2013. január 28. hétfő

jan. 28
0:21
Napi Horoszkóp - január 28. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 28
0:21
Rongyrázás a VAGARY csajokkal (cotcot)
Adott két csaj, egy cserfes és egy csendes. Egy szőke és egy barna. Szoboszlai Reni és Buczkó Timi.   Ellentétek?! Meglehet, mégis ketten főztek ki valamit!  Egészen új ínyencséget a „rongyzabáló” csajoknak!  A hazánkban újdonságnak számító VAGARY –t. Számtalanszor írtunk már a gardróbokban tornyosuló halmazokról, viszont ilyenkor a nagy leárazások idusán nehéz józannak maradni! A potom árak még…
jan. 28
0:25
5 óvszer – 5 élmény (cotcot)
Hajlamosak vagyunk szükséges rosszként gondolni az óvszerre, ami hasznos ám kényelmetlen eszköz a nem kívánt gyermekáldás és a nemi betegségek megelőzésére. Épp ezért nehéz lenne olyan halandót találni, aki hedonisztikus okokból szorgalmazza a viselését. Pedig ma már annyiféle kondom kapható, hogy ideje átértékelni ezt a negatív hozzáállást és szexuális segédeszközként gondolni rá, amiben komoly…
jan. 28
0:39
Olvasnivaló: Belsőségek, a legmegosztóbb ételeink (Mindmegette)
A belsőség az egyik legmegosztóbb alapanyag. A gyűjtőfogalom alá tartozó, nem színhús ételek köre sokakban ellenérzéseket vált ki, míg vannak, akik kifejezetten kedvelik ezeket. Elég széles az a réteg is, aki bizonyos belsőségeket kedvel, a többitől viszont mereven elzárkózik. Pedig a belsőségek igen régóta az emberiség javát szolgálják.
jan. 28
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 28
1:15
Kedd esték a Toldiban (est.hu)
Január 29-től Kedd esték a Toldiban címmel filmklub indul a Toldi moziban az elmúlt évtizedben készült magyar filmekből. Többnyire olyan műveket mutatnak be, amelyek láthatóak voltak mozikban, díjakat nyertek a fesztiválokon,...
jan. 28
1:15
Megerősítették: énekelni fog Adele az Oscar ceremónián (Zene.hu)
Hivatalosan is megerősítették, hogy Adele fellép az idén februárban megrendezendő Oscar-díj átadó gálán. Az énekesnő Skyfall című James Bond-dalát a legjobb főcímdal kategóriában jelölték az arany szobrocskára. [Dátum: 2013.01.28. 01:05]
jan. 28
1:19
A Haim, a Rolling Stones és az Alt-J is befutó lehet az NME díjkiosztóján (Zene.hu)
Bejelentették az NME, vagyis a brit New Musical Express című magazin évente odaítélendő díjainak jelöltjeit. A lista alapján az Alt-J, a Haim és Frank Ocean is esélyes a trófeákra.   [Dátum: 2013.01.28. 01:08]
jan. 28
1:33
Kellemetlen! Megint vádolják a világsztárt (Zene.hu)
Ellentmondásos jelentések láttak napvilágot Barack Obama beiktatási ceremóniájával kapcsolatban. Egyes vádak szerint ugyanis a rendezvény sztárja, Beyoncé a beharangozotthoz képest valójában nem élőben énekelt! [Dátum: 2013.01.28. 17:27]
jan. 28
3:39
Solange Knowles: True (est.hu)
Filmek, könyvek, színdarabok születtek már arról, hogy milyen egy gigasztár kevésbé sikeres testvérének lenni, a téma azonban kimeríthetetlen. Ez az oka annak, hogy Beyoncé huszonhatéves kishúga, Solange mindig elsősorban a nagy testvér kapcsán kerül előtérbe.
