2013. január 4. péntek

jan. 4
4:51
"Hol a cipőm?" Lábon lőtte reklamáló ügyfelét a dühös cipész (ATV)
Egy helyi férfi még újév előtt úgy döntött, hogy beadja javításra téli cipőjét a cipészműhelybe. A lábbelit újév első napján nem kapta meg, ezért emelt hangon siettette a cipészt, aki erre felettébb dühös lett...
jan. 4
5:09
Sorsdöntő Ab-határozat (Alternatív Energia)
Ma hirdet határozatot az Alkotmánybíróság (Ab) a választási eljárási törvényről. A jogszabály előzetes normakontrollját Áder János államfő kérte, a vizsgálat 30 napja alatt - az átmeneti rendelkezések elmeszelésével - megnyílt a lehetősége, hogy a választási regisztráció egész jogintézményét megsemmisítsék. Az Ab még így is választás előtt áll: átmenetileg vagy végleg megakadályozhatja, hogy a…
jan. 4
5:27
Eclipse-ügy: hamar lezárják? (Alternatív Energia)
Röpke tíz hónap alatt lezárulhat első fokon a milliárdos adócsalás miatt botrányba keveredett Eclipse Zrt. ügye, miután a cég volt ügyvezetőjének és 11 társának tavaly márciusban indult büntetőperében ma megkezdődnek a perbeszédek a Fővárosi Törvényszéken.
jan. 4
5:27
Matolcsy tárcáján múlik magyarok tömegeinek a fizetése? (ATV)
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint minden bizonnyal szeptembertől emelik a pedagógusok fizetését és bevezetik a pedagógus életpályamodellt. Az oktatási államtitkár az ATV-nek adott interjújában azt mondta: ő is úgy látja, hogy a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi a béremelést, hiszen „a mutatók jók”. Ugyanakkor hozzátette: nem rajta, hanem a gazdaságért felelős Matolcsy György…
jan. 4
5:29
Szobafogság a nyomozóknak (Alternatív Energia)
Szolgálati helyhez kötöttséget rendeltek el az egyik rendőr kapitányságon, ahol a vezető megparancsolta, hogy jószerivel csak szolgálati feladat teljesítése érdekében szabad kilépni az irodákból. Szakszervezeti nyomásra visszavonta az intézkedést, ám állítólag kérdőre vonta beosztottait, hogy ki panaszolta be.
jan. 4
5:31
Békemenettel fenyegető fideszes álcivilek (Alternatív Energia)
Jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim az alaptörvény, ezért "el a kezekkel az alkotmánytól" - üzente tegnap a demokratikus ellenzéknek a Civil Összefogás Fórum (CÖF).
jan. 4
5:33
Félmilliárdos vagyonvesztés a BKV-nál (Alternatív Energia)
Ötszázmillió forintot meghaladó vagyoncsökkenést eredményezhetett a BKV-nál egy 2008-as ingatlanértékesítés, amely miatt büntetőfeljelentést tesz a közlekedési cég igazgatósága (ig.) - értesült a Népszava.
jan. 4
5:35
Ravasz Kubatov-lista a budakeszi lapban (Alternatív Energia)
"Konzultációs kérdőív" található a Budakeszi Hírmondó legutóbbi, januári számában. A város közpénzből fenntartott lapjában bárki névtelenül nyilváníthat véleményt Budakeszi önkormányzatának eddigi működéséről.
jan. 4
5:45
Orbánnak luxus, önnek megszorítás (168 Óra Online)
Luxus a fideszeseknek, megszorítások az ország többségének – mondta Török Zsolt csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján, ahol végül az is kiderült: mi a legsürgetőbb teendő a ki- és beszámíthatatlan politikát folytató Orbán-kormány teljesítménye láttán.
jan. 4
6:21
A regisztráción bukhat az ingyenes nyelvoktatás (Infostart)
Az InfoRádió több nyelviskolától úgy értesült, hogy nehezen lehet jelentkezni az uniós támogatással idén induló ingyenes idegen nyelvi képzésekre. Az internetes regisztráció sokaknak gondot okoz, miközben az informatikai rendszer sem volt felkészülve ilyen hatalmas érdeklődésre.
