2013. január 23. szerda

jan. 23
0:09
Vélemények a kiber-hadviselésről (Vírus Híradó)
Békésen zárult a németek által szervezett finn-orosz vita.
jan. 23
0:36
Korlátozhatja az e-cigarettát Brüsszel (sg)
Az elektromos cigaretta piacának szabályozására készül az Európai Bizottság, a tervek szerint a termékek többségét csak gyógyszertárban lehet majd árusítani.
jan. 23
0:54
Támogatott informatikai képzések indulnak (sg)
Újabb 17 képző intézmény 317 tanfolyamával bővül az uniós támogatású nyelvi és informatikai képzések kínálata keddtől - jelentette be Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke.
jan. 23
0:58
Fukusima, a félelem és a szorongás tartománya I. (sg)
Az atomkatasztrófa nem csak energetikai, hanem az érintett több százezer ember által társadalmi válságot is okozott. Helyzetük eléggé kilátástalan.
jan. 23
1:30
Ilyen a tökéletes 3D portré (sg)
Felipe Baez vizuális művész megalkotta a tökéletes 3D képet, megalkotásához teljesen körbeveszi alanyát digitális fényképezőgépekkel.
jan. 23
1:48
Európában második a Lenovo (sg)
Az IDC legújabb előzetes eredményei azt mutatják, hogy a Lenovo már a második helyen áll az EMEA régió PC piacán 11,1 százalékos részesedéssel.
jan. 23
1:52
A magyaroknak online vásárlásnál is csak az ár számít (sg)
Regionális felmérést készített a PayPal az online vásárlási szokásokról, hogy mi kerül a magyar vásárló virtuális kosarába és miért rendelünk külföldről?
jan. 23
1:56
Belső közösségi hálózatot épít ki a Tesco (sg)
A brit székhelyű vállalat tervei szerint az európai és ázsiai leányvállalatok központjaiban és az ottani üzletekben dolgozó alkalmazottak számára teszi elérhetővé az Office 365-öt.
jan. 23
2:06
jQuery konferencia Bécsben (sg)
A legismertebb JavaScript konferenciát első alkalommal rendezik Ausztriában - a főbb témák az okostelevízió, a reszponzív web design (RWD) és a mobil eszközök.
jan. 23
6:36
Hosszú életű SSD a Microntól (PCWorld)
A meghajtó akkor sem használódik el nagyon, ha öt évig naponta tízszer írják tele.
jan. 23
6:36
Hogyan dobott ki az ablakon a HP 5 milliárd dollárt? (HWSW)
A HP vezetői a Wall Street Journal bennfentes forrásai szerint az Autonomy felvásárlása előtt már értesülhettek arról, a cég könyvelésével nincs minden rendben, mégsem álltak el az ügylettől. Az utóbbi idők egyik legvitatottabb informatikai akvizícióját mindenképp keresztül akarta vinni Leo Apotheker, korábbi vezető.
jan. 23
7:30
Ingyenesként hirdette meg új Surface Pro táblagépeit a Microsoft (pcforum.hu)
A Microsoft kedden hivatalosan is bejelentette Surface Pro táblagépei piacra dobását - de az akciót Redmond egy fatális hibával indította. A konszern ugyanis a teljes értékű PC-ként is funkcionáló új tabletjeit azok bemutató honlapján akár már 0 dollártól megvásárolhatóként - azaz, gyakorlatilag i..
jan. 23
7:48
Hogyan szabjuk testre a Windows 8 bootmenüjét? (PCWorld)
A Boot UI Tuner számos opció beállítását lehetővé teszi.
jan. 23
7:48
Február 9-től lesz kapható a Surface Pro (sg)
A táblagép egy igazi erőmű lesz: kétmagos Intel Core i5 processzor, 4 GB memória és asztali Windows teszi értelmetlenné a notebook használatot az üzletemberek számára.