jan. 28
3:43
Manoya: Hundred Arms (est.hu)
Nehéz elhinni, hogy van egy XXI. századi énekesnő, aki nem hűvös díva, vagy vérmes vamp, egyszerűen csak kedves, és jót akar nekünk a maga - ambientes, kamarapopos, elektrofolkos - módján.
jan. 28
4:24
Recesszió után idén is csak stagnálás várható (ProfitLine)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a tavalyi 1,5% körüli visszaesés után 2013-ban sem várható növekedés. Az infláció viszont – mesterséges kormányzati lépések nyomán –jelentősen, több mint 1 százalékponttal lassul. A kormányzat fő célja, a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés mindinkább ellentétbe kerül a választási gazdaságpolitika beindításával.
jan. 28
4:51
Otthagyja Hollywoodot a sztárpár? (ATV)
A hatgyerekes színésznő vagy megint áldott állapotban van, vagy csak egy amerikai pletykalap akarja megnövelni a példányszámát. Egyelőre nem tudni biztosat.
jan. 28
5:09
Jön a napsütés, 10 fok is lehet (HVG)
Havazással, ónos esővel indul a hét az ország több részén is, a következő napokban viszont enyhülésre lehet számítani, csütörtökön és pénteken akár 10 fok is lehet.
jan. 28
5:09
Kettészakadt a hét végén az LMP (Népszava)
Kilépett az LMP-ből a Jávor Benedek vezette Párbeszéd Magyarországért Platform, amelynek tagjai néhány héten belül új baloldali zöldpártot alakítanak. Később Schiffer András frakcióvezető a pártszakadásról azt mondta: szerinte nem pártszakadás történt, hiszen "csak" 70-en léptek ki az LMP-ből, majd hozzátette, hogy egy csónakban nem lehet kétfelé evezni. Abban azonban a távozók és a maradók is…
jan. 28
5:09
Igazi meglepetés! Oláh Gergőék izgalmas előadással kedveskedtek (Zene.hu)
A dal, amit Oláh Gergő győzelme estéjén énekelhetett először, most háromszoros duettként éledt újra. [Dátum: 2013.01.28. 05:00]
jan. 28
5:09
Nyerj páros belépőjegyet a Lenyűgöző teremtmények premier előtti vetítésére (Joy)
Válaszolj egyetlen egy kérdésünkre és nyerj páros belépőjegyet a Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények című film premier előtti vetítésére!
jan. 28
5:11
Vörös, hanyag, izzad... mégis ő kell a Grammynek! (Zene.hu)
A vörös ninja Ed Sheeran nem az a fickó, akit szégyellni kellene Amerika előtt. Úgy öltözik, mint egy kisgyerek, és saját bevallása szerint izzadni is szokott. De a listavezető suffolki énekes mégis lehetőséget kapott, hogy énekeljen az idei Grammy gálán! [Dátum: 2013.01.28. 05:00]
jan. 28
5:13
Meglepő bejelentés! Kutyás filmet készít a tehetségkutatók sztárja! (Zene.hu)
Nem, a zenei mogulnak nem ment el az esze, sőt! Mint ismert, Simon Cowell üzleti érzéke kifogástalan. Talán ezért is döntött úgy, hogy filmet készít a tavalyi Britain's Got Talent győztes Pudsey a kutyáról!     [Dátum: 2013.01.28. 05:00]
jan. 28
5:18
Újabb multival ír ma alá megállapodást a kormány (HVG)
A kormány a Nokia Siemens Networks Kft.-vel (NSN) köt ma stratégiai megállapodást.
jan. 28
5:27
Kilépett a Fideszből egy jutalma visszaadására kért polgármester (HVG)
Visszafizették vagy jótékony célokra fordították a számukra megítélt jutalmakat az érintett önkormányzati vezetők - olvasható a hétfői Magyar Hírlapban. A Magyar Nemzet szerint valamennyi főpolgármester-helyettes jótékony célokra költi a pénzt. Egy somogyi település vezetője viszont megtartotta a pénzt, és inkább kilépett a Fideszből.
