2013. január 30. szerda

jan. 30
0:30
Tarnói Gizella-emlékdíj (Pályázatfigyelő)
A kíirók a gazdasági újságírás területén kiemelkedőt alkotó újságírók elismerése céljából díjat alapítanak.
jan. 30
0:34
Farsangi rögtönzések - Gödöllő (Pályázatfigyelő)
A kiírók 2013-ban is megrendezik a "FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK" improvizációs fesztivált.
jan. 30
0:38
Farsangi rögtönzések - Békéscsaba (Pályázatfigyelő)
A kiírók 2013-ban is megrendezik a "FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK" improvizációs fesztivált.
jan. 30
0:42
Farsangi rögtönzések - Nyíregyháza (Pályázatfigyelő)
A kíirók 2013-ban is megrendezik a "FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK" improvizációs fesztivált.
jan. 30
0:46
E.ON Hungária Alkotói ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj célja, hogy a nyertes képzőművésznek anyagi támogatást nyújtson egy egyhónapos berlini tanulmányúthoz, illetve kiállítási lehetőséget teremtsen Magyarországon. Az alapító szándékai szerint az ösztöndíjas a Berlinben töltött hónap alatt a kortárs művészet egyik legdinamikusabb és legizgalmasabb helyszínén, annak egyik európai fővárosában alkothat, tanulmányokat folytathat, szakmai…
jan. 30
0:50
Gyakornoki ösztöndíj program fiatal kulturális menedzsereknek / "SuSy - Support System"a Jardin d'Europe (Pályázatfigyelő)
Gyakornoki ösztöndíj program fiatal kulturális menedzsereknek.
jan. 30
0:54
XII. Nemzetközi Színjátszó Fesztivál (Pályázatfigyelő)
Felhívás XII. Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon való részvételre.
jan. 30
0:58
Tényleg alapvető?! - kisfilm készítő pályázat az emberi jogokról fiataloknak (Pályázatfigyelő)
Kisfilm készítő pályázat az emberi jogokról fiataloknak.
jan. 30
1:02
"DELFIN" - vers- és prózaíró pályázat - 2013 (Pályázatfigyelő)
Vers- és prózaíró pályázat.
jan. 30
1:06
A rettegés hajnala (Pályázatfigyelő)
A kiírók közös novellaíró pályázatot hirdetnek.
jan. 30
1:10
Nemzetközi Gyermek Rajzpályázat (Pályázatfigyelő)
A kiírók nemzetközi gyermekrajzpályázatot hirdetnek.
jan. 30
1:14
Egész életen át tartó tanulás program - Erasmus intenzív programok (Pályázatfigyelő)
Az alprogram célja: Olyan többoldalú intenzív programok szervezése, amelyek elősegítik: - az európai felsőoktatási térség megvalósítását; - a felsőoktatásnak és a felsőfokú és egyéb felsőszintű szakképzésnek az innováció folyamatához való hozzájárulását, megerősítését; - az európai felsőoktatási intézmények közötti többoldalú együttműködés minőségének javítását és mennyiségének növelését.
jan. 30
1:18
Preventan jegesmedve rajzpályázat gyerekeknek (Pályázatfigyelő)
A rajzpályázatra nevezni lehet bármilyen jegesmedvét ábrázoló rajzzal, amelyet színes ceruzával, zsírkrétával vagy vízfestékkel alkottak.
jan. 30
1:22
Tempus IV. program 6. felhívás (Pályázatfigyelő)
A program célja: a program olyan együttműködések kialakítását kívánja elősegíteni, amelyek modernizálják a partnerországok felsőoktatását, és összhangban állnak az Európa 2020 stratégiával és a Bolognai folyamattal.
