2013. január 22. kedd

jan. 22
5:09
Külhoni voksokra hajt a Fidesz (Alternatív Energia)
Még a határon túli választókra vonatkozó eljárási szabályok is módosulhatnak, nemcsak az alkotmányellenesnek talált törvényrészek. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint legalábbis ezt vetítheti előre Orbán Viktor múlt heti, többek szerint a kormányfő felkészületlenségét jelző nyilatkozata. Az biztos, hogy a határon túliak szavazati joga kiemelkedő jelentőséggel bír a Fidesz számára, még akkor…
jan. 22
5:09
Cápával birkózott a nyugdíjas, hogy megmentsen egy gyereket (ATV)
A 62 éves Paul Marshallsea egy grillpartiról rohant a vízbe, amikor meghallotta, hogy többen cápát kiáltanak.
jan. 22
5:27
Bojkottálnák a civilek a Magyar Hírlapot (Alternatív Energia)
A Magyar Hírlap bojkottálására szólított fel magyarországi multinacionális cégeket 23 civil szervezet. Összesen 15 társaságot kerestek meg azzal, hogy ne reklámozzanak a lapban, míg a szerkesztőség a leghatározottabban el nem ítéli Bayer Zsolt cigányozó írását, és amíg a lap fel nem hagy a rasszista, homofób, antiszemita beszéddel.
jan. 22
5:27
„Nehéz öngyilkosságra gondolni” Kizuhant a 9.-ről az ismert újságíró (ATV)
Az Aljakszandr Lukasenka vezette Fehéroroszországból az utóbbi időben több újságíró és jogvédő rejtélyes haláláról érkezett jelentés.
jan. 22
5:29
A magánpénztárban maradók jártak jól (Alternatív Energia)
Az döntött jól, aki nem engedett a kormány zsarolásának és magán-nyugdíjpénztári tag maradt. Azénpénzem.hu számítása szerint ugyanis tavaly 509 ezer forinttal lett több egy átlagos, 2,65 millió forintos vagyonnal rendelkező kasszatag megtakarítása a legjobban teljesítő magánpénztárban, de a leggyengébben szereplőnél is 211 ezer forinttal gyarapodhatott a pénze.
jan. 22
5:29
Szembement Mózessel, megbánta és elnézést kér a Fidesz-KDNP-s tanár (ATV)
A kereszténydemokrata jelöléssel polgármesterré választott pedagógust azért kereste meg az atv.hu, mert indulatos felhívása szöges ellentétben áll egy ószövetségi bibliai igével.
jan. 22
5:31
Virágzik a feketekaszinó (Alternatív Energia)
Fut az állam a kiesett nyerőgép-adó milliárdjai után, ezért már be is nyújtották Brüsszelben az online szerencsejáték jogszabálytervezetét. Játéktípusonként 100 millió egy koncesszió. Közben pedig trükkös, "kreatív" megoldásokkal virágzásnak indult a "fekete kaszinózás".
jan. 22
5:33
Újraindult Kiss Ernő balesetes ügye (Alternatív Energia)
Két liter sört, és két deciliter röviditalt fogyasztott Kiss Ernő, mielőtt másnap reggel, 2007. november 23-án a XIII. kerületben nekiütközött egy parkoló autónak - adta elő a nyugalmazott rendőr dandártábornok tegnap a Fővárosi Törvényszéken, ahol megkezdődött az ügyben a megismételt elsőfokú eljárás.
jan. 22
5:35
Kalauzok mentik meg a vasúttársaságot (Alternatív Energia)
Február végéig több jegyvizsgáló járja majd a vonatokat. A cél a bevétel növelése, illetve veszteség csökkentése. Az erősítésekre elsősorban a csúcsidőszakokban, illetve a nagyobb forgalmú vonatokon kell számítani - közölte a MÁV-Start.
jan. 22
5:37
Elnapolták az MVM-pert (Alternatív Energia)
Az alaptörvénnyel ellentétesen Kaposvárra áthelyezett MVM-per felfüggesztését kérték az állami energiacég egykori vezetőinek védői, ám a bíróság egyelőre csak elnapolta a tárgyalást. Az előnytelen szerződések megkötésével vádolt Kocsis István volt MVM-vezérigazgató védője szerint amellett, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnökének áthelyezési jogkörét az Alkotmánybíróság visszamenőlegesen…
jan. 22
5:39
Óriásplakáton csak a Fidesz gyűlölködhet? (Alternatív Energia)
Mocskolódással tapétázzák ki az országot - ezzel vádolja a Fidesz a szocialista pártot. Az MSZP ugyanis óriásplakátokon szembesíti a kormányt az ígéreteivel és azzal, hogy mit tett valójában tett. A Magyarország ma elnevezésű kampányban először Matolcsy György és Hoffmann Rózsa kudarcaira hívja fel a figyelmet az MSZP.
