2013. május 1. szerda

máj. 1
3:30
Kémkednek a dolgozók után a Penny diszkontláncnál (MaHu)
Évek óta megfigyelik a dolgozókat a Rewe konszern több németországi élelmiszerboltjában, valamint a társaság érdekeltségébe tartozó Penny diszkontlánc számos üzletében - tárta fel a ZDF német országos közszolgálati televízió.
máj. 1
4:42
Az afganisztáni ópiumtermelés növekedése a világ problémája is (MaHu)
Az ópium alapanyagául szolgáló mákkal bevetett afganisztáni területek növekedése az egész világ problémája, és nem lehet egyetlen országot okolni érte - jelentette ki kedden Zalmai Raszúl afgán külügyminiszter tallinni sajtótájékoztatóján.
máj. 1
5:36
Orbán hadiadót vet ki (168 Óra Online)
A luxemburgi Tageblatt vezércikke úgy értékeli: a magyar miniszterelnök ismét tudatosan hangolta maga ellen az európai intézményeket. A negyedik alkotmánymódosítás több ponton nyilvánvalóan sérti az európai jogot.
máj. 1
7:06
Ricinnel mérgezett levelet postáztak Obamának (Népszava)
Ricin nyomaira bukkantak annak a mississippi férfinak egy volt üzletében, akit azzal gyanúsítanak, hogy mérgezett levelet küldött az amerikai elnöknek, egy amerikai szenátornak és egy mississippi bírónőnek - derült ki a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által a bírósághoz kedden benyújtott jegyzőkönyvből.
máj. 1
7:42
Ricin nyomaira bukkantak a gyanúsított környezetében (MaHu)
Ricin nyomaira bukkantak annak a mississippi férfinak egy volt üzletében, akit azzal gyanúsítanak, hogy mérgezett levelet küldött az amerikai elnöknek, egy amerikai szenátornak és egy mississippi bírónőnek.
máj. 1
8:00
Ökölharc a venezuelai parlamentben (MaHu)
Több honatya is véres fejjel került ki abból az ökölharcból, amely kedden zajlott le a venezuelai parlamentben, miután az április 14-i vitatott elnökválasztás ügyében ismét dühödten támadták egymást a kormánypárti és ellenzéki képviselők.
máj. 1
8:02
Csillagászati áron szerződött Moszkva és a NASA (MaHu)
A NASA újabb, minden eddiginél drágább szerződést kötött Oroszországgal amerikai és európai asztronautáknak a nemzetközi űrállomásra (ISS) való szállításáról.
máj. 1
8:06
Másfél éves csúcson a lej (Kitekintő)
Tovább erősödött hétfőn a lej az euróhoz képest, ezzel az elmúlt csaknem másfél év csúcsértékére jutott.
máj. 1
8:08
Egy vagyonba kerülhet a piknikszabályok megszegése (Kitekintő)
A bukaresti  Új Magyar Szó a pikniktörvény alapján kiszámolta, mennyibe kerül, ha szemetelősen-hangoskodóan kirándulunk és piknikezünk a szabadban Romániában.
máj. 1
9:30
Nukleáris exportról tárgyalna Japán és Szaúd-Arábia (MaHu)
Japán és Szaúd-Arábia tárgyalásokat készít elő egy olyan kétoldalú megállapodás megkötésére, amely lehetővé teszi, hogy a szigetország a jövőben nukleáris technológiát exportálhasson.
máj. 1
9:48
Magyar tragédiáról ír a Német Írószövetség elnöke (168 Óra Online)
A magyarországi demokráciáért és szólásszabadságért kiállni nem megengedhetetlen beavatkozást jelent az ország belügyeibe, hanem egyenesen kötelesség az európai polgárok számára. Erre hívja fel a figyelmet a Német Kulturális Tanács által kiadott folyóirat, a Politik & Kultur legújabb számának vezércikkében a Német Írószövetség elnöke.
máj. 1
9:54
Putyin is megszólalt mutyiügyben (Kitekintő)
Élő adásban szembesítették az orosz állampolgárok kérdéseikkel Putyint. Milyen témák foglalkoztatják az oroszokat?
