2013. január 23. szerda

jan. 23
0:09
Vélemények a kiber-hadviselésről (Vírus Híradó)
Békésen zárult a németek által szervezett finn-orosz vita.
jan. 23
0:18
A hét csillagászati képe - A Nagy Buborék nyomában (csillagászat.hu)
Ha tél, akkor Orion-köd! Gáz- és porködök kavargásából születõ csillagok egy már-már háromdimenziós felvételen!
jan. 23
0:21
Káposztás canelloni paradicsomszósszal (Mindmegette)
Hozzávalók: 25 dkg káposzta 2 fej hagyma 3 evőkanál olaj 3 dl zöldségalaplé só bors őrölt szegfűbors cukor 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál paradicsompüré 2 doboz (425ml/db) darabolt paradicsom 6-7 szár majoranna 12,5 dkg ricotta 16-20 cannelloni tésztacső 10 dkg reszelt emmentáli sajt
jan. 23
0:21
NS: Császárék csúcstámadása; Kriston története; Szima válasza - szerda (NSO)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
jan. 23
0:24
Gasztronómia 2013-ban -II. rész (Chili & Vanilia)
Az év végi értékeléshez, illetve előretekintéshez. néhány gasztronómiai újságíró kollégám gondolatait kértem, fogadjátok szeretettel. A cikket két részre osztottam, különben túl hosszú és olvashatatlan lenne, az I. rész itt olvasható. A válaszolók ezúttal is (abc sorrendben): Fűszeres Eszter, a Fűszer és Lélek szerzője Gyimesi Zsuzsa, a hvg.hu gasztronómiai rovatának főszerkesztője Harmath…
jan. 23
0:25
Videó: „Mostantól a Volánnak minden meccset nyernie kell” (NSO)
Énekes Lajos másodedző szerint a Sapa Fehérvár AV19 nem játszott rosszul, uralta a mezőny, de a Volán lehetőségeket adott az Olimpija Ljubljanának az EBEL középszakaszának első meccsén az alsóházban. Hetényi Péter hozzátette, ezúttal is a helyzetkihasználással adódtak gondok. Ha a legjobb nyolc közé akar jutni a fehérvári alakulat, akkor minden meccset meg kellene nyerni a minél jobb esély…
jan. 23
0:30
Ritka Szépségek Gyűjteménye 2013 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: A WHO által a Ritka Betegségek Napjának nyilvánított február utolsó napjához kapcsolódó 2013. évi Ritka Betegségek Világnapja keretében megrendezendő kiállítás anyagának az összegyűjtése, mely a ritka betegségekkel élők művészeti tevékenységét mutatja be a nagyközönségnek és sorstársaiknak.
jan. 23
0:34
Internetes honlap fejlesztése / INNOVIZ 2012 (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot ír ki vállalkozások saját internetes oldalának fejlesztésére. A pályázatra innovatív tevékenységet végző, dél-dunántúli székhellyel vagy telephellyel működő egyéni, mikrovállalkozások és KKV-k jelentkezhetnek.
jan. 23
0:36
Korlátozhatja az e-cigarettát Brüsszel (sg)
Az elektromos cigaretta piacának szabályozására készül az Európai Bizottság, a tervek szerint a termékek többségét csak gyógyszertárban lehet majd árusítani.
jan. 23
0:38
Közösségek más szemmel (Pályázatfigyelő)
Felhívás Bodrogi Tibor Hon- és Népismereti Versenyen való részvételre.
jan. 23
0:39
Olvasnivaló: Tönköly, az ősi és egészséges gabona (Mindmegette)
A tönkölybúzát néhány éve fedezték fel újra, amikor a búza, illetve a búzából készített liszt egészségesebb alternatívája után kutattak. S ezzel visszatértek az egyik olyan gabonához, amit évezredeken át fogyasztott az emberiség.
