2013. január 2. szerda

jan. 2
5:42
Felgyújtottak 1200 francia autót szilveszterkor (HVG)
Szilveszter éjszakáján Franciaországban ismét felgyújtottak közel 1200 autót - közölte kedd este Manuel Valls belügyminiszter.
jan. 2
5:44
Tragédiába torkollt egy újévi virrasztás (HVG)
Tíz ember, köztük négy gyermek halt meg december 31-én Luanda egyik stadionjánál egy újévi virrasztás miatt kialakult tolongásban - jelentette kedden az Angop angolai hírügynökség.
jan. 2
6:03
Venezuela már Chávez utódlására készül (Népszava)
Hugo Chávez felépülését újabb komplikációk nehezítik, jelentette be a rákbetegsége miatt negyedszer operált venezuelai elnök utódjelöltje, Nicolás Maduro.
jan. 2
6:05
Kórházban kezelik Hillary Clintont (Népszava)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter férjével, Bill Clintonnal a Dominikai Köztársaságban töltötte volna a Szilvesztert, ehelyett benn tartották a New York-i Presbiteriánus Kórházban, mivel egy ellenőrzés során vérrögöt fedeztek fel a szervezetében, s emiatt további vizsgálatokat végeznek el.
jan. 2
6:07
Óvatos javaslatok 2013-ra (Népszava)
XVI. Benedek hagyományosan a világbékéért imádkozott Újév napján. A politikusok óvatosan optimistán nyilatkoztak a 2013-as kilátásokról újévi üzeneteikben.
jan. 2
6:18
Magyar példa külföldön: Orbánékat másolnák (HVG)
Az oktatási intézmények közvetlen - a szaktárca általi - finanszírozását tartja a legjobb megoldásnak Dusan Caplovic szlovák oktatásügyi miniszter, aki szerint elképzelhető, hogy az ezen a téren tervezett változtatásokat a szaktárca a magyar példa alapján valósítja meg - közölte a SITA szlovák hírügynökség kedden.
jan. 2
6:36
Megszavazta a képviselőház a költségvetési megállapodást (Infostart)
Az Egyesült Államok republikánus többségű képviselőháza is jóváhagyta kedd éjjel az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről kötött kétpárti megállapodást, amely így már csak az elnök aláírására vár.
jan. 2
7:12
Angolai halottak az újévi virrasztás során (Infostart)
Angolában tíz ember, köztük négy gyermek halt meg egy újévi virrasztás miatt kialakult tolongásban Luandában.
jan. 2
7:12
Égő hajtómű miatt fordult vissza egy kenyai gép (HVG)
Kényszerleszállást hajtott végre egy kenyai repülőgép szerdán a szudáni főváros repülőterén, miután kigyulladt egyik hajtóműve - közölték szerdán szemtanúk.
jan. 2
7:14
Autókat gyújtogattak Franciaországban (Infostart)
Franciaországban több mint ezer autót gyújtottak fel szilveszter éjszakáján.
jan. 2
7:30
Nehezebben jutnak át a határon az Észak-Koreából menekülők (HVG)
Csaknem felére esett vissza tavaly 2011-hez képest a szegénység és a politikai elnyomás miatt Dél-Koreába szökő észak-koreaiak száma, elsősorban az északi oldalon megszigorított határellenőrzés miatt.
jan. 2
7:30
A sör árusítását is korlátozzák Oroszországban (Infostart)
Az alkoholizmus visszaszorítása érdekében keddtől nem forgalmazhatnak sört Oroszországban az ötven négyzetméter alatti alapterületű utcai árudákban, éjszaka pedig immár egyetlen üzletben sem lehet ezentúl ezt az italt kapni.
jan. 2
7:30
Szilveszter éjjel több mint ezer autót gyújtottak fel Franciaországban (MaHu)
Szilveszter éjszakáján Franciaországban ismét felgyújtottak közel 1200 autót - közölte kedd este Manuel Valls belügyminiszter.
jan. 2
7:48
Elefántcsontparti tragédia: háromnapos gyászt rendeltek el (HVG)
Háromnapos gyászt hirdetett Alassane Ouattara elefántcsontparti elnök a szilveszteri tűzijáték idején történt abidjani tragédia miatt. Az egyik stadionnál legalább hatvan embert tapostak agyon. A sérültek száma eléri a kétszázat.
jan. 2
7:51
Megalázó helyzetbe hozták a magyarokat (Kitekintő)
41 millió euró, 300 rendezvény, 1 millió várt látogató, 5 prioritás, 4 személyiség  - így foglalhatjuk össze számokban Kassán, a 2013-s év Európa Kulturális Fővárosában megvalósuló projektet. Az impresszív számok mögé nézve azonban kevésbé rózsás a helyzet.
jan. 2
8:06
Kisiklott egy villamos a Határ útnál (HVG)
A 42-es villamos teljes vonalán pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere szerda reggel.
jan. 2
8:06
Az amerikai republikánus képviselők letettek módosítási szándékukról (MaHu)
Az amerikai republikánusok kedd este letettek arról, hogy további kiadáscsökkentésekkel módosítsák az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről szóló megállapodást, és úgy döntöttek szavazásra bocsátják a szenátusban már elfogadott kompromisszumos változatot.