máj. 1
10:24
Tovább nőttek a társadalmi egyenlőtlenségek Izraelben (MaHu)
Izraelben az elmúlt évtizedben tovább nőttek a társadalmi egyenlőtlenségek. Nőtt a különbség az alkalmazottak és a munkaadók jövedelme között.
máj. 1
10:42
Három brit katona halt meg egy afganisztáni támadásban (Népszava)
Három brit katona vesztette életét Afganisztánban egy pokolgépes támadásban - közölte szerdán a brit védelmi minisztérium.
máj. 1
11:00
Brit katonák haltak meg egy pokolgépes támadásban (MaHu)
Három brit katona vesztette életét Afganisztánban egy pokolgépes támadásban. A katonák rutin járőrszolgálatot teljesítettek, amikor Mastiff típusú páncélozott járművük mellett felrobbant az út szélén elrejtett pokolgép.
máj. 1
11:18
"Hyde Parkok" nyíltak Moszkvában (MaHu)
A londoni Hyde Park mintájára két moszkvai közterületen megnyílt szerdán a szabad véleménynyilvánításnak helyet adó sarok.
máj. 1
11:18
Sokkoló videó egy Boeing felrobbanásáról (HVG)
Hétfő délután robbant fel az a teherszállító repülőgép, amely Afganisztánban szállt fel egy katonai támaszpontról. Nem merénylet, hanem baleset áll feltehetőleg a katasztrófa hátterében.
máj. 1
11:18
Kiengedték a börtönből Románia egyik leghírhedtebb üzletemberét (Népszava)
Kiengedték a börtönből szerdán Sorin Ovidiu Vantut, Románia egyik leghírhedtebb üzletemberét, miután letöltötte egyéves börtönbüntetést.
máj. 1
11:24
Fujimori mégis kegyelmet kaphat (Kitekintő)
Ollanta Humala perui elnök a kormány jelentésére vár, hogy annak alapján döntsön az emberiesség elleni bűncselekmények miatt elítélt ex-elnök börtönbüntetésének felfüggesztéséről.
máj. 1
11:54
Letöltötte büntetését Románia egyik leghírhedtebb üzletembere (MaHu)
Kiengedték a börtönből szerdán Sorin Ovidiu Vantut, Románia egyik leghírhedtebb üzletemberét, miután letöltötte egyéves börtönbüntetést.
máj. 1
12:12
Ír tervezet az életmentő abortuszról (MaHu)
Régóta várt törvényjavaslatot tett közzé az ír kormány szerdán arról, milyen esetben hajtható végre abortusz a terhes nő életének megmentése céljából. Írországban tilos a terhesség-megszakítás.
máj. 1
12:14
Dakkai házomlás: tízezrek követelték a felelősök halálos ítéletét (MaHu)
Tízezrek vonultak fel Dakka utcáin és Banglades több más városában a munka ünnepén, sokan dühödten követelték az egy héttel ezelőtti házomlás felelőseinek halálra ítélését. Közben már több mint ötszázra emelkedett a halálos áldozatok száma.
máj. 1
12:54
A magyar munkanélküliségi adatok befagytak (Kitekintő)
A munkaképes korú uniós lakosság közel 11 százaléka munkanélküli –állapította meg kedden az EU statisztikai hivatala. A frissen publikált jelentésből kitűnik, az elmúlt egy évben jelentősen növekedett a munkanélküliek száma, Magyarországon azonban egy éve szinte változatlanul 11 százalék körül alakul a munkanélküliek aránya.
máj. 1
13:06
Ferenc pápa: Isten elleni vétek, ha valakit nem fizetnek meg rendesen (HVG)
A munkahelyteremtés elősegítésére és a hátrányos helyzetűek melletti szolidaritásra szólította fel szerdai audienciáján a politikusokat Ferenc pápa.
máj. 1
13:12
A határvita szunnyad, gáz lehet belőle (Kitekintő)
Enyhülhet a Kuril-szigetek miatti hatvan éve húzódó japán-orosz viszály a kölcsönös gazdasági függés miatt.
