2013. január 11. péntek

jan. 11
0:12
A sötét energia titkára találtak rá? (ProfitLine)
A legtávolibb, tízmilliárd fényévnyire lévő szupernóvát fedeztek fel amerikai csillagászok, akiknek reményei szerint a világegyetem ifjúkorában felrobbant csillag az úgynevezett sötét energia, az univerzum gyorsuló tágulásáért felelős rejtélyes erő természetére világíthat rá.
jan. 11
1:51
Fabio Cannavaro szerint a gyenge védők miatt lett divat a háromvédős rendszer (Agroinform)
Az Aranylabdás védő szerint az egyre rosszabb bekkek miatt kénytelenek több védőt pályára küldeni az edzők.
jan. 11
3:39
A kalóriaszegény üdítőitalok talán növelhetik a depresszió kockázatát (WebBeteg)
Összefüggést talált a kalóriaszegény üdítőitalok fogyasztása és a depresszió megnövekedett kockázata között egy új amerikai tanulmány.
jan. 11
4:15
Megnősül Damu (NLC)
Börtönesküvőre készül a négy és fél éves büntetését töltő színész, aki abban bízik, hogy így Tiszalökről Pestre kerülhet át. Menyasszonya már nagyon várja, hogy gyereket szülhessen Damunak – írja a Blikk.
jan. 11
4:33
Hazaköltözött Demcsák Zsuzsa (NLC)
A műsorvezető a gyerekeivel új életet kezdett a régi házban – írja a Blikk.
jan. 11
4:36
Bokros Lajos keményen megmondja, mi Magyarország iránya (ProfitLine)
Bokros Lajos európai parlamenti (EP) képviselő szerint antimodernizáció történik ma Magyarországon, virágzik a populizmus, a tudatos lélekmérgezés és a "törzsi nacionalizmus", ezért a modernizációt újra kell indítani.
jan. 11
4:51
Színházból lopott a hegedűművész (Blikk)
Budapest – Sztárszínésztől lopott az ismert hegedűművész, Járóka Antal (35), de lebukott, és elítélték! A híres zenészdinasztia sarja január 7-én osont be a Vígszínházba, belopózott az éppen színpadon lévő Fesztbaum Béla (38) öltözőjébe, ahonnan elemelte a színész pénztárcáját és mobiltelefonját.
jan. 11
4:51
Összeállt Zámbó Krisztián és Stone (NLC)
Közös dalon dolgoznak, sőt közös koncertekre készülnek Keresztes Ildikó volt mentoráltjai, bár egyelőre híján vannak a fellépéseknek. Az idős rocker hisz Jimmy fia tehetségében, ezért is karolta fel – írja a Bors.
jan. 11
4:51
Gólyahír: ismét kislánynak adott életet a közismert énekesnő (ATV)
Lily Allen ismét kislánynak adott életet. A gyermek január 8-án jött világra, amikor David Bowie és Elvis Presley.
jan. 11
5:03
Válogatott szerelem: Zácsik itthonról szurkol Szöllősinek (Blikk)
Budapest - A szerelem doppingolja Szöllősi Szabolcsot (23), hogy minél jobb teljesítményt nyújtson a pénteken kezdődő kézilabda-világbajnokságon.
jan. 11
5:09
Bayer szintjére került a Fidesz (Alternatív Energia)
Alig egy nap alatt utasította el a Bayer Zsolt elleni feljelentést a Fővárosi Főügyészség, mondván, nem történt bűncselekmény - így a publicistának aligha kell tartania a Fideszből való kizárástól. Miközben az Európai Bizottság alelnöke is elfogadhatatlannak nevezte a cigányellenes írást, az ügyészségi döntésen felbátorodott kormánypárt az ellenzéket "gyilkosok védelmezőinek" nevezte.
jan. 11
5:21
Börtönesküvőre készül Damu (Blikk)
Hiába jelentkezett be kedvese érdi lakcímére, ez még nem elég az áthelyezéshez.
jan. 11
5:23
Dés László: El se mentem a rádióba (Blikk)
Budapest - Több félreértést is szeretne tisztázni Dés László a tegnap lapunkban megjelent Magyar rádiós „kalandjával" kapcsolatban.
jan. 11
5:25
Bakiztak a Barátok köztben Berényi András halálánál? (Blikk)
Budapest - Baki a Barátok köztben? Egy szemfüles olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a sorozat alkotói hibázhattak egy igen fontos jelenet közben.