jan. 4
6:21
Sorban állnak: egy kocsmában segítenek a devizahiteleseknek (ATV)
Egy civil szervezet karolta fel a pécsi devizahiteleseket. Ingyenes jogsegélyt nyújt a bajba jutott embereknek – egy kocsmában. A szolgáltatás még csak néhány napja működik, de már majdnem 150 hitelkárosult vette igénybe. Az egyesület levélben fordulna a miniszterelnökhöz és a képviselőkhöz, mert szerinte a bajba jutott devizahitelesek nem kapnak megfelelő segítséget.
jan. 4
6:39
Drágult a benzin és a gázolaj (Infostart)
Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.
jan. 4
6:39
Magasabb lett az államadósság a vártnál: ezért (ATV)
Módszertani változás az oka annak, hogy magasabb lett a tavalyi harmadik negyedéves államadósság a vártnál. A Központi Statisztikai Hivatal ugyanis más módszertan alapján számolta a GDP-t, így viszont másfél százalékkal több lett a tartozás. A Fidesz frakcióvezetője szerint csak az a lényeg, hogy az elmúlt két és fél évben csökkent az államadósság. A kormány egy évvel ezelőtt még úgy kalkulált,…
jan. 4
6:41
5 forinttal drágult a benzin és a gázolaj ára is (ATV)
Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.
jan. 4
6:43
Külügyminisztérium: Clinton jövő héten visszatér hivatalába (ATV)
Az amerikai külügyminiszter kész tanúskodni a bengázi amerikai konzulátus elleni terrortámadás ügyében, annak ellenére, hogy az utóbbi napokban a fejében keletkezett vérrög miatt kezelték.
jan. 4
6:45
Botrányt okozott a coloradói Aurora mozi újranyitására küldött meghívó (ATV)
Botrányt robbantott ki az Egyesült Államokban, hogy meghívót kaptak a coloradói Aurora filmszínház újbóli megnyitására azoknak az áldozatoknak a rokonai, akikkel tavaly nyáron egy háborodott ámokfutó végzett az egyik vetítőteremben.
jan. 4
6:47
Letette hivatali esküjét a 113. amerikai kongresszus (ATV)
Letették a hivatali esküt csütörtökön az új összetételű, 113. amerikai kongresszus új és újraválasztott szenátorai és képviselői.
jan. 4
6:49
Cenzúrázták Esterházyt: elnézést kért az MTVA az írótól (ATV)
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vizsgálatot rendelt el Esterházy Péter író Kossuth rádióban december 25-én elhangzott programajánlója ügyében, és elnézést kért az írótól.
jan. 4
6:58
Berepült egy szarvas a Kapos Volán buszába és le-föl rohangált (ATV)
Szarvassal ütközött a Kapos Volán Zrt. egyik busza Nagybajom közelében: az állat a szélvédőn át az utastérbe zuhant, ahol le-föl rohangált, míg kiszabadult, az utasok nem sérültek meg - adta hírül a Sonline.hu hírportál csütörtökön, szemtanúk beszámolóira hivatkozva.
jan. 4
7:00
Március végén jönnek az első adatok a népszámlálásról (ATV)
Tavasszal teszik közzé a két évvel ezelőtti népszámlálás első részletesebb adatait - írja a pénteki Világgazdaság.
jan. 4
7:02
Felrobbantottak egy benzinkutat: 11 halott (ATV)
A szíriai kormánykatonák nagyszabású támadást indítottak pénteken a fegyveres felkelők ellen a fővároshoz, Damaszkuszhoz közeli helyeken - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja. Csütörtök késő este pedig felrobbantottak egy benzinkutat a fővárosban, a támadásban 11-en életüket vesztették.
jan. 4
7:04
Áradások és földcsuszamlások Rióban: többen eltűntek (ATV)
Áradásokat és földcsuszamlásokat okozott a rengeteg eső a brazíliai Rio de Janeiro térségében. Legalább egy ember meghalt, nyolcan eltűntek.
jan. 4
7:06
Lélegeztetőgépen lehet Hugo Chávez (ATV)
Továbbra is súlyos tüdőgyulladással küzd Hugo Chávez venezuelai államfő - jelentette be Ernesto Villegas tájékoztatási miniszter. Az elnököt továbbra is Kubában ápolják. Cháveznek az előzetes tervek szerint jövő héten kellene esküt tennie az újabb elnöki ciklusa megkezdése előtt.
jan. 4
7:15
Ilyen is van: népszavazás lesz Horthyról (168 Óra Online)
Helyi népszavazást tartanak vasárnap Gyömrőn civilek, valamint az őket támogató pártok, szervezetek kezdeményezésére annak eldöntésére, hogy a pár hónapja Horthy parkra átnevezett közterület visszakaphatja-e eredeti nevét.
