2013. január 19. szombat

jan. 19
5:09
Kormányfői tévedések (Alternatív Energia)
Jelentős felkészületlenségről árulkodik Orbán Viktor választási regisztrációról tett rádiónyilatkozata. A kormányfő szerint az Alkotmánybíróság (Ab) döntése miatt 3-400 ezer szavazó nem tud majd voksolni, ám ez nem igaz. Ráadásul Orbán összekeverte a külföldön tartózkodó magyarokat a határon túliakkal, holott az utóbbiakra biztosan számít a 2014-es választáson.
jan. 19
5:11
A PDSZ nem alkuszik (Alternatív Energia)
Magasabb szintre lépett a közoktatás ellenállása a kormány oktatáspolitikájával szemben: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem írta alá a kabinet megállapodási ajánlatát, és új sztrájkbizottságot alapít. A HaHa-aktivisták nyíltan szembeszálltak Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterrel és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral az Educatio-kiállításon.
jan. 19
5:27
Címlapon hamisított a Magyar Fórum (Alternatív Energia)
Ismét lopott és manipulált fényképpel próbálta meg lejáratni a demokratikus ellenzéket a Magyar Fórum. Ismét lapunk egyik fotóját hamisították meg, mégpedig azt, amely múlt vasárnap készült a Fidesz Lendvay utcai székháza előtti - Bayer Zsolt cigányellenes cikke miatt rendezett - tüntetésen.
jan. 19
5:29
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön szerint is csúnya dolog, hogy nem vasárnap délután esett a hó?
jan. 19
5:31
Ha tennének a zsidókért... (Alternatív Energia)
Kardos Péter szerint szép lenne, ha a kormány a kétharmad birtokában valami olyat tenne, ami után a magyar zsidók azt kiálthatnák a világ felé, hogy Magyarországon "fasiszti kaputt". Igaz, akkor nem lenne kiktől megvédeni bennünket - tette hozzá a zuglói főrabbi a budapesti gettó felszabadulásának 68. évfordulóján tartott istentiszteleten a Dohány utcai zsinagógában.
jan. 19
5:45
Óriásit blöffölt a szemünk láttára az Orbán-kormány (168 Óra Online)
Az idei Educatio szakkiállítás egy nagy blöff, az Orbán-kormány dilettáns oktatáspolitikája elriasztotta a kiállítók nagy részét – közölte az LMP.
jan. 19
5:45
Fellépnének a gyűlöletbeszéd ellen (Alternatív Energia)
A szocialisták a gyűlöletbeszéd elleni hatékonyabb jogi fellépés feltételeinek megteremtésével, valamint az utcai gyűlöletkeltés tiltását szabályozó javaslatokkal is készülnek a tavaszi parlamenti ülésszakra.
jan. 19
6:03
Razzia a világhírű, tréfás kedvű színész házában (ATV)
Telefonbetyárkodott Tom Cruise. A színész viccesnek gondolta, hogy kihívja a rendőrséget, a hatóság már kevésbé.
jan. 19
6:21
Jogerőssé vált a Barcson lövöldöző horvát férfi börtönbüntetése (ATV)
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a horvát férfinak a büntetését, akit korábban három és fél év szabadságvesztéssel sújtottak, mert 2000 augusztusában Barcson pisztollyal súlyosan megsebesítette az őt késsel fenyegető férfit.
jan. 19
6:40
Ron Werber szocialista miniszterekkel ordibált (ATV)
Nem telik el úgy nap, hogy kormánypárti politikusok ne emlegetnék az MSZP izraeli kampánytanácsadójának, Ron Werbernek a nevét olyan összefüggésben, mint aki miatt újra a „gyűlölet útjára” lép a szocialista párt. Bár az utóbbi években nem sok sikeres kampány köthető a tanácsadóhoz, mégis úgy tűnik, hogy a Fideszt a 2002-es vereségére emlékeztetheti az általuk elképesztő tulajdonságokkal…
jan. 19
6:42
Gyurta Dani mindent vitt – interjú (ATV)
Az Európa-bajnoki aranyat, az olim­piai aranyérmet, a világcsúcsot, az év legjobb férfi sportolója címet, az év Fairplay-díját, majd végül barátja, a 2012. április 30-án elhunyt világ­bajnok, Alexander Dale Oen család­jának az olimpiai aranyérem egy különleges másolatát: Gyurta Dániel mindent vitt. A Hetek írása.
