2013. január 28. hétfő

jan. 28
7:42
Milliárdokat költött tavaly a politikusok győzködésére a Google (PC Fórum)
Az amerikai szenátus a napokban nyilvánosságra hozta azon jelentésének legújabb kiadását, amelyben azt hozza nyilvánosságra, hogy a különböző cégek és ipari érdekeltségek milyen összegeket költöttek az elmúlt éveben lobbitevékenységre, azaz a törvényhozásban tevékenykedő politikusok úgymond meggyő..
jan. 28
7:44
Már nem az Apple a világ legértékesebb vállalata (PC Fórum)
jan. 28
7:48
Itt a világ első arab íráson alapuló programozási nyelve (Prog)
Miközben még a latin ABC-n és angol nyelven alapuló programozási nyelvekben sem mindig megoldott a forráskódok jó és könnyű olvashatósága, egy amerikai programozó elkészített egy olyan nyelvet, amely egyébként a legtöbb a nyugati világban dolgozó kódernek legfeljebb verejtékes rémálmaiban jön elő...
jan. 28
8:00
Nextserver: kedvezményes domain regisztráció és webtárhely-szolgáltatás HUP olvasóknak (x) (hup.hu)
A Nextserver csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy itthon is elérhetővé teszi a nemzetközi domainkezelőknél megszokott automatizált ügyintézést. A szokásos papírmunka minimális: az online megrendelés során megadott adatokból generált pdf-et kapunk, melyet kinyomtatva, aláírva és lefotózva kell feltölteni. Erre csak .hu domain esetén van szükség, egyéb domain végződések papírmentesen…
jan. 28
8:18
Tényleg ütni fognak az új generációs konzolok? (prohardver)
A pletykált felépítés mellett a Sony és a Microsoft masinája igen érdekes képességek birtokában lesz.
jan. 28
8:18
Olcsóbb felsőkategória, drágább Blade III a Telenornál (prohardver)
A közkedvelt ZTE-nek felment az ára, de más mobilok olcsóbbak lettek.
jan. 28
8:20
Ingress - virtuális világuralom Androidon (prohardver)
A Google új közösségi játéka csatatérré varázsolja a Földet. Küszöbön áll az idegen megszállás, mely ellen csak egy androidos telefon segíthet.
jan. 28
8:36
[Premier] Heti megjelenések (Gamer365)
jan. 28
8:36
Az okostelefon-használat adatait kutatják Szegeden (prim)
Az okostelefonok webes adataira épül egy kétéves nemzetközi kutatás, mely a napokban indult Szegeden: a FuturICT.hu nevű...
jan. 28
8:45
Szép jó reggelt! 2013.01.28. (GameStar)
Újabb hétfő, újabb lehetőségek, dolgos-szorgos jó reggelt mindenkinek! Related Stories Ace Combat: Assault Horizon - megjött PC-re is (videó) Új Mass Effect 3 képek - mikor jön a DLC? Kiadóvá bővült a Rovio Játékot csempészett az USA kormányzati oldalaira az Anonymous Epic Mickey 2 - Bukott a játék, buknak a készítők is?
jan. 28
8:45
Fizetni fog többmillió regisztrált felhasználójának a Facebook (PC Fórum)
A Facebook többmillió felhasználójának lesz majd kénytelen hamarosan egyenként többezer forintnak megfelelő összeget kifizetni, miután egy peren kívüli egyezséggel zárt le egy vele szemben indított ún. csoportos pert az Egyesült Államokban. Ez utóbbit azért kezdeményezték a közösségi oldallal szem..
jan. 28
8:47
Hivatalosan is szabvány lett a kétszer jobban tömörítő H.265 videókodek (PC Fórum)
A Nemzetközi Telekommunikációs Egyesület (ITU) a múlt hét végén hivatalosan is elfogadta a jelenleg alkalmazott legelterjedtebb H.264 videótömörítési szabvány még az eddigieknél is hatékonyabb utódját. A tavaly nyáron véglegesített H.265 a mozgóképek átvitelét ugyanolyan minőségben akár feleakkora..