jan. 11
5:27
Életveszélyben a barcikai betegek (Alternatív Energia)
Miközben a nemrég felújított kazincbarcikai kórházban megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás, vasárnaptól - a személyi és tárgyi feltételek hiányának ellenére - súlyos pszichiátriai betegek költözhetnek az épületbe. A város lakóinak szinte minden ellátásért 25 kilométert kell utazniuk, a gyermekosztály és a gyermekorvosi ügyelet is megszűnt. Ráadásul a mentőszolgálat csak minimálisan tud segíteni,…
jan. 11
5:27
Dúl a harc a Voice mesterei között (NLC)
Hadat üzent Malek Andrea mestertársának, Mező Misinek. A Voice egyetlen női ítésze szerint kollégája tönkreteszi a munkáját, és letöri versenyzője önbizalmát – írja a Blikk.
jan. 11
5:27
2029 az új dátum? Így úsztuk meg a "végítélet" csapását... (ATV)
A feltételezettnél "testesebb" az Apophis-kisbolygó, amely szerdán suhant el a Földtől 14,5 millió kilométerre - derítette ki az Európai Űrügynökség (ESA) Herschel-űrteleszkópja.
jan. 11
5:29
Később utalják a béreket (Alternatív Energia)
Az államosítás után több fővárosi iskolában is megfosztották a tanárokat az addigi cafeteria-juttatástól - tudta meg a Népszava. Ráadásul lapinformációk szerint a tanárok a jövőben már nem a hónap elején, hanem csak 10.-én számíthatnak a fizetésükre. A januári bérek is sok helyen csúsztak, ennek ellenére a kormány sikerről beszél. Az orbáni oktatáspolitika újabb áldozata az ELTE egyik…
jan. 11
5:29
13. havi nyugdíj: a kasszában biztosan nincs rá fedezet (ATV)
Nem 13. havi nyugdíjat, hanem kompenzációt kapnának a nyugdíjasok az év végén, amennyiben ezt a gazdaság állapota lehetővé teszi. Egy a kormányfő terveit ismerő forrás a Magyar Nemzetnek cáfolta az Index értesülését, miszerint a kabinet a plusz 13. havi juttatás bevezetésén gondolkodik. Egy nyugdíjszakértő szerint a kompenzációt csak a tartalékokból tudná fedezni a kormány, a nyugdíjkasszából nem.…
jan. 11
5:31
Rövidesen párttá alakul az Együtt 2014 (Alternatív Energia)
Várhatóan a következő hónapokban párttá alakul az Együtt 2014 - jelentette ki az MTI-nek adott interjúban Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek 6-8 hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. Hozzátette: szervezetépítésbe kezd a választói mozgalom,…
jan. 11
5:33
Sukoró-ügy: tagadják a politikai indítékot (Alternatív Energia)
A sukorói telekcsere ügyében zajló eljárásnak nincs, nem volt, és nem is lesz politikai indoka és indíttatása - ezzel utasította vissza a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőperben a vádat képviselő Kovatsits Gábor ügyész az elsőrendű vádlott állításait.
jan. 11
5:35
Nem tudni, hogy egyszerűsítik a honosítást (Alternatív Energia)
Tovább egyszerűsödik a 2014-es parlamenti választás szempontjából sem mellékes határon túli magyarok honosítási eljárása, ám egyelőre nem tudni, a gyakorlatban milyen könnyebbséget jelent majd ez az állampolgárságot kérelmezőknek. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyetteshez eljuttatott, erre vonatkozó kérdésünkre Semjén Zsolt helyett a honosítási eljárás koordinálásáért felelős…
jan. 11
5:37
Megsegített "fellegvárak" (Alternatív Energia)
Jól járt az ország egyik leginkább eladósodott városa, a fideszes irányítású Hódmezővásárhely az állami adósságkonszolidációval. November közepén, mikor a városban Lázár János és Matolcsy György részvételével hivatalosan is megkezdődött a nagyvárosok hitelei egy részének átvállalását célzó tárgyalássorozat, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá kinevezett volt polgármester még úgy becsülte: a…
jan. 11
5:39
Pszichiáter vizsgálja Toncsi lányát (Blikk)
Földesi-Szabó azt állítja, hogy a lánya elmesélése szerint Toncsi erőszakos.
jan. 11
5:39
Egymásra mutogatás a trolik ügyében (Alternatív Energia)
Nem kell aggódniuk a főváros agglomerációjában élőknek, "nincs balhé" - igyekezett hűteni a kedélyeket Tarlós István, miután a városhatárt átlépő busz- és HÉV-vonalak állami üzemeltetésbe adásáról tárgyalt a fejlesztési tárca illetékeseivel. A főpolgármester szerint garanciát kapott arra, hogy az utasokat nem éri hátrány, a jövőben is csak egyféle bérletre lesz szükség és a sárga buszok Budapesten…
jan. 11
5:41
Szinglinek gondolták Adélt (Blikk)
Kedvese nem sejtette, hogy több versenytársa is akadt.
jan. 11
5:43
Demcsák Zsuzsa visszaköltözött a rémségek házába (Blikk)
A békéltető tárgyaláson dőlt el decemberben: Zsuzsa a kicsikkel visszaköltözik.
