2013. január 13. vasárnap

jan. 13
0:21
Átadták a Brusznyai-emlékérmet a hagyományos veszprémi emlékkoncerten (MaHu)
Átadták a Brusznyai-emlékérmet a hagyományos veszprémi emlékkoncerten szombaton: a mártír tanár emlékére alapított díjat egy középiskolai tanár és két végzős gimnazista vehette át.
jan. 13
5:45
Hétvégi közlekedési prognózis (ORFK) (Police.hu)
jan. 13
6:04
Több milliót keresett, újra énekelni akar az X-Factor zsűrije (ATV)
Többmilliós gázsit zsebelt be Britney Spears, miután végigzsűrizte és -mentorálta az amerikai X-Factor második évadát, mégis lemondta a következő adássorozatot – írja a Bors Online.
jan. 13
6:39
A rezsicsökkentés csak kampányfogás? Támad a kommandó (ATV)
Más országokban is előfordult, hogy az állam a szolgáltatók kárára a megszokottnál is erőteljesebben belenyúlt a lakossági energiaárakba – például Albániában, ahonnan éppen ezért menekül a cseh áramszolgáltató – nyilatkozta a Heteknek a Concorde Zrt. vezető elemzője. Magyarországon a cégek még kivárnak ugyan, de az egyértelműnek tűnik, hogy a kormány 10 százalékos rezsicsökkentése nem több minden…
jan. 13
6:39
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 13
6:57
Minden van az izraeli videódömpingben (ATV)
Mosolygó nemzetközi hírességek kontra szemcsés, fekete-fehér képeken ökölrázó politikai ellenfelek; csúcstechnológia, fejlődés, erő kontra hajléktalanság, elszegényedés; szellemes egyperces gegek és otromba uszítás: a modern politikai kampány minden technikáját felvonultatja az izraeli választási kampányban. Az országban a törvények szerint csak a szavazás előtt 15 nappal lehet televíziós…
jan. 13
7:15
Az ellenzék a bűnözők és gyilkosok pártjára áll Kocsis szerint (168 Óra Online)
Az ellenzék nem a valódi botrányról, a bestiális bűncselekményekről beszél – mondta Kocsis Máté.
jan. 13
7:33
140 településen nincs mivel fűteni (ATV)
140 somogyi településen késve kapják a rászorulók az ingyenes tüzifát, mert a sok eső miatt annyira feláztak az erdei utak, hogy nem tudják kiszállítani a korábban kivágott száraz fát. Sokan így kénytelenek valamennyit fatelepről beszerezni. Ott azonban többnyire csak nedves fát találni, amivel nehézkesen lehet fűteni.
jan. 13
8:09
Polgármestert választanak ma a Veszprém megyei Csehbányán (MaHu)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Veszprém megyei Csehbányán.
jan. 13
8:27
"Bayer Zsolt indulatait megértjük" - Kocsis Máté a hírlapos cikkről (HVG)
A rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint a Bayer-cikk kapcsán szervezett vasárnapi ellenzéki tüntetés résztvevői akarva-akaratlanul a bűnelkövetőket bátorítják – Kocsis Máté az MTI-nek nyilatkozva egyben visszautasította az MSZP Pintér Sándor belügyminisztert bíráló kijelentéseit.
jan. 13
8:27
Nácinak gondolták a Don-kanyar túlélőit (ATV)
42 ezer magyar katona esett el a Don-kanyarban a 70 évvel ezelőtt megindult szovjet támadásban. Erre az eseményre, vagyis a 2. Magyar Hadsereg tragédiájára emlékeztek szombaton több helyen is az országban. Pákozdon a doni áttörés túlélői, a Magyar Honvédség vezetői és a kultúráért felelős államtitkár együtt vettek részt az eddigi katonai emlékpark Nemzeti Emlékhellyé nyilvánításán.
jan. 13
8:45
Kocsis Máté: a tüntetés a bűnelkövetőket bátorítja (MaHu)
A rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint a Bayer-cikk kapcsán szervezett vasárnapi ellenzéki tüntetés résztvevői akarva-akaratlanul a bűnelkövetőket bátorítják.
