2013. január 5. szombat

jan. 5
6:03
Silvio Berlusconi már nincs egyedül (Kripto Akadémia)
Bár a közvéleménykutatásokban a Szabadság Népe (PdL), Silvio Berlusconi pártja mintegy 15-16 százalékkal van lemaradva a népszerűségi listát vezető balközép Demokrata Párt mögött, Silvio Berlusconi új szíve hölgye, a nála ötven évvel fiatalabb Francesca Pascale már a first lady szerepére készül. Logopédushoz jár, s még plasztikai műtétnek is alávetette magát.
jan. 5
6:05
Depardieu-saga: gyűjti az állampolgárságokat (Kripto Akadémia)
Naponta gazdagodik egy-egy új fejezettel Gerard Depardieu állampolgársági ügye. Miután tegnapelőtt a francia sztár elfogadta a Putyin által felajánlott orosz állampolgárságot, tegnap bizonytalanná vált a belga honosítása.
jan. 5
6:07
Hugo Chávez elnök az életéért küz (Kripto Akadémia)
Már a venezuelai kormányzat illetékesei is elismerik, hogy egyre súlyosabb Chávez elnök állapota. A "Comandante" tüdőgyulladás szövődményeivel küzd - közölte a tájékoztatási miniszter.
jan. 5
6:09
Megegyezést várnak Koszovó jövőjéről (Kripto Akadémia)
Ma tárgyal a szerb kormány a Koszovó státusáról. Korábban kiszivárgott hírek szerint a szövegtervezetben olyan széles jogköröket követelnek az ott élő szerbek számára, mint amilyennel a boszniai szerbek rendelkeznek. A "haladókból", a szocialistákból és a Szerbia Egységes Régióiból álló kormánykoalíció kedden, rendkívüli kormányülésen dönthet a szöveg végső formájáról. Az ülésen a tervek szerint…
jan. 5
6:11
Szíria az arab világ Szomáliája (Kripto Akadémia)
Megdöbbentő az a tanulmány, melyet a héten tett közzé az ENSZ a szíriai polgárháborúról.A világszervezet adatai szerint az eddigi becslésekhez képest sokkal több az áldozatok száma: legalább hatvanezer ember vesztette életét a konfliktus kirobbanása óta. Az ENSZ emberi jogi biztosa azonnali lépéseket sürget.
jan. 5
7:51
Megerősítették Obama újraválasztását (168 Óra Online)
A szövetséget alkotó 50 államban, valamint a fővárosban leadott elektori szavaztok alapján a testület 332:206 arányban voksolt Obamára republikánus kihívójával, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzóval szemben.
jan. 5
7:51
Az utca közepén gyújtotta fel magát egy munkanélküli (Kripto Akadémia)
A spanyol média szerint az utóbbi hónapokban egyre több szegénységben élő követ el öngyilkosságot.
jan. 5
8:45
Megpecsételődött az ország sorsa (Kitekintő)
Január 2-án Vlagyimir Putyin aláírta a belarusz gázcég felvásárlásáról és az országnak való gázszolgáltatásról szóló két törvényt. Lukasenko véglegesen Moszkva kezébe került.
jan. 5
9:21
Kolozsváron betilthatják a köztéri dohányzást (Kitekintő)
Állampolgári kezdeményezésre Kolozsvár lehet az első romániai város, ahol betiltják a zárt köztereken való dohányzást.
jan. 5
9:21
Nem utazhat be Koszovóba a szerb államfő (Metropol)
Koszovó nem engedélyezi a beutazást Tomislav Nikolic szerb elnök számára.
jan. 5
9:21
Családokat gázosítanak el, patkányt esznek - mai lágervalóság (Kripto Akadémia)
Életükben először tűzijátékkal és utcabállal köszönthették az új évet Észak-Korea lakói, vattakabátos koreaiak önfeledten fényképezték a ritka látványosságot Phenjan utcáin a hóesésben, írja a Hetek. Eközben számos honfitársuk a náci Németország mintájára épült táborokban sínylődik - nemzetközi szervezetek közel kétszázezer főre becsülik a számukat.
jan. 5
9:39
Hatan haltak meg egy motoros szánon (Metropol)
A szán - amely utánfutót is húzott - egy kivilágítatlan sípályán közlekedett a baleset idején.
jan. 5
9:57
Magyar személyes tanácsadója van Victor Pontának (168 Óra Online)
Személyes tanácsadójává nevezte ki Frunda Györgyöt Victor Ponta. A miniszterelnök ezt pénteken este közölte az Antena 3 hírtelevízióban. Ponta jogi, kisebbségügyi és nemzetközi politikai kérdésekben fog támaszkodni az RMDSZ volt szenátorára.
jan. 5
10:15
Elhalaszthatják a beteg Chávez beiktatását (Infostart)
Elhalaszthatják a rákbetegséggel Kubában kezelt Hugo Chávez, harmadik elnöki időszakra újraválasztott venezuelai államfő január 10-re tervezett beiktatását - közölte helyi idő szerint pénteken Nicolas Maduro alelnök az állami televízióban.