jan. 4
7:15
Mesterházy: az év végére világos lesz, hogy a Fidesz elveszíti a választást (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila szerint az MSZP mára visszanyerte váltópárti helyzetét, és az év végére az is egyértelmű lesz, hogy a Fidesz elveszíti a 2014-es választást. A szocialista párt elnöke az MTI-nek adott interjúban beszélt arról, hogy a közjogi kérdéseken túl a gazdasági és a szociális válság leküzdésének módjáról is mielőbb egyezségre kell jutnia az ellenzéknek.
jan. 4
7:15
Még titkolják, de lesznek jobboldali arcai az Együtt 2014-nek (ATV)
Az Együtt 2014 Választói Mozgalom a Fidesztől megcsömörlött jobboldali demokratákat is várja. A mozgalom vezetői szerint lesznek ismert jobboldali arcaik, neveket azonban nem árultak el. Az kiderült, hogy Bod Péter Ákos nem lesz köztük.
jan. 4
7:17
Mesterházy: év végére egyértelmű lesz a Fidesz veresége (ATV)
Mesterházy Attila szerint az MSZP mára visszanyerte váltópárti helyzetét, és az év végére az is egyértelmű lesz, hogy a Fidesz elveszíti a 2014-es választást. A szocialista párt elnöke az MTI-nek adott interjúban beszélt arról, hogy a közjogi kérdéseken túl a gazdasági és a szociális válság leküzdésének módjáról is mielőbb egyezségre kell jutnia az ellenzéknek. A pártelnök azt várja, hogy a…
jan. 4
7:33
Csődtől tartanak a trafikosok - lapszemle (Infostart)
Csődtől tartanak a jövendő trafikhálózat működtetésére pályázó kiskereskedők - írja a Magyar Nemzet. A Pénzcentrum.hu szerint becsapósak lehetnek a karácsony utáni leárazások.
jan. 4
7:33
Mesterházy: az év végére világos lesz, hogy a Fidesz elveszíti a választást (Metropol)
A szocialista párt elnöke szerint Magyarországon nemcsak demokratikus, hanem gazdasági és szociális válság is van.
jan. 4
7:33
Gyurcsányék kormányszóvivői honlapja miatt nyomoz az ügyészség (ATV)
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást az ügyészség a második Gyurcsány-kormány idején 200 millió forintért létrehozott kormányszóvivői honlap ügyében - írja a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 4
7:35
Orbán Viktor Moszkvába utazik (Infostart)
Január végén Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - értesült a Népszabadság, amely szerint energetikai kérdésekről tárgyalhatnak.
jan. 4
7:35
Újabb közterület-felügyelők segítik a BKK ellenőreit (Metropol)
A közterület-felügyelet és a BKK együttműködésének pótdíjazási hatékonyságjavulási tapasztalatain túl látszik az ellenőrzés hatékonyságának fokozódása a bevételek növekedésében is.
jan. 4
7:35
Moszkvába utazik Orbán (ATV)
Január végén Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - értesült a Népszabadság, amely szerint energetikai kérdésekről tárgyalhatnak.
jan. 4
7:51
Origo: megbuktatták az előzetes regisztrációt (168 Óra Online)
Az egy kivételével minden – Áder János köztársasági elnök által megjelölt – pontban alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényt. A testület nemcsak formailag, de tartalmilag is vizsgálta a jogszabályt: az AB szerint nem szükségszerű a regisztráció.
jan. 4
7:51
Indul a BKV-futár (Alternatív Energia)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkezdte a Futár (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) tesztelését, a járművekre nyár elejéig szerelik fel a szükséges berendezéseket.
jan. 4
7:52
Az utolsó fillért is elhasználta a kormány a tartalékból (ATV)
Az év utolsó napjaiban összesen 16,9 milliárd forintot költött el a kormány a költségvetés tartalékaiból, ezzel az utolsó fillérig kimerítette az év elején engedélyezett százmilliárd forint tartalékot - írja a pénteki Napi Gazdaság.
jan. 4
7:53
Orbán Moszkvába megy (Alternatív Energia)
Január végén Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - értesült a Népszabadság, amely szerint energetikai kérdésekről tárgyalhatnak.