jan. 23
0:42
Erasmus Mundus 2009-2013 cselekvési program / EACEA/38/12 (Pályázatfigyelő)
Az Erasmus Mundus program átfogó célja, hogy támogassa az európai felsőoktatást, hozzájáruljon a diákok karrierlehetőségeinek bővítéséhez és javításához, és elősegítse a kultúrák közötti megértést a harmadik országokkal folytatott együttműködés révén, az Európai Unió külpolitikai céljaival összhangban, a harmadik országok felsőoktatás terén való fenntartható fejlődésének támogatása érdekében.
jan. 23
0:46
Képzőművészeti alkotások a Mátrai Művészeti Napokra (Pályázatfigyelő)
A kiíró képzőművészeti pályázatot hirdet elsősorban festőművészek számára a Muzsikál az Erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2013 évi 10. évfordulója alkalmából.
jan. 23
0:50
Nagy Ferenc-díj (Pályázatfigyelő)
A díjat Nagy Ferenc, a Budakeszi Könyvtár és Információs Szolgálat (jelenleg Nagy Gáspár Városi Könyvtár) volt igazgatója, az MKE Pest Megyei Szervezete egykori elnöke emlékének megőrzésére alapította az MKE Pest Megyei Szervezete. Nagy Ferenc 10 éve hunyt el, és idén lenne 55 éves, A díjazás Nagy Ferenc özvegye, Bollobás Boglárka által felajánlott pénzösszeg kamatából, valamint a szervezet által…
jan. 23
0:54
Támogatott informatikai képzések indulnak (sg)
Újabb 17 képző intézmény 317 tanfolyamával bővül az uniós támogatású nyelvi és informatikai képzések kínálata keddtől - jelentette be Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke.
jan. 23
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 23
0:58
Fukusima, a félelem és a szorongás tartománya I. (sg)
Az atomkatasztrófa nem csak energetikai, hanem az érintett több százezer ember által társadalmi válságot is okozott. Helyzetük eléggé kilátástalan.
jan. 23
1:15
Rejtegeti a kisfiát Adele (Blikk)
jan. 23
1:30
Ilyen a tökéletes 3D portré (sg)
Felipe Baez vizuális művész megalkotta a tökéletes 3D képet, megalkotásához teljesen körbeveszi alanyát digitális fényképezőgépekkel.
jan. 23
1:48
Európában második a Lenovo (sg)
Az IDC legújabb előzetes eredményei azt mutatják, hogy a Lenovo már a második helyen áll az EMEA régió PC piacán 11,1 százalékos részesedéssel.
jan. 23
1:52
A magyaroknak online vásárlásnál is csak az ár számít (sg)
Regionális felmérést készített a PayPal az online vásárlási szokásokról, hogy mi kerül a magyar vásárló virtuális kosarába és miért rendelünk külföldről?
jan. 23
1:56
Belső közösségi hálózatot épít ki a Tesco (sg)
A brit székhelyű vállalat tervei szerint az európai és ázsiai leányvállalatok központjaiban és az ottani üzletekben dolgozó alkalmazottak számára teszi elérhetővé az Office 365-öt.
jan. 23
2:06
jQuery konferencia Bécsben (sg)
A legismertebb JavaScript konferenciát első alkalommal rendezik Ausztriában - a főbb témák az okostelevízió, a reszponzív web design (RWD) és a mobil eszközök.
jan. 23
2:09
Kapcsolatfelvétel rendszámtábla alapján (HVG)
Rendkívül hasznos szolgáltatás indult pár hónappal ezelőtt San Franciscóban, a CurbTXT segítségével ugyanis kapcsolatba léphetnek egymással a vadidegen autósok és motorosok - írja a TechCorner.
jan. 23
2:27
Napi Horoszkóp - január 23. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 23
3:03
Indulhat az uniós pénzügyi tranzakciós adó (Blikk)
jan. 23
4:15
Parfüm segít a partnerválasztásban (Blikk)
jan. 23
4:33
Itt az első fotó a legdurvább Rolls-Royce-ról (HVG)
A múlt heti bejelentés után a Rolls-Royce közreadta az első, sejtelmes kedvcsináló fotót a márciusi, Genfi Autószalonon debütáló Wraith-ról, amely ígéretük szerint a márka történetének legdurvább gépe lesz.
