2013. január 28. hétfő

jan. 28
0:21
Marc Antony Lopez miatt szingli (Blikk)
jan. 28
2:09
Madonna Rómában fitneszel (Blikk)
jan. 28
4:24
Recesszió után idén is csak stagnálás várható (ProfitLine)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a tavalyi 1,5% körüli visszaesés után 2013-ban sem várható növekedés. Az infláció viszont – mesterséges kormányzati lépések nyomán –jelentősen, több mint 1 százalékponttal lassul. A kormányzat fő célja, a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés mindinkább ellentétbe kerül a választási gazdaságpolitika beindításával.
jan. 28
4:27
Szex miatt emeltek vádat a börtönőrök ellen (Blikk)
Gyula - Budapest - Vádat emeltek két börtönőr ellen, akik közül az egyikről azt állította az életfogytiglani fegyházra ítélt S. Andrea (30), hogy rendszeresen szexelt vele a rácsok mögött – tudta meg a Blikk.
jan. 28
4:51
Otthagyja Hollywoodot a sztárpár? (ATV)
A hatgyerekes színésznő vagy megint áldott állapotban van, vagy csak egy amerikai pletykalap akarja megnövelni a példányszámát. Egyelőre nem tudni biztosat.
jan. 28
5:03
Dammak Jázminnak gyereke lesz (Blikk)
Budapest - Hamarosan apai örömök elé néz Hosnyánszky Norbert (28). A férfiválogatott tagjaként 2008-ban olimpiai bajnoki címet szerző vízilabdázó és kedvese, a 2008-as Miss Universe Hungary szépségversenyt megnyerő Dammak Jázmin (28) májusra várja első közös gyermekét, akinek a nemét egyelőre nem akarta egyikük sem elárulni.
jan. 28
5:09
Kettészakadt a hét végén az LMP (Alternatív Energia)
Kilépett az LMP-ből a Jávor Benedek vezette Párbeszéd Magyarországért Platform, amelynek tagjai néhány héten belül új baloldali zöldpártot alakítanak. Később Schiffer András frakcióvezető a pártszakadásról azt mondta: szerinte nem pártszakadás történt, hiszen "csak" 70-en léptek ki az LMP-ből, majd hozzátette, hogy egy csónakban nem lehet kétfelé evezni. Abban azonban a távozók és a maradók is…
jan. 28
5:09
Nyerj páros belépőjegyet a Lenyűgöző teremtmények premier előtti vetítésére (Joy)
Válaszolj egyetlen egy kérdésünkre és nyerj páros belépőjegyet a Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények című film premier előtti vetítésére!
jan. 28
5:15
Utolsóként a Washington is csatlakozott a győztesek névsorához (Agroinform)
Alexander Ovecskinék a Buffalót gyűrték le 3-2-re, a San Jose és a Chicago továbbra is veretlenek.
jan. 28
5:18
Diszkóban haknizott először Pál Dénes (Blikk)
Győr - Még fel sem ocsúdott Pál Dénes (21), a Voice nyertesének máris több száz fős közönség előtt kellett megfelelnie.
jan. 28
5:21
22 milliárdot fizethet ki a szexrabszolgájának (Blikk)
Pound Ridge ‒ 100 millió dollár (22 milliárd forint) kártérítést követel egykori fogva tartójától sorstársaival együtt az a magyar nő, akit egy amerikai író, Joseph Yannai (69) tartott rabságban és kényszerített orális szexre New York államban négy évvel ezelőtt.
jan. 28
5:27
Hétfőn havazás (Infostart)
Vasárnap estétől észak felől havazás kezdődött, ami hétfő reggelig a Győr-Szeged vonaltól északkeletre eső területeket érinti. Budapesten is megindult a hóesés. Hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk hóra, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, átmenetileg ónos eső is eshet.
jan. 28
5:27
Közös erődemonstrációt akar Gyurcsány (Alternatív Energia)
Összefogásra szólította fel az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus koalíció (DK) elnöke pártja szombati kongresszusán azt javasolta, hogy március 15-én a demokratikus ellenzéki szervezetek tartsanak közös erődemonstrációt. A küldöttek elfogadták a DK programját, amely a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza.
jan. 28
5:27
Már nem akar dolgozni: bezárja a helyi médiát a fideszes vezető (ATV)
Tavaly még át akarta venni az irányítást Kecel polgármestere, ám meggondolta magát, és inkább megszüntetik a városi televíziót és újságot. Pedig helyi vállalkozók finanszírozták volna a működést, így az egy fillérjébe sem került volna az önkormányzatnak.
