2013. január 24. csütörtök

jan. 24
4:51
45 ezer forint borravalót adott egy pincérnek az énekesnő (ATV)
Az énekesnő kétszáz dollár borravalót adott egy szerencsés pincérnek. A célja pusztán annyi volt, hogy a pincér tőle kapja élete legnagyobb jattját.
jan. 24
5:09
Hó, eső és ónos eső is jön ma (HVG)
Csapadékos, ködös időre számíthatunk csütörtökön, éjszaka mindenütt fagy, nappal a legtöbb helyen plusz fokok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
jan. 24
5:09
Elölről kezdik első fokon az UD-pert (Népszava)
Új eljárást rendelt el másodfokon a Fővárosi Törvényszék az UD Zrt. ügyben, részben az ügyészségi vádak megalapozatlansága miatt. A négy vádlott közül egyedüliként Tóth Károly volt MSZP-s képviselőt mentette fel jogerősen. Az indoklás szerint az elsőfokú eljárás "félresiklott", a bíróság kifogásolta azt is, hogy az ügyészség egyszerű tényállásokat "tuszkolt" a vádiratba, bűncselekményként…
jan. 24
5:11
A képviselőség nem életfogytiglani (Népszava)
Minden hiba és nehézség ellenére az MSZP-ben Mandur László szerint ott a lehetőség, hogy, ütőképes, győztes politikai erővé váljon. Ehhez sok munka, ész, alázat és türelem kell, és azért kellenek az új fiúk, mert bennük megvan az a fajta elszántság, lendület, ami az elődeikben volt 2000 környékén, amikor azt mondták, meg lehet verni a Fideszt.
jan. 24
5:27
Nyugdíj vagy munkabér: két hetük maradt dönteni a pedagógusoknak (HVG)
Mindössze 15 napjuk van eldönteni az idén 62. életévüket betöltő - ezzel az általános nyugdíjkorhatárt elérő - pedagógusoknak és más közoktatási dolgozóknak, hogy az öregségi nyugdíjellátást vagy a munkabért választják-e, holott személyes ügyintézéssel átlagosan 30-70 napig tart annak megállapítása a nyugdíjfolyósító szerveknél, hogy valaki mekkora nyugdíjra számíthat - írja a csütörtöki Népszava.
jan. 24
5:27
Kriza jogszabályt sérthet (Népszava)
Nem csak morálisan elfogadhatatlan, hanem kimerítheti a zaklatás fogalmát Kriza Ákos miskolci polgármesternek a romákkal kapcsolatos kijelentése. A fideszes politikus a Kanadából Magyarországra visszatoloncolni kívánt menekültek ügyében "bűnözőkről" beszélt és igyekszik is megakadályozni visszatérésüket. Kriza tegnap bemutatta a "biztonságosabb Miskolc érdekében" a város több pontjára telepítendő…
jan. 24
5:27
Bejutott: Gyurcsányt nem tudták megállítani (ATV)
Csak az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény nyomatékos felolvasását követően engedte be a Vas megyei Acsádon működő szociális otthon vezetője az intézménybe Gyurcsány Ferencet, aki azért ment el oda, hogy tájékozódjon arról, hogy mi az oka annak, hogy egy évvel azt követően, hogy tűz pusztított az egyik épületben, még nem kezdődtek meg a helyreállítási munkák. Az intézmény vezetője…
jan. 24
5:29
Szén-monoxid-mérgezés Dömsödön (HVG)
Könnyebb szén-monoxid-mérgezést okozott egy dömsödi ház fűtőberendezése.
jan. 24
5:29
Szemben az alaptörvénnyel és a nemzetközi joggal (Népszava)
Nemcsak a nagy ellátó rendszerek működését veszélyezteti az Orbán-kormány a közszféra új nyugdíjszabályaival, hanem komoly alkotmányos aggályokat is felvethet az intézkedés. Július 1-től az állami szférában dolgozók nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést egyszerre, ezért az időskori ellátásra jogosultakat kényszernyugdíjaznák. Ez alól egy kormányrendelet értelmében - egyelőre meg nem határozott…
jan. 24
5:31
Sukoró-ügy: politikai szálat emlegettek ismét (Népszava)
Tagadta bűnösségét a Sukoró-per harmadrendű vádlottja is. A végül meg sem valósult telekcsere ügyében hűtlen kezelés kísérletével vádolt Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkára tegnapi vallomásában úgy fogalmazott: a telekcserében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vagyongazdálkodási tanácsának tagjaként "jóhiszeműen és a jogszerűségről megfelelően meggyőződve hagytam…
jan. 24
5:33
Influenza - egyelőre a járványküszöb alatt (Népszava)
Tovább folytatódott az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése, de a járványküszöböt (heti 15 ezer beteg) még mindig nem érte el - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai, legfrissebb jelentésében.
