet televíziós…
jan. 13
7:15
Az ellenzék a bűnözők és gyilkosok pártjára áll Kocsis szerint (168 Óra Online)
Az ellenzék nem a valódi botrányról, a bestiális bűncselekményekről beszél – mondta Kocsis Máté.
jan. 13
7:33
140 településen nincs mivel fűteni (ATV)
140 somogyi településen késve kapják a rászorulók az ingyenes tüzifát, mert a sok eső miatt annyira feláztak az erdei utak, hogy nem tudják kiszállítani a korábban kivágott száraz fát. Sokan így kénytelenek valamennyit fatelepről beszerezni. Ott azonban többnyire csak nedves fát találni, amivel nehézkesen lehet fűteni.
jan. 13
8:27
Nácinak gondolták a Don-kanyar túlélőit (ATV)
42 ezer magyar katona esett el a Don-kanyarban a 70 évvel ezelőtt megindult szovjet támadásban. Erre az eseményre, vagyis a 2. Magyar Hadsereg tragédiájára emlékeztek szombaton több helyen is az országban. Pákozdon a doni áttörés túlélői, a Magyar Honvédség vezetői és a kultúráért felelős államtitkár együtt vettek részt az eddigi katonai emlékpark Nemzeti Emlékhellyé nyilvánításán.
jan. 13
9:03
Kocsis Máté: Bayer indulatait megértjük, stílusát nem (ATV)
A rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint a Bayer-cikk kapcsán szervezett vasárnapi ellenzéki tüntetés résztvevői akarva-akaratlanul a bűnelkövetőket bátorítják – Kocsis Máté az MTI-nek nyilatkozva egyben visszautasította az MSZP Pintér Sándor belügyminisztert bíráló kijelentéseit.
jan. 13
9:21
Ismét jön az IMF delegációja (ATV)
Jövő héten Magyarországra érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége: az IMF és a magyar kormány képviselői a megbeszéléseken áttekintik majd a legutóbbi tárgyalások óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit, egyúttal mindkét fél bemutatja, hogyan értékeli a magyarországi reálgazdaság teljesítményét, a költségvetési folyamatokat.
jan. 13
9:39
Brit segítség a francia csapatoknak Maliban (ATV)
Légi logisztikai segítséget nyújt a brit kormány Franciaországnak a Maliban zajló francia hadműveletekhez - közölte vasárnap hajnalban a brit miniszterelnöki hivatal.
jan. 13
9:57
Hárman vesztették életüket közúti balesetben (Metropol)
Három halálos baleset is történt az elmúlt 24 órában, összesen 28 sérülés volt a közutakon.
jan. 13
9:57
Kudarc után költekezés (Alternatív Energia)
Kudarccal és hazugsággal kezdte 2013-at a Fidesz. Az alkotmánybíróság választási regisztrációval kapcsolatos döntése hatalmas vereség a kormány, és személyesen Orbán Viktor számára - írja az MSZP elnöke.
jan. 13
10:15
A kormány roppant büszke az IMF-ellenes politikájára (168 Óra Online)
A magyar kormány helyesen járt el az utóbbi több mint egy évben akkor, amikor egyes kérdésekben ragaszkodott álláspontjához a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való egyeztetések során – mondta Varga Mihály, az IMF-fel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 13
10:15
Jövő héten érkezik az IMF küldöttsége (Metropol)
Január 16. és 28. között Magyarországon lesz az IMF delegációja, de ezúttal nem lesznek hiteltárgyalások.
jan. 13
10:15
Igazságtalan és önérdekű a választási rendszer (Alternatív Energia)
Hiába semmisítette meg az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztrációt, az egész rendszer társadalmilag és politikailag egyaránt igazságtalan, egyoldalú és önérdekű maradt - mondja Tóth Zoltán. A választási szakértő szerint a testület értelmezhette volna bővebben a hatáskörét, akkor talán nem maradt volna a törvénycsomagban még másfél tucat aggályos pont.
jan. 13
10:16
Gyanús csend az Európai Unióban (ATV)
Gyanús csend uralkodik az adósságválságtól megrendült Európai Unióban (EU) azóta, hogy Görögország tavaly év végén megkapta az államcsőd elkerüléséhez szükséges újabb pénzügyi mentőcsomagot. Bár José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy ezzel az eurót fenyegető veszély alapvetően elmúlt, elemzők szerint az igazi szakítópróbák még csak most következnek.
jan. 13
10:18
Földrengés Kínában: 46 halott (ATV)
A hétvégén minden áldozatot kiásták és azonosították abban a délnyugat-kínai Jünnan tartományi hegyvidéki faluban, ahol pénteken reggel földcsuszamlás temetett maga alá 16 lakóházat.
jan. 13
10:34
Több fegyvert vesznek az amerikaiak Newtown óta (ATV)
Jelentősen nőtt a fegyvereladások száma az utóbbi hetekben az Egyesült Államokban, az embereket vélhetően az attól való félelem sarkallta a vásárlásra, hogy a legutóbbi, newtowni ámokfutás nyomán esetleg szigorítani fogják a fegyverbirtoklással kapcsolatos törvényeket.
