2013. január 9. szerda

jan. 9
4:51
Élete utolsó napja volt: nettó 134 millió forintos vagyont nyert (ATV)
Ciánnal mérgeztek meg egy chicagói sorsjegynyertest, akiről korábban azt gondolták, hogy természetes okok miatt halt meg - közölték kedden rendőrségi forrásokra hivatkozva amerikai médiaforrások.
jan. 9
5:09
Veszélyben a gyerekek gyógyítása is (Alternatív Energia)
A nyugdíjaskorú Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár dolgozni szeretne, más érintett kormánytag viszont még nem nyilatkozott arról, az ellátást, vagy a munkát választja. Eközben a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók képviselői mindent megtesznek, hogy jobb belátásra bírják a kormányt. Utóbbiak képviselői a 70 éves korhatár bevezetéséért, a pedagógus érdekvédők a törvény visszavonásáért…
jan. 9
5:11
Dagad a Bayer-botrány, de Orbán Viktor hallgat (Alternatív Energia)
Egyelőre nem akarja kizárni a Fidesz a párttagok sorából cigányellenes kijelentései miatt Bayer Zsoltot, és Selmeczi Gabriella szóvivő nyilatkozata alapján más retorziótól sem kell tartania a Magyar Hírlap publicistájának. Annak ellenére, hogy hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt mondta: nincs helye egy közösségben olyannak, aki egy népcsoportot állatokhoz hasonlít.
jan. 9
5:27
Jogerősen börtönben marad Damu (Alternatív Energia)
Helybenhagyta a korábbi jogerős ítéletet Damu Roland ügyében a Kúria, így a színész továbbra is börtönben marad. A legfőbb bírói szerv ezt azután állapította meg, hogy Damu és ügyvédje - részben eljárásjogi hibák miatt - felülvizsgálati kérelmet nyújtott be.
jan. 9
5:28
Óriási tűz pusztít a főváros környékén – sokan eltűntek (ATV)
Sokan eltűntek és már több mint száz ház leégett Ausztráliában a pusztító bozóttüzek miatt, de halálos áldozatokról egyelőre nincs hír. A helyzet Új-Dél-Wales államban és a főváros, Canberra környékén a legrosszabb. A hatóságok több körzetben katasztrófának minősítették a közel 140 helyen keletkezett bozóttűz miatti helyzetet. A veszély a szakértők szerint most már olyan, mint 2009-ben, amikor…
jan. 9
5:29
Átverhetik a tanárokat a munkaszerződéssel (Alternatív Energia)
Az iskolaállamosítás zökkenőmentes lefolytatásaként értékelte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, hogy a pedagógusok időben megkapták januári fizetésüket az önkormányzatoktól. Információink szerint azonban akadozik a mintegy 120 ezer tanár munkaszerződésének aláírási folyamata, amellyel tartalmi problémák is lehetnek.
jan. 9
5:30
Így zárhatják ki Bayert a Fideszből (ATV)
Az atv.hu által megkérdezett fideszes politikusok többnyire elhárította Bayer Zsolt írásával kapcsolatos kérdéseinket. Akik mégsem, azok válaszaiból úgy tűnik, nem valószínű, hogy Bayert kizárnák a kormánypártból.
jan. 9
5:31
Közmédia: százmilliók a területfoglalásra (Alternatív Energia)
Hiába kapta meg egy évre a Kunigunda útja 600 méteres szakaszát, illetve - a környező területekkel együtt - csaknem 19 ezer négyzetmétert közterület-használatra a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a tisztességes közmédiáért sztrájkolók kitartanak, és nem hagyják el a környéket.
jan. 9
5:45
Felmentés mindenkinek (Alternatív Energia)
Az Eclipse-ügy minden vádlottját felmentették, mivel az ügyészség bizonyítéka a bíróság szerint kevés volt ahhoz, hogy a milliárdos áfacsalásban kimondhassák bűnösségüket. A másodfokon folytatódó ügy egyik vádlottja a "kémügy" terheltje is, ráadásul felbukkant benne Pintér Sándor belügyminiszter lányának neve, és emiatt kellett távoznia az egyik helyettes államtitkárának.
jan. 9
5:47
Előzetesben a karcagi baleset felelőse (Alternatív Energia)
Előzetes letartóztatásba helyezték egy hónapra azt a moldovai állampolgárságú férfit, akit a vasárnap Karcagon történt autóbaleset feltételezett felelősének tartanak.
