2013. január 2. szerda

jan. 2
0:03
Darts: Phil Taylor megszerezte 14. PDC-vb-címét (NSO)
Phil Taylor megszerezte 14. PDC darts-világbajnoki címét, miután a londoni fináléban 2:4-ről 7:4-re legyőzte a 23 éves Michael van Gerwent. A holland 2:0-ra és 4:2-re is vezetett, de a végén nem bírta fejben Taylor tempóját. Az angol a meccs előtt azt mondta, lehet, hogy ez élete utolsó mérkőzése, de a darts világában sokan remélik, hogy jövőre is visszatér az Alexandra Palace-ba.
jan. 2
0:03
Újévi varázslat az Arénában - telt ház a 2013-as Mága-koncerten (Zene.hu)
Mága Zoltán - immár ötödik alkalommal - hatalmas sikerrel rendezte meg Budapesti Újévi koncertjét január első napján a Papp László Sportarénában! Kiváló sztárvendégek, lenyűgöző látványvilág, különleges színpadi megoldások jellemezték a hegedűművész kezdeményezésére létrejött mínőségi műsort. [Dátum: 2013.01.03. 11:35]
jan. 2
0:03
Magyar példa alapján finanszírozná az iskolákat a szlovák szaktárca (Bumm.sk)
Dušan Čaplovič a SITA hírügynökségnek adott interjújában kijelentette: a minisztérium szakértők bevonásával egy, az oktatásügyi intézmények rendszerét érintő változtatáscsomagot készít elő, s ennek részét képezné egy olyan intézkedés is, amelynek alapján az iskolák finanszírozása közvetlenül a minisztérium hatáskörébe kerülne át. Hozzátette: az iskolák finanszírozási ...
jan. 2
0:18
Országszerte 2800 esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszakáján - a nap hírei (Infostart)
A közös siker öröméről és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról is beszélt újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Az interneten már elérhető az új felsőoktatási felvételi tájékoztató a www.felvi.hu oldalon. Átvette Írország Ciprustól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.
jan. 2
0:21
Ismerje fel és védje ki az érzelmi manipulációt (NetHírlap)
Forrás: Dívány
jan. 2
0:25
Világuralomra törünk a Google új játékával (NetHírlap)
Forrás: Origo
jan. 2
0:39
Premier League: Juhásszal erősíthet a télen a Sunderland (NSO)
Premier League-ben szereplő csapattal hozták hírbe a magyar válogatott és a belga Anderlecht középhátvédjét, Juhász Rolandot.
jan. 2
0:42
Olvasnivaló: Tisztító és fogyasztó leveskúra (Mindmegette)
Ünnepek után jólesik egy kicsit könnyebben táplálkozni, kímélni a szervezetet. Télen ráadásul a vitaminpótlás sem mellékes. Mindezt lehet egyszerűen, olcsón és finoman is, akár hiszitek, akár nem! Levesekkel!
jan. 2
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 2
1:54
Csődbe ment Gary Barlow lemezcége (est.hu)
A Take That énekese családi okokra hivatkozott a Future Records bezárása után, de a hírek szerint gazdasági megfontolások állnak a döntés mögött.
jan. 2
1:58
Bobby Womack Alzheimer-kórban szenved (est.hu)
A soulénekes állapota egyelőre nem súlyos, de az orvosok szerint javulásra nincs esély, egyre többször jelentkeznek majd a tünetek.
jan. 2
4:21
Milliós szerződést kötött Zámbó Krisztián (NLCafé)
Csúcsgázsiért ír könyvet Zámbó Jimmy fia. Az énekes több millió forintért teregeti ki az X-Faktorral kapcsolatos történetét. Sőt időközben a versenybeli riválisával, Stone-nal annyira összebarátkozott, hogy közösen építik karrierjüket.
jan. 2
4:39
Apa lesz az RTL-es (NLCafé)
Különleges módon adta ismerősei tudtára VV Béci, hogy hamarosan apa lesz. Kiderült, kedvesével minden bizonnyal a babavárás miatt siettek a házassággal – írja a Blikk.