jan. 23
4:33
Adjunk-e zsebpénzt a gyereknek? (ProfitLine)
Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait - állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán.
jan. 23
4:51
Csupán ez maradt Szita Bence (†13) után (Blikk)
Kaposvár—Felsőmocsolád — Dermedt csendben, sokszor könnyeiket nyelve meséltek a kamerák kereszttüzében Szita Bence (†11) hozzátartozói a kisfiú álmairól, nagy terveiről és feldolgozhatatlan tragédiá­járól.
jan. 23
4:51
Hivatalos: befejezi a színész – kiégett, inkább útra kel (ATV)
A színész úgy érzi, kiégett. Úgy tervezi, hogy Mexikóban nyaral február végéig, utána pedig világ körüli útra indul.
jan. 23
5:09
Riasztás Budapesten: még ma is havazhat (HVG)
Elsőfokú, citromsárga riasztást tartott érvényben szerda hajnalban az ország középső részére, illetve Budapestre és környékére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a várható hófúvás miatt. Napközben a havazás fokozatosan északkeletre helyeződik át.
jan. 23
5:09
Orbán: vissza a jutalmakat! (Blikk)
Budapest — Múlt heti cikksorozatunk az önkormányzati jutalmakról Orbán Viktornál is kiverte a biztosítékot. A miniszterelnök ugyanis egy birtokunkba jutott körlevél szerint vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetőkkel a felvett pluszpénzeket.
jan. 23
5:09
Kizárt az útdíjszedés júliustól (Népszava)
Kizárt dolognak tarják a szakemberek, hogy júliusban megkezdődhet a kabinet által kijelölt 6300 kilométeres pályahosszon a megtett kilométerekkel arányos útdíjak beszedése a fuvarozóktól. A bukott tender után új versenytárgyalást kell kiírnia a kormányzatnak, amelyben ezúttal azt is rögzíteni kellene, hogy a versenybe szállóktól csak negyvenkét milliárd forint alatti vállalási árat fogad el a…
jan. 23
5:24
Eltűnt 26 milliárdnyi eva a költségvetésből (HVG)
A költségvetésbe tavaly 146,5 milliárd forintot fizettek be az egyszerűsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozó vállalkozások, ami a módosított előirányzat 65 százaléka, és 15 százalékkal, közel 26 milliárddal kevesebb a 2011-esnél - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium által közölt 2012. évi államháztartási adatokat ismertető részletes pénzforgalmi mérlegben.
jan. 23
5:27
Kisakkozta a kormány az érdekvédőket (Népszava)
Külön folytatják tárgyalásaikat a kormánnyal a köz-, és felsőoktatás különböző érdekvédelmi csoportjai, így viszont szinte semmi esély arra, hogy a Fidesz oktatáspolitikájának legfontosabb elemein változtatni lehessen. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter sikeresen taktikázott, hiszen a legfontosabb kormányzati elképzeléseket megőrizte, miközben gesztusokkal és engedményekkel szétforgácsolta az…
jan. 23
5:27
„Majd megfagyunk” Helyzet van: nem fizetnek a közmunkásnak (ATV)
A közmunkaprogram és az iskolaállamosítás áldozatai lettek azok a közmunkások, akik iskolákban dolgoztak. Egy nagykanizsai asszony például január harmadika óta egyetlen fillért sem kapott, pedig korábban hetente fizették a bérét. Próbált utána járni ügyének a hivatalokban, de sehol sem tudtak rajta segíteni. Volt ügyintéző, aki nem értette a problémát, azt mondta, ő is csak havonta kap fizetést.…
jan. 23
5:29
"Etikus" frekvenciaharc? (Népszava)
A "jogállami megoldásra" és az "etikára" hivatkozva fellebbezte meg a médiatanács a 92.9-es frekvenciával kapcsolatos bírósági döntést. A Klubrádió által korábban elnyert adó ügye másfél éve húzódik, a médiatanács most a legutóbbi, novemberi bírósági döntésbe nem akar belenyugodni. A bíróság ugyanis - már másodszor - létrehozta a műsorszolgáltatási szerződést.