jan. 9
5:49
Mobil: tilos vagy szabad? (Alternatív Energia)
Lebénult a két évtizede sok tízmilliárd forintot felemésztő, de ma is működésképtelen segélyhívó-bevetésirányítási központ. A 112-es hálózat - erre a Népszava évek óta figyelmeztet - alkalmatlan a kitűzött célok megvalósítására.
jan. 9
6:21
Nyugdíj: érdemes elolvasni az apró betűs részt is (168 Óra Online)
A Stabilitás Pénztárszövetség tapasztalatai szerint egyre többször találkozni olyan félrevezető hirdetésekkel, amelyek az ismert adókedvezmények mellett további nagy összegeket ígérnek a pénztártagok egy szűk körének. Ez a szövetség szerint félrevezető lehet, ugyanis a pénztári tagság lényege nem a rövid távú adóelőny, hanem a hosszú távú megtakarítás.
jan. 9
6:21
Index: nem lesz kötelező a latin nyelv a gimnáziumokban (ATV)
Bár az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint nyelvi és kultúrtörténeti szempontok alapján egyaránt indokolt lenne a latin tanítása az iskolákban, azt még az elit képzésre szánt nyolcosztályos gimnáziumokban sem teszik kötelezővé szeptembertől. Ezekben az iskolákban a 7. osztálytól csak választható második idegen nyelv lesz - ismerteti az Index szerdai cikkében.
jan. 9
6:23
Havazás: lelassult a tömegközlekedés Budapesten (ATV)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az MTI-vel.
jan. 9
6:39
Lelassult a közösségi közlekedés a fővárosban (Infostart)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az MTI-vel.
jan. 9
6:39
Tovább nőtt a benzin ára, a gázolajé változatlan (ATV)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
jan. 9
6:41
Harcot indított a fegyverlobbi ellen a fejbelőtt képviselő (ATV)
Két évvel az ellene elkövetett merénylet után a férjével együtt kampányba kezdett a fegyvertartás egyesült államokbeli szabályozásának szigorításáért Gabrielle Giffords, volt demokrata képviselőnő.
jan. 9
6:43
A brit külügyminiszter szerint elkerülhetetlen Asszad távozása a hatalomból (ATV)
"Elkerülhetetlen" Bassár el-Asszad szíriai államfő távozása a hatalomból - jelentette ki kedden William Hague brit külügyminiszter.
jan. 9
6:45
Navracsics, Balog, Hoffmann és Matolcsy is beszámol ma Orbánnak (ATV)
Orbán Viktor miniszterelnök mára hívta össze az év első kormányülését: az előzetes napirenden egyebek között közigazgatási, köznevelési és gazdasági témájú miniszteri beszámolók szerepelnek - írja a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 9
6:47
Teljes útzár az 5-ösön: három gyalogost sodort el egy autós (ATV)
Három gyalogost sodort el egy autós az 5-ös úton Hernádnál szerda reggel, a helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.
jan. 9
6:49
Matolcsy a jegybank lehetőségeiről beszélt (ATV)
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a jegybanknak pontosan azokkal az eszközökkel kellene támogatnia a növekedési fordulatot, amelyekkel a Fed, az EKB és a Bank of England él - olvasható a szerdai Világgazdaságban.
jan. 9
6:51
„Későn érkezett a meghívó” Ezért nem ment el Hoffmann a diákokhoz (ATV)
Hoffmann Rózsa sikertörténetnek tartja a közoktatási intézmények állami átvételét. Szerinte a jelenleginél eredményesebb, igazságosabb és jobb iskolarendszer jön létre azzal, hogy az állam átvette az iskolák fenntartását. Az oktatási államtitkár szerint a pedagógusok szakszervezeteinek egyre kevesebb okuk van sztrájkolni. Arra pedig nem volt ideje, hogy elmenjen a hallgatók tegnapi megmozdulására.
jan. 9
6:57
Elhalasztják Chávez beiktatását (ATV)
Elhalasztják Hugo Chávez venezuelai elnök államfői beiktatását - jelentette be kedden a venezuelai kormány.
