2013. január 21. hétfő

jan. 21
4:51
Eddie Murphy intézetbe került apja elvesztése után (ATV)
A mosolygós humoristának sem volt mindig fenékig tejfel az élet. Eddie Murphy sokat köszönhet édesapjának, pedig nagyon kicsi volt, amikor elveszítette őt. Ám a tehetségét, a humorát egyértelműen a rendőrként, amatőr színészként és komikusként egyaránt tevékenykedő papától örökölte – írja a BorsOnline.
jan. 21
5:27
Él a sztrájkfenyegetés (Alternatív Energia)
Nem mondanak le a sztrájk eszközéről a kormánnyal megállapodást kötő szakszervezetek. Ha nem születik egyezség a 20 százalékos béremelési követelésükről, illetve a kabinet nem teljesíti a holnap aláírásra kerülő egyezségbe foglalt ígéreteit készek a munkabeszüntetésre. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elismerte, nem tudták megakadályozni az államosítást. Az érdekvédő szerint…
jan. 21
5:27
A kormányból választott kampányarcokat az MSZP (ATV)
Plakátkampányban kezd az MSZP, hogy emlékeztesse a kormánypártokat, mit tettek az országgal. A kampány részei lesznek a fórumok is, amelyeken a szocialisták az emberektől szeretnék hallani, hogyan élték meg az elmúlt három évet. A Fidesz-frakció szerint az MSZP gyűlöletkampányba kezdett.
jan. 21
5:29
Blöff volt a kabinet ígérete a családon belüli erőszakról (Alternatív Energia)
Egyáltalán nem biztos, hogy valóban elkészült a törvényjavaslat a családon belüli erőszak - a kormánypártok kapcsolati erőszaknak nevezik - büntetőjogi meghatározásáról, de ha létezik is ilyen, arról a civilek nem tudnak. Ezt mondta lapunk kérdésére Kincses István ügyvéd, aki a civil delegáltként tagja a témával foglalkozó munkacsoportnak. Őt is meglepte az Emberi Erőforrások Minisztériumának…
jan. 21
5:29
Tökéletesen hamisították a pénzt, mégis lebuktak (ATV)
Érmehamisító pénzverdét leplezett le Lazio tartományban az olasz csendőrség. A hamis egy- és kéteurósok tökéletes másai voltak az eredetieknek.
jan. 21
5:31
Évértékelések szenzonja jön (Alternatív Energia)
Fideszes források azt valószínűsítik, hogy Orbán Viktor február 8-án tartja idei évértékelőjét. Ami biztos, február 11-én, a parlamenti ülésszak első napját a kormányfő beszéde nyitja meg. Az MSZP elnöke március 9-én a Papp László Sportarénában tart évértékelő rendezvényt, Mesterházy Attila beszédére tízezer aktivistát várnak. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke február 19-én összegzi…
jan. 21
5:33
Pénz nem, csak adat lesz az egyéni számlán (Alternatív Energia)
Lesz egyéni nyugdíjszámla, ezen "a biztosított személyi adatai, a foglalkoztatója által 2012. január 1-jét követően teljesített nyugdíjjárulék bevallási adatok" szerepelnek majd, pénz azonban nem. A többi között ez derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) lapunk kérdéseire adott válaszokból.
jan. 21
5:35
Már sehol nincs elzárt település (Alternatív Energia)
Több tucat települést zárt el a külvilágtól a péntek hajnalban kezdődött hófúvás, illetve havazás, nagyjából 500 jármű akadt el a havas-csúszós utakon, a vasút- és buszmenetrendek összeomlottak, számos út vagy útszakasz vált járhatatlanná, és csak 24 óra leforgása alatt öt ember fagyott meg az országban. Vasárnapra javult a helyzet, de másfajta gondok adódtak. Harangozó Bertalan, Vas megyei…
jan. 21
5:45
Ron Werber visszatért – retteghet a Fidesz? (168 Óra Online)
Kiosztotta az MSZP-seket Ron Werber – Keresetlen szavakkal osztotta ki az MSZP politikusait és aktivistáit Ron Werber izraeli kampányguru egy zártkörű tréningen. Az izraeli kampányguru a terepmunkában is „vérprofi”, a szocialisták most elsősorban ebben számítanak rá.
