2013. január 2. szerda

jan. 2
0:03
Darts: Phil Taylor megszerezte 14. PDC-vb-címét (She)
Phil Taylor megszerezte 14. PDC darts-világbajnoki címét, miután a londoni fináléban 2:4-ről 7:4-re legyőzte a 23 éves Michael van Gerwent. A holland 2:0-ra és 4:2-re is vezetett, de a végén nem bírta fejben Taylor tempóját. Az angol a meccs előtt azt mondta, lehet, hogy ez élete utolsó mérkőzése, de a darts világában sokan remélik, hogy jövőre is visszatér az Alexandra Palace-ba.
jan. 2
0:03
Elhalasztotta szilveszteri esküvőjét Jennifer Aniston (Blikk)
jan. 2
0:18
Országszerte 2800 esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszakáján - a nap hírei (Infostart)
A közös siker öröméről és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról is beszélt újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Az interneten már elérhető az új felsőoktatási felvételi tájékoztató a www.felvi.hu oldalon. Átvette Írország Ciprustól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.
jan. 2
0:33
Kikkan Randall szokatlan fölénnyel nyerte a sprintet (Agroinform)
A papírformának megfelelően az amerikai Kikkan Randall sikerét hozta a sífutó Tour de Ski sorozat harmadik állomása.
jan. 2
0:37
Gerevich Aladár rekordjára tör az új-zélandi lovas (Agroinform)
A riói olimpián is szeretne elindulni Mark Todd új-zélandi lovas, aki már az 1984-es nyári játékokon is aranyérmes volt.
jan. 2
0:39
Premier League: Juhásszal erősíthet a télen a Sunderland (She)
Premier League-ben szereplő csapattal hozták hírbe a magyar válogatott és a belga Anderlecht középhátvédjét, Juhász Rolandot.
jan. 2
0:51
Nem sikerült jól a hazai verseny a Tour de Ski címvédőnek (Agroinform)
Dario Cologna elesett a döntőben, így nem tudott nyerni a Tour de Ski történetének első svájci versenyén.
jan. 2
1:15
Kórházban töltötte az ünnepeket Rakaczki (Blikk)
MISKOLC – Január végén végre megkaphatja az életmentő csontvelőt Rakaczki Bence (19). A Diósgyőr focicsapatának  leukémiában szenvedő kapusa hónapok óta vár arra, hogy megtehesse a legnagyobb lépést a gyógyulás felé.
jan. 2
2:09
Vízbe fulladt az Oscar-díjas hangmérnök (Blikk)
jan. 2
2:09
Benzinkúton balhézott a hummeres gázoló (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Még alig léptek be az országba Románia felől, máris balhéztak a hummeresek, akik közül Thomas B. órákkal később halálra gázolt egy magyar motoros rendőrt.
jan. 2
2:48
Fluor tetkókkal búcsúztatta az évet (Blikk)
BUDAPEST – Tetoválással zárta az óévet Fluor Tomi (25). A rapper életéről december végén mutattak be egy mozifilmet, a premier után néhány nappal pedig Fluor két dalszöveget varratott magára, máris teljesítve ezzel újévi fogadalmát.
jan. 2
3:06
Senkinek sem kellett, összeomlott a Megasztár dobogósa (Blikk)
BUDAPEST ‒ Élete legnehezebb időszakán van túl Lakatos Krisztián (22). A fiatal énekes a Megasztár 4. dobogójáról viharos gyorsasággal zuhant a mélybe.
jan. 2
3:39
Titokban nősült meg újra Deutsch Tamás (Blikk)
BUDAPEST – Titokban elvette új szerelmét Deutsch Tamás (46)! Az esküvőt még december 12-én tartották egy önkormányzati házasságkötő teremben, s a politikus csak szilveszter napján jelentette be a nagy hírt internetes blogján. A fideszes európai parlamenti képviselőt nászútján értük utol Amerikában, ám azt nem árulta el, az ország melyik részére utaztak.