jan. 30
1:26
Erasmus Mundus - Partnerségek alprogram; Az európai felsőoktatás népszerűsítése alprogram (Pályázatfigyelő)
A program célja: az Erasmus Mundus egy olyan európai közösségi program, amelynek célja, hogy támogassa az európai felsőoktatási intézményeket abban, hogy magas színvonalú képzést nyújtsanak a világ legkiválóbb hallgatói részére. Az Európai Bizottság ezért támogatja a felsőoktatási intézmények együttműködését, és ösztöndíjat kínál európai és Európán kívüli hallgatóknak és oktatóknak. Továbbá olyan…
jan. 30
1:30
Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál (Pályázatfigyelő)
A vajdasági Magyarkanizsán (Kanjiža) minden év augusztusában megrendezésre kerülő nemzetközi természetfilm-fesztivál alapvető célja, hogy bemutatkozási lehetőséget és egyúttal szakmai fórumot is biztosítson mindazon magyar nyelvű, a Kárpát-medencében élő amatőr és professzionális filmkészítő számára, akik a Kárpát-medence és a világ természeti értékeink bemutatását, valamint környezetünk védelmét…
jan. 30
1:34
Egész életen át tartó tanulás program - Szakértői tanulmányutak (Pályázatfigyelő)
Az alprogram célja, hogy támogassa az Európai Uniónak az oktatási és képzési rendszereket érintő célkitűzéseit, ezen belül - elősegítse az európai szintű információ- és tapasztalatcserét oktatási és képzési kérdésekben, - terjessze a szakértői tanulmányutak résztvevői által megszerzett ismereteket és nemzetközi tapasztalatokat, - összekapcsolja a szakértői tanulmányutakat az Oktatás és képzés…
jan. 30
4:51
Elveszi volt testőrét a szőke modell (ATV)
A szőke modell egyre gyakrabban mondogatja a barátainak, hogy Martin Kristenben megtalálta az igazit. Az a legkevésbé sem zavarja, hogy a férfi korábban az alkalmazottja, egész pontosan a testőre volt.
jan. 30
5:09
Csalóka tavasz köszönt be ma szellővel és záporokkal (HVG)
Szerdán megugrik a hőmérséklet, ami egészen péntekig fokozatosan tovább emelkedik. Hétvégén azonban véget érhet az átmeneti tavasz.
jan. 30
5:09
Milliók sorsa kérdéses (Népszava)
Egyelőre nem tudni, meddig tart a miniszterelnök szigora; a polgármesterekkel ellentétben az önkormányzati cégvezetők valószínűleg megússzák akár több milliós év végi jutalmuk visszafizetését, de az állami tulajdonú társaságok irányítóit még érhetik meglepetések, hiszen egy éve még az ő milliós jutalmaikon is felháborodott Orbán Viktor.
jan. 30
5:11
Munkaügyi bűvészkedés (Népszava)
Nem bővül a foglalkoztatás, és erre egyelőre nincs is remény. A többi között így reagált lapunknak Adler Judit gazdaságkutató arra, hogy a KSH munkanélküliségi, foglalkoztatási adatait pozitív folyamat eredményeként értékelte a kormány. A szakember szerint azért nem nőtt a munkanélküliek aránya, mert a magyar munkavállalók külföldre menekülnek. A foglalkoztatás ügyében pedig a közmunkásokkal…
jan. 30
5:13
Médiatörvény: korai jobboldali örömkönnyek (Népszava)
Az ET parlamenti közgyűlése által elfogadott, a "médiademokráciáról" szóló dokumentum alapján Magyarország elmarasztalása továbbra is érvényes, ezen a főtitkár nem változtathat. Ezt mondta lapunknak Szabó Vilmos, az Európa Tanács (ET) magyar delegációjának szocialista tagja, miután a MTI tájékoztatása szerint Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára közölte, a testület lezárta a párbeszédet…
jan. 30
5:27
Kukásautó nyomta agyon a szemétszállító munkást (HVG)
A szerencsétlenül járt férfi az autó hátsó részén kialakított állóhelyen volt, amikor kollégája nekitolatott egy villanyoszlopnak. A 32 éves kukást nem sikerült megmenteni a kórházban.
jan. 30
5:27
Elbukja parlamenti frakcióját az LMP (Népszava)
Információink szerint nem lesz a jövőben parlamenti frakciója az LMP-nek. Bár a házszabály lehetővé tenné, hogy az LMP-ből távozók és a maradók megállapodjanak egymással, így ne szűnjön meg a képviselőcsoport, többek szerint a két csoport között túl nagy az ellentét ahhoz, hogy végül egyezségre jussanak.
