2013. január 30. szerda

jan. 30
4:51
Elveszi volt testőrét a szőke modell (ATV)
A szőke modell egyre gyakrabban mondogatja a barátainak, hogy Martin Kristenben megtalálta az igazit. Az a legkevésbé sem zavarja, hogy a férfi korábban az alkalmazottja, egész pontosan a testőre volt.
jan. 30
5:09
Milliók sorsa kérdéses (Alternatív Energia)
Egyelőre nem tudni, meddig tart a miniszterelnök szigora; a polgármesterekkel ellentétben az önkormányzati cégvezetők valószínűleg megússzák akár több milliós év végi jutalmuk visszafizetését, de az állami tulajdonú társaságok irányítóit még érhetik meglepetések, hiszen egy éve még az ő milliós jutalmaikon is felháborodott Orbán Viktor.
jan. 30
5:11
Munkaügyi bűvészkedés (Alternatív Energia)
Nem bővül a foglalkoztatás, és erre egyelőre nincs is remény. A többi között így reagált lapunknak Adler Judit gazdaságkutató arra, hogy a KSH munkanélküliségi, foglalkoztatási adatait pozitív folyamat eredményeként értékelte a kormány. A szakember szerint azért nem nőtt a munkanélküliek aránya, mert a magyar munkavállalók külföldre menekülnek. A foglalkoztatás ügyében pedig a közmunkásokkal…
jan. 30
5:13
Médiatörvény: korai jobboldali örömkönnyek (Alternatív Energia)
Az ET parlamenti közgyűlése által elfogadott, a "médiademokráciáról" szóló dokumentum alapján Magyarország elmarasztalása továbbra is érvényes, ezen a főtitkár nem változtathat. Ezt mondta lapunknak Szabó Vilmos, az Európa Tanács (ET) magyar delegációjának szocialista tagja, miután a MTI tájékoztatása szerint Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára közölte, a testület lezárta a párbeszédet…
jan. 30
5:27
Elbukja parlamenti frakcióját az LMP (Alternatív Energia)
Információink szerint nem lesz a jövőben parlamenti frakciója az LMP-nek. Bár a házszabály lehetővé tenné, hogy az LMP-ből távozók és a maradók megállapodjanak egymással, így ne szűnjön meg a képviselőcsoport, többek szerint a két csoport között túl nagy az ellentét ahhoz, hogy végül egyezségre jussanak.
jan. 30
5:27
A terv: Orbánék elmozdításával állítaná jó pályára az országot Bajnai (ATV)
A jelenlegi rossz kormányzás súlyosan sérti Magyarország nemzeti érdekeit, és érdekérvényesítő képességét – erről Bajnai Gordon beszélt az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán. A volt miniszterelnök ezért arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy e heti brüsszeli és moszkvai útján mentse a menthetőt. A Haza és Haladás Egyesület elnöke szerint az ország bajait ma már nagyrészt nem a…
jan. 30
5:29
Menekülnek a munkavállalók (Alternatív Energia)
A kabinet célja, hogy visszatérésre ösztönözze a jelenleg külföldön dolgozó "félmillió kitűnő magyar munkavállalót" - mondta Matolcsy György. Mivel a külföldön dolgozó magyar állampolgárok számáról nincsenek statisztikák, hiszen kizárólag az elvándorlók önkéntes adatközlésén múlik, bejelentik-e tartózkodási helyváltozásukat, nem világos, hogy a nemzetgazdasági miniszter milyen adatokra…
jan. 30
5:31
Orbán nem akart túl közeli évértékelőt (Alternatív Energia)
Értesülésünk szerint Orbán Viktor - a hagyományoktól eltérve - idén azért nem február első napjaiban tart évértékelőt, mert az elmúlt években számára kedvessé vált helyszínen, a Millenárison február 9-én Bajnai Gordon beszél. A volt miniszterelnök az Együtt 2014 nevében összegzi az elmúlt évet és egyben programot is hirdet.
jan. 30
5:45
Metrókocsikba szivárgott a víz (Alternatív Energia)
Vízszivárgás volt az M3-as metró Corvin-negyed és Kálvin tér közötti szakaszán tegnap délelőtt, miután eltörött egy tűzoltóvezeték tűzcsapja.