jan. 5
10:15
Csapon is semmitmondó határozat született a magyar nyelvről (Kitekintő)
Az új ukrán nyelvtörvény alkalmazásának kérdése is szerepelt a Csapi Városi Tanács december 26-i ülésének napirendjén.
jan. 5
10:15
Irán megtámadása - a legostobább háború (Kripto Akadémia)
Zbigniew Brzezinski volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó azt állítja: egy Irán elleni akció regionális konfliktust robbanthat ki, ez pedig diplomáciailag elszigetelheti Washingtont.
jan. 5
10:51
Victor Ponta kormányfő tanácsadója lesz Frunda György (Infostart)
Victor Ponta román miniszterelnök személyes tanácsadója lesz jogi, kisebbségi és külpolitikai kérdésekben Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik legismertebb politikusa - jelentette be egy péntek esti tévéműsorban a román kormányfő.
jan. 5
10:51
Az adósságvita csak most kezdődik (Kitekintő)
A költségvetési szakadék elkerüléséhez a republikánusoknak bele kellett egyezniük az adóemelésekbe, az adósságplafon szintjének növelésekor azonban már ők akarnak diktálni.
jan. 5
10:51
A román kormányfő tanácsadója lesz Frunda (Metropol)
Ponta szerint Frunda felkérése egy jelzés arra vonatkozóan, hogy garantálják a kisebbségi jogokat.
jan. 5
11:09
Erős földrengés Alaszka partjainál (Infostart)
A Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű földrengés rázta meg Alaszka partjait, a hatóságok cunami riadót rendeltek el.
jan. 5
11:09
I. János Károly spanyol király 75 éves (Metropol)
Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias 1938-ban Rómában született.
jan. 5
11:09
Sziklán zúzódtak össze a motoros szán utasai (Kripto Akadémia)
Hatan haltak meg egy motoros szán balesetében péntek este Észak-Olaszországban, a Cermis hegyen. A halálos áldozatok valamennyien orosz állampolgárok voltak, közölte Anna Bulatova milánói orosz alkonzul.
jan. 5
11:45
Orosz állampolgárságot kapott Depardieu (Kitekintő)
Orosz állampolgárságot biztosított Vlagyimir Putyin január 3-án a francia színész, Gérard Depardieu részére. A színész, az orosz elnök gesztusát nyílt levélben köszönte meg.
jan. 5
11:45
Irán megtámadása a legostobább háborúhoz vezetne (168 Óra Online)
Irán megtámadása regionális konfliktust robbanthat ki, és diplomáciailag elszigetelheti Washingtont, az amerikai kormánynak ezért inkább a szankciók és a szövetségépítés politikáját kell folytatnia – írta a The Washington Post pénteki számában Zbigniew Brzezinski volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó.
jan. 5
12:03
Cikket írt a miniszterelnök vagyonosodásáról, nem dolgozhat tovább (Kripto Akadémia)
Nem kiutasításról van szó, formai hiba miatt nem hosszabbították meg a The New York Times című amerikai lap újságírójának vízumát tavaly év végén Kínában, válaszolt a korábban elhangzott vádakra a pekingi külügyminisztérium szóvivője.
jan. 5
12:21
Hiába kérlelik, búcsúzik a pénzügyminiszter (Kripto Akadémia)
Január vége előtt távozik posztjáról Timothy F. Geithner amerikai pénzügyminiszter - erősítették meg amerikai médiaforrások.
jan. 5
12:39
Egyre többen vásárolnának fegyvert (Kitekintő)
Szakértők szerint a közelmúlt tragédiái is nagy szerepet játszanak abban, hogy egyre több amerikai folyamodik fegyverhasználati engedélyért.
jan. 5
12:57
Hiába toporog a "határon", nem engedik át az államfőt (Kripto Akadémia)
Koszovó nem engedélyezi a beutazást Tomislav Nikolic szerb elnök számára, erősítette meg az egybehangzó pristinai médiajelentéseket Hajredin Kuci koszovói miniszterelnök-helyettes.
jan. 5
13:33
Fico: semmi nem áll az új főügyészválasztás útjában (Kitekintő)
Robert Fico miniszterelnök kijelentette, hogy most már semmi nem akadályozza meg azt, hogy új főügyészt válasszon a pozsonyi  parlament.
jan. 5
13:51
A kormányfő elzárkózik az önálló székelyföldi régió gondolatától (168 Óra Online)
Románia területi-közigazgatási átszervezését a jelenlegi nyolc gazdasági régió jogi személyiséggel való felruházásában, vezetőinek közvetett módon való megválasztásában látja megvalósíthatónak Victor Ponta. A kormányfő csütörtökön egyeztetett az államfővel a közigazgatási átszervezés első lépéséről.
jan. 5
14:09
A csehek nem értenek egyet az amnesztiával (Infostart)
A csehek több mint 80 százaléka nem ért egyet azzal a közkegyelemmel, amelyet az önálló Cseh Köztársaság megalakulásának 20. évfordulója alkalmával, újévkor hirdetett ki Václav Klaus államfő.