jan. 23
5:30
Ötmilliót ér Hajdúék téli túrája (Blikk)
Budapest – Igazán aktívan töltötte téli szabadságát Hajdú Péter (38). A TV2 műsorvezetőjének a nyári leállások mellett csak ilyenkor van ideje arra, hogy teljesen a családjának szentelje magát.
jan. 23
5:31
Saját programot kínálnak Gyurcsányék (Népszava)
Gyurcsány Ferenc - még február 19-ére bejelentett évértékelője előtt - szombaton, pártja második kongresszusán is összegzi belpolitikai tapasztalatait. A Demokratikus Koalíció (DK) ezen az összejövetelen fogadja majd el az Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést! címet viselő programját, amellyel a párt szándéka szerint az Orbán rezsim utáni időszak kormányzásához kíván…
jan. 23
5:32
Nacsa harcol a házasságáért (Blikk)
Mannheim — Sikerült túljutnia a hirtelen jött válságon a Nacsa házaspárnak. Legalábbis a humorista minden erejével azon dolgozik, hogy visszakapja feleségét, akivel tavaly év végén futott zátonyra a kapcsolatuk.
jan. 23
5:42
Bejelentést tesz ma az IMF (HVG)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) ma közzéteszi Washingtonban a legnagyobb gazdaságokra vonatkozó friss makrogazdasági előrejelzéseit a félévente megjelenő Világgazdasági Kilátások kiadványának negyedéves felülvizsgálatában.
jan. 23
5:44
Olcsóbb lett a benzin (HVG)
Bruttó 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol, a gázolaj ára nem változott.
jan. 23
5:45
Egész éjjel szórták a budapesti utakat (HVG)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szerdára virradó éjszaka teljes célgépflottájával a budapesti utak síkosságmentesítését végezte, a főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés elindult - közölte a társaság szerda reggel.
jan. 23
5:45
Brüsszel korlátozná az e-cigaretták forgalmazását (Blikk)
jan. 23
5:45
Csúnya tévedésen kapták Orbán miniszterét (168 Óra Online)
Tévedett Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere, amikor azt is állította, hogy „a tanárok 90 százaléka nem fog sztrájkolni” – közölte a a 168ora.huvalMendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. Szerinte a tárcavezető a sztrájkhajlandóság megítélését illetően is tévedésben van, mert nagyon sok olyan oktató van, „akit érint az oktatás átalakításának…
jan. 23
5:45
Egyelőre nincs eszköz a jobbikosok ellen (Népszava)
Egyelőre nincs lehetőség arra, hogy jobbikos képviselőket kizárjanak az Európa Tanácsból (ET). A jelenlegi eljárási szabályok ugyanis nem teszik lehetővé, hogy egy ET-képviselőt megfosszanak tagságától - döntött tegnap az Európa Tanács Strasbourban ülésező ügyrendi bizottsága azután, hogy hétfőn Fiamma Nirenstein olasz néppárti képviselő hivatalosan kezdeményezte nemcsak a Jobbik, hanem a…
jan. 23
5:45
Itt a vége, temethetjük az utolsó ingyenes számlacsomagot is (Pénzcentrum)
A K&H volt az egyetlen nagyobb bank,amely valóban ingyenes bankszámlát kínált még januárban is, a tranzakciós illeték bevezetése után. Ennek vége, a bank megszüntette a Zéró számlacsomagja értékesítését, helyette más, de már nem ingyenes termékeket vezetett be....
jan. 23
5:47
Orbánék nem terveznek kémiai kasztrálást (HVG)
Szigorúbban szankcionálja a júliusban életbe lépő új büntető törvénykönyv (Btk.) a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket, ám a kémiai kasztráció bevezetésének ötletétől elzárkózik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) - írja a szerdai Népszava.
jan. 23
5:47
A múlt heti közlekedési káosz felelősét keresik (Népszava)
Soron kívül folytat vizsgálatot Szabó Máté ombudsman a múlt hétfői budapesti hóhelyzet miatt, mert nem zárható ki, hogy "alapjoggal összefüggő visszásság történt".

Keresés