2013. január 21. hétfő

jan. 21
4:51
Eddie Murphy intézetbe került apja elvesztése után (ATV)
A mosolygós humoristának sem volt mindig fenékig tejfel az élet. Eddie Murphy sokat köszönhet édesapjának, pedig nagyon kicsi volt, amikor elveszítette őt. Ám a tehetségét, a humorát egyértelműen a rendőrként, amatőr színészként és komikusként egyaránt tevékenykedő papától örökölte – írja a BorsOnline.
jan. 21
5:09
13 fok is lehet hétfőn (HVG)
Hétfőn enyhe idő lesz, délen akár tizenhárom fok is lehet. A hét további részében sokfelé lesz csapadék: az esőt és a havas esőt hó váltja fel.
jan. 21
5:27
Beteghez mentek a mentők, feltörték a rohamkocsit (HVG)
Feltörtek egy ház előtt álló rohamkocsit a budapesti VIII. kerületben, miközben a mentők éppen egy beteget láttak el. Az ügyben rendőrségi eljárás indul.
jan. 21
5:27
Él a sztrájkfenyegetés (Népszava)
Nem mondanak le a sztrájk eszközéről a kormánnyal megállapodást kötő szakszervezetek. Ha nem születik egyezség a 20 százalékos béremelési követelésükről, illetve a kabinet nem teljesíti a holnap aláírásra kerülő egyezségbe foglalt ígéreteit készek a munkabeszüntetésre. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elismerte, nem tudták megakadályozni az államosítást. Az érdekvédő szerint…
jan. 21
5:27
A kormányból választott kampányarcokat az MSZP (ATV)
Plakátkampányban kezd az MSZP, hogy emlékeztesse a kormánypártokat, mit tettek az országgal. A kampány részei lesznek a fórumok is, amelyeken a szocialisták az emberektől szeretnék hallani, hogyan élték meg az elmúlt három évet. A Fidesz-frakció szerint az MSZP gyűlöletkampányba kezdett.
jan. 21
5:29
Blöff volt a kabinet ígérete a családon belüli erőszakról (Népszava)
Egyáltalán nem biztos, hogy valóban elkészült a törvényjavaslat a családon belüli erőszak - a kormánypártok kapcsolati erőszaknak nevezik - büntetőjogi meghatározásáról, de ha létezik is ilyen, arról a civilek nem tudnak. Ezt mondta lapunk kérdésére Kincses István ügyvéd, aki a civil delegáltként tagja a témával foglalkozó munkacsoportnak. Őt is meglepte az Emberi Erőforrások Minisztériumának…
jan. 21
5:29
Tökéletesen hamisították a pénzt, mégis lebuktak (ATV)
Érmehamisító pénzverdét leplezett le Lazio tartományban az olasz csendőrség. A hamis egy- és kéteurósok tökéletes másai voltak az eredetieknek.
jan. 21
5:31
Évértékelések szenzonja jön (Népszava)
Fideszes források azt valószínűsítik, hogy Orbán Viktor február 8-án tartja idei évértékelőjét. Ami biztos, február 11-én, a parlamenti ülésszak első napját a kormányfő beszéde nyitja meg. Az MSZP elnöke március 9-én a Papp László Sportarénában tart évértékelő rendezvényt, Mesterházy Attila beszédére tízezer aktivistát várnak. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke február 19-én összegzi…
jan. 21
5:33
Pénz nem, csak adat lesz az egyéni számlán (Népszava)
Lesz egyéni nyugdíjszámla, ezen "a biztosított személyi adatai, a foglalkoztatója által 2012. január 1-jét követően teljesített nyugdíjjárulék bevallási adatok" szerepelnek majd, pénz azonban nem. A többi között ez derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) lapunk kérdéseire adott válaszokból.
jan. 21
5:35
Már sehol nincs elzárt település (Népszava)
Több tucat települést zárt el a külvilágtól a péntek hajnalban kezdődött hófúvás, illetve havazás, nagyjából 500 jármű akadt el a havas-csúszós utakon, a vasút- és buszmenetrendek összeomlottak, számos út vagy útszakasz vált járhatatlanná, és csak 24 óra leforgása alatt öt ember fagyott meg az országban. Vasárnapra javult a helyzet, de másfajta gondok adódtak. Harangozó Bertalan, Vas megyei…
jan. 21
5:45
A HaHa nem kér a kiszivárgott részmegállapodásból (HVG)
Nem fogadja el a Hallgatói Hálózat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája között született részmegállapodást, amelyet vasárnap este a hvg.hu ismertetett. A hallgatói szervezet ragaszkodik a korábban megfogalmazott hat ponthoz, és arra kéri a feleket: ne írják alá a megállapodást. Ha nem születik megoldás a 16 szak és a felsőoktatás finanszírozásának…
jan. 21
5:45
Ron Werber visszatért – retteghet a Fidesz? (168 Óra Online)
Kiosztotta az MSZP-seket Ron Werber – Keresetlen szavakkal osztotta ki az MSZP politikusait és aktivistáit Ron Werber izraeli kampányguru egy zártkörű tréningen. Az izraeli kampányguru a terepmunkában is „vérprofi”, a szocialisták most elsősorban ebben számítanak rá.
