2013. január 7. hétfő

jan. 7
0:03
NS: Paulo Sousa New Yorkban?; 59 105 gyerek a Bozsik-programban - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
jan. 7
1:51
NFL: 0-14-ről nyert a Seahawks, RGIII megsérült (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszásának wild card körében a Seattle Seahawks 14 pontos hátrányból fordítva 24–14-re legyőzte idegenben a találkozó hajrájára kezdő irányítóját, Robert Griffin III-t elveszítő Washington Redskinst.
jan. 7
1:51
Griffin sérülése után a Seahawks mehet Atlantába (Agroinform)
A Washington Redskins irányítója nem bírta kiheverni térdsérülését, s pontatlansága a Seattle malmára hajtotta a vizet.
jan. 7
2:09
Drog miatt lecsukták a Baywatch sztárját (Blikk)
jan. 7
2:45
Ezt ígérik a csillagok január második hetére! (Blikk)
A barátságos Merkúr-Szaturnusz szextil fényszögnek köszönhetően kitartásunk, precizitásunk a hét elején fokozódik, így még a fáradságosan unalmas rutinfeladatokkal is játszi könnyedséggel megbirkózhatunk.
jan. 7
3:04
Életkorok pszichológiája: a kamaszkor (WebBeteg)
Nem könnyű időszak a kamaszkor sem a gyereknek, sem a szülőknek és a környezetnek. A korábban még kedves és mindig szófogadó, gyakran még megijedő kisgyermek a testi és lelki változások következtében akaratának erejét kezdi próbálgatni, és képes akár minden ellen lázadni.
jan. 7
4:15
Késsel támadt barátnőjére VV Éva? (NLC)
Állítólag mentő vitte toxikológiára az ittas állapotú VV-hőst, aki tört-zúzott, majd – egyelőre nem megerősített információk szerint – késsel üldözte lakótársát. VV Évának ez már a harmadik nagyobb balhéja volt – írja a Blikk.
jan. 7
4:21
Kémkedtek a dolgozók után az Aldi-nál (ProfitLine)
Éveken keresztül megfigyeltette dolgozóit a németországi központú Aldi Süd nemzetközi diszkontáruházlánc - írta a Der Spiegel című német hetilap vasárnap megjelent számában egy magándetektív beszámolója alapján.
jan. 7
4:33
Tilosban parkolt és meg sem büntetik? (Blikk)
Budapest — Felháborító módon sajátította ki a járdaként is szolgáló bicikliutat egy diplomatarendszámos BMW olvasóriporterünk szerint, aki a XIII. kerületi Pozsonyi útnál, a Margit híd felhajtója mellett kapta lencsevégre a szabálytalankodó luxusautót.
jan. 7
4:33
Menyasszony lett a TV2 sztárja (NLC)
Ügyvéd kedvese karácsonykor megkérte Orosz Barbara kezét. A műsorvezető és kedvese nyári esküvőt tervez, a helyszín pedig Tihany lesz – írja a Blikk.
jan. 7
4:37
Pályázat nélkül kapnak milliókat az ügyvédek (Blikk)
Budapest ‒ Pályázat nélkül jutott több tízmillió forintos megbízáshoz a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-től (NET) tíz ügyvéd és ügyvédi iroda. A bedőlt hitelesek államhoz kerülő lakásainak tulajdonjogát ugyanis ezek a jogászok jegyeztetik át, s minden megkötött szerződés után jár nekik a honorárium.
jan. 7
4:41
Hátulról hasították fel a birkózó hasát! (Blikk)
Budapest—Szigethalom — „Égő szúró érzést éreztem a gyomromban, aztán filmszakadás"– mondta a Blikknek Bozsányi Gergő (19) birkózó, aki a kis híján tragédiába fúló szurkálás után először nyilatkozott.
jan. 7
4:45
Sürget az idő: Donor kell Sacinak (Blikk)
Budapest — Újra versenyt fut az idővel Jávor Sarolta (19), akinek annyira javult az egészségi állapota, hogy három év után ismét visszakerülhet a transzplantációs várólistára. Lehet, hogy ez a lány utolsó esélye az életre.
jan. 7
4:49
Nem védik meg a végrehajtók áldozatait (Blikk)
Magyarország — Csigalassúsággal őrölnek a hivatalok malmai. Hiába juttatta el a Blikk több olyan panaszos ügyszámát is Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának, amelyeknél ildomos lenne végre egy-egy végrehajtó körmére nézni, hosszú hetek óta semmilyen előrelépés nem történt.