jan. 30
5:47
Európa-bajnok viteldíjak (Alternatív Energia)
Jegyáremeléssel nem lehet fedezni a főpolgármester szerint a BKV üzemeltetési pluszköltségét, amely a 4-es metró átadása miatt évi 6-7 milliárd forinttal nő majd. A fővárosi közösségi közlekedés viteldíjai ugyanis már így is magasak: az EU 27 tagállama közül - a bérekhez viszonyítva - a magyar fővárosban a legdrágább a tarifa.
jan. 30
5:49
Csepeli gyilkosságok: újabb forduló jön (Alternatív Energia)
Decemberre tűzték ki a másodfokú eljárás kezdetét a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán - adta hírül a Csepel.hu
jan. 30
5:51
Erőszak történhetett (Alternatív Energia)
Feltehetően csak a február 18-án induló büntetőperben derül majd ki, P. László mit művelt áldozatával, és valóban megerőszakolta-e a rendőrpszichológus Bándy Katát - bár a bama.hu szerint a cselekmény szerepel a vádiratban, szemérem elleni erőszakkal nem vádolta meg a férfit a megyei főügyészség. Ami a vádhatóság szerint biztos, hogy P. "mindenképpen" közösülni akart a sértettel.
jan. 30
6:21
Változás áll be időjárásunkban: ezt mindenki megérzi (168 Óra Online)
Enyhülésre van kilátás, legalábbis néhány napig.
jan. 30
6:39
Vád: 56,3 millió forintot ügyeskedett össze a pécsi temetős (ATV)
Koporsóvásárláson, ravatalozó építésen, halottszállító autó adás-vételén nyerészkedett a volt pécsi temetőigazgató a vád szerint. Összesen 56,3 millió forintot tett zsebre. Egy vállalkozó volt az igazgató bűntársa az ügyészség szerint. Így ketten ültek a vádlottak padján a Pécsi Törvényszéken.
jan. 30
6:41
Jóval drágábbb lett mától a benzin (ATV)
Emelte bruttó 7, illetve 2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 30
6:43
A szenátus is támogatta: John Kerry lesz az amerikai külügyminiszter (ATV)
Az amerikai szenátus kedden délután 94:3 arányban támogatásáról biztosította John Kerry massachusettsi szenátor külügyminiszteri kinevezését.
jan. 30
6:45
11 millió illegális bevándorló kaphat állampolgárságot Amerikában (ATV)
Közös bevándorlási reformot dolgozna ki az Egyesült Államokban négy republikánus és négy demokrata szenátor. A kétpárti tervezet alapján amerikai állampolgárságot adnának az országban illegálisan élő, mintegy 11 millió embernek. A további illegális bevándorlást ugyanakkor szigorúbb határvédelemmel előznék meg. A kormány reformterveiről kedden Las Vegas-i útján Barack Obama elnök is beszédet…
jan. 30
6:47
Varga: nem mondjuk az IMF-nek, hogy itt minden rendben van (ATV)
Ha ebben az évben is a bruttó hazai termék 3 százaléka fölé próbálna kerülni a költségvetési hiánymutató, akkor a kormány lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy ez ne történjen meg - mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter a HírTV Rájátszás című műsorában kedden.
jan. 30
6:49
Az MSZP cáfolja, hogy lezárult volna a médiaszabályozás vizsgálata (ATV)
Az MSZP Európai Parlamenti (EP) delegációjának vezetője szerint nem igaz, hogy lezárult volna az Európa Tanács (ET) vizsgálata a magyar médiahelyzetről.
jan. 30
6:57
Ha kell, Obama maga terjeszti be a bevándorlási reform javaslatát (ATV)
Barack Obama amerikai elnök kedden Las Vegasban bejelentette, hogy maga terjeszt elő törvénytervezetet a bevándorlás átfogó reformjára, ha a kongresszus nem tesz idejében lépéseket a jelenlegi szabályozás megváltoztatása érdekében.
jan. 30
6:59
Az utolsó stratégiai központot is visszafoglalták Maliban (ATV)
A Bamakótól mintegy 1500 kilométerre fekvő Kidal a harmadik nagyobb város Malinak abban a térségében, amelyet tavaly iszlám szélsőségesek foglaltak el. Ide jutottak most el a francia csapatok.
jan. 30
7:01
Kollégiumok összevonásán gondolkodik a kormányzat? (ATV)
Napirenden van a kollégiumok összevonása - írja a Napi Gazdaság. Az erről szóló kísérletbe bevonják a Schönherz, a Kandó, valamint a Kármán Tódor kollégiumot. Az NFM szerint nincs szó a kollégiumok állami átvételéről.