jan. 23
7:50
A Raspberry Pi sikere a fejlesztőket is meglepte (sg)
A miniatűr számítógépről 2011 májusában közölte az első videót a BBC, és néhány hónappal később már világossá vált, hogy az eszközből a tervezettnél jóval többet adhatnak el.
jan. 23
7:52
Radikálisan megváltoztatják az életünket az elérhető adatok (sg)
A felhasználók egyre több adatot tárolnak és osztanak meg másokkal, miközben a webes tárhelyek is egyre olcsóbbak. Mindez nagy mértékben befolyásolja az életünket.
jan. 23
8:06
A TSMC szerint nagy az igény a 20 nm-es technológiára (prohardver)
A vállalat vezetője a 28 nm-es kereslet túlszárnyalásával számol.
jan. 23
8:06
A fájlcserélők több zenei kiadványt vásárolnak (sg)
Újabb tanulmány erősíti meg azt a véleményt, hogy a fájlcserélők az átlagosnál sokkal több zeneszámot és zenei albumot vesznek, ezáltal az üldözésükkel voltaképpen önmagának árt a zeneipar.
jan. 23
8:06
Egy kis árcsökkenés a Vodafone-nál (prohardver)
Bár csupán két telefont érint, de ezúttal lefelé módosultak az árak.
jan. 23
8:06
Letölthető a Windows Phone 7.8 SDK (prog.hu)
A Microsoft - vélhetően alig egy héttel maga a Windows Phone 7.8 kiadását megelőzően - kedden letölthetővé tette honlapjáról mobilos operációs rendszeréhez készült fejlesztőkészlete legújabb frissítését. A Windows Phone SDK Update for Windows Phone 7.8 segítségével a fejlesztők felkészíthetik alka..
jan. 23
8:06
"Gyorsultak az AMD kártyák Linux alatt" (hup.hu)
Idézet: Kibővült szoftveres és hardveres támogatás, hibajavítások tömege és saját technológiák jobb implementálása - hosszú listát alkot az új linuxos AMD meghajtó újdonságlistája. Teljesítménynövekedés is lett, a Valve játékai valamivel jobban futnak majd a szabad platformon. [...] Az AMD kiadási jegyzetei szerint a legfontosabb újdonság, hogy a Valve Linuxra portolt játékai számottevő…
jan. 23
8:08
Jobban kellene támogatni az európai IT-vállalkozásokat (sg)
Adókedvezményekkel és a kezdő cégek minél hosszabb ideig való támogatásával lehetne erősíteni az európai IT-ipart, mivel a prototípus után magukra teljesen magukra maradnak az újítók.
jan. 23
8:08
43 millió eurót dobott ki az ablakon München a Linux-ra váltással? (prog.hu)
A müncheni közigazgatás Linux-ra és más nyílt forrású rendszerekre történő átállítása 43 millió euróval nagyobb megterhelést jelentett a város költségvetése számára, mint ha továbbra is a Microsoft termékeit használta volna. Erre a következtetésre jut egy a napokban nyilvánosságra került, a Micros..
jan. 23
8:09
StarCraft II: Heart of the Swarm nyitó video (PC Dome)
Végre megjelent a teljes, vágatlan trailer, amelyben Kerrigan fészekaljának mindennapjaiba tekinthetünk bele.
jan. 23
8:10
Minimalista mobil böngésző az Operától (sg)
A norvég csapat által gőzerővel fejlesztett Ice nevű új program iOS és Android operációs rendszert futtató táblagépeken és okostelefonokon lesz használható.
jan. 23
8:24
Újra eltemetik az Atarit (HWSW)
Újabb fejezetéhez érkezett az elmúlt évtizedeket gyakorlatilag folyamatos küszködéssel töltő Atari története. A legendás márka már a sokadik alkalommal cserél gazdát, valószínűleg ezt a fordulatot is túléli majd.