jan. 7
4:51
Vírusfertőzés miatt került kórházba Martonyi (BorsOnline)
Vírusfertőzés miatt 2012. december 27-e óta a Magyar Honvédség Honvédkórházában kezelik Martonyi Jánost.
jan. 7
4:51
Szexterapeuta lett Boros Lajos (NLC)
Internetes szexoldalt hozott létre Boros Lajos. A Bumeráng egykori műsorvezetője állítja, szexterapeutaként szeretne segíteni az embereknek – írja a Bors.
jan. 7
4:51
Földműves lesz a világhírű színész (ATV)
75 vagy 13. Gerard Depardieu a két szám közül az utóbbit kedveli, már ami a személyi jövedelemadót illeti. Miután a francia kormány 75 százalékos extraadót vetett ki a legmagasabb jövedelmű polgárokra, a színész úgy döntött, hogy külföldre költözik. Noha a törvényt a párizsi alkotmánybíróság eltörölte, a neves színész elhatározása nem változott: már át is vette új útlevelét, személyesen Putyin…
jan. 7
5:09
Nyilatkozatháború:Ki a felelős az arzénes vízért? (Alternatív Energia)
Nem a Honvédelmi Minisztérium hibája, hogy csak idén január 1-jén kezdtek tiszta vizet osztani az arzénnal szennyezett településeken, miközben az unió 2012. december 25-ét jelölte meg határidőnek. A kormány döntött ugyanis így - derül ki a HM leveléből, melyet helyreigazításként küldtek el szerkesztőségünkbe. Kérdéseinkre nem válaszoltak, sőt állításuk szerint meg sem kapták, miközben a Nemzeti…
jan. 7
5:09
Gyorsan elválhatnak Nacsáék (NLC)
Eredménytelen volt a humorista és neje közötti tisztázó beszélgetés. Nacsa Olivér szerint azonban még nincs minden elveszve, ám ha mégis válás lenne belőle, nem fognak vitázni – írja a Bors.
jan. 7
5:11
Hiába a kormányrendelet, az autótulajdonosok nem látnak pénzt a bontokból (Alternatív Energia)
Kötelesek fizetni a bontók az autósoknak a roncsok eladható alkatrészei után egy januárban életbe lépett kormányrendelet szerint, ám a szabály gyakorlatilag semmit nem ér, mert sem az ellenőrzést, sem az ármegállapítás módszereit nem szabályozták. Azt is előírták, hogy az autógyártóknak és -forgalmazóknak olyan átvevő hálózatot kell kialakítaniuk, amely legfeljebb 50 kilométerre van az ország…
jan. 7
5:13
Nem kapott kártérítést a Costa Concordia magyar zenésze (Alternatív Energia)
Semmiféle kártérítést nem kapott az egy éve szerencsétlenül járt olasz Costa Concordia luxushajó üzemeltetőjétől a hajó egyik magyar zenésze, akit most már kilakoltatás fenyeget - írta a The Sunday Telegraph.
jan. 7
5:15
Szörnyethalt egy család Karcagnál (Alternatív Energia)
Öt ember, négy felnőtt és egy csecsemő halt meg a vasárnap reggel Karcagnál történt baleset következtében. A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A balesetet okozó jármű vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette.
jan. 7
5:17
Ma kezdődik az őrület a fővárosi közlekedésben (Alternatív Energia)
Óriásdugók jönnek a fővárosban, ma reggel kilenc órakor lezárják a Ferenciek tere egy buszsávját, és nem kevesebb mint kilenc buszjáratot terelnek az autók közé. Ráadásul a megállókat kettéosztják, ami tovább növeli a torlódás lehetőségét. A lezárás miatt döntően lassul majd a forgalom, amit az M1-M7-es bevezető szakasztól, a BAH-csomóponton át a Thököly útig mindenki érezni fog, az autósok és a…
jan. 7
5:27
Tripláz az LGT a sportarénában (Blikk)
Budapest — Tuti a legjobb karácsonyi ajándék – volt olvasható az LGT koncertjét hirdető plakátokon, és ezt a jó tanácsot több mint tízezer rajongó rögvest koncertbelépőre váltotta.
jan. 7
5:27
Két nap alatt két húzóműsort zúzott le a köztévé (Alternatív Energia)
Felmondott D.Tóth Krisztina, így megszűnik a DTK Show az m1-en. Januárban már csak ismétlések lesznek, a műsorvezető eközben szívesen folytatná műsorát más, kereskedelmi csatornán.