jan. 28
5:29
Közös munka a szabad médiáért (Alternatív Energia)
Szabad, erős médiát akarunk! A lejtőn is van megállás... Ez a mottója annak az új beszélgetős találkozónak, amelynek a MédiaPáholy nevet adták a szervezők. Első alkalommal Lengyel Lászlóval beszélget Dési János. Az érdeklődőket ma 17 órától a XIII. kerület Tátra u. 11. alatt található Stúdió 11 szalonba várják.
jan. 28
5:31
Egyre több gyermek dolgozik illegálisan (Alternatív Energia)
Amennyiben gyermekek munkáltatását észlelik a munkaügyi felügyelőségek, értesíteniük kell a gyermekjóléti szolgálatot, ez azonban a legtöbbször elmarad - állapította meg Szabó Máté ombudsman, aki még 2010-ben vizsgálta a gyermekek törvényellenes dolgoztatását. Most utóvizsgálatot tartott.
jan. 28
5:33
A szórakozás közben csak az NFC tudott figyelni a játékra is (Agroinform)
Russell Wilsonék érezhető magabiztossággal nyertek Peyton Manningék ellen.
jan. 28
5:33
Egyre népszerűbbek a zálogházak (Alternatív Energia)
Lényegesen megugrott a zálogházak forgalma az elmúlt évben. Sokan próbálnak gyorsan pénzhez jutni, amelynek leghatékonyabb módja az értéktárgyak, főleg ékszerek elzálogosítása. Üzletvezetők és szakértők egyetértenek abban, hogy a zálogházkultúra immár nem csak a szegényebb rétegekre jellemző, hanem a teljes társadalomra, bajba jutott magánemberekre, vállalkozókra és cégvezetőkre egyaránt.
jan. 28
5:35
Hallgatnak a KSE-ügyről (Alternatív Energia)
Nehezen mozdul a számlabotrányával is ismertté vált kecskeméti sportklub, a KSE ügyében az ügyészség: a fideszes önkormányzati tulajdonú cég ellen még 2011 végén indult nyomozásnak továbbra sincs gyanúsítottja, miközben a NAV is folytat eljárást az ügyben.
jan. 28
5:36
Pokoli műtéttel gyógyították a rákos Havas Henriket (Blikk)
Budapest - Havas Henrik (63) arca sápadt, meggyötört, és jócskán le is fogyott. A népszerű riporter, műsorvezető a Frizbi Hajdú Péterrel szerdai adásának felvételén mutatkozott először a nagy nyilvánosság előtt azóta, hogy december közepén komoly műtéten esett át, hosszan kezelték kórházban.
jan. 28
5:37
Üdüléssel is alázzák a közmunkásokat (Alternatív Energia)
A közmunkásokat nap mint nap érő megaláztatások ellen emelt szót vasárnapi sajtótájékoztatóján Nyakó István. A Közmunkás Szakszervezettel és a Munkát, Kenyeret, Tisztességes béreket Egyesülettel együtt szervezik az Éhségmenetet, amely nyolc megyéből indul el különböző időpontokban, hogy egyszerre érkezzenek február 11-én a Kossuth térre egy közös demonstrációra.
jan. 28
5:39
Több tízmilliárdos lyuk a BKV-nál (Alternatív Energia)
Már a nyár elején, de legkésőbb augusztusban leállhat a budapesti közösségi közlekedés - legalábbis a jelenlegi helyzet alapján, hiszen a BKV idei költségvetésének felére-kétharmadára látszik csak fedezet. A BKV-nak mintegy 140 milliárd forintra lenne szüksége, ám ebből 30-60 milliárd hiányzik. Hogy pontosan mennyi, nehéz becsülni, mert ellentmondóak a hivatalos számok.
jan. 28
5:45
Világszerte megemlékezéseket tartottak a holokauszt áldozatainak emléknapján - a nap hírei (Infostart)
Kilépnek az LMP-ből és új pártot hoznak létre a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai. Brazíliában 245-en vesztették életüket egy diszkótűzben.
jan. 28
5:45
NFL: az NFC elsöprő győzelmét hozta a Pro Bowl (She)
Az NFC 62–35-re legyőzte az AFC csapatát az NFL All Star-mérkőzésén, a Pro Bowlon, amely lehet, hogy egy darabig az utolsó mérkőzés volt az észak-amerikai futball-ligában. A legértékesebb játékosnak járó díjak Kyle Rudolph, a Minnesota tight endje kapta meg, miután öt elkapásból 122 yardot és egy touchdownt jegyzett.
