2013. január 24. csütörtök

jan. 24
5:45
Elhunyt Józef Glemp bíboros (Infostart)
Hosszú betegség után nyolcvanhárom éves korában elhunyt Józef Glemp bíboros, aki 1981 és 2009 között volt Lengyelország prímása; vezetése idején az egyház történelmi szerepet játszott a kommunista uralom elleni küzdelemben.
jan. 24
5:47
Harctéri bevetésére küldhetik a nőket (Infostart)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy határozott, hogy eltörölteti az Egyesült Államok haderejében a nők közvetlen harctevékenységére vonatkozó tilalmat - közölte szerdán a Pentagon több, névtelenül nyilatkozó illetékese.
jan. 24
6:03
Az USA kinyilvánította a véleményét – elég direkten (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok szerint Nagy-Britannia erősebb az Európai Unió tagjaként, és az EU is erősebb a brit tagság által – jelentette ki szerdán Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.
jan. 24
6:03
Kétharmados ajándék Antonescunak (Kripto Akadémia)
A kétharmados román parlamenti többség, a Szociál-Liberális Szövetség (USL) anyagi megfontolásokra hivatkozva felvetette a jövő évi Európai parlamenti és államfőválasztások összevonását.
jan. 24
6:05
Újabb rossz hír Merkel számára (Kripto Akadémia)
Néhány nappal azután, hogy a CDU-FDP koalíció elveszítette többségét Alsó-Szászországban, újabb rossz hírt kapott Angela Merkel német kancellár.
jan. 24
6:07
Patthelyzet alakult ki Izraelben (Kripto Akadémia)
Jobb-bal mandátumegyenlőség alakult ki az izraeli előrehozott választásokon, a kormányalakítás nem ígérkezik egyszerűnek. A Netanjahu miniszterelnök mögött álló választási szövetség úgy győzött, hogy az felér egy vereséggel.
jan. 24
6:09
Sokáig akarsz élni? Költözz Ikaríjára (Kripto Akadémia)
Ikaría szigetén az emberek átlag tíz évvel hosszabb életre számíthatnak, mint Nyugat-Európában. Míg hazánkban a születéskor várható átlagos élettartam nők esetében 78, a férfiaknál pedig 70 év, addig vannak olyan helyek a világon, ahol nem ritka, hogy az ott élők megérik a századik születésnapjukat. Ilyen a görög Ikaríja sziget is.
jan. 24
7:15
Pedofília miatt 103 évre ítélték egy ortodox zsidó közösség tagját (Infostart)
Kiskorúval szemben többszörösen elkövetett nemi erőszak miatt 103 évi szabadságvesztére ítélték egy igen zárkózott és befolyásos brooklyni ultraortodox zsidó közösség egy prominens tagját - közölte szerdán a The New York Times.
jan. 24
7:33
Észak-Korea újabb atom- és rakétakísérletek hajt végre (Metropol)
Az Állami Védelmi Bizottság közleménye szerint a rakétákkal az "esküdt ellenséget", az Egyesült Államokat veszik célba.
jan. 24
7:51
Ellentmondásos dolgokat művel a kormány (Kitekintő)
Készen áll-e a kínai kormány a munkatáborok eltörlésére?
jan. 24
7:51
Eltűnt egy kisrepülőgép az Antartktisz felett (Metropol)
A gép egy a Déli-sark közelében fekvő amerikai kutatóállomásról indult útnak, és egy olasz kutatóállomásra szállított sátrakat és élelmet.
jan. 24
7:51
„Vagyis a MISMA gyorsabban feláll, mint terveztük” (168 Óra Online)
A Maliban állomásozó nemzetközi erők afrikai egységei (MISMA) megkezdték mozgásukat az ország középső része felé Bamakóból – közölte szerdán a francia külügyminiszter.
jan. 24
8:09
Chilében lassan helyreáll a vízszolgáltatás (Kitekintő)
A vízszolgáltatásért felelős vállalat képviselőinek tájékoztatása szerint, szerdára teljesen helyreáll az ivóvíz szolgáltatás Santiago de Chilében. Mindezt azután közölték, hogy kedden több mint kétmillió fővárosi lakos maradt víz nélkül.
jan. 24
8:09
A japán parti őrség visszafordította a tajvani aktivistákat (Metropol)
A Boldog család nevű hajót a tajvani parti őrség több hajója kísérte a jelenleg Japán által ellenőrzött kelet-kínai-tengeri szigetekhez.
jan. 24
8:09
Mesterházy: Washington várja a magyar újrakezdést (Kripto Akadémia)
Politikai helyzetet értékelt, szocilista alternatívát vázolt, illetve az MSZP gazdasági koncepcióját rajzolta ki azon a washingtoni előadáson Mesterházy Attila, ahol követségek, minisztériumok képviselői, üzletemberek, egyetemi oktatók és amerikai magyarok hallgatták.