jan. 21
5:45
Épületfoglalással demonstrált A Város Mindenkié (Népszava)
A rendőrök vetettek véget hajléktalan aktivisták szombat délutáni akciójának. Azok ugyanis elfoglaltak egy önkormányzati tulajdonú üres épületet a VII. kerületi Csányi utcában szombaton, és egy "Lakhatást! Demokráciát! Jogállamot!"-feliratú molinót lógattak ki a műemléki ház első emeleti ablakából.
jan. 21
5:45
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 21
6:03
Nézze meg, hogyan szabadították ki a túszokat Algériában (ATV)
Az algériai kormány szerint valószínűleg emelkedni fog a négynapos túszdráma halálos áldozatainak száma. Hivatalos közlések szerint 23 túsz és 32 terrorista vesztette életét a harcokban, de több külföldit még mindig nem találnak, öt túszejtőt pedig elfogtak. A gázkitermelő telepen dolgozó 685 algériai és 107 külföldi korábban kiszabadult. Az akciót közben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat…
jan. 21
6:03
Hétvégi országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 21
6:21
Megszólalt Orbán minisztere: fontos IMF-bejelentés az ATV-n (ATV)
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), jelenleg azonban egyeztetések folynak, hivatalos hiteltárgyalások nem zajlanak.
jan. 21
6:23
Obama beiktatása: 600-800 ezer nézőt várnak Washingtonba (ATV)
Katonák, rendőrök és biztonsági szolgálatok ügynökeinek ezrei vesznek részt hétfőn Barack Obama elnök második, ceremoniális eskütételének biztosításában, az eseményre a várakozások szerint 600-800 ezer néző érkezik Washingtonba.
jan. 21
6:39
Svájci bankszámlák: blöff lehet a kormány titkosszolgálati módszere (HVG)
Ma már közel sem olyan egyszerű Svájcban számlát nyitni egy külföldinek, mint akár tavaly volt. Nemcsak milliárdosok viszik ki a pénzüket, az anonim számla pedig mítosz, évek óta nem lehet ilyen nyitni egy pénzintézetnél sem - egyebek mellett erről beszéltek a lapunknak azok a kint élő közvetítők, akik munkájuk révén találkoznak a vagyonukat vagy cégüket az alpesi országba "kitelepítő"…
jan. 21
6:39
Kegyetlen halál: csalinak használták, majd kivégezték a férfit (ATV)
Algéria hétfőn új adatokat közölt a múlt heti túszdráma halálos áldozatairól. A kormányfő azt mondta, a tragédiának 67 halottja volt: 37 külföldi és egy helyi dolgozó vesztette életét, és 29 iszlamista fegyverest lőttek le. Az egyik kiszabadult túsz elmondta, élő pajzsként használták őket a terroristák. A gázkitermelő telepről korábban 685 algériai és 107 külföldi kiszabadult. Az akciót az al-…
jan. 21
6:57
Az MSZOSZ tagadja, hogy Bajnaiék bázisa lehet (HVG)
Fölösleges fenntartaniuk többtucatnyi tagszervezetet, ezért idén összevonásokkal koncentrálná erőit a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége. Az MSZOSZ-nél azt nem ismerték el, hogy az érdekvédelmi szervezet "az MSZP és a Bajnai-féle Együtt 2014 mozgalom bázisa is lehet" - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
6:57
Két felnőttet és három gyereket mészárolt le egy 15 éves fiú (ATV)
Egyelőre nem ismert az indítéka annak a tizenöt éves fiúnak, aki egy új-mexikói lakásban két felnőttet és három gyereket ölt meg lőfegyverrel.
jan. 21
7:15
Feladta a mozdony, késnek a vonatok Budapest és Szombathely között (HVG)
30-40 perces késésekre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon egy meghibásodott mozdony miatt.