jan. 28
5:45
Sorozatban a hatodik kamatcsökkentés következhet (Üzlet és Utazás)
Kedden tartja idei első kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa; az elemzők többsége sorozatban a hatodik, 25 bázispontos kamatcsökkentést várja, bár a forint gyengülése miatt londoni elemzők egy része nem zárja ki a monetáris lazítás szüneteltetését sem. A tavaly augusztusban indult monetáris enyhítési ciklusban 7,0 százalékról 5,75 százalékra csökkent a jegybanki…
jan. 28
5:45
Jött egy újabb pofon Orbán és Matolcsy gazdasági csodájának (168 Óra Online)
A kiskereskedelmi értékesítés volumenének novemberi 4,1%-os csökkenésében az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek, az üzemanyagtöltő-állomások, a bútor- és műszakicikk-üzletek, valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk üzletek eladásainak visszaesése volt meghatározó – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
jan. 28
5:45
Neked mennyit ér a pénzed? Így számolj a minimálbérrel! (Pénzcentrum)
Havonta ötezer forinttal emelkedett idén a bruttó minimálbér, ebből azonban csak 3 275 forint marad a munkavállalók zsebében. Ez nagyjából ahhoz lesz elég, hogy idén ne romoljon tovább a legkisebb keresetek vásárlóértéke, az elmúlt évek veszteségeinek ellentételezéséhez azonban kevés....
jan. 28
5:47
Áfakulcsban világelsők vagyunk (Üzlet és Utazás)
A kormányok 2012-ben tovább növelték az áfakulcsokat, hogy bevételhez jussanak, és csökkentették a társasági adót, hogy országukba új befektetőket vonzzanak - derül ki a KPMG éves Corporate and Indirect Tax Survey tanulmányából. László Csaba, a KPMG szenior partnere szerint a kormányok pénzéhsége abban érhető tetten, hogy a társaságiadó-kulcsok csökkentése lassult.
jan. 28
5:49
Jól fizettek az állami cégek (Üzlet és Utazás)
Tavaly szépen hoztak az állam konyhájára az állami vagyonból származó bevételek - írta a Portfolio.hu internetes portál. A tavalyi évben alig volt néhány bevételi sor a költségvetésben, amely az előirányzat felett teljesült (a társasági adóból, evából, bankadóból, áfából, szja-ból is kevesebb folyt be).
jan. 28
5:51
Jogsértő a pénztári bevétel állami elvonása (Üzlet és Utazás)
Az ombudsman szerint sérti a tulajdonhoz való jogot a magánnyugdíjpénztári önkéntes tagdíj-kiegészítések hozamának részleges állami elvonása. Szabó Máté hivatalánál elmondták, hogy a biztoshoz két magánszemély fordult panasszal, mert a magánnyugdíj-pénztárnak teljesített önkéntes befizetéseik teljes hozamát nem kapták vissza az állami nyugdíjrendszerbe való átlépéskor, csupán a hozamgarantált tőke…
jan. 28
5:53
Büntetnék az energiacégeket (Üzlet és Utazás)
Amennyiben a MEH az energiaszolgáltatások minőségromlását észleli, úgy bírságot, vagy akár tarifacsökkentést is kiszabhat büntetésként - derül ki abból a képviselői kérdésre adott miniszteri válaszból, amelyre a Napi.hu internetes portál hívta fel a figyelmet.
jan. 28
5:55
Stagnálás vár a gazdaságra (Üzlet és Utazás)
A beruházások hiány és a belső kereslet folyamatos csökkenése akadályozza a leginkább a magyar gazdaság teljesítményének a javulását - nyilatkozta lapunknak Vértes András. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint a befektetők azért nem gondolkodnak hosszabb távú programokban, mert Magyarországon megszűnt a jogbiztonság, s évente négy-öt új adót vet ki a kormányzat. A hazai vásárlóerő pedig a…
jan. 28
5:57
Biztonságos-e az érintés nélküli bankkártyás fizetés? (Üzlet és Utazás)
Villámgyors és biztonságos - ezekkel a jelszavakkal reklámozzák a bankok új bankkártya-technológiájukat, az érintés nélküli bankkártyás fizetés lehetőségét. Ennek lényege, hogy a pénztárnál nem kell átadnunk a bankkártyánkat, hogy annak chipkártyáját vagy mágnesszalagját leolvassák, elég a terminálhoz érintenünk.
jan. 28
6:03
Áder János levele a magyar zsidóságnak (Infostart)
A haláltáborokba hurcoltakra emlékezni egyet jelent szembenézni a ténnyel: közülünk is bárki ott lehetett volna az ártatlan áldozatok között - fogalmazott Áder János köztársasági elnök, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából a magyar zsidóságnak írt levelében.
jan. 28
6:03
A spanyolok lelépték Dániát a döntőben (Infostart)
A házigazda spanyol válogatott nyerte a férfi kézilabda-világbajnokságot, miután a vasárnap esti barcelonai döntőben kiütötte az előző vb-n is ezüstérmes dánokat (35-19).