jan. 2
4:18
VV Béci apa lesz! (Blikk)
BUDAPEST ‒ Útban a trónörökös VV Bécinél (27)? A rapperként is sikeres valóságshow-szereplő meglepő fotót tett közzé az új év első napján a legnagyobb közösségi oldalon. A képen egy könyvet tart a kezében, amelynek a címe: Apa leszek. Béci nem fűzött hozzá semmilyen magyarázatot a képhez, a rajongói pedig percek alatt elárasztották gratuláló üzenetekkel a híresség üzenőfalát.
jan. 2
4:21
Milliós szerződést kötött Zámbó Krisztián (NLC)
Csúcsgázsiért ír könyvet Zámbó Jimmy fia. Az énekes több millió forintért teregeti ki az X-Faktorral kapcsolatos történetét. Sőt időközben a versenybeli riválisával, Stone-nal annyira összebarátkozott, hogy közösen építik karrierjüket.
jan. 2
4:39
Apa lesz az RTL-es (NLC)
Különleges módon adta ismerősei tudtára VV Béci, hogy hamarosan apa lesz. Kiderült, kedvesével minden bizonnyal a babavárás miatt siettek a házassággal – írja a Blikk.
jan. 2
4:57
Befutott Csobot Adél (NLC)
Revüsztár lett az X-Faktor harmadik helyezettje, sőt februárban már önálló estje lesz. A 18 éves erdélyi tehetség immár több felkérést kap, mint Antal Timi vagy akár a verseny győztese, Oláh Gergő – írja a Bors.
jan. 2
4:57
Szilveszter: belülről ismerkedett a mentőautóval a megasztár (ATV)
Tóth Gabit köhögőgörcs kapta el éneklés közben. Kalciumampulla segített rajta.
jan. 2
5:15
Tűzijáték szakította le egy férfi fejét Ribényben (ATV)
Egy halálos baleset történt a szilveszteri petárdázás kapcsán a Felvidéken: a báni járásban egy hatvanéves férfinak a kezét és a fejét is leszakította vélhetően saját gyártású petárdája.
jan. 2
5:17
Ő az újév első babája, itt megnézheti (ATV)
Budapesti kislány az újév első babája. Anna éjfél után két perccel, 3150 grammal és ötvennégy centiméterrel jött a világra a Semmelweis Egyetem Baross utcai klinikáján. Csak január 4-ére várták, de ő ragaszkodott az újévi születésnaphoz. Az idei második baba is kislány. Lizett negyed egykor született a nyíregyházi Jósa András kórházban.
jan. 2
5:27
Háromnapos Lamborghinit tört össze (Blikk)
jan. 2
5:27
Ab-döntés sem akadály a Fidesznek (Alternatív Energia)
Bár az Alkotmánybíróság a héten akár a teljes választási eljárási törvényt megsemmisítheti, a Fidesz-KDNP eddigi gyakorlatából egyértelmű: akár az alaptörvénybe is beírhatják az alkotmánysértőnek talált részeket. Ennek az sem akadálya, hogy nem csupán az alkotmányt, hanem a nemzetközi egyezményeinket is sértik a kormánypárti tervek.
jan. 2
5:29
Interneten az új felvételi tájékoztató (Alternatív Energia)
A www.felvi.hu-n már elérhetők a felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatók.
jan. 2
5:30
Zámbó Krisztián 5 millióért teregeti ki x-faktoros titkait (Blikk)
BUDAPEST – Ötmillió forintért eloszlatja a ködöt Zámbó Krisztián (32). Jimmy fia úgy döntött, a nagyközönség elé tárja, hogyan, milyen körülmények között került az X-Faktorba, és miként menetelt egészen a hatodik helyig annak ellenére, hogy sokan produkciói alapján nem tartották odavalónak.
jan. 2
5:31
Még nincs ötlet az újabb konzultációra (Alternatív Energia)
Egyelőre nem tudni, milyen határokat feszeget majd a legújabb nemzeti konzultáció, csak annyi biztos, hogy hamarosan a határon túli magyarokkal kezd levelezésbe a kormány.
jan. 2
5:33
Összeomlott a megasztáros (NLC)
A verseny utáni mellőzöttség miatt depresszióba esett Lakatos Krisztián. Az énekesnek azonban sikerült kilábalni a letargiából, és most újraépíti a karrierjét – írja a Blikk.