jan. 24
8:27
Újra van magyar könyvesbolt Pozsonyban (Kitekintő)
Újra van magyar könyvesboltja Szlovákia fővárosának, Pozsonynak. Az üzlet a magyar kultúra napjának alkalmából nyílt meg a Magyar Intézetben.
jan. 24
8:27
Elhunyt Józef Glemp bíboros (Metropol)
A nyolcvanhárom éves korában elhunyt Józef Glemp bíboros 1981 és 2009 között volt Lengyelország prímása.
jan. 24
8:45
Európa keményen válaszolt a brit kormányfő próbálkozására (Infostart)
Az európai vezetők azt üzenték a brit miniszterelnöknek, hogy nem válogathat abból, hogy mely Uniós politikát fogad el. Előzőleg David Cameron nagyszabású beszédet mondott, amelyben kijelentette: újratárgyalja hazája kapcsolatát az EU-val és megszavaztatja a briteket arról, hogy Uniós tagállam maradjon-e az ország.
jan. 24
8:45
Magyar gyereket a magyar iskolába (Kitekintő)
A szlovák óvodából jött gyerek nem előnnyel, hanem majdnem hogy hátránnyal indul az első osztályba.
jan. 24
8:45
Nők a tűzvonalban - Egyenjogúság az amerikai hadseregben (Kripto Akadémia)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy határozott, hogy eltörölteti az Egyesült Államok haderejében a nők közvetlen harctevékenységére vonatkozó tilalmat - közölte szerdán a Pentagon több, névtelenül nyilatkozó illetékese.
jan. 24
9:03
Előrehoznák az államfőválasztást (Kitekintő)
Fél évvel hozzák előre az államelnök-választást, 2014 decembere helyett a jövő év nyarán tartsák meg - javasolja a Szociálliberális Szövetség (USL).
jan. 24
9:03
Szigetvita - Tajvani aktivisták indultak a helyszínre (Kripto Akadémia)
Egy tajvani halászhajó tart a kelet-kínai-tengeri vitatott hovatartozású szigetekhez - jelentette a kínai média csütörtökön.
jan. 24
9:39
Felmérés: Fico a legmegbízhatóbb politikus (Kitekintő)
Szlovákia választói Robert Ficot, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnökét tartják a legmegbízhatóbb politikusnak.
jan. 24
9:57
Rekordon a szlovák államadósság (Kitekintő)
Az eurózóna teljes eladósodottsága a tavalyi év harmadik negyedéve végén elérte GDP-jének 90%-át.
jan. 24
9:57
Halálos baleset Szeged és Üllés között (Metropol)
Egy ember meghalt és egy megsérült, amikor egy személygépkocsi és egy autóbusz frontálisan összeütközött Szeged és Üllés között csütörtök reggel.
jan. 24
10:15
Kiléphet az ország az Európai Unióból - népszavazás lesz (Kitekintő)
David Cameron brit miniszterelnök beszédében felvázolta egy Nagy-Britanniának „jobban megfelelő” Európai Unió képét, emellett kijelentette: bizonyos feltételek teljesülése esetén egy „kint-bent” népszavazásra kerülhet sor a brit EU-tagságról.
jan. 24
10:15
Tizenötezer krokodil szabadult el egy dél-afrikai farmról (Metropol)
A farm gazdája a heves időjárás miatt kényszerült a kapuk kinyitására, ezzel megakadályozva, hogy az özönvíz mindent elsodorjon.
jan. 24
10:33
Sok a baleset az M3-ason (Metropol)
Öt baleset történt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán az 50-es és 70-es kilométer között csütörtök reggel.
jan. 24
10:51
Magyarország lehet a román betegek eldorádója (Kitekintő)
Magyarország lehet a román betegek eldorádója, miután ősztől a román biztosítónak is meg kell térítenie a külföldön elvégzett egészségügyi ellátást.
jan. 24
11:09
Magyar „ezüstérem” a rövidtávú adósságcsökkentésben (Kitekintő)
A görög után a magyar államadósság csökkent a legnagyobb mértékben az Európai Unióban 2011 és 2012 harmadik negyedéve között – derül ki az Eurostat államadósságról készült friss statisztikájából.
jan. 24
11:09
Chávez utódáról Havannában döntenek (Metropol)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint a színfalak mögött Fidel és Raúl Castro készíti elő a súlyos beteg Hugo Chávez utódlását.
jan. 24
11:45
A Jobbik miatt sötétül el a Colosseum (Kitekintő)
Lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján - jelentették be szerdán Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését.
jan. 24
12:03
Leépítések ellen tüntettek a német közszolgálati televízió dolgozói (Kitekintő)
Tüntetést tartottak szerdán Mainzban a ZDF német közszolgálati televíziónál tervezett leépítések ellen.
jan. 24
12:21
Cameron: Nagy-Britannia nem fordít hátat az EU-nak (Infostart)
Nagy-Britannia nem akar hátat fordítani az Európai Uniónak, ellenkezőleg, arról van szó, hogy Európa hogyan válhat versenyképesebbé, nyitottabbá, rugalmasabbá, és arról, hogyan biztosítsuk benne Nagy-Britannia helyét - jelentette ki David Cameron brit kormányfő csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon.