jan. 28
5:27
Hétfőn havazás (Infostart)
Vasárnap estétől észak felől havazás kezdődött, ami hétfő reggelig a Győr-Szeged vonaltól északkeletre eső területeket érinti. Budapesten is megindult a hóesés. Hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk hóra, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, átmenetileg ónos eső is eshet.
jan. 28
5:27
Közös erődemonstrációt akar Gyurcsány (Népszava)
Összefogásra szólította fel az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus koalíció (DK) elnöke pártja szombati kongresszusán azt javasolta, hogy március 15-én a demokratikus ellenzéki szervezetek tartsanak közös erődemonstrációt. A küldöttek elfogadták a DK programját, amely a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza.
jan. 28
5:27
Már nem akar dolgozni: bezárja a helyi médiát a fideszes vezető (ATV)
Tavaly még át akarta venni az irányítást Kecel polgármestere, ám meggondolta magát, és inkább megszüntetik a városi televíziót és újságot. Pedig helyi vállalkozók finanszírozták volna a működést, így az egy fillérjébe sem került volna az önkormányzatnak.
jan. 28
5:29
Közös munka a szabad médiáért (Népszava)
Szabad, erős médiát akarunk! A lejtőn is van megállás... Ez a mottója annak az új beszélgetős találkozónak, amelynek a MédiaPáholy nevet adták a szervezők. Első alkalommal Lengyel Lászlóval beszélget Dési János. Az érdeklődőket ma 17 órától a XIII. kerület Tátra u. 11. alatt található Stúdió 11 szalonba várják.
jan. 28
5:31
Egyre több gyermek dolgozik illegálisan (Népszava)
Amennyiben gyermekek munkáltatását észlelik a munkaügyi felügyelőségek, értesíteniük kell a gyermekjóléti szolgálatot, ez azonban a legtöbbször elmarad - állapította meg Szabó Máté ombudsman, aki még 2010-ben vizsgálta a gyermekek törvényellenes dolgoztatását. Most utóvizsgálatot tartott.
jan. 28
5:33
Egyre népszerűbbek a zálogházak (Népszava)
Lényegesen megugrott a zálogházak forgalma az elmúlt évben. Sokan próbálnak gyorsan pénzhez jutni, amelynek leghatékonyabb módja az értéktárgyak, főleg ékszerek elzálogosítása. Üzletvezetők és szakértők egyetértenek abban, hogy a zálogházkultúra immár nem csak a szegényebb rétegekre jellemző, hanem a teljes társadalomra, bajba jutott magánemberekre, vállalkozókra és cégvezetőkre egyaránt.
jan. 28
5:35
Hallgatnak a KSE-ügyről (Népszava)
Nehezen mozdul a számlabotrányával is ismertté vált kecskeméti sportklub, a KSE ügyében az ügyészség: a fideszes önkormányzati tulajdonú cég ellen még 2011 végén indult nyomozásnak továbbra sincs gyanúsítottja, miközben a NAV is folytat eljárást az ügyben.
jan. 28
5:36
Kritikussá válhat a kórházak helyzete március végére (HVG)
Soha nem volt olyan magas év elején a kórházak adósságállománya, mint az idén. Az adósság becslések szerint 30 milliárdra rúg, és emiatt március végére akár kritikus helyzet is előállhat. Minimum félszáz egészségügyi intézménynek vannak kifizetetlen számlái - írja a hétfői Világgazdaság.
jan. 28
5:37
Üdüléssel is alázzák a közmunkásokat (Népszava)
A közmunkásokat nap mint nap érő megaláztatások ellen emelt szót vasárnapi sajtótájékoztatóján Nyakó István. A Közmunkás Szakszervezettel és a Munkát, Kenyeret, Tisztességes béreket Egyesülettel együtt szervezik az Éhségmenetet, amely nyolc megyéből indul el különböző időpontokban, hogy egyszerre érkezzenek február 11-én a Kossuth térre egy közös demonstrációra.