jan. 13
9:03
Kocsis Máté: Bayer indulatait megértjük, stílusát nem (ATV)
A rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint a Bayer-cikk kapcsán szervezett vasárnapi ellenzéki tüntetés résztvevői akarva-akaratlanul a bűnelkövetőket bátorítják – Kocsis Máté az MTI-nek nyilatkozva egyben visszautasította az MSZP Pintér Sándor belügyminisztert bíráló kijelentéseit.
jan. 13
9:21
Ismét jön az IMF delegációja (ATV)
Jövő héten Magyarországra érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége: az IMF és a magyar kormány képviselői a megbeszéléseken áttekintik majd a legutóbbi tárgyalások óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit, egyúttal mindkét fél bemutatja, hogyan értékeli a magyarországi reálgazdaság teljesítményét, a költségvetési folyamatokat.
jan. 13
9:39
Az elmúlt 24 órában hárman haltak meg az utakon (HVG)
Az elmúlt 24 órában három ember vesztette életét halálos balesetben országszerte - adta hírül vasárnap délelőtt a police.hu. A rendőrség honlapja szerint a rendőrök 28 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ezek közül három halálos kimenetelű volt, három súlyos, 19 pedig könnyű sérüléssel végződött.
jan. 13
9:39
Brit segítség a francia csapatoknak Maliban (ATV)
Légi logisztikai segítséget nyújt a brit kormány Franciaországnak a Maliban zajló francia hadműveletekhez - közölte vasárnap hajnalban a brit miniszterelnöki hivatal.
jan. 13
9:57
Huszonöt határsértőt fogtak el Röszke közelében (HVG)
Összesen huszonöt határsértőt fogtak el több csoportban a rendőrök Röszke közelében szombaton este és vasárnap hajnalban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 13
9:57
Kudarc után költekezés (Népszava)
Kudarccal és hazugsággal kezdte 2013-at a Fidesz. Az alkotmánybíróság választási regisztrációval kapcsolatos döntése hatalmas vereség a kormány, és személyesen Orbán Viktor számára - írja az MSZP elnöke.
jan. 13
10:15
A kormány roppant büszke az IMF-ellenes politikájára (168 Óra Online)
A magyar kormány helyesen járt el az utóbbi több mint egy évben akkor, amikor egyes kérdésekben ragaszkodott álláspontjához a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való egyeztetések során – mondta Varga Mihály, az IMF-fel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 13
10:15
Igazságtalan és önérdekű a választási rendszer (Népszava)
Hiába semmisítette meg az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztrációt, az egész rendszer társadalmilag és politikailag egyaránt igazságtalan, egyoldalú és önérdekű maradt - mondja Tóth Zoltán. A választási szakértő szerint a testület értelmezhette volna bővebben a hatáskörét, akkor talán nem maradt volna a törvénycsomagban még másfél tucat aggályos pont.
jan. 13
10:16
Gyanús csend az Európai Unióban (ATV)
Gyanús csend uralkodik az adósságválságtól megrendült Európai Unióban (EU) azóta, hogy Görögország tavaly év végén megkapta az államcsőd elkerüléséhez szükséges újabb pénzügyi mentőcsomagot. Bár José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy ezzel az eurót fenyegető veszély alapvetően elmúlt, elemzők szerint az igazi szakítópróbák még csak most következnek.
jan. 13
10:18
Földrengés Kínában: 46 halott (ATV)
A hétvégén minden áldozatot kiásták és azonosították abban a délnyugat-kínai Jünnan tartományi hegyvidéki faluban, ahol pénteken reggel földcsuszamlás temetett maga alá 16 lakóházat.
jan. 13
10:34
Több fegyvert vesznek az amerikaiak Newtown óta (ATV)
Jelentősen nőtt a fegyvereladások száma az utóbbi hetekben az Egyesült Államokban, az embereket vélhetően az attól való félelem sarkallta a vásárlásra, hogy a legutóbbi, newtowni ámokfutás nyomán esetleg szigorítani fogják a fegyverbirtoklással kapcsolatos törvényeket.