jan. 19
7:15
Huszonkilenc települést vágott el a havazás a külvilágtól (Alternatív Energia)
Továbbra sem lehet megközelíteni huszonkilenc települést az időjárási viszonyok miatt a Dunántúlon - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat reggel az MTI-t. A járhatatlan utak száma 72. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint öt megyében mintegy 430 jármű akadt el a hóban a péntek hajnalban kezdődött hófúvás, illetve havazás miatt. Az Országos…
jan. 19
7:33
Időjárás - Mérséklődött a szél, de gyenge hófúvások még lehetnek (Alternatív Energia)
Szombat hajnalra mindenhol mérséklődött a szél, de a Dunántúlon és az északkeleti megyékben továbbra is lehet még gyenge hófúvás, amely kisebb hótorlaszokat emelhet.
jan. 19
7:51
Budapesten járhatóak a főutak, a BKV járatai rendben közlekednek (Alternatív Energia)
Budapesten a főutak mindenhol járhatók, a BKV járatai szombat reggel rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-vel. A társaság munkatársai éjszaka a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoztak a főútvonalak és a mellékutak megtisztításán.
jan. 19
7:53
Három autó ütközött a Nagyvárad térnél (Alternatív Energia)
Egy férfi súlyosan megsérült, amikor három autó összeütközött szombaton kora reggel Budapesten, az Üllői úton, a Nagyvárad térnél.
jan. 19
7:55
Havazás - OKF: több mint négyszáz jármű akadt el a hóban (Alternatív Energia)
Öt megyében mintegy 430 jármű akadt el a hóban a péntek hajnalban kezdődött hófúvás, illetve havazás miatt. A szombatra virradó éjjel folyamatosan csökkent a riasztások száma, de a katasztrófavédelem egységei jelenleg is több helyen dolgoznak.
jan. 19
8:09
Támogatott helyek is lesznek a 16 önköltséges szakon (168 Óra Online)
Lesznek államilag finanszírozott helyek azon a tizenhat szakon is, amelyeken eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni – erről állapodott meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).
jan. 19
8:09
Beszóltak Hoffmann Rózsának (ATV)
Azért van szükség az oktatás átalakítására, hogy a rendszerben növekedjék az átláthatóság, kiszámítható legyen a pedagógusok élete és növekedjék a pedagógus pálya megbecsültsége is – jelentette ki Balog Zoltán miniszter jelentette ki a XIII. Educatio kiállítással egy időben rendezett közoktatási konferencián. A tanácskozáson Hoffmann Rózsa államtitkár is előadást tartott. Tőle fiatalok egy…
jan. 19
8:27
Hármas karambol Budapesten a Nagyvárad térnél (168 Óra Online)
Egy férfi súlyosan megsérült, amikor három autó összeütközött szombaton kora reggel Budapesten, az Üllői úton, a Nagyvárad térnél.
jan. 19
8:27
Hatra nőtt az elzárt települések száma Veszprém megyében (Alternatív Energia)
Hatra nőtt az elzárt települések száma szombat reggelre Veszprém megyében, a pápai körgyűrűnél elrendelt kamionforgalom-korlátozást viszont feloldották - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.
jan. 19
8:27
Ünnepség és konferencia a nyolcvanöt éves Kornai János tiszteletére (ATV)
Hétfőn lesz nyolcvanöt éves Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb közgazdásza, Kornai János. Tiszteletére egésznapos konferenciát rendeztek a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol elismert magyar és külföldi szakemberek tartottak előadásokat. Mindenki méltatta Kornai Jánost, hangsúlyozva, az ő munkássága segített legjobban megérteni a szocialista gazdaság működését, művei pótolhatatlanok…
jan. 19
8:29
Havazás: 11 megyében hótakaró, 26 település elzárva (ATV)
Egyirányúvá tették a 86-os főutat Vas felől Győr-Moson-Sopron megye irányába, hogy szakaszosan, konvojban, rendőri felvezetéssel elmehessen a hóhelyzet miatt feltorlódott ötszáz-hatszáz kamion - jelentette be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője szombati, győri sajtótájékoztatóján.
jan. 19
8:45
Armstrong: túlzás a büntetésem (ATV)
A címeitől doppingolás miatt megfosztott Lance Armstrong kerékpárversenyző az Oprah Winfreynek adott interjúja pénteken közvetített második részében kijelentette: sportolóként valamilyen formában ismét rajthoz állna, de minden profi versenytől eltiltották, amit túlzott büntetésnek tart.
jan. 19
9:03
A Dunántúlon még 72 út járhatatlan (Alternatív Energia)
Már a Tiszántúlon is mindenhol havasak az utak, a középső országrészben és az Északi-középhegységben sónedves útburkolatra kell számítani. A Dunántúlon elállt a havazás és a széllökések ereje is jelentősen mérséklődött, de továbbra is téliesek az útviszonyok - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szombaton az MTI-vel.
