2013. január 22. kedd

jan. 22
5:09
Megint jön a hó és a hófúvás (HVG)
Kedden Dunántúlon hó, másutt eleinte inkább eső, de nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás lesz a jellemző. A középső országrészben átmenetileg ónos eső is kialakulhat, Észak-Dunántúlon hófúvásra is számítani kell. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre kilenc megyére és Budapest területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.
jan. 22
5:09
Külhoni voksokra hajt a Fidesz (Népszava)
Még a határon túli választókra vonatkozó eljárási szabályok is módosulhatnak, nemcsak az alkotmányellenesnek talált törvényrészek. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint legalábbis ezt vetítheti előre Orbán Viktor múlt heti, többek szerint a kormányfő felkészületlenségét jelző nyilatkozata. Az biztos, hogy a határon túliak szavazati joga kiemelkedő jelentőséggel bír a Fidesz számára, még akkor…
jan. 22
5:09
Cápával birkózott a nyugdíjas, hogy megmentsen egy gyereket (ATV)
A 62 éves Paul Marshallsea egy grillpartiról rohant a vízbe, amikor meghallotta, hogy többen cápát kiáltanak.
jan. 22
5:27
Bojkottálnák a civilek a Magyar Hírlapot (Népszava)
A Magyar Hírlap bojkottálására szólított fel magyarországi multinacionális cégeket 23 civil szervezet. Összesen 15 társaságot kerestek meg azzal, hogy ne reklámozzanak a lapban, míg a szerkesztőség a leghatározottabban el nem ítéli Bayer Zsolt cigányozó írását, és amíg a lap fel nem hagy a rasszista, homofób, antiszemita beszéddel.
jan. 22
5:27
„Nehéz öngyilkosságra gondolni” Kizuhant a 9.-ről az ismert újságíró (ATV)
Az Aljakszandr Lukasenka vezette Fehéroroszországból az utóbbi időben több újságíró és jogvédő rejtélyes haláláról érkezett jelentés.
jan. 22
5:29
A magánpénztárban maradók jártak jól (Népszava)
Az döntött jól, aki nem engedett a kormány zsarolásának és magán-nyugdíjpénztári tag maradt. Azénpénzem.hu számítása szerint ugyanis tavaly 509 ezer forinttal lett több egy átlagos, 2,65 millió forintos vagyonnal rendelkező kasszatag megtakarítása a legjobban teljesítő magánpénztárban, de a leggyengébben szereplőnél is 211 ezer forinttal gyarapodhatott a pénze.
jan. 22
5:29
Szembement Mózessel, megbánta és elnézést kér a Fidesz-KDNP-s tanár (ATV)
A kereszténydemokrata jelöléssel polgármesterré választott pedagógust azért kereste meg az atv.hu, mert indulatos felhívása szöges ellentétben áll egy ószövetségi bibliai igével.
jan. 22
5:31
Virágzik a feketekaszinó (Népszava)
Fut az állam a kiesett nyerőgép-adó milliárdjai után, ezért már be is nyújtották Brüsszelben az online szerencsejáték jogszabálytervezetét. Játéktípusonként 100 millió egy koncesszió. Közben pedig trükkös, "kreatív" megoldásokkal virágzásnak indult a "fekete kaszinózás".
jan. 22
5:33
Újraindult Kiss Ernő balesetes ügye (Népszava)
Két liter sört, és két deciliter röviditalt fogyasztott Kiss Ernő, mielőtt másnap reggel, 2007. november 23-án a XIII. kerületben nekiütközött egy parkoló autónak - adta elő a nyugalmazott rendőr dandártábornok tegnap a Fővárosi Törvényszéken, ahol megkezdődött az ügyben a megismételt elsőfokú eljárás.