jan. 13
10:36
Négyezren tapsolták Gyurta tettét (ATV)
Szerte Norvégiában nagy visszhangot váltott ki Gyurta Dániel gesztusa, a norvég sajtó külön is méltatta, a helyszínen pedig négyezren tapsolták meg a magyar olimpiai bajnokot azon a szombat esti, hamari ünnepségen, amelyen átnyújtotta az emlékérmet a tavaly elhunyt barát, az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok versenyzőtárs Alexander Dale Oen családjának.
jan. 13
11:09
Meghalt a világ legidősebb nője (ATV)
115 éves korában szombaton elhunyt Okubo Koto, aki a világ legidősebb nője volt - jelentette vasárnap a japán sajtó.
jan. 13
11:27
Újabb perek Burgenlandban magyar iskolások színlelt lakcíme miatt (HVG)
Újabb perek indulhatnak Burgenlandban magyar iskolások hamis ausztriai lakcímre történt bejelentése miatt - számolt be róla az osztrák közszolgálati rádió (ORF).
jan. 13
11:27
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. január 12., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 2. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki.
jan. 13
11:45
Buszkiszervezések miatt aggódnak Gyurcsányék (HVG)
A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy gondolja át döntését, amely alapján 132 agglomerációs buszjáratot szerveznek ki a Volánbusz számára. A párt szerint a BKV ezen járatai megszűnnek.
jan. 13
11:45
A KENÓ nyerőszámai (boon)
Budapest, 2013. január 12., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 12-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták:
jan. 13
11:45
Újabb csoportos nemi erőszak Indiában (ATV)
Újabb csoportosan elkövetett nemi erőszak tetteseit fogták el Indiában vasárnap. A történtek kísértetiesen hasonlítanak az egy hónappal ezelőtt Újdelhiben elkövetett, óriási felháborodást kiváltó esetre.
jan. 13
11:47
Megérkezett Budapestre a LOT Boeing 787 Dreamlinere (boon)
Budapest, 2013. január 12., szombat (MTI) - Leszállt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren a lengyel LOT légitársaság legújabb gépe, az alig pár hete forgalomba állított Boeing 787-800-as Dreamliner szombaton.
jan. 13
11:47
Olmert szerint Netanjahu milliárdokat "szór el katonai látomásaira" (ATV)
Ehud Olmert volt izraeli kormányfő az ország legnézettebb kereskedelmi tévécsatornájának adásában "iráni katonai látomásaira elszórt milliárdokkal" vádolta a miniszterelnöki poszt jelenlegi birtokosát, Benjámin Netanjahut, aki válaszul "felelőtlennek és különösnek" nevezte Olmert bírálatát vasárnap reggel a katonai rádióban.
jan. 13
12:03
Doni megemlékezések – Az elesettekre emlékeztek Pákozdon (boon)
Pákozd, 2013. január 12., szombat (MTI) - A Don-kanyarban elesettekre emlékeztek a pákozdi katonai emlékpark mellett a tiszteletükre felépített Mészeg-hegyi emlékkápolnánál politikusok, település- és egyházi vezetők jelenlétében szombaton.
jan. 13
12:05
Inkább ennénk mint utaznánk (boon)
Magyarország, Hadjú-Bihar - A felmérés alapján Európában a magyarok költenének a legtöbbet élelmiszerre.
jan. 13
12:21
Szeszélyes időjárásra számíthatunk (168 Óra Online)
Többféle csapadékra majd enyhülésre lehet számítani a jövő héten.
jan. 13
12:21
Felújítják a pusztaedericsi földgáztárolót (boon)
Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Tavaszra elkészül az E.On Földgáz Storage Zrt. (EFS) pusztaedericsi föld alatti gáztárolója kitároló rendszerének felújítása, a mintegy 1,5 milliárd forintos beruházással nagymértékben javul a tároló üzemelési biztonsága - tájékoztatta az EFS az MTI-t.