jan. 30
7:03
Meglepő bejelentés Ausztráliában: jó hosszú lesz a kampány (ATV)
Julia Gillard már most bejelentette a következő választások időpontját. A kormánypárt hosszú kampányra készül, mert nem jelenleg nem állnak túl jól a közvélemény-kutatások szerint.
jan. 30
7:05
Tanuljon Ön is keleti nyitást Lakitelken (ATV)
Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése - közölte a népfőiskola az MTI-vel.
jan. 30
7:15
Nem mondott le Fekete György, hiába kérték (168 Óra Online)
A Magyar Művészeti Akadémia elnöksége 2013. január 29-i ülésén megtárgyalta az elnökségnek Fekete Györgyhöz intézett levelét, amelyben – a köztestületet övező feszültségek feloldásaként – megfontolásra ajánlotta elnöki pozíciójából való visszavonulását.
jan. 30
7:15
Elhunyt Mark Palmer (ATV)
Elhunyt Mark Palmer, aki a magyarországi rendszerváltás idején, 1986 és 1990 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt. Haláláról kedden értesült az MTI.
jan. 30
7:33
Vírus fertőz Magyarországon: fertőtlenítik a járatokat (ATV)
A MÁV, a Budapest Airport és a Volán is felkészült az influenza szezonra. Mindhárom társaság fertőtleníti a járatait, dolgozóik számára pedig ingyenes védőoltást biztosítanak. Az ÁNTSZ adatai szerint itthon az elmúlt héten 12 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel.
jan. 30
7:35
231 halott: volt, aki életét adta másokért, az őrök bezárták az ajtót (ATV)
231 fiatal vesztette életét vasárnap a brazíliai diszkótűzben. A tragédia ismét felhívta a figyelmet azokra a biztonsági hiányosságokra, amelyek hasonló katasztrófákat idéztek elő már számos alkalommal.
jan. 30
7:51
Utazási lehetőség középiskolásoknak a nemzeti ünnepen (Infostart)
Idén is meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség - közölte a szervezet. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
jan. 30
7:51
Negyven éve történt a legtöbb halálos áldozatot követelő baleset (Alternatív Energia)
Negyven éve, 1973. január 30-án történt az a 37 halálos áldozatot követelő baleset Kecskeméten, amelyben egy menetrend szerint közlekedő busz és egy vonat ütközött össze egy sorompó nélküli vasúti átjáróban.
jan. 30
7:51
295 forinton az euró árfolyama (ATV)
A keddi emelkedés után szerdán délelőtt is erősödött kissé a forint, az eurót 295,19 forinton jegyezték 11 óra körül, a reggeli 295,84 forint és a kedd esti 295,78 forintot követően.
jan. 30
7:53
A kormány keleti nyitás stratégiájáról indul képzés (Alternatív Energia)
Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése - közölte a népfőiskola az MTI-vel.
jan. 30
8:09
Két tárca között akadhatott el a nyugdíjreform - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság Balog Zoltán tárgyalásairól ír, míg a Napi Gazdaságban arról lehet olvasni, hogy mi hátráltathatja a korkedvezményes nyugdíjrendszer reformját.
jan. 30
8:09
Kétséges a fővárosi LMP-frakció jövője (Metropol)
Tarlós István szerint nem lehet, hogy az LMP-ből távozó fővárosi képviselők egy névváltoztatással „letudják” az ügyet.
jan. 30
8:11
Öreg utak, kevés pénz, sok kátyú (Metropol)
Miért van ennyi kátyú? Hogy lehet javítani őket? Mit tegyünk kátyúkár esetén?
jan. 30
8:27
Nem bírságolnak automatikusan a megkésett adatszolgáltatás miatt (Infostart)
Nem bírságol automatikusan a megkésett adatszolgáltatás miatt a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága. A cél, hogy kiszűrjék a fiktív cégeket és pontosítsák a közhiteles cégnyilvántartást.
jan. 30
8:27
Új médiatörvény születhet tavaszra (168 Óra Online)
Az államfő kaphat jogot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének kinevezésére, a kiválasztási eljárásban pedig civilek is szerephez juthatnak. Az Európa Tanács szerint azokat az európai előírásokat kérik számon, amelyekre tagországként Magyarország is rábólintott.