jan. 28
9:12
A Mobil Haswell Celeron processzorok 2013 végén jönnek (prim)
Az Intel tervezi, hogy a 32 nm-es Sandy Bridge alapú B840 Celeron processzort a 22 nm-es Ivy Bridge alapú 1020M modellre cseréli.
jan. 28
9:14
Új Vodafone flottacsomag hallássérültek részére (prim)
A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Vodafone Magyarország példaértékű...
jan. 28
9:30
2013: Felfalta a magyar webet a Facebook (HWSW)
Az USA-ban népszerű Twitternek hazánkban keresztbe tett a Facebook berobbanása, így az erre építő Yamm.hu is csak egy szűk rétegeket szolgált ki. Liebig Zsolt nemrégiben jelentette be, hogy a jövőben nem folytatják a szolgáltatás fejlesztését, s ugyan az oldal még elérhető, erőforrásaikat más termékekre fókuszálják. A HWSW ennek apropóján beszélgetett vele a közösségi web magyarországi…
jan. 28
9:30
Galaxy blog: Mindjárt itt van a Samsung Galaxy Grand (prohardver)
Koreában már kapható az 5 inches szörnyeteg, Európában kétkártyás változat is várható.
jan. 28
9:32
Négy pályázó a GSM-R tenderen (HWSW)
A múlt pénteki határidőig négy cég adott be jelentkezést a tavaly decemberben meghirdetett GSM-R tenderre, melynek célja a vasúti tömegközlekedés hatékonyabbá tétele egy egységes vonatbefolyásoló rendszer által.
jan. 28
9:39
Gigabüntetés elé néz a UPC Szlovákiában (prohardver)
Szlovákiában is folyik a küzdelem a távközlési felügyelet és a szolgáltató között.
jan. 28
9:39
HTC Mini - hát ez meg mi? (hup.hu)
A hírek szerint a HTC egy "távvezérlőt" kíván társítani a HTC Butterfly készülékéhez. A HTC Mini egy érdekes elképzelés. Nem kisebb megjelenítő, mint az elterjedőben levő smartwatch-ok, hanem egy mini telefon a telefonodhoz. Egyelőre úgy néz ki, hogy csak Kínában kerül majd forgalomba. A részletek itt.
jan. 28
9:48
Remek dizájnnal és számos extrával érkezik a csúcs LG tv (prohardver)
Beépített kamerát kapott a hang- és gesztusalapú vezérlést is támogató LA960V.
jan. 28
9:48
Napi humor: Portal - Turrent Anthem (PC Fórum)
jan. 28
9:57
Elhunyt Normand Corbeil, a Fahrenheit és a Heavy Rain zeneszerzője (GameStar)
A komponista kegyetlen harc után a rák ellen, 56 évesen távozott közülünk. Related Stories Új Mass Effect 3 képek - mikor jön a DLC? Kiadóvá bővült a Rovio Játékot csempészett az USA kormányzati oldalaira az Anonymous Epic Mickey 2 - Bukott a játék, buknak a készítők is? Roam - Túlélő-RPG a Gas Powered Games volt fejlesztőjétől
jan. 28
10:06
Utolsó trailer: Dead Space 3 (Gamer365)
jan. 28
10:12
Japánban indul el a világ első 4K tévéadása (prohardver)
A kormány felpörgeti a fejlesztést, hogy lökést adjanak az iparágnak.
jan. 28
10:24
A Pentagon jelentősen növelné a kibertámadások ellen küzdő személyzet létszámát (MaHu)
Az amerikai védelmi minisztérium a többszörösére akarja növelni az internetes bűnözés ellen küzdő katonai és polgári szakszemélyzet számát.
jan. 28
10:42
Táblagépek és okostelefonok gyártásába fog az NVIDIA? (prohardver)
Ettől még nem lesznek NVIDIA márkájú kütyük a piacon, de a Tegra 3 elterjedését minden erővel segíteni próbálja a cég.
