2013. november 1. péntek

nov. 1
2:48
Drogcsempész vasúti alagútra bukkantak a mexikói-amerikai határon (MaHu)
Villanyvezetékkel, szellőztetővel, világítással ellátott kisvasúti drogcsempészek által használt alagutat fedeztek fel az Egyesült Államok hatósági emberei a mexikói határnál.
nov. 1
6:06
WSJ: Tömegesen tervezik a külföldi munkavállalást a magyar fiatalok (168 Óra Online)
A külföldre távozó magyar fiatalok többsége a sokkal jobb anyagiak reményében választ új országot, csak utána jön a nyelvtanulás és az idegen kultúra megismerésének szándéka – írja a Wall Street Journal.
nov. 1
6:42
"Szabályok nélküli küzdelmek" - Klicsko megkezdte elnökválasztási kampányát (MaHu)
Kampányútja első állomásaként Odesszába látogatott csütörtökön Vitalij Klicsko, az UDAR (Ütés) párt elnöke, aki egy hete jelentette be, hogy jelöltként indul a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson.
nov. 1
7:18
A héten már harmadszor csökkent az üzemanyagok ára (Népszava)
nov. 1
7:36
Túl messzire ment "robotpilóta" üzemmódban az NSA (MaHu)
Az amerikai szenátus hírszerzést felügyelő bizottság helyi idő szerint csütörtökön olyan jogszabályt hagyott jóvá, amely szigorítaná az ellenőrzést a titkos adatgyűjtés felett, de nem tiltaná le az effajta programokat.
nov. 1
7:36
A prevenció jelentősége (Népszava)
Miénk a döntés, megelőzzük, kezeljük vagy tettek nélkül együtt élünk a krónikus nem fertőző betegségek szövődményeivel.
nov. 1
7:38
Rezsicsökkentés: 11,1 százalékkal csökken a gáz, az áram és a távhő ára (Népszava)
A következő lépés a számlák egységesítése lesz.
nov. 1
7:54
Izraeli gépek mértek légicsapást szíriai célpontra (MaHu)
Egy névtelenül nyilatkozó tisztviselő szerint a célpont egy katonai raktár volt, ahol rakétákat és más katonai berendezéseket tároltak. Izrael attól tartott, hogy a fegyvereket átadják a Hezbollah libanoni síita csoportnak.
nov. 1
8:12
Rezsicsökkentés: 11,1 százalék (Népszava)
A gáz, az áram és a távhő díja csökken.
nov. 1
8:14
Ma van mindenszentek ünnepe (Népszava)
nov. 1
8:30
Békefolyamat? Lemondott a palesztin tárgyalóküldöttség vezetője (MaHu)
Egyes értesülések szerint a két palesztin tárgyaló azért nyújtotta be lemondását, mert Izrael "nem eléggé elkötelezett" a béketárgyalások folytatása iránt, másrészt pedig arról döntött, hogy 1500 lakással bővíti a Ramat Slómó telepesnegyedet.
nov. 1
8:30
Jogos, hogy Tőkés Lászlót ügyvéd képviselje a becsületbíróság előtt (Kitekintő)
A román ügyvédi kamara elnöksége jogosnak ítélte, hogy Tőkés László európai parlamenti képviselőt ügyvéd képviselje a Románia Csillaga érdemrend becsületbírósága előtt.
nov. 1
8:48
Kerry: az NSA túl messzire ment (HVG)
John Kerry amerikai külügyminiszter első ízben ismerte el csütörtökön, hogy az Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) "túl messzire ment" a titkos adatgyűjtésben, és - mint fogalmazott - néha "robotpilóta" üzemmódban működött, s nem a kormány teljes felügyelete alatt.
nov. 1
8:48
Kigyulladt Komáromban az egykori lovarda (Népszava)
nov. 1
9:06
Izraeli gépek mértek légicsapást szíriai célpontra (HVG)
Az amerikai kormány egyik illetékese a CNN-ek nyilatkozva megerősítette, hogy izraeli harci gépek mértek légicsapást szerda éjjel a Földközi-tenger partján fekvő Latakia városánál egy légvédelmi és rakétatámaszpontra.
nov. 1
9:42
Benyújtotta lemondását a palesztin tárgyalóküldöttség vezetője (HVG)
Benyújtotta lemondását Száeb Erekat, az Izraellel béketárgyalásokat folytató palesztin küldöttség vezetője, illetve helyettese, Mohamed Stajje, aki a Fatah mozgalom egyik vezetője is - jelentette péntekre virradóra a Maan palesztin hírügynökség.
nov. 1
9:42
Titkos adatgyűjtés - Magyar-amerikai párbeszéd kezdődött (Infostart)
Párbeszéd kezdődött a magyar és az amerikai illetékes szervek között a lehallgatási ügyről - közölte a Külügyminisztérium Martonyi János tárcavezető és Victoria Nuland amerikai helyettes külügyi államtitkár megbeszéléséről beszámolva pénteken.
nov. 1
9:42
Külföldről támogatták a Tienanmen téri merényletet? (MaHu)
Kína belbiztonsági főnöke külföldi szeparatista csoportokkal hozta összefüggésbe a hét eleji Tienanmen téri incidenst, amelynek öt halálos áldozata és legalább 40 sérültje volt - derült ki pénteki kínai médiajelentésekből.
nov. 1
9:44
Töklámpába rejtett drogra bukkantak a kanadai határőrök (HVG)
Töklámpába rejtett kábítószert találtak a kanadai határőrök a montreali repülőtéren egy nő poggyászában.
nov. 1
10:00
Falat húznak a közös határunkra (Kitekintő)
Egyre nagyobb feszültséget okoznak a Törökország felől az Európai Unióba illegális módon belépő szír menekültek ezrei. Bulgáriában már építik a falat, ugyanakkor ez aligha állítja meg a menekültáradatot.
nov. 1
10:00
Erősödéssel nyitottak a nyugat-európai tőzsdék (Népszava)
nov. 1
10:36
A koszovói szerbek nem akarnak szavazni (Kitekintő)
Koszovóban a hétvégén választásokat tartanak, de egyenlőre úgy tűnik, a kisebbségben élő szerbek nem kívánnak ezen részt venni.
nov. 1
10:36
Merénylet a Tienanmen téren: szeparatisták a tettesek (168 Óra Online)
Öt ember meghalt, 40 megsebesült a Tienanmen téren a hét elején, amikor egy terepjáró a tömegbe hajtott. A terrorcselekménynek minősített incidens mögött a kínai hatóságok a Hszincsinag-Ujgur autonóm terület függetlenségért küzdő Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalmat feltételezik.
nov. 1
10:54
Október volt a legvéresebb hónap Irakban 2008 óta (HVG)
Október volt a legvéresebb hónap 2008 áprilisa óta Irakban, a pénteken közzétett hivatalos adatok szerint csaknem ezer ember vesztette életét erőszakos cselekményekben.
nov. 1
10:56
Izraeli behatolás a gázai övezet határvidékén (HVG)
A csütörtökről péntekre virradó éjszaka öt izraeli katona megsebesült, négy palesztin fegyveres pedig életét vesztette a Gázai övezetben az izraeli média péntek reggeli beszámolója szerint.
nov. 1
11:30
Medvegyev: Washingtonnak nehéz lesz helyreállítania a bizalmat (HVG)
Az Egyesült Államoknak nehéz lesz helyreállítania a bizalmat maga iránt azok után, hogy kémkedett szövetséges országok vezetői ellen - jelentette ki az orosz miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott, pénteken megjelent interjújában.
nov. 1
11:48
Elzárásra ítélték a szüleiről nem gondoskodó kínait (HVG)
Tizenöt nap elzárásra ítéltek egy férfit a dél-kínai Kuangtung tartományban, mert nem gondoskodott idős szüleiről - jelentette a helyi média pénteken.
nov. 1
11:48
Átterjedt a számháborúnk Romániára (Kitekintő)
A jelek szerint újabb kelendő magyar exportcikk bukkant fel a nemzetközi piacon: a tüntetések utáni számháború.
nov. 1
12:06
Öt év óta az októberi volt a legvéresebb hónap (MaHu)
Az amerikai csapatok kivonása után másfél évvel az utóbbi évek legvéresebb erőszakhulláma tapasztalható Irakban: az év eleje óta összesen több mint 5000 embert öltek meg az iraki ENSZ-misszió jelentése szerint.
nov. 1
12:06
Bezárt a várgesztesi vár (Népszava)
A Várgesztes községtől délre álló vár első épületeit 1342 körül építették.
nov. 1
12:24
Székelyek menete - Visszavonja feljelentését a román kormánypárti képviselő (Kitekintő)
Visszavonja a Székelyek nagy menetelésének szervezői ellen kedden benyújtott büntetőjogi feljelentést Bogdan Diaconu román parlamenti képviselő.
nov. 1
12:24
Forgalomkorlátozás az M7-es autópályán Siófoknál (Népszava)
nov. 1
12:26
Szombatig kell közölni a kötelező biztosítások új tarifáit (Népszava)
nov. 1
12:42
A kínai hadsereg veszélyes provokációval vádolja Japánt (HVG)
A kínai hadsereg rendkívül veszélyes provokációnak minősítette, hogy japán hajók és repülőgépek a múlt héten megzavarták a Csendes-óceánon tartott kínai éles hadgyakorlatot. Hasonlóképpen foglalt állást pénteken a külügyi szóvivő is.
nov. 1
12:42
Veszélyes provokációval vádolja a kínai hadsereg Japánt - videó (MaHu)
A helyszínen megjelenő japán hajók és repülőgépek nem csak megzavarták a hadgyakorlatot, de veszélyeztették a kínai hajók és repülőgépek navigációját, ami a helyzet téves megítéléséhez és balesethez vezethetett volna.
nov. 1
12:42
Románia eladta a gázkitermelő cég részvényeinek újabb részét (Népszava)
Románia a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött nemzetközi hitelmegállapodásért cserébe vállalta az energiavállalatok részleges privatizációját.
nov. 1
13:18
Németország megint lerohanta Európát (Kitekintő)
Az amerikai pénzügyminisztérium szerdán közzétett jelentésében már nem Kínát jelöli meg, mint a világgazdaságot fenyegető főmumust, hanem Németországot.
nov. 1
13:18
Abu-Dzabi Nagydíj - Grosjean az első szabadedzés legjobbja (Népszava)
nov. 1
13:36
Medvegyev: Amerikának nehéz lesz helyreállítania a bizalmat (MaHu)
"Amerikának nehéz lesz helyreállítania a bizalmat maga iránt azok után, hogy kémkedett szövetséges országok vezetői ellen."
nov. 1
13:54
China Daily: a kínai lehallgatások nem magyarázhatók terrorveszéllyel (MaHu)
Éles hangú kommentárban bírálta a Kínában folytatott amerikai titkos adatgyűjtést a kínai China Daily című angol nyelvű napilap pénteken, elutasítva azt a magyarázatot, hogy az Egyesült Államok terrorveszély miatt üzemeltet lehallgatóállomásokat az ország területén.
nov. 1
13:54
Magyarul a Maros megyei tanács ülésén is (Kitekintő)
Magyar nyelven szólaltak fel az RMDSZ képviselői a Maros megyei önkormányzat döntéshozó testületének csütörtöki ülésén.
nov. 1
14:30
China Daily: a kínai lehallgatások nem igazolhatók terrorveszéllyel (HVG)
Éles hangú kommentárban bírálta a Kínában folytatott amerikai titkos adatgyűjtést a kínai China Daily című angol nyelvű napilap pénteken, elutasítva azt a magyarázatot, hogy az Egyesült Államok terrorveszély miatt üzemeltet lehallgatóállomásokat az ázsiai ország területén.
nov. 1
14:32
Konténterekbe csomagolva találták meg a kalábriai templomot (HVG)
Lefoglalták az olasz hatóságok egy lebontott és már konténerekbe csomagolva a kikötőben elszállításra váró dél-olaszország templom darabjait.
nov. 1
14:48
Titkos adatgyűjtés - a német hatóságok szívesen meghallgatnák Snowdent (HVG)
A német hatóságok szívesen meghallgatnák Edward Snowdent, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Oroszországba menekült volt informatikusát az NSA németországi adatgyűjtésével kapcsolatban - jelentette ki Hans-Peter Friedrich német belügyminiszter.
nov. 1
14:48
Kurier: Orbán-ország – megkötözött kézzel (168 Óra Online)
A Kurier úgy értékeli, hogy izgalmas képet festett Magyarországról az ORF budapesti tudósítójának, valamint egyik munkatársának könyve. A recenzió először azt feszegeti, mi is a baj a keleti sógorokkal, akik hosszú időn át az osztrákok legkedvesebb szomszédai voltak, ám akiktől Orbán Viktor hatalomra kerülése óta sűrű egymásutánban jönnek a rossz hírek.
nov. 1
15:06
Üzembe helyezték Irán első turista-tengeralattjáróját (HVG)
Elindították Irán első, idegenforgalmi célokat szolgáló tengeralattjáróját a Perzsa-öbölben fekvő Kish-szigeten, az ország első számú tengeri üdülőhelyén.
nov. 1
15:06
Titkos adatgyűjtés - a német hatóságok szívesen meghallgatnák Snowdent (Infostart)
A német hatóságok szívesen meghallgatnák Edward Snowdent, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Oroszországba menekült volt informatikusát az NSA németországi adatgyűjtésével kapcsolatban - jelentette ki Hans-Peter Friedrich német belügyminiszter.
nov. 1
15:06
Nemzetközi okirat-hamisító csoportot leplezett le a cseh rendőrség (MaHu)
Hét külföldi állampolgárt vett őrizetbe a cseh rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy okirat-hamisító nemzetközi banda tagjai voltak.
nov. 1
15:06
Titkos adatgyűjtés - már Peking is magyarázatot követel Washingtontól (Kitekintő)
Kína magyarázatot követel Washingtontól azokra a napokban megjelent vádakra, miszerint az Egyesült Államok a pekingi ausztrál nagykövetséget is bevonva folytat vagy folytatott hírszerző tevékenységet.
nov. 1
15:24
Nemzetközi irathamisító csoportot leplezett le a cseh rendőrség (HVG)
Hét külföldi állampolgárt vett őrizetbe a cseh rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy okirat-hamisító nemzetközi csoport tagjai voltak - közölte Pavel Hanták, a cseh rendőrség korrupcióellenes osztályának (ÚOOZ) szóvivője pénteken.

Keresés