jan. 21
7:15
Sneijder a Galatasarayban folytatja (Infostart)
Az Internazionalétól a Galatasaray labdarúgócsapatához igazolt Wesley Sneijder.
jan. 21
7:33
Barbi, a nap szépe (szon)
Nyíregyháza - Barbi az elmúlt egy évet Londonban töltötte. De szíve hazahúzta, hiszen itthon várta a családja és a jó barátok! Igaz hát a mondás, mindenütt jó,de legjobb otthon.
jan. 21
7:33
Zord téli időjárás bénítja a német légiközlekedést (ATV)
Szétzilálta a menetrendet a zord téli időjárás hétfő hajnalban a frankfurti repülőtéren, az utasoknak késésekre és járatkimaradásokra kell számítaniuk - közölte a repteret üzemeltető Fraport társaság egyik szóvivője.
jan. 21
7:35
Jegyzet: A magyar kultúra… (szon)
Szatmárcseke - Szatmárcsekén jártam vasárnap délelőtt, ahol a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett templomi, majd koszorúzási ünnepséget vendéglátás követte a helyi művelődési házban. Legalább annyian, ha nem többen mondtak igent ráutaló magatartásukkal a felkérésre, hogy ne csak szellemileg, hanem testileg is jóllakottan térjenek haza a jeles programról. Gáláns és figyelmes gesztus volt ez a…
jan. 21
7:51
Újra bíróság előtt a legismertebb magyar pilótajátékos (HVG)
Újabb pere kezdődik Tribuszer Zoltánné pilótajáték-szervezőnek.
jan. 21
7:51
A Gazprom akár teljes kockázatmentességet is garantál Magyarországnak - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság értesülése szerint a Gazprom akár teljes kockázatmentességet is garantál Magyarországnak a Déli Áramlat kapcsán. Teljes szervezeti átalakítást terveznek a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségénél - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
7:51
Nyíregyházán és Csekén is ünnepeltünk (szon)
Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, a Himnusz születésnapján. 2013-ban, a 190. évfordulót megelőző hétvégén is számos kulturális és művészeti rendezvény szolgálta a nemzeti kultúra ápolásának, erősítésének ügyét megyénkben.
jan. 21
7:51
Lerobbant egy mozdony: késések a szombathelyi vonalon (ATV)
30-40 perces késésekre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon egy meghibásodott mozdony miatt.
jan. 21
7:53
Akkumulátortöltő hibája miatt álltak le a japán Dreamlinerek? (ATV)
Nem a túltöltöttség okozta a tüzet két héttel ezelőtt egy Boeing 787-es típusú Dreamliner egyik litium-ion akkumulátorában, de továbbra sem kizárt, hogy a töltőberendezéssel vannak gondok, ezért a vizsgálat folytatódik - közölte az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (NTSB).
jan. 21
8:09
Aki tehette, levizsgázott (szon)
Nyíregyháza -  Szigorodtak a szabályok: 16 éves kor alatt semmilyen járműre nem lehet jogosítványt szerezni. Január 19-étől – az uniós jogszabályokkal kapcsolatos harmonizáció révén – kismotorra már csak 16 évesen, míg nagymotorra 24 éves kortól lehet vezetői engedélyt szerezni.
jan. 21
8:09
Felszámolási eljárás alatt lévő cégek B.-A.-Z. megyében 2013.01.21. (boon)
Miskolc – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cégek legfrissebb listáját! (2013. január 11.-tól 2013. január 18.-ig)
jan. 21
8:09
Stratégiai megállapodást kötöttek a Tatával Orbánék (ATV)
Stratégiai együttműködési megállapodást ír ma alá a Tata Consultancy Services(TCS) és a magyar kormány.
jan. 21
8:11
Diákközgyűlés (szon)
Nyíregyháza - Megyei diákközgyűlést tartanak január 21é-én, hétfőn 15 órától a megye és Nyíregyháza általános és középiskoláinak diákképviselői, illetve diákok munkáját segítő pedagógusok a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskolában.
jan. 21
8:11
Szakértői telefon: Tippek az influenzavírus elkerüléséhez dr. Rurik Imrétől (boon)
Debrecen - Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez.