jan. 4
7:54
80 család jól jár, de akár tízezreken is lehetett volna segíteni? (ATV)
Bár a rendelet már megjelent az ócsai devizahiteles lakópark házainak pályáztatásáról, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora az érdeklődés. A pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bonyolítja majd le, de a szervezetnél egyelőre az előkészületek zajlanak, csak jövő hétre várhatóak konkrétumok. Szakemberek szerint az Ócsára költöző 80 család lakhatási problémái megoldódnak, azonban a…
jan. 4
8:09
Drámaian nőtt a politikai okokból bebörtönzöttek száma (ATV)
Drámaian megnőtt tavaly a politikai indítékú letartóztatások és bebörtönzések száma Kubában egy független emberi jogi szervezet szerint, amely "igazi reformok hiányában" idén is növekedést jósol ezen a területen.
jan. 4
8:27
Navracsics: Az államigazgatási reform finisében vagyunk (Infostart)
Az államigazgatási reform a finiséhez érkezett Navracsics Tibor megállapítása szerint, aki úgy látja, 2014 tavaszán kijelenthető lesz: a magyar állam teljesen megújult.
jan. 4
8:27
MSZP - Rogán Chuck Norrist is felkérhetné (Alternatív Energia)
Munkacsoportot alakít a Fidesz a gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentés ellenőrzésére és nyomon követésére - jelentette be Rogán Antal. De mire fel? - kérdezzük mi. Rogán veszi hülyére a jogállami szabályokat, mint Rambo a vietnámi hadsereget. Mi az, hogy egy párt saját "munkacsoportja" ellenőriz bárkit is? - kérdezi az MSZP.
jan. 4
8:27
GKI: több értelemben is mi fogjuk megfizetni a rezsicsökkentést (ATV)
Az egyetlen szereplő, akinek jó a rezsicsökkentés, az a kormány, amelynek fel kell mutatni valamit, hogy harcol a multi ellen a kisfogyasztók érdekében - mondta Molnár László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 4
8:45
Csaba László: Nem igaz, hogy haszontalan a magyar felsőoktatás (Infostart)
Nem igaz, hogy a magyar felsőoktatási intézmények haszontalan diplomákat adnak ki - szólt hozzá a tandíjvitához Csaba László egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 4
8:45
Átkeresztelés, olykor indulatos vitákkal (Metropol)
Lejárt az önkényuralmi rendszerekhez köthető közterületi elnevezések módosításának határideje.
jan. 4
8:45
Lukács: gusztustalan és bunkó módon viccelődött a polgármester (ATV)
„Gusztustalan és bunkó módon” viccelődött az oroszlányi polgármester Lukács Zoltán szocialista politikus szerint, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt erről, annak kapcsán, hogy a helyi lapban a fagyhalált szenvedett emberekkel viccelődtek.
jan. 4
8:47
A hatezret is meghaladta tavaly a lakástüzek száma (Metropol)
Nem volt karácsonyfatűz Budapesten ebben a szezonban.
jan. 4
9:03
Életveszélyben a Szigethalmon megszúrt birkózó (ATV)
A Szigethalmon megszúrt bokszoló, Sávoly Gergő a nyolc késszúrás ellenére, amelyből négy a szíve tájékán érte, jól van, és már a visszatérését tervezi - közölte az MTK ökölvívó-szakosztálya a honlapján. A támadás során szintén megszúrt birkózó viszont soha többet nem sportolhat versenyszerűen, sérülése súlyos, életveszélyes.
jan. 4
9:05
HÖOK: sokszor csak az ATV-ből értesültünk a kormány döntéseiről (ATV)
A HÖOK is a lapokból, vagy éppen az ATV műsorából értesült a kormányzat bizonyos intézkedéseiről - mondta Kiss Dávid az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 4
9:21
Az MTVA megmagyarázta: a cenzúra csupán „félreértés” (168 Óra Online)
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vizsgálatot rendelt el Esterházy Péter író Kossuth rádióban december 25-én elhangzott programajánlója ügyében, és elnézést kért az írótól.
jan. 4
9:21
Nőtt a munkanélküliség, Matolcsyék pozitív trendekről beszélnek (ATV)
Tavaly szeptember-novemberben - hasonlóan 2011 őszéhez - 10,6 százalék volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon a 15-74 éves korosztályban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A hivatal szerint nőtt a foglalkoztatottak száma is, igaz, ebben a közfoglalkoztatás kiterjesztése játszott szerepet. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye folytatódó pozitív trendekről ír.

Keresés