jan. 21
5:45
Épületfoglalással demonstrált A Város Mindenkié (Alternatív Energia)
A rendőrök vetettek véget hajléktalan aktivisták szombat délutáni akciójának. Azok ugyanis elfoglaltak egy önkormányzati tulajdonú üres épületet a VII. kerületi Csányi utcában szombaton, és egy "Lakhatást! Demokráciát! Jogállamot!"-feliratú molinót lógattak ki a műemléki ház első emeleti ablakából.
jan. 21
6:03
Nézze meg, hogyan szabadították ki a túszokat Algériában (ATV)
Az algériai kormány szerint valószínűleg emelkedni fog a négynapos túszdráma halálos áldozatainak száma. Hivatalos közlések szerint 23 túsz és 32 terrorista vesztette életét a harcokban, de több külföldit még mindig nem találnak, öt túszejtőt pedig elfogtak. A gázkitermelő telepen dolgozó 685 algériai és 107 külföldi korábban kiszabadult. Az akciót közben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat…
jan. 21
6:21
Megszólalt Orbán minisztere: fontos IMF-bejelentés az ATV-n (ATV)
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), jelenleg azonban egyeztetések folynak, hivatalos hiteltárgyalások nem zajlanak.
jan. 21
6:23
Obama beiktatása: 600-800 ezer nézőt várnak Washingtonba (ATV)
Katonák, rendőrök és biztonsági szolgálatok ügynökeinek ezrei vesznek részt hétfőn Barack Obama elnök második, ceremoniális eskütételének biztosításában, az eseményre a várakozások szerint 600-800 ezer néző érkezik Washingtonba.
jan. 21
6:39
Kegyetlen halál: csalinak használták, majd kivégezték a férfit (ATV)
Algéria hétfőn új adatokat közölt a múlt heti túszdráma halálos áldozatairól. A kormányfő azt mondta, a tragédiának 67 halottja volt: 37 külföldi és egy helyi dolgozó vesztette életét, és 29 iszlamista fegyverest lőttek le. Az egyik kiszabadult túsz elmondta, élő pajzsként használták őket a terroristák. A gázkitermelő telepről korábban 685 algériai és 107 külföldi kiszabadult. Az akciót az al-…
jan. 21
6:57
Két felnőttet és három gyereket mészárolt le egy 15 éves fiú (ATV)
Egyelőre nem ismert az indítéka annak a tizenöt éves fiúnak, aki egy új-mexikói lakásban két felnőttet és három gyereket ölt meg lőfegyverrel.
jan. 21
7:15
Sneijder a Galatasarayban folytatja (Infostart)
Az Internazionalétól a Galatasaray labdarúgócsapatához igazolt Wesley Sneijder.
jan. 21
7:33
Zord téli időjárás bénítja a német légiközlekedést (ATV)
Szétzilálta a menetrendet a zord téli időjárás hétfő hajnalban a frankfurti repülőtéren, az utasoknak késésekre és járatkimaradásokra kell számítaniuk - közölte a repteret üzemeltető Fraport társaság egyik szóvivője.
jan. 21
7:51
A Gazprom akár teljes kockázatmentességet is garantál Magyarországnak - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság értesülése szerint a Gazprom akár teljes kockázatmentességet is garantál Magyarországnak a Déli Áramlat kapcsán. Teljes szervezeti átalakítást terveznek a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségénél - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
7:51
Lerobbant egy mozdony: késések a szombathelyi vonalon (ATV)
30-40 perces késésekre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon egy meghibásodott mozdony miatt.
jan. 21
7:53
Akkumulátortöltő hibája miatt álltak le a japán Dreamlinerek? (ATV)
Nem a túltöltöttség okozta a tüzet két héttel ezelőtt egy Boeing 787-es típusú Dreamliner egyik litium-ion akkumulátorában, de továbbra sem kizárt, hogy a töltőberendezéssel vannak gondok, ezért a vizsgálat folytatódik - közölte az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (NTSB).
jan. 21
8:09
Könnyebb dolguk lesz a nevelőszülőknek (Metropol)
Az örökbefogadás és a nevelőszülői hivatás népszerűsítése is gyermekvédelmi céllá vált.
jan. 21
8:09
Stratégiai megállapodást kötöttek a Tatával Orbánék (ATV)
Stratégiai együttműködési megállapodást ír ma alá a Tata Consultancy Services(TCS) és a magyar kormány.
jan. 21
8:11
Példakép kerestetik (Metropol)
„A győzelem és az akarat szimbóluma lett, a rák elleni küzdelem egyik legismertebb arca, sokak reménye, hogy a lehetetlen is lehetséges.”