jan. 2
5:45
Vizeink gyógyszermentesítése (Alternatív Energia)
Gyógyszerfogyasztó nép vagyunk - tartják. Ennek egyik nemkívánatos következménye, hogy a szervezetünkben fel nem szívódott vagy be sem vett gyógyszerek nagy része a csatornahálózatban köt ki, onnan pedig az élővizekbe - és ha azokból nyerünk ivóvizet, végül a csapvízbe kerül.
jan. 2
5:45
A föld lesz a fő kérdés (Üzlet és Utazás)
A jelenlegi formájában a földtörvény a magyar mezőgazdaság maradék versenyképességét is tönkreteszi, ráadásul a termőföld árát is a lejtőre löki - vélik a szakemberek, ezért javasolják, hogy az Országgyűlés csak jelentős módosításokkal fogadja el azt, különösen, hogy kétharmadossá erősítette a kormánypárt.
jan. 2
5:47
Perre megy az exzsaru (Alternatív Energia)
Jó hírnév megsértése miatt beperelte a fideszes agrárállamtitkár feleségét az az exrendőr, akinél Czerván Györgyné állításaival ellentétben nem találtak fegyvert, így nem is tudta volna Czerván Györgyöt arra kényszeríteni, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése ellen szavazzon.
jan. 2
5:47
Elmaradt a beígért elrugaszkodás (Üzlet és Utazás)
Nem volt az elrugaszkodás éve 2012, és 2013-ban sem várhatunk csodát, ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök szavaival - derül ki a gazdasági elemzők jövő évi prognózisaiból. Lendületesen csökkenő reálbérek, a legjobb esetben pangó, stagnáló gazdaság, 5 százalék körüli infláció, hanyatló belső fogyasztás - ez a cseppet sem derűs kép vár ránk idén.
jan. 2
5:49
Buli minden mennyiségben (Alternatív Energia)
Nem fogták vissza magukat a bulizók az év utolsó napján: kora délutántól folyamatosan durrogtak a petárdák, ami országszerte több tűzesethez is vezetett.
jan. 2
5:49
Újabb burkolt adókkal köszönt be 2013 (Üzlet és Utazás)
Ezúttal is jelentős változásokkal kezdődik az új esztendő. A Fidesz-kormányzat már választási kampányának részeként megkezdte a "bőkezű" osztogatást, így mostantól tizedével alacsonyabbak a lakossági távhő, a földgáz és az áramdíjak. Ám amit az Orbán-kabinet az egyik kezével ad, azt a másikkal kamatostól visszaveszi: ebben az évben ugyanis sokkal többet fogunk adózni, mint 2012-ben. Igaz, a…
jan. 2
5:51
Óriásbírságok pénzintézeteknek (Üzlet és Utazás)
Rekord összegű, 10,7 milliárd dollárnyi bírságot fizettek a bankok az amerikai hatóságoknak - írja a CNN. A hírcsatorna szerint legutolsó gigantikus tétel a UBS büntetése volt, a svájci központú hitelintézet decemberben állapodott meg a hatóságokkal abban, hogy 1,2 milliárd dollár bírságot fizet azért, mert részt vett a londoni bankközi kamatlábak, a Libor manipulálásában.
jan. 2
5:51
Hány hosszú hétvége lesz idén? Mikor nem dolgozunk 2013-ban? (Pénzcentrum)
Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenőnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket....
jan. 2
5:53
Még mindig kérdéses az euróövezet sorsa (Üzlet és Utazás)
Az euróövezeti válság továbbra sem megoldott, 2013 beköszöntével is változatlanul számos kérdés maradt nyitva a valutaunió puszta fenntarthatóságával kapcsolatban - vélekedtek tegnapi évindító helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
jan. 2
5:54
Rejtélyes koncepció az szja-módosításoknál (Adózóna)
Rejtély, hogy milyen adópolitikai koncepció mentén írta át a törvényhozás a személyi jövedelemadó biztosításokra vonatkozó rendelkezéseit. Sem az egykulcsos adózás, sem a munkahelyvédelmi akcióterv nem indokolt változtatást, míg a hiánycél tartása szempontjából inkább kevesebb bevételre lehet számítani ebben a körben, és a módosítások nyomán az eddiginél is bonyolultabb szabályozás még az adózás…
jan. 2
6:03
Venezuela már Chávez utódlására készül (Kripto Akadémia)
Hugo Chávez felépülését újabb komplikációk nehezítik, jelentette be a rákbetegsége miatt negyedszer operált venezuelai elnök utódjelöltje, Nicolás Maduro.
