2013. január 23. szerda

jan. 23
0:21
NS: Császárék csúcstámadása; Kriston története; Szima válasza - szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
jan. 23
0:25
Videó: „Mostantól a Volánnak minden meccset nyernie kell” (She)
Énekes Lajos másodedző szerint a Sapa Fehérvár AV19 nem játszott rosszul, uralta a mezőny, de a Volán lehetőségeket adott az Olimpija Ljubljanának az EBEL középszakaszának első meccsén az alsóházban. Hetényi Péter hozzátette, ezúttal is a helyzetkihasználással adódtak gondok. Ha a legjobb nyolc közé akar jutni a fehérvári alakulat, akkor minden meccset meg kellene nyerni a minél jobb esély…
jan. 23
1:15
Rejtegeti a kisfiát Adele (Blikk)
jan. 23
3:03
Indulhat az uniós pénzügyi tranzakciós adó (Blikk)
jan. 23
4:15
Parfüm segít a partnerválasztásban (Blikk)
jan. 23
4:33
Adjunk-e zsebpénzt a gyereknek? (ProfitLine)
Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait - állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán.
jan. 23
4:51
Csupán ez maradt Szita Bence (†13) után (Blikk)
Kaposvár—Felsőmocsolád — Dermedt csendben, sokszor könnyeiket nyelve meséltek a kamerák kereszttüzében Szita Bence (†11) hozzátartozói a kisfiú álmairól, nagy terveiről és feldolgozhatatlan tragédiá­járól.
jan. 23
4:51
Hivatalos: befejezi a színész – kiégett, inkább útra kel (ATV)
A színész úgy érzi, kiégett. Úgy tervezi, hogy Mexikóban nyaral február végéig, utána pedig világ körüli útra indul.
jan. 23
5:09
Orbán: vissza a jutalmakat! (Blikk)
Budapest — Múlt heti cikksorozatunk az önkormányzati jutalmakról Orbán Viktornál is kiverte a biztosítékot. A miniszterelnök ugyanis egy birtokunkba jutott körlevél szerint vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetőkkel a felvett pluszpénzeket.
jan. 23
5:09
Kizárt az útdíjszedés júliustól (Üzlet és Utazás)
Kizárt dolognak tarják a szakemberek, hogy júliusban megkezdődhet a kabinet által kijelölt 6300 kilométeres pályahosszon a megtett kilométerekkel arányos útdíjak beszedése a fuvarozóktól. A bukott tender után új versenytárgyalást kell kiírnia a kormányzatnak, amelyben ezúttal azt is rögzíteni kellene, hogy a versenybe szállóktól csak negyvenkét milliárd forint alatti vállalási árat fogad el a…
jan. 23
5:27
Kisakkozta a kormány az érdekvédőket (Alternatív Energia)
Külön folytatják tárgyalásaikat a kormánnyal a köz-, és felsőoktatás különböző érdekvédelmi csoportjai, így viszont szinte semmi esély arra, hogy a Fidesz oktatáspolitikájának legfontosabb elemein változtatni lehessen. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter sikeresen taktikázott, hiszen a legfontosabb kormányzati elképzeléseket megőrizte, miközben gesztusokkal és engedményekkel szétforgácsolta az…
jan. 23
5:27
„Majd megfagyunk” Helyzet van: nem fizetnek a közmunkásnak (ATV)
A közmunkaprogram és az iskolaállamosítás áldozatai lettek azok a közmunkások, akik iskolákban dolgoztak. Egy nagykanizsai asszony például január harmadika óta egyetlen fillért sem kapott, pedig korábban hetente fizették a bérét. Próbált utána járni ügyének a hivatalokban, de sehol sem tudtak rajta segíteni. Volt ügyintéző, aki nem értette a problémát, azt mondta, ő is csak havonta kap fizetést.…
jan. 23
5:29
"Etikus" frekvenciaharc? (Alternatív Energia)
A "jogállami megoldásra" és az "etikára" hivatkozva fellebbezte meg a médiatanács a 92.9-es frekvenciával kapcsolatos bírósági döntést. A Klubrádió által korábban elnyert adó ügye másfél éve húzódik, a médiatanács most a legutóbbi, novemberi bírósági döntésbe nem akar belenyugodni. A bíróság ugyanis - már másodszor - létrehozta a műsorszolgáltatási szerződést.