jan. 22
5:35
Kalauzok mentik meg a vasúttársaságot (Népszava)
Február végéig több jegyvizsgáló járja majd a vonatokat. A cél a bevétel növelése, illetve veszteség csökkentése. Az erősítésekre elsősorban a csúcsidőszakokban, illetve a nagyobb forgalmú vonatokon kell számítani - közölte a MÁV-Start.
jan. 22
5:37
Elnapolták az MVM-pert (Népszava)
Az alaptörvénnyel ellentétesen Kaposvárra áthelyezett MVM-per felfüggesztését kérték az állami energiacég egykori vezetőinek védői, ám a bíróság egyelőre csak elnapolta a tárgyalást. Az előnytelen szerződések megkötésével vádolt Kocsis István volt MVM-vezérigazgató védője szerint amellett, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnökének áthelyezési jogkörét az Alkotmánybíróság visszamenőlegesen…
jan. 22
5:39
Óriásplakáton csak a Fidesz gyűlölködhet? (Népszava)
Mocskolódással tapétázzák ki az országot - ezzel vádolja a Fidesz a szocialista pártot. Az MSZP ugyanis óriásplakátokon szembesíti a kormányt az ígéreteivel és azzal, hogy mit tett valójában tett. A Magyarország ma elnevezésű kampányban először Matolcsy György és Hoffmann Rózsa kudarcaira hívja fel a figyelmet az MSZP.
jan. 22
5:41
SMS-ben rúgtak ki egy kertészmérnököt (Népszava)
A Munka törvénykönyve (Mt.) módosítását kezdeményezi az MSZP annak érdekében, hogy a jövőben telefonon vagy SMS-ben senkit ne lehessen kirúgni. Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese ezt annak kapcsán jelentette be tegnap, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Városgazda Nonprofit Zrt.-től december 31-én SMS-ben bocsátották el az egyik kertészmérnököt, aki épp szabadságát…
jan. 22
5:45
Esik Budapesten, már éjszaka szórták az utakat (HVG)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. keddre virradó éjszaka megelőző jelleggel szórta Budapest útjait, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást küldött, hogy ónos eső várható - közölte a társaság kedd reggel az MTI-vel. A BKK és a BKV is készül.
jan. 22
5:45
Eltört a sín, elromlott a metró, javítják a hibát (Népszava)
Az Alstom Transport szerint Metropolis metrószerelvényeik bizonyos meghibásodásait szoftverfrissítéssel orvosolni lehet, így az utastájékoztató rendszer leállásai megszűnhetnek.
jan. 22
6:21
Sms-ben rúgták ki Szilveszter napján (168 Óra Online)
Sok helyütt kezdik kihasználni az új Munka törvénykönyvében rejlő lehetőségeket. A minimálbér-emelésen túl másra nincs hajlandóság, a cafeteriakereteket is inkább szűkítenék, a túlórát sem fizetik ki.
jan. 22
6:21
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 22
6:39
"Pofátlanság, hogy az utódaik kezét megkötnék" - Bajnaiék kétharmados tervei (HVG)
Mit tervez az „egypárti” alaptörvénnyel Bajnai Gordon kormányzásra készülő, MSZP-vel egyezkedő mozgalma? Neki mernek-e menni a kétharmaddal megválasztott személyeknek, mi lesz a legfőbb ügyésszel, vállalják-e a konfliktusokat az Alkotmánybírósággal, megszüntetik-e a Médiatanácsot, tervezik-e az ingatlanadó bevezetését? Interjú az Együtt 2014 alkotmánytervezetét kidolgozó Tordai Csabával, aki…
jan. 22
6:39
Másként értékelik a közszolgálati tisztviselők teljesítményét (Infostart)
Megváltozik július 1-jétől a közszolgálati tisztviselők teljesítményének értékelése, gyakrabban és más szempontok alapján mérik majd a munkájukat. Hasonló értékelést vezetnek be a rendvédelmi dolgozók körében is. Az új rendszerben - amely 2014-től a katonákra is érvényes lesz - elsősorban a munkaköri leírásban foglaltak teljesítését és a munkához való hozzáállást vizsgálják majd a szervezeti…
jan. 22
6:41
Megszórták Budapestet (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. keddre virradó éjszaka megelőző jelleggel szórta Budapest útjait, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást küldött, hogy ónos eső várható - közölte a társaság kedd reggel.