jan. 24
5:35
Cáfolja Bakondi a megfélemlítéseket (Népszava)
Cáfolta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője, hogy szóbeli utasítással "reagáltak" a szervezet átalakítását ért bírálatokra, illetve arra, hogy egyesek tiltakozásképp készek akár letétbe helyezni felmondásukat is.
jan. 24
5:45
Eltűnt brit fiú: jelentkezett egy kisbolt eladója (HVG)
A Blikk csütörtöki száma szerint egy budapesti kisbolt eladója látni vélte a szilveszterkor Budapesten eltűnt brit fiút, Daniel Glikstent.
jan. 24
5:45
A Jobbik balhéja Rómáig hallatszik (168 Óra Online)
Lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján – jelentették be szerdán Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését.
jan. 24
5:45
Újabb szakítópróba előtt az LMP (Népszava)
A hétvégi kongresszuson Jávor Benedek szerint még nem szakad az LMP. A párt korábbi frakcióvezetője lapunknak azt mondta, hogy bár a mostani kongresszus napirendjén nem szerepel a Párbeszéd Magyarországért Platform határozati javaslata - amely azonnali tárgyalásokat kezdeményez az Együtt 2014-gyel -, ha a delegáltak egyharmada kérelmezi, akkor szavazni fognak erről.
jan. 24
5:47
A civilek előtt is titkolják a terveket (Népszava)
Nyújtsa be a kormány a családon belüli erőszak hatékony kezelésére vonatkozó törvényjavaslatát a parlamentnek. Erre szólította fel a kabinetet az LMP. Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere legkésőbb a múlt év végére ígérte a kormányzati javaslat benyújtását, de ez nem történt meg.
jan. 24
6:03
Végre kiderült, mennyire szeretik Papcsákékat (HVG)
A zuglói önkormányzat közzétette a kerületi lapban annak a tavaly novemberben végzett közvélemény-kutatásnak az eredményét, amelyről nem voltak hajlandók a kerületi vezetők elárulni, hogy ki készítette, mennyiért és mi áll benne.
jan. 24
6:03
Heves vitában ütköztek az érvek a Magyarországról szóló filmről (Infostart)
Heves vitában ütköztek az érvek Paul Lendvai a Nemzeti álmok - Magyarország búcsúja Európától? című dokumentumfilmje kapcsán Az Este Extra című műsorban az M1-en szerdán. Stumpf András, a Heti Válasz publicistája újságíróként kikérte magának a filmet, amelyben szerinte kevés tény van, és "még a véleményeket is sikerült hamis színben feltüntetni". Ungváry Rudolf közíró, a dokumentumfilm egyik…
jan. 24
6:40
Szakad az LMP? (ATV)
Az ökopárt novemberi kongresszusa óta nem csitultak a belső ellentétek. A párton belüli ellenzék a következő, január végi kongresszuson kíván visszavágni. Ha nem sikerül álláspontjukat érvényre juttatni, könnyen lehet, hogy távoznak a pártból.
jan. 24
6:57
Így értékelik a zuglóiak polgármesterüket (Infostart)
Nyilvánosságra hozta a zuglói önkormányzat a kerületben készített közvélemény-kutatás eredményét az önkormányzat lapjában. A zuglóiak 62 százaléka pozitívan szemléli a Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) vezetéséhez kötődő két évet.
jan. 24
6:57
Országos összesítő (ORFK) (Police)
jan. 24
7:15
Alkotmányellenes, de a Fidesz még mindig nyomja tovább (168 Óra Online)
Navracsics Tibor szerint az állami népességnyilvántartó rendszer mára elvesztette egyértelműségét, frissességét, ezért nem zárható ki, hogy a 2018-as országgyűlési voksolásra ismét felmerül a választási regisztráció gondolata. A Fidesznek most ez az érve a kétszer is alkotmányellenesnek ítélt ötlet visszahozására.
jan. 24
7:33
Miért is vannak kordonok a budapesti aluljárókban? (HVG)
A Blaha Lujza téren, az Astorián és a Corvin negyedben is elkerítették az aluljárók egy részét nagytakarításra és fertőtlenítésre hivatkozva - írta a csütörtöki Blikk, ám a cikk szerint arra nem kaptak választ, mindennek van-e köze a hajléktalanokhoz.