jan. 28
5:39
Több tízmilliárdos lyuk a BKV-nál (Népszava)
Már a nyár elején, de legkésőbb augusztusban leállhat a budapesti közösségi közlekedés - legalábbis a jelenlegi helyzet alapján, hiszen a BKV idei költségvetésének felére-kétharmadára látszik csak fedezet. A BKV-nak mintegy 140 milliárd forintra lenne szüksége, ám ebből 30-60 milliárd hiányzik. Hogy pontosan mennyi, nehéz becsülni, mert ellentmondóak a hivatalos számok.
jan. 28
5:45
Világszerte megemlékezéseket tartottak a holokauszt áldozatainak emléknapján - a nap hírei (Infostart)
Kilépnek az LMP-ből és új pártot hoznak létre a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai. Brazíliában 245-en vesztették életüket egy diszkótűzben.
jan. 28
5:45
Diszkótűz: háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el Brazíliában (HVG)
Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Brazíliában Dilma Rousseff elnök vasárnap a hajnali diszkótűz miatt, amely a legfrissebb adatok szerint 233 emberéletet követelt.
jan. 28
5:45
NFL: az NFC elsöprő győzelmét hozta a Pro Bowl (NSO)
Az NFC 62–35-re legyőzte az AFC csapatát az NFL All Star-mérkőzésén, a Pro Bowlon, amely lehet, hogy egy darabig az utolsó mérkőzés volt az észak-amerikai futball-ligában. A legértékesebb játékosnak járó díjak Kyle Rudolph, a Minnesota tight endje kapta meg, miután öt elkapásból 122 yardot és egy touchdownt jegyzett.
jan. 28
5:45
Sorozatban a hatodik kamatcsökkentés következhet (Népszava)
Kedden tartja idei első kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa; az elemzők többsége sorozatban a hatodik, 25 bázispontos kamatcsökkentést várja, bár a forint gyengülése miatt londoni elemzők egy része nem zárja ki a monetáris lazítás szüneteltetését sem. A tavaly augusztusban indult monetáris enyhítési ciklusban 7,0 százalékról 5,75 százalékra csökkent a jegybanki…
jan. 28
5:45
Jött egy újabb pofon Orbán és Matolcsy gazdasági csodájának (168 Óra Online)
A kiskereskedelmi értékesítés volumenének novemberi 4,1%-os csökkenésében az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek, az üzemanyagtöltő-állomások, a bútor- és műszakicikk-üzletek, valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk üzletek eladásainak visszaesése volt meghatározó – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
jan. 28
5:45
Neked mennyit ér a pénzed? Így számolj a minimálbérrel! (Pénzcentrum)
Havonta ötezer forinttal emelkedett idén a bruttó minimálbér, ebből azonban csak 3 275 forint marad a munkavállalók zsebében. Ez nagyjából ahhoz lesz elég, hogy idén ne romoljon tovább a legkisebb keresetek vásárlóértéke, az elmúlt évek veszteségeinek ellentételezéséhez azonban kevés....
jan. 28
5:47
Áfakulcsban világelsők vagyunk (Népszava)
A kormányok 2012-ben tovább növelték az áfakulcsokat, hogy bevételhez jussanak, és csökkentették a társasági adót, hogy országukba új befektetőket vonzzanak - derül ki a KPMG éves Corporate and Indirect Tax Survey tanulmányából. László Csaba, a KPMG szenior partnere szerint a kormányok pénzéhsége abban érhető tetten, hogy a társaságiadó-kulcsok csökkentése lassult.
jan. 28
5:49
Jól fizettek az állami cégek (Népszava)
Tavaly szépen hoztak az állam konyhájára az állami vagyonból származó bevételek - írta a Portfolio.hu internetes portál. A tavalyi évben alig volt néhány bevételi sor a költségvetésben, amely az előirányzat felett teljesült (a társasági adóból, evából, bankadóból, áfából, szja-ból is kevesebb folyt be).