jan. 7
5:27
"Becstelen a kormány sikerkommunikációja" (ATV)
Igaztalannak és becstelennek tartja az MSZP a kormány sikerkommunikációját a foglalkoztatásról. Gúr Nándor mszp-s politikus szerint a Fidesz dicshimuszt zeng arról, hogy 55 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve, de arról nem szól, hogy tízezerrel kevesebb a foglalkoztatott, mint egy hónappal ezelőtt. Matolcsy György szeptemberben azt mondta, hogy a kormány célja a teljes foglalkoztatás. A KSH…
jan. 7
5:29
Megdőlni látszó etnikai konfliktus (Alternatív Energia)
A megkéselt Sávoly Gergő szilveszterező baráti társaságának nagy részét romák alkották, és az MTK ökölvívó szakosztályában sportolók nagyobb többsége is roma származású - hívta fel a figyelmet Rózsa Mihály, a szakosztály alelnöke.
jan. 7
5:31
Mesterházy szerint Kövér részrehajló (Alternatív Energia)
A kormánypártok "cinikus érveléssel gyáván elzárkóztak attól, hogy saját házelnökükön számon kérjék a törvény betartását" - állapította meg Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője, aki ezért indítványozza az alkotmányügyi bizottság egy konkrét ügyben decemberben hozott - szerinte nem érdemi - állásfoglalásának elutasítását.
jan. 7
5:33
Ismét Orbánt várják a tiltakozó hallgatók (Alternatív Energia)
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt is meghívta a ma délután 4 órakor kezdődő hallgatói fórumra az ELTE bölcsészkarának Hallgatói Hálózata (HaHa). A szervezet Facebook-közleménye szerint a bölcsészkar épületében tartott rendezvényen az oktatók, a hallgatók és más vendégek is szabadon kinyilváníthatják véleményüket "az őket közvetlenül vagy közvetve érintő oktatási kérdésekben és megszavazhatnak…
jan. 7
5:45
VV Éva késsel üldözte barátnőjét! (Blikk)
Budapest — Nem normális! – így fakadt ki egy lakó a késelős balhét követően, amikor távoztak a rendőrök, és VV Baukó Évát (30) a toxikológiára vitték a mentők. Olvasó-riporterünknek itt sikerült megörökítenie a gyalázatos állapotban lévő valóságshow-hősnőt.
jan. 7
5:45
Ab-döntés után: a Fidesz még behúzhat a csőbe (168 Óra Online)
Maradt még nyitott forgatókönyv a Fidesz számára azután, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a választási regisztrációt. A választási szakértő szerint reális a veszélye annak, hogy a Fidesz más módon próbálja maximalizálni a szavazatait, de van esély előrehozott választásokra is – írja a Vasárnapi Hírek.
jan. 7
5:45
Útdíj-tender: egy cégért mindent megtesz a minisztérium (Üzlet és Utazás)
A Népszabadság információi szerint azért csúszik az útdíj-tender, mert a tárca mindenképpen egy adott pályázót akar helyzetbe hozni. Az államtitkár szerint erről szó sincs.
jan. 7
5:45
Szigorítás: akár a gázkészüléket is kikapcsolhatják (168 Óra Online)
Szombaton hárman súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedtek Pécsett. A hasonló esetek elkerülésére januártól mindenkinek kötelező időszakonként ellenőriztetnie gázkészülékét.
jan. 7
5:45
Nem csak a rezsi lesz befagyasztva: itt vannak az olcsóbb lakáshitelek (Pénzcentrum)
Felturbózták a kamattámogatott hiteleket. Az 5 évig járó támogatás nem csökken évről évre, így csak a 6 évben kell számítania az adósoknak a törlesztőrészletek megemelkedésére. De erre is van megoldás, hiszen még mindig megéri kiváltani a drága piaci hiteleket a lakástakarékok által kínált 5-6 százalékos kölcsönökkel. Nézd meg te is, melyik a legolcsóbb kölcsön januárban!...
jan. 7
5:47
"Magyar észjárással" alapít új bankot az állam (Üzlet és Utazás)
Pénzügyi biztos lett a Hiteltársulás vezetőjéből, ezért eladja tulajdonrészét a Webbankban: az ígéretek szerint áprilisban indulhat a "fapados" civil-állami pénzintézet. Kérdéses, hogy az állami banknak meg kell-e fizetnie azokat a terheket - a bankadót és a pénzügyi tranzakciós illetéket, melyek miatt a többi pénzintézet gyakorlatilag leállította a hitelezését.
jan. 7
5:49
Új villanyszámlákat küld az áramszolgáltató (Üzlet és Utazás)
A korábban kiküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat az átalánydíjas fogyasztóknak nem kell befizetni, közölte az Elmű-Émász kommunikációs igazgatója. Helyettük az új számlákat februárban postázzák ki.