jan. 23
5:30
Ötmilliót ér Hajdúék téli túrája (Blikk)
Budapest – Igazán aktívan töltötte téli szabadságát Hajdú Péter (38). A TV2 műsorvezetőjének a nyári leállások mellett csak ilyenkor van ideje arra, hogy teljesen a családjának szentelje magát.
jan. 23
5:31
Saját programot kínálnak Gyurcsányék (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc - még február 19-ére bejelentett évértékelője előtt - szombaton, pártja második kongresszusán is összegzi belpolitikai tapasztalatait. A Demokratikus Koalíció (DK) ezen az összejövetelen fogadja majd el az Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést! címet viselő programját, amellyel a párt szándéka szerint az Orbán rezsim utáni időszak kormányzásához kíván…
jan. 23
5:32
Nacsa harcol a házasságáért (Blikk)
Mannheim — Sikerült túljutnia a hirtelen jött válságon a Nacsa házaspárnak. Legalábbis a humorista minden erejével azon dolgozik, hogy visszakapja feleségét, akivel tavaly év végén futott zátonyra a kapcsolatuk.
jan. 23
5:45
Brüsszel korlátozná az e-cigaretták forgalmazását (Blikk)
jan. 23
5:45
Csúnya tévedésen kapták Orbán miniszterét (168 Óra Online)
Tévedett Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere, amikor azt is állította, hogy „a tanárok 90 százaléka nem fog sztrájkolni” – közölte a a 168ora.huvalMendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. Szerinte a tárcavezető a sztrájkhajlandóság megítélését illetően is tévedésben van, mert nagyon sok olyan oktató van, „akit érint az oktatás átalakításának…
jan. 23
5:45
Egyelőre nincs eszköz a jobbikosok ellen (Alternatív Energia)
Egyelőre nincs lehetőség arra, hogy jobbikos képviselőket kizárjanak az Európa Tanácsból (ET). A jelenlegi eljárási szabályok ugyanis nem teszik lehetővé, hogy egy ET-képviselőt megfosszanak tagságától - döntött tegnap az Európa Tanács Strasbourban ülésező ügyrendi bizottsága azután, hogy hétfőn Fiamma Nirenstein olasz néppárti képviselő hivatalosan kezdeményezte nemcsak a Jobbik, hanem a…
jan. 23
5:45
Itt a vége, temethetjük az utolsó ingyenes számlacsomagot is (Pénzcentrum)
A K&H volt az egyetlen nagyobb bank,amely valóban ingyenes bankszámlát kínált még januárban is, a tranzakciós illeték bevezetése után. Ennek vége, a bank megszüntette a Zéró számlacsomagja értékesítését, helyette más, de már nem ingyenes termékeket vezetett be....
jan. 23
5:45
Nem hiányzik a Nashville-nek Ryan Suter (Agroinform)
A Ragadozók Minnesotában nyertek 3-1-re, Martin Brodeur pedig 120. shutoutját jegyezte a New Jersey Devils színeiben.
jan. 23
5:47
A múlt heti közlekedési káosz felelősét keresik (Alternatív Energia)
Soron kívül folytat vizsgálatot Szabó Máté ombudsman a múlt hétfői budapesti hóhelyzet miatt, mert nem zárható ki, hogy "alapjoggal összefüggő visszásság történt".
jan. 23
5:48
VV Veronika gruppent, leszbiszexet is vállal (Blikk)
Budapest — Alkunak helye nincs: VV Veronika (21) a 150 ezer forintos meztelenkedés mellett 100 ezer forintot kér a szexért. Egy fő, egy órára.
jan. 23
5:49
Troliritkítás: vezetőket küldenek el (Alternatív Energia)
Több lépcsőben mintegy 20 trolibusz-járművezetőnek mond fel a BKV Zrt., miután a régi szovjet trolibuszok január elsejei forgalomból kivonása óta kevesebb járművet közlekedtetnek a vonalakon, ez pedig a 323 fős járművezető-állomány csökkentésével jár - értesült lapunk.