jan. 11
5:45
Túl hirtelen lett ártatlan Bayer? (168 Óra Online)
Ügyészség: Bayer nem izgatott közösség ellen – Bűncselekmény hiányában elutasította az ügyészség a Bayer Zsolt ellen közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést – közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész csütörtökön.
jan. 11
5:45
Gyilkolni is képes GPS-ek és SMS-ek (Alternatív Energia)
Az út helyett terepjárója GPS kijelzőjét figyelte bevallása szerint az a moldovai férfi, akinek figyelmetlensége öt ember halálához vezetett Karcagon vasárnap. A szlovák milliomosnő, Eva Rezesová pedig éppen volt párjával SMS-ezett, amikor BMW terepjárójával halálba küldött négy embert az M3-ason augusztusban. Ugyanakkor a KRESZ nem tiltja konkrétan sem a GPS használatot, sem az SMS-ezést, hanem…
jan. 11
5:45
Fukuyama: Csalódást okozott Magyarország (Üzlet és Utazás)
Magyarország a gyors demokratikus átmenet modellje volt 1989-ben, azóta azonban csalódni kellett benne - mondta Francis Fukuyama világhírű filozófus és politológus a Figyelőnek adott interjújában.
jan. 11
5:45
Az MLSZ fellebbez a döntés ellen (Behaviour)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) úgy döntött, zárt kapuk mögött kell megrendezni március 22-én a magyar-román vb-selejtezőt, ráadásul 40 ezer svájci frank büntetést is be kell fizetnie a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ). Az ok, a tavaly augusztus 15-én megrendezett magyar-izraeli barátságos mérkőzés alatt a magyar nézők egy csoportja rasszista, antiszemita rigmusokat skandált,…
jan. 11
5:45
A kivában tovább él a szuperbruttó (Adózóna)
A 2013-tól választható kisvállalati adó (kiva) legfőbb előnyének azt tekintik, hogy a 27 százalék szociális hozzájárulási adó és az 1,5 százalék szakképzési hozzájárulás helyett csak 16 százalék kisvállalati adót kell fizetni. Ez látszólag 12,5 százalék megtakarítást jelent, de a látszat most is csal. Számoljunk egy kicsit. Mivel közel a január 15-ei végső döntési határidő, ezért fontos tudnunk,…
jan. 11
5:45
Jön a Torkos Csütörtök: fontos változás az idei évben (Pénzcentrum)
Könnyen lehet, hogy a korábbi évekhez képest idén nem lesz átütő siker a Torkos Csütörtök. Aggodalomra adhat okot, hogy a szokásos februári dátum helyett idén január végén ebédelhetünk, vacsorázhatunk féláron, ráadásul még mindig nem ismert a részt vevő éttermek listája. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket....
jan. 11
5:45
Elhunyt Ilcsi néni (168 Óra Online)
87 éves korában elhunyt Ilcsi néni, azaz Molnár Dánielné. Az Ilcsi kozmetikai márka megalkotója 55 éven át dolgozott, hogy megmutassa, hogyan lehet minőségi natúrkozmetikumokat gyártani. A hírt Facebook oldalán a fia, Molnár Ferenc jelentette be.
jan. 11
5:47
A kormányhoz fordult a márkaszövetség (Üzlet és Utazás)
Kiszámíthatóságot, folyamatos párbeszédet szeretne a Magyar Márkaszövetség - többek között ez szerepel a hazai FMCG-cégek, a márkás napi fogyasztási cikk-gyártók szakmai érdekvédelmi szervezetének hatpontos szabályozási javaslatcsomagjában, melyet tegnapi közgyűlésükön fogadtak el.
jan. 11
5:49
Eligazítás a bankszámlák között (Üzlet és Utazás)
Eddig mintegy 71 ezer ügyfél vette igénybe a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bankszámla-választó programját - erről számolt be Binder István egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen.
jan. 11
5:51
Idén sem javul a foglalkoztatás (Üzlet és Utazás)
A kormányzat derűlátó nyilatkozataival ellentétben bizonytalanok a 2013-ra szóló foglalkoztatási prognózisok. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kutatásából az derül ki, hogy elsősorban azok a cégek növelnének létszámot, amelyek a hazai piacra termelnek. Nagy kérdés azonban, lesz-e idén növekedés?
jan. 11
5:53
Megszűnt az elvárt béremelés (Üzlet és Utazás)
Havi 135 ezer forint összegű munkabérig 2013-ban is érvényesíthető a bérkompenzációs adókedvezmény, amelyben azok a cégek is részesülhetnek, amelyek tavaly nem hajtották végre az elvárt béremelést.