jan. 24
7:33
Vita Paul Lendvai filmjéről (Népszava)
Heves vitában ütköztek az érvek Paul Lendvai a Nemzeti álmok - Magyarország búcsúja Európától? című dokumentumfilmje kapcsán Az Este Extra című műsorban az M1-en. Stumpf András, a Heti Válasz publicistája újságíróként kikérte magának a filmet, amelyben szerinte kevés tény van, és "még a véleményeket is sikerült hamis színben feltüntetni". Ungváry Rudolf közíró, a dokumentumfilm egyik szereplője…
jan. 24
7:33
Szinte elölről kezdődik az UD-zrt per (ATV)
A másodfokú bíróság új eljárásra kötelezte az elsőfokú, felmentő ítéletet hozó törvényszéket UD-ügyben. A per vádlottja Szilvásy György volt titokminiszter, Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-s politikusok, ellenük személyes adattal való visszaélés a vád. A másodrendű vádlott Tóth Károly esetében a bíróság helyben hagyta a felmentő ítéletet.
jan. 24
7:35
Atombombával fenyegette meg az Egyesült Államokat Észak-Korea (ATV)
Phenjan hivatalosan bejelentette csütörtökön, hogy újabb kísérleti atomrobbantásra és nagy hatótávolságú rakéták felbocsátására készül, amelyekkel az "esküdt ellenséget", az Egyesült Államokat veszi célba.
jan. 24
7:51
"Orbán Viktor és kormánya megöregedett" (HVG)
2020-ra mintegy 150 000 diplomás fog hiányozni Magyarországról - idéz egy elemzést az MSZP-s Winkfein Csaba, aki szerint az Orbán-kormány ellopja a fiataloktól a jövőt.
jan. 24
7:51
Első fokon folytatódhat az UD Zrt.-per (MaHu)
Szilvásy György esetében a hivatali visszaélést kell vizsgálnia a bíróságnak.
jan. 24
7:51
Bírák kényszernyugdíjazása - Állítsák vissza az eredeti állapotot! (Népszava)
A Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének elnöksége azt javasolja, hogy maradjon ki a bírósági vezetői tisztségbe való visszahelyezés tilalma az egyes igazságügyi jogviszonyokban alkalmazandó korhatárral kapcsolatos törvénymódosítás tervezetéből.
jan. 24
7:51
Clinton teljes felelősséget vállalt a bengázi támadás kezeléséért (ATV)
Az amerikai külügyminiszter teljes felelősséget vállalt a líbiai Bengáziban lévő amerikai konzulátus elleni terrortámadás kezeléséért, és védelmébe vette beosztottjait a témáról a szenátus és a képviselőház külügyi bizottságában külön-külön tartott szerdai meghallgatáson.
jan. 24
7:53
Lomniciék nem értenek egyet a bírák visszahelyezésének korlátozásával (HVG)
A Közigazgatási Bírák Egyesülete nem ért egyet a bírák visszahelyezésének korlátozásával, a szolgálati jogviszony jogellenes megszüntetése esetére csak az eredeti állapot helyreállítását tartják elfogadhatónak.
jan. 24
7:53
60 évre ítéltek egy nőt Mexikóban, most azonnal elengedték (ATV)
A mexikói legfelsőbb bíróság szerdán elrendelte annak a francia nőnek az azonnali szabadlábra helyezését, akit több mint hét éve emberrablás, tiltott fegyverviselés és szervezett bűnözésben való részvétel vádjával 60 év börtönre ítéltek.
jan. 24
7:55
103 évre ítélték a New York-i ultraortodox zsidó közösség egyik tagját (ATV)
Kiskorúval szemben többszörösen elkövetett nemi erőszak miatt 103 évi szabadságvesztére ítélték egy igen zárkózott és befolyásos brooklyni ultraortodox zsidó közösség egy prominens tagját - közölte szerdán a The New York Times.
jan. 24
7:57
Eltörlik a nők harctéri bevetésére vonatkozó tilalmat az amerikai haderőben (ATV)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy határozott, hogy eltörölteti az Egyesült Államok haderejében a nők közvetlen harctevékenységére vonatkozó tilalmat – közölte szerdán a Pentagon több, névtelenül nyilatkozó illetékese.
jan. 24
7:59
Vb: nem jutott a legjobb négy közé a kézilabda-válogatott (ATV)
A negyeddöntőben búcsúzott – és a nyolcadik helyen zárt – a hősiesen küzdő magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon, miután 28:26-ra kikapott a legutóbbi VB-n ezüstérmes, Európa-bajnok dán csapattól.
jan. 24
8:09
További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez - lapszemle (Infostart)
További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez, ha eredményes lesz az ellenőrzési és pénzügyi szervek közötti együttműködés - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságban az olvasható, hogy a kábítószerfüggőkkel foglalkozó szervezetek szerint továbbra sem oldódott meg a tűhiány.