jan. 22
6:57
Naponta 500-700 új kátyú keletkezik télen Budapesten (HVG)
Száraz időben naponta 100-150, télen 500-700 új kátyú keletkezik Budapest útjain, az eltűntetésre a BKK-Közútnak egy évben 400-500 millió forint áll a rendelkezésére.
jan. 22
6:57
Régi autója helyett nyerjen újat! (ATV)
A Ford Magyarországon nem mindennapi akciót hirdetett: aki január 24-én az aznap éjfélig nyitvatartó hazai Ford márkakereskedések bármelyikében regisztrálja használt autóját, és vállalja, hogy nyerés esetén azt jótékony célra felajánlja, esélyt kap arra, hogy nyerjen egy vadonatúj, az ’Év Motorjával szerelt, Titanium felszereltségű Ford Fiesta-t!
jan. 22
6:59
Még a BKK parkoltat négy kerületben (HVG)
Négy kerületben még mindig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) végzi a fővárosi tulajdonú utakon a parkoltatást, pedig Vitézy Dávid vezérigazgató novemberben azt ígérte, január elsejéig az összes fővárosi parkolóhelyet és -órát átadják az önkormányzatoknak - írja a keddi Népszava.
jan. 22
6:59
Új Toyota Auris (ATV)
Újszerű, alacsonyabb kialakításával az új Auris jól példázza Akio Toyoda, a Toyota elnöke személyes törekvését, hogy autóink minőségével, tartósságával és megbízhatóságával megalapozott hírnevére építve még vonzóbb és dinamikusabb autókat tervezzünk. E határozott iránymutatás alapján a mérnökcsoport elsősorban a tömegcsökkentésre, az igényes futómű-kialakításra, a hatékony térkihasználásra és a…
jan. 22
7:15
Súlyos baleset Monornál - 7 mentővel vitték a sérülteket (HVG)
A Monornál árokba borult mikrobuszban hét nő és két férfi utazott.
jan. 22
7:15
Újra a vádlottak padján a 90-es évek hirhedt figurája (ATV)
A Komlói Városi Bíróságon hétfőn megkezdődött Tribuszer Zoltánné újabb büntetőpere. Az ügyészség csalás miatt emelt vádat még az ősszel a 90-es években pilótajáték-szervezéssel hírhedtté vált asszony ellen, aki több mint 30 milliót kapott 11 embertől, de a kölcsönt nem fizette vissza. Ezt a rendőrség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalásnak minősítette, amikor meggyanúsította.
jan. 22
7:17
Galambos Lajost megint megvádolták (HVG)
Hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen - írja a keddi Magyar Nemzet.
jan. 22
7:17
Lefoglaltak egy sörös-kutyás videót is Sukoró-ügyben (ATV)
A legérdekesebb tétel a 43 ezer oldalas nyomozati egy sörös-kutyás videó, amelyet a számítógépemről foglaltak le – ezt Császy Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Sukoró-perrel kapcsolatban.
jan. 22
7:33
Hende: Új katonai partnert talált magának Magyarország (HVG)
Orbán Viktor tavaly decemberi határozatával nyílt lehetőség az olasz kormánnyal való katonai együttműködés kialakítására és haditechnikai eszközök átadásáról szóló tárgyalások megkezdésére. A honvédelmi miniszter egy jobbikos képviselő kérdésére válaszolt.
jan. 22
7:33
Szabina, a nap szépe (szon)
Szabina Csengerben élő, de a megyeszékhelyen tanuló középiskolás, remek alakját a röplabdázásnak és az egészséges életmódnak köszönheti.