jan. 11
5:55
Lemaradva mindenkitől (Üzlet és Utazás)
Tényként kezelhetjük: Magyarország a legfontosabb gazdasági mutatók tekintetében lemaradt a szűkebb gazdasági régió többi országától. Különösen szembetűnő ez, ha a gazdasági növekedést, vagy a beruházások alakulását vesszük figyelembe.
jan. 11
5:57
Új repülőbéka-fajt fedeztek fel Délkelet-Ázsiában (Infostart)
Egy ausztrál biológus és vietnami kollégái új repülőbéka-fajt fedeztek fel kevesebb mint 100 kilométerre Délkelet-Ázsia egyik legnyüzsgőbb városától.
jan. 11
6:03
Hegyet mászik a sánta - autópiac Magyarországon (Vezess)
Újra csúcsra tör a Suzuki, de változatlanul betegeskedik a hazai újautó-piac, bővül az értékesítés, de fogy a tartalék. Senki nem akar leprás lenni.
jan. 11
6:03
Chávez elnök mellett tüntettek Caracasban (Kripto Akadémia)
Evo Morales bolíviai és Daniel Ortega nicaraguai elnök is Caracasba érkezett, hogy részt vegyen a Kubában kórházban fekvő venezuelai elnök, Hugo Chávez támogatására rendezett kormánypárti megmozduláson. A tavaly októberben újraválasztott államfőnek tegnap kellett volna letennie a hivatali esküt. Chávez állapota azonban nem engedte meg, hogy hazatérjen, s így alelnöke levélben kérte a nemzetgyűlés…
jan. 11
6:03
Átszervezik az uniós pénzek elosztását (Üzlet és Utazás)
Az egyszerűsítés és gyorsítás teheti hatékonyabbá az európai uniós források felhasználását - ez derült ki abból a felmérésből, amit az Állami Számvevőszék (ÁSZ) készített egy 13 országra kiterjedő ellenőrzés részeként.
jan. 11
6:05
Ki a legrosszabban parkoló autós? (Vezess)
Versenyt hirdettek ügyetlen vezetőknek. Brit bajnokság a legrosszabbul parkoló autós címért.
jan. 11
6:05
New York: 85 sérült a kompbalesetben (Kripto Akadémia)
Nyolcvanöten sérültek meg a szerda reggeli New York-i kompbalesetben, két utast válságos állapotban szállítottak kórházba. Többen fejsérülést szenvedtek, s hordágyon vitték le őket a hajóról.
jan. 11
6:05
MSZP: számokkal a vádak ellen (Üzlet és Utazás)
Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes csütörtökön közleményben reagált a Fidesz keddi kommünikéjére, amely a kormánypárt a többi közt azt írta, hogy "gazdaságpolitikai tanácsokat hallgatni az MSZP-től olyan, mintha egy tömegkarambol okozójától hallgatna vezetési tanácsokat az ember".
jan. 11
6:07
Kevesebb nő a második Obama-kabinetben (Kripto Akadémia)
A második Obama-kormányzat kulcsfontosságú posztjára, a pénzügyi tárca élére eddigi személyzeti főnökét jelölte tegnap a demokrata elnök. Jack Lew Timothy Geithnert váltja, a leköszönő pénzügyminiszter volt a legrégebbi tagja Obama gazdasági csapatának. Bár az elnök arra készült, hogy az üzleti életből választ új vezetőt a tárca élére, végül mégis Lew mellett döntött.
jan. 11
6:09
Óvják Cameront az uniós referendumtól (Kripto Akadémia)
David Cameron brit kormányfő Nagy-Britannia és az Európai Unió viszonyáról tervez nagy beszédet januárban. Várakozások szerint felveti majd a brit EU-tagság újratárgyalásának szükségességét, s bejelenti, hogy milyen feltételek mellett kész kiírni a következő parlamenti ciklusban a népszavazást arról, hogy az Egyesült Királyság tagja maradjon-e az EU-nak.
jan. 11
6:11
Kasmíri feszültség (Kripto Akadémia)
Ismét egyre feszültebb a helyzet India és Pakisztán között. Újdelhi tegnap hazarendelte iszlámábádi nagykövetét azt követően, hogy indiai állítás szerint szerdán pakisztáni katonák lépték át a kasmíri tűzszüneti vonalat, s megölték egy indiai járőr két tagját.
jan. 11
6:12
Frissen végzettek, figyelem! Fontos határidő közeleg (Privátbankár)
Azoknak a diákoknak és hallgatóknak, akik a 2012-es tavaszi félévben végeztek, december 15-ig volt érvényes a társadalombiztosításuk. Ha azóta nem kerültek alkalmazásba, vagy egyéb módon nem fizet utánuk senki egészségügyi járulékot, akkor január 14-ig kell a december-január havi részletet befizetniük. De hogyan? És mennyit? Utánajártunk.

Keresés