jan. 30
5:27
A terv: Orbánék elmozdításával állítaná jó pályára az országot Bajnai (ATV)
A jelenlegi rossz kormányzás súlyosan sérti Magyarország nemzeti érdekeit, és érdekérvényesítő képességét – erről Bajnai Gordon beszélt az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán. A volt miniszterelnök ezért arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy e heti brüsszeli és moszkvai útján mentse a menthetőt. A Haza és Haladás Egyesület elnöke szerint az ország bajait ma már nagyrészt nem a…
jan. 30
5:29
Menekülnek a munkavállalók (Népszava)
A kabinet célja, hogy visszatérésre ösztönözze a jelenleg külföldön dolgozó "félmillió kitűnő magyar munkavállalót" - mondta Matolcsy György. Mivel a külföldön dolgozó magyar állampolgárok számáról nincsenek statisztikák, hiszen kizárólag az elvándorlók önkéntes adatközlésén múlik, bejelentik-e tartózkodási helyváltozásukat, nem világos, hogy a nemzetgazdasági miniszter milyen adatokra…
jan. 30
5:31
Orbán nem akart túl közeli évértékelőt (Népszava)
Értesülésünk szerint Orbán Viktor - a hagyományoktól eltérve - idén azért nem február első napjaiban tart évértékelőt, mert az elmúlt években számára kedvessé vált helyszínen, a Millenárison február 9-én Bajnai Gordon beszél. A volt miniszterelnök az Együtt 2014 nevében összegzi az elmúlt évet és egyben programot is hirdet.
jan. 30
5:45
Riasztó trend Magyarországon - Moldova mögé kerültünk a listán (HVG)
2012-ben 16 helyet rontott Magyarország az országokat sajtószabadságfok alapján rangsoroló nemzetközi ranglistán. A lecsúszás a szerkesztőségi öncenzúra, a közmédia kormányzati ellenőrzése és a Klubrádió-fiaskó miatt következett be - közölte a Riporterek Határok Nélkül. Japán 31 helyet rontott, de még így is messze előttünk van.
jan. 30
5:45
Metrókocsikba szivárgott a víz (Népszava)
Vízszivárgás volt az M3-as metró Corvin-negyed és Kálvin tér közötti szakaszán tegnap délelőtt, miután eltörött egy tűzoltóvezeték tűzcsapja.
jan. 30
5:47
Mesterházy megtörten búcsúzik Mark Palmertől (HVG)
Az MSZP elnöke szerint a nemrég elhunyt, egykori amerikai nagykövet optimizmust sugárzó életszemlélete üde színfolt volt a magyar politikában, a diplomáciában és a közéletben egyaránt. Halálával egy korszak zárult le - írta Mesterházy Attila.
jan. 30
5:47
Európa-bajnok viteldíjak (Népszava)
Jegyáremeléssel nem lehet fedezni a főpolgármester szerint a BKV üzemeltetési pluszköltségét, amely a 4-es metró átadása miatt évi 6-7 milliárd forinttal nő majd. A fővárosi közösségi közlekedés viteldíjai ugyanis már így is magasak: az EU 27 tagállama közül - a bérekhez viszonyítva - a magyar fővárosban a legdrágább a tarifa.
jan. 30
5:49
Csepeli gyilkosságok: újabb forduló jön (Népszava)
Decemberre tűzték ki a másodfokú eljárás kezdetét a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán - adta hírül a Csepel.hu
jan. 30
5:51
Erőszak történhetett (Népszava)
Feltehetően csak a február 18-án induló büntetőperben derül majd ki, P. László mit művelt áldozatával, és valóban megerőszakolta-e a rendőrpszichológus Bándy Katát - bár a bama.hu szerint a cselekmény szerepel a vádiratban, szemérem elleni erőszakkal nem vádolta meg a férfit a megyei főügyészség. Ami a vádhatóság szerint biztos, hogy P. "mindenképpen" közösülni akart a sértettel.
jan. 30
6:21
Változás áll be időjárásunkban: ezt mindenki megérzi (168 Óra Online)
Enyhülésre van kilátás, legalábbis néhány napig.
jan. 30
6:21
Országos összesítő (ORFK) (Police)
jan. 30
6:39
Minden idők legsúlyosabb magyar balesete 37 halottal - ma van az évforduló (HVG)
A Kecskemétről Helvéciára tartó autóbusz 1973. január 30-án egy andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban összeütközött a Fülöpszállás és Kecskemét között közlekedő, gőzmozdony által vontatott szerelvénnyel.
jan. 30
6:39
Vád: 56,3 millió forintot ügyeskedett össze a pécsi temetős (ATV)
Koporsóvásárláson, ravatalozó építésen, halottszállító autó adás-vételén nyerészkedett a volt pécsi temetőigazgató a vád szerint. Összesen 56,3 millió forintot tett zsebre. Egy vállalkozó volt az igazgató bűntársa az ügyészség szerint. Így ketten ültek a vádlottak padján a Pécsi Törvényszéken.