jan. 13
10:36
Négyezren tapsolták Gyurta tettét (ATV)
Szerte Norvégiában nagy visszhangot váltott ki Gyurta Dániel gesztusa, a norvég sajtó külön is méltatta, a helyszínen pedig négyezren tapsolták meg a magyar olimpiai bajnokot azon a szombat esti, hamari ünnepségen, amelyen átnyújtotta az emlékérmet a tavaly elhunyt barát, az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok versenyzőtárs Alexander Dale Oen családjának.
jan. 13
11:09
Meghalt a világ legidősebb nője (ATV)
115 éves korában szombaton elhunyt Okubo Koto, aki a világ legidősebb nője volt - jelentette vasárnap a japán sajtó.
jan. 13
11:45
Újabb csoportos nemi erőszak Indiában (ATV)
Újabb csoportosan elkövetett nemi erőszak tetteseit fogták el Indiában vasárnap. A történtek kísértetiesen hasonlítanak az egy hónappal ezelőtt Újdelhiben elkövetett, óriási felháborodást kiváltó esetre.
jan. 13
11:47
Olmert szerint Netanjahu milliárdokat "szór el katonai látomásaira" (ATV)
Ehud Olmert volt izraeli kormányfő az ország legnézettebb kereskedelmi tévécsatornájának adásában "iráni katonai látomásaira elszórt milliárdokkal" vádolta a miniszterelnöki poszt jelenlegi birtokosát, Benjámin Netanjahut, aki válaszul "felelőtlennek és különösnek" nevezte Olmert bírálatát vasárnap reggel a katonai rádióban.
jan. 13
12:21
Szeszélyes időjárásra számíthatunk (168 Óra Online)
Többféle csapadékra majd enyhülésre lehet számítani a jövő héten.
jan. 13
12:22
Itt legfrissebb férfi tenisz-világranglista (ATV)
Az év első Grand Slam-tornája, a hétfőn kezdődő Australian Open előtt már vasárnap nyilvánosságra hozták a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáját, amelyet változatlanul a melbourne-i viadalra címvédőként készülő szerb Novak Djokovic vezet.
jan. 13
12:39
Afgán migránsokat fogtak Hegyeshalomnál (Metropol)
Nyolc afgán állampolgárt szállítottak le a Budapest-München között közlekedő nemzetközi gyorsvonatról.
jan. 13
12:39
Közfoglalkoztatás: válaszolt a belügyminiszter (Alternatív Energia)
Az alapvető jogok biztosának a közfoglalkoztatási rendszer működését vizsgáló jelentései közül négyre megérkezett a belügyminiszter válasza és intézkedési terve, az ötödik, átfogó jelentés esetében pedig a válaszra megszabott határidő még nem járt le - tájékoztatta Szabó Máté ombudsman az MTI-t vasárnap közleményben.
jan. 13
12:41
Zalában hullhat a legtöbb hó (Metropol)
A Dunántúl délnyugati részén estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat.
jan. 13
12:57
Betakarja az országot a hó (Alternatív Energia)
Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 13
12:57
Itt a havazás: akár 10 centi hó is hullhat (ATV)
Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.
jan. 13
13:15
Elfogták a cserbenhagyó gázolót Csákváron (Metropol)
Elsodort egy kerékpáros nőt egy gépkocsi Csákvár belterületén szombaton, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.
jan. 13
13:15
Rezsicsökkentés: az MSZP szerint ötvenszer ennyit már elvettek (Alternatív Energia)
A kormány eddigi döntéseivel az ötvenszeresét vette el annak, amelyet a mostani rezsicsökkentéssel visszaad a lakosságnak - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 13
13:15
Lőfegyverrel játszottak a gyerekek: egy kislány meghalt (ATV)
Lőfegyverrel játszottak a gyerekek, s emiatt egy kislány meghalt Horvátországban - jelentette a helyi internetes média vasárnap.
jan. 13
13:33
Kiakadtak: ellenfilm készül Ben Affleck filmjére? (ATV)
"Ellenfilmmel" válaszolna Teherán Az Argo-akció címmel világszerte nagy sikerrel vetített amerikai alkotásra, amely az 1979-es iráni forradalom utáni túszdráma egy kevésbé ismert fejezetét, néhány amerikai követségi alkalmazott Teheránból való kimenekítésének történetét dolgozza fel.
jan. 13
13:51
Figyelmeztetés: ónos eső és havazás (Infostart)
Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 13
13:53
MSZP: a kormány a sokszorosát vette el annak, amit rezsicsökkentéssel visszaad (Infostart)
A kormány eddigi döntéseivel az ötvenszeresét vette el annak, amelyet a mostani rezsicsökkentéssel visszaad a lakosságnak - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 13
13:55
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el Miskolcon (Infostart)
Romlik Miskolc fölött a levegő minősége, ezért a város polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője.