jan. 22
5:41
SMS-ben rúgtak ki egy kertészmérnököt (Alternatív Energia)
A Munka törvénykönyve (Mt.) módosítását kezdeményezi az MSZP annak érdekében, hogy a jövőben telefonon vagy SMS-ben senkit ne lehessen kirúgni. Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese ezt annak kapcsán jelentette be tegnap, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Városgazda Nonprofit Zrt.-től december 31-én SMS-ben bocsátották el az egyik kertészmérnököt, aki épp szabadságát…
jan. 22
5:45
Eltört a sín, elromlott a metró, javítják a hibát (Alternatív Energia)
Az Alstom Transport szerint Metropolis metrószerelvényeik bizonyos meghibásodásait szoftverfrissítéssel orvosolni lehet, így az utastájékoztató rendszer leállásai megszűnhetnek.
jan. 22
6:21
Sms-ben rúgták ki Szilveszter napján (168 Óra Online)
Sok helyütt kezdik kihasználni az új Munka törvénykönyvében rejlő lehetőségeket. A minimálbér-emelésen túl másra nincs hajlandóság, a cafeteriakereteket is inkább szűkítenék, a túlórát sem fizetik ki.
jan. 22
6:39
Másként értékelik a közszolgálati tisztviselők teljesítményét (Infostart)
Megváltozik július 1-jétől a közszolgálati tisztviselők teljesítményének értékelése, gyakrabban és más szempontok alapján mérik majd a munkájukat. Hasonló értékelést vezetnek be a rendvédelmi dolgozók körében is. Az új rendszerben - amely 2014-től a katonákra is érvényes lesz - elsősorban a munkaköri leírásban foglaltak teljesítését és a munkához való hozzáállást vizsgálják majd a szervezeti…
jan. 22
6:41
Megszórták Budapestet (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. keddre virradó éjszaka megelőző jelleggel szórta Budapest útjait, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást küldött, hogy ónos eső várható - közölte a társaság kedd reggel.
jan. 22
6:57
Régi autója helyett nyerjen újat! (ATV)
A Ford Magyarországon nem mindennapi akciót hirdetett: aki január 24-én az aznap éjfélig nyitvatartó hazai Ford márkakereskedések bármelyikében regisztrálja használt autóját, és vállalja, hogy nyerés esetén azt jótékony célra felajánlja, esélyt kap arra, hogy nyerjen egy vadonatúj, az ’Év Motorjával szerelt, Titanium felszereltségű Ford Fiesta-t!
jan. 22
6:59
Új Toyota Auris (ATV)
Újszerű, alacsonyabb kialakításával az új Auris jól példázza Akio Toyoda, a Toyota elnöke személyes törekvését, hogy autóink minőségével, tartósságával és megbízhatóságával megalapozott hírnevére építve még vonzóbb és dinamikusabb autókat tervezzünk. E határozott iránymutatás alapján a mérnökcsoport elsősorban a tömegcsökkentésre, az igényes futómű-kialakításra, a hatékony térkihasználásra és a…
jan. 22
7:15
Újra a vádlottak padján a 90-es évek hirhedt figurája (ATV)
A Komlói Városi Bíróságon hétfőn megkezdődött Tribuszer Zoltánné újabb büntetőpere. Az ügyészség csalás miatt emelt vádat még az ősszel a 90-es években pilótajáték-szervezéssel hírhedtté vált asszony ellen, aki több mint 30 milliót kapott 11 embertől, de a kölcsönt nem fizette vissza. Ezt a rendőrség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalásnak minősítette, amikor meggyanúsította.
jan. 22
7:17
Lefoglaltak egy sörös-kutyás videót is Sukoró-ügyben (ATV)
A legérdekesebb tétel a 43 ezer oldalas nyomozati egy sörös-kutyás videó, amelyet a számítógépemről foglaltak le – ezt Császy Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Sukoró-perrel kapcsolatban.
jan. 22
7:33
Audi RS 7 Sportback (ATV)
Tovább bővíti RS-modelljei palettáját az Audi, a 2013-as Detroiti Autószalonon bemutatkozó RS 7 Sportback a legszebb formában testesíti meg a rendkívüli menetdinamikai képességeket. A méretes ötajtós kupé hajtásáról 412 kW (560 LE) teljesítményű 4.0 TFSI erőforrása gondoskodik, amely mindössze 3,9 másodperc alatt teszi lehetővé a 100 kilométer/óráig tartó sprintet, a végsebesség pedig kívánságra…
jan. 22
7:51
Oktatási Hálózat: elhibázott a Balog-HÖOK-megállapodás (168 Óra Online)
Az Oktatói Hálózat minimális részeredmények ellenére egészében elhibázottnak tartja a HÖOK és az EMMI között megkötött részmegállapodást.