jan. 21
8:11
Új e-útdíj tender: 75 milliárdot bukhat a kormány (ATV)
Új közbeszerzési eljárást írhat ki a kormány az elektronikus útdíjrendszer kiépítésére. A fejlesztési minisztérium államtitkára híradónknak azt mondta, hónapokig elhúzódhat, mire nyertest hirdetnek. Ezért elképzelhető, hogy csak meghívásos alapon lehet majd pályázni, és egy állami céget bíznak meg a rendszer kialakításával. Vályi Nagy Vilmos szerint nem kell kapkodniuk. Szakértők viszont azt…
jan. 21
8:27
Egy halálos baleset volt a hétvégén (Infostart)
Egy ember halt meg közlekedési balesetben a hétvégén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfő reggel a rendőrség honlapján.
jan. 21
8:27
Elhappolták előlünk a BBC csúcssorozatát a csehek (ATV)
Csehországi helyszíneken forgatja A három testőr című új, tízrészes filmsorozatát a BBC brit közszolgálati televízió. Az Alexandre Dumas francia író világhírű regényéből készülő alkotás munkálatait márciusban kezdik meg.
jan. 21
8:29
Íme a hallgatók feltételei - folytathatják az országos tiltakozást? (ATV)
Részmegállapodást írt alá az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn Budapesten. Balog Zoltán miniszter közlése szerint az ideiglenes megállapodás erre az évre szól, a felek fenntartják a jogot, hogy a jövő évben változtassanak. A Hallgatói Hálózat (HaHa) ragaszkodik a diákok december 10-én elfogadott 6 pontjához, ami mellett az Országos…
jan. 21
8:45
Autók ütköztek Békés megyében (HVG)
Két autó ütközött Békés és Békéscsaba között, a 470-es úton hétfő reggel. Az utat teljes szélességében lezárták egy időre.
jan. 21
8:45
Médiatörvény: az EU folyamatosan nyomja Orbánékat (168 Óra Online)
Médiatörvények – Az Európa Tanács határidő nélkül folytatja a tárgyalást a magyar kormánnyal.
jan. 21
8:45
100.000 lájk és meztelenül fognak dolgozni (boon)
Elindult az első magyar kartonos lájkgyűjtő akció is. Első nekifutásra nem merték magasra rakni a lécet. Mindössze 100.000 lájkért meztelenül dolgoznának a csajok.
jan. 21
8:45
Disznótoros finomságok és kulturális ínyencségek (szon)
Napkor - Idén sem okozott csalódást a vendégeinek a napkori böllérverseny. A hamisítatlan falusi ízeket és gazdag kulturális programcsokrot ígérő hétvégi program több mint tízezer érdeklődőt és résztvevőt vonzott Napkorona Udvarházba, ahol mintegy 30 csapat mutatta be szúrási, vágási és feldolgozási technikáit, és a népi hagyományoknak megfelelően elkészített disznótoros finomságokat.
jan. 21
8:45
Heves tűzharc a közlekedési rendőrség épületében (ATV)
Tálib öngyilkos merénylők támadták meg hétfő hajnalban Kabulban a közlekedési rendőrség főhadiszállását. Szemtanúk szerint több robbanás történt, és két órával később is heves a tűzharc folyt az épületben.
jan. 21
8:47
Nézőpont: Középen beszorulva (boon)
Tisztelettel felajánlom, mint egyszerű magyar állampolgár, hogy személyesen is hozzájárulok a bürokrácia, a felesleges állam kontra állampolgár huzavonák csökkentéséhez, egyszersmind a világosabb, átláthatóbb társadalmi viszonyok kialakításához. Kiss László jegyzete.
jan. 21
9:03
VV: Mesterházy dicséretet érdemel (HVG)
"Sokan azt gondolják, a határon túliak majd egységesen a Fideszre fognak szavazni, ez azonban tévedés. Mesterházy bocsánatérése annak a jele, hogy elindult a kampány a határon túliak szavazataiért is" - írja a Véleményvezér.
jan. 21
9:03
Feltörtek egy mentőautót a VIII. kerületben (boon)
Budapest, 2013. január 20. vasárnap (MTI) - Miközben a mentősök egy beteget láttak el, feltörték a ház előtt parkoló mentőautót Budapesten, a VIII. kerületben vasárnap este - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.
jan. 21
9:03
Elhurcoltak a rendőrök 28 hajléktalant (ATV)
28 civil és hajléktalan aktivistát állítottak elő a rendőrök tegnap este a VII. kerületi Csányi utcában. Az aktivisták egy önkormányzati épületet akartak elfoglalni. Arra hivatkoztak, hogy míg Budapesten csaknem kétezer lakás áll üresen, addig legalább tízezer ember az utcán, fedél nélkül él. A tiltakozókat végül a rendőrök egyesével vitték ki az épületből. Szabálysértési bírságot róttak ki, ezt…

Keresés