2013. január 19. szombat

jan. 19
6:03
Ciprus gondot okoz az uniónak (Kripto Akadémia)
Ciprus lehet az euróövezet tagországa, amely az Európai Unió, illetve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére szorulhat - mondogatják régóta az EU-ban. Nicosia tavaly nyáron meg is kereste ez ügyben Brüsszelt, ahol azonban nem szívesen hallanak az ország megsegítéséről, mert attól tartanak, ha eurómilliárdokat pumpálnak Ciprusba, azzal csak azoknak az orosz gazdagoknak segítenének, akik ide…
jan. 19
6:05
Senkinek sem szólt Algéria az akciójáról (Kripto Akadémia)
Több országnál is kiverte a biztosítékot az algériai biztonsági erők csütörtöki túszejtő akciója, melynek során meghalt a túszok egy része. Elsősorban Japán, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Norvégia bírálták az akciót. Továbbra sem világos a halottak száma, amint az sem, milyen nemzetiségűek vesztették életüket.
jan. 19
6:07
Vége a Berlin-Párizs tandemnek? (Kripto Akadémia)
Felemás előjelekkel készül Németország és Franciaország az Elysée-szerződés aláírásának ötvenedik évfordulójára. Bár a két ország politikusai az eltelt évtizedek során számos erőfeszítést tettek a kapcsolatok javításáért, a két nép között még maradtak bizonyos előítéletek. Ezeket pedig hol erősítik, hol gyengítik a különböző politikai események.
jan. 19
6:09
Közeledés Szerbia és Koszovó viszonyában (Kripto Akadémia)
Szerbia és Koszovó miniszterelnöke brüsszeli találkozójukon megállapodtak abban, hogy egy különálló fejlesztési alapba kerül majd az a pénz, amely az a vámokból folyik be Észak-Koszovóban.
jan. 19
6:11
Főpróba német módra (Kripto Akadémia)
A német kormánykoalíció sorsára is hatással lehet a vasárnapi Alsó-Szászországban megrendezendő tartományi választás. Ha ugyanis vereséget szenvedne a kereszténydemokrata-liberális koalíció, távoznia kellene az FDP pártelnöki székéből Philipp Röslernek. Ez pedig Angela Merkel kancellár kormányában is új helyzetet teremtene.
jan. 19
8:27
Még mindig Redingre vár a kormány az ír gázoló ügyében (Kitekintő)
Továbbra is várja a közigazgatási és igazságügyi miniszter, hogy az Európai Bizottság közvetítésével magas szinten lehessen egyeztetni Írországgal Francis Tobin büntetéséről.
jan. 19
9:21
Már a Facebookot is cenzúrázza a kormány (Kitekintő)
Tádzsikisztán nem először korlátozza a népszerű közösségi portál hozzáférését így már egy hónappal meghosszabbítva a tiltást.
jan. 19
9:57
Végső támadás a túszejtők ellen (Metropol)
Az al-Kaidához közel álló fegyveresek az akció során megöltek hét külföldit, az ő veszteségük 11 fő. Az ENSZ BT elítélte az algériai túszejtést.
jan. 19
10:33
Az ENSZ BT is elítéli az algériai terrorakciót (Infostart)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a legélesebben elítélte az algériai sivatagban végrehajtott terrortámadást és túszejtést.
jan. 19
10:35
Megműtötték a Bolsoj igazgatóját (Infostart)
Sikeres műtéten esett át a csütörtökön savval megtámadott Szergej Filin, a világhírű moszkvai Nagyszínház, a Bolsoj művészeti igazgatója. Orvosai szerint most már nem kell attól tartani, hogy teljesen elveszítené látását, égési sérülései miatt azonban Belgiumban vár rá kezelés.
jan. 19
10:51
Oroszország a WTO után most az OECD-hez csatlakozna (Kitekintő)
Oroszország csatlakozási igénye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez  most elsőbbséget élvez a gazdaságpolitikában Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szerint.
jan. 19
11:27
Együttműködési megállapodás a Nabucco gázvezetékre (Infostart)
Együttműködési megállapodást írtak alá a Nabucco gázvezeték és a Shah-Deniz gázmező tulajdonosai.
jan. 19
11:27
A honatyák bebetonozzák az ártatlanságukat (Kitekintő)
Újabb akadályokat gördítenek esetleges bírósági felelősségre vonásuk elé a romániai törvényhozók azáltal, hogy a képviselők és szenátorok jogállásáról szóló törvény módosítása során a mentelmi jog felfüggesztésének feltételeit is megváltoztatják.
jan. 19
12:21
Ezt benézte a kormány: nagy tüntetés lesz a hétvégén (Kitekintő)
Goražde lakosai, egykori védői és szimpatizánsaik nem értik miért csak a bosnyák veteránok kerülnek a vádlottak padjára. A kilencvenes évek közepén még ostromlott bosnyák város többsége kiáll az egykori harcosok mellett.
jan. 19
12:39
Milos Zeman lehet az új cseh államfő (Kripto Akadémia)
Milos Zeman volt szociáldemokrata miniszterelnöknek van nagyobb esélye a győzelemre a cseh államfőválasztás jövő heti, második fordulójában.
jan. 19
12:57
Népszavazással döntenek a Falkland-szigetekről (Infostart)
Márciusra írta ki a népszavazást a Falkland-szigetek önkormányzata a terület "politikai státusáról", hogy véget vessen a Nagy-Britannia és Argentína között folyó viszálykodásnak.
jan. 19
13:15
Még nincs vége az algériai túszdrámának (Infostart)
Az algériai speciális erők a békés megoldásra törekednek a túszejtő terroristákkal, még mielőtt "semlegesítenék" őket - jelentette az algériai hírügynökség. Washingtoni külügyminisztériumi források helyi idő szerint péntek este megerősítették, hogy továbbra is több külföldi túsz van az iszlamista terroristák fogságában.