jan. 2
8:24
Angolában tíz ember halt meg egy újévi virrasztás miatt kialakult tolongásban (MaHu)
Tíz ember, köztük négy gyermek halt meg december 31-én Luanda egyik stadionjánál egy újévi virrasztás miatt kialakult tolongásban.
jan. 2
8:26
Egyesült Államok: Megszavazta a képviselőház is a kétpárti megállapodást (MaHu)
Az Egyesült Államok republikánus többségű képviselőháza is jóváhagyta kedd éjjel az úgynevezett "költségvetési szakadék" elkerüléséről kötött kétpárti megállapodást, amely így már csak az elnök aláírására vár.
jan. 2
9:03
Az oroszok szerint nem mi fizetjük a legtöbbet a gázért (Kitekintő)
Nem Magyarország orosz gáztarifája a legmagasabb Európában, a magyar árak európai összehasonlításban versenyképesek.
jan. 2
9:36
Légicsapásban halt meg 13 gerilla Kolumbiában (HVG)
Legalább 13 fegyveres felkelő meghalt a kolumbiai légierő támadásában az ország északnyugati részén - közölte kedden a légierő egyik parancsnoka.
jan. 2
9:39
Ficót nem foglalkoztatja az elnökválasztás (Kitekintő)
Robert Ficót nem foglalkoztatja a 2014-es elnökjelöltség kérdése.
jan. 2
9:54
Magyar-szlovák kapcsolatok: kilenc éve nem történt ilyen (HVG)
Budapestre készül a szlovák államfő. Ivan Gasparovic első külföldi útja az új évben a magyar fővárosba vezet.
jan. 2
9:54
Egy tucatnyi gerilla halt meg egy kolumbiai légicsapásban (MaHu)
Legkevesebb 13 fegyveres felkelő vesztette életét a kolumbiai légierő támadásában az ország északnyugati részén.
jan. 2
9:56
Peruban huszonhét fiatalkorú szökött meg egy börtönből (MaHu)
Huszonhét fiatalkorú, kihasználva a börtönőrök készülődését az újév megünneplésére, megszökött egy börtönből a perui fővárosban, Limában.
jan. 2
10:12
A tálibok a vietnamihoz hasonlítják az amerikaiak kivonulását (MaHu)
A tálibok az 1973-as vietnami kivonuláshoz hasonlították egy szerdai közleményükben az amerikai erők tervezett afganisztáni kivonulását.
jan. 2
10:30
Továbbra is bizonytalan Hugo Chávez állapota (HVG)
Eszméleténél van Hugo Chávez venezuelai elnök, akit Kubában kezelnek, miután december műtéte után újabb komplikációk léptek fel nála az elmúlt napokban. Nicolas Maduro alelnök továbbra is Havannában van, és az elmúlt két napban kétszer látogatta meg az elnököt a kórházban.
jan. 2
10:33
Bugár már januárban megtalálná az új szlovák elnököt (Kitekintő)
Bugár Béla, a Híd elnöke szerint van arra esély, hogy az ellenzék megegyezzen a közös elnökjelöltet illetően, a kérdés csak az, hogy van-e erre politikai akarat.
jan. 2
10:48
Idén nem lesz 8 százalékos szja-kulcs Romániában (HVG)
Nem vezetik be 2013-ban Romániában a differenciált jövedelemadózást, amely az alacsonyabb keresetűeknek jelentett volna könnyítést - közölték szerdán a román hírportálok Victor Ponta miniszterelnök televíziós nyilatkozatát idézve.
jan. 2
11:06
Gigantikus hadgyakorlatra készül Oroszország (HVG)
Az utóbbi évtizedek legnagyobb haditengerészeti gyakorlatát tartják meg január végén az orosz haditengerészet valamennyi flottája részvételével - jelentették be szerdán a moszkvai védelmi minisztériumban.
jan. 2
11:09
Természetesen sikerült elkerülni a költségvetési szakadékot (Kitekintő)
Utolsó utáni pillanatban állapodtak meg a demokraták és a republikánusok az USA-ban a költségvetési szakadék (fiscal cliff) kapcsán.
jan. 2
11:24
Busszal akarták elgázolni az Indiában megerőszakolt lányt (HVG)
A december közepén nemi erőszak áldozatává vált, sérüléseibe belehalt fiatal indiai nőt bántalmazói brutális tettük után valószínűleg megkísérelték elgázolni a busszal, amelyben a bűncselekmény megtörtént - jelentette szerdán az indiai média egy rendőrségi jelentésre hivatkozva.
jan. 2
11:24
Elemzők szerint maradtak a hosszú távú gondok (Infostart)
Nem oldotta meg az Egyesült Államok hosszú távú államháztartási problémáit a "költségvetési szakadék" elkerüléséről keddre virradóra létrejött kongresszusi megállapodás, és kétséges, hogy az amerikai politika jelenlegi állapotában egyáltalán képes-e fenntartható pályára állítani a közfinanszírozási rendszert - vélekedtek szerdai helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
jan. 2
11:27
Újévi kilátások: idén még nehezebb lesz az élet (Kitekintő)
Nehéz évet jósolt a kancellár a németek számára.