jan. 22
7:51
Netanjahu a vezetése alatt nem engedi felosztani Jeruzsálemet (ATV)
Elutasítja Benjamin Netanjahu az úgynevezett 1967-es határok mentén meghúzott Palesztin állam tervét. Az izraeli miniszterelnök aláhúzta: ilyen határok mentén védhetetlenné válna a zsidó állam, ráadásul ezzel „a Hamasz 400 méterre megközelíthetné otthonát”. Egy új nemzetközi „békekezdeményezés” azonban ezekkel a határokkal szeretné létrehozni az új Palesztin államot, Kelet-Jeruzsálemet pedig…
jan. 22
7:53
294 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Gyengült a forint, az eurót kedden kora délelőtt 294,29 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, míg kora reggel 292,76, előző este pedig 292,93 forint volt a jegyzés.
jan. 22
7:55
Sószóró gépek is bajba kerültek: figyelmeztetnek a hatóságok (ATV)
Ónos eső nehezíti a közlekedést Dobogókő, illetve Budakeszi környékén, de Pest megye többi részén is síkos utakra kell felkészülni. Dobogókőnél két sószóró gép is bajba került - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel.
jan. 22
7:57
Ruby-per: a választások után születik ítélet (ATV)
Nem függesztette fel a Ruby-pert a milánói bíróság, hétfőn azonban úgy döntött, hogy a Silvio Berlusconi ellen, prostitúcióra való kényszerítés miatt indított eljárásban csak a februári választások után hoz ítéletet.
jan. 22
7:59
Kézilabda-vb: legyőzte a lengyeleket, negyeddöntős a magyar csapat (ATV)
A remekül védekező, olimpiai negyedik magyar válogatott 27-19-re legyőzte a lengyel csapatot a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság hétfői, barcelonai nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol szerdán a legutóbbi vb-n ezüstérmes, Európa-bajnok dánokkal találkozik majd.
jan. 22
8:09
Félezer kátyú keletkezik naponta (Metropol)
Télen csak ideiglenes jelleggel, hidegaszfaltozással és kis mennyiségű főzött aszfalttal tudják a hibákat korrigálni.
jan. 22
8:09
Öngyilkos merénylet Szíriában: több mint 30 áldozat (ATV)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát gépkocsijában hétfő este a közép-szíriai Hama tartomány egyik városában, a támadásban több mint harmincan haltak meg, polgári személyek és rezsimpárti katonák egyaránt - közölte Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A londoni székhelyű ellenzéki szervezet szerint a robbantás Szalamíja településen történt, és a támadás célpontja a kormánypárti…
jan. 22
8:11
Árokba csúszott egy mikrobusz Monornál (Metropol)
A buszban hét nő és két férfi utazott, mindannyian megsérültek.
jan. 22
8:11
A főváros felét lefoglalta március 15-re a kormányzat (ATV)
Tizenkét nagy közterületre adott be kérelmet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, amelyet rendezvényterületnek használna a kormány 2013. március 12-e és 19-e között. A területek nagyságát egyenként ezer négyzetméterben jelölték meg. A főpolgármesteri hivatal támogatja a kérelmeket.
jan. 22
8:13
További szankciókat fogadhat el az ENSZ BT Észak-Korea ellen (ATV)
A decemberi észak-koreai rakétakísérletet elítélő, az eddigi szankciókat bővítő határozattervezetet terjesztett az ENSZ Biztonsági Tanács elé az Egyesült Államok, s a testület várhatóan már kedden egyhangúlag elfogadja a dokumentumot - vált ismertté diplomáciai forrásokból.
jan. 22
8:15
Újabb vádak a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője ellen (ATV)
Hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen - írja a keddi Magyar Nemzet.
jan. 22
8:27
Több kalauz lesz a vonatokon (Metropol)
Az intézkedéstől nyolcvanmillió forintos bevételnövekedést várnak február végéig.
jan. 22
8:27
Olaszországtól is vehet helikoptereket a honvédség (Alternatív Energia)
Egy nemrégiben, a miniszterelnök által jóváhagyott felhatalmazás értelmében akár Olaszországtól is vehet helikoptereket a honvédség - derült ki Hende Csaba honvédelmi miniszter írásbeli válaszából, amelyet hétfőn tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
jan. 22
8:28
A holland pénzügyminiszter lett az Eurogroup elnöke (ATV)
Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminisztert választották meg hétfőn késő este az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurogroup elnökévé a tárcavezetők brüsszeli értekezletén.