jan. 19
13:33
Băsescu elutasította a főügyészi kinevezéseket (Kitekintő)
Traian Băsescu államfő elutasította az igazságügyi miniszter által javasolt személyeket a legfőbb ügyészi és a korrupcióellenes főügyészi posztra - derült ki pénteken az elnöki hivatal közleményéből.
jan. 19
13:51
A tranzakciós adótól védenék magukat a kívülmaradók (Kitekintő)
Legkorábban március második felében számítanak megállapodásra az Európai Unióban a ciprusi pénzügyi mentőcsomagról, aminek véglegesítése már az új kormányra marad. A pénzügyminiszterek jövő kedden zöld jelzést adhatnak a megerősített együttműködésnek a pénzügyi tranzakciókat terhelő adó ügyében.
jan. 19
13:51
Algériai túszejtés - Panetta: az al-Kaida nem menekülhet (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida terrorhálózat sehol sem bújhat el az Egyesült Államok elől - mondta szombaton Londonban az amerikai védelmi miniszter.
jan. 19
14:27
Miért gyűlölik a székely diákok a román nyelvet? (Kitekintő)
Nagy visszhangot váltott ki, különösen a román nemzetiségű internetes fórumozók körében egy Csíkszeredában élő nagy-britanniai angoltanár véleménye a romániai nyelvoktatásról, amit nemrégiben a blogján tett közzé, és több román lap is átvett.
jan. 19
14:45
Panetta: Az al-Kaida nem menekülhet (Infostart)
Az al-Kaida terrorhálózat sehol sem bújhat el az Egyesült Államok elől - mondta szombaton Londonban az amerikai védelmi miniszter.
jan. 19
15:21
A britek is küzdenek a nagy hóval (Infostart)
Szombaton is jelentős közlekedési fennakadásokat okozott Nagy-Britanniában a havas, fagyos téli időjárás.
jan. 19
15:39
Nemzetközi mosolyoffenzívát indít a kormány (Kitekintő)
Az orosz kormány tudományos és kulturális központjain keresztül javítaná az ország imázsát, népszerűsítené az orosz nyelvet, valamint ifjúsági fesztiválokat szerveznének.
jan. 19
15:39
CNN: Az Orbán-kormány alatt elmélyült a Magyarországot szorongató gyűlölet (Kripto Akadémia)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjáról közölt beszámolót a szombati számában. A CNN blogján a Magyarországon tapasztalható türelmetlenségről és gyűlöletről írt egy szakértő, a Financial Times felzárkózó térségi blogrovata pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élén esedékes váltást övező várakozásokról közölt írást.
jan. 19
16:15
Mesélő Amerika (Kitekintő)
Tales from America címmel tart előadássorozatot január 19-én a pécsi Bóbita bábszínház.
jan. 19
16:33
Algériai túszejtés - Egy román áldozatról tudnak Bukarestben (Infostart)
Egy román állampolgár életét vesztette az algériai túszejtésben - közölte szombaton Victor Ponta román miniszterelnök.
jan. 19
16:51
Hamarosan Kína lehet a legnagyobb (Kitekintő)
A globális gazdasági válság felgyorsította a gazdasági súlyok eltolódását, 2050-re Kína, az Egyesült Államok, valamint India válhat a három legnagyobb gazdasággá.
jan. 19
16:51
Algériai túszejtés - Egy román áldozatról tudnak Bukarestben (Kripto Akadémia)
Egy román állampolgár életét vesztette az algériai túszejtésben - közölte szombaton Victor Ponta román miniszterelnök.
jan. 19
17:27
"Az al-Kaida nem menekülhet" (Kitekintő)
Az al-Kaida terrorhálózat sehol sem bújhat el az Egyesült Államok elől - mondta szombaton Londonban az amerikai védelmi miniszter.
jan. 19
18:39
Kommunistának hívták Depardieu-t (Kitekintő)
Gérard Depardieu bírálta az orosz ellenzéket és a Pussy Riot tagjait, ugyanakkor ellenzéki tüntetésre és a Kommunista Párt soraiba is meghívták.
jan. 19
18:39
Rasszizmusellenes tüntetés Athénban (Metropol)
Több ezer bevándorló és emberi jogi aktivista tüntetett Athénban az elharapózó rasszista támadások ellen.
jan. 19
19:33
Indul a harc az abortusztabletta körül (Kitekintő)
Szlovákiában is kezdődik az ideológiai harc a művi terhességmegszakítást lehetővé tevő tabletták engedélyezése kapcsán.
jan. 19
19:51
Háromszáz forintos eurót jósolnak (Kitekintő)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjáról közölt beszámolót a szombati számában.
jan. 19
21:39
A háromnevű gróf ezúttal is megúszta (168 Óra Online)
Igazuk lett azoknak, akik előre sejtették: a háromnevű gróf ezúttal is megússza. Pedig a Strasser volt belügyminiszter ellen néhány nappal korábban hozott ítélet olyan reményeket keltett, hogy ezentúl szigorúan büntetik a korrupció vádját. Persze csak ha valóban bebizonyosodik. Nemcsak a gróf, hanem környező országbeli partnerei – köztük soha meg nem nevezett magyarok – is fellélegezhetnek.
jan. 19
21:39
Elítélték a cseh külügyminiszter kijelentéseit a Benes-dekrétumokról (Kripto Akadémia)
Václav Klaus cseh államfő szombaton határozottan elítélte Karel Schwarzenberg külügyminiszter, államfőjelölt közelmúltbeli kijelentéseit a Benes-dekrétumokról. Leszögezte: ezt sosem fogja neki megbocsátani.

Keresés