jan. 24
12:21
Mali: az afrikai egységek elindultak (Kitekintő)
A Maliban állomásozó nemzetközi erők afrikai egységei (MISMA) elindultak az ország középső része felé Bamakóból - közölte szerdán a francia külügyminiszter.
jan. 24
12:21
Elbocsátások a román köztévénél (Metropol)
Hétszáz alkalmazottat bocsát a román közszolgálati televízió az intézmény rossz gazdasági helyzete miatt.
jan. 24
12:57
Tajvani aktivisták indultak a vitatott hovatartozású szigetekhez (Kitekintő)
Egy tajvani halászhajó tart a kelet-kínai-tengeri vitatott hovatartozású szigetekhez - jelentette a kínai média csütörtökön.
jan. 24
12:57
Hamis fotót közölt az El País Chávezről (Metropol)
Nem volt valódi az a fénykép, amelyet a jelenleg kubai gyógykezelésen részt vevő rákbeteg venezuelai elnökről közölt.
jan. 24
13:15
Eltörlik a nők harctéri bevetésére vonatkozó tilalmát (Kitekintő)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy határozott, hogy eltörölteti az Egyesült Államok haderejében a nők közvetlen harctevékenységére vonatkozó tilalmat - közölte szerdán a Pentagon több, névtelenül nyilatkozó illetékese.
jan. 24
13:15
Dél-Koreában két év börtönre ítélték az elnök fivérét (Metropol)
A parlamentben korábban képviselőként tevékenykedő Ri Szang Duk két takarékpénztártól kenőpénzt kapott azért, hogy elkerüljék a vizsgálatokat.
jan. 24
13:33
Erőből ráznák gatyába a gazdaságot (Kitekintő)
Barack Obama előre jelezte: ezúttal nem kér a republikánus időhúzásból az adósságplafon megemelésével kapcsolatban. Nélkülük akar "megegyezni".
jan. 24
13:33
Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök (Metropol)
Oroszország Magyarország második legnagyobb, az EU-n kívüli országok között pedig az elsőszámú kereskedelmi partnere.
jan. 24
13:33
Sztrájkolnak két német repülőtéren, budapesti járatot is töröltek (Kripto Akadémia)
Figyelmeztető sztrájkot kezdtek csütörtökön a magánbiztonsági szolgálatok munkatársai a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren, a Lufthansa német légitársaság délig egy Budapestről Düsseldorfba, és egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte a munkabeszüntetés miatt.
jan. 24
13:51
Óriási zavargásba torkollott egy közlekedési baleset Azerbajdzsánban (Kitekintő)
Tömeges zavargásba és gyújtogatásba torkollott Azerbajdzsán északi részén egy kisebb közlekedési baleset, amelyet egy helyi szállodatulajdonos okozott sportkocsijával - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
jan. 24
14:27
Kórházban ápolják a lengyel kormányfőt (Infostart)
Légúti fertőzéssel kórházban ápolják Donald Tusk lengyel kormányfőt - közölte csütörtökön a Twitter internetes közösségi oldalon a lengyel miniszterelnöki hivatal.
jan. 24
14:27
Válaszolt a Jobbik a Colosseum-elsötétítésre (Kitekintő)
"Akár a párizsi Eiffel-torony, a washingtoni Fehér Ház vagy a jeruzsálemi siratófal fényeit is lekapcsolhatják, a Jobbik akkor is a kiszolgáltatott magyar emberek érdekeit fogja védeni politikájában" - kommentált csütörtöki közleményében Volner János.
jan. 24
14:27
Kórházban ápolják a lengyel kormányfőt (Metropol)
Légúti fertőzéssel kórházban ápolják Donald Tusk lengyel kormányfőt.
jan. 24
14:45
Sztrájkolnak két német repülőtéren, budapesti járatot is töröltek (Kitekintő)
Figyelmeztető sztrájkot kezdtek csütörtökön a magánbiztonsági szolgálatok munkatársai a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren, a Lufthansa német légitársaság délig egy Budapestről Düsseldorfba, és egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte a munkabeszüntetés miatt.
jan. 24
14:45
Fogamzásgátlót szedett mindkét fogantatásnál (Metropol)
Előző három gyereke esetében is védekezett, ötödik teherbe esése előtt rajta volt a sterilizálásra várók listáján..
jan. 24
14:45
Pozsonyt nyugtalanítja Schwarzenberg nyilatkozata a dekrétumokról (Kripto Akadémia)
Robert Fico szlovák kormányfő szerint Pozsonyt nagyon meglepte Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter nyilatkozata a Benes-dekrétumokról, mert Szlovákia destabilizációs tényezőnek tekint minden olyan kísérletet, amely a rendeletek felülvizsgálatára irányul.

Keresés