jan. 23
8:33
Leáll a PC-s alaplapok gyártásával az Intel (pcforum.hu)
Az Intel kedden jelentette be, hogy hamarosan jelentős szűkítést kezd meg eddigi termékpalettáján. A kaliforniai gyártó ugyanis következő generációs Haswell processzorainak megjelenését követően elkezdi leállítani PC-s alaplapgyártását, az évtized közepére pedig teljesen beszünteti a mai gépeknek ..
jan. 23
8:35
Így készült a Cyberpunk 2077 jócsajos trailere (pcforum.hu)
A Behance egy napokban közölt cikke bekukkantási lehetőséget nyújt az érdeklődőknek abba, hogy hogyan és miként is készült a Cyberpunk 2077 múlt héten a PC Fórum által is közölt lélegzetelállító trailere. A videó egy gyakorlatilag a másodperc törtrésze alatt lejátszódó jelenetet fejt ki egy többpe..
jan. 23
8:45
Jó Reggelt! 2013.01.23. (GameStar)
Bár télen nem meglepő, de most olyan hideg köszöntött le Fejér megyére, hogy a vastag gyapjú takaróm sem állhatta útját... hát már semmi sem szent? Related Stories Új kontrollerrel érkezik a Playstation 4? [Élő] GameStar Aréna Live - Kérdezzetek! Proteus - Zenés felfedezés indie országban THQ - akkor búcsúzzunk el szépen Washington felett az ég - Kényszerleszállás kritika
jan. 23
9:18
MSI Enjoy 71 – újabb belépő (prohardver)
Alacsony árfekvésű, kétmagos processzorral szerelt héthüvelykes táblagépet mutatott be az MSI.
jan. 23
9:36
Bombaerősnek tűnik a Sharp legújabb csúcs LCD tévéje (prohardver)
A teljesen megújult Smart rendszert kétmagos processzor támogatja a 35 wattos mélynyomóval ellátott 8-as szériában.
jan. 23
9:36
Heti retro: Legendás informatikusok régi névjegykártyái (pcforum.hu)
Mai visszatekintésünkben az informatikatörténelem néhány meghatározó egyéniségének régi névjegykártyáját vesszük szemügyre. Ezek legtöbbjéről elmondható, hogy nagyon jellemzőek az illetők személyiségére - bár van olyan is köztük ami pont miatt érdekes, mert gyakorlatilag szöges ellentétét jeleníti..
jan. 23
9:39
PC-re is tiszteletét teszi a Resident Evil: Revelations (GameStar)
Az eredetileg 3DS-exkluzívnak számító Resident Evil epizód nem csupán a két nagyobb konzolra, de asztali gépekre is megérkezik. Related Stories [Élő] GameStar Aréna Live - Kérdezzetek! Proteus - Zenés felfedezés indie országban THQ - akkor búcsúzzunk el szépen Washington felett az ég - Kényszerleszállás kritika A Silent Hill játékok producere elhagyja a Konamit
jan. 23
9:45
A miniszterelnök helyett a Microsoft válaszolt az ODFA levelére (prohardver)
A magyar képviselet vezetője szerint szükség van a személyes találkozókra a pontos tájékoztatás érdekében.
jan. 23
9:54
Egyre kisebb az AMD (HWSW)
Hatalmas veszteséget könyvelt el a negyedik negyedévben a stratégiai átalakuláson áteső AMD. A vállalat termékei iránti kereslet jelentősen visszaesett, ahogy a PC-piac csökkent. A cég az év második felére fejezi be az átalakulást, ekkortól lehet ismét nyereséges.
jan. 23
10:12
A Dellbe fektetne a Microsoft (PCWorld)
Azzal, hogy a Dell kivonulna a tőzsdéről, a redmondiak pedig 3 milliárd dollárral segítenének, mindkét fél jól járhat.
jan. 23
10:12
Fénnyel kommunikáló okostelefonokat vízionál a Fujitsu (HWSW)
A jövő adatkommunikációjában lokális szinten is nagy szerepet kaphat a fény, legalábbis így látja a Fujitsu, mely az idei Mobile World Congress alkalmával mutatja be azt az okostelefonos adatátviteli eljárást, mely segíti a különböző eszközök, például egy telefon és PC szinkronizációját.