jan. 30
6:41
Listavezető lehet a listázó jobbikos (HVG)
Folyik a helyezkedés a Jobbikban azért, hogy ki és milyen pozícióból induljon a 2014-es választásokon. Az viszont nem igaz, hogy a párt elkészítette volna már a listát a biztos befutókról – értesült több forrásból a hvg.hu. Forrásaink szerint 9-15 képviselői hellyel számol a pártvezetés, de reálisnak 12 mandátum elnyerését tartja, Gyöngyösi Mártonra pedig brüsszeli karrier várhat. Vona Gábor…
jan. 30
6:41
Jóval drágábbb lett mától a benzin (ATV)
Emelte bruttó 7, illetve 2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 30
6:43
A szenátus is támogatta: John Kerry lesz az amerikai külügyminiszter (ATV)
Az amerikai szenátus kedden délután 94:3 arányban támogatásáról biztosította John Kerry massachusettsi szenátor külügyminiszteri kinevezését.
jan. 30
6:45
11 millió illegális bevándorló kaphat állampolgárságot Amerikában (ATV)
Közös bevándorlási reformot dolgozna ki az Egyesült Államokban négy republikánus és négy demokrata szenátor. A kétpárti tervezet alapján amerikai állampolgárságot adnának az országban illegálisan élő, mintegy 11 millió embernek. A további illegális bevándorlást ugyanakkor szigorúbb határvédelemmel előznék meg. A kormány reformterveiről kedden Las Vegas-i útján Barack Obama elnök is beszédet…
jan. 30
6:47
Varga: nem mondjuk az IMF-nek, hogy itt minden rendben van (ATV)
Ha ebben az évben is a bruttó hazai termék 3 százaléka fölé próbálna kerülni a költségvetési hiánymutató, akkor a kormány lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy ez ne történjen meg - mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter a HírTV Rájátszás című műsorában kedden.
jan. 30
6:49
Az MSZP cáfolja, hogy lezárult volna a médiaszabályozás vizsgálata (ATV)
Az MSZP Európai Parlamenti (EP) delegációjának vezetője szerint nem igaz, hogy lezárult volna az Európa Tanács (ET) vizsgálata a magyar médiahelyzetről.
jan. 30
6:57
Népfőiskolán oktatják az Orbán-kormány stratégiáját (HVG)
Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése - közölte a népfőiskola.
jan. 30
6:57
Ha kell, Obama maga terjeszti be a bevándorlási reform javaslatát (ATV)
Barack Obama amerikai elnök kedden Las Vegasban bejelentette, hogy maga terjeszt elő törvénytervezetet a bevándorlás átfogó reformjára, ha a kongresszus nem tesz idejében lépéseket a jelenlegi szabályozás megváltoztatása érdekében.
jan. 30
6:59
Az utolsó stratégiai központot is visszafoglalták Maliban (ATV)
A Bamakótól mintegy 1500 kilométerre fekvő Kidal a harmadik nagyobb város Malinak abban a térségében, amelyet tavaly iszlám szélsőségesek foglaltak el. Ide jutottak most el a francia csapatok.
jan. 30
7:01
Kollégiumok összevonásán gondolkodik a kormányzat? (ATV)
Napirenden van a kollégiumok összevonása - írja a Napi Gazdaság. Az erről szóló kísérletbe bevonják a Schönherz, a Kandó, valamint a Kármán Tódor kollégiumot. Az NFM szerint nincs szó a kollégiumok állami átvételéről.
jan. 30
7:03
Meglepő bejelentés Ausztráliában: jó hosszú lesz a kampány (ATV)
Julia Gillard már most bejelentette a következő választások időpontját. A kormánypárt hosszú kampányra készül, mert nem jelenleg nem állnak túl jól a közvélemény-kutatások szerint.
jan. 30
7:05
Tanuljon Ön is keleti nyitást Lakitelken (ATV)
Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése - közölte a népfőiskola az MTI-vel.
jan. 30
7:15
Nem mondott le Fekete György, hiába kérték (168 Óra Online)
A Magyar Művészeti Akadémia elnöksége 2013. január 29-i ülésén megtárgyalta az elnökségnek Fekete Györgyhöz intézett levelét, amelyben – a köztestületet övező feszültségek feloldásaként – megfontolásra ajánlotta elnöki pozíciójából való visszavonulását.

Keresés