jan. 2
4:57
Befutott Csobot Adél (NLCafé)
Revüsztár lett az X-Faktor harmadik helyezettje, sőt februárban már önálló estje lesz. A 18 éves erdélyi tehetség immár több felkérést kap, mint Antal Timi vagy akár a verseny győztese, Oláh Gergő – írja a Bors.
jan. 2
4:57
Szilveszter: belülről ismerkedett a mentőautóval a megasztár (ATV)
Tóth Gabit köhögőgörcs kapta el éneklés közben. Kalciumampulla segített rajta.
jan. 2
5:06
Köd borul az országra (HVG)
Havazással, esővel indul az új év második napja, a héten később enyhébb idő várható, majd erős szél jöhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra a tartós, sűrű köd miatt.
jan. 2
5:15
Tűzijáték szakította le egy férfi fejét Ribényben (ATV)
Egy halálos baleset történt a szilveszteri petárdázás kapcsán a Felvidéken: a báni járásban egy hatvanéves férfinak a kezét és a fejét is leszakította vélhetően saját gyártású petárdája.
jan. 2
5:17
Ő az újév első babája, itt megnézheti (ATV)
Budapesti kislány az újév első babája. Anna éjfél után két perccel, 3150 grammal és ötvennégy centiméterrel jött a világra a Semmelweis Egyetem Baross utcai klinikáján. Csak január 4-ére várták, de ő ragaszkodott az újévi születésnaphoz. Az idei második baba is kislány. Lizett negyed egykor született a nyíregyházi Jósa András kórházban.
jan. 2
5:24
Hoffmann: "megfutamodni nem szokásom" (HVG)
Jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt - mondta a Magyar Nemzetnek Hoffmann Rózsa, aki arról is beszélt, esze ágában sincs lemondani.
jan. 2
5:26
Többet tudnak rólunk a patikában, mint eddig (HVG)
Jelentősen kiszélesített állami kötelezettségvállalási és feladatmeghatározási jogkörrel indul az új év az egészségügyben - írja a szerdai Napi Gazdaság.
jan. 2
5:27
Ab-döntés sem akadály a Fidesznek (Népszava)
Bár az Alkotmánybíróság a héten akár a teljes választási eljárási törvényt megsemmisítheti, a Fidesz-KDNP eddigi gyakorlatából egyértelmű: akár az alaptörvénybe is beírhatják az alkotmánysértőnek talált részeket. Ennek az sem akadálya, hogy nem csupán az alkotmányt, hanem a nemzetközi egyezményeinket is sértik a kormánypárti tervek.
jan. 2
5:29
Interneten az új felvételi tájékoztató (Népszava)
A www.felvi.hu-n már elérhetők a felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatók.
jan. 2
5:31
Még nincs ötlet az újabb konzultációra (Népszava)
Egyelőre nem tudni, milyen határokat feszeget majd a legújabb nemzeti konzultáció, csak annyi biztos, hogy hamarosan a határon túli magyarokkal kezd levelezésbe a kormány.
jan. 2
5:33
Összeomlott a megasztáros (NLCafé)
A verseny utáni mellőzöttség miatt depresszióba esett Lakatos Krisztián. Az énekesnek azonban sikerült kilábalni a letargiából, és most újraépíti a karrierjét – írja a Blikk.
jan. 2
5:36
Kellemes meglepetés a NAV-tól (HVG)
Kellemes meglepetés a vállalkozásoknak, hogy az adóhatóság nem törli automatikusan azoknak a cégeknek az adószámát, amelyek elmulasztották kitölteni és időben visszaküldeni a KOCKERD kérdőívet, a "bűnbánók" akár bocsánatot is nyerhetnek, amennyiben február 15-ig pótolják mulasztásukat - írja a szerdai Világgazdaság.
jan. 2
5:42
Felgyújtottak 1200 francia autót szilveszterkor (HVG)
Szilveszter éjszakáján Franciaországban ismét felgyújtottak közel 1200 autót - közölte kedd este Manuel Valls belügyminiszter.
jan. 2
5:44
Tragédiába torkollt egy újévi virrasztás (HVG)
Tíz ember, köztük négy gyermek halt meg december 31-én Luanda egyik stadionjánál egy újévi virrasztás miatt kialakult tolongásban - jelentette kedden az Angop angolai hírügynökség.