jan. 13
12:22
Itt legfrissebb férfi tenisz-világranglista (ATV)
Az év első Grand Slam-tornája, a hétfőn kezdődő Australian Open előtt már vasárnap nyilvánosságra hozták a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáját, amelyet változatlanul a melbourne-i viadalra címvédőként készülő szerb Novak Djokovic vezet.
jan. 13
12:23
Varga: a kormány helyesen ragaszkodott álláspontjához IMF-ügyben (boon)
Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - A magyar kormány helyesen járt el az utóbbi több mint egy évben akkor, amikor egyes kérdésekben ragaszkodott álláspontjához a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való egyeztetések során - mondta Varga Mihály, az IMF-fel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 13
12:25
Az elmúlt 24 órában hárman vesztették életüket közúti balesetben (boon)
Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Az elmúlt 24 órában három ember vesztette életét halálos balesetben országszerte - adta hírül vasárnap délelőtt a police.hu. A rendőrség honlapja szerint a rendőrök 28 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ezek közül három halálos kimenetelű volt, három súlyos, 19 pedig könnyű sérüléssel végződött.
jan. 13
12:39
Közfoglalkoztatás: válaszolt a belügyminiszter (Népszava)
Az alapvető jogok biztosának a közfoglalkoztatási rendszer működését vizsgáló jelentései közül négyre megérkezett a belügyminiszter válasza és intézkedési terve, az ötödik, átfogó jelentés esetében pedig a válaszra megszabott határidő még nem járt le - tájékoztatta Szabó Máté ombudsman az MTI-t vasárnap közleményben.
jan. 13
12:39
Huszonöt határsértőt fogtak el Röszke közelében (boon)
Szeged, 2013. január 13., vasárnap (MTI) – Összesen huszonöt határsértőt fogtak el több csoportban a rendőrök Röszke közelében szombaton este és vasárnap hajnalban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
jan. 13
12:41
Kiállítás nyílik a szaléziak magyarországi letelepedésének 100. évfordulója alkalmából (boon)
Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Kiállítás nyílik a szalézi szerzetesrend magyarországi letelepedésének 100. évfordulója alkalmából A jókedv rendje – Szaléziak címmel január 26-án a budavári palota E épületében, a Budapesti Történeti Múzeumban, ahol Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitja meg a tárlatot - közölte a szerzetesrend az MTI-vel.
jan. 13
12:57
Több mint 10 centiméternyi hó hullhat a Dunántúl délnyugati részén (MaHu)
Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat.
jan. 13
12:57
Betakarja az országot a hó (Népszava)
Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 13
12:57
Gyurta Dániel átadta az emlékérmet Dale Oen családjának (boon)
Budapest/Hamar, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Szerte Norvégiában nagy visszhangot váltott ki Gyurta Dániel gesztusa, a norvég sajtó külön is méltatta, a helyszínen pedig négyezren tapsolták meg a magyar olimpiai bajnokot azon a szombat esti, hamari ünnepségen, amelyen átnyújtotta az emlékérmet a tavaly elhunyt barát, az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok versenyzőtárs Alexander Dale…
jan. 13
12:57
Itt a havazás: akár 10 centi hó is hullhat (ATV)
Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.
jan. 13
12:59
OS – A Demokratikus Koalíció közleménye (boon)
Budapest, 2013. január 13., vasárnap (OS) - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 132 agglomerációs buszjárat kiszervezéséről döntött a Volánbusz számára. A BKV ezen járatai megszűnnek.
jan. 13
13:15
Rezsicsökkentés: az MSZP szerint ötvenszer ennyit már elvettek (Népszava)
A kormány eddigi döntéseivel az ötvenszeresét vette el annak, amelyet a mostani rezsicsökkentéssel visszaad a lakosságnak - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 13
13:15
Havazás – Több mint 10 centiméternyi hó hullhat a Dunántúl délnyugati részén (boon)
Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) – Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.
jan. 13
13:15
Lőfegyverrel játszottak a gyerekek: egy kislány meghalt (ATV)
Lőfegyverrel játszottak a gyerekek, s emiatt egy kislány meghalt Horvátországban - jelentette a helyi internetes média vasárnap.

Keresés