jan. 24
8:09
Szinte mozdulatlan a forint (ATV)
Enyhén gyengült a forint csütörtökön délelőtt az előző napi jegyzésekhez képest.
jan. 24
8:11
Rendőrségi felhívás: ónos eső Hevesben! (Infostart)
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közúton közlekedők figyelmét, hogy az M3 autópálya Heves megyei szakaszán az ónos eső miatt rendkívül csúszóssá vált az útfelület.
jan. 24
8:11
Mali: a nemzetközi erők elindultak az ország közepe felé (ATV)
A Maliban állomásozó nemzetközi erők afrikai egységei (MISMA) elindultak az ország középső része felé Bamakóból - közölte szerdán a francia külügyminiszter.
jan. 24
8:27
Szocialista listázás (MaHu)
Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetőjének levele alkalmas arra, hogy egy meghatározott csoport ellen indulatokat szítson - szögezte le a Magyar Helsinki Bizottság. Kriza Ákos, a város kormánypárti polgármestere visszautasítja a vádakat.
jan. 24
8:27
Varga: Kelet-Magyarországon nő a munkanélküliség (ATV)
Kelet-Magyarországon nő a munkanélküliség, csökken a reálkereset, leépülnek a közszolgáltatások és beruházások sincsenek, olyan, mintha a kormány lemondott volna erről a térségről – ezt Varga László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 24
8:29
Bartha cáfolja a Fideszt: nem tolták haza talicskával a pénzt (ATV)
A termelő szférában nem lesz lehetősége beavatkozni az energia árakba a kormánynak, ott már most óriási emelések vannak – ezt Bartha Judit mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 24
8:31
„A helyzet tarthatatlan, az irány nem világos” Komoly kritika Orbánéknak (ATV)
A felsőoktatást a kiszámíthatatlanság és a tarthatatlan forráskivonás jellemzi, miközben átfogó reformstratégia sincs. Erről a Corvinus Egyetem rektora beszélt azon a konferencián, ahol hazai és külföldi szakértők mondták el véleményüket az oktatás átalakításának lehetséges irányairól a Corvinus Egyetemen. Rostoványi Zsolttal a minisztérium helyettes államtitkára több ponton nem értett egyet, de…
jan. 24
8:45
Ezért nem érdemes fizetés nélkül tankolni (HVG)
Még aznap elítélte a mosonmagyaróvári bíróság azt a férfit, aki két kútkezelő testi épségét veszélyeztetve robogott el fizetés nélkül a tankolás után - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 24
8:45
Ötmilliárd forint magán-nyugdíjpénztári pénz nyomában a Kehi (MaHu)
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) közérdekű igényérvényesítési kereset elindítását kérte a magán-nyugdíjpénztári ügyfelek és az államnak átadott vagyonkezelés érdekében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF).
jan. 24
8:45
A miniszterelnök elfeküdt az Anonymous miatt (168 Óra Online)
Elérhetetlen volt szerda este a miniszterelnök honlapja, a miniszterelnok.hu és vele együtt Orbán Viktor honlapja, az orbanviktor.hu is. A két domaincímen ugyanaz a tartalom látható, az orbanviktor.hu ugyanis át van irányítva a miniszterelnok.hu-ra. Ma már meg lehet nyitni az oldalakat.
jan. 24
8:45
Zamecsnik: meglepő volt a másodfokú döntés UD-ügyben (ATV)
Meglepő volt a másodfokú bíróság döntése és indoklása az UD Zrt. ügyben, de tiszteletben tartom, még ha nem is értek vele egyet – ezt Zamecsnik Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 24
8:47
Nyilvánosságra hozták a zuglói közvélemény-kutatás eredményét (ATV)
Nyilvánosságra hozta a zuglói önkormányzat a kerületben készített közvélemény-kutatás eredményét az önkormányzat lapjában csütörtökön.
jan. 24
9:03
Megvan az MSZP erzsébet- és terézvárosi képviselőjelölt-jelöltje (ATV)
Megbontotta a rendszerváltás egyik fő vívmányát a kormány az oktatási rendszer átalakításával – mondta el a Klubrádió Szabad sáv című műsorában szerda este Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja, aki arról is beszélt, hogy ha szükséges, az MSZP nem zárja ki az együttműködést más ellenzéki pártokkal.
jan. 24
9:05
Lomniciék nem értenek egyet a bírák visszahelyezésének korlátozásával (ATV)
A Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének elnöksége azt javasolja, hogy maradjon ki a bírósági vezetői tisztségbe való visszahelyezés tilalma az egyes igazságügyi jogviszonyokban alkalmazandó korhatárral kapcsolatos törvénymódosítás tervezetéből.

Keresés