jan. 28
10:42
Repülési keresőt indított a Google (SG)
A cég megkönnyítené az internetezőknek a repülési információk megtalálását és az online jegyfoglalást. A Google szerint a jelenleg a piacon lévő keresők használata túl időigényes.
jan. 28
11:00
Kártérítés az internet kikapcsolásáért (HWSW)
Az internetelérés elengedhetetlen a mindennapi élethez, legalább annyira, mint a telefon. Amennyiben pedig ezek a szolgáltatások nem állnak egy adott időintervallumban az előfizetők rendelkezésére, akkor a szolgáltatónak pénzügyi kompenzációs kötelezettsége keletkezik - mondja a német szövetségi bíróság.
jan. 28
11:00
A Qualcomm is beszállna a microszerverek piacára? (prohardver)
A vállalat az új generációs ARM magokkal hódítaná meg a bővülés előtt álló szegmenst.
jan. 28
11:00
Acer: túl bonyolult a Windows 8 (SG)
Jim Wong, az Acer elnöke élesen bírálta a Microsoft új operációs rendszerét, mondván az nagyon bonyolult és a használata ezért túl sok magyarázatot igényel.
jan. 28
11:09
Dead Space 3 - Megérkezett a Launch Trailer (GameStar)
Befutott a játékmenet-elemekkel és CGI jelenetekkel megtűzdelt utolsó videó. Related Stories Kiadóvá bővült a Rovio Játékot csempészett az USA kormányzati oldalaira az Anonymous Epic Mickey 2 - Bukott a játék, buknak a készítők is? Roam - Túlélő-RPG a Gas Powered Games volt fejlesztőjétől Crysis 3 előzetes - Nyakunkon a megjelenés
jan. 28
11:15
Sokan már az interneten keresik a leárazásokat (IT-Extreme)
A MasterCard adatai szerint az európai fogyasztók 60%-a már az interneten is keresi a januári leárazások miatt kedvezőbb áron elérhető termékeket...
jan. 28
11:17
A negyedik generációs iPad Wi-Fi + 3G/LTE, az iPad mini Wi-Fi + 3G/LTE és az iPad 2 mától kapható a Telekomnál! (IT-Extreme)
Az új iPadeket a Telekom kedvező árú otthoni és mobilinternet-csomagokkal együtt kínálja...
jan. 28
11:18
Őrizetbe vették a Gozi vírus készítőit (SG)
A kártevő fejlesztői akár 50 millió dollárt is szerezhettek és a programot más bűnözőknek is eladhatták. A három férfit az FBI és a vele együttműködő rendőri szervek kapcsolták le.
jan. 28
11:18
Toboroz a Remedy (Gamer365)
Új embereket toboroz a Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake) csapata, és hogy megmutassák, mennyire is érdemes csatlakozni hozzájuk, közzétettek egy hangulatos összeállítást.
jan. 28
11:18
NetBSD image a Raspberry Pi letöltőoldalán (hup.hu)
Pár nappal ezelőtt felkerült a Raspberry Pi projekt letöltőoldalára egy nem hivatalos FreeBSD image. Néhány órával ezelőtt Eben Upton - a Raspberry Pi Foundation alapítója - bejelentette, hogy frissített NetBSD image érkezett Nick Hudson NetBSD fejlesztőtől és ez az image bekerült a Raspberry projekt mirror rendszerébe.
jan. 28
11:19
Black Berry Z10 – 720p felbontású képernyővel (IT-Extreme)
Az új, teljes érintő képernyős Black Berry Z10 ugyan még hivatalosan nem került bejelentésre, szinte már minden fontosabb adat kiszivárgott a közel 170 ezer forintos várható árával együtt...
jan. 28
11:20
Bemutatták a H.265 videokodeket (SG)
A Nemzetközi Távközlési Unió tagjai megállapodtak a H.265, más néven High Efficiency Video Coding videokodek elfogadásáról. Használata csökkentheti a hálózatok terhelését.
jan. 28
11:20
Brit eladások: a Black Ops II került az élre (Gamer365)
A DmC visszacsúszott a negyedik helyre.