jan. 23
5:51
Kamatozó kincstárjegy lejárat: K2013/04 (Privátbankár)
jan. 23
5:51
Szigor a pedofilok ellen (Alternatív Energia)
Szigorúbban szankcionálja a júliusban életbe lépő új Büntető Törvénykönyv (Btk.) a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket, ám a kémiai kasztráció bevezetésének gondolatától elzárkózik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A pedofília problémájára gyakorlatilag nincs igazi megoldás, a jogszabályi szigorításnak egy ponton túl már elvész a hatása, de sokszor a pszichoterápia…
jan. 23
5:57
A helyezet rossz és egyre rosszabb lesz (Napi)
Öt évvel a globális pénzügyi válság kitörése után továbbra is mélyponton vannak a munkaerőpiacok, és nem látszanak a javulás jelei. A bizonytalan gazdasági kilátások és az elhibázott politikai válaszok ... ...
jan. 23
6:03
Ettől leszünk boldogabbak (Infostart)
A pénz boldogít a leginkább, legalábbis a talált pénz: jobban, mint a hancúrozás egy kutyakölyökkel vagy egy mosolygó csecsemő látványa - erre jutottak egy brit felmérés készítői.
jan. 23
6:03
Ezúttal nem okozott gondot a havazás a fővárosban (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szerdára virradó éjszaka teljes célgépflottájával a budapesti utak síkosságmentesítését végezte, a főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés elindult - közölte a társaság szerda reggel az MTI-vel.
jan. 23
6:03
Benzint locsolt autójára egy hibbant nőszemély (Vezess)
Akárhogy nézzük, benzinkúton, töltőpisztollyal locsolni a naftát a fagyott szélvédőre az álmoskönyvek szerint sem jelent jót.
jan. 23
6:03
Obama: új válaszok az új kihívásokra (Kripto Akadémia)
Nagyszabású beiktatási ünnepségen tette le az elnöki esküt Barack Obama. Bár azt jósolták, jóval kisebb lesz a tömeg, mint 2009-ben volt, az 57. amerikai eskütételre a közönség megtöltötte a Capitolium és a Lincoln emlékmű közötti teret. A második terminusát kezdő elnök beiktatási beszédében új válaszokat ígért az Amerika előtt álló új kihívásokra.
jan. 23
6:03
Megszorításokkal talán teljesülhet a hiánycél (Üzlet és Utazás)
Igencsak elszámította magát a kormány az államháztartás gazdálkodó szervezetektől várt bevételeit illetően és csak az évközi megszorításokkal maradt 3 százalék alatt az államháztartás pénzforgalmi szemléletű hiánya. Az államháztartás tavalyi bevételeiről és a kiadásairól szóló végleges mérleget tegnap ismertette a nemzetgazdasági tárca.
jan. 23
6:05
Percenként bukott le egy ittas vezető (Vezess)
Egy hét alatt több mint 1,2 millió alkoholszondát alkalmaztak az európai rendőrök közös akciójukban. Az ittas és drogos vezetőkre vadásztak, sajnos percenként volt "fogás".
jan. 23
6:05
A pozitívumokról volt szó Berlinben (Kripto Akadémia)
A német-francia barátság fontosságát hangoztatta Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande elnök tegnapi közös berlini sajtóértekezletükön. A két politikus a francia-német megbékélést jelentő Elysée-szerződés aláírásának ötvenedik évfordulója alkalmából találkozott egymással. Kiemelték, rendkívül szoros viszony jellemzi a két országot.
jan. 23
6:05
A lemészárolt húsüzem (Üzlet és Utazás)
A Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzemének kapujára is lakat került. A 124 éves gyárban az utóbbi hónapokban már csak harmincan dolgoztak a korábbi több mint száz helyett. Minden előzetes értesítés nélkül zárta be a húsüzemet a tulajdonos a veszteséges működéssel érvelve, állította Szamosvölgyi Péter, a város fideszes polgármestere.
jan. 23
6:07
Globális gondokról a havas davosi gálán (Kripto Akadémia)
Davosban tegnap az alapító, Klaus Schwab beszédével 43. alkalommal megnyílt a Világgazdasági Fórum (WEF). Több mint száz országból 2600 gazdasági és politikai vezető jelezte részvételét a szombatig tartó tanácskozásra, amely - Schwab szavaival - globális platformot kínál a globális problémák megvitatására.
jan. 23
6:07
Spórolós lett a magyar kormány? (Üzlet és Utazás)
"Az állam pénzügyei kézben vannak tartva, ez egy spórolós kormány" -nyilatkozta a Klubrádiónak Lázár János, miniszterelnökséget vezető államtitkár. Ez elmondható az első Orbán kormány tevékenységére is, hiszen a Fidesz alapvetése az államháztartási hiány lefaragása - érvelt a fideszes politikus.