jan. 19
9:04
2050-re Kína, Amerika és India lesz a három legnagyobb gazdaság (ATV)
A globális gazdasági válság felgyorsította a gazdasági súlyok eltolódását, 2050-re Kína, az Egyesült Államok, valamint India válhat a három legnagyobb gazdasággá. A fejlődő országoknak azonban sok kihívást kell leküzdeniük annak érdekében, hogy fenntarthassák jelenlegi erőteljes növekedési ütemüket - állapítja meg a PwC makrogazdasági elemzői által közzétett legfrissebb, "A világ 2050-ben" című…
jan. 19
9:06
Fideszes belharc a Portik ügy? - megszólalt Szilvásy (ATV)
Fideszes politikusokról kellett információkat gyűjtenie Portik Tamásnak a Heti Válasz és a Magyar Nemzet szerint. A lapok azt írják, hogy a kilencvenes évek olajügyeivel is kapcsolatba hozott férfival kétszer is találkozott a korábbi Nemzetbiztonsági Hivatal volt igazgatója, aki Szilvásy György akkor titokminiszter képviselte. Szilvásy szerint valótlanságot állítanak az újságok, és jogi lépéseket…
jan. 19
9:21
Öten fagytak meg egy nap alatt az országban (Alternatív Energia)
Öten haltak meg az országban kihűlés miatt az elmúlt 24 órában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombat reggel a rendőrség honlapján.
jan. 19
9:23
Több település is kiszabadult a hó fogságából Vasban (Alternatív Energia)
Négy település - Acsád, Mesterháza, Vassurány és Vát - kiszabadult a hó fogságából, Pápóc viszont újra megközelíthetetlenné vált, így jelenleg 14 település van elzárva a külvilágtól Vas megyében - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt az MTI-vel.
jan. 19
9:39
Országos hóhelyzet: elzárt települések, járhatatlan utak (Infostart)
Hatra nőtt az elzárt települések száma szombat reggelre Veszprém megyében, a pápai körgyűrűnél elrendelt kamionforgalom-korlátozást viszont feloldották - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.
jan. 19
9:57
Öten fagytak meg egy nap alatt (Infostart)
Öten haltak meg az országban kihűlés miatt az elmúlt 24 órában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombat reggel a rendőrség honlapján.
jan. 19
9:57
Jelenleg 26 település megközelíthetetlen (Metropol)
Számos településen több mint 30 centiméternyi hó van. Budapesten a főutak mindenhol járhatók. Ma főként a Tiszántúlon várható tartósabb havazás. Hóhelyzet szombaton.
jan. 19
9:57
24 óra alatt halálra fagyott öt magyar (168 Óra Online)
Öten haltak meg az országban kihűlés miatt az elmúlt 24 órában – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombat reggel a rendőrség honlapján.
jan. 19
9:57
Médiatanács: A Klubrádió továbbra is perelhet... (Alternatív Energia)
A médiatanács minden Klubrádiót érintő lépése összhangban volt, van és lesz a jogállami normákkal; a vitatott kérdések kivétel nélkül bírósági szakaszban vannak - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.
jan. 19
9:57
Polgármestere szerint kulturális Mekkává válik a Hernád-parti város (ATV)
Szombat reggel kezdődik és vasárnap késő éjjelig tart Kassán az Európa Kulturális Fővárosa 2013 projekt megnyitója, amely több tucat helyszínen, több mint százötven – köztük sok magyar részvételű – programmal várja a látogatókat.
jan. 19
9:59
Több településen fél méteres is lehet a hó (Alternatív Energia)
A Kékestetőn 48 centiméternyi, de még egy alacsonyabban fekvő településen, a Veszprém megyei Kupon is 46 centiméteres a hóréteg, továbbá számos más településen több mint 30 centiméternyi havat mértek szombat reggel.
jan. 19
10:01
Halálra szurkálta idős anyját a részeg férfi (Alternatív Energia)
A helyszínen életét vesztette az az idős nő, akit saját fia szúrt le egy vita során, pénteken délután, Celldömölkön - értesült a HavariaPress.
jan. 19
10:03
Nem tudták azonosítani a lakatlan házban megfagyott férfit (Alternatív Energia)
Egy soproni lakatlan házban találtak rá pénteken délelőtt, egy egyelőre ismeretlen férfi holttestére. A halál oka kihűlés volt - értesült a HavariaPress.