jan. 22
7:33
Audi RS 7 Sportback (ATV)
Tovább bővíti RS-modelljei palettáját az Audi, a 2013-as Detroiti Autószalonon bemutatkozó RS 7 Sportback a legszebb formában testesíti meg a rendkívüli menetdinamikai képességeket. A méretes ötajtós kupé hajtásáról 412 kW (560 LE) teljesítményű 4.0 TFSI erőforrása gondoskodik, amely mindössze 3,9 másodperc alatt teszi lehetővé a 100 kilométer/óráig tartó sprintet, a végsebesség pedig kívánságra…
jan. 22
7:51
Vérnyomásmérés közben a mellükhöz ért - kamaszlányokat zaklatott a hokiedző? (HVG)
Komoly vádak érték az egyik legnevesebb jégkorongklub serdülő- és kölyökkorosztályának vezetőedzőjét - adta hírül a Blikk. A 48 éves férfit azzal vádolják szülők, hogy fogdossa 12-19 éves lány tanítványait. Az edző ellen nyomoz a rendőrség.
jan. 22
7:51
Oktatási Hálózat: elhibázott a Balog-HÖOK-megállapodás (168 Óra Online)
Az Oktatói Hálózat minimális részeredmények ellenére egészében elhibázottnak tartja a HÖOK és az EMMI között megkötött részmegállapodást.
jan. 22
7:51
Kósa-Kovács vita az MSZP nemzetpolitikájáról (boon)
Budapest, 2013. január 21., hétfő (MTI) - Kovács László, az MSZP volt elnöke helyesnek tartja, hogy pártjának elnöksége kolozsvári ülésén korábbi álláspontját újragondolva hangsúlyosabb szerepet szán a nemzetpolitikai kérdéseknek. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke ezzel szemben úgy gondolja: a szocialisták primitív szavazatvadászatba kezdtek.
jan. 22
7:51
Netanjahu a vezetése alatt nem engedi felosztani Jeruzsálemet (ATV)
Elutasítja Benjamin Netanjahu az úgynevezett 1967-es határok mentén meghúzott Palesztin állam tervét. Az izraeli miniszterelnök aláhúzta: ilyen határok mentén védhetetlenné válna a zsidó állam, ráadásul ezzel „a Hamasz 400 méterre megközelíthetné otthonát”. Egy új nemzetközi „békekezdeményezés” azonban ezekkel a határokkal szeretné létrehozni az új Palesztin államot, Kelet-Jeruzsálemet pedig…
jan. 22
7:53
Naponta mintegy félezer kátyú keletkezik Budapest útjain (boon)
Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - Naponta 500-700 új kátyú keletkezik Budapest útjain a csapadékos, téli időben, ezek megszüntetését a BKK-Közút Zrt. folyamatosan végzi - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI megkeresésére.
jan. 22
7:53
294 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Gyengült a forint, az eurót kedden kora délelőtt 294,29 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, míg kora reggel 292,76, előző este pedig 292,93 forint volt a jegyzés.
jan. 22
7:55
Árokba csúszott egy mikrobusz Monornál – kilenc sérült (boon)
Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - Árokba csúszott egy mikrobusz Monor közelében kedd reggel, a balesetben kilencen megsérültek - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t. A mentők ügyeletese szerint öten súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek meg.
jan. 22
7:55
Sószóró gépek is bajba kerültek: figyelmeztetnek a hatóságok (ATV)
Ónos eső nehezíti a közlekedést Dobogókő, illetve Budakeszi környékén, de Pest megye többi részén is síkos utakra kell felkészülni. Dobogókőnél két sószóró gép is bajba került - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel.