jan. 28
11:36
Intel - AMD: változó piac, új lehetőségek (SG)
Kis túlzással kijelenthetjük, hogy a hagyományos x86-vonalon folytatott küzdelmet az Intel végül megnyerte, a változóban lévő PC-piac azonban alapvető módon rajzolja át a jövőről alkotott elképzeléseket. A többnyire pozitív eredményeket felmutatni képes nagyobbik vetélytárs a mobil szegmensben, a komoly veszteségekkel küzdő kisebbik rivális viszont a konzolok és a grafikus vezérlők területén lát…
jan. 28
11:45
Az Alan Wake fejlesztői videóval keresnek új munkatársat (GameStar)
Egy remek videóban pillanthatunk bele a Remedy munkatársainak mindennapjaiba. Related Stories Játékot csempészett az USA kormányzati oldalaira az Anonymous Epic Mickey 2 - Bukott a játék, buknak a készítők is? Roam - Túlélő-RPG a Gas Powered Games volt fejlesztőjétől Crysis 3 előzetes - Nyakunkon a megjelenés Cities in Motion 2 - Egy nagyváros megelevenedése
jan. 28
11:54
Megérkezett az IDC negyedik negyedéves jelentése (prohardver)
Az IDC jelentése alapján a Samsung és az Apple után a Huawei a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártó, legalábbis a tavalyi negyedik negyedévben.
jan. 28
12:12
A Lenovo cáfolja, hogy megvennék a RIM-et (prohardver)
Kétértelmű kijelentést tett a kínai cég pénzügyi igazgatója, a pletykákat cáfolja a Lenovo.
jan. 28
12:24
A kormány és a Nokia Siemens Networks stratégiai megállapodást kötott (prohardver)
A megállapodást ma délután fél kettőkor írták alá, beszédet tartott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, illetve Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks Kft. ügyvezető igazgatója.
jan. 28
12:30
A Cisco eladja a Linksyst a Belkinnek (prohardver)
Az otthoni és kisirodai hálózati részleg akvizíciója márciusban be is fejeződik.
jan. 28
12:45
Péterfalvi: elindulhat a Google Street View szolgáltatás (MaHu)
Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint Magyarországon elindulhat a Google Street View szolgáltatás, miután egy most elkészült állásfoglalásban sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy a magánszféra ne sérüljön, és a köz érdeke is érvényesüljön.
jan. 28
13:06
Darabokban végezte a THQ (HWSW)
Az eredeti tervekkel ellentétben egyenként értékesítették a csődbe ment THQ játékait és stúdióit, a játékipari szereplők pedig annak rendje és módja szerint széthordták a kiadó vagyonát. A THQ-nak ezzel vége.
jan. 28
13:15
Call of Duty: Black Ops II - Mozgásban a Revolution DLC gördeszka pályája (GameStar)
A holnap debütáló letölthető tartalom egy részét videón tekinthetjük meg, akció közben. Related Stories [Frissítve] Epic Mickey 2 - Bukott a játék, buknak a készítők is? Roam - Túlélő-RPG a Gas Powered Games volt fejlesztőjétől Crysis 3 előzetes - Nyakunkon a megjelenés Cities in Motion 2 - Egy nagyváros megelevenedése Ha egy könyv megszólal - Videókritikával újít a Könyvmolyz
jan. 28
13:15
(Játéktesztek) Lollipop Chainsaw (PC Guru)
Az ismeretlenségből a sztárságba: a polgárpukkasztásból és az emberi elme által értelmezhetetlen jelenetek sokaságából karriert építő Suda 51 most egy amerikai cheerleader lánnyal kaszabolja a zombikat, nyalókát, miniszoknyát és láncfűrészt pakolva a mérhetetlenül dögös, kellően pajkos szöszi testére és kezeibe!
jan. 28
13:24
Asus Taichi 21 – Ultrabook két képernyővel (prohardver)
Az Asus sajátos covertible megoldását teszteltük, amit egyszerre akár ketten is használhatnak.

Keresés