jan. 23
6:09
Svájci frank a lejtőn (Üzlet és Utazás)
A devizaadósok, importőrök réme a gyengülő forint, de az aggódók között találjuk a államot is, amelyik a devizában kibocsátott államkötvények után magasabb törlesztőrészleteket kénytelen fizetni. Tavaly év végén kezdődött forint leértékelődés az euróval szemben 278-ról 298-as árfolyamig gyengítette a forintot. Új jelenség a devizapiacon, hogy a a svájci frank az euróval szemben látványosan…
jan. 23
6:21
Elindult a fenyegető folyamat - sokezer ember állása veszélyben (Napi)
Egyelőre nem rendeződött a körülbelül 3 milliárd forintos villanyszámla-tartozást fölhalmozó, mintegy hatezer főt foglalkoztató Mal Zrt. helyzete. A kikapcsolási folyamat elindult. A Napi Gazdaság szerdai ... ...
jan. 23
6:21
Motivál a zsebpénz? (Infostart)
Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait - állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán.
jan. 23
6:21
Koalíciós tapogatózásba kezdtek a pártok Izraelben (Infostart)
A politikai patthelyzetet előrevetítő első választási eredmények fényében megkezdődtek a pártok közötti koalíciós tapogatózások kedd este Izraelben.
jan. 23
6:21
Budapest főútjai jól járhatók (hirado.hu)
Az FKF egész éjszaka takarított, várhatóan délelőtt 10 óra körül megszűnik a csapadék.
jan. 23
6:21
Liptai Claudia videóját titkosították (NLC)
Liptai Claudia ügyvédje nem hagyta, hogy lejátsszák a bíróságon azt a videofelvételt, amin jól látszik, mi történt aznap éjjel, amikor a műsorvezető és szerelme verekedésbe keveredett.
jan. 23
6:23
Harry herceg roppant izgatott, de aggódik Katalin miatt (hirado.hu)
A herceg már alig várja, hogy egy kicsit elronthassa leendő unokaöccsét vagy unokahúgát.
jan. 23
6:24
Mennyivel többen választhatják az árfolyamgátat? (Infostart)
A Bankszövetség támogatja az árfolyamgát határidejének meghosszabbítását - mondta a szervezet kommunikációs vezetője. Az Reggelinfo által megkérdezett elemző szerint érdemes volt meghosszabbítani az árfolyamgát határidejét, mert eddig kevesebben éltek vele.
jan. 23
6:24
Mit csinál Claudia a titkos videón? (BorsOnline)
Térfigyelő kamera rögzítette Liptai Claudia és volt szerelme, B. Péter másfél évvel ezelőtti balhés ügyét. A tanú szerint a színésznő agresszív volt, de a felvételt a vádlott ügyvédje miatt nem játszhatták le a bíróságon.
jan. 23
6:27
Hogyan csinálták a gazdagok? Erre találták ki a befektetési alapokat (Privátbankár)
Mit tegyünk, ha van pénzünk, de nem tudjuk, mit tegyünk vele? Ha nem is értünk hozzá és időnk sincs arra, hogy elmélyüljünk a pénzügyekben? Ha kevésnek tűnik a banki kamat és túl magasnak az infláció? Többek között erre találták ki a befektetési alapokat.
jan. 23
6:30
Öregségi nyugdíj: kinek mikor jár? (Adózóna)
A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében saját jogú nyugellátásnak az öregségi teljes nyugdíj, az öregségi résznyugdíj, illetve a nők kedvezményes öregségi nyugdíja minősül.
jan. 23
6:30
15 alapdarab, ami nem hiányozhat a ruhatáradból! (Joy)
Ha nem akarsz mindenáron hipszter lenni, van más út is az ízléses megjelenéshez! Most abban nyújtunk neked segítséget, hogyan úszd meg azt, hogy minden szezonban új darabok után kutass. A lényeg, hogy szerezz be néhány időt álló cuccot!
jan. 23
6:33
Akiknek nem kell dezodor (HáziPatika)
Minden ötvenedik ember olyan mutáns génvariánst hordoz, amelynek köszönhetően nincs testszaguk. Érdekes összefüggés, hogy a szárazabb állagú fülzsírt termelőknek nagyobb az esélyük e szerencsés elváltozásra. ...

Keresés