jan. 22
7:57
OGY – Hende Csaba: Olaszországtól is vehet helikoptereket a honvédség (boon)
Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - Egy nemrégiben, a miniszterelnök által jóváhagyott felhatalmazás értelmében akár Olaszországtól is vehet helikoptereket a honvédség - derült ki Hende Csaba honvédelmi miniszter írásbeli válaszából, amelyet hétfőn tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
jan. 22
7:57
Ruby-per: a választások után születik ítélet (ATV)
Nem függesztette fel a Ruby-pert a milánói bíróság, hétfőn azonban úgy döntött, hogy a Silvio Berlusconi ellen, prostitúcióra való kényszerítés miatt indított eljárásban csak a februári választások után hoz ítéletet.
jan. 22
7:59
Kézilabda-vb: legyőzte a lengyeleket, negyeddöntős a magyar csapat (ATV)
A remekül védekező, olimpiai negyedik magyar válogatott 27-19-re legyőzte a lengyel csapatot a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság hétfői, barcelonai nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol szerdán a legutóbbi vb-n ezüstérmes, Európa-bajnok dánokkal találkozik majd.
jan. 22
8:09
Érdekességek a mai napról 01.22. (boon)
190 éve Kölcsey Ferenc befejezte a Himnuszt, ezért ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját. 1823-ban elkészült a mű, de csak 1828-ban mutatta be Kölcsey, a mű születési helye: Cseke. (ma Szatmárcseke) Később 1844-ben Erkel Ferenc szerzett a költeményhez zenét, ami a zeneirodalom egyik legszebb zeneműve. 13 pályaműből választották ki Erkel zenéjét. Hasonló dallamvezetésű és gazdagon…
jan. 22
8:09
Öngyilkos merénylet Szíriában: több mint 30 áldozat (ATV)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát gépkocsijában hétfő este a közép-szíriai Hama tartomány egyik városában, a támadásban több mint harmincan haltak meg, polgári személyek és rezsimpárti katonák egyaránt - közölte Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A londoni székhelyű ellenzéki szervezet szerint a robbantás Szalamíja településen történt, és a támadás célpontja a kormánypárti…
jan. 22
8:11
A főváros felét lefoglalta március 15-re a kormányzat (ATV)
Tizenkét nagy közterületre adott be kérelmet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, amelyet rendezvényterületnek használna a kormány 2013. március 12-e és 19-e között. A területek nagyságát egyenként ezer négyzetméterben jelölték meg. A főpolgármesteri hivatal támogatja a kérelmeket.
jan. 22
8:13
További szankciókat fogadhat el az ENSZ BT Észak-Korea ellen (ATV)
A decemberi észak-koreai rakétakísérletet elítélő, az eddigi szankciókat bővítő határozattervezetet terjesztett az ENSZ Biztonsági Tanács elé az Egyesült Államok, s a testület várhatóan már kedden egyhangúlag elfogadja a dokumentumot - vált ismertté diplomáciai forrásokból.
jan. 22
8:15
Újabb vádak a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője ellen (ATV)
Hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen - írja a keddi Magyar Nemzet.
jan. 22
8:27
Olaszországtól is vehet helikoptereket a honvédség (Népszava)
Egy nemrégiben, a miniszterelnök által jóváhagyott felhatalmazás értelmében akár Olaszországtól is vehet helikoptereket a honvédség - derült ki Hende Csaba honvédelmi miniszter írásbeli válaszából, amelyet hétfőn tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
jan. 22
8:27
A magyar kultúra napja – Szkíta kincseket bemutató kiállítás nyílt Debrecenben (boon)
Debrecen, 2013. január 21., hétfő (MTI) - Emberek Aranyban - Őseinket felhozád címmel szkíta aranykincsek reprodukcióit bemutató kiállítás nyílt hétfő este Debrecenben, a Kölcsey Központban.
jan. 22
8:28
A holland pénzügyminiszter lett az Eurogroup elnöke (ATV)
Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminisztert választották meg hétfőn késő este az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurogroup elnökévé a tárcavezetők brüsszeli értekezletén.

Keresés