jan. 13
14:09
Ombudsman: a hajléktalanság problémájára nem válasz a hatósági fellépés (ATV)
A hajléktalanság problémájára nem a gyors, villámcsapásszerű várospolitikai és hatósági fellépés jelenti a választ - írta Szabó Máté ombudsman az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
jan. 13
14:27
Ungváry: le kell számolni a Don-kanyar mítoszaival (168 Óra Online)
Korszerű, látványos, sokrétű kiállítás látható a hét végétől a Nyílt Társadalom Intézete Centrális Galériájában a 2. magyar hadsereg doni tragédiájáról. A megnyitón a kérdés legjobb hazai szakértője, Ungváry Krisztián történész és a témát feldolgozó író, Závada Pál beszélt. Olyan számokról, tényekről és történelem-képekről, amelyekről a sok, a katasztrófa 70. évfordulóján tartott megemlékezésen…
jan. 13
14:27
„A hajléktalanságra nem a hatósági fellépés a válasz” (Metropol)
Az ombudsman szerint valóban többen választják ma a közterületen élést, mint amikor ezt az Ab pénzbírsággal sújthatta.
jan. 13
14:28
Izraeli lap: 1967-es határokkal teremtené meg a palesztin államot Brüsszel (ATV)
Az Európai Unió új, részletes béketervet dolgoz ki az izraeli-palesztin tárgyalások újrakezdésére az izraeli választások utánra - írta vasárnapi számában a Jediót Ahronót című izraeli napilap.
jan. 13
15:03
Tüntetnek - több százan vonultak a Fidesz-székház elé: ezért (ATV)
Tüntetést szervezett Bayer Zsolt cikke miatt a Fidesz-székház elé a Demokratikus Koalíció. A párt közleménye szerint bízik benne, hogy a hazai cigányság kiirtására fölszólító írás „minden tisztességes embernél kiverte a biztosítékot”. A Fidesz molinón üzent a tüntetőknek: ne álljatok a gyilkosok pártjára, ne hallgassatok Ron Werberre.
jan. 13
15:39
Készül a hóra a katasztrófavédelem (Infostart)
A havazás és a csúszóssá váló utak miatt az érintett területeken torlódásra kell számítani, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) fokozott figyelemre inti a közlekedőket.
jan. 13
15:39
Ombudsman: a hajléktalanságra nem a hatósági fellépés jelenti a választ (Alternatív Energia)
A hajléktalanság problémájára nem a gyors, villámcsapásszerű várospolitikai és hatósági fellépés jelenti a választ - írta Szabó Máté ombudsman az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
jan. 13
15:39
Tüntetés Moszkvában: képviselő plakátjait égette el az ellenzék (ATV)
A duma törvényhozóinak fényképét tartalmazó plakátokat égettek el vasárnap az orosz gyermekek amerikai örökbefogadásának betiltása elleni moszkvai tüntetésen.
jan. 13
15:41
Torlódásokra kell készülni a havas, csúszós utakon (Alternatív Energia)
A havazás és a csúszóssá váló utak miatt az érintett területeken torlódásra kell számítani, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) fokozott figyelemre inti a közlekedőket.
jan. 13
15:43
A rasszizmus ellen tartott demonstrációt a DK a Fidesz székháza előtt (Alternatív Energia)
A rasszizmus, a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés ellen tartott demonstrációt a Fidesz budapesti székháza előtt vasárnap délután a Demokratikus Koalíció (DK) és a hozzá csatlakozó pártok, szervezetek Bayer Zsolt cikke miatt.
jan. 13
15:57
Az ombudsman is megnézte a hajléktalanokat (Infostart)
A hajléktalanság problémájára nem a gyors, villámcsapásszerű várospolitikai és hatósági fellépés jelenti a választ - írta Szabó Máté ombudsman vasárnapi közleményében.
jan. 13
15:57
Négy településen veszélyes a levegő minősége (Alternatív Energia)
A szálló por magas koncentrációja miatt négy település levegőjét veszélyesnek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) vasárnap.
jan. 13
15:57
Százezrek tüntettek a melegházasság engedélyezése ellen Párizsban (ATV)
Százezrek vettek részt vasárnap Párizsban a Francois Hollande szocialista francia köztársasági elnök melegházasságot engedélyező törvényjavaslata elleni felvonulásokon.
jan. 13
16:15
MSZP: a kormányzati politika elszenvedői a közfoglalkoztatottak (168 Óra Online)
A szocialisták „korrektebb” személyi jövedelemadót vezetnének be – mondta Gúr Nándor.
jan. 13
16:34
Felrobbant egy kínai busz: 11 halott, 40 sérült (ATV)
Legkevesebb 11 ember meghalt, 40-en megsérültek, amikor egy északkelet-kínai városban felrobbant egy busz - jelentette a kínai média vasárnap. A rendőrség merényletre gyanakszik.

Keresés