jan. 21
8:11
Új e-útdíj tender: 75 milliárdot bukhat a kormány (ATV)
Új közbeszerzési eljárást írhat ki a kormány az elektronikus útdíjrendszer kiépítésére. A fejlesztési minisztérium államtitkára híradónknak azt mondta, hónapokig elhúzódhat, mire nyertest hirdetnek. Ezért elképzelhető, hogy csak meghívásos alapon lehet majd pályázni, és egy állami céget bíznak meg a rendszer kialakításával. Vályi Nagy Vilmos szerint nem kell kapkodniuk. Szakértők viszont azt…
jan. 21
8:27
Egy halálos baleset volt a hétvégén (Infostart)
Egy ember halt meg közlekedési balesetben a hétvégén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfő reggel a rendőrség honlapján.
jan. 21
8:27
A csúszós járdákat is ellenőrzik a felügyelők (Metropol)
Ahol nem takarítják a járdát, ott figyelmeztetik az illetékest a várható következményekre.
jan. 21
8:27
Elhappolták előlünk a BBC csúcssorozatát a csehek (ATV)
Csehországi helyszíneken forgatja A három testőr című új, tízrészes filmsorozatát a BBC brit közszolgálati televízió. Az Alexandre Dumas francia író világhírű regényéből készülő alkotás munkálatait márciusban kezdik meg.
jan. 21
8:29
Íme a hallgatók feltételei - folytathatják az országos tiltakozást? (ATV)
Részmegállapodást írt alá az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn Budapesten. Balog Zoltán miniszter közlése szerint az ideiglenes megállapodás erre az évre szól, a felek fenntartják a jogot, hogy a jövő évben változtassanak. A Hallgatói Hálózat (HaHa) ragaszkodik a diákok december 10-én elfogadott 6 pontjához, ami mellett az Országos…
jan. 21
8:45
Médiatörvény: az EU folyamatosan nyomja Orbánékat (168 Óra Online)
Médiatörvények – Az Európa Tanács határidő nélkül folytatja a tárgyalást a magyar kormánnyal.
jan. 21
8:45
Heves tűzharc a közlekedési rendőrség épületében (ATV)
Tálib öngyilkos merénylők támadták meg hétfő hajnalban Kabulban a közlekedési rendőrség főhadiszállását. Szemtanúk szerint több robbanás történt, és két órával később is heves a tűzharc folyt az épületben.
jan. 21
9:03
Elhurcoltak a rendőrök 28 hajléktalant (ATV)
28 civil és hajléktalan aktivistát állítottak elő a rendőrök tegnap este a VII. kerületi Csányi utcában. Az aktivisták egy önkormányzati épületet akartak elfoglalni. Arra hivatkoztak, hogy míg Budapesten csaknem kétezer lakás áll üresen, addig legalább tízezer ember az utcán, fedél nélkül él. A tiltakozókat végül a rendőrök egyesével vitték ki az épületből. Szabálysértési bírságot róttak ki, ezt…
jan. 21
9:21
Hallgatói Hálózat: nem engedünk! (168 Óra Online)
Az egyetemistákat képviselő Hallgatói Hálózat felháborodott hangú közleményben tiltakozott a kormányzat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája közötti megállapodás-tervezettel kapcsolatban, amely nemrég szivárgott ki. A szervezet szemrehányást tesz a miniszternek, hogy őket is és a szakszervezeteket is kihagyták a tárgyalásokból. Ezért felszólítják a feleket: a megállapodást ne írják…
jan. 21
9:22
"Baltás gyilkos raktárról" Reális gondolat vagy őrület? (ATV)
Juthat-e Magyarországnak más szerep a globalizálódásban, mint autók összeszerelése? Odáig, ahol most tartunk, az EU-n kívül is eljutottunk volna? És mi a realitása a keleti nyitásnak? Az atv.hu két neves közgazdászt, Mellár Tamást és Róna Pétert kérdezett, akik írásban válaszoltak felvetéseinkre.
jan. 21
9:39
Fizetett szabadságot rendeltek el a választások napjára Izraelben (ATV)
Teljes rendőri készültséggel biztosítják a keddi választásokat Izraelben - jelentette hétfőn az izraeli közszolgálati rádió.
jan. 21
9:41
"Megesett a szíve rajtuk" Bűzlő otthonából evakuálni kellett őket (ATV)
Beteg galambokat, nyulakat és baromfit őrzött a házában egy ohiói férfi. Az áldatlan állapotokat az állatvédők számolták fel.