máj. 1
14:00
Leesett lováról a türkmén elnök, a bukást nem közvetíthették (MaHu)
A türkmén államfő egy ünnepi lovasverseny befutójánál leesett lováról, de a bukást nem közvetíthették a helyi televíziók, és a jelen lévő újságíróktól, valamint a nézőktől is elkobozták a felvételeket.
máj. 1
14:00
Euronews: Fokozódó rossz közérzet Magyarországon (168 Óra Online)
Magyarországon újból szalonképesek lettek a szélsőjobboldali nézetek, egyre gyakoribbak az antiszemita atrocitások, amihez járulnak a romák elleni támadások. A Zsidó Világkongresszus is a fokozódó antiszemitizmus miatt, a magyar zsidók iránti szolidaritásból döntött úgy, hogy Budapesten tartja éves közgyűlését – írja az Euronews.
máj. 1
14:00
Leesett a lováról a türkmén elnök, a felvételt cenzúrázták (Népszava)
A türkmén államfő egy ünnepi lovasverseny befutójánál leesett lováról, de a bukást nem közvetíthették a helyi televíziók, és a jelen lévő újságíróktól, valamint a nézőktől is elkobozták a felvételeket - számolt be az esetről szerdán a Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap internetes változata.
máj. 1
14:36
A Munka Hősei: sebésztől és bányagépészig (MaHu)
A Munka Hőse érdemrend az Oroszország Hőse elismerés mellett a második legmagasabb állami kitüntetés lett az Oroszországi Föderációban.
máj. 1
14:36
Stoplámpa, Bruszli, Miniszter: furcsa utónevek Romániában (Népszava)
Stoplámpa, Miniszter, Szemét: ilyen és ehhez hasonló furcsa utónevet visel több száz ember Romániában - közölte szerdán internetes kiadásában az Adevarul című lap, a statisztikai évkönyv adataira hivatkozva.
máj. 1
14:54
Assisi díszpolgára lett Simon Peresz (MaHu)
Peresz kedden érkezett Olaszországba, Rómában az olasz államfővel és miniszterelnökkel találkozott, a Vatikánban pedig fogadta őt Ferenc pápa.
máj. 1
14:54
Fitch: nem biztos, hogy az olasz kormánynak lesz ideje a reformokra (Népszava)
Nem biztos, hogy az új olasz kormánykoalíció a növekedésgyorsító reformok beindításához szükséges ideig fennmarad - vélekedett szerdán a Fitch Ratings.
máj. 1
15:00
A gyógyszertárak tulajdonosi szabályait vizsgálja Brüsszel (Kitekintő)
Piaci panaszok alapján vizsgálja az Európai Bizottság a három éve módosított gyógyszer-forgalmazási törvényt, amely megtiltaná a szakmai befektetőknek, hogy többségi tulajdonuk legyen a közforgalmú gyógyszertárakban ?értesült a BruxInfo.
máj. 1
15:30
A német elnök elítéli az adócsalókat (MaHu)
"Hazánkban jogi és erkölcsi kérdésekben nem létezhet kettős mérce: az egyik a gyengék, a másik az erősek számára. Senki nem maga döntheti el, hogy fizet-e adót vagy sem."
máj. 1
15:48
A Hamasz nem akar területcserét (HVG)
Határozottan elutasította a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet szerdán, hogy az Arab Liga módosítson 2002-es békekezdeményezésén, és immár elfogadja az Izrael és a palesztinok közötti területcsere elvét.
máj. 1
16:06
A Hamász elutasítja az arab békekezdeményezést Izraellel (MaHu)
A cserék lehetővé tennék Izrael számára a legnépesebb teleptömbök megőrzését, míg a palesztinok jelenleg izraeli fennhatóság alatt lévő földterületekhez juthatnának.
máj. 1
16:42
Bolívia szabadságharca az USA-val (HVG)
Evo Morales bolíviai elnök szerdán bejelentette, hogy kiutasítják az országból az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatalát (USAID), mert az beavatkozik a bolíviai belügyekbe.