jan. 19
10:15
Közel félméteres a hótakaró Kékestetőn (Infostart)
A Kékestetőn 48 centiméternyi, de még egy alacsonyabban fekvő településen, a Veszprém megyei Kupon is 46 centiméteres a hóréteg, továbbá számos más településen több mint 30 centiméternyi havat mértek szombat reggel.
jan. 19
10:15
László Imre: ésszerűtlen hatvankét éves orvosokat nyugdíjazni (ATV)
Bérfeszültség is keletkezhet akkor, ha a nyugdíj helyett a további gyógyítást választó orvosok bérkiegészítést kapnak a kiesett nyugdíj helyett – mondta László Imre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szent Imre Kórház volt főigazgatója szerint nincs arra logikus és ésszerű magyarázat, hogy miért küldenek el orvosokat hatvankét évesen nyugdíjba.
jan. 19
10:33
Heroint találtak a pénzügyőrök Röszkén és Kelebián (Alternatív Energia)
Heroint találtak a pénzügyőrök a röszkei közúti és a kelebiai vasúti átkelőnél is - közölte a Nemzeti Adó- ás Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.
jan. 19
10:33
Budapesten járhatóak a főutak, a BKV járatai rendben közlekednek (ATV)
Budapesten a főutak mindenhol járhatók, a BKV járatai szombat reggel rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-vel. A társaság munkatársai éjszaka a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoztak a főútvonalak és a mellékutak megtisztításán.
jan. 19
10:35
Befektetési csaló ellen emelnek vádat (Alternatív Energia)
Vádemelési javaslattal zárult le a nyomozás egy zalai férfi ellen, aki engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatást, éveken át hirdette magas hozamú befektetési ajánlatait, volt olyan ember, aki hétmillió forintot bízott rá - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a honlapján.
jan. 19
10:37
Szalagkorlátnak ütközött egy mikrobusz - négy sérült az M7-esen (Alternatív Energia)
Négyen sérültek meg, amikor szalagkorlátnak ütközött egy ukrán mikrobusz, szombaton délelőtt, az M7-es autópályán, Somogy megyében - értesült a HavariaPress
jan. 19
10:51
„A Klubrádió még mindig folyamatosan szól” (Metropol)
A médiatanács elmondta: minden Klubrádiót érintő lépésünk összhangban volt, van és lesz a jogállami normákkal.
jan. 19
11:09
Havazás: egyirányúvá tették a 86-os főutat Vas és Győr megye között (Infostart)
Egyirányúvá tették a 86-os főutat Vas felől Győr-Moson-Sopron megye irányába, hogy elmehessen a hóhelyzet miatt feltorlódott ötszáz-hatszáz kamion - jelentette be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője szombati, győri sajtótájékoztatóján.
jan. 19
11:09
Heroint találtak Röszkén és Kelebián (Metropol)
A pénzügyőröknek a röszkei átkelőnél feltűnt egy belépésre jelentkező szerb állampolgár szokatlanul ideges viselkedése.
jan. 19
11:09
A hóban rekedt autósokat segíti a máltai szeretetszolgálat (Alternatív Energia)
Meleg étellel és forró itallal segíti a hóban rekedt sofőröket és utasokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nyugat-magyarországi régió útjain - tájékoztatta a segélyszervezet szombaton az MTI-t.
jan. 19
11:27
Már 14 pályán lehet síelni Eplényben (Infostart)
Már 14 pályán lehet síelni az eplényi síarénában, ahol átlagosan 60-80 centiméteres a hó - tájékoztatta a sícentrum marketingvezetője szombaton az MTI-t.
jan. 19
11:27
Elbúcsúztatták Ilcsi nénit (Alternatív Energia)
Ma délben helyezték örök nyugalomra a munkásságának 55., életének 87. évében elhunyt, Molnár Dánielnét, mindenki Ilcsi nénijét, aki egész életében a magyar és nemzetközi kozmetikusi tudás, és a nevével fémjelzett Ilcsi natúr kozmetikumok fejlesztéséért dolgozott.
jan. 19
11:45
Szócska: senkit sem kell kirúgni (Alternatív Energia)
Egyetlen egészségügyi dolgozó felmentését sem kell kezdeményezni a kórházigazgatóknak addig, amíg az érintettek a rendelkezésükre álló 15 napos határidőn belül nem nyilatkoztak szándékaikról - mondta lapunknak Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár hozzátette: a munkáltatóktól a minisztérium azt kérte, hogy az érintettek tájékoztatását legkésőbb január 25-ig tegyék meg, a GYEMSZI pedig…

Keresés