jan. 23
10:18
Részleges hibernálás támogatás OpenBSD/amd64-en (hup.hu)
Mike Larkin (mlarkin@) arról számolt be nemrég, hogy az új-zélandi Dunedinben (ahol is az OpenBSD Foundation és Theo de Raadt vendégeskedett) jól haladt az amd64 platformon való hibernálás implementálásával. Már a forrásfában van a kezdeti támogatás. Bizonyos gépeken - Dell inspiron duo, Thinkpad x61s, qemu/bochs stb. szimulátorokon - már használható a hibernálás. Amely gépeken használható, ott…
jan. 23
10:30
GeekPhone Keon és Peak – Firefox alapokon (prohardver)
Két fejlesztői referenciamodellt rántott elő a tarsolyából a Mozilla.
jan. 23
10:30
THQ: pletykák a bíróságról (Gamer365)
Kihez kerülhetnek a játékok és a stúdiók?
jan. 23
10:48
LEGO City: Undercover trailer (wii) (Gamer365)
Friss előzetes a Wii U exkluzívról.
jan. 23
10:48
Acer Kiev projekt: olcsó Chromebox a láthatáron? (prohardver)
A hírek szerint a Samsung után hamarosan újabb gyártó is belevág az asztali Chrome OS üzletágba.
jan. 23
10:50
Utolsó trailer: Ni no Kuni (ps3) (Gamer365)
A jövő héten érkezik a Level-5 JRPG-je.
jan. 23
10:51
THQ árverés - kövesd az eseményeket a GameStaron (GameStar)
Ez lett a THQ címek sorsa. Hírek és pletykák folyamatosan frissítve - itt a GSO oldalán. Related Stories Tiszteletem! 2013.01.27. Ha vasárnap, akkor Hitman leárazás! GameStar játékajánló - ezzel játszunk a hétvégén Portal 2-vel tesztelik az álláskeresőket Blogajánló - Terítéken a Far Cry 3 és Van Helsing
jan. 23
10:51
A Microsoft nem adja ki a müncheniek költségmegtakarítását megkérdőjelező HP tanulmányt (hup.hu)
Tavaly év végén Münchenben készült egy kimutatás arról, hogy a város mennyit spórolt a Linuxra és más nyílt forrású szoftverekre való váltással. A dokumentum több mint 10 millió eurós megtakarításról szólt. A Microsoft ezt nem akarta elfogadni, ezért a megbízásából a HP egy tanulmányt készített, amelyben az áll, hogy ha München a Microsoft szoftvereknél maradt volna, olcsóbban megúszta volna, mint…
jan. 23
10:52
[Demó-kibeszélő] Metal Gear Rising (x360,ps3) (Gamer365)
Training + egypályás akció a kaszabolós spinoffból.
jan. 23
10:54
Dead Space 3 - Türelmetlen vagy? Vásárolj! (Gamer365)
jan. 23
11:24
Stagnáló bevétel, növekvő nyereség az IBM-nél (HWSW)
Az új System z mainframe és a szoftverek húzták az IBM negyedéves eredményeit. A bevétel stagnált, az egyre karcsúbb költségoldalnak köszönhetően azonban a nyereségtermelő képesség tovább nőtt.
jan. 23
11:27
(Hírek) Xbox Live-on a Call of Duty volt a király 2012-ben (PC Guru)
Major Nelson idén sem feledkezett el arról, hogy nyilvánosságra hozza, mely játékok voltak a legnépszerűbbek az előző évben.
jan. 23
11:29
(Hírek) The Last of Us: két gyűjtői verzió Európába (PC Guru)
A Sony Europe tegnap két különleges kiadást is bejelentett a májusban esedékes, már nagyon várt The Last of Ushoz.

Keresés