jan. 30
8:27
Mackófesztivál a budapesti állatkertben (Metropol)
Számos gyermek- és családi programmal várják a medvék és rokonaik iránt érdeklődőket.
jan. 30
8:27
Kutatás a rezsicsökkentésről: meg lesz-e a 10%-os mérték? (ATV)
Ez év január 1-től a kormány döntése értelmében 10 százalékkal csökkent a lakossági gáz-, villany- és távhő ára. A kabinet érvelése szerint erre azért volt szükség, hogy a jelentős mértékű lakásfenntartási költségek mérséklődjenek. A Policy Agenda a lakosság körében végzett reprezentatív közvélemény-kutatása szerint egyelőre nem egyértelmű az intézkedés megítélése.
jan. 30
8:29
Moszkva felmondta a kábítószer-ellenes együttműködést Amerikával (ATV)
Moszkva felmondta a kormányközi kábítószer-ellenes együttműködési megállapodást Washingtonnal - az erről szóló utasítás szerdán jelent meg a kormány honlapján.
jan. 30
8:45
Rossz hír az autósoknak (168 Óra Online)
Emelte bruttó 7, illetve 2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 30
8:45
A védőoltás a legfontosabb eszköz (Metropol)
Az influenza terjedésének megelőzése érdekében fogtak össze a közlekedési nagyvállalatok.
jan. 30
9:03
Mi nyugtathatja meg a piacokat? (Infostart)
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője nyugodt jegybankelnök-váltásra számít, a Portfolio.hu vezető elemzője viszont úgy vélte, hogy ez a jelölt személyétől függ.
jan. 30
9:03
Bajnai: három dologból fakad a jelenlegi „katyvasz” (ATV)
Bűncselekmény lenne, ha valaki korábban megszerzett ügynökadatokkal, ügyekkel manipulál, vagy azokat nem szolgáltatja be a levéltárnak - mondta Bajnai Gordon az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Haza és Haladás Egyesület elnöke arról is beszélt, azt szeretnék, ha ezek az adatok kutathatóak lennének a levéltárban.
jan. 30
9:21
Civilek bontották el a kordont az aluljáróban (Alternatív Energia)
"Felháborító a hatalom arroganciája, és embertelen a kordonok felállítása"- indokolták akciójukat a civilek, akik lebontották a Blaha Lujza téri aluljáróban felállított "munkaterületet" jelző kordont. A Főpolgármesteri Hivatal szerint elfogadhatatlan az "anarchista csoport" csoport erőszakos fellépése.
jan. 30
9:21
Alig látni a szmogtól Pekingben - van, aki dobozos levegőt árul (ATV)
Szerdán ismét homályos, nyomasztó szürkeségre ébredtek a pekingiek, de a szmog nemcsak a fővárost terítette be, hanem az ország 1,3 millió négyzetkilométernyi területét.
jan. 30
9:39
Németh: a mélybe ránthatja a forintot Matolcsy-jelölése az MNB élére (ATV)
310-320 forint is lehet az euró-árfolyam, ha Matolcsy György lenne a jegybank elnöke és intézkedéseket jelentene be - mondta Németh Dávid az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ING Bank vezető elemzője arról is beszélt, hogy a piacokat már az is megnyugtatta, hogy a Monetáris Tanács kormányközeli tagjai is a kiegyensúlyozott gazdaságpolitikára szavaztak.
jan. 30
9:57
Ennyit költött a kormány az IMF-kampányra (168 Óra Online)
Képviselői kérdésre Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt közölte a kormány által indított IMF-kampány költségeiről: a bruttó 200 millió forintos keretösszegből 199,3 millió forintot kapott meg az I.M.G. Inter Media Group Kft., csak a tervezés 19,6 millióba került.
jan. 30
9:57
Hét embert gyanúsítanak csoportos garázdasággal Székesfehérváron (Alternatív Energia)
Csoportos garázdasággal gyanúsít hét embert a székesfehérvári rendőrkapitányság, miután kedden a megyeszékhelyen két társaság összeverekedett - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.
jan. 30
9:57
Hoffmann: 27 milliárddal kompenzálja a felsőoktatást a kormány (ATV)
A felsőoktatási intézmények korábbi elvonásait a kormány 27 milliárd forinttal tervezi kompenzálni - nyilatkozta Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár a szegedma.hu-nak.

Keresés