jan. 7
5:51
Emelkedhet a benzin ára (Üzlet és Utazás)
Stagnálással, érdemi elmozdulás nélkül zárták a hetet a finomított termékárak, és most a forint sem volt olyan elmozdulásra képes, mely érdemben befolyásolhatná ezen a héten az üzemanyagok árváltozását - írja a Portfolio.hu.
jan. 7
5:53
Árubemutatók: közel 400 panasz érkezett (Üzlet és Utazás)
Továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon, bár némi javulás tapasztalható a korábbi évekhez képest - ismerteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az összefoglaló jelentésében.
jan. 7
5:55
Hullámvasúton a banki kamatok (Üzlet és Utazás)
Erőteljes változások mentek végbe 2012-ben a bankbetéti kamatokban - derül ki a bankmonitor.hu közleményéből. A forint számottevő ingadozása mellett a bankbetéti kamatok (és az állampapírhozamok) az év elején erőteljes növekedést mutattak, és az akkori inflációs prognózis mellett vaskos reálkamatokat ígértek.
jan. 7
5:57
Költségvetési Tanács elnöke: Nehogy újra szörnyűséges spirálba forduljon az adósság! (Üzlet és Utazás)
A mostani helyzetben a költségvetési eszközök arra elegendőek, hogy az egyensúlyt tartsák. Egyszerre kell azonban megoldani a stabilizálás és a dinamizálás szinte képtelen feladatát, mondta Kovács Árpád, a közszolgálati rádióban tegnap.
jan. 7
6:03
Még drágább lesz autózni 2013-ban (Vezess)
Drágább parkolás és gáz a kocsikba, brutális e-útdíj a felvagdosott autópályákon, megadóztatott casco és külföldről érkező mikuláscsomag - erre számíthatnak idén az autósok. A dugódíjjal és a területi alapú rendszámokkal később kedveskedhet a kormány.
jan. 7
6:03
22 hónapnyi vérontás: egyszerre puhul és keménykedik a diktátor (Kripto Akadémia)
Bassár el-Aszad szíriai elnök egy képviselő információi szerint vasárnapra beharangozott beszédében javaslatokat kíván tenni a vérontás befejezésére. Békekonferenciáról valóban volt szó az elnöki szózatban, ám ugyanakkor a diktátor minden igaz szírt mozgósítani akar a felkelők ellen.
jan. 7
6:03
Útzár az M6-oson (hirado.hu)
Egy nyersolajat szállító tartálykocsi balesetezett.
jan. 7
6:03
A nyolcórás diéta az új fogyókúrás őrület (NLC)
Bármit ehetsz, de csak a nap egy bizonyos nyolc órájában. Kibírnád?
jan. 7
6:05
Leáll a Toyota a gyárépítéssel (Vezess)
Költségcsökkentés miatt három évig nem épít újabb gyárat a Toyota. A világelsőségre törekvő autógyár eddig szinte minden évben bővített.
jan. 7
6:05
Növeli a japán kabinet a katonai költségvetést (Kripto Akadémia)
Japán harcigépek feltartóztattak egy kínai harci repülőt a vitatott hovatartozású Szenkaku-szigetek közelében. A japán gépek akkor szálltak fel, amikor a kínai repülő 120 kilométerre megközelítette a területet a Kelet-kínai-tengeren.
jan. 7
6:07
Gazdasági nyitás észak-koreai módra (Kripto Akadémia)
Valódi gazdasági reformot tervez Észak-Korea, s meg akarja nyitni a kaput a külföldi befektetők számára - értesült a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
jan. 7
6:09
Gérard Dépardieu megkapta orosz útlevelét (Kripto Akadémia)
Hivatalosan is orosz állampolgár lett Gérard Dépardieu. A világhírű francia filmszínész személyesen vette át orosz útlevelét szombaton, amikor Szocsiban villámlátogatáson vett részt Vlagyimir Putyin orosz elnöknél - mondta az államfő szóvivője, Dmitrij Peszkov. Arra a kérdésre, hogy a dokumentumot Putyin személyesen adta-e át, a szóvivő rövid nemmel felelt.
jan. 7
6:11
Kínos felvétel került elő az egyiptomi elnökről (Kripto Akadémia)
Izraelt ostorozta és a zsidó állam elleni harcra szólított fel Mohammed Morszi egy 2010-ből előkerült felvételen.
jan. 7
6:12
Happy Hétfő #1 (Joy)
Egy kis zene, hogy még jobb legyen a heted! Tudjuk, hétfő reggel van, és az nem mindig indul gördülékenyen, de mi pont ezért ajánljuk neked ezt a számot - egy kis extra lendület nem árthat!

Keresés