jan. 22
8:30
Pénteken dől el a Mozgásjavító Iskola sorsa (ATV)
Pénteken dől el, hogy a fővárosi Mozgásjavító Iskola megtarthatja-e szakközépiskoláját. Korábban a fővárosi önkormányzat úgy határozott, hogy a mozgássérültekre szakosodott intézményben nincsenek meg az oktatáshoz szükséges tantermek és a hozzájuk tartozó vizesblokkok. A szülők tiltakoznak, azt szeretnék, ha gyermekeik középiskolásként is a mozgásjavítóba járhatnának. Hétfőn helyszíni bejárásra…
jan. 22
8:45
Európai Parlament: Aggályos a magyar médiaszabályozás (168 Óra Online)
Aggályokat fogalmaz meg a magyarországi médiaszabályozás több pontjával kapcsolatban az a munkadokumentum, amelyet hétfő este tárgyalt az Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyekkel foglalkozó bizottsága.
jan. 22
8:45
Az online szerencsejáték díja ötévente 100 millió (Metropol)
Ezen túl a szervezőknek a tiszta játékbevétel 20 százalékát kell adóként befizetniük.
jan. 22
8:45
Új betegutakat jelöltek ki Budapesten és Pest megyében (Alternatív Energia)
Szabályba foglalta a járóbeteg-beutalás rendjét Budapesten és Pest megyében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - tájékoztatta az országos tiszti főorvos az MTI-t.
jan. 22
8:45
Olcsóbban, 175 milliárdért veheti meg az állam az E.ON gázüzletágát (ATV)
A Napi Gazdaság információi szerint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a korábban kiszivárgott 800 millió eurós vételárnál olcsóbban, 600 millió euróért, jelenlegi árfolyamon mintegy 175 milliárd forintért veszi majd meg az E.ON gázüzletágát.
jan. 22
8:47
Dakar 2. a Toyota (ATV)
Giniel de Villiers és Dirk von Zitzewitz, akik egy dél-afrikai gyártású, összkerékhajtású Toyota Hilux versenyautóval álltak rajthoz a Toyota Imperial Team színeiben, másodikként értek célba a Dakar Rallyn, ami szombat délután ért véget a chilei Santiagóban.
jan. 22
8:49
HÖOK: Balog úgy döntött nem tárgyal a Hahával, elfogadjuk (ATV)
Balog Zoltán most is kijelentette, hogy nem akar tárgyalni a Hallgatói Hálózat tagjaival, jogi természetű aggályai vannak a szervezettel kapcsolatban, én nem tehetek mást, elfogadom ezt a választ – ezt Kiss Dávid mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 22
9:03
Csak a kormány ünnepelhet március 15-én? (Alternatív Energia)
Természetes, hogy a nemzeti ünnepek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) gondoskodik a rendezvényhelyszínek és vonulási útvonalak előkészítéséről - nyilatkozta Kovács Zoltán az MTI-nek kedden a kormány közterület-használati kérelmével foglalkozó Index-cikkel kapcsolatban. A társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság vezetője egyúttal…
jan. 22
9:03
Vásárosnaményba utazik a kormány (ATV)
Kihelyezett ülést tart a kormány szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.
jan. 22
9:21
A nyugalmazott tábornok újabb pere májusban kezdődhet - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen. A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme.
jan. 22
9:21
Kormányülés Vásárosnaményban (Metropol)
A szerdai ülésen, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára Orbán Viktorral tart közös sajtótájékoztatót.
jan. 22
9:21
Árokba csúszott egy kisbusz Monornál: 9 sérült (ATV)
Árokba csúszott egy mikrobusz Monor közelében kedd reggel, a balesetben kilencen megsérültek - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t. A mentők ügyeletese szerint öten súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek meg.
jan. 22
9:39
Több mint 10 centiméternyi hó hullhat (168 Óra Online)
Kedden az északi megyékben helyenként több mint 10 centiméternyi, a Bakonyban pedig akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez hétfőn eljuttatott figyelmeztető előrejelzésben.
jan. 22
9:39
Hugo Chávez jókedvű és utasításokat ad (ATV)
Hugo Chávez jókedvű, és újra utasításokat ad - közölte hétfő este Elias Jaua venezuelai külügyminiszter, miután meglátogatta az ország hat hete Kubában kezelt államfőjét.

Keresés