jan. 2
6:03
Milliárdokra rúgnak a hazai lánctartozások (Üzlet és Utazás)
A kormány lánctartozások felszámolását célul kitűző határozatának nagy része a szakma javaslatait tartalmazza, de hiányoznak belőle a konkrétumok - mondta Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke. Hozzátette: a szakma szerint például hároméves, az építés nemzetgazdasági költségvetési keretszámait tartalmazó tervre van szükség ahhoz, hogy kiszámítható legyen a…
jan. 2
6:05
Kórházban kezelik Hillary Clintont (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter férjével, Bill Clintonnal a Dominikai Köztársaságban töltötte volna a Szilvesztert, ehelyett benn tartották a New York-i Presbiteriánus Kórházban, mivel egy ellenőrzés során vérrögöt fedeztek fel a szervezetében, s emiatt további vizsgálatokat végeznek el.
jan. 2
6:06
Ezt nyeri az Év hala (Infostart)
Győzött a menyhal - közölte honlapján a Magyar Haltani Társaság. A szilveszter éjjel lezárult az "Év hala - 2013" címért folyó választás során a menyhal a leadott szavazatok több mint felét kapta.
jan. 2
6:07
Óvatos javaslatok 2013-ra (Kripto Akadémia)
XVI. Benedek hagyományosan a világbékéért imádkozott Újév napján. A politikusok óvatosan optimistán nyilatkoztak a 2013-as kilátásokról újévi üzeneteikben.
jan. 2
6:27
Amerikai költségvetés: megszavazta a kétpárti megállapodást a képviselőház is (hirado.hu)
Az intézkedéscsomag már csak Barack Obama elnök aláírására vár.
jan. 2
6:27
Izgalmas napokkal kezdődik az év (Portfolio)
Rövid, de mozgalmas héttel indul az újév. Az Egyesült Államokban hosszas huzavona után megállapodtak az idei költségvetésről, a reálgazdasági hírekre azonban továbbra is érdemes lehet figyelni. A...
jan. 2
6:27
Hoffmann: jóval nagyobb béremelést kapnak a pedagógusok, mint kérték (ATV)
Jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt - mondta Hoffmann Rózsa a Magyar Nemzetnek, aki arról is beszélt, esze ágában sincs lemondani.
jan. 2
6:29
Világgazdaság: Csökken az adóhivatal szigora (hirado.hu)
Az adóhatóság nem törli automatikusan azoknak a cégeknek az adószámát, amelyek elmulasztották kitölteni és időben visszaküldeni a KOCKERD kérdőívet.
jan. 2
6:29
Megint felgyújtottak 1100 autót szilveszter éjjel (ATV)
Szilveszter éjszakáján Franciaországban ismét felgyújtottak közel 1200 autót - közölte kedd este Manuel Valls belügyminiszter.
jan. 2
6:30
Furcsa rezsicsökkentéssel és adóemeléssel indul az év (Napi)
Az energiaárcsökkentésre sem a nagykereskedő állami kézbe kerülése, sem az orosz gáz beszerzési ára nem ad alapot. Mozgalmas év elé néz az energiaszektor: január első felében várhatóan az államé lesz ... ...
jan. 2
6:31
Ezért kullog a sor végén Harry herceg (hirado.hu)
Tavaly is sokat dolgozott a család.
jan. 2
6:33
Hosszú hétvégék és különösen hosszú karácsony: erre számíthat (hirado.hu)
Háromnapos hétvégéből több is lesz 2013-ban.
jan. 2
6:33
Bele lehet halni az öregségbe? (HáziPatika)
Bele lehet-e halni az öregségbe? Boga Bálint gerontológus professzor több évtizedes praxisa alatt nem találkozott egyetlen olyan idős korban elhunyttal sem, akinek a halálát az a bizonyos "végelgyengülés" okozta volna. ...

Keresés