jan. 9
6:59
60 ezer halott - a Testvérek már a spájzban vannak (ATV)
2011 tavasza óta gyilkolják egymást és a civileket a szíriai kormányerők és lázadók. Basár el-Asszad szerint Damaszkusz „terroristákkal” harcol – ez pedig, ugyan nem állja meg a helyét általánosságban, annyiban megfelel a valóságnak, hogy a lázadó erők gerincét részben az al-Kaidához is közel álló, szélsőséges-iszlamista fegyveresek alkotják. Kérdés, hogy Asszad rendszerének bukása után mennyire…
jan. 9
7:15
Buszjáratok átadása: még van miről egyeztetni (Infostart)
A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója egyelőre nem tudta megmondani, hogy az agglomerációs buszok kiszervezése miatt az ingázóknak külön jegyet kell-e majd váltaniuk a jelenlegi BKV-járatokra. Mint mondta: a főváros még egyeztet a fejlesztési minisztériummal a kérdésről. Közben a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége is tárgyalásokat kezdeményez az agglomerációs buszjáratok…
jan. 9
7:33
Ma tartja a kormány évadnyitó ülését (Metropol)
Az előzetes napirenden egyebek között közigazgatási, köznevelési ésgazdasági témájú beszámolók szerepelnek.
jan. 9
7:33
Tiltakozik a Szolidaritás a Mozgásjavító szakközépiskolájának megszüntetése ellen (Alternatív Energia)
Tiltakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézet és Diákotthon (Mozgásjavító) szakközépiskolai részének megszüntetésére vonatkozó önkormányzati tervek ellen, és úgy véli, az intézkedés ellentétes a kormányzati kommunikációval.
jan. 9
7:34
Nagy reklámot kapott a Budapest Maraton a CNN-től (ATV)
A CNN amerikai hírcsatorna utazásra szakosodott internetes honlapja októberre a Budapest Maratont ajánlja olvasóinak a futók számára készített összeállításában.
jan. 9
7:36
Drága lett: 50 helyett 153-mal hajtott, lakott területen (ATV)
Lakott területen 50 helyett 153, lakott területen kívül 90 helyett 190, autópályán pedig a megengedett 130 helyett 252 km/órás gyorshajtás a tavalyi rekord. Mindezt „drága” rendőrségi felvételek igazolják, a sebességhatár túllépéséért 2012-ben 50 esetben szabták ki a maximális, 300 ezer forintos bírságot.
jan. 9
7:51
A siker tényleg láthatatlan: tízből nyolc magyar recesszióra készül (168 Óra Online)
Magyarországon a munkavállalók 78 százaléka számít a gazdasági helyzet további súlyosbodására a Randstad munkaerő-piaci szolgáltató felmérése szerint, amelyből az is kiderül, hogy a görögök után a magyarok látják a legsötétebben a jövőt.
jan. 9
7:51
Emelkedett a benzin ára (Alternatív Energia)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
jan. 9
7:51
Brutális támadás miatt nő a feszültség India és Pakisztán között (ATV)
India hazarendelte iszlámábádi nagykövetét a kasmíri határincidens miatt – jelentette be szerdán az újdelhi külügyminisztérium. Pakisztáni katonák átlépték a tűzszüneti vonalat, megtámadtak egy indiai járőrt, és megölték annak két tagját kedden.
jan. 9
7:53
FKF: lelassult a közlekedés a havazás miatt a fővárosban (Alternatív Energia)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az MTI-vel.
jan. 9
7:53
Továbbra is 291 körül az euró árfolyama (ATV)
Stabil maradt a forint szerda délelőtt, az euró jegyzése 291,40-292,00 forintos sávban mozgott.
jan. 9
7:55
Ajánlják, de nem teszik kötelezővé a latint (Alternatív Energia)
Bár az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint nyelvi és kultúrtörténeti szempontok alapján egyaránt indokolt lenne a latin tanítása az iskolákban, azt még az elit képzésre szánt nyolcosztályos gimnáziumokban sem teszik kötelezővé szeptembertől. Ezekben az iskolákban a 7. osztálytól csak választható második idegen nyelv lesz - ismerteti az Index szerdai cikkében.
jan. 9
8:09
Nem lesz kötelező a latintanulás - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint az Ab-hez fordult a kormány az igazságügyi törvények kapcsán, míg a Népszabadság a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásként való megjelenésével foglalkozik.
