2013. január 23. szerda

jan. 23
7:15
Másképp kell számolni a testtömegindexet (NLCafé)
Brit matematikusok új képlettel álltak elő a BMI számítására. Szerintük ez a helyes.
jan. 23
8:09
„Kezünkkel hallgatózva hívjuk a magzatot” – hogyan működik a haptonómia? (NLCafé)
A kismama keze, amint gömbölyödő pocakján megpihen, a nyugtalan, hasfájós kisbaba, akit édesanyja simító kézmozdulatokkal nyugtat meg – sokszor látott mozdulatok, amelyek mára egy terápiás módszerré álltak össze.
jan. 23
8:11
Presser Gábor: A legenda nem ért véget (NLCafé)
Presser Gáborral megszervezni egy beszélgetést nem könnyű feladat, pedig olyan elegánsan szerény interjúalany, amilyenről minden újságíró álmodik. A programja viszont kérlelhetetlen. Szilveszter óta minden nap próbál, hiszen közelednek a februári LGT-bulik. Fogalmam sincs, hogyan, de talált számunkra időt.
jan. 23
9:03
Ilyen a modern Sherlock kalap és pipa nélkül – interjú (NLCafé)
Basil Rathbone, Jeremy Brett, Robert Downey Jr... csak néhány tehetséges és híres színész, akik már a legendás detektív bőrébe bújtak. A Sherlock című tévésorozatban azonban, teljesen új megközelítésből ismerhetjük meg a nyomozót. Milyen, amikor Sherlock régi történetei a mai világban kelnek életre? A főszereplő Benedict Cumberbatch válaszol.
jan. 23
9:05
Mit hoz a Kígyó éve? (NLCafé)
A kínai asztrológia eredete az idők homályába vész, a bölcsek sem tudják pontosan, hogyan és mikor keletkezett. A lényeg, hogy a kínai év holdújévvel kezdődik, évenként változóan január végén vagy február elején. Az idén február 10-én indul a Kígyó éve.
jan. 23
9:07
Mit hoz a Kígyó éve az egyes jegyeknek? (NLCafé)
A kínai asztrológia eredete az idők homályába vész, a bölcsek sem tudják pontosan, hogyan és mikor keletkezett. A lényeg, hogy a kínai év holdújévvel kezdődik, évenként változóan január végén vagy február elején. Az idén február 10-én indul a Kígyó éve.
jan. 23
11:09
Geréb Ágnes: „A születés minősége – az élet minősége” (NLCafé)
Ez az interjú tavaly decemberben, Geréb Ágnes ügyének legújabb tárgyalása előtt készült. Úgy beszéltük meg interjúalanyommal, hogy függetlenül a megszülető ítélettől, ebben az eredeti formában, változtatás nélkül hozzuk majd a Nők Lapja hasábjain nyilvánosságra. Íme.
jan. 23
11:11
Luxusházat vásárolt édesanyjának Beyoncé (NLCafé)
Less be te a popénekesnő édesanyjának pazar új otthonába!
jan. 23
11:45
A látókat is leiskolázza a vak gördeszkás – videó (NLCafé)
A fiú kétéves kora óta vak. Tízéves korában kezdett gördeszkázni.
jan. 23
12:03
Voice-nap a TV2-n! (est.hu)
Fináléhoz érkezett a Voice, ezért a TV2 egy egész napot szentel a tehetségkutatóban részt vevő versenyzőknek és a négy döntősnek. A több ezer jelentkező közül kiválasztott 24 versenyző egyaránt sokat köszönhet a produkciónak.
jan. 23
12:03
Így spórolj, ha radiátorod van! (NLCafé)
Szeretjük a meleget otthon, és azt is szeretjük, ha nem túl magas a fűtésszámlánk. Íme, egy tipp, hogyan spórolhatsz!
jan. 23
12:05
A Barátok közt Vili bácsija pihenőre megy a sorozatból (est.hu)
A Barátok közt nézőinek egy időre nélkülözniük kell majd az ország Kertész Vili bácsiját, Várkonyi Andrásra ugyanis egy komoly szívműtét vár a közeljövőben. A színész egyelőre még forgat, de hamarosan kórházba kell vonulnia.
jan. 23
12:39
Alkotmányellenes, ha a hó miatt elakadunk? (NLCafé)
Sokan hiába indultak el otthonról a nagy havazás idején, nem értek célba: lehetetlen volt közlekedni. Már az ombudsman is vizsgálódik az ügyben a felelősöket keresve.
jan. 23
13:15
Napok óta köhögök: legyen már vége! (NLCafé)
A felső légúti hurut kegyetlen dolog: épp sikerül túlélni az orrfolyásos napokat, amikor jön a következő stádium, és immár a köhögés tartja fenn bennünk a betegségtudatot. Ez utóbbi sem múlik néhány nap alatt, és a tünettel szemben szinte tehetetlennek érezzük magunkat. Pedig...
jan. 23
13:33
Lumière Filmklub: A guardista (est.hu)
A soron következő Lumière Filmklub keretében John Michael McDonagh krimikomédiáját, A guardistát vetítik január 24-én, 19 órai kezdettel a Millenárison található Európa Pontban. A vetítés után beszélgetés is lesz, melynek vendége...
jan. 23
13:33
Megbüntette a pincér a gyerekkel bunkózó vendégeket (NLCafé)
A pincér felidegesítette magát a vendég bunkó viselkedésén.
jan. 23
13:35
Hatékonyabb jogvédelmet kapunk, ha kórházba kerülünk (NLCafé)
Átalakul a betegjogi védelem rendszere annak érdekében, hogy mindenki az elvárható legemberségesebb ellátást kapja az egészségügyben. Mi drukkolunk!
jan. 23
14:11
Marad a hó, de még hidegebb lesz – időjárás (NLCafé)
Rossz hír azoknak, akiknek már elegük van a hideg latyakban csúszkálós mindennapokból: az országban többfelé újabb hóesés várható, miközben egyre keményebb fagyok lesznek.
jan. 23
14:27
Lagerfeld két menyasszonnyal áll ki a melegek mellett (NLCafé)
A beszólásairól elhíresült tervező most magához képest csendben, de annál hatásosabban állt ki a melegek jogai mellett.
jan. 23
16:33
Nulla szemetet termel a család (NLCafé)
Mindent kimérve vásárolnak, ruhájuk is épp annyi van, amennyi kell. Egy amerikai család úgy szervezi az életét, hogy ne termeljenek szemetet egyáltalán.
jan. 23
17:09
Az immunrendszert is kikészíti a magány (NLCafé)
Friss kutatás bizonyítja, amit sokan tapasztalhatnak saját bőrükön is: az emberi kapcsolatok tartós hiánya károsan hat az egészségre is.
jan. 23
19:15
Made in Hungary: Erotikus testékszerek (NLCafé)
Mi lehet erotikusabb egy meztelen női testnél? Például az érzéki testékszerekkel díszített pőre női test...
jan. 23
20:09
Óvszerben ugyanolyan jó... (NLCafé)
Hmmm, állítólag mindegy, hogy gumiban vagy anélkül szexelünk, egyformán jó így is, úgy is...
jan. 23
23:45
Újabb nevek a Szigeten (est.hu)
Végre megérkeztek az első nevek a Sziget idén is meglehetősen sokszínűnek ígérkező nemzetközi felhozatalából. Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, nemcsak a szabadtéri nagyszínpadok, hanem a hatalmas, akár 8-10 ezer főt befogadó koncert és party sátrak is izgalmas csemegékkel várják majd az érdeklődőket.

Keresés