jan. 28
6:03
Brutális robbanás a benzinkúton (Vezess)
Lehet gáz, vagy benzin, az üzemanyag csak akkor biztonságos, ha a szükséges biztonsági előírásoknak megfelelően kezelik. Ellenkező esetben könnyen hatalmas robbanás lehet a történet vége.
jan. 28
6:03
Tiltakozást váltottak ki Berlusconi szavai Mussoliniről (Kripto Akadémia)
Tiltakozást váltott ki Olaszországban a volt kormányfő, Silvio Berlusconi kijelentései Benito Mussolini fasiszta diktárorról a vasárnapi holokauszt emléknapon.
jan. 28
6:05
Alacsony részvétel a bolgár népszavazáson (Kripto Akadémia)
A választásra jogosultak alig több mint húsz százaléka járult az urnákhoz tegnap Bulgáriában, a rendszerváltás utáni első népszavazáson.
jan. 28
6:07
Tragédiába torkollott koncert (Kripto Akadémia)
Több száz halálos áldozatot követelt Brazíliában az a diszkótűz, amely tegnap hajnalban ütött ki dél-brazíliai Santa Maria településen: a BBC szerint már hivatalosan is 245-en haltak meg az ország legdélibb tartományában történt tragédiában. Mint a rendőrség is megerősítette, az áldozatok többsége tinédzser volt.
jan. 28
6:09
Beüzemelték az első Patriotokat Törökországban (Kripto Akadémia)
Bevetésre kész a Törökországba küldött első Patriot-üteg - jelentette be szombaton a NATO. Az észak-atlanti szövetség külügyminiszterei tavaly decemberi ülésükön döntöttek arról, hogy teljesítik Ankara kérését és a szíriai fenyegetésre válaszul rakétavédelmi egységeket telepítenek a török-szíriai határ védelmére.
jan. 28
6:11
Milos Zeman lett az új cseh államfő (Kripto Akadémia)
Milos Zeman volt szociáldemokrata kormányfő nyerte az elnökválasztást Csehországban.
jan. 28
6:12
Happy Hétfő #4 (Joy)
Egy kis zene, hogy még jobb legyen a heted! Tudjuk, hétfő reggel van, és az nem mindig indul gördülékenyen, de mi pont ezért ajánljuk neked ezt a számot - egy kis extra lendület nem árthat!
jan. 28
6:13
Erdélyben csak a jobboldal esélyes? (Kripto Akadémia)
Alig zárult le a román parlamenti választási kampány, máris a 2014-es magyarországi választás szele érződik Erdélyben. Az RMDSZ bejutott a román parlamentbe, de gyengébb lett, Tőkés László néppárti jelöltjeire leadott, elveszett magyar voksoknak köszönhetően.Tőkésék a vereség ellenére úgy gondolják, van mit keresniük az erdélyi magyar politikai porondon, most épp a Fidesz első zsebpártját…
jan. 28
6:18
Globális összeesküvés a rákkezelés? (HáziPatika)
Egyes magazinokban megjelenő cikkek a rákkezelés bevált módszerei ellen érvelnek, feleslegesnek és veszélyesnek bélyegezve. Egy szakértői blog azonban tételesen megcáfolja ezeket az állításokat. ...
jan. 28
6:21
Vízügyi csúcstalálkozó Budapesten (Infostart)
Nemzetközi vízügyi csúcstalálkozót rendeznek októberben Budapesten - közölte a miniszterelnök-helyettes.
jan. 28
6:21
Honvéd: hazája élvonalában folytatja a fiatal légiós (She)
A szerb élvonalban szereplő FK Javor Ivanjicánál folytatja a Budapest Honvéd korábbi szerb labdarúgója, Filip Kosztics.
jan. 28
6:21
Elsötétült a Colosseum - így tiltakoztak az antiszemitizmus ellen (hirado.hu)
A megmozduláson a római magyar nagykövet is beszédet mondott.
jan. 28
6:21
Rákkal műtötték Havas Henriket (NLC)
Havas Henrik hiába esett át veszélyes műtéten, azt mondja, nem volt halálfélelme. Pedig nemcsak gyulladásban volt a vastagbele, hanem rosszindulatú szövődményeket is találtak benne, ezért eltávolították egy részét.
jan. 28
6:23
Egész délelőtt havazhat a főrvárosban (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon, valamennyi főút jól járható - közölte a társaság hétfőn reggel az MTI-vel.
jan. 28
6:23
Áder János levele a magyar zsidóságnak (hirado.hu)
"A haláltáborokba hurcoltakra emlékezni egyet jelent szembenézni a ténnyel: közülünk is bárki ott lehetett volna az ártatlan áldozatok között."

Keresés