jan. 9
8:09
Közmunka: közveszély (168 Óra Online)
A közfoglalkoztatás gyakorlata sokszor megsérti a jogállamiság és a jogbiztonság követelményeit, a tisztességes eljáráshoz való jogot. Ezt tárta fel az ombudsman kilenc hónapon át tartó vizsgálatsorozata. Szabó Máté a minap kiadott jelentésében megállapította: a közmunkások halmozottan kiszolgáltatott helyzetben vannak, nem tudnak védekezni sem a munkáltatók, sem a hatóság önkénye ellen.…
jan. 9
8:09
A 4K! nem szólal fel a vasárnapi tüntetésen. (Alternatív Energia)
A 4K! egyaránt elfogadhatatlannak tartja a rasszizmus minden formáját, és azt, hogy valaki a rasszizmusból próbál politikai hasznot kovácsolni, ezért nem kíván felszólalni a Demokratikus Koalíció (DK) által szervezett vasárnapi tüntetésen - közölte a párt az MTI-vel szerdán.
jan. 9
8:09
Osztolykán: aki állatnak nevezi a romákat, azzal nincs miről beszélni (ATV)
Aki állatnak nevezi a roma közösséget, azzal nincs miről beszélni – ezt Osztolykán Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bayer Zsolt írásával kapcsolatban.
jan. 9
8:27
Fémkereskedelem: profi bandák (Metropol)
A szigorú szabályozás ellenére szinte mindennaposak a kábel- és más fémlopásokról szóló hírek.
jan. 9
8:27
PA: a közmunka drágább, a közmunkás még kiszolgáltatottabb lesz (ATV)
A kormány legnagyobb foglalkoztatási és szociális programja a közmunkaprogram. Ennek révén kívánják egyszerre növelni a foglalkoztatást, valamint a szociális segélyért sorban állók számát csökkenteni. A Policy Agenda tavaly szeptemberi elemzésében már bemutatta, hogy a rendszer pazarló, és a tervekhez képest jóval kevesen vesznek részt benne. A mostani elemzésünkben azt vizsgáltuk meg, hogy kb.…
jan. 9
8:29
Így újul meg a Széll Kálmán tér (Metropol)
A tér építészeti tervpályázataiból nyílt kiállítás a Design Terminálban.
jan. 9
8:45
Ajánlják, de nem teszik kötelezővé a latint (168 Óra Online)
Bár az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint nyelvi és kultúrtörténeti szempontok alapján egyaránt indokolt lenne a latin tanítása az iskolákban, azt még az elit képzésre szánt nyolcosztályos gimnáziumokban sem teszik kötelezővé szeptembertől. Ezekben az iskolákban a 7. osztálytól csak választható második idegen nyelv lesz – ismerteti az Index szerdai cikkében.
jan. 9
8:45
Szalmabálák égtek Tiszadobon (Alternatív Energia)
Több mint ötszáz szalmabála gyulladt ki szerdára virradó éjjel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobon - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 9
8:45
Kákosy: nem a jó irányba mozdult el az ország (ATV)
A 2000 és 2010 közötti időszak nem nevezhető sikertörténetnek a gazdaságpolitika szempontjából, de az elmúlt két év alatt sem a jó irányba mozdult el az ország – ezt Kákosy Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 9
9:03
Lassú közlekedés, riasztás ónos eső miatt (Metropol)
A fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt. A fél országra riasztást adtak ki ónos eső miatt.
jan. 9
9:03
Szén-monoxid-mérgezés Nyíregyházán (Alternatív Energia)
Két embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy nyíregyházi lakásból kedd este - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.
jan. 9
9:03
Lehet, hogy egyetlen amerikai katona sem marad Afganisztánban (ATV)
Az amerikai kormányzat nem zárja ki azt az eshetőséget, hogy a 2014-es csapatkivonás után egyetlen amerikai katona sem marad Afganisztánban - derült ki a Fehér Ház helyettes nemzetbiztonsági tanácsadójának helyi idő szerint keddi nyilatkozatából.
jan. 9
9:05
Karcagi baleset: a GPS-t nyomogatta, öten haltak meg (ATV)
A Blikk információi szerint elismerte bűnösségét a 24 éves moldáv V. Michail, aki azt a terepjárót vezette, ami vasárnap reggel öt áldozattal járó halálos balesetet okozott Karcag közelében.
jan. 9
9:21
Ilyen útviszonyokra számítson a havazás után (Infostart)
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályának legfrissebb adatai szerint már csak a Tiszántúlon és az északkeleti országrészben esik a hó, hószállingózást jelentettek Tatabánya, Harkány, Cegléd és Kiskőrös térségéből. Országszerte azonban több térségben is még téliesek az útviszonyok mind a főutakon, mind a mellékutakon. A társaság összesen 250 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és…

Keresés