jan. 2
5:45
Vizeink gyógyszermentesítése (Népszava)
Gyógyszerfogyasztó nép vagyunk - tartják. Ennek egyik nemkívánatos következménye, hogy a szervezetünkben fel nem szívódott vagy be sem vett gyógyszerek nagy része a csatornahálózatban köt ki, onnan pedig az élővizekbe - és ha azokból nyerünk ivóvizet, végül a csapvízbe kerül.
jan. 2
5:45
A föld lesz a fő kérdés (Népszava)
A jelenlegi formájában a földtörvény a magyar mezőgazdaság maradék versenyképességét is tönkreteszi, ráadásul a termőföld árát is a lejtőre löki - vélik a szakemberek, ezért javasolják, hogy az Országgyűlés csak jelentős módosításokkal fogadja el azt, különösen, hogy kétharmadossá erősítette a kormánypárt.
jan. 2
5:47
Perre megy az exzsaru (Népszava)
Jó hírnév megsértése miatt beperelte a fideszes agrárállamtitkár feleségét az az exrendőr, akinél Czerván Györgyné állításaival ellentétben nem találtak fegyvert, így nem is tudta volna Czerván Györgyöt arra kényszeríteni, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése ellen szavazzon.
jan. 2
5:47
Elmaradt a beígért elrugaszkodás (Népszava)
Nem volt az elrugaszkodás éve 2012, és 2013-ban sem várhatunk csodát, ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök szavaival - derül ki a gazdasági elemzők jövő évi prognózisaiból. Lendületesen csökkenő reálbérek, a legjobb esetben pangó, stagnáló gazdaság, 5 százalék körüli infláció, hanyatló belső fogyasztás - ez a cseppet sem derűs kép vár ránk idén.
jan. 2
5:49
Buli minden mennyiségben (Népszava)
Nem fogták vissza magukat a bulizók az év utolsó napján: kora délutántól folyamatosan durrogtak a petárdák, ami országszerte több tűzesethez is vezetett.
jan. 2
5:49
Újabb burkolt adókkal köszönt be 2013 (Népszava)
Ezúttal is jelentős változásokkal kezdődik az új esztendő. A Fidesz-kormányzat már választási kampányának részeként megkezdte a "bőkezű" osztogatást, így mostantól tizedével alacsonyabbak a lakossági távhő, a földgáz és az áramdíjak. Ám amit az Orbán-kabinet az egyik kezével ad, azt a másikkal kamatostól visszaveszi: ebben az évben ugyanis sokkal többet fogunk adózni, mint 2012-ben. Igaz, a…
jan. 2
5:51
Óriásbírságok pénzintézeteknek (Népszava)
Rekord összegű, 10,7 milliárd dollárnyi bírságot fizettek a bankok az amerikai hatóságoknak - írja a CNN. A hírcsatorna szerint legutolsó gigantikus tétel a UBS büntetése volt, a svájci központú hitelintézet decemberben állapodott meg a hatóságokkal abban, hogy 1,2 milliárd dollár bírságot fizet azért, mert részt vett a londoni bankközi kamatlábak, a Libor manipulálásában.
jan. 2
5:51
Hány hosszú hétvége lesz idén? Mikor nem dolgozunk 2013-ban? (Pénzcentrum)
Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenőnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket....
jan. 2
5:53
Még mindig kérdéses az euróövezet sorsa (Népszava)
Az euróövezeti válság továbbra sem megoldott, 2013 beköszöntével is változatlanul számos kérdés maradt nyitva a valutaunió puszta fenntarthatóságával kapcsolatban - vélekedtek tegnapi évindító helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
jan. 2
5:54
Orbánék februárig dönthetnek a Webbankról (HVG)
Ha minden a tervek szerint halad, 2013 második felében indulhat el a kizárólag az interneten működő Webbank, amelyhez hatmilliárd forintra lenne szükség - írja a szerdai Népszabadság.