jan. 28
5:51
Jogsértő a pénztári bevétel állami elvonása (Népszava)
Az ombudsman szerint sérti a tulajdonhoz való jogot a magánnyugdíjpénztári önkéntes tagdíj-kiegészítések hozamának részleges állami elvonása. Szabó Máté hivatalánál elmondták, hogy a biztoshoz két magánszemély fordult panasszal, mert a magánnyugdíj-pénztárnak teljesített önkéntes befizetéseik teljes hozamát nem kapták vissza az állami nyugdíjrendszerbe való átlépéskor, csupán a hozamgarantált tőke…
jan. 28
5:53
Büntetnék az energiacégeket (Népszava)
Amennyiben a MEH az energiaszolgáltatások minőségromlását észleli, úgy bírságot, vagy akár tarifacsökkentést is kiszabhat büntetésként - derül ki abból a képviselői kérdésre adott miniszteri válaszból, amelyre a Napi.hu internetes portál hívta fel a figyelmet.
jan. 28
5:54
Nagyot esett az áram ára a budapesti tőzsdén (HVG)
A cseh, szlovák és magyar árampiacok összekapcsolásával több mint 25 százalékkal csökkent a magyar áramtőzsdei zsinórár szeptember közepe óta - írja a hétfői Napi Gazdaság.
jan. 28
5:55
Stagnálás vár a gazdaságra (Népszava)
A beruházások hiány és a belső kereslet folyamatos csökkenése akadályozza a leginkább a magyar gazdaság teljesítményének a javulását - nyilatkozta lapunknak Vértes András. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint a befektetők azért nem gondolkodnak hosszabb távú programokban, mert Magyarországon megszűnt a jogbiztonság, s évente négy-öt új adót vet ki a kormányzat. A hazai vásárlóerő pedig a…
jan. 28
5:57
Biztonságos-e az érintés nélküli bankkártyás fizetés? (Népszava)
Villámgyors és biztonságos - ezekkel a jelszavakkal reklámozzák a bankok új bankkártya-technológiájukat, az érintés nélküli bankkártyás fizetés lehetőségét. Ennek lényege, hogy a pénztárnál nem kell átadnunk a bankkártyánkat, hogy annak chipkártyáját vagy mágnesszalagját leolvassák, elég a terminálhoz érintenünk.
jan. 28
6:03
Megugrott a zálogházak forgalma (HVG)
Lényegesen megugrott a zálogházak forgalma, amelyekbe már nemcsak a szegényebbek járnak, hanem vállalkozók, cégvezetők is - olvasható a hétfői Népszavában.
jan. 28
6:03
Áder János levele a magyar zsidóságnak (Infostart)
A haláltáborokba hurcoltakra emlékezni egyet jelent szembenézni a ténnyel: közülünk is bárki ott lehetett volna az ártatlan áldozatok között - fogalmazott Áder János köztársasági elnök, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából a magyar zsidóságnak írt levelében.
jan. 28
6:03
A spanyolok lelépték Dániát a döntőben (Infostart)
A házigazda spanyol válogatott nyerte a férfi kézilabda-világbajnokságot, miután a vasárnap esti barcelonai döntőben kiütötte az előző vb-n is ezüstérmes dánokat (35-19).
jan. 28
6:03
BMW 5 fészlift - Galéria (totalcar.hu)
jan. 28
6:03
Brutális robbanás a benzinkúton (Vezess)
Lehet gáz, vagy benzin, az üzemanyag csak akkor biztonságos, ha a szükséges biztonsági előírásoknak megfelelően kezelik. Ellenkező esetben könnyen hatalmas robbanás lehet a történet vége.
jan. 28
6:03
Tiltakozást váltottak ki Berlusconi szavai Mussoliniről (Népszava)
Tiltakozást váltott ki Olaszországban a volt kormányfő, Silvio Berlusconi kijelentései Benito Mussolini fasiszta diktárorról a vasárnapi holokauszt emléknapon.

Keresés