jan. 21
9:57
Japán segítséggelj Alfa Romeo roadster készül (ATV)
A Mazda Motor Corporation és a Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) a 2012. május 23-i közös bejelentés után múlt pénteken nyilvánosságra hozta, hogy végleges megállapodást írtak alá, melynek keretében a Mazda kétüléses nyitott sportautót fog gyártani a Fiat Alfa Romeo márkája számára hirosimai üzemében 2015-től.
jan. 21
10:15
Egyre többen vásárolnak környezettudatosan (Metropol)
Milyen szempontokat tartanak szem előtt a magyar vásárlók? Felmérés hipermarketekben.
jan. 21
10:15
Egyre többen vásárolnak környezettudatosan (Alternatív Energia)
Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) "Zöldlista" programjának keretében tavaly, az adventi hétvégéken országszerte csaknem hétezer vásárlót kérdeztek meg vásárlási szokásaikról, tizenöt hipermarketben.
jan. 21
10:51
Székesfehérvár adósságának negyven százalékát vállalja át az állam (Infostart)
A székesfehérvári önkormányzat adósságállományának negyven százalékát, 5,4 milliárd forintot vállal át az állam az adósságrendezés keretében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn, miután tárgyalt a város vezetésével.
jan. 21
10:51
Mentőhelikopterek a helyszínen: vonatok ütköztek, súlyos sérültek (ATV)
Összeütközött egymással két elővárosi vasúti szerelvény hétfőn reggel Bécsben, többen megsérültek a bécsi mentőszolgálat első értesülései szerint.
jan. 21
10:53
Káosz Frankfurtban: Budapestet is érinti... (ATV)
Több budapesti járatot töröltek a nyugat-európai havazás miatt hétfőn.
jan. 21
11:09
Hóhelyzet Európában: több budapesti repülőjáratot töröltek (Infostart)
Több budapesti járatot töröltek a nyugat-európai havazás miatt hétfőn.
jan. 21
11:09
Több budapesti repülőjáratot töröltek (Metropol)
Eddig a Lufthansa három gépe nem indult el Németországból Budapestre a havazás miatt.
jan. 21
11:27
MSZP: senkit se lehessen telefonon, sms-ben kirúgni! (Alternatív Energia)
Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani. Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese ezt hétfői sajtótájékoztatóján közölte egy közelmúltbeli esetre hivatkozva. Elmondta: a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Városgazda Nonprofit Zrt.-től a múlt év utolsó napján sms-ben bocsátottak el egy…
jan. 21
11:27
Orbán volt államtitkára: katasztrofális kormányzati hozzáállás (ATV)
A kábítószerkérdéssel foglalkozó szakma egésze megkongatta a vészharangot. Szakértők szerint a hatóságoknak valamit most már lépniük kell – a terepen helyzet van, a kormányzat hozzáállása ugyanis katasztrofális a területhez.
jan. 21
11:45
Uzsorások kaptak börtönbüntetést (Alternatív Energia)
Egy uzsorázásból élő házaspárra szabott ki börtönbüntetést hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla - közölte az intézmény szóvivője.
jan. 21
12:03
MSZP: Mi lesz ebből? (Alternatív Energia)
Csupán három hét telt el 2013-ból, és az Orbán-kormány idei költségvetése máris megbukott. Az MSZP azt várja Matolcsy György gazdasági minisztertől, hogy mielőtt veszi a kalapját, vegye magának a bátorságot és adjon választ arra a kérdésre: mi lesz ebből? - írja közleményében Józsa István.
jan. 21
12:21
Budapesti reptér: több járatot töröltek az időjárás miatt (168 Óra Online)
Több budapesti repülőjáratot töröltek a nyugat-európai havazás miatt
jan. 21
12:21
Történelemtanárok szerint Kádárt idézi Orbánék centralizálása (ATV)
A Történelemtanárok Egylete elfogadhatatlannak tartja az oktatásirányítás erőteljes centralizálását, a szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében abszurdnak és tarthatatlannak nevezte az iskolaigazgatók tényleges vezetői szerepének megvonását. Az egylet érdemi tárgyalásokat követel valamennyi érintett bevonásával.
jan. 21
12:39
Saját kutyája ölt meg egy nőt (Metropol)
Meghalt egy 47 éves nő, akit a saját kutyája támadott meg a hétvégén Sárbogárdon.

Keresés