jan. 2
5:54
Rejtélyes koncepció az szja-módosításoknál (Adózóna)
Rejtély, hogy milyen adópolitikai koncepció mentén írta át a törvényhozás a személyi jövedelemadó biztosításokra vonatkozó rendelkezéseit. Sem az egykulcsos adózás, sem a munkahelyvédelmi akcióterv nem indokolt változtatást, míg a hiánycél tartása szempontjából inkább kevesebb bevételre lehet számítani ebben a körben, és a módosítások nyomán az eddiginél is bonyolultabb szabályozás még az adózás…
jan. 2
6:03
Venezuela már Chávez utódlására készül (Népszava)
Hugo Chávez felépülését újabb komplikációk nehezítik, jelentette be a rákbetegsége miatt negyedszer operált venezuelai elnök utódjelöltje, Nicolás Maduro.
jan. 2
6:03
Milliárdokra rúgnak a hazai lánctartozások (Népszava)
A kormány lánctartozások felszámolását célul kitűző határozatának nagy része a szakma javaslatait tartalmazza, de hiányoznak belőle a konkrétumok - mondta Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke. Hozzátette: a szakma szerint például hároméves, az építés nemzetgazdasági költségvetési keretszámait tartalmazó tervre van szükség ahhoz, hogy kiszámítható legyen a…
jan. 2
6:05
Kórházban kezelik Hillary Clintont (Népszava)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter férjével, Bill Clintonnal a Dominikai Köztársaságban töltötte volna a Szilvesztert, ehelyett benn tartották a New York-i Presbiteriánus Kórházban, mivel egy ellenőrzés során vérrögöt fedeztek fel a szervezetében, s emiatt további vizsgálatokat végeznek el.
jan. 2
6:06
Ezt nyeri az Év hala (Infostart)
Győzött a menyhal - közölte honlapján a Magyar Haltani Társaság. A szilveszter éjjel lezárult az "Év hala - 2013" címért folyó választás során a menyhal a leadott szavazatok több mint felét kapta.
jan. 2
6:06
Így villantottak 2012-ben sztárjaink (storyonline)
A magyar sztárvilág talán egyik legemlékezetesebb villantása Tolvai Renié, aki a VIVA Cometen annak idején egy olyan átlátszó strasszos felsőben jelent meg, ami szinte mindenét megmutatta. Celebjeink azonban 2012-ben is kitettek magukért és villantottak rajongóiknak, mégpedig jó sokszor.
jan. 2
6:07
Óvatos javaslatok 2013-ra (Népszava)
XVI. Benedek hagyományosan a világbékéért imádkozott Újév napján. A politikusok óvatosan optimistán nyilatkoztak a 2013-as kilátásokról újévi üzeneteikben.
jan. 2
6:09
Fluor Tomi és a plágiumvádak (nyest.hu)
2012 a plágium éve volt – de már 2011-ben voltak érdekes plágiumvádak. Úgy tűnik azonban, a felsőoktatási intézmények és dolgozóik még mindig nem akarnak igazán szembenézni a problémákkal. Fluor Tomit bezzeg bármilyen vizsgálat tisztázná...
jan. 2
6:18
Gyilkossággal indult az újév Bicskén (HVG)
Halálosan bántalmaztak egy helyi lakost Bicskén január elsején, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen - közölte a megyei főkapitányság.
jan. 2
6:18
Magyar példa külföldön: Orbánékat másolnák (HVG)
Az oktatási intézmények közvetlen - a szaktárca általi - finanszírozását tartja a legjobb megoldásnak Dusan Caplovic szlovák oktatásügyi miniszter, aki szerint elképzelhető, hogy az ezen a téren tervezett változtatásokat a szaktárca a magyar példa alapján valósítja meg - közölte a SITA szlovák hírügynökség kedden.
jan. 2
6:27
Amerikai költségvetés: megszavazta a kétpárti megállapodást a képviselőház is (Híradó)
Az intézkedéscsomag már csak Barack Obama elnök aláírására vár.
jan. 2
6:27
Izgalmas napokkal kezdődik az év (Portfolio)
Rövid, de mozgalmas héttel indul az újév. Az Egyesült Államokban hosszas huzavona után megállapodtak az idei költségvetésről, a reálgazdasági hírekre azonban továbbra is érdemes lehet figyelni. A...
jan. 2
6:27
Hoffmann: jóval nagyobb béremelést kapnak a pedagógusok, mint kérték (ATV)
Jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt - mondta Hoffmann Rózsa a Magyar Nemzetnek, aki arról is beszélt, esze ágában sincs lemondani.

Keresés