máj. 1
16:42
Kongó: a lázadó mozgalom felfüggesztette a béketárgyalásokat a kormánnyal (MaHu)
Az ásványi kincsekben gazdag, hatalmas afrikai országban kormányellenes lázadók csaknem egy évvel ezelőtt indítottak offenzívát.
máj. 1
16:42
Börtönre ítélték Magyarországon Orbán testvérpártjának vezetőjét (168 Óra Online)
Horvátország elől elhárult az utolsó akadály, július elsejétől az EU teljes jogú tagja lesz. Az országot azonban mély gazdasági, szociális válság és az újraélesztett nacionalizmus feszíti. BÓDIS GÁBOR helyzetképe.
máj. 1
16:44
Irak: újabb merényletek, ismét sok halott (MaHu)
Irakban jelentősen emelkedett az erőszakos cselekmények száma, de az amúgy is törékeny síita-szunnita viszonyra kihat a szomszédos Szíriában folyó polgárháború is.
máj. 1
16:46
Kamaszok haltak meg egy dagesztáni merényletben (MaHu)
Az Oroszországi Föderációhoz tartozó köztársaság székhelyén, a központi piac mellett robbant fel egy házilag készített robbanószerkezet.
máj. 1
16:48
Kormányellenes szakszervezeti tüntetést tartottak - Zágrábban (MaHu)
A takarékosságot célzó kormányzati politika ellen szervezett tömegdemonstrációval emlékeztek meg horvát szakszervezetek a munka ünnepéről szerdán Zágrábban.
máj. 1
16:48
Dinamikus növekedést ért el a szlovák OTP (Kitekintő)
Éves szinten 10 százalékkal növelte lakossági hitelállományát és 9 százalékkal lakossági betétállományát az OTP Banka Slovensko 2013 első negyedévében.
máj. 1
17:18
Újabb ember gyújtotta fel magát Bulgáriában (HVG)
Egy 47 éves ember felgyújtotta magát szerdán Bulgáriában, az Európai Unió legszegényebb országában.
máj. 1
17:36
A szíriai ellenzék és Haríri is bírálja a Hezbollah fenyegetéseit (MaHu)
Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője kedden arra utalt, hogy szervezete, illetve Irán közvetlenül is beavatkozhat a szíriai konfliktusban Bassár el-Aszad elnök oldalán.
máj. 1
17:38
Morales kiutasítja az USAID-et Bolíviából (MaHu)
Az amerikai hivatalnak, amely 1964 óta van jelen Bolíviában, "politikai és nem szociális céljai vannak" - hangoztatta az elnök.
máj. 1
17:40
Súlyos nyelvtani hibákat vétett Gasparovic szlovák államfő (MaHu)
A mindössze kilenc szóból álló mondatban Gasparovic ráadásul sem a vesszőt, sem a mondat végi pontot nem tette ki.
máj. 1
17:54
Bostoni robbantás: újabb három gyanúsított (HVG)
A bostoni rendőrség további három gyanúsítottat vett őrizetbe a város maratoni versenyén elkövetett kettős robbantással kapcsolatban - jelentette be szerdán a helyi rendőrség Twitter-üzenetében.
máj. 1
17:54
Újabb önégetés történt Bulgáriában (MaHu)
A gazdasági megszorító intézkedések, a szegénység növekedése és a hirtelen megugrott rezsiköltség miatt idén februárban kezdődtek tiltakozó akciók Bulgáriában.
máj. 1
17:54
Bostoni robbantás: további három gyanúsítottat vettek őrizetbe (Infostart)
A bostoni rendőrség további három gyanúsítottat vett őrizetbe a város maratoni versenyén elkövetett kettős robbantással kapcsolatban - jelentették be szerdán a helyi hatóságok. Az április 15-én elkövetett merényletekben három ember meghalt, több mint 260 személy pedig részben súlyosan megsebesült. A robbantás elkövetésével egy csecsen testvérpárt gyanúsítanak.

Keresés