jan. 5
14:27
Ki Szlovákia szégyene? (Kitekintő)
Ivan Gašparovič államfő szerint nem ő, hanem az őt hasonló szavakkal illető Richard Sulík Szlovákia szégyene - aki a parlament elnökeként az Alkotmánybíróság előzetes rendelkezését figyelmen kívül hagyva hirdette ki a főügyészválasztást.
jan. 5
14:27
Magyar tanácsadója lesz a román kormányfőnek (Kripto Akadémia)
Victor Ponta román miniszterelnök személyes tanácsadója lesz jogi, kisebbségi és külpolitikai kérdésekben Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik legismertebb politikusa, jelentette be egy péntek esti tévéműsorban a román kormányfő.
jan. 5
14:45
Újabb antiszemitizmus-vita Németországban (Metropol)
Ezúttal a Der Freitag című baloldali hetilap szerkesztőbizottságának tagját vádolja antiszemitizmussal a Wiesenthal Központ.
jan. 5
14:45
Feleznék az afganisztáni haderőt (Kripto Akadémia)
A korábbi tervhez képest jelentősebb mértékben csökkentené az Afganisztánban szolgáló amerikai csapatok létszámát a Pentagon, írta meg a Wall Street Journal (WSJ).
jan. 5
15:03
Fegyveresek védenek egy amerikai újságot (Kitekintő)
Fegyveres őrökkel védekezik a Journal News a fenyegetések ellen, miután online térképen tette közzé a körzet bejelentett fegyvert birtokló lakosainak nevét és címét.
jan. 5
15:21
Lefújták a cunamiriadót Alaszkánál (Infostart)
7,5-es erősségű földrengést észleltek Alaszka partjainál, amely azonban nem okozott szökőárt.
jan. 5
15:39
60 ezer halott Szíriában? (Kitekintő)
Az ENSZ becslései a szíriai konfliktus áldozatainak száma 2013 elejére elérte a 60 ezret.
jan. 5
15:39
Tart az alkotmány körüli vita (168 Óra Online)
A Rzeczpospolita című lengyel konzervatív napilap első idei, Magyarországgal foglalkozó anyagában számolt be az Alkotmánybíróság decemberi döntéséről, amelyben az alaptörvénnyel ellentétesnek ítélte annak kiegészítő átmeneti rendelkezéseit.
jan. 5
15:39
Negyven percen át támadta a vérszomjas medve a tévést - videó (Kripto Akadémia)
Jegesmedve támadt a BBC munkatársára a jégmezőn, szerencsére a biztonságos leshely megmentette a férfi életét.
jan. 5
16:15
Bugár: a demokrácia alapjait támadják a parlamentben (Kitekintő)
Bugár Béla szerint a Smer csak játszik az ellenzékkel, a pártoknak az Állami Számvevőszék élére sem sikerül majd jelöltet választani, ami pedig a parlamentben a választásoktól fogva történik, a demokrácia alapjai ellen intézett támadás.
jan. 5
16:15
Eldobott csikk okozott tüzet egy kórházban (Metropol)
Három ember vesztette életét egy szentpétervári kórházban kitört tűzben.
jan. 5
16:17
Újabb összecsapások voltak Belfastban (Metropol)
Kilenc rendőr megsebesült, és a rendfenntartók őrizetbe vettek 18 erőszakos tüntetőt.
jan. 5
16:33
Újabb összecsapások voltak Belfastban (Infostart)
Újabb összecsapások voltak Belfastban szombatra virradóan a rendőrség és protestáns tüntetők között a városházára kitűzött brit zászló eltávolítása miatt. Kilenc rendőr megsebesült, és a rendfenntartók őrizetbe vettek 18 erőszakos tüntetőt - közölték hivatalos források.
jan. 5
16:51
Egységfront izraeli pártvezető (Metropol)
Cipi Livni egyesítené a három ellenzéki erőt a kormánnyal szemben.
jan. 5
17:09
Mentőhelikopter szerencsétlenség Észak-Iowában (Kitekintő)
Három ember halt meg az Iowai Mercy Air Med mentőhelikopter-szerencsétlenségben.
jan. 5
17:09
Fontos az orosz kapcsolat (Kripto Akadémia)
Hivatalos bejelentés még nincs, de a Népszabadság tegnap arról számolt be, hogy információi szerint január végén Moszkvába utazik Orbán Viktor. Hogy valóban készül valami, azt bizonyítja Szíjjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárának decemberi moszkvai útja. Ugyanakkor az is látszik, hogy a magyar külügyminisztériumot most már menetrend szerint megkerüli a…
jan. 5
17:27
Öten meghaltak egy légi balesetben (Infostart)
Öt ember meghalt, amikor az őket szállító kis repülőgép lezuhant Grenoble közelében - közölte szombaton a helyi rendőrség.
jan. 5
17:27
Öten meghaltak egy légi balesetben (Metropol)
Öt ember meghalt, amikor az őket szállító kis repülőgép lezuhant Grenoble közelében.
jan. 5
17:45
Szélütés után lábadozik az iraki elnök (Infostart)
Jól reagál az orvosi kezelésre és kezd felépülni a múlt hónapban elszenvedett szélütésből Irak elnöke - közölte szombaton a bagdadi államfői hivatal.

Keresés