jan. 2
11:29
Vérdíjat tűztek ki az amerikai nagykövetre (Kitekintő)
Az al-Káida az Arab-Félszigeten szervezet jutalmat ajánlott fel bárkinek, aki sikeresen kioltja az amerikai nagykövet vagy bármely amerikai katona életét Jemenben.
jan. 2
11:42
Drágulásokat hozott az újév Romániában (MaHu)
Január 1-jétől 10 százalékkal drágult a villanyáram Romániában, a luxuscikkek jövedéki adóját pedig 5,16 százalékkal magasabb árfolyam alapján számolják ki.
jan. 2
12:00
Több mint hétezer rab kapott közkegyelmet Csehországban (HVG)
Több mint hétezer elítélt, a csehországi bebörtönzöttek majdnem egyharmada kerül szabadlábra Václav Klaus cseh államfő közkegyelme révén - jelentette be szerdán a cseh igazságügyi minisztérium.
jan. 2
12:00
Indiai média: el akarták gázolni a fiatal nőt megerőszakolói (MaHu)
A december közepén nemi erőszak áldozatává vált, sérüléseibe belehalt fiatal indiai nőt bántalmazói brutális tettük után valószínűleg megkísérelték elgázolni a busszal, amelyben a bűncselekmény megtörtént.
jan. 2
12:18
Bengáli tűzzel rongáltak meg egy osztrák síugrósáncot (HVG)
Szilveszter éjszakáján pirotechnikai eszközökkel megrongálták a síugrósáncot Bischofshofenben, ahol a Négysáncverseny utolsó versenyét rendezik majd vasárnap.
jan. 2
12:20
Szíria: véres harcok törtek ki a taftanazi repülőtérnél (HVG)
Heves harcok robbantak ki a szíriai hadsereg és a fegyveres felkelők között szerda reggel az északnyugati Idlíb tartományban a taftanazi repülőtérnél, és mindkét oldalon vannak veszteségek - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.
jan. 2
12:21
Hatalmas hadgyakorlatra készül Oroszország (Kitekintő)
Az utóbbi évtizedek legnagyobb haditengerészeti gyakorlatát tartják meg január végén az orosz haditengerészet valamennyi flottája részvételével - jelentették be szerdán a moszkvai védelmi minisztériumban.
jan. 2
12:36
Csehországban hétezer elítélt szabadul az államfő közkegyelme következtében (MaHu)
Több mint hétezer elítélt, a csehországi bebörtönzöttek majdnem egyharmada kerül szabadlábra Václav Klaus cseh államfő közkegyelme révén.
jan. 2
12:38
Plüss nyuszikat osztogattak az odesszai rendőrök az autósoknak (MaHu)
Újévi ajándékként plüss nyuszikat és cukorkákat osztogattak a közlekedési rendőrök a dél-ukrajnai Odesszában az autósoknak.
jan. 2
12:54
Új helyre költözhet a Félsziget (HVG)
Kolozsvárra költözhet 2013-ban az erdélyi Félsziget fesztivál, amelyet 2003 óta Marosvásárhely határában, a Maros parton szerveznek meg.
jan. 2
12:54
Izraelben szorult helyzetben nyilatkoznak a Likud radikálisai (MaHu)
A Likud-Jiszráél Béténu választási koalíció támogatásának csökkenését mutatják a közvélemény-kutatások húsz nappal az izraeli választások előtt.
jan. 2
12:56
Heves harcok robbantak ki a szíriai hadsereg és a fegyveres felkelők között (MaHu)
Heves harcok robbantak ki a szíriai hadsereg és a fegyveres felkelők között szerda reggel az északnyugati Idlíb tartományban a taftanazi repülőtérnél, és mindkét oldalon vannak veszteségek.
jan. 2
12:57
Nem vezetik be a többkulcsos szja-t (Kitekintő)
Nem vezetik be 2013-ban a differenciált jövedelemadózást, amely az alacsonyabb keresetűeknek jelentett volna könnyítést - közölték szerdán a román hírportálok Victor Ponta miniszterelnök televíziós nyilatkozatát idézve.
jan. 2
13:12
Az eddigi legnagyobb légi hadgyakorlatára készül Izrael (HVG)
Izrael valaha volt legnagyobb nemzetközi légi hadgyakorlatára készül - jelentette az izraeli 2-es tévécsatorna. Több száz külföldi pilótát várnak ezekben a napokban az ország történetének legnagyobb légi hadgyakorlatára.
jan. 2
13:12
Emelkedett a munkanélküliség Ausztriában (MaHu)
Tovább emelkedett a munkanélküliség Ausztriában decemberben a szociális minisztérium szerdán közzétett adatai szerint.
jan. 2
13:15
Szlovákia a törésponthoz közeledik (Kitekintő)
Nem lehet tovább odázni az iskolaügyben, az egészségügyben, a közigazgatásban és más területeken a felhalmozódott problémák megoldását - jelentette ki